![]() |
Przyjmując, że ten art. ma coś wspólnego z prawdą to ceny za Baszcza i Sobola są zbyt niskie moim zdaniem, no chyba że to jakiś gest w stosunku do zawodników żeby mogli skasować więcej kontraktu jak dokądś odejdą taniej. Poza tym Sobola bym nie sprzedawał bo odbieram Go jako jedynego polskiego walczaka w drużynie.
Może jeszcze trochę Głowa, który jednak często się sypie i Paweł, ale On w dużo mniejszym stopniu. Cleber jeszcze coś takiego ma, ale myli mu się to niestety często z brutalnością... |
B±k ma duży talent i ma swietne warunki fizyczne,ale ejst to raczej melodia przyszło¶ci.Czy jest on na dzis bramkarzem na 1 wszy sklad,z ktorym sie bedziemy bic o mistrza? Ja bym szukal raczej bramkarza doswiadczonego
|
Czyli bierzemy Baka i tego Fina a sprzedajemy Juszczyka i Pawelka i wychodzimy na plus.
|
Cytat:
bo co¶ mi się tak zdaje, że za pół roku ktokolwiek stanie w bramce Wisły, bronić będzie równie skutecznie jak Pawełek z Juszczykiem |
Cytat:
Nie wiem ile warty jest ten Silanpaa,ale jak jest lepszy od Pawełka ,to para goalkeeperów:Silanpaa-Pawelek bylaby ciekawa.Pawelkowi lawka zrobi dobrze,bo w tej rundzie mial wiecej interwencji a'la Slask Wroclaw czy Gornik Zabrze . |
Cytat:
SUPER PROMOCJE !!! Chyba sam se kupie któregos z pilkarzy.... |
po Sobola za 200 tyś Euro to na pewno sie ktoś zgłosi i to pewnie z naszej ligi.Szkoda uważm tak wartościowego piłkarza sprzedawac za takie śrubki.
Z kosmosu też jest wzięta cena za Marcelo - 3 miliony Euro, to chyba jest cena zaporowa żeby sie go nie pozbywac bo wart jest znacznie mniej uważam. 5 milionów za Brożka to chyba tylko kluby ze Wschodu moga tyle za niego wykartkowac. Ostrowskim ze Śląska którym interesuje sie podobno Wisła jest już dogadany z Legią http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html |
Od kiedy przegląd został kupiony przez właściciela faktu (axel springer) jest typowym brukowcem. Mnie Wiślaka po prostu wkur**ają takim tekstami. Sobol jest 5x droższy. W tej chwili najlepszy polski i w Polsce defensywny pomocnik. Leo chętnie wziąłby go gdyby Sobol wyraził chęć.
Co do Bąka to już jakiś czas temu miałem sporą pewność, że przejdzie do Wisły. Trochę później zacząłem się zastanawiać czy to dobre posunięcie. Bączek potrafi wyjąć niesamowite piłki, ale też zdarzają mu się brzydkie błędy tak np z Legią. Robinsonady a za razem 2 wpadki. |
Co do Marcelo, założę się o kratę piwa, że ma w kontrakcie wpisan± sumę odstępnego.
PS był spoko, dopóki jeszcze PSem nie był, a nazywał się tempo. :foch: |
Ja wczoraj pierwszy raz od czasow chyba liceum nie kupilem przegladu sportowego - KONIEC.
sorry za offtop |
czyli co znaczyć może świąteczna wyprzedaż? Może Cupiał poczuł, że jest to dogodna szansa, żeby odzyskać część kasy, odejść i zostawić Wisłę w spadku Arabom bądź też samej sobie...
|
szczególnie Brożek Marcelo i Diaz sa w super promocji i już wszyscy lecą ich kupować i Bogus się obłowi kasą za nich że hej
|
Mogli wycenić Brożka na 2 mln na przykład i jak by był ktoś chętny, to wysłać im braciszka :P
|
dopóki nie będzie oficjalnej, potwierdzonej informacji to w to nie uwierzę, bo już przywykłem że ten szmatławiec sportowy takie kaczki puszcza...
|
nie wierzę, że chcemy sprzedać Sobola, a za 200tysiaków to nawet nie sprzedaż, tylko puszczenie go za darmo. I w ogóle cały ten news śmierdzi ;]
|
|
|
Ciekawe na ile wycenili Pawełka:)
|
I bardzo dobrze, że chcą się pozbyć wszystkich:D
Może wreszcie ruszą dupy i zaczną grać lepiej:D |
Cytat:
BVB I HSV Polują na Brożka [po niemiecku] |
Ceny są jak najbardziej realne. Wysokie w przypadku zawodników na których nam bardziej zależy i niskie gdy zawodnik jest już nieco starszy. Za te przykładowe 100 tys. można dostać ciekawych i perpektywicznych grajków.
|
Według mnie artykuł o wyprzedaży napisany z kosmosu. Jedyne co mnie zaciekawiło to cena Marcelo. Ciekawe jak z jego kontraktem jest ? Jest wpisana cena czy nie... ?
|
Cytat:
Bo np. Sobola to i za pół bańki bym nie sprzedawał. Na rynku jest spory zastój jeśli chodzi o DP i nie rozumiem dlaczego lekką reką chcemy z niego zrezygnować. Szczególnie, że wcześniej odszedł z niezrozumialych powodów Barreto. Zimowe okienko nie jest najlepszym momentem do kupowania zawodników imo. |
buahahaha co za debile w tym PS pracują
artykuł napisany przez jakąś miernotę, którą ma czelność nazywać się dziennikarzem już uwierzę, że klub walczący o mistrzostwo Polski wysyła do menedżerów cennik piłkarzy ciekawe jak to zrobili? ściągnęli bazę menedżerów z internetu? powysyłali smsami czy też może emailem? a może gołębiem pocztowym? odkąd upadło Tempo, jedyna porządna gazeta, nigdy nie kupiłem tego szmatławca o rynsztokowym poziomie, nie dam chujom zarobić, choćbym miał nie wiedzieć co się dzieje w sportowym świecie 99% wszystkich tych śmiesznych artykułów i przymiarek transferowych jest z dupy wzięte, ja spokojnie czekam na rozwój wydarzeń i nie podniecam się tym wcale, wam też radzę zrobić to samo, będziecie zdrowsi |
Cytat:
Gdy dodamy do tego takie oto dziwadlo ze polskie zespoly najwazniejsze mecze graja w lecie - zupelnie odwrotnie niz reszta ,to ja bardzo jestem ciekaw jakich argumentow uzyjesz, by przekonac mnie ze zimowe okienko jest be a letnie cacy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Cytat:
|
w Wyborczej takie co¶: Wisła mocno penetruje także rynek w poszukiwaniu bramkarza. W¶ród kandydatów s± m.in. Henri Sillanpa, Mateusz B±k i Blażić. Mimo to krakowianie negocjuj± pozostanie w klubie Marcina Juszczyka (31 grudnia wygasa mu kontrakt), ale po zmiennika Mariusza Pawełka po raz kolejny zgłosiła się Skoda Xanthi. Na pocz±tku roku Juszczyk negocjował z Grekami, ale nie był zadowolony z proponowanych pieniędzy. ݱdań finansowych nie chcieli też zmniejszyć mistrzowie Polski i transfer nie doszedł do skutku.
to jest żart jaki¶?? Czy to działanie imć Kazimierskiego który to jaki¶ czas temu stwierdził że Juszczyk to dobry bramkarz i chce żeby został w Krakowie :evil: teraz to pewne. Czyszczenie w składzie powinno zacz±ć się od oczyszczenia szatni z pana Kazimierskiego. I to w taki sposób by omijał Wisłę i jej bramkarzy szerokim łukiem. |
Baszczu przyszedł za Surmę i Wierzchowskiego czyli to raczej więcej niż 100t euro
Sosin, Uche, Cantoro - też nie wiem czy nie za więcej Poza tym w części to manipulacja bo 2/3 z nich w momencie jak byli kupowani za te 100t euro to było na takim poziomie, że nie wiem czy 8 miejsce byśmy z nimi ugrali (juniorzy Brożkowie, Błaszczu, Burns, Sosin, Diaz, Thwaite, Mały, Singlar, Boguski). Dopiero po jakimś czasie się przydali w mniejszym czy większym stopniu. A sytuacja jest taka, że nam potrzebni konkretni grajkowie na już, a nie tacy co zaczną coś grać za rok albo 3. (no chyba, że olewamy MP w tym sezonie ). I tu widzimy, że dobre tyły by się z tego zrobiło, ale potem to tak naprawdę poza Sobolem i w pewnym stopniu Jaśkiem już cinko. Cantoro i Uche nie liczę bo myślę, że kosztowali więcej niż te 100t. Może Osoba, która pisze biografie Wiślaków wie coś o kwotach za tych graczy? |
Cytat:
Wg mnie to oznacza: "Wy polskie mendy, bądźcie przygotowani" (berichten - w wolnym tłumaczeniu) Tylko nie piszą na co mamy być przygotowani, ale to i tak ewidentny casus belli. Co do transferów - zgadzam się z mansonem77. Transfery z klubu należałoby rozpocząć od Kazimierskiego. Tyle, że on tworzy duet ze Skorżą, więc... :( |
Cytat:
A co do Bąka i Ostrowskiego to poczekamy zobaczymy, gdzie przejdą i za ile. Inna sprawa, że nie uważam tych graczy za perspektywicznych, ale to się może zmienić. Jeśli chodzi o zimę, to nikt poważny wtedy klubu zmieniać nie powinien. Niestety nasza liga poważna nie jest :) |
jeśli już nie daj Boże sprzedadzą Brozia to mam nadzieje że chociaż połowa z pieniadzy za niego zostanie przeznaczona na kupno nowych zawodników a nie na spłate tego długu.
Arti: Uche kosztował Wisłe sporo, coś koło miliona Euro.Najpierw był wypozyczony a potem postanowiono go wykupic z Espyanolu.A potem to on zaczał strajkowac, menadzerowie mu też w głowie namieszali.Cantoro kosztował 300 tyś Euro. |
Bednarz: Nie ma żadnej listy...
Wczoraj "Przegląd Sportowy" zamieścił tekst, w którym informuje, że Wisła przygotowała listę piłkarzy na sprzedaż. Mieliby się na niej znaleźć wszyscy piłkarze z Pawłem Brożkiem na czele. Taką listę według "PS" otrzymali wszyscy menedżerowie działający na polskim rynku. Czy to oznacza, że Wisła ma zamiar zamiast wzmacniać się, wyprzedawać najlepszych graczy? - Nie ma żadnej takiej listy, a Wisła nie będzie wyprzedawała drużyny - informuje zapytany o sprawę dyrektor sportowy, Jacek Bednarz. Nie znaczy to oczywiście, że w Wisły nikt nie odejdzie. Jeśli ktoś w klubie z ul. Reymonta złoży konkretną ofertę, dotyczącą któregokolwiek z zawodników, to zapewne będzie mógł liczyć na rozmowy. Na razie jednak jedyną ofertą jest ta dla Marka Zieńczuka z Levadiakosu. W ocenie Wisły jest ona jednak stanowczo za niska.(Gazeta Krakowska) |
Cytat:
|
Cytat:
Ludzie - to nie jest żaden dług! To jest zapłata wkładu i zysku dla inwestora! |
Cytat:
|
Przypominam po raz któryś z rzędu, że istnieje temat Gdybym był Bednarzem i tam wasze propozycje proszę zamieszczać tu dyskutujemy tylko o transferach, które mają jakieś zaczepienie w rzeczywistości
|
Patrzę na sprawę Juszczyka, a także na to, jak nasi bramkarze interweniują - tj. najpierw jakby na kolana i może zdążę złapać(sam kiedyś byłem bramkarzem, za młodu, w Górniku Wieliczka i wiem, jak sprawa wygląda) - dochodzę do wniosku, iż na treningach ćwiczą monotonnie ŁAPANIE PIŁKI, nic poza tym. Żadnych ćwiczeń rozciągających, koordynujących zachowanie na linii, już nie mówiąc o ścisku na przedpolu.
A Pana Kazimierskiego spotkałem na mieście, ba, nawet miałem okazję "pogadać". Kibicem to może i byłby niezłym z taką mentalnością, ale czy to dobry trener bramkarzy - polemizowałbym. Pamiętam chociażby styl Pawełka za trenera Jankowskiego i styl Pawełka teraz, jak dla mnie jest spora różnica. Piszę to tutaj, gdyż uważam, że jest to część naszej polityki transferowej. Bo kupimy bramkarza tylko po to, by ćwiczył chwyt? Jak mamy zrobić świetnego bramkarza z Cebanu skoro łapie tylko cepy w środek bramki? |
| Wszystkie daty podane s± w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl