![]() |
Będzie jakas powtórka w Polsacie ??
|
Cytat:
Zawodnik, który w momencie dotknięcia lub zagrania piłki przez współpartnera przebywa na pozycji spalonej, może zostać ukarany jedynie, gdy bierze on, według opinii sędziego, aktywny udział w grze poprzez:
Pytanie czy to błąd Bonaventury, że nie wiedział, iż Genkow jest na spalonym i nie bierze udziału w grze czy też forma gry bez piłki Genkowa który angażował uwagę obrońcy. I właśnie o tą interpretację jest moje pytanie - również z ciekawości. Z drugiej strony taka interpretacja daje możliwość w ogóle swoistej "pułapki offsajdowej" poprzez celowe zaangażowanie gracza na spalonym w grę ruchem w jego stronę obrońcy. Bonaventura mógł nie protestować bo nie wiedział, że Genkow jest na spalonym - gdyby wiedział to by go nie próbował odcinać od podania. Co do karnego za rękę to raczej się zgadzam - w moim przekonaniu być powinien, ale sędzia też ma pewne pole do interpretacji. Wydawało mi się, że ruchu ręki do piłki nie było - więc karny nie był ewidentny. |
Patrząc na to, jak grało Dinamo - całe szczęście, że na nich nie trafiliśmy. Po tych pierwszych meczach Play-off w zasadzie Pilzno, Dinamo i Bayern są pewne awansu. Reszta meczów do odwrotu, choć w głównej mierze gospodarze pierwszych meczów są w uprzywilejowanej pozycji.
Wisła zagrała bardzo dobrze defensywnie. Byłem pod ogromnym wrażeniem całej formacji obronnej, zwłaszcza Jovanovicia, który tak naprawdę zagrał pierwszy poważny mecz w Wiśle i od razu tak dobra gra. Oczywiście, popełnialiśmy błędy, ale na szczęście nie były one tak poważne, aby stracić gola. APOEL może bardziej poukładany, lepiej operuje piłką, ale mimo wszystko - nieskuteczny. Nie mieli czystej setki do tego aby pokonać Pareikę. Rewanż, mimo tego zwycięstwa, będzie cholernie ciężki. Czynniki: atmosferyczne, wrogie trybuny, a także ogromna motywacja Cypryjczyków na pewno sprawią, że będzie nam bardzo trudno. Najważniejsze to strzelić chociaż jednego gola :) |
Cytat:
Z Koroną to na bank te Kuzery i inne Vukovice będą polować na Meleksa czy Genkowa. Także nie sądzę aby oni wyszli w pierwszym składzie. Też bym na to dziadostwo wpuścił rezerwy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Zwycięstwo cieszy, ale przed nami drugie 90 minut na Cyprze i jak powiedzieli Jaliens i Jovanović : szanse są 50 na 50.
Warto też niektórym przypomnieć, że nie tylko Wisła gra o tą Ligę Mistrzów, Apoel również i przedwczesna radość niech będzie bardzo umiarkowana. Bardzo dobrze Nunez, Diaz i przede wszystkim Małecki, Pareiko jak zawsze, pewny punkt. Marko zaskoczył mnie pozytywnie, śr. obrony również na plus. Co do meczu, mecz mógł się różnie zakończyć, naszą porażką, remisem bądź zwycięstwem. Apoel zagrał naprawdę fajną piłkę, nie przyjechali się tu bronić i pierwsze 30 minut to pokazało. Szkoda tej poprzeczki Maora, no ale cóż taka jest piłka. Poza tym nie rozumiem tej krytyki wobec Genkova, dużo zdrowia na boisku zostawił, to że nie strzela bramek... no cóż może w Nikozji się odblokuje :) Jeszcze słowo nt. pracy Maaskanta - za późno zmiany, jak pisałem wcześniej, Genkov naprawdę zostawił dużo zdrowia na boisku i mógł wpuścić Bitona na ostatnie 10-15 min. No ale to trener ustala skład, nie ja ;) Swoją drogą zawsze gdy Tsvetan, wygrywamy spotkanie ;) Pozdro. |
Mowi sie, ze APOEL to dobry zespol itd. Skrot meczu Dinamo Zagrzeb - Malmo http://www.youtube.com/watch?v=CSWsqzc8pWw
Krotko. My sie cieszmy, ze nie trafilismy na Chorwatow:shock: Ze Szwedami to oni robili co chcieli. Statystyki: http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...&match=2007549 Strzaly: 25-1:shock: |
Cytat:
|
Trzeba jeszcze dodać,że Malmoe wyeliminowało Rangersów :-D
|
Dokładnie.
Korzym to typowy przykład zawodnika, który wyżywa się na lepszych od niego (a o to nietrudno). Buractwo 100%. Mam szczerze mówiąc żal do Boga, że taki pajac biega po polskich boiskach. Wstyd. |
Cytat:
Cytat:
o co Wam chodzi z tym Gmochem?a co Wy kibicujecie innym druzynom polskim w pucharach (za wyjatkiem Slaska oczywiscie)?szacunek dla goscia powiedziel, ze jest kibicem Legii i ze go z Apoelem wiaze wiecej niz z Wisla i nie silil sie na zadne sztuczne uprzejmosci i powiedzial to co mysli.nie kumam?? Lechowi kibicowaliscie, bo to polska druzyna?? gosc jest za Legia, wiele lat spedzil za granica i jest bardziej emocjonalnie zwiazany z Apolelem a tu wielkie halo, ze nie jest za Wisla.a niby czemu mialby byc? |
Cytat:
Wychowamy sobie narybek i za kilka latek będziemy etatowym mistrzem Polski i uczestnikiem LM. |
nh79 chodzi o to pieprzenie, że Wisła ma już mało z Polską wspolnego etc A ten jego cały APOEL to ile ma z Cyprem wspolnego?
Niech sobie kibicuje komu chce, ale niech nei pierdzieli takich głupot.. |
Bardzo dobrze ze nie zostaliśmy wczoraj wykartkowani. !
|
Przed każdym innym meczem w lidze napisałbym, że trzeba wystawić najsilniejszy skład, bo punktów też nie możemy gubić.
Przed meczem z Koroną liczę jednak na to, że zobaczymy w większości rezerwowy skład. To drużyna grająca ostro i nie ma co ryzykować. Zawodnicy nie mogą przystąpić kompletnie poobijani do rewanżu na Cyprze. O ewentualnych kontuzjach już nie wspominam. Tam będzie walka na całego i musimy być w optymalnej dyspozycji. |
Cytat:
W APOELu gral jeden cypryjczyk w podstawowym skladzie, a drugi wszedl z lawki, trener tez zagraniczny jak u nas, wiec Gmoch troche sie zagalopowal, |
Cytat:
|
Ja nie wiem o co Wam chodzi z Genkowem, no dobra, strzału nie oddał żadnego. Ale podania już 14/18 czy nie tracił piłek jak już dostał, a o to głównie chodziło. Przebiegnięty dystans? 10.95km... Zobaczcie na grafiku jego pozycje na boisku, za bardzo to On w pole karne nie wchodził nawet. Z gry Bitona z Zagłębiem nic wielkiego nie wnikało, fajerwerków nie widziałem, a przeciwnik w Sobotę przy tym wczoraj to byli jacyś amatorzy...
|
czy może ktoś śledził dzisiejsze nagłówki gazet Cypryjskich? albo co pisali na ich forum po tej porażce?
|
Bardzo dobry rezultat, który przed meczem brałem w ciemno. Wbrew pozorom 1-0 u siebie wcale nie jest wynikiem wiele gorszym od 3-1 jak przed laty z PAO bo przy naszej bramce wyjazdowej przeciwnik w obu przypadkach musi wbić aż trzy gole - oczywiście w pierwszej sytuacji wbicie trzech bramek daje awans, a w drugiej dogrywkę - jednak reasumując trzy bramki stają się niezbędne ;)
|
Ciekawe, czy hymn LM może być odegrany na żywo? :) Wyobrażam sobie połączone orkiestry i chóry Filharmonii Krakowskiej, Opery, Capelli Cracoviensis...oooo to by była MOC :) :) :) Ciekawe czy coś takiego w ogóle jest możliwe? :)
|
Cytat:
A tak na poważnie to zgadzam się z tobą, ten mecz jest najważniejszy od kilkunastu lat a siły i kondycja będą odgrywały tam najważniejszą rolę, ponieważ murowanie przez 90 min i bieganie za "Cypryjczykami" jest bardziej niż pewne. Cytat:
|
Cytat:
|
Rewanż będzie jedną wielką wojną . Czuje zagramy ultra defensywnie , a APOEL rzuci się na nas od pierwszej minuty . Tutaj otwiera się spora szansa na kontry , w których jesteśmy najlepsi na ten moment . Niezmieniemnie cieszy że po tylu latach , dopiero za holenderskiego trenera Wisla nauczyła się grać w defensywie . Może i kiedyś mieliśmy w obronie Marcelo , Głowackiego , ale jako cała formacja , jeszcze nigdy nie prezentowaliśmy się tak dobrze . Można wypomnieć styl gdy , ale gdy awansujemy do LM wszystko popadnie w niepamięć . Czy po latach ktoś wypomina styl w jakim Widzew awansował ?
nasz lider - Melikson na pewno nie rozegra drugiego tak 'słabego' meczu pod rząd . Na Cyprze APOEL siłą rzeczy będzie musiał się bardziej odkryć i to będzie ogromną szansą dla naszych zawodników . Melikson ze swoją szybkością powinien chociaz raz ucieć obrońcom rywala . Za Genkova powinien zagrać Biton . Raz że lepiej wytrzyma warunki panujące na Cyprze ,dwa że jest w lepszej formie strzeleckiej , a trzy że wydaje się lepszym zawodnikiem na kontry . Reszta składu bez zmian , nawet gdyby Lamey doszedł do siebie, to Jovanovic ma lepszą wydolność i jest bardziej zdecydowany w ofensywie . Już teraz obstawiam że po walce do ostatnich sekund , przegramy spotkanie 2-1 i awansujemy do LM. |
Cytat:
A jak w sobotę Korzym albo któryś inny pedał wykluczy nam zawodnika na rewanż to pojadę do tych scyzoryków i mu wjebe |
Cytat:
Jak bys obserwowal dobrze mecz a zwlaszcza Melexa to zauwazylbys ze gdy Melex dostawal pilke w momencie doskakiwalo do Niego 2-3 rywali. Nie jest On tez Messim by sobie i zwiesc i zrobic rajd bez przesady. Zostal skutecznie wylaczony z gry aczkolwiek nie raz mu sie udalo podac fajna pilke do przodu. |
Jak dla mnie zagraliśmy dobry mecz. Przedewszystkim mądrze i rozważnie, a nie jak ułani z szablami na czołgi. Cieszy mnie postawa Diaza, któremu nie szło w poprzednich meczach, widać robi postępy oraz Jovanovica, który czuł sie bardzo pewnie. Trzeba być dobrej myśli bo jest duża szansa :)
|
Tak wyglądał stadion APOELu 2 lata temu w czasie meczu z Kopenhagą. W ogóle myślę, że Maaskant powinien mocno uważnie przyjrzeć się tamtemu meczowi, choć minęły od niego już 2 lata. Wtedy Kopenhaga po pierwszym meczu również miała 1bramkową zaliczkę.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...SP_stadium.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._AU_choreo.jpg |
Mamy naprawdę niesamowitą szansę na awans do tej LM w tym roku. Po wczorajszym wyniku APOEL w rewanżu będzie musiał bardziej się skupić na swojej grze a nie na naszej. Wczoraj widać bardzo pilnowali Maora, żeby tylko się nie rozpędził. No i nie pograł sobie. W rewanżu za to oni nie mogą myśleć tylko o zatrzymaniu naszych a bardziej o atakowaniu. Maor już nie będzie tak bardzo pilnowany, no a wiemy co potrafi zrobić jak ma trochę więcej miejsca :)
A tak poza tym to może trochę kontrowersyjne co napiszę, ale myślę że UEFA może nas jakoś prześlizgnie jak nam nie będzie szło. Już nie raz było tak że UEFA 'pomagała' klubom z lepszą infrastrukturą, stadionem vide nasz mecz z Panathinaikosem. Champions League ładniej wygląda na nowoczesnych stadionach przy pełnych trybunach. Poza tym za rok EURO u nas, no i LM to mógłby być taki test dla Polski, mimo że w Krakowie nie będzie meczów. Kto wie, może tak będzie... |
Cytat:
Chyba UAZ jest lepszy, bo lepiej sobie radził. :) |
Cytat:
spotkanie na Cyprze może wyglądać jak ostatnie spotkanie Śląsk - Wisła , z tym że role się zamienią . Na razie wypowiedzi zarówno Maaskanta jak i zawodników wskazują na autobus w polu karnym . Wszystko się rozstrzygnie w momencie strzelenia/stracenia pierwszej bramki . Czas na szczęście będzie grał dla nas . Może też nie od razu , ale Cypryjczycy zaś z każdą minutą będą się bardziej odkrywać... bo po prostu będą do tego zmuszeni . |
2 lata temu czy 3 dni temu?
co nas obchodzi co było 2, 5 czy 10 lat temu. mamy zajebistą zaliczkę i nie może się wyjśc na frajerów, awans musi być, koniec kropka. Boje się jedynie o Maaskanta, a raczej o to co powie piłkarzom. Żeby nie przesadził z tym bronieniem wyniku i murowaniem bramki. Cytat:
|
Cytat:
Mając do wyboru Wisłę AD 2005 oraz PAO sędzia po prostu czuł, że tak 5-10% na korzyść PAO musi dać. W Krakowie żeby dojść do budynku klubowego musiał dojechać po płytach i jeszcze kawałek po błocie a w trakcie meczu mgła z Błoń połączona dymem z grillów przysłaniała boisko:) W Atenach inny świat. Podobnie wyglądała konfrontacja obecnej Wisły z Liteksem, przy czym to nasz klub pełnił już rolę PAO AD 2005. W obu konfrontacjach to się sprawdziło. Kto wie, jak będzie w Nikozji? W każdym razie infrastrukturalnie nie ustępujemy Apoelowi. |
Cytat:
Piłkarze: Mamy sześć dni na ciężką pracę i poprawę... Wiemy co zagraliśmy żle i w domu zagramy lepiej... I takie tam. Wystarczy odświeżyć nasze wypowiedzi po meczu z Levadią w Sosnowcu :lol: Ogólnie to co znalazłem w portalach: Jest żle, ale klimat i kibice nam pomogą, trzeba pooprawić grę, Wisła nie jest taka straszna, z Kopenhagą było gorzej. Ale znalazłem też komentarz w tonie Apoel jest lepszy, ale to Wisła ma większe szanse na awans. Ze względu na póżną porę meczu, poważniejsze komentarze będą pewnie jutro. |
Cytat:
|
Mam pytanie wiadomo ile biletów już się rozeszło na rewanż na Cyprze??atomek21 zdjęcia jak zdjęcia ale oprawie przy Reymonta albo ostatniej oprawie w zeszłorocznej edycji LM wykonaniu kibiców Bayernu Monachium nigdy nie dorówna.co do rewanżu zAPOELem to kiedyś na terenie Beitaru też było niby ,,piekło"gorący klimat i takie tam i jak sie skończyło każdy pamięta 2:1.Jak powiedział ostatnio Holender "powtórki z Levadi nie będzie".....Teraz tylko do szczęścia remis.Zresztą atomek21 to trener APOELu musi się teraz przyjrzeć mocniej grze Wiśle bo to teraz trener APOELu musi odrobić straty a wczoraj wyglądał jakby się zastanawiał czy oglądał sparing Wisły z Litexem czy pucharowy mecz Litexu z Wisłą??.Wisła tylko musi udowodnić że mecze z Barceloną ,Totenhamem, Beitarem,Litexem, Levadią zaprocentowały doświadczeniem.Jak na dzień dzisiejszy to Wisła ma większe doświadczenie w europejskich pucharach niż APOEL to Wisła ma lepszą sytuację przed rewanżem.APOEL może ma szanowanego trenera i 10 dobrych nazwisk w wyjściowej 11stce ale liczy się końcowy wynik a wynik teraz jest z korzyścią dla Wisły
|
Cytat:
Nie wiem, może to nie ma żadnego znaczenia. Zgadzam się, że najważniejsza jest dobra gra. |
Cytat:
Chore jest życzenie porażki rywalom z podwórka ligowego. Właśnie jakie prezentujesz Ty, czy Gmoch. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl