Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

xanti1906 10.02.2013 12:57

Ze szczyptą ironii napisałem, znam kreatywność prowadzących oficjalną :) Bunkrów nie ma, tragedii też nie. Jakieś sytuacje były.

jaszczur90 10.02.2013 12:57

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...ws1%287%29.jpg

BoBaSbK 10.02.2013 15:06

Gdy patrzę na to zdjęcie i widzę obok Cupiała Kapkę ,a po drugiej stronie Bednarza to tak jakby obok Jezusa siedział Judasz z Piłatem.

pikey 10.02.2013 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BoBaSbK (Post 1298247)
Gdy patrzę na to zdjęcie i widzę obok Cupiała Kapkę ,a po drugiej stronie Bednarza to tak jakby obok Jezusa siedział Judasz z Piłatem.

Rozumiem sens wypowiedzi, ale jednak nie szedłbym w takie porównania. Tutaj jednak dwaj panowie po prawicy i lewicy są przez tego pana pośrodku zatrudniani. On też płaci im wynagrodzenie, rozlicza z wykonanej pracy i w każdej chwili może za współpracę podziękować. Skoro nadal tam siedzą to znaczy, że chyba ich praca oceniana jest jak na razie pozytywnie...

Lukasz 10.02.2013 16:11

No proszę... jakby tak powróżyć z gestów, od prawej..

Nr1
Pan Bednarz rękami manifestuje pozycję zamkniętą, mocno defensywną. Krzyżowanie nóg w kostkach sygnalizuje, ze człowiek w ten sposób zamyka sobie usta.

Nr2
Boss - ułożenie nóg wskazuje na postawę argumentującą, założone ręce oznaczają postawę luźną lekko zamkniętą.

Nr3
Kapka, postawa luźna, argumentująca.

Nr4
Skrzyżowanie nóg w kostkach zamykamy usta. Dodatkowo splecione ręce - jest to gest frustracji i własnego zdania - dana osoba próbuje zapanować nad swoją negatywną postawą.

Nr5 i nr6

Nogi szeroko więc postawa luźna, bez obaw, szczera. Ostatnia osoba wydaje się że chce milczeć.

zim zum 10.02.2013 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1298199)
Pierwszy raz chyba aż tak bardzo czekam na skrót ze sparingu, żeby oglądnąć te wypracowane akcje, piłkę chodzącą jak po sznurku i świetną kombinacyjną grę Bogusia.

Wypowiedzi Kulawika są bardziej żenujące niż gra Wisły na jesień. Obejrzałem bramkę i jakoś nic specjalnego w niej nie ma. Niech Pan trener dalej sieje propagandę.

jendrus 10.02.2013 17:49

Nasz właściciel wygląda rzeczywiście na bosa ze wszystkich bosów z innych klubów :D Ino sie jakoś go kierwa nie boja ;/ stary sie robi :(

MatMario 10.02.2013 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1298232)

Ktoś napiszę kto jeszcze jest na tym zdjęciu? Oprócz dwóch takich co ich przedstawiać nie trzeba.

Kryniu 10.02.2013 18:14

Ten pierwszy z lewej wygląda jakby chciało mu się srać, lecz boi się zapytać o zgodę. Takie korporacyjne popychadło

Merkury 10.02.2013 18:26

Jak widzę siedzących obok siebie Cupiała, Kapkę i Bednarza to wiem, że nic mądrego z tego nie będzie. Trzeba mieć wizję budowy i wcielać ją w działaniu a Panowie delikatnie mówiąc na przestrzeni lat byli dalecy o realizacji czegoś konstruktywnego.

arti 10.02.2013 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1298154)
Co może oznaczać wizyta Cupiała w Turcji ?

Na chopski rozum (pańskie oko...) to raczej dobrze niż źle, że tam się wybrał.
Moim zdaniem jesteśmy na prostej drodze do 1 ligi w 2014, więc może (oby) zobaczy, pomyśli i przeleje te kilka(-naście,-dziesiąt) baniek w lecie. Innej nadziei niestety nie widzę.
P.S.
Co do zdjęcia to moim zdaniem trzeci od lewej jest Czerwiński, a ci dwaj narbardziej po lewej to nie wiem kto.

piter116 10.02.2013 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1298273)
Ktoś napiszę kto jeszcze jest na tym zdjęciu? Oprócz dwóch takich co ich przedstawiać nie trzeba.

Trzeci od lewej wygląda na Ryszarda Niemca, prezesa MZPN, który po meczu ze Śląskiem wysmarował taki oto artykuł nt. bojkotu :

Cytat:

Bojkot swoim następstwem ekonomicznym oznacza, nie mniej ni więcej, tylko realne straty finansowe klubu, akurat znajdującego się w kryzysie. Dodatkowe pogłębianie wiślackiej recesji i braku finansowej płynności, ociera się o zarzut działania na szkodę spółki, co nie jest bynajmniej czczą retoryką umoralniającą rozpalone głowy. Jest to jak najbardziej kategoria materialna, bezpośrednio rzutująca na budżet klubowy. Został on przecież poważnie uszczuplony grzywnami dyscyplinarnymi, jakie spadły na Wisłę, za radosną twórczość kibiców. Szacuje się, że w dwuleciu 2011-2012 klub wybulił tytułem kar nałożonych przez UEFA, PZPN i Ekstraklasę, blisko 1 milion złotych!!! Może szanowni bojkotowicze tego nie wiedzą, ale piszący te słowa jest po rozmowie z właścicielem Wisły i swoje wie…

Bogusław Cupiał, podsumowując 15-lecie swego bezprecedensowego w skali kraju zaangażowania w klubowy wyczyn, objawia spore rozczarowanie. Nie bierze się ono, wbrew krążącym opiniom, z faktu niespełnienia projektu awansowania do Ligi Mistrzów, ale z tego, że w najtrudniejszej chwili dla klubu zetknął się on z otwartą wrogością ze strony tych, którzy mieli być dwunastym graczem, mającym dozgonny kontrakt z Białą Gwiazdą. Ktoś kto miesięcznie asygnuje 1,5 miliona euro na utrzymanie drużyny zawodowej, ma prawo spodziewać się po zbiorowości, dla której satysfakcji ta drużyna istnieje, że nie poskąpi ona swojej cząstki w postaci biletu za 15 złotych!!!
http://sportowetempo.pl/wiadomosci_p...goscia_kibicow

@MatMario - tyle lat przy korycie to siłą rzeczy musi tak wyglądać.
@serek.c2 -podobny jak diabli, ale chyba masz rację, ten na zdjęciu wygląda dużo młodziej od Niemca.

MatMario 10.02.2013 18:54

Właśnie też mi Niemcem podchodził ale jakiś spasiony i z większym wąsem. Czerwińskiego tam nie ma to jestem pewien.

Ci kolejni to jacyś turyści?

serek.c2 10.02.2013 19:11

Przecież to nie jest Niemiec...

Kaan 10.02.2013 19:24

serek ma rację. To nie jest Niemiec, napewno. Cała trójka to prawdopodobnie nasi nowi piłkarze z kartami w ręku. Co widac na zdjęciu - ściskają je w splecionych dłoniach.

domin_czyzyny 10.02.2013 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1298232)

Moze Kapka opowiada Bossowi, ze ma notes z nazwiskami najwiekszych talentów w Polsce: Zurawskiego, Szymkowiaka, Kosowskiego, Baszczenskiego, Citko tez tam jest...

Kapka opowiada tak, aby Bossa zagadac i Bednarzowi nie dojść do słowa, który chce Bossowi zaproponować nowa dostawę imigrantów do UE, którzy maja w Wiśle przejść tzw. testy sportowe i finansowe. Jesli kopną w piłkę to Bednarz wyda pozytywna opinie o delikwencie, a jesli nie to beda musieli zapłacić Jackowi dole za bezpieczne przerzucenie na teren UE.

Z dwojga złego wole już właściciela notesu z Panem Citko w kontaktach...

A tak na serio zastanawiam sie co znaczy wizyta Cupiala na zgrupowaniu. Chciałbym mieć nadzieje ze cos pozytywnego, a nie np przekonanie sie na własne oczy, ze Bednarz mówi prawdę ze nikogo nie da sie już sprzedać ze rozsądne pieniądze.

Wojtas 10.02.2013 23:51

Ta wizyta Cupiala jest tak niespójna z całoscia i rzeczywistoscia ze az boli.

Wyprzedal rekami Bednarza juz wszytsko ,praktycznie nie ma nikogo wartosciwego na kim mozna by zespoł oprzec ,zdolnych młodych nie widac ,trener pracuje na zasadzie "bo najtanszy" ,wiec w sumie niewiem dlaczego nagle Wisła sie zainteresował.Troche za pozno.

Rob_Zombie 11.02.2013 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1298321)
Wyprzedal rekami Bednarza juz wszytsko ,praktycznie nie ma nikogo wartosciwego na kim mozna by zespoł oprzec ,zdolnych młodych nie widac ,trener pracuje na zasadzie "bo najtanszy" ,wiec w sumie niewiem dlaczego nagle Wisła sie zainteresował.Troche za pozno.

Nagle się Wisłą zainteresował? Wy naprawdę myślicie że on się tym klubem nie interesuje?:mysli:

KOMINEK 11.02.2013 08:31

Odnośnie Kapki to radzę przeczytać Spalonego Iwana .

szprotson 11.02.2013 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1298327)

ty sobie wyobrazasz sobie co by sie z nimi stalo jakby to przeczytali ? Na bank by powiedzieli ze to fikcja literacka...

westersyl 11.02.2013 09:23

Cytat:

Mielcarski tez mimo tych wszystkich perturbacji wypowiedział się nie dawno na temat Kapki w miarę OK, Michal Probierz też "cenił" sobie współpracę ze Zdzisławem Kapką.
Wiele osób też piszę, że Kapka z Mandziarą wykiwali bossa na kasę. Jeśli chodzi o ten aspekt to Cupiał pewnie jak nikt inny wie kto wywalił go na kasę i jeśli to byłby Kapka to nie sądzę aby dalej tu pracował.

No cóż Kapce do ekspiacji brakuje jakiegoś udanego transferu, może wtedy byłby postrzegany w innym świetle. Kamyczek z napisem Jovanić leży chyba w jego ogródku. Gdzieś też kiedy czytałem że chyba Kapka chciał sprowadzić dobrego prawego obrońce jak był jeszcze w zasięgu, Gebre Selasie ale Valckx wybrał inaczej.

koniak 11.02.2013 09:47

No nie wiem, czy to takie oczywiste z tym Kapką. Kasperczak też miał zakaz wstępu na Reymonta a ponownie został trenerem... Same zaś przekręty Kapki, Mandziary, Sportfive itd. znane były dość powszechnie

FraMat 11.02.2013 10:47

Przepraszam was bardzo, ale Kapka na tym zdjeciu wygląda jak równorzedny bossowi. Utrzymując spiskową teorię dziejów można tylko domyślać się dlaczego Cupiał nie pozbywa się Kapki. Nie jest w stanie.

xanti1906 12.02.2013 20:12

Miejmy nadzieję, że Szewczykowi nic groźnego się nie stało, bo ani słowa o nim nie wspomnieli.

szprotson 13.02.2013 14:47

jest już skrót kolejnego sparingu.....

najfajniejsza, najładniejsza akcja meczu to dla mnie akcja z 0:32 stworzona przez Płodiv. Bułgarzy pokazali jak sie gra akcje 4 na 4.
wydawało mi sie czy Boguski w tym sparingu w Turcji grał w rajtkach?

domin_czyzyny 13.02.2013 15:04

Cytat:

czytałem i wiem, że Iwan pisze pochlebnie o Kapce i twierdzi, że te oskarżenia o ubecką przeszłość są bredniami i chyba podłością (nie pamiętam dokładnie Jego słów).

Jednak nie jestem pewien czy Iwan ma rację lub pisze prawdę... Cupiał Kapce może więcej wybaczyć, bo może Kapka ma coś na Bossa i tyle, albo na zasadzie rotacji tym razem Kapka ma swoje kolejne 5-15 minut.

Kapka pewnie dawno byłby prezesem, ale Boss chyba wie, że to mogłoby nie spodobać się Kibicom. Ale nie chce słuchać kibiców, którzy nie chcą Kapki tutaj. Kiedyś chyba obraził się nawet na SKWK i zerwał kontakty, za to że kibice podczas meczu domagali się wywalenia Kapki z klubu.

Dla mnie za tą "przeszłość", machloje z Mandziarą i Sportfive, namawianie Kuby to wyruchania Wisły, ściągnięcie Jovanicia i innych "bałkańskich talentów" należy się dyscyplinarka i kop w dupę.
Oczywiście, może nie znam prawdy i te pogłoski i opinie nie są prawdziwe i oczerniają niesłusznie Kapkę.

Dariook 13.02.2013 15:17

Boss ma kape na oczach i tyle.

arti 13.02.2013 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1298733)
Boss ma kape na oczach i tyle.

To za długo trwa jak na takie proste wytłumaczenie.

KOMINEK 14.02.2013 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1298728)
, bo może Kapka ma coś na Bossa i .

Zawsze, gdy takie coś słyszę rodzi mi się pytanie skąd te domysły? Bo inni tak mówią? A ci inni skąd wiedzą - no, bo inni tak mówią i kółko się zamyka

Arked 14.02.2013 10:06

Kapka to chyba trzyma pół rodziny Cupiała za zakładnika skoro przez tyle lat taki cwaniak i gracz jak boss nie może sobie z nim poradzić... Bądźmy poważni. Kapka (idąc dalej Bednarz itd.) jest w klubie bo Bogusław Cupiał tego chce. Nikt mu nie miesza w głowie, nikt mu nie trzyma pistoletu przy skroni.

tofik 14.02.2013 10:26

Ja mam wrażenie, że Kapka to po prostu dobry kolega BC i zaufany współpracownik. Inaczej nie może być. Przecież jakby BC miał z nim problem mógłby się go pozbyć w każdej chwili.

Na siłę szukacie winnego dookoła w otoczeniu Cupiała. Jest tak, jak chce szef szefów. Widocznie nie przeszkadza mu, że trochę pieniędzy pójdzie do tej czy innej kieszeni. Może to jakiś sposób na odpłacenie się kolegom za dobre uczynki z przeszłości?*

*Oczywiście nie mam na myśli Bednarza, który musi mieć wielkie szczęście, Boga za nogi złapał, że BC daje mu szansę po raz drugi dorobić po karierze piłkarskiej. Jakieś kuriozum.

domin_czyzyny 14.02.2013 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1298829)
Zawsze, gdy takie coś słyszę rodzi mi się pytanie skąd te domysły? Bo inni tak mówią? A ci inni skąd wiedzą - no, bo inni tak mówią i kółko się zamyka

Masz rację, nie ma na to dowodów - takie ploty chodzą, do tego "przeszłość" Kapki robi swoje.
Kapka prawie wszystko przetrwał w Wiśle, a jak wyleciał to szybko wrócił - to też ma tutaj znaczenie. Wszystko to powoduje, że wielu ludzi w tym ja tworzy wobec niego domysły i podejrzenia.

Dla mnie ważne są te "Jego" "bałkańskie transfery z okresu tuż przed i wczesnego II Basałaja" - i to jest jednym z głównych kryteriów, że ten człowiek nie powinien być w Wiśle - to tak odnośnie merytorycznych spraw + Mandziara + sprawa z Błaszczykowskim

1q2 14.02.2013 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1298847)
Ja mam wrażenie, że Kapka to po prostu dobry kolega BC i zaufany współpracownik. Inaczej nie może być. Przecież jakby BC miał z nim problem mógłby się go pozbyć w każdej chwili.

Też tak myślę.Zdzichu to po prostu musi być dobry zawodnik że tyle lat udaje mu się trzymać przy boku Cupiała a że jest to ze szkodą dla Wisły, to już inna historia.

Dariook 15.02.2013 01:50

Bo wszystkie Zdziski to fajne chłopaki! Wszyscy oczerniają a go poprostu nie znaja. Kapka Kropka.

Mocny 15.02.2013 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1298728)
czytałem i wiem, że Iwan pisze pochlebnie o Kapce i twierdzi, że te oskarżenia o ubecką przeszłość są bredniami i chyba podłością (nie pamiętam dokładnie Jego słów).

Jednak nie jestem pewien czy Iwan ma rację lub pisze prawdę... Cupiał Kapce może więcej wybaczyć, bo może Kapka ma coś na Bossa i tyle, albo na zasadzie rotacji tym razem Kapka ma swoje kolejne 5-15 minut.

Kapka pewnie dawno byłby prezesem, ale Boss chyba wie, że to mogłoby nie spodobać się Kibicom. Ale nie chce słuchać kibiców, którzy nie chcą Kapki tutaj. Kiedyś chyba obraził się nawet na SKWK i zerwał kontakty, za to że kibice podczas meczu domagali się wywalenia Kapki z klubu.

Dla mnie za tą "przeszłość", machloje z Mandziarą i Sportfive, namawianie Kuby to wyruchania Wisły, ściągnięcie Jovanicia i innych "bałkańskich talentów" należy się dyscyplinarka i kop w dupę.
Oczywiście, może nie znam prawdy i te pogłoski i opinie nie są prawdziwe i oczerniają niesłusznie Kapkę.

jakie brednie , jaka podłość , przeciez w wyborach do europarlamentu 2004 był wymóg składania oświadczenia lustracyjnego , pamiętamy chyba wszyscy to oświadczenie, zresztą sam fakt kandydowania z listy komunistów też mówi za siebie

Arked 15.02.2013 21:15

Nasza średnia goli na mecz w poprzedniej rundzie: 0,93
Średnia goli na mecz w sparingach przedsezonowych: 0,71

Powodów do optymizmu przed nadchodzącą rundą nie ma. Nasza największa słabość raczej nie została pokonana. Ciężko być zaskoczonym :/

ciacho 15.02.2013 21:27

A co się dziwisz... przecież my nawet pół napastnika z prawdziwego zdarzenia nie mamy..

KrzychooR 15.02.2013 22:17

Może w końcu "Gerrard" Krakowa zacznie coś grać... a i szkoda że drugi Gerard Bieszczad nie jest zawodnikiem z pola... Mielibyśmy krakowskiego odpowiednika Maradony Karpat...

TymonPRO 16.02.2013 15:52

Bilans naszych sparingów,mówi wszystko

Ostatnie mecze: WISŁA KRAKÓW
16.02.13 MIE Zagłębie Sosnowiec Wisła Kraków 2 : 1
12.02.13 MIE Lok. Plovdiv Wisła Kraków 0 : 0
09.02.13 MIE Wisła Kraków Volyn Lutsk 1 : 1
06.02.13 MIE Wisła Kraków Slavia Praga 0 : 2
02.02.13 MIE Okocimski Brzesko Wisła Kraków 1 : 2
16.01.13 MIE Cottbus Wisła Kraków 2 : 1

W sumie na ostatnie 10 spotkań Wisła wygrała tylko 2 i to różnicą 1 gola

Myślę że śmiało możemy zaryzykować stwierdzenie że obecnie oglądana przez nas Wisła Kraków jest najgorszą od niepamiętnych czasów

Trener Kulawik stara się robić dobrą minę do fatalnej gry ale fakty są takie że Wisła od dłuższego czasu nie potrafi strzelać bramek,a stwarzanie sytuacji staje się wielkim problemem

Runda wiosenna wydaje się być łatwa do przewidzenia,będzie podobna a nawet trochę gorsza od poprzedniej,na 15 spotkań raczej nie wygramy więcej niż 5-8 meczy i to w męczarniach czy to u siebie czy na wyjezdzie

Wisła ma problem ze zdobyciem więcej niż 1 gola w meczu i z taką grą możemy tylko walczyć o miejsca 10-13

Trzeba przeczekać do lata i jeżeli Jacek Bednarz zostanie zwolniony a Bogusław Cupiał wyrzuci kilka mln zł na nowych piłkarzy i nowego zagranicznego trenera to w następnym sezonie możemy wrócić do gry o mistrzostwo lub miejsce na podium

Bronex 16.02.2013 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298256)
No proszę... jakby tak powróżyć z gestów, od prawej..

Nr1
Pan Bednarz rękami manifestuje pozycję zamkniętą, mocno defensywną. Krzyżowanie nóg w kostkach sygnalizuje, ze człowiek w ten sposób zamyka sobie usta.

Nr2
Boss - ułożenie nóg wskazuje na postawę argumentującą, założone ręce oznaczają postawę luźną lekko zamkniętą.

Nr3
Kapka, postawa luźna, argumentująca.

Nr4
Skrzyżowanie nóg w kostkach zamykamy usta. Dodatkowo splecione ręce - jest to gest frustracji i własnego zdania - dana osoba próbuje zapanować nad swoją negatywną postawą.

Nr5 i nr6

Nogi szeroko więc postawa luźna, bez obaw, szczera. Ostatnia osoba wydaje się że chce milczeć.

Skoro coś tam wiesz o mowie ciała, to przyuważ jeszcze jedną rzecz z tego zdjęcia. Kapka i Cupiał mają obaj założoną nogę na nogę w taki sposób ,że wskazują przeciwne kierunki ,do wewnątrz , nie na zewnątrz. Kiedyś czytałem ,że taka pozycja oznacza osoby które pozostają w dość mocnej zażyłości.

Moim zdaniem ta wizyta znaczy tyle co zeszłoroczny śnieg. Wisła Kraków to równia pochyła w tej chwili. Gdyby nie PBB i Bełchatów to byśmy mogli ze 100 procentową pewnością napisać ,że I ligę mamy na jesień jak w banku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl