Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

PlacekTSW 24.05.2011 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1099098)
PlacekTSW zapodaj skład i sztab jak możesz

Już Ci zrobię SS'a, sztab mam taki jaki był z początku, lekko skład podrasowałem. To i tak gram od początku, zrezygnowałem ze starego save'a, w którym Wisłą byłem w 2016r. i wygrałem LE, superpuchar europy, a potem przeniosłem się do Barcy.
http://iv.pl/images/47348289946832544868.jpg
Na ligę mam taką taktykę, natomiast na LE i silniejsze zespoły gram defensywnie. Teraz arkę rozklepałem 5:0. Uwezu to 19-letni talent, z wolnego transferu ściągnąłem.

gianbuffon 24.05.2011 19:15

Co trzech Romario to nie jeden :P
Mógłby ktoś dać screena z umiejętnościami Meliksona?
Z góry dzięki :)

PlacekTSW 24.05.2011 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1099157)
Co trzech Romario to nie jeden :P
Mógłby ktoś dać screena z umiejętnościami Meliksona?
Z góry dzięki :)

Najlepsze jest to, że każdy to talent :P mają 18/19/20 lat ;P
http://iv.pl/images/01502015801116195105.jpg

jonaf 28.05.2011 01:51

To i ja się pochwalę ;) ostatnio grałem Uralem Jekaterinburg, ale jakiś problem z save'm był... no więć zacząłęm od nowa w 2 lidze niemieckiej. Szło mi całkiem całkiem. Teraz mam ekipę, która miała wspaniałą passę 88 spotkań bez przegranej. Już niestety przerwana :)

http://screenshooter.net/4257284/srqgvin

tak to wygląda jak do tego pory.

taktyka: http://screenshooter.net/4257284/ktmptrx

Skład oczywiście opieram na newgenach [ prawie, bo zostali mi w skłądzie jeszce Kevin i Raamsey, może kojarzycie młogych gniewnych :P ]
http://screenshooter.net/4257284/ikpwvvx
i co smieszne mam perełke z... Libanu! Uwielbiam takich graczy z "dupianego" kraju:
http://screenshooter.net/4257284/japxpsj <- staty
http://screenshooter.net/4257284/awvralf <- biografia
http://screenshooter.net/4257284/imnxgnp <- jak grał w lidze
Jest on aktualnie najdroższym piłakrzem świata. Trafiłem na niego podczas żmudnego przeszukiwania reprezentacji, w celu znalezienia "fajengo grajka" do zespołu. na początku gry tak robię, teraz już się opieram na samych skautach :)

http://screenshooter.net/4257284/rjyoayi a to mój najlepszy pomocnik, niestety kontuzjowany...

Co ciekawe mam Radka Mynara w moim sztabie trenerskim, jest z niego kozak :)

P.S po pierwszym awansie do LM przyszedł bardzo miły inwestor, który wyłożył 40 mln na szkółki młodziezowe, obiekty treningowe, splacil długi i pozwolil mi sie wzmocnic o kilku graczy.

WiślakMyślenice 03.06.2011 15:22

Linki skąd mogę pobrać fm11? zapodziałem gdzieś płytkę z oryginałem, a chciałbym sobie pograć w wolnych chwilach, które b.szybko się zbliżają ;)

EDIT: najlepiej jeszcze okrojoną wersję. Na cholerę mi portugali, ruski, francuski czy słoweński, wystarczy ang/pl ;)

xanti1906 03.06.2011 16:06

Mam problem ze swoim FM. Chcę zrobić, żebym miał FM w oknie, a ta opcja nie jest dostępna. Jakieś pomysły jak to naprawić?

WiślakMyślenice 07.06.2011 19:36

Jak wgrać stroje, herby i twarze zawodników? (oprócz wchodzenia do moich dokumentów, bo to i ja wiem xD)

szprotson 08.06.2011 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1105754)
Mam problem ze swoim FM. Chcę zrobić, żebym miał FM w oknie, a ta opcja nie jest dostępna. Jakieś pomysły jak to naprawić?

grasz na laptopie?

kreseq 08.06.2011 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1107527)
Jak wgrać stroje, herby i twarze zawodników? (oprócz wchodzenia do moich dokumentów, bo to i ja wiem xD)

Ustawienia-Dzwiek i obraz- odznaczyc uzywaj "buforowania skorki".
Druga metoda to sciagniecie calego przerobionego juz folderu data ( jak tak wlasnie robie ) ale ma to ok 5 giga i jest potem problem ze zmiana poszczegolnych grafik.

Pan Jotka 08.06.2011 12:35

Co do grajkow z takich dupnych krajow, ktorzy w naszej Eksttraklasie sie sprawdza na pewno:
Adam Monday-Nigeryjczyk, swietny skrzydlowy, ale jeszcze lepiej gra wysunietego rozgrywajacego. Duzo asyst,Dajcie mu strzelanie karnych to cena wtedy rosnie za niego szybko.Za czapke gruszek go kupilem :P
Daniel Tijani-mlokos.Ale jak sie na niego postawi to sie odwdziecza dobra gra. Spory talent. Tanioszkowaty!
Nashat Akram-irakijczyk. Swietnie rozgrywa.Strzela gole z wolnych, z poza pola karnego. Za darmo!
Andrade-brazyliski defensywny pomocnik. Ma straszna petarde w nodze Dac mu wolne do kopania. W sezonie 2010/2011 nabylem go za friko.

xanti1906 09.06.2011 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1107682)
grasz na laptopie?

nie właśnie, pecet.

Mario Nh 08.07.2011 20:56

Gram sobie Śląskiem Wrocław, całkiem nieźle mi idzie. Tylko jedna rzecz mnie niepokoi, mianowicie znikła mi przeprowadzka czy też rozbudowa stadionu w zakładce " baza treningowa". Czyli co, zostaje przy 8 tys? :(

Wojtator 08.07.2011 21:04

a jak wejdziesz do interakcji z zarządem to jest możliwa rozmowa o rozbudowie stadionu?

Mario Nh 10.07.2011 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtator (Post 1123517)
a jak wejdziesz do interakcji z zarządem to jest możliwa rozmowa o rozbudowie stadionu?

Nie. Jest tylko możliwość o wykupienie obecnego obiektu oraz zakup nowego.

Nie pamiętam kiedy nowy stadion miał zostać oddany do użytku, 04.2011?
Jeśli tak to już niedługo się wyjaśni sprawa.

Póki co jednak skupiam się na sprawach sportowych - 15 zwycięstw 5 remisów i 1 porażka dają mi 2 punkty przewagi nad Legią...

boczek 10.07.2011 17:22

Jeśli Print Screen nie działa to jak inaczej zrobić zrzut z FM-a ?

WiślakMyślenice 10.07.2011 17:23

alt+f9, zapisuje w moje dokumenty/fm 11/graphics/screenshots

boczek 10.07.2011 17:40

dzięki

żadnych bugów, żadnych przekrętów czy ingerencji w ustawieniach gier ( typu jakieś pliki wewnętrzne, staty itd )

Sezon 2018. Trener Wisły i jednocześnie Repry Senegalu

http://img685.imageshack.us/img685/4...oriarozgry.jpg

http://img191.imageshack.us/img191/7...rmacjeszta.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/230...isapikarze.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/4...isataktyka.jpg

Jeśli chodzi o Polaków w składzie to mam tylko dwóch, Czekaj ( reprezentant dorosłej kadry PL ) oraz wychowanek O PŚ Pogonowski.
Miałemu siebie takich zawodników jak Boenisch, Glik, Kosecki, Grosicki ale są po prostu słabi.
Za te same pieniądze mogę mieć dwóch perspektywicznych murzynów z U-18 kadry RPA.

A propos RPA, teraz mam tylko 5 murzynków w U-21 ale był okres gdzie miałem ich aż 10. 4 dostało się do dorosłej drużyny, dwóch poszło na wypożyczenie.
W U-21 zostało 3, pozostałych sprzedałem z zyskiem.

Budżet na 2018 / 2019 92 mln złotych ~ 23 mln euro

szprotson 10.07.2011 17:53

jakim cudem Lukaku i Kovacica sciagnales?ale grubo, ja grając Wisła do bodajze 2025! roku takich sukcesów na arenie miedzynarodowej nie zrobiłem, maks zawsze ćwierćfinał LM i "goodbye" z Interem tudzież Realem.
Miazdzyłem finansowo ale nie zawsze sportowo :D

i taki psikus od prezesa
http://fotozrzut.pl/zdjecia/aaeb2dccc2.jpg

boczek 10.07.2011 18:05

Lukaku został mi zaproponowany przez jego menadżera !
Więc skoro Ci proponują zawodnika, to jego obecny klub nie będzie robił problemów z odejściem i zawodnik raczej jest chętny.

Czemu się udało ? Bo jak zdobywasz LM to Twoja ranga , tzn ranga klubu wzrasta. Już nawet nie chodzi o ten ranking że jestem 3 klubem europy, ale im więcej razy zdobędziesz LM tym łatwiej Ci ściągnąć zawodników.

Ale nie zawsze, bo np. Van Persie jak miał 33 lata to nie chciał do mnie przyjść. Klub się zgodził, ale jak już podpisujesz kontakt z zawodnikiem to masz opcję podawać mu zarobki, premie, do kiedy kontakt itd, a tacy emeryci zawsze mi pokazują " ZAWODNIK NIE JEST ZAINTERESOWANY PRZEJŚCIEM DO TWOJEGO KLUBU " .

W ogóle mam problem ze scoutingiem, zobaczcie sami. Mam tych samych od 7 lat, i paru zagranicznych zatrudniłem. Mam problem z wyszukiwaniem juniorów, zawsze mi ich menadźerowie dają CV takiego grajka.
A żeby mój człowiek mi takiego znalazł to słąbo ;-/

Poradzi ktoś coś ?

A ! Jesli chodzi o kluby partnerskie:

Znicz Pruszków
Kszo Ostrowiec
Tiajnij - Chiński klub, który ani razu nie zaproponował mi sprzedaży grajka, ani anwet wypożyczenia !. A kasują co roku ode mnie bodaj 2 mln złotych. Więc podziękuje im za współprace nawet teraz :0
Olympic Marsylia
Liverpool
Olimpic Lyon
Juventus
Arsenal

możecie się złapać za głowy i mówić jaki zajebiste kluby finalne tylko...co ja z tego mam ?
Że co sezon dadzą mi 600 c zy 800 tysięcy złotych ?
To żadne pieniądze dla mnie. Finalne charakteryzują się tym, że dają Ci kase i sparing zagrasz z nimi przed sezonem i tyle/

Chociaż raz OM wypożyczył mi środkowego pomocnika o wartości 20 mln złotych. 21 latek . No i co ? Ja mam opcję zaznaczoną " NIE POKAZUJ WYPOŻYCZEŃ " i przez cały sezon nie grał, nie był zarejestrowany do żadnych rozgrywek bo był ukryty hehehe

Kiedyś grając Manchesterem United ściągnąłem 19letniego Mateja Delacia, póxniejszego bramkarza Chorwacji który w wieku 25 lat został uznany za najlepszego bramkarza świata, dostał złotego trampka czy coś. Także chciałem go ściągnąć do Wisły. Za 20 mln złotych. Trwały negocjacje, klub zaczął negocjować z Delaciem i wycenili go na 80 baniek. Zgodziłem się podjarany że będę miał najlepszego bramkarza europy niebawem. ( U mnie zawodnik który ma 28 lat idzie na sprzedaż, jest za stary dla mnie, jak będzie miał 29 czy 30 to raczej go nie sprzedam ). I co ? Nie chciał przejśc do mojego klubu...

Więc nie zawsze się daje

Mario Nh 10.07.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1124148)
jakim cudem Lukaku i Kovacica sciagnales?ale grubo, ja grając Wisła do bodajze 2025! roku takich sukcesów na arenie miedzynarodowej nie zrobiłem, maks zawsze ćwierćfinał LM i "goodbye" z Interem tudzież Realem.
Miazdzyłem finansowo ale nie zawsze sportowo :D

i taki psikus od prezesa
http://fotozrzut.pl/zdjecia/aaeb2dccc2.jpg

O niee. Reymonta 22 dla pejsów? :D

Jak już to mogli od nazwiska managera nazwać stadion a nie od morcina :)

No ale ładnie koksicie, aż chce się grać tym Śląskiem :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez boczek (Post 1124151)
Chociaż raz OM wypożyczył mi środkowego pomocnika o wartości 20 mln złotych. 21 latek . No i co ? Ja mam opcję zaznaczoną " NIE POKAZUJ WYPOŻYCZEŃ " i przez cały sezon nie grał, nie był zarejestrowany do żadnych rozgrywek bo był ukryty hehehe

Taki z Ciebie Mourinho a takiej rzeczy nie dopilnowałeś, zapomniałeś o swoim podopiecznym? :lol:

szprotson 10.07.2011 18:12

Masz reputacje kontynentalną w Wiśle ?

Bo wiem ze bardzo duze znaczenie ma reputacja ligi ktora nawet jakbys wygrał 5x z rzędu LM nie wzrośnie.

Co do scoutingu, to widze ze miałes dalej Ryśka Czerwca. Ja go trzymałem tylko przez senstyment:)
no ale zeby znajdowali to musisz miec rozbudowana siatke na maksa, ocene potencjalu i umiejetnosci ponad 15 determinacje tak samo, i do tego chyba coś jeszcze było ale juz nie pamietam co.
Oczywiscie lepiej by scout miał reputacje kontynentalna niz regionalną. Ja grając Wisła zrobiłem tak jakbym chciał by było naprawde w klubie ,czyli brałem 16,15 latków ktorzy 3 lata grali w rezerwach potem jakies wypozyczenie i dopiero wchodzili do składu. Tylko ze z reguły grali rok bo potem Jarosz sprzedawał ich ze względu na "oferte nie do odrzucenia"
Budżet miałem coś koło 120 mln E, a stadionu nie chciałem, sami ....a zbudowali świry.

E: mario hehe, no stadion jest od nazwiska ale jak wpisywałem to wpisałem ....a odwrotnie i cały czas mi pedały po imieniu pisały a nie nazwisku :D

boczek - światową? EE to szacun, mi chyba nie przeskoczy krajowej, chociaz Ja jako trener mam kontynentalną

boczek 10.07.2011 18:23

To wiadomo że jak scout ma kontynentalną to więcej wie i więcej może niż knypek co ma regionalną i tylko zawodników z Serbii, Słowacji czy Polski Ci ściągnie, a ja takich mam niestety.
Nie udaje mi się wykupić scouta z innego klubu.

Taka dobra rada dla Was, jak macie okienko transferowe i macie komunikat np. " ALEX FERGUSON JEST ZAINTERESOWANY MŁODYM SNAJPEREM WISŁY "

NIE DAWAJCIE na " odpowiedź na plotki " .
Wtedy zawodnik jest niezawodolony że nie chcesz go sprzedać, spadają mu morale, gorzej gra i ...nie chce przedłużyć kontaktu ( co wydaje się normalne ), ale jak ma 23 lata i jest bardzo dobrym zawodnikiem to chciałbyś go potrzymać jeszcze z 3 sezony prawda ?

Także nigdy nie odpowiadajcie na plotki, a jak jest prpopozycja kupna to dajcie na ODRZUĆ, a potem ZAPROPONUJ LEPSZE WARUNKI KONTAKTU czy coś takiego.

Ale to chyba wiecie

Tak mam światową range. 415 rozegranych. Wygranych 250

@ Mario Nh - nie żałuję, że o nim zapomniałem, bo mam swoich lepszych na tę pozycję.

Moim celem jest teraz objęcie reprezentacji Polski. Raz mi się to udało w życiu ( ale w FM `10 ), z tym że wtedy GLIK miał jakieś 32 lata ? To który to mógł być rok ?
Sami znani dla mnie byli już emerytami, a młodzi to były postacie stworzone przez system... także ciężko się pobawić kadrą jak nie znasz w ogóle polskiego podwórka bo wszyscy to ' roboty '

Donki 10.07.2011 18:24

szprotson - reputacja w FM-ie 2011 rosnie ;)

szprotson 10.07.2011 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1124164)
szprotson - reputacja w FM-ie 2011 rosnie ;)

reputacja ligi ? Ni chuja. cały czas u mnie oscyluje wg chyba 14 miejsca.
a jesli chodzi o klub, hmm z ciekawosci spojrze, chyba nie usunałem sejwa

Donki 10.07.2011 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1124167)
reputacja ligi ? Ni chuja. cały czas u mnie oscyluje wg chyba 14 miejsca.
a jesli chodzi o klub, hmm z ciekawosci spojrze, chyba nie usunałem sejwa

rosnie, rosnie ;) ja w tej chwili mam 14 miejsce, ale nie duzo trace do 11.
Jesli chodzi o rozgrywki to mam 3 gwiazdki, na początku liga polska ma 2.5.

krsk 10.07.2011 19:01

Jasne, że reputacja rośnie. Mam rok 2018 w grze i ekstraklasa jest na 8 miejscu. Wśród piłkarzy których mam w opcji wyszukiwania zawodników z zaznaczoną eliminacją nierealnych celów transferowych mam m.in. Pato.

Jaroo1 10.07.2011 20:18

Reputacja ligi wzrasta, aby wzrastala klub musi awnasowac w krajowym rankingu wspolczynnikow. Szprotson to, ze masz 14 miejsce to nie znaczy, ze reputacja ligi nie urosla, urosla ale malo. Awansuj jeszcze wyzej to kolejne kilka pkt CI podskoczy w reputacji ligi (mozna ja zobaczyc w edytorze FM).
Ja zrobilem maly eksperyment. Gralem jedynie WIsla i reputacja rosla tak jak u szprotsona, czyli cieniutko. Postanowilem wiec troche przyszalec i zaczalem gre od nowa, najpierw objalem Wisle, po sezonie czy dwoch Slaska, po nastepnych kilku sezonach Lechie i jeszcze pozniej Warte Poznan. Prowadizlem tyle klubow poniewaz zawsze grajac WIsla nie moglem liczyc na dobre wyniki w Europie reszty polskich klubow. Po objeciu 4 klubow, rozwinieciu ich wszystko sie ruszylo.
W rankingu klubow jestem juz na 6 miejscu, mam 3,5 gwiazdki reputacje ligi, polskie kluby dzieki reputacji ligi tez ciagle podnosza swoja. Wisla ma juz reputacje kontynentalna, razem ze Slaskiem i Lechia sa klubami rozpoznawalnymi na Swiecie. No i ogolnie im wyzsza reputacja klubu i ligi to mozna powiedziec z automatu lepiej sie gra z najlepszymi klubami w Europie. Wcale nie trzeba jakichs super pilkarzy sciagac a poziom meczow sie wyrownuje bo klub ma zblizona reputacje do rywala.
Jak widac mozna w tym FMie zbudowac silna lige i silne kluby. Problem tylko w tym ze aby to zrobic to trzeba albo samemu prowadzic kilka klubow i nabijac nimi pkt w Europie albo liczyc, ze komputer bedzie dobrze prowadzil polskie kluby (czego jeszcze ani razu nie ujrzalem)

Mario Nh 11.07.2011 20:01

Pyta straszna panowie. Co się stało ze stadionem Śląska Wrocław? Gdzie odbędą się mistrzostwa europy?
Specjalnie sprawdziłem sobie na nowej karierze i tam też nie ma żadnych przenosin czy rozbudowy stadionu.

No nic, udało mi się namówić zarząd na zakup obecnego obiektu, rozumiem, że od miasta. Wszystko ma potrwać ponad rok i ma w przyszłości umożliwić rozbudowe stadionu.

Donki 11.07.2011 20:27

Na jakim patchu grasz ? 11.3.0 ? Bo ja gram na nim i jeszcze mam wgrane uaktualnienie ( nie wiem dokładnie jakie ) i Sląsk przreprowadził sie na nowy stadion.

delukas96 11.07.2011 21:03

2 Załącznik(ów)
Wisłą gram już (może dopiero?) czwarty sezon. Jednak udało mi się dwukrotnie wygrać Ligę Europejską i Superpuchar Europy. LM kończyłem w fazie grupowej, albo odpadałem w 1/8. Jak na razie jestem 3-krotnym mistrzem Polski (tyle pełnych sezonów). Jestem 22. w rankingu europejskich klubów, co dało mi drugą pozycję w losowaniu LM. Moi najlepsi zawodnicy to: Jo, Thorgan Hazard, Keko, Federico Higuain, Romairo, Sven Cornilessen, Grzegorz Krychowiak i Steven Defour. Oto screeny: Załącznik 1549

Załącznik 1550

Jaroo1 11.07.2011 21:29

Cytat:

Pyta straszna panowie. Co się stało ze stadionem Śląska Wrocław? Gdzie odbędą się mistrzostwa europy?
Specjalnie sprawdziłem sobie na nowej karierze i tam też nie ma żadnych przenosin czy rozbudowy stadionu.
Tez gralem na tej glupiej latce co Ty i z tego co pamietam to normalnie ME rozgrywane sa na nowym obiekcie Slaska ale w grze Slask sie na niego nie przeprowadza.
Ale tez jak kolega wczesniej pamietam, ze pobralem jakies uaktualnienie (chyba, sam juz nie wiem co to bylo) i tam Slask mial zaplanowana przeprowadzke
Najlepiej to sicagnij FMRTE i sobie w edytorze zmien wymiary stadionu...

Mario Nh 12.07.2011 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1124674)
Tez gralem na tej glupiej latce co Ty i z tego co pamietam to normalnie ME rozgrywane sa na nowym obiekcie Slaska ale w grze Slask sie na niego nie przeprowadza.
Ale tez jak kolega wczesniej pamietam, ze pobralem jakies uaktualnienie (chyba, sam juz nie wiem co to bylo) i tam Slask mial zaplanowana przeprowadzke
Najlepiej to sicagnij FMRTE i sobie w edytorze zmien wymiary stadionu...

Teraz widnieje w bazie danych już nowy stadion, ale dalej gram mecze na Oporowskiej? Heh.

thomasson 12.07.2011 08:23

Pewnie będziesz musiał zacząć karierę od nowa to wtedy przeniesiesz się na nowy stadion

Mario Nh 12.07.2011 08:38

Na pewno nie, nie che mi się. Kiedyś wybuduje może swój stadion.
Spróbowałem jeszcze powiększyć Oporowską ale nie wiem czy liczba widzów ulegnie zmianie. Nawet jeśli to z tymi śmiesznymi trybunkami w tle?

Jaroo1 12.07.2011 09:47

Cytat:

Teraz widnieje w bazie danych już nowy stadion, ale dalej gram mecze na Oporowskiej? Heh.
Tak, ME normalnie beda grane na 44 tysieczniku.

Cytat:

Pewnie będziesz musiał zacząć karierę od nowa to wtedy przeniesiesz się na nowy stadion
To nic nie da, sam chyba juz ze 4 kariery rozpoczynalem i ciagle Slask gral przy Oporowskiej

EDIT

Cytat:

Nie da się pewnie zmienić jakoś grafiki?
Nie mam pojecia

Mario Nh 12.07.2011 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1124823)
Tak, ME normalnie beda grane na 44 tysieczniku.

To nic nie da, sam chyba juz ze 4 kariery rozpoczynalem i ciagle Slask gral przy Oporowskiej

Zmieniłem pojemność Oporowskiej i wyrosły trybuny :)

Nie da się pewnie zmienić jakoś grafiki? Wolałbym stadion z zabudowanymi narożnikami, ten wygląda trochę tak, ekhm niezbyt nowocześnie.

rafi2323 12.07.2011 17:52

Witam:)
Kogo polecacie do Wisełki na bramkę w 2012 roku, obojętnie w którym oknie transferowym???:D

Darson 15.07.2011 22:06

Witam mam prosbe . Potrzebuje jakiegos dobrego napastnika i taniego bo gram pierwszy sezon Wisłą no i mam słaby atak , bardzo prosze o pomoc:)

KacpiTSW 21.07.2011 15:27

rafi, spróbuj Silviu Lung jr. :-)

Ja właśnie przeszedłem Litex Łowecz w III rundzie el. LM. 0:0 u siebie, i 1:3 na wyjeździe. Bramki strzelali: Kirm, Biton i Bunoza.

Bardzo ładnie na prawej obronie prezentuje się Marko Jovanović, a także Iliev który właśnie doznał poważnej kontuzji. (pauza ok. 5 m-cy :/ )
Także Jirsak wymiata na środku pomocy.

Obecnie gram 4-5-1, z dwoma cofniętymi pomocnikami (Sobol/Wilk, Jirsak/Garguła) i jednym wysuniętym ofensywnym pomocnikiem (Melikson/Iliev) tuż za plecami napastnika (Genkov/Biton).
W najbliższym meczu będę chciał wypróbować z taktykę 4-4-2 z wysuniętymi skrzydłowymi, jednym def. pomocnikiem. Chce zobaczyć jak się sprawdzi Genkov obok Bitona.

wściekłe pięści węża 21.07.2011 16:03

Gra ktoś słabszymi brytyjskimi drużynami? Zacząłem grę w szkockiej PRM Hibsami i... ciągle przegrywam :D Nie wiem, co jest grane, ale wcześniej z sukcesami prowadziłem Sheffield Wednesday, potem rozpocząłem grę jako bezrobotny i dostałem Tiereka Grozny i też szło mi nieźle (wygrałem puchar ruskich) a tutaj- dupa i to taka spora. Nie idzie mi kompletnie, drużyna gra bez żadnego ładu, a mi się wydaje, że wszystko robię tak, jak powinienem. Ma ktoś doświadczenia z angielską/ brytyjską piłką? ;) Na co szczególnie zwracać uwagę podczas przygotowań przedsezonowych, czy przedmeczowych? Próbuję któryś już raz ruszyć grę i któryś już raz kopię się z koniem- no nie idzie za nic.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl