Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

AS82 17.04.2009 20:42

powinien byc karny dla Legii

banasik 17.04.2009 20:46

Czy to jest relacja live?

Dyskutujcie nt. ligi, bo zaraz będziecie komentować każde zagranie L

AS82 17.04.2009 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 710233)
Czy to jest relacja live?

Dyskutujcie nt. ligi, bo zaraz będziecie komentować każde zagranie L

to napisz jeszcze co mozna komentowac co nie , albo co ci przeszkadza to ze napisalem ze powinien byc karny dla Legii ,jakby Siejewicz prawidlowo odgwizdal to byloby 2-0 i moglbys gasic TV lub kompa...

banasik 17.04.2009 20:53

ponieważ każdy ma indywidualne zdanie odnośnei tego karnego, ja np. mówię, że karnego słusznie Siejewicz nie podyktował. I co? Konflikt interesów i za chuja mnie nie przekonasz, ze był

Koniec OT - do usunięcie moje i kolegi posty

AS82 17.04.2009 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 710238)
ponieważ każdy ma indywidualne zdanie odnośnei tego karnego, ja np. mówię, że karnego słusznie Siejewicz nie podyktował. I co? Konflikt interesów i za chuja mnie nie przekonasz, ze był

Koniec OT - do usunięcie moje i kolegi posty

nie zamierzam cie przekonywac czy byl czy nie ,tylko prosze zebys nie mowil co moge pisac a co nie :)

LAB 17.04.2009 20:57

no i 2 pozytywy po meczu Legi
-trafiony wynik w typerze forumowym :D
-nasi musza w niedziele wygrac i basta!

4fan_player 17.04.2009 21:00

Legia imo na dzień dzisiejszy jest najbliżej mistrzostwa. Niby grają piach ale te punkty zbierają.

Proud 17.04.2009 21:00

No niestety, Legia wygrywa w meczu w którym nie byla lepsza od Piasta...szkoda że Wisła w tym sezonie takich meczów nie wygrywa...mało tego, w Bełchatowie, czy Chorzowie, byliśmy lepsi o dwie klasy, a i tak nie wygraliśmy...
Brakuje farta w tym sezonie...

Aro1234 17.04.2009 21:02

To czyżby Lech jutro wtopa i za tydzień Legia 4 pkt przewagi? :o Musimy wygrywać wszystko do końca. Źle się podziało...

AS82 17.04.2009 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 710249)
Legia imo na dzień dzisiejszy jest najbliżej mistrzostwa. Niby grają piach ale te punkty zbierają.

Za tydzien graja z Lechem ,jak wygraja to na pewno beda liderami.. Jesli chodzi o terminarz to maja zdajsie 4 mecze u siebie i tylko 2 wyjazdy ,wiec maja najlepsza sytuacje ,tymbardziej ze Lech gra wyjazd z nimi , z Polonia W. i chocby Slaskiem na Oporowskiej. My mamy mecze teoretycznie i latwe i trudne .3-cie miejsce dla Nas chyba najbardziej realne ,choc Polonia W tez sie nei poddaje.W sumie wszystko sie moze zdarzyc w pierwszej 4 ce

Uran235 17.04.2009 21:05

Oj jak oglądam grę Legii, Lecha i Wisły i pomyślę, że o mistrza walczy też Polonia, to stwierdzam jedno. Kto by tym mistrzem nie został, będzie to najsłabszy mistrz od wielu, wielu lat, nawet Zagłębie było lepsze.

Ktoś wie, co tam legioniści na meczu wyprawiali, ponoć czymś strzelali w piłkarzy Piasta?

banasik 17.04.2009 21:07

Jak to powiedział KAsprzik "lotkami z igłami"

tam an stadionie Piasta przeciez moglbys wniesc co chcesz, jako ze stoja za plotem to nie sa w ogole przeszukiwani, moglbys wiec napierdalac w bramkarza gości kamieniami.

Grisza1 17.04.2009 21:31

Spiker na meczu Cracovii:
- Dzisiejsze spotkanie obserwuje Nigell Kennedy <brawa>, jest też z nami Agnieszka. Niestety, nie ma Ani, która musiała zabrac na spacer PSY :D

wisl@k_TS 17.04.2009 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 710285)
Spiker na meczu Cracovii:
- Dzisiejsze spotkanie obserwuje Nigell Kennedy <brawa>, jest też z nami Agnieszka. Niestety, nie ma Ani, która musiała zabrac na spacer PSY :D

Polityka go generalnie nie interesuje, ale konsekwentnie bojkotuje państwo Izrael:

„[...] dopóki praktykowana przez to państwo polityka apartheidu nie zostanie zniesiona – nie zamierzam dać tam ani jednego koncertu. Przecież Palestyńczycy traktowani są we własnym kraju tak samo jak czarnoskórzy obywatele RPA przed 1994 rokiem. [...] Izrael słynie z tego, że nie wolno tam wykonywać Wagnera ze względu na jego rzekome związki z niemieckim nazizmem. A wyobraźcie sobie, co by się stało, gdyby ktoś spróbował w tamtejszej filharmonii zagrać muzykę palestyńską... To najbardziej nacjonalistyczne państwo współczesnego świata [...]”[2].

Jedno drugie się trochę wyklucza :lol:

Sorry za offa.

Wojtas 17.04.2009 23:04

Legia nic nie gra a punkty ciuła.

Heh...przypomniał mi sie którys tam sezon gdzie identyko wygrywając po 1-0 i,grając piłke gdzie mozna ja było ogladać tylko i wyłącznie po mocnej kawie ,uciułając wtedy Majstra.

MCX 17.04.2009 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 710249)

Wolałbym Legię niż te ****y z Poznania!

wolfy 17.04.2009 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 710331)
Wolałbym Legię niż te ****y z Poznania!

A ja wolę Wisłę.

emj10 17.04.2009 23:30

Spokojnie jeszcze parę meczy do końca sezonu. Zobaczymy co w tej kolejce zaprezentują Wisła, Amica i Polonia. Też nie mają łatwego zadania i któraś z tych drużyn może się potknąć. Co do Legii to zdobyła dziś ważny komplet punktów na trudnym terenie w Gliwicach. Zostały nam już tylko 2 ciężkie wyjazdy i Amica u siebie, z którą w chwili obecnej mamy naprawdę realne szanse wygrać.

wisnia 17.04.2009 23:37

Nie było by wam szkoda jeśli cracovia by spadała? Bo mi było by szkoda bo jak to powiedział mój Ziomek: "Uwielbiam ich upokarzać":P
A tak w ogóle to nie ma co gadać czy legła będzie Mistrzem czy lech... Ja ogólnie sądzę że zostały jeszcze takie mecze że i lech i legia(która gra z nami u nas:D) mogą stracić więcej niż 3 punkty;) Bo wg. mnie te obie drużyny kompletnie nic nie pokazują teraz.
A co do niedzielnego meczu jestem optymistą i wierze że Wisła wygra i nie straci dystansu do ległej bo nie wiadomo co jutro będzie z lechem:)
Pozdrawiam

Dubi 18.04.2009 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 710329)
Legia nic nie gra a punkty ciuła.

Heh...przypomniał mi sie którys tam sezon gdzie identyko wygrywając po 1-0 i,grając piłke gdzie mozna ja było ogladać tylko i wyłącznie po mocnej kawie ,uciułając wtedy Majstra.

co więcej, bramki przede wszytskim zdobywał równiez cudziemniec który nikogo swoja gra nie zachwycał.Legia,tak jak napisałeś -nie rzucala na kolana,nie rzuca i teraz - lecz punkty ciułaja i moim zdaniem maja zdecydowanie wieksze szanse na tytuł niz Poznański Lech.Gdzie w tym wszystkim Wisła? ano przekonamy sie w niedzielę!

MatMario 18.04.2009 08:54

Górnik jak dziś wygra to jest na równi z Cracovia... A Cracovia miała tyle okazji na gola że to jest śmiech na sali że dali Śląskowi ten punkt. No i ten doping. Po tym golu dla Śląska zamieszanie jedni się cieszą z gola sędzia gwiżdze. Na trybunach "taki ****" a tu gol uznany :) hahahaha

Legia jak to Legia 1:0 i znów mają 3 pkt. :/ Lipa

Ogryzek 18.04.2009 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 710257)
Oj jak oglądam grę Legii, Lecha i Wisły i pomyślę, że o mistrza walczy też Polonia, to stwierdzam jedno. Kto by tym mistrzem nie został, będzie to najsłabszy mistrz od wielu, wielu lat, nawet Zagłębie było lepsze.

Ktoś wie, co tam legioniści na meczu wyprawiali, ponoć czymś strzelali w piłkarzy Piasta?

W czym to Zagłębie było lepsze od dzisiejszego Lecha czy Legii? I jeśli któraś z tych 2 drużyn zostanie mistrzem, to słabsza od Zagłębia nie będzie.
Owszem, Wisła i Polonia są na poziomie Zagłębie (ale czy słabsze?) Ale jeśli nawet słabsze to mistrzem niestety zostanie najprawdopodobniej Legia (układ gier). Dziwią mnie takie oceny i przejaskrawienia. To mocne Zagłębie Lubin które nie było wstanie nawiązać jakiejkolwiek walki z będącą w kryzysie Steauą miałoby być mocniejsze od Legii i Lecha?:)

Jak pamiętam - za czasów Zagłębia większość klubów ze środka tabeli nie stawiało żadnego oporu czołówce, bo grali już o nic. Teraz środek tabeli to 1 drużyna (Śląsk) która o "nic" nie gra. A i ci słabeusze poza kilkoma mają teraz dużo lepsze składy (Górnik Z, Jagiellonia itd) Stąd jak myślę ta iluzja mocy Zagłębia które rozjeżdżało słabeuszy:D

emj10 18.04.2009 10:46

Zagłębie miało wtedy rok konia i ewidentną pomoc Siejewicza w ostatnim meczu z nami. To co wtedy wyczyniał Surma i s-ka wołało o pomstę do nieba. W dwumeczu ze Steauą pokazali jak są naprawdę mocni. Nawet Iwański nie dał rady fizycznie i psychicznie. A gdzie są teraz ci wielcy zawodnicy z Lubina? Iwański gra nieźle w Legii, Piszczek wrócił do Herthy, a Łobodziński jest cieniem dawnego zawodnika w Wiśle. Cała reszta się nie liczy.

Konrad. 18.04.2009 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 710257)

Bla, bla, co roku te same gadki.

Trzy drużyny z kibicami, sponsorami, stadionami (już nie długo) i paroma kadrowiczami w składzie (w tym Kostaryki i Peru :D), a wy ciągle narzekacie na poziom...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 710255)
Za tydzien graja z Lechem ,jak wygraja to na pewno beda liderami.. Jesli chodzi o terminarz to maja zdajsie 4 mecze u siebie i tylko 2 wyjazdy ,wiec maja najlepsza sytuacje ,tymbardziej ze Lech gra wyjazd z nimi , z Polonia W. i chocby Slaskiem na Oporowskiej. My mamy mecze teoretycznie i latwe i trudne .3-cie miejsce dla Nas chyba najbardziej realne ,choc Polonia W tez sie nei poddaje.W sumie wszystko sie moze zdarzyc w pierwszej 4 ce

czy mi się wydaję, czy Legia gra jeszcze z Lechem i Wisłą? I to ma być łatwiejszy terminarz?

A Polonii jakos nie widzę w roli mistrza...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 710407)
W czym to Zagłębie było lepsze od dzisiejszego Lecha czy Legii? I jeśli któraś z tych 2 drużyn zostanie mistrzem, to słabsza od Zagłębia nie będzie.
Owszem, Wisła i Polonia są na poziomie Zagłębie (ale czy słabsze?) Ale jeśli nawet słabsze to mistrzem niestety zostanie najprawdopodobniej Legia (układ gier). Dziwią mnie takie oceny i przejaskrawienia. To mocne Zagłębie Lubin które nie było wstanie nawiązać jakiejkolwiek walki z będącą w kryzysie Steauą miałoby być mocniejsze od Legii i Lecha?:)

Dlaczego uważasz Wisłę, za słabszą od Lecha i Legii? To wczorajsze 1-0 z Piastem cie tak przekonało?

ToTylkoJa 18.04.2009 10:59

może i Legia nie rzuca na kolana swoją grą, no ale kto rzuca? Wisła? Polonia? Lech miał fajny okres w rundzie jesiennej. Teraz od kilku spotkań też gra dość słabo (taki Piast w meczu z Lechem miał kilka setek, z Legią tylko jedną i to po błędzie obrony-Rzezniczak)
Owszem, taka Wisła gniotła np GKS Bełchatów i powinna wygrać. Ale czy Legia nie cisneła Górnika Zabrze? Oba spotkania jak wiemy zakończyły się niesprawiedliwymi remisami.
Sądzę, że Wisłą, Lech i Polonia wygrają swoje spotkania i wszystko wróci do stanu przed tą kolejką.

A co do samego spotkania Piast-Legia. Niektórzy piszą, że mecz był wyrównany, nawet ze wskazaniem na Piast. No sorry, ale wg statystyk C+ jasno wynikało, kto prowadził grę i kto przeważał. Posiadanie piłki 62%-38% dla Legii. Strzały 16-4 dla Legii, sytuacje 8-2 dla Legii (mogłem się gdzieś pomylić, ale wyglądało to mniej więcej właśnie tak) No i jeszcze kontrowersja z karnym dla Legii.

Ogryzek 18.04.2009 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 710422)
Dlaczego uważasz Wisłę, za słabszą od Lecha i Legii? To wczorajsze 1-0 z Piastem cie tak przekonało?

Bo mamy za dużo słabych punktów - Lech ma silną 11 ale nie ma ławki, Legia ma największą kadrę równorzędnych piłkarzy. (pomijam kontuzje itd)

U nas brakuje 2-3 dobrych kopaczy, bo za dużo zależy od 1 napastnika. Bez Pawła Brożka bylibyśmy słabsi od Polonii Warszawa, albo na ich poziomie. Wg mnie kadrowo jesteśmy na 3 miejscu (ze zdrowym Pawłem) ale różnice nie są znowu olbrzymie (bez skrajności). Jeśli przyjdzie latem Garguła i choćby 1 przyzwoity napastnik a nikt nie odejdzie - będziemy na poziomie Legii i Lecha:)

ultr4 18.04.2009 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 710430)
Jeśli przyjdzie latem Garguła i choćby 1 przyzwoity napastnik a nikt nie odejdzie - będziemy na poziomie Legii i Lecha:)

Jak nie odejdzie? Zieniu i Baszczu praktycznie na 100% odchodza. Jak Brozek zlapie forme pod koniec rundy to tez raczej go w Wisle nie zobaczymy, a i jeszcze Marcelo, ktorego manager probuje wcisnac do pierwszego lepszego klubu.

Ogryzek 18.04.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ultr4 (Post 710462)
Jak nie odejdzie? Zieniu i Baszczu praktycznie na 100% odchodza. Jak Brozek zlapie forme pod koniec rundy to tez raczej go w Wisle nie zobaczymy, a i jeszcze Marcelo, ktorego manager probuje wcisnac do pierwszego lepszego klubu.

Czytaj kolego ze zrozumieniem!:D

Wiemy że odejdą - ale pytatnie Konrada było o moją ocenę siły Wisły gdzie (na zasadzie spekulacji - przykładu) napisałem "jak nie odejdzie nikt" + dodać 2 kopaczy to mamy poziom Lecha, Legii.
Wiem, wiem że odejdzie Baszczu, Zieńczuk. Pewnie Marcelo i Brożek też. Ale nie o tym była mowa - a o hipotetycznej sile Wisły (to był tylko przykład) :)

lodecki 18.04.2009 13:41

ma ktos zamiar ogladac Belchatow-Odra ? ja mam Kanal offline, macie ten sam problem ?

Pablo84 18.04.2009 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 710430)
. Jeśli przyjdzie latem Garguła i choćby 1 przyzwoity napastnik a nikt nie odejdzie - będziemy na poziomie Legii i Lecha:)

Chodzi o poziom sportowy, tak?
Na poziomie Legii i Lecha jesteśmy teraz.Wystarczy popatrzyć na tabele.Na innym poziomie to jest w stosunku do nas np ŁKS czy Górnik.
Ten inny poziom cudem remisuje z Górnikiem Zabrze, wygrywa z Piastem Gliwice w 92 minucie?
Wisła niestety zrównała do poziomu Polskiej czolówki.Niektórzy jak widać za bardzo przyzwyczaili się do czasow, gdy mieliśmy ponad 10 pkt przewagi nad 2 drużyną- Wtedy do faktycznie nie byliśmy na poziomie Lecha cz Legii.

WISŁAZWE 18.04.2009 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lodecki (Post 710517)
ma ktos zamiar ogladac Belchatow-Odra ? ja mam Kanal offline, macie ten sam problem ?

Miałem to samo jak wchodziłem przez soccer-live.pl potem wszedłem przez meczyki.pl i tam śmiga normalnie:)

Maciuś 18.04.2009 15:36

A ten Nowak strzela i strzela...

grzesiu 18.04.2009 16:08

ma ktos linka do meczu Górnik - Polonia ?

kreseq 18.04.2009 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiu (Post 710572)
ma ktos linka do meczu Górnik - Polonia ?

sop://SOPCAST.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/65059 Wpisujesz w przegladarce lub sam adres juz w sopcast.

AS82 18.04.2009 16:29

Górnik jest mega słaby

grzesiek632 18.04.2009 16:53

ojj cieniusko ta ich gra wyglada... mialo byc spokojne utrzymanie , byly transfery.. jest Kasperczak ...iiiii wielka kiszka... z taka gra to utzymanie bedzie cudem..

ps: a nijaki Diego Tristan niechciany w Wiśle strzelil własnie gola dla West Hamu;);P

AS82 18.04.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 710589)
ojj cieniusko ta ich gra wyglada... mialo byc spokojne utrzymanie , byly transfery.. jest Kasperczak ...iiiii wielka kiszka... z taka gra to utzymanie bedzie cudem..

ps: a nijaki Diego Tristan niechciany w Wiśle strzelil własnie gola dla West Hamu;);P

Ten sam ktorego mam w avatarze ? ;) Za Tristana mamy Beto :)

emj10 18.04.2009 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 710590)
Ten sam ktorego mam w avatarze ? ;) Za Tristana mamy Beto :)

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Będę zaskoczony jak Górnik dzisiaj wygra. Polonia B. ma naprawdę zabójcze kontry.

lucekj 18.04.2009 17:14

jak za Tristiana mamy Beto?

Z tego co pamiętam to on nawet nie był u nas na testach..

Jak to było? Byly prowadzone jakies rozmowy czy cos? przypomnijcie mi proszę.

Świerczewski odpuści dzisaj Amice albo celowo czerwień zgarnie:]

manson777 18.04.2009 17:19

no i 2-0 dla GZ
wystarczyło że Kasperczak wpuścił Jarkę

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl