![]() |
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...szkolenia.html
Chyba nic więcej nie trzeba tu dodawać, mam nadzieję, że taki pogląd Valckx w klubie próbuje przeforsować. |
Po prostu nie ma kasy na transfery i próbują odwrócić kota ogonem :>
|
Niech się Wisła zainteresuje tym magikiem, zanim Legia podpisze z nim kontrakt
http://www.youtube.com/watch?feature...v=tf9TUWryG7M# |
Wisla nawet oferujac chlopakowi zlote gory nie ma na niego szans. Powod jest prozaiczny... u nas nie ma szkolenia.
Jedynym polskim klubem (mowa profesjonalnych klubach) ktory ma na tego chlopaka szanse jest Legia. Moze zaoferowac to czego my zaoferowac nie mozemy- szkolenie na pewnym poziomie. A to dla tego chlopaka przez najblizsze 10 lat to cos fundamentalnego. Ale i tak nie sadze by ten chlopak trafil do Legii. Podobno ma tez oferty z Niemiec (w tym Schalke). Magia "niemieckiej solidnosci" chyba zrobi swoje. Choc z drugiej strony... ostatnio Mloda Legia pokonala mlody Milan i jeszcze jakis inny wloski klub, do tego zrobila sie tam "moda" na mlodziez (Wolski i Zyro graja praktycznie w kazdym meczu, na zgrupowanie pojechalo pierdylion innych "juniorow)... no i Legia to nie Schalke, w Legii szybciej bedzie gral w skladzie... Nie wiem, byc moze im sie uda. Jesli tak to z cala pewnoscia bedzie mozna rzecz ze to bedzie najwieksze wzmocnienie Legii w ostatnich latach:lol: I naprawde, mowie calkiem powaznie. Temu mlodemu jak mu nie odbije, i jak nie bedzie mial problemu z kontuzjami, to ja mu wroze naprawde solidna europejska kariere. Przeciesz ten berbec technicznie juz bije polowe ligi :> Wracajac jeszcze do Wisly, co cieszy to to, ze chyba u nas tez zrozumieli ze szkolenie-scauting to podstawa. |
I co ....a Basałaj matole ? Nie potrzeba nam wzmocnień ? Tak trudno jednego dobrego obrońce kupić ? Pajlić się obsrał każdy jego kontakt z piłką to zagrożenie dla Wisły.
|
1.opier.dolić Małeckiego
2.kupić za to LO |
Cytat:
|
Cytat:
|
Potrzebujemy klasowego lewego obrońcę i co najmniej jednego bramkostrzelnego skrzydłowego/ofensywnego. Takiego co jak się obróci z piłką lub dostanie ja przed polem karnym to na 95% oznacza to gol.
|
Cytat:
|
Cytat:
Fakt jest jednak taki że mamy wakat na jednej pozycji w ofensywie , gdyby Boguskiego nie łapały non stop kontuzje problemu by nie bylo , ale tak nie mamy w tej chwili zmiennika na skrzydle czy ofensywnym pomocniku , grając w takim systemie jak dzisiaj . Transfer last minute mile widziany . Chyba że chcemy dać Szewczykowi szansę , o ile naprawde ma potencjał . |
Lewi obrońcy są bardzo drodzy, i dobrzy są rzadko spotykani, najczęściej na LO są naturalizowani prawi obrońcy albo środkowi
|
Jak dla mnie powinniśmy powalczyć o Prezesa z Górnika .Nie po raz pierwszy udowadnia , że ma zadatki na klasowego piłkarza .Osobiście uważam go za najlepszego czarnoskórego piłkarza nad Wisła od czasów Uche .Świetny na pozycji zarówno napastnika jak i skrzydłowego a tutaj mamy wakat po dyscyplinarce baleriny .
O ile się nie mylę to jest wypożyczony z Łęcznej do końca sezonu i dobrze byłoby o niego powalczyć a koszt miliona złotych za takiego grajka to są grosze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Swoją drogą jak ten murzyn był w Widzewie, to Płatek, który wtedy był tam trenerem, powiedział, że to za słaby piłkarz na Ekstraklasę, to pokazuje jakimi idiotami są trenerzy w naszej lidze i jakie mają pojęcie o piłce (nie wszyscy, ale większość)
|
Przypadkiem ta opcja pierwokupu nie polega na tym , że Łęczna nie może innemu klubowi go sprzedać jeżeli Nakoulma dogada się z Górnikiem co do kontraktu indywidualnego .Natomiast jeżeli Prejuce zechce grać dla innego klubu niż Górnik bo powiedzmy zaoferuje lepsze warunki to raczej gracz ma tutaj decydujące zdanie ?
|
Prezes Górnika mówił, że wszystko jest tak ustalone- jak wpłacą milion złotych do końca określonego terminu to Nakoulma zostanie ich zawodnikiem definitywnie i prawdopodobnie będą go chcieli sprzedać od razu, chociaż tego wprost nie powiedział.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Równie dobrze może to być gra ze strony prezesa aby odwieść czołowe kluby w walce o Nakoulmę. W każdym razie jeżeli faktycznie umowa z Górnikiem wejdzie w życie po sezonie to można o nim zapomnieć a szkoda. |
Cytat:
:p Szczerze mówiąc, to nawet oni nie mają takiego procentu wykończenia akcji ;) |
Acima -2.5 ml euro w życiu nie dostana za tyle mogą iść piłkarze z Wisły,Lecha lub Legii, którzy pokazali się w pucharach.Za Jeża też sobie obiecywali miliony a sprzedali go do Polonii za 800 tys euro.Wez pod uwagę, że to Górnik na tle tych piłkarzy jakich tam mają on wygląda jak piłkarz z innej ligi podobnie jak było z Jeżem, ale ten sam Jeż w Polonii jest już jednym z wielu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiadomo, ja się nie spodziewam,że w ogóle kogoś kupią.Prędziej najlepsi odejdą jeżeli nie zdobędziemy MP (na co niestety się zanosi) to dowiemy się , że Biton jest za drogi , Melikson za dobry na Polska ligę a z Valcxem nie przedłużą umowy i zostaniemy z Pajlicem,Jirsakiem, Bunozą i innymi wynalazkami.
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...lecki_nie.html
Niby to samo o czym wszędzie gadają, ale pojawia się informacja o jakimś klubie z rosyjskiej Premier Ligi. Czyżby chodziło o Terek? Mam nadzieję, że nasi skorzystają z okazji. |
Cytat:
Nie da się ukryć , że łowca kogutow będzie łakomym kąskiem w letnim okienku transferowym. |
Cytat:
Nakoulma to prawdziwy cock hunter!!! HAHA |
Malecki zagrał już ostatni mecz w Wiśle. Przynajmniej tak być powinno. Teraz Stan musi sie wykazac, 9 dni do konca okienka trzeba minimalizować straty i wypchnac Maleckiego za mozliwie najwieksze pieniądze. W obecnej sytuacji, jesli pojawi sie oferta za 1 mln EUR, sciskamy reke "szczesliwemu" nabywcy, jeśli pojawi sie oferta > 1 mln EUR, czarterujemy samolot i odwozimy go kupujacego na koszt wlasny. Do sytuacji trzeba podejsc na chlodno.
|
kiedys pisałem ze Wiśle jest potrzebny tylko i wyłacznie nakulma zeby zdobys mistrza :)
|
Okienko otwarte jest jeszcze tylko w Polsce i Rosji. W Polsce Małeckiego nikt nie kupi, a co do Rosji to wątpię żeby ktoś kogoś kupował na "szybkiego". Dodatkowo sam Małecki i ma coś do powiedzenia. Także nawet jeśli przyjdzie jakaś oferta dla niego to on nie musi z niej skorzystać.
Więc w samolot to możemy w.......ić Ciebie i gdzieś wywieźć. |
To powiedz mi kolego co to jest w rosji 1 mln EUR..., nie wzne czy wolno czy na szybko to sa drobne dla tamtejszych klubow. Chce kasy to tam z pewnoscia ja dostanie.
Mozesz i mnie wpierd... do samolotu oby tylko w bagazniku byl Malecki, przelece sie wywiesc problem. |
Przestańcie .......ić wymagać od MAŁECKIEGO wolontariatu i zaczniecie składać się na nowego skrzydłowego no co jest pieniądze nie są najwietrzniej zacznijcie sprzedawać samochody , mieszkania skoro tak kochacie Wisłę Jesteście pieprzonymi zawistnymi hipokrytami .NO DALEJ ZRÓBCIE LISTĘ TYCH CO TO DLA NICH WISŁA JEST BEZECNA
|
A ja tak sobie myślę... Skoro Patrykowi znudziła już się Wisła (a nawet europejskie puchary) - w porządku, sprzedać gościa, póki można - i sprowadzić "last minute" tego lewego obrońcę, bo chyba już cała liga w Polsce wie, gdzie jest jedno z najsłabszych miejsc Wisły, w które ukąsić można.
Ergo - wykorzystać ten tydzień, maksymalnie zminimalizować straty, a co się da poprawić, to zysk dla Wisełki. Ot, taka wiara wiślackiego piknika, że Stan nawet w ostatniej chwili może wyciągnąć jakiegoś asa (o ile oczywiście na tego asa będzie $$$). |
Patryk nie chcę grać dla Wisełki? OK. Sprzedać natychmiast. Co do transferu last minute jestem na nie, no chyba, że obserwowaliśmy jakiegoś grajka, ale nie mieliśmy wystarczającej listy dolarów.
|
Co do transferów - mam nadzieję, że nikt nie będzie robił wielkich oczu jak po sezonie nasz dyrektor sportowy odejdzie do Polonii Warszawa na co bardzo prawdopodobnie się zanosi - z Wojciechowskim Stan spotykał się dwukrotnie w styczniu tego roku, nie sądzę by obaj Panowie rozmawiali o pogodzie.
Sytuacja Wisły co nas powinno najbardziej interesować - kadrowa po sezonie może być beznadziejna jeżeli nie załapiemy się do pucharów, z drugiej strony co moglibyśmy w nich ugrać po spodziewanej posezonowej rewolucji. Patryk Małecki przede wszystkim przestał się rozwijać piłkarsko do tego dochodzą problemy z głową a w tym stanie rzeczy należy mu się solidny kop w tyłek. |
Cytat:
Jesli jestes zwyklym szrym czlowiekiem, i zarabiasz grosze w stosunku do wykonywanej pracy lub poprostu sadzisz, ze powinienes zarabiac wiecej, idziesz po podwyzke. Nie dostajesz, szukasz pracodawcy, który zaplaci wiecej. Ale miedzy odmowa podwyzki a znalezieniem nowego pracodawcy siedzisz cicho po nie masz alternatywy. Nie obrazasz sie na przelozonego(Moskal) bo finansami rządz kto inny. Nie opowiadasz na forum, ze nie masz ochoty pracowac bo znow nie masz alternatywy. No chyba, ze ja wlasnie masz, wiec walisz wszystko w czapke i idziesz na otwarty spor aby jak najszybciej odejsc.... . W przypadku Maleckiego te grosze, ktore zarabia i tak wystarcza mu na dostatnie zycie, albo nastepny pracodawca zostal juz znaleziony... . Swoja droga to, ze utopilismy tyle kasy w kontrakcie np. Jaliensa nie jest potwierdzeniem tezy ze Malecki MUSI zarabiac wiecej. Czy pilkarzowi, ktory jest niestabilny emocjonalnie, gra poza zespolem(taktyka) i jest poprostu sredni nalezy sie nagroda w postaci wiekszych zarobkow? Moim zdaniem nie, jesli budujemy mocny sklad to taki zawodnik jest do odstrzalu. Nie moze byc tak, ze mimo mocnych wad bierzemy do skladu kogos tylko dla tego, ze jest Polakiem, ma kilka tatuazy, i "utozsamia" sie z Wisla. Jestesmy organizacja nastawiona na zysk. Firma. To juz nie czasy kiedy bedziemy miec w skladzie Wislaków. Mamy pilkarzy lepszych lub gorszych ale pracownikow. Aczkolwiek nasze barwy mozna prezentowac bardziej(WILK) lub mniej godnie(Malecki) lub byc bardziej(Jovanovic) lub mniej(Kirm) zaangażowanym. Ale to harakter i wychowanie danej osoby czego zmienic sie nie da jak w przypadku Maleckiego. |
Cytat:
Skad wiadomo że Małecki (90 tysięcy euro kontraktu) chce zarabiac tyle co Jaliens (250 tysięcy kontraktu) albo tym bardziej więcej? Moze chce tak ze 150 tysięcy czyli poziom Kirma? Ja nie wiem, ale nie zmyślajmy już na siłę żeby pokazać swoje argumenty. BTW Nie możesz porównywac pensji "magazyniera" do piłkarza zawodowego. Tylko pensje magazynierów do innych magazynierów i tak samo piłkarzy do innych piłkarzy. Nie broniąc Małeckego ale faktycznie zarabia najmniej z pierwszej 11. No teraz Czekaj doszedł. |
Niezrozumiales, nie chodzilo o to, ze Malecki chce zarabiac wiecej od Jaliensa. Ze ogolnie chce zarabiac wiecej a wg mnie nie rokuje na tyle aby na to zasluzyc.(powiedzmy kolejne 5 lat z taka gra, takim zachowaniem za te 150K).
Nie porownuje pensji magazyniera do pilkarza, porownuje zachowanie wzgledem pracodawcy. |
z większym lub mniejszym żalem niestety trzeba powiedzieć sobie wprost - czas Małego się skończył, jego zachowanie nie było godne Wiślaka, czegoś więcej oczekiwać można było od człowieka który tatuuje sobie podobizny Papieża i Reymana.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl