Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

R33 01.02.2009 21:35

Może mi ktos powiedziec ile w tym roku wynosiły progi (czyli ile miała puntków osoba ostania) na mat-fizy w dobrych liceach krakowskich. Np. V, VIII, II, I itp.

gris 01.02.2009 23:35

Generator dieslowski, wie ktoś co to jest, na czym polega jego działanie? Trochę mało informacji na jego temat w internecie.

Kurt 01.02.2009 23:49

Cytat:

Może mi ktos powiedziec ile w tym roku wynosiły progi (czyli ile miała puntków osoba ostania) na mat-fizy w dobrych liceach krakowskich. Np. V, VIII, II, I itp.
V - mat/fiz UJ - 35 laureatów
zwykłe mat/fiz - coś koło 183 chyba...

II - mat/fiz -164 po drugiej rekrutacji chyba.

To tak z tego co pamiętam.

Jak bardzo Cię interesuje to mogę popytać kolegów, bo ja jestem human i tak średnio pamiętam ile pkt było potrzeba.

ENDRJU 82 02.02.2009 08:24

Witam, pytanie do ludu wiślackiego, może ktoś mi pomoże w tejże kwestii, chodzi o odkodowanie co to jest za nuta pod tym linkiem, kto to gra i tutuł ? , zapodałem temat topicu o mp3, ale może i tutaj znajdzie się dobra dusza, która pomoże...

link poniżej :

http://wyslijto.pl/plik/prl5bmztth

Pozdrawiam

_ukoL 02.02.2009 12:58

Gdzie znajdę w komputerze opcję, bodajże butowanie? Znaczy chodzi o to, że zainstalowałem jakimś głupim sposobem windowsa na windowsa i mi teraz wyskakuje, którego mam wybrać. Podobno da się to wyłączyć przez opcję butowania?

Z góry uprzedzam, że laik ze mnie komputerowy więc z góry wielkie dzięki za jakąś pomoc. :)

EDIT: Acha i jeszcze potrzebuję sterowników od głosu do płyty głównej. Wiem, że głos mam zintegrowany z płytą i pamiętam, że to były jakieś avinx czy coś tędy, ikonka taka czerwono - biała. Mam nadzieję, że ktoś wie o które chodzi, bo ja za cholerę nie pamiętam skąd to draństwo ściągnąć. :-)

Kamil_mchw 02.02.2009 14:04

http://www.allegro.pl/item531289767_...tro_skora.html

1. gdzie w krk znajdę takie buty... albo w tym stylu??

2. Potrzebuje napisów do filmu "Nie zadzieraj z fryzjerami"

zohan o agente bom de corte dublado 2009 dvdrip xvid audio mp3 by ratolino
bajtów: 943 554 560
długość: 1:56:53
szerokość klatki: 576
wysokość klatki 304
szybkość klatek 23k/sek.

WzT 02.02.2009 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 667197)
EDIT: Acha i jeszcze potrzebuję sterowników od głosu do płyty głównej. Wiem, że głos mam zintegrowany z płytą i pamiętam, że to były jakieś avinx czy coś tędy, ikonka taka czerwono - biała. Mam nadzieję, że ktoś wie o które chodzi, bo ja za cholerę nie pamiętam skąd to draństwo ściągnąć. :-)

Zainstaluj sobie ten program. Dzięki niemu dowiesz się do jakiej karty dźwiękowej szukać sterowników.
Ewentualnie poszukaj jakiś uniwersalnych sterowników być może zadziałają.

Gordian 02.02.2009 14:20

Skoro zintegrowana karta dzwiękowa i nie wiesz jakich potrzebujesz sterowników to bym w ciemno ładował Realtek 97

puchaty1906 02.02.2009 14:21

Cytat:

Gdzie znajdę w komputerze opcję, bodajże butowanie? Znaczy chodzi o to, że zainstalowałem jakimś głupim sposobem windowsa na windowsa i mi teraz wyskakuje, którego mam wybrać. Podobno da się to wyłączyć przez opcję butowania?

Z góry uprzedzam, że laik ze mnie komputerowy więc z góry wielkie dzięki za jakąś pomoc. :)

Tak dla laika to zajrzyj tutaj: http://faq.pcformat.pl/index.php/Boot.ini_-_kontrola_Startu
w razie problemów pytaj.

someone_TSW 02.02.2009 14:58

Panowie - Jak w programie bearshare ustawic zeby sciagane piosenki w folderze docelowym rozmieszczaly sie w kolejnosci sciagania, a nie alfabetycznie ?

kubryc 02.02.2009 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 667237)
http://www.allegro.pl/item531289767_...tro_skora.html

1. gdzie w krk znajdę takie buty... albo w tym stylu??

2. Potrzebuje napisów do filmu "Nie zadzieraj z fryzjerami"

zohan o agente bom de corte dublado 2009 dvdrip xvid audio mp3 by ratolino
bajtów: 943 554 560
długość: 1:56:53
szerokość klatki: 576
wysokość klatki 304
szybkość klatek 23k/sek.

Proponuję ściągnąć najnowszego bestplayera albo napiprojekt :)

impreza 02.02.2009 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someone_TSW (Post 667271)
Panowie - Jak w programie bearshare ustawic zeby sciagane piosenki w folderze docelowym rozmieszczaly sie w kolejnosci sciagania, a nie alfabetycznie ?

Wejdz w ten folder, kliknij prawym przyciskiem myszy na pustym polu i daj sortuj wg "data utworzenia", jesli nie bedzie takiego parametru to powinienes tam mieć opcję "Więcej" i tam dodaj opcje "data utworzenia"

Cytat:

rozumiem że chodzi ci o wylaczenie tego okienka które wyskakuje na poczatku i wybranie systemu ktory sie ma automatycznie uruchamiać? jesli tak to zrób tak(sposob znacznie prostszy niż ten który podał kolega puhatek1906, chodz jego opiera sie na tym samym tylko kwestia czy to my modyfikujemy boot.ini czy robi to za nas system po dwóch kliknięciach) Mój komputer -> Właściwości -> Zaawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie, tam kliknij Ustawienia i tam gdzie domyślny system operacyjny wybierz ten który chcesz zeby sie uruchamiał, i odznacz pole "czas wyswietlania listy systemów operacyjnych" wtedy nie bedzie sie pokazywalo przy starcie okienko z wyborem systemu, potwierdz OK i powinno śmigac, uruchom ponownie kompa i sie pochwal co zdziałaliśmy :D
PS. bootowanie a nie butowanie :D

gris 02.02.2009 16:56

Jak mam proste pytanie. Jestem zielony w temacie narkotyków. Czy marihuana to potocznie trawka?

Nitrox 02.02.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 667348)
Jak mam proste pytanie. Jestem zielony w temacie narkotyków. Czy marihuana to potocznie trawka?

:D tak :D...

gris 02.02.2009 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 667349)
:D tak :D...

zalamales mnie tym...

Nitrox 02.02.2009 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 667357)
zalamales mnie tym...

Coś nie tak ?? ??

Jelon 02.02.2009 17:12

nie siano :)

maTyS. 02.02.2009 17:16

mam pytanie ? podczas pierwszego podłączenia ipoda nano do komputera za pomocą kabla wyskoczył mi komunikat odnośnie formatowania ipoda,żeby wejść na dysk wymienny musiałem zrobić formata wszystkiego co miałem na ipodzie,i teraz chce zgrać filmy muzykę itp...otwieram dysk wymienny nie mam nic zrzucam film do dysku wymiennego a jak odłączam ipoda od komputera wchodze w ipoda to nie mam nic ? ktoś mi pomoże ?

impreza 02.02.2009 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 667364)
mam pytanie ? podczas pierwszego podłączenia ipoda nano do komputera za pomocą kabla wyskoczył mi komunikat odnośnie formatowania ipoda,żeby wejść na dysk wymienny musiałem zrobić formata wszystkiego co miałem na ipodzie,i teraz chce zgrać filmy muzykę itp...otwieram dysk wymienny nie mam nic zrzucam film do dysku wymiennego a jak odłączam ipoda od komputera wchodze w ipoda to nie mam nic ? ktoś mi pomoże ?

jak go formatowałeś to jak ustawiłeś rozmiar alokacji i system plików? spróbuj podłączyć, Moj komputer, kliknij prawym na dysk wymienny, daj formatuj, system plików ustaw na FAT 32, a rozmiar alokacji na domyślny rozmiar, zaznacz przy okazji szybkie formatowanie i jazda, odłącz od kompa, podłącz i spróbuj wgrać pliki a potem otworzyć w przez ipoda

mateusz212 02.02.2009 17:34

dziala wam gg??

piter116 02.02.2009 17:37

Nie 10 znakow

puchaty1906 02.02.2009 18:55

Mam takie pytanie, jeśli chodzi o piosenkę na stołeczną drużynę "Bo w nienawiści..." wyszła ona od Lecha czy od Jagi? Bo obie wersje słyszałem i nie wiem w końcu, która prawdziwa.

maTyS. 02.02.2009 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez impreza (Post 667369)
jak go formatowałeś to jak ustawiłeś rozmiar alokacji i system plików? spróbuj podłączyć, Moj komputer, kliknij prawym na dysk wymienny, daj formatuj, system plików ustaw na FAT 32, a rozmiar alokacji na domyślny rozmiar, zaznacz przy okazji szybkie formatowanie i jazda, odłącz od kompa, podłącz i spróbuj wgrać pliki a potem otworzyć w przez ipoda

dałem normalnie na fat 32 i na dysk domyślny tak jak piszesz nic nie zmieniałem.

edit. zrobiłem tak wgrałem film i jak odłączam ipoda od kompa wyłącza się i włącza od początku trzeba wybierać język i nadal nic nie ma,a jak otworze w moim komputerze to w folderze film jest ?

pirat.z.karaibow 02.02.2009 19:59

SKMK - podpis kilku użytkowników w polu "Skąd". Co oznaczają te 4 literki?

Stołeczno Królewskie Miasto Kraków? :D

maTyS. 02.02.2009 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 667446)
SKMK - podpis kilku użytkowników w polu "Skąd". Co oznaczają te 4 literki?

Stołeczno Królewskie Miasto Kraków? :D

Stołeczne Królewskie Miasto Kraków ?! było kiedyś na oprawie bodajże meczu z Legią.

Maniek_Olkusz 03.02.2009 01:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deivid (Post 666860)
Scotty - The black pearl (Dave Darell Remix)

to jak Ci tak dobrze idzie:P to moze wiesz lub ktos inny wie jaka jest nuta z
"londynczków"? ta co zawsze leci na koniec ...

WISŁAZWE 03.02.2009 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maniek_Olkusz (Post 667631)
to jak Ci tak dobrze idzie:P to moze wiesz lub ktos inny wie jaka jest nuta z
"londynczków"? ta co zawsze leci na koniec ...

Może chodzi o piosenkę Kasia Stankiewicz- Run

http://mp3.teledyski.info/download-d...MzNjQ2Mzkz.mp3

Maniek_Olkusz 03.02.2009 10:00

Dokładanie o tą samą mi chodziło...:):D

Dzięki Wielkie:)

P.S. Ale się zgraliście z odpowiedzią:P:D

element 03.02.2009 15:17

jakiś program coś na styl Painta.. , prosty, polski.. taki byle jaki..

/ nazwę albo link do ściągnięcia

Bobic 03.02.2009 15:28

Panowie co oznacza jak pies wyje bo dzwonie dzownkiem mojemu psu on wyje i nie wiem co to oznacz??

pirat.z.karaibow 03.02.2009 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 667797)
jakiś program coś na styl Painta.. , prosty, polski.. taki byle jaki..

/ nazwę albo link do ściągnięcia

GIMP.

10 znaków.

wierny 03.02.2009 18:43

Potrzebna pomoc. Ma ktoś jakiś projekt albo jakieś materiały na gospodarkę przestrzenna? Sprawa największej wagi.

Nowohucianin^^ 03.02.2009 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 667802)
Panowie co oznacza jak pies wyje bo dzwonie dzownkiem mojemu psu on wyje i nie wiem co to oznacz??

pewnie go to denerwuje i się w****ia ;]

impreza 03.02.2009 19:31

Zna lub ma ktoś może nute z tego filmiku? http://pl.youtube.com/watch?v=imO3LYQpzW4
pisałem w szukam mp3, ale tam słaby odzew :D tylko z góry podkreślam ze interesuje mnie pełna wersja, identyczna jak w filmiku

Arteka1906 03.02.2009 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez impreza (Post 667955)
Zna lub ma ktoś może nute z tego filmiku? http://pl.youtube.com/watch?v=imO3LYQpzW4
pisałem w szukam mp3, ale tam słaby odzew :D tylko z góry podkreślam ze interesuje mnie pełna wersja, identyczna jak w filmiku

"we call it revolution" taki tytul. Wpisz sobie w youtubie i znajdz wersje, ktora Ci pasi :)

impreza 03.02.2009 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arteka1906 (Post 667968)
"we call it revolution" taki tytul. Wpisz sobie w youtubie i znajdz wersje, ktora Ci pasi :)

heh...wpisywałem juz to nie raz ale po właczeniu nuty słuchałem pierwsze 10 sekund i juz widzialem ze to raczej nie to...wpisalem na youtube i tez mi sie wydawało ze nie to ale pomyslalem ze obejrze ten teledysk do końca, i co sie okazało?:Dze to jednak to czego szukam tylko troche sie musi rozkręcić... dzieki Arteka1906 za to że mnie natchnąłeś do obejrzenia tego na youtube:D

Nowohucianin^^ 03.02.2009 20:05

ma ktoś może jakiś zarys t-shirtu.. ? potrzebuje zrobić projekt koszulki a nie mam wzorca dobrze jak by był przód i tył na jednym ;]

mlody16ns 03.02.2009 20:24

Cześć, powiedźcie mi- wie ktoś w jakim teatrze w NH będzie grany Makbet w poniedziałek ?? pliska odp :P

Arteka1906 03.02.2009 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez impreza (Post 667971)
heh...wpisywałem juz to nie raz ale po właczeniu nuty słuchałem pierwsze 10 sekund i juz widzialem ze to raczej nie to...wpisalem na youtube i tez mi sie wydawało ze nie to ale pomyslalem ze obejrze ten teledysk do końca, i co sie okazało?:Dze to jednak to czego szukam tylko troche sie musi rozkręcić... dzieki Arteka1906 za to że mnie natchnąłeś do obejrzenia tego na youtube:D

tego typu kawalki maja to do siebie, ze wlasciwa nutka, bit rozpoczyna sie dopiero w polowie :)

Coglin 03.02.2009 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mlody16ns (Post 667988)
Cześć, powiedźcie mi- wie ktoś w jakim teatrze w NH będzie grany Makbet w poniedziałek ?? pliska odp :P

wyglada na to, ze nie bedzie:
http://krakow.naszemiasto.pl/teatr/s...data_do_r=2009
http://krakow.dlastudenta.pl/teatr/r...ow/teatry.html

chyba, ze jakis tajny seans.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl