Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

ociec Ciemka 19.01.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1038072)
Pewnie wszyscy życzylibyśmy sobie żeby tak było. Niemniej nauczony doświadczeniami ostatnich transferów lepiej poczekać z radością do czasu podpisania kontraktu przez Bułgara.

Z radością poczekałbym jeszcze dłużej, przynajmniej do czasu aż strzeli dla nas jakąś bramkę w oficjalnym meczu :)

marcin19876 19.01.2011 20:52

Radze wam sie tak nie podniecać - chciałbym zwrócić uwagę na taki mały szczegół - żaden z tych dwóch zawodników kontraktów nie podpisał a wy już mówicie o bramkach dla WISŁY....najpierw zobaczmy ich w koszulkach WISŁY a później bedziemy sie cieszyc:-)

anthony09 19.01.2011 21:01

No dobra, fajnie że mamy mieć te transfery Genkov, Melikson itp. ale mnie najbardziej nurtuje gdzie jest zawodnik, który przyciągnąć ma kibiców na stadiony ? Nie wiem może coś podobnego do Aruna Kone ? Gdzie taki gracz, gdzie akcja promocyjna klubu ?
Gdzie naładowanie jakiejś pompy, że dany gracz będzie gwiazdą. Załatwiamy transfery po cichu, jedna konferencja i tyle, a tutaj trzeba wykorzystać pozyskanie gracza do maksimum

gizmowisla 19.01.2011 21:17

anthony09 - pamietaj ze jest jeszcze Kamil ktorego juz chyba maja dosc na Cyprze

grzybek69 19.01.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1038094)
No dobra, fajnie że mamy mieć te transfery Genkov, Melikson itp. ale mnie najbardziej nurtuje gdzie jest zawodnik, który przyciągnąć ma kibiców na stadiony ? Nie wiem może coś podobnego do Aruna Kone ? Gdzie taki gracz, gdzie akcja promocyjna klubu ?
Gdzie naładowanie jakiejś pompy, że dany gracz będzie gwiazdą. Załatwiamy transfery po cichu, jedna konferencja i tyle, a tutaj trzeba wykorzystać pozyskanie gracza do maksimum

np. Makinwa? kogo on by przyciągnął jesli by do nas przyszedł w tamtym sezonie, biorąc pod uwagę ze ostatnio jakies wieksze ilości bramek strzelał 6-7 lat temu!

Jeśli było by po prostu duże nazwisko z dużym kontraktem, a bramek jak na lekarstwo to pewnie sam byś teraz narzekał na pomysł jego ściągnięcia!

westersyl 19.01.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1038094)

Tego zawodnika z nazwiskiem to bym sobie odpuścił, takowego my już mieliśmy Pawła Brożka ;)
Zgadzam się z Tobą że trzeba wykorzystać zbliżające się transfery Meliksona i Genkowa do maksimum.
Jest tutaj pole do popisu chociaż w przypadku Maora można spokojnie chwalić się tym, że kupiliśmy najlepszego piłkarza w Izraelu bo takie tytułu są mu przypisywane, wkleić jakiś filmik, tamten z muzyką z piratów z Karaibów jest dobry :) tak aby kibice się bardziej podjarali. To samo można robić z Genkowem. Można przytoczyć opinie trenera, że Genkow to piłkarz który strzelił więcej goli od Pawła Brożka( nie będzie to trudne) .
Niech dyrektor, prezes, trener wypowiadają się trochę mniej asekuracyjnie w sprawie nowych piłkarzy.
Mam oczywiście nadzieję, że obaj podpiszą kontrakty.

WISŁAZWE 19.01.2011 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1038111)
Tego zawodnika z nazwiskiem to bym sobie odpuścił, takowego my już mieliśmy Pawła Brożka ;)
Zgadzam się z Tobą że trzeba wykorzystać zbliżające się transfery Meliksona i Genkowa do maksimum.
Jest tutaj pole do popisu chociaż w przypadku Maora można spokojnie chwalić się tym, że kupiliśmy najlepszego piłkarza w Izraelu bo takie tytułu są mu przypisywane, wkleić jakiś filmik, tamten z muzyką z piratów z Karaibów jest dobry :) tak aby kibice się bardziej podjarali. To samo można robić z Genkowem. Można przytoczyć opinie trenera, że Genkow to piłkarz który strzelił więcej goli od Pawła Brożka( nie będzie to trudne) .
Niech dyrektor, prezes, trener wypowiadają się trochę mniej asekuracyjnie w sprawie nowych piłkarzy.
Mam oczywiście nadzieję, że obaj podpiszą kontrakty.

Kibice się podjarają wszystko pięknie ładnie, balon się pompuje a tu na meczu zonk... wiesz co się będzie potem działo ?? Ile będzie gadania o przereklamowaniu danego zawodnika.
Oczywiście to tylko czarny scenariusz.

Lepiej z umiarem do tego podejść - niż później się rozczarować :)

Pozdrawiam.

AYALA 19.01.2011 21:59

Widac Basałaj nauczony doświadczeniem z letniego okienka transferowego poszedł na jakośc a nie na ilośc i o to chodzi.Tylko sie cieszyc z takich zawodników jak Melikson czy Genkow, to zawodnicy grający pierwsze skrzypce w swoich zespołach,jednak zanim nie podpiszą to lepiej sie nie napalac

WioReXXX 19.01.2011 22:01

Genkow powinien być wzmocnieniem. Czy będzie lepszy od Brożka albo chociaż o takim poziomie? Ciężko powiedzieć, wyjdzie w praniu, ważne, że to napastnik, którego Maaskant oczekiwał, przynajmniej jeżeli chodzi o fizycne atrybuty.

tomsts 19.01.2011 22:07

jeśli zdołamy faktycznie podpisać kontrakty z Genkovem i Meliksonem to moim zdaniem to okienko już przejdzie do historii jako jedno z najbardziej udanych w tym sezonie.
Jeśli Melikson się zaklimatyzuje i będzie reprezentował formę zbliżoną do tej z ligi izraelskiej to chyba dopiero teraz można powiedzieć, że doczekaliśmy się następcy Szymkowiaka.
Genkowa uważam z kolei za napadziora , który podania w stylu Meliksona powinien skutecznie zamieniać na bramki.

Byle zakontraktować ich!

Awe 19.01.2011 22:09

Ale kto mógłby ściągnąć ludzi na stadion? To musiało by być nazwisko z półki, na którą nas nie stać. Przykłądowo stary Ljungberg. Ktoś, kogo kojarzy przeciętny, niedzielny kibic. Bo jak ktoś taki usłyszy Kone albo Makinwa, to mimo, że to mogli by być kosmiczni jak na naszą ligę piłkarze, to nie są żadne nazwiska.

A Genkov wygląda więcej niż zachęcająco. Mam nadzieję, że do nas trafi.

dynek.pl 19.01.2011 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1038073)
Czy mówicie o Peskovicu,który swego czasu stał na hałdzie w Bytomiu?

niestety o jego bracie, ktory swego czasu handlowal meczami w Nowym Dworze

co do Genkowa to fajnie by bylo ale jest tyle rzeczy do uzgodnienia: dlugosc/wysokosc kontraktu, wejsciowki, prowizja dla managera, ze raczej nierealne - i to wszystko o ile faktycznie jutro przyleci, a nie przyleci tak jak Melikson

TynWisla 19.01.2011 22:17

Jak podpiszą to uwierzę, howgh

Uran235 19.01.2011 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomsts (Post 1038130)
jeśli zdołamy faktycznie podpisać kontrakty z Genkovem i Meliksonem to moim zdaniem to okienko już przejdzie do historii jako jedno z najbardziej udanych w tym sezonie.

Jak nie ściągniemy następnego Bunozy to pewnie i tak jako takie właśnie przejdzie :> .

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomsts (Post 1038130)
Jeśli Melikson się zaklimatyzuje i będzie reprezentował formę zbliżoną do tej z ligi izraelskiej to chyba dopiero teraz można powiedzieć, że doczekaliśmy się następcy Szymkowiaka.
Genkowa uważam z kolei za napadziora , który podania w stylu Meliksona powinien skutecznie zamieniać na bramki.

Byle zakontraktować ich!

Jeśli, jeżeli... No ale dobra, załóżmy wariant optymistyczny, że "jeśli i jeżeli" się sprawdzą.
Odeszli: Paweł Brożek, Piotr Brożek, Mariusz Pawełek- 1 b.dobry, 2 dobrych
Przyszli: Maor Melikson, Cwetan Genkow- 2 b.dobrych
Jak dla mnie to nawet przy tych wszystkich "jeśli i jeżeli" wychodzimy co najwyżej na zero.

A obrona dalej jest tak pewna, że bałbym się dać im popilnować wózek z zakupami. Wystarczy jeden dziki Sernas wybiegający z alejki z papierem toaletowym i nieszczęście gotowe.

tomasz_19 19.01.2011 22:21

Cały czas mówimy tu o graczach ofensywnych, którzy niemal witają się z gąską, są to sądząc po nazwiskach i rolach jakie odgrywali w swoich zespołach (wiadomo że nazwiska nie grają, ale...) odpowiedni ludzie do reprezentowania barw Białej Gwiazdy.

Jestem niesamowicie ciekaw, jaką jakość prezentował będzie środkowy obrońca na którego polujemy... Czy przybliży się do renomy już prawie zakontraktowanych zawodników? Czy będzie to postać, która jak wspomniane wyżej nazwiska, odgrywa ważną rolę w swoim obecnym zespole, czy będzie to zwykły zapchajdziura nie łapiący się do meczowej 18? I co najważniejsze, czy będzie za pieniądze czy za darmo?

Co do bramkarza to jestem przekonany, że nie będzie on wzmocnieniem a jedynie uzupełnieniem, bo czego można się spodziewać po zawodniku z kartą w ręku, za którego nie trzeba wcale płacić? Sprowadzenie dobrego bramkarza z kartą w ręku, jak na polskie warunki graniczy z cudem.

arbuz 19.01.2011 22:42

Nie sadze aby szukali dobrego bramkarza co najwyzej uzupelnienie z prostego powodu juz sporo wydali na Milana wiec drugi bramkarz za wysoka cene raczej odpada.

picasso 19.01.2011 22:45

wg nich następne piniądze wydajemy.jeżeli to prawda,to pół Brożka już nie ma

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,89..._snajpera.html

bonawentura 19.01.2011 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1038070)
Jak już przylatuje to wszystko mają dogadane, jakieś szczegóły podpisy i tyle, byle z tym Borysem to była ściema

A poza tym, to w bułgarskiej lidze grał na wypożyczeniu, więc jak byli w stanie przejąć jego kontrakt w Bułgarii, to tym bardziej będą w stanie to zrobić w Krakowie.

snyrting 19.01.2011 22:48

Najlepszym magnesem dla kibiców będzie dobra gra Wisły w rundzie wiosennej.

Nie sądze aby ściągniecie jakiejs podstarzałej gwiazdy spowodowało wielki napływ nowych ludzi na stadionie.

tomsts 19.01.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1038132)
Ale kto mógłby ściągnąć ludzi na stadion? To musiało by być nazwisko z półki, na którą nas nie stać. Przykłądowo stary Ljungberg. Ktoś, kogo kojarzy przeciętny, niedzielny kibic. Bo jak ktoś taki usłyszy Kone albo Makinwa, to mimo, że to mogli by być kosmiczni jak na naszą ligę piłkarze, to nie są żadne nazwiska.

A Genkov wygląda więcej niż zachęcająco. Mam nadzieję, że do nas trafi.

No w tej kwestii nie ma zbytnich możliwości.... Jurek Dudek ? :]

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1038137)
Jak nie ściągniemy następnego Bunozy to pewnie i tak jako takie właśnie przejdzie :> .

Jeśli, jeżeli... No ale dobra, załóżmy wariant optymistyczny, że "jeśli i jeżeli" się sprawdzą.
Odeszli: Paweł Brożek, Piotr Brożek, Mariusz Pawełek- 1 b.dobry, 2 dobrych
Przyszli: Maor Melikson, Cwetan Genkow- 2 b.dobrych
Jak dla mnie to nawet przy tych wszystkich "jeśli i jeżeli" wychodzimy co najwyżej na zero.

A obrona dalej jest tak pewna, że bałbym się dać im popilnować wózek z zakupami. Wystarczy jeden dziki Sernas wybiegający z alejki z papierem toaletowym i nieszczęście gotowe.

ok, ok, ok. basta :] przejęzyczyłem się miałem na myśli raczej określenie "w ostatnim czasie". Zupełnie nie wiem jak się ten błąd wkradł.

a co do reszty - ja to rozumiem. Jasne, że nie ma co wyolbrzymiać i się zanadto cieszyć. Ale faktem jest, że jest to pierwsze okienko, w którym wymiernie można ocenić pracę Stana Valcxa. Jeśli poprzeczka ma wisieć na takim poziomie jak w tym okienku, to jestem pewien że w kolejnym i jeszcze następnym transfery przypadkowe nie będą miały miejsca i nowi zawodnicy będą faktycznymi wzmocnieniami. I w tym upatruję szansy.
Potęgi nie da się zbudować w jednym okienku. little by little
pozdro!

zbymak 19.01.2011 22:54

Peskovic juz nieaktualny Cupiał postawił veto

tomasz_19 19.01.2011 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1038159)

też bym tak zrobił :lol:

flamengista 19.01.2011 22:58

Cytat:

Generalnie to Pesković nigdy nie był aktualny. To wymysł jakiegoś chorego umysłu, podobnie jak swego czasu pomysł ściągnięcia sympatycznego, ale mocno przeciętnego Darka Łatki (korekta: nie - to był Adaś Nawałka, ten sam który widział potencjał w Dawidowskim).

BTW: Darek po prostu był słaby, natomiast Pesković jest słaby i do tego zamieszany w aferę barażową.

murray 19.01.2011 22:59

Cytat:

To jest bardzo ważne.
To znaczy, że Cupiał ma tzw. common sense.
Eee, to ja jestem spokojny :)

PS. @flamengista Bardzo wczesny Skorża. A dokładniej Nawałka :)

szczepek19 19.01.2011 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1038162)
Generalnie to Pesković nigdy nie był aktualny. To wymysł jakiegoś chorego umysłu, podobnie jak swego czasu pomysł ściągnięcia sympatycznego, ale mocno przeciętnego Darka Łatki (korekta: nie - to był Adaś Nawałka, ten sam który widział potencjał w Dawidowskim).

BTW: Darek po prostu był słaby, natomiast Pesković jest słaby i do tego zamieszany w aferę barażową.

akurat że jest późna pora to zrozumiałem aferę bazarową :D ja nawet nie wiem kto wpadł na taki "genialny" pomysł ściągnięcia Peskovicia... moim zdaniem można byłoby dograć tą rundę dwoma bramkarzami albo kogoś wziąść z ME ;] obrona i atak priorytetem do wzmocnienia :) ale że Genkov ma wpaść plus do tego Melikson to dobrze ;) moim zdaniem jak chodzi o obrońcę to kupić Hernaniego ale Korona łatwo go nie puści :/

bonawentura 19.01.2011 23:49

Ja tutejszej atmosfery nie rozumiem. Wczoraj była atmosfera grozy, jaki ten Valcx zły, dziś jest już dobry! Niektórym to by się przydało odebrać komputery.

KOMINEK 20.01.2011 00:03

Proszę o przestrzeganie regulaminu - informacje tzw. własne dajemy w temacie Gdybym był bogaty......

pierdek18 20.01.2011 00:22

ja wracając jeszcze to tego Genkova i wypowiedzy Stana :
Stan : "Szukamy napastnika, który prezentuje trochę inny styl niż Paweł Brożek"
Myśle ze Genkov to zupelnie inny typ zawodnika niż Paweł
Stan:"Dobrze by było, żeby taki napastnik był trochę wyższy, ale nie wolniejszy przez to.."
Genkov 187cm Paweł 180cm
stan:"Teraz więc chcemy podpisać umowy z zawodnikami, którzy maja doświadczenie, którzy walczyli o mistrzostwa w innych krajach, którzy być może grali w Lidze Mistrzów, a może w Lidze Europejskiej."
Genkov grał w lidze europejskiej...

wiec udzielajac tego wywiadu 8 stycznia mówił raczej o Genkovie... 11 dni tyle trwało załatwianie zgody na negocjacje?hmm

MCX 20.01.2011 00:25

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ozka,id,t.html

Jeśli "Biała Gwiazda" sfinalizuje transfer Genkowa, to obok Maora Meliksona byłoby to drugie wzmocnienie składu przed rundą wiosenną. W przypadku Izraelczyka sprawa jest ponoć przesądzona, a wbrew pojawiającym się informacjom, że Meliksona za wszelką cenę chce zatrzymać u siebie Hapoel Beer Szewa, piłkarz podjął już decyzję o przenosinach do Polski. Swoją rolę w tym transferze odegrała również matka Meliksona, która jest… Polką.

Pozyskanie tej dwójki oznaczać będzie również, że w planach transferowych Wisły na zimę pozostanie sprowadzenie bramkarza i środkowego obrońcy. Z naszych informacji wynika, że te sprawy również zostaną załatwione bardzo szybko. Jest nawet szansa, że już w przyszłym tygodniu kadra na rundę wiosenną zostanie zamknięta.

Oby, im szybciej tym lepiej.

pierdek18 20.01.2011 00:28

na ile można wierzyć tej gazecie??
mam nadzieje ze to prawda a nie g... prawda...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl