![]() |
Marcelo (3,6), Głowacki, Diaz, Piotr i Paweł Brożkowie w sumie sprzedani za ok. 7 melona.
Sam zachowujesz jak małe dziecko co koniecznie chce pokazać język, dokładnych danych chcesz to sobie sam poszukaj, co nie umiesz ...a to szkoda. A udowodnij że nie kosztował tyle, skoro miłośnicy samych strat Wisły powołują sie na informacje medialne to zwolennicy racjonalnego myślenia również mogą zachowując do nich racjonalny dystans i stąd info. że ok. 7 mln . Generalnie pewien jestem że nie masz nic do powiedzenia ale koniecznie chcesz coś napisać, choćby nic o niczym, więc nie zawracaj już głowy Żegnam i bez obioru. |
Cytat:
Piękne, piękne - znaczy każdy kto jest zwolennikiem zysków w Wiśle myśli racjonalnie, inni, zwolennicy strat są nie racjonalni:) Powinno być: skoro miłośnicy samych strat Wisły powołują sie na informacje medialne to zwolennicy samych zysków również mogą Polecam inną dziedzinę - politykę. Tam takie manipulacje słowne to chleb powszedni:) Nie mam zamiaru polemizować z tobą - po prostu doceniam mistrzostwo w manipulacji. Zwłaszcza że dyskusja z Tobą to - zabawa w wygram/przegram przepychankę słowną, a mnie interesuje odkrywanie jak jest na prawdę, a nie kto w przepychankach słownych był lepszy. |
Cytat:
1. Że Cupiał zarabia na Wiśle 2. Że Pareiko, Nunez, Iliev, Jaliens, Lamey zarabiają mniej niż 300-400 tysięcy euro 3. Że powyżsi piłkarze nie dostali grosza za podpisanie kontraktu 4. Że nasza kadra pochłania mniej niż 30 mln zł za wynagrodzenia + premie + ubezpieczenia społeczne + podatki od powyższych. 5. Że zarobiliśmy 7 mln euro na transferach. Kłamstwo trzeba udowodnić, więc udowodnij, że Wisła wykazuje zysk czemu przeczyła aktualna polityka klubowa. |
Cytat:
Mi to wygląda na słodkie usprawiedliwianie totalnych niewypałów w polityce transferowej w ostatnich latach. Naściągano masę zagranicznych łamag, biorących ogromne jak na nasze warunki pieniądze, łamagi jak to łamagi grać nie potrafią, wyników nie ma, ludzie na mecze nie chcą chodzić, zrobiła się dziura w budżecie, więc klub wciska opowieści o postawieniu wszystkiego na LM w lecie ubiegłego roku. W takie bajdurzenie uwierzyłbym gdyby zakontraktowano graczy z nazwiskiem (jak Novo czy Blanco), którzy przynajmniej teoretycznie są gwarancją pewnej jakości. A u nas kto miał LM zdobywać? Nunez? Diaz? Jovanic? ....ica mnie bierze jak to czytam. |
za podobne kwoty co my to obcokrajowców sprowadził Apoel.....jednak są troooche lepsi i w tym problem.
Ogólnie uważam że próba budowania zespołu w 90 % składającego sie na obcokrajowcach upadła defintywnie.Oni poprostu za duzo kasy połykają z kasy Bogusia.Szukac trzeba talentów i szkolic samemu (zbudiowac ośrodek szkoleniowy).To inwestycja długofalowa ale chyba jedyna w naszej sytuacji |
Cytat:
1) Udowodnij że w 2 ostatnich latach stracił B.C. 2)Udowodnij że tyle zarabiają. 3)Nigdy tak nie twierdziłem, cos bzdurzysz, ale to nic nowego. 4)Udowodnij że tak jest, bo nie jest (skoro na niczym nie opierasz swojego popglądu mogę mieć odmienny, że np. dużo mniej). 5) Takie samie medialne rewelacje jak Twoje. Jak Ty nic nie rozumiesz to Ty kłamiesz , więc swoje kłamstwa udowodnij. Miałeś nic juz do mnie nie pisać, tymczasem nadal nie masz nic ciekawego do powiedzenia i zawracasz mi głowę, oj nudzisz jak rozkapryszone dziecko i w sumie straciłem ochotę nawet na czytanie twoich pustych postów.. Powtórzę więc jak nie masz nic do powiedzenia to nie zajmuj mi czasu. Cytat:
Napisałem wyraźnie że Wisła przynosi również zyski, a choćby dlatego że dług się nie powiększa bo gdyby sie powiększał to by nas o tym przecież nasz Kochany Sponsor poinformował, prawda ? Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ad 1. Tyle, że to Ty twierdzisz, że klub ma zysk, w klubie nie wygląda na to, aby cieszyli się z zysków. Bednarz wręcz nie ukrywa, że są redukcje. Ad 2. Media twierdzą, że mają takie kontrakty, zresztą to chyba logiczne, że mają w podobnych okolicach bo tyle się zarabia w krajach z których Ci piłkarze przychodzili. Popatrz na kontrakty w Lechu, Legii, Polonii. Sugerujesz, że nasi, którzy przychodzili jako Ci co mają nas wnieść do CL, zarabiają mniej niż gwiazdy tamtych drużyn? Piłkarze mistrza Polski? Twierdzisz, że kłamią to udowodnij to kłamstwo. Jak mam traktować twoje twierdzenia poważnie? Ad 3. No tak, to był inny użytkownik. Przepraszam za pomyłkę. Ad 4. A skąd wiesz, że tak nie jest? To nie są kosmiczne pieniądze na naszą ligę 200 tys. euro/sezon kontrakt. Dlaczego mielibyśmy płacić mniej piłkarzom niż Legia, czy Lech? Tym bardziej piłkarzom, którzy w nie jednym klubie o większym budżecie zarabiali większe pieniądze. Ad 5. Więc skoro nie ufasz tym medialnym rewelacjom z tego samego źródła raz, to czego ufasz innym razem? Konsekwencja. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie dajesz żadnych dowodów bo ich nie masz. 1)Jak twierdzisz że go nie ma udowodnij, 2) to żadne dane , zadowolony, nie ? a czemu nie... 3)...ech chcesz się kłócić za wszelką cenę więc stąd juz myli ci sie z kim teraz a z kim za chwilę będziesz to robił... 4) a Ty skąd wiesz że tak jest , no jak z dzieckiem ... 5) idealnie mogę to po raz piąty, ale i nawet setny ...odwrócić o 180 stopni. Moja rada, kłóć się z kimś innym, bo temat opiera sie tylko na poszlakach, Ja wiem swoje Ty swoje i temat jest tu zamknięty. Pozdrawiam, ale i żegnam i ufam że bez ciągu dalszego. ________ Tylko abyśmy zbyt długo nie wspominali tego ostatniego MP i gry wiosną w LE, tego bym sobie życzył. Szkoda też że w tak rynsztokowy sposób wracamy do swojego grajdołka, ale widać nie dorośliśmy jeszcze do otwierania się na zachód, jeszcze nie teraz, może po Danie i Stanie będzie kiedyś trzecia szansa, pewnie kiedyś będzie. |
Cytat:
Nie podałeś sensownych argumentów za twoją tezą, więc mnie nie przekonałeś do swoich racji. PS Stan to taki skarb dla Wisły? To dlaczego zbudował drużynę bez perspektyw? |
milosz
Najbardziej wkurzajacy sa ludzie ktorzy zarzucaja innym to co sami robia... Cytat:
Tyle, caly temat to poszlaki. Nie rozumiem tylko skad ta twoja pewnosc. Legia tez gra w pucharach, i dopiero po sprzedazy Rybusa i Borysiuka wyszla na plus (ktory poszedl na splate dlugow). Lech byl na plusie wtedy jak sprzedawal graczy (Lewandowski za 4 mln euro, Murawski za 3 mln euro) i jak gral w LE (2x 1/32 LE). Nie gra, juz jest na minusie. A sprzedaz Rudnevsa jedyne co zrobi to tylko ten minus splaci. Albo mamy do czynienia ze spiskiem, czyli u nas kazdy na futbolu zarabia (czemu wiec takie male zainteresowanie ze strony inwestorow?), albo rzeczywiscie jest z bilansowaniem problem. Analizy Dzimiego sa fajne i optymistyczne, ale mu kiedys wyszlo ze Wisla "kosztuje" 20-25 mln zlotych (bez transferow). Przynajmniej tak napisal. W tym momencie czlowiek sie pyta; jak to mozliwe ze tyle, skoro tyle juz "kosztowalismy" kilka lat temu. Wtedy gdy najwyzszy kontrakt w druzynie mial Zurawski, czyli... 250 tys euro. Teraz takich, lub wyzszych, kontraktow jest kilka. Nikt tez nie pamieta o fatalnej frekwencji mimo stosunkowo niewysokich cen. Moze Basalaj nie zakladal tak koszmarnej frekwencji? A frekwencja wyzsza o 4-5 tys. to kilka mln zlotych roznicy . I tu jest wlasciwie jeden z glownych problemow Wisly. Frekwencja, sponsor i szkolenie. Majac te 3 rzeczy na niezlym poziomie mysle ze budzet 50 mln zlotych to bysmy sami sobie mogli generowac... bez pucharow. Ot, margines do poprawy jest. ------------------------------------------------------------------------ Edit: milosz, nie przesadzaj. Uznajmy ze to byl zarcik (pierwsze zdanie), tak jak twoj z Legia. Ale zaden atak na twoja osoba, ot normalna dyskusja :P P.S Nikt twoich pogladow nie obala rzetelna wiedza, ale twoja poglady, warto dodac, na rzetelnej wiedzy tez nie sa budowane :P |
Cytat:
Cytat:
Ujme to tak, ... ależ Ja nie zamierzam Cie do niczego przekonywać, bo czuję Twój fanatyzm na milę. Artykuł sponsorowany, ot dlaczego, aby Bednarz mógł działać, aby B.C mógł ciąć wydatki, aby znaleźć kozła ofiarnego, że zły jest obcy, ale Ty tego nigdy nie zrozumiesz, więc koniec rozmowy i juz Ci to mówiłem nie zawracaj mi głowy jak nie masz nic do powiedzenia, a tam, jak masz ...to tez nie zawracaj. Tyle. ________ Problem w tym Bobek90 że mam prawo miec swoje poglądy i skoro nikt ich rzetelną wiedza nie obala to nadal je mogę tu głosić, a twój atak na moja osobę jakoś mnie nie dziwi, "martw sie" lepiej o Legię bo im MP może uciec, taki mały żarcik, sam sie o niego prosiłeś przecież ;). |
Cytat:
Taka mała sugestia, robisz lekki bałagan edytując posty. A i jeszcze jedno. Ja Ciebie nie obrażam. Ty też nie musisz. Jeżeli obrażanie to twoje argumenty to faktycznie pora zakończyć tę dyskusję. |
Abstrahując od tematu finansowego - Kupisz i Makuszewski, co sądzicie o tych skrzydłowych. Moim zdaniem na pewno lepsi i bardziej pożyteczni od Kirma.
|
Cytat:
Cytat:
Ja rozumiem że starasz się go bronić za wszelka cenę nawet w tak irracjonalny sposób, ale gdyby Stan mógł za te same pieniądze kupować piłkarzy młodszych to by to robił ...no trochę pomyślunku. Jeśli wyraźnie sygnalizuję brak chęci na kontynuację to ją uszanuj, zwłaszcza że to nią Ja rozpocząłem polemikę. _______ Edit. Owszem zarabia i pozostaniemy przy swoim, w 2 ostatnich latach nie zanotował strat , wątpię tez aby dług sie zwiększał (bo per salto jest na minusie , ale nie za ostanie 2 lata, taki jest mój pogląd i nie mam podstaw aby go zmienić), bo gdyby tak było właściwi dziennikarze z kontrolowanych przecieków juz by o tym pisali :). |
Cytat:
Ja mam "szanować" twój brak "chęci na kontynuację", a Ty nie szanujesz mnie sugerując, że "czytać nie umiem", "nigdy nie zrozumiesz". Trochę to dziwne, ale niech Ci będzie. |
Jak jest z kasą w Wiśle to wie Cupiał i jeszcze kilka innych osób, a wy możecie się wykłócać kto ma racje, nikt nie ma skanów umów piłkarzy, sprzedaży ich, i wiele innych. Tak że to jest takie gdybanie, a to co piszą w gazetach wcale nie musi być prawdą, Cupiałowi należy się szacunek za do że wyciągnął Wisłę z czarnej dupy, i nie wydaje mi się że pozwoli temu klubowi stoczyć się na dno.
|
Cytat:
|
Za 2011 to może się uda ściągnąć w 2013:)
|
Cytat:
Tematu raczej nie ma, Jaga krzyknie po 1,5mln euro za każdego i po sprawie. |
Za Makuszewskiego to sobie może krzyczeć ile wlezie. Jego kontrakt kończy się w czerwcu :)
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zarzadu_klubu/
i co tam milosz? no wiem, przeciez to wybieg klubu ... ale co do tych 7 baniek to skoro Ty zaczynasz temat to dlaczego go nie skończysz? Cytat:
dlaczego zadałem Ci pytanie nt. tych 7 baniek o których mówisz i ogólnie .......isz cały czas o jakimś zysku.. Cytat:
p.s. Wczorajszy mecz jak oglądałeś ile sie skończył dla Ciebie. 0-0 ? czy może 2-0 albo 5-1 czy też 12-14 ? |
Cytat:
http://www.jagiellonia.pl/zawodnik.php?z=284 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie sadze zeby informacja z oficjalnej strony byla zla. |
Cytat:
|
OGŁOSZENIE !!!!!
Zamienię stójkowego Gargułę z wysokim kontraktem na pączka Iwańskiego z kontraktem o połowe mniejszym. |
Jedyne co moze napawac optymizmem to ta odpowiedz Bednarza:
"Mimo ciężkiej sytuacji, Wisła przygotowała już listę zawodników, których chętnie by przywitano na Reymonta. Klub nie chce zdradzać nazwisk, ale podobno pierwsze rozmowy zostały już przeprowadzone. - Myślałem, że będzie trudniej, ale jednak marka naszego klubu wciąż przyciąga zawodników. W tej sprawie jestem optymistą" - mówi Bednarz |
Co do bełkotu Bednarza nt. Bruda i Czekaja to polecam artykuł Weszło.
http://www.weszlo.com/news/10041-Ali...osc_sie_podoba Niestety ale wprowadzać młodzież do drużyny to może każdy. Natomiast aby wprowadzać wyszkoloną młodzież umiejętnie do zespołu to najpierw trzeba tą młodzież mieć, potem ją wyszkolić a na końcu wprowadzić. Takiego gościa jak Brud można wyciągnąć z pierwszego lepszego orlika, założyć mu koszulkę i ogłosić sukces: stawiamy na młodych, utalentowanych Polaków! Niestety... ani młodzi, ani utalentowani ani wyszkoleni. Bednarz robi taką samą ściemę jak robił Valckx. Byliśmy karmieni, że Jaliens i Lamey to geniusze, teraz jesteśmy karmieni, że Brud i Czekaj są geniuszami. Jeśli ktoś się na to łapie to życzę smacznego ;) @down: Tez nie uważam go za idiotę. Uważam go "tylko" za legionistę. Jak to się odbije na klubie... mieliśmy już tego próbkę. Szczególnie zapadł mi w pamięci serial testowanych bramkarzy... |
Cytat:
|
Tak i do tego Małecki zostanie kapitanem...
|
Cytat:
Co do "Głowy" i "Brozia", to myślę, że za ich sprowadzeniem przemawia fakt, że wokół nich można będzie budować nowy zespół, mam nadzieję, że złożony z młodych i perspektywicznych zawodników. |
A co powiecie na to - Sebastian Boenisch od 1 lipca nowym zawodnikiem Wisły Kraków...TRANSFER ZA DARMO:-)
|
Cytat:
|
Ostatnio kontuzja i nie wiadomo jak będzie się prezentował, poza tym, znając życie jak Werder oddaje go bez żalu to gdzieś jest feler. I jeszcze to ogłaszają wszem i wobec. Taki dobry a za free do wzięcia.
|
Boenisch w Wiśle to spełnienie mojej kariery managerskiej w FIFIE :P
A co do powrotu Głowackiego i Brożka, natknąłem się dziś na coś takiego: http://www.bialoczerwoni.com.pl/news.php?id=5397 |
Mogł przyjsc Baszczynski, Zienczuk, Kosowski to narzekali wszyscy, ze robimy sobie dom stracow. Ale Oni przynajmniej cos graja a do tego oddaliby sie Wisle w 100% - i tego Nam brakuje w tej chwili.
|
Żenada, katastrofa, brak słów... taka jest gra naszej już niestety nie wielkiej Wisły. Polityka klubu to CHAOS a drużyna nie posiada żadnego stylu gry. Brak perspektyw i rozwoju klubu skłania do wielu przemyśleń... Dla nas najlepiej zeby liga już się zakończyła... Szczerze to już się nie chce tej drużyny nawet oglądać bo to wstyd.... od dziś Wisła to klub środek tabeli lub niżej na dłuugie lata.......... Polityka transferowa to niekompetentni ludzie i ich zabawki...
|
Ja zawsze jestem optymistą więc na siłę próbuję szukać pozytywów tych ostatnich dokonań naszej drużyny. Myślę sobie tak... Jak skończymy sezon na 11-12 miejscu, to może Cupiał, który słynie z wybuchowego charakteru walnie pięścią w stół i powie coś w tym stylu: "Masz tu Jacek 5 mln euro, zrób mi za to drużynę, która nie będzie mnie i mojego klubu ośmieszała na krajowym podwórku". Marzenia... Ale nie mam nic przeciwko temu, aby wyniki z tego sezonu mocno weszły panu Cupiałowi na ambicję :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl