Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Syn Kangura z 1984 02.11.2010 20:37

Już to widzę jak Petrescu trenuje Amike :D Wyobrazcie sobie Stilicia czy Peszka i "hard work"? To się nie może udać... Tym bardziej że w poznaniu piłkarzy traktuje się jak pupilków, wiec kibice i zarząd przy jakiś zgrzytach (a takie pewnie beda) na pewno staną po stronie piłkarzyków. Zresztą Petrescu to trener który nie lubi milczeć, a w Amice raczej takiego nie chcą.

DarekK_11 02.11.2010 21:00

Dan mówił, że Polsce dla niego jest tylko Wisła. On nie zdradzi.

brylant17 02.11.2010 21:02

Zresztą czy Dan przyjdzie za "jedyne" 500 tys euro? Nie, w Rosji dostaje 1,4 miliony euro więc raczej nie rzuci od tak drużyny, zresztą zarząd Amiki żałuje 500 tys euro dla Arboledy to nagle znajdą się dla trenera? :lol:

Marszałek 02.11.2010 21:11

Sposób i moment zwolnienia Zielińskiego wskazuje na całkowitą amatorkę w działaniach zarządzających w Poznaniu.Mimo całej niechęci do Zieliskiego ot dla mnie jest to obrzydliwe.

Bakero to dobry wybór z punktu widzenia zarządu, ktory widać lubi mieć pewnych wykonawców swoich decyzji. Hiszpan cieszy się,że ma robotę i tyle,nawet nie piśnie jak mu coś pasować nie będzie. Dla właścicieli Amiki obecnie chyba liczy się to,że sprzedali bilety na City,gotówka zasiliła kasę,przed nimi wpływy z Juventusu:)ładnie,ładnie do tego kasa z praw telewizyjnych, jednym słowem geld leci szerokim strumieniem. No i marketingowo też ładnie zadziałali, wszak informacja,że ekipę w Poznaniu prowadzi sam Bakero może zrobić wrażenie. Poza Hiszpanią rzecz jasna i wszędzie tam gdzie legenda Barcelony zostawiła swą spuściznę trenerską:)

Wszystkie działania Amiki wskazują na to,że chcą tylko spieniężyć sukces i tyle. Liczy się co tu i teraz,przyszłość jest nie istotna.

PS> 1.za 500 tysięcy euro można podpisać dużo lepszego obrońcę niż Arboleda.
2. Petrescu chyba kasuje w dolarach nie euro. Poza tym plotka niebywała, takie coś wymyśleć. Makabra.

Greeg 02.11.2010 21:20

Gdybym zobaczył Dana w barwach Amici to coś we mnie by chyba pękło, przekonanie że są na świecie jeszcze słowni i honorowi ludzie.

Inna sprawa, że dla Amici byłby to prawdopodobnie transfer dekady, ale Dana to ja chciałbym zobaczyć jeszcze kiedyś w Wiśle.

WiślakMyślenice 02.11.2010 21:24

Cytat:

Gdybym zobaczył Dana w barwach Amici to coś we mnie by chyba pękło, przekonanie że są na świecie jeszcze słowni i honorowi ludzie.

Inna sprawa, że dla Amici byłby to prawdopodobnie transfer dekady, ale Dana to ja chciałbym zobaczyć jeszcze kiedyś w Wiśle.
"Make my wish come true, all I want for Christmas, is YOU" ;P (prawie) Każdy wiślak o nim marzy...

studio2 02.11.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1003276)
przy jakiś zgrzytach (a takie pewnie beda) na pewno staną po stronie piłkarzyków.

Radzę spojrzeć na ostatnie mecze co spiewamy i co bylo na ostatniej oprawie.

flamengista 02.11.2010 21:58

Nie no, to już jest komedia.

Obraduje zarząd klubu, podejmuje decyzję nt. trenera zespołu. Decyzja nie jest podawana na oficjalnej konferencji prasowej, ale...

http://www.lechpoznan.pl/art,15926,o...e_kolejorz.htm

Czyli: kupcie nasz magazyn, to poznacie oficjalne oświadczenie zarządu:lol:

Za chwilę będą sprzedawać bilety na konferencje prasowe i domagać się pieniędzy za wywiady z dziennikarzami :shock:

Cóż, ponieważ to niewątpliwie klub z najlepszym marketingiem i działem PR w Polsce, prawdziwy trendsetter i prekursor - nie ma wyjścia. Musimy ich naśladować i w tej sprawie:-D

kreseq 02.11.2010 22:29

Jeszcze wieksza beka jest fakt, ze w reklamie na stronie tego ich magazynu byl tekst w stylu ""Nowy trener Jose Maria Bakero zastąpiJacka Zielińskiego" :D Po chwili zmienili dopiero bo spec sie chyba skapnal ze nie o to w reklamie chodzi :D

Czeski film :D Z drugiej strony podobno Poznan to miasto hał hał wiec kto ich tam wie :D

cieniek 02.11.2010 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1003329)
Nie no, to już jest komedia.

Obraduje zarząd klubu, podejmuje decyzję nt. trenera zespołu. Decyzja nie jest podawana na oficjalnej konferencji prasowej, ale...

http://www.lechpoznan.pl/art,15926,o...e_kolejorz.htm

Czyli: kupcie nasz magazyn, to poznacie oficjalne oświadczenie zarządu:lol:

Za chwilę będą sprzedawać bilety na konferencje prasowe i domagać się pieniędzy za wywiady z dziennikarzami :shock:

Cóż, ponieważ to niewątpliwie klub z najlepszym marketingiem i działem PR w Polsce, prawdziwy trendsetter i prekursor - nie ma wyjścia. Musimy ich naśladować i w tej sprawie:-D

Jutro w południe na konferencji prasowej zostanie podane nazwisko nowego trenera. Wiem, że się powtarzam ale nie potrafię już znieść tego, jak na każdym kroku szydzimy z Amiki podczas gdy sami jesteśmy lata świetlne za nimi i to pod każdym względem.

0 22 02.11.2010 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1003276)
Już to widzę jak Petrescu trenuje Amike :D Wyobrazcie sobie Stilicia czy Peszka i "hard work"? To się nie może udać... Tym bardziej że w poznaniu piłkarzy traktuje się jak pupilków, wiec kibice i zarząd przy jakiś zgrzytach (a takie pewnie beda) na pewno staną po stronie piłkarzyków. Zresztą Petrescu to trener który nie lubi milczeć, a w Amice raczej takiego nie chcą.

Mógłby przyjść - można by się znowu pośmiać z narzekania co kolejkę na terminarz, sędziów sędziujących pod <lista klubów> etc :)

Kondipr 02.11.2010 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cieniek (Post 1003350)
Jutro w południe na konferencji prasowej zostanie podane nazwisko nowego trenera. Wiem, że się powtarzam ale nie potrafię już znieść tego, jak na każdym kroku szydzimy z Amiki podczas gdy sami jesteśmy lata świetlne za nimi i to pod każdym względem.

Święte słowa, święte ...

Buziek_LG 02.11.2010 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1003294)
2. Petrescu chyba kasuje w dolarach nie euro. Poza tym plotka niebywała, takie coś wymyśleć. Makabra.

I nie 1.4 mln a 900 tyś plus 300 tyś premii za awans z pierwszego miejsca

dj_ibutti 03.11.2010 01:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cieniek (Post 1003350)

Oj na pewno nie pod każdym... W życiu bym się nie chciał z nimi zamienić...

1q2 03.11.2010 01:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1003372)
Mógłby przyjść - można by się znowu pośmiać z narzekania co kolejkę na terminarz, sędziów sędziujących pod <lista klubów> etc :)

Ten typ tak ma, z tym że ten terminarz na prawdę był zjebany.Zakładam że przypadkowo ale takie 'klucze' nie powinny mieć miejsca.Wyobraź sobie co by było gdyby przez cały sezon Barca grała z rywalami Realu, kolejke po, albo odwrotnie
A co do pojedynku Dan-Wdowczyk to też wiemy gdzie ów dżentelmen skończył i powiem Ci absolutnie szczerze.Myślę że ta Wasza 'seria życia' nie była uczciwa.Oczywiście to musztarda po obiedzie , nie zamierzam Wam tego mistrza zabierać i gdyby nie to co potem się okazało(że koleś całe rundy ustawiał z Koroną), to w ogóle bym tego nie podnosił.Jak się sezon skończył to nie miałem żadnych podejrzeń ale gdy wyszło to co wyszło to mam;) i w sumie pewnie przypadkowo, Petrescu wyszedł na jasnowidza.Narzekał na różne dziwne rzeczy a jak odszedł to całą sprawa korupcyjna się jebła;)

A tak w ogóle to by była dla mnie tragedia, gdyby objął Amikę bo uwielbiam tego świra i dokładnie śledzę jego poczynania.
Jest to bardzo mało realne ale Danowi nie za bardzo się podoba w Kubaniu więc wszystko może być możliwe.Mam nadzieje że Amiki stać na niego nie będzie i nie będzie w stanie zagwarantować mu tego co chce w kwestiach transferowych.

Ela 03.11.2010 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1003266)
No, Petrescu w Amice to byłaby sensacja. Jednak facet wyrobił sobie nazwisko i może trafić do wiele lepszego klubu, mając większe pieniądze i lepszych zawodników. Raczej nierealne, chociaż....

To ma być niespodzianka :

Cytat:

- Jeszcze wszyscy mogą się zdziwić - powiedział nam we wtorek wieczorem jeden z pracowników klubu.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/dzi...wiadomosc.html

Tyle spekulacji już było a nikt jeszcze nie wymienił Henia :)
Przecież wolny jest.

A Janas będzie następny.

Karuzela z trenerami :lol:

KOMINEK 03.11.2010 09:28

Jeśli tuż przed ważnym dla nich meczem z Angolami przyjdzie Bakero albo Majewski (bo i takie ploty słyszałem) to uznam że ktoś tam specjalnie działa na szkodę klubu, lub przygotowywana jest sprzedaży klubu.

Jeśli natomiast zatrudnienie w tej chwili nowego trenera ma mieć jakieś symptomy zdrowia psychicznego to chyba mają podpisanego kogoś z wyższej półki

ToTylkoJa 03.11.2010 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1003418)
Ten typ tak ma, z tym że ten terminarz na prawdę był zjebany.Zakładam że przypadkowo ale takie 'klucze' nie powinny mieć miejsca.Wyobraź sobie co by było gdyby przez cały sezon Barca grała z rywalami Realu, kolejke po, albo odwrotnie

Już tak było i to całkiem niedawno- sezon 2008/09. Real grał z drużynami, które kolejkę wcześniej rozgrywały spotkania przeciwko Barcelonie

http://www.realmadrid.pl/index.php?c...=0809&x=26&y=5

Więc to żadna nowość w Europie.

QBAS 03.11.2010 10:27

Jeśli Bakero czy Majewski obejmą Amicę, będę spokojny. Co prawda z cudzego nieszczęście nie powinno się cieszyć, ale w tym wypadku zrobiłbym wyjątek :)

flamengista 03.11.2010 10:57

Cytat:

Bakero od wczoraj w stolicy Wielkopolski
Jose Maria Bakero będzie najprawdopodobniej nowym trenerem Lecha Poznań. Wczoraj przed godziną 21 Hiszpan przyleciał do Poznania, a dziś ma być przedstawiony jako nowy szkoleniowiec Kolejorza.
Źródło: http://goool.pl/ekstraklasa/4524-bak...lkopolski.html

Więc niezbyt pewne, ale dali zdjęcie z lotniska. Jeśli to ma być zmyłka z tym Bakero, to wyjątkowo perfidna ta intryga.

gizmowisla 03.11.2010 11:35

1q2 napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif

Już tak było i to całkiem niedawno- sezon 2008/09. Real grał z drużynami, które kolejkę wcześniej rozgrywały spotkania przeciwko Barcelonie

http://www.realmadrid.pl/index.php?c...=0809&x=26&y=5

Więc to żadna nowość w Europie.
nie tak dawno podobny przypadek byl w naszej lidze gdzie wiekszosc meczy Legia grala z tymi przeciwnikami z którymi Wisła grala tydzien wczesniej

Kameleon 03.11.2010 12:00

Jest dobrze dla nas bo bedzie Bakero :)
na zywo
http://www.orange.pl/kid,4000181490,...o,article.html

ToTylkoJa 03.11.2010 12:01

gizmo o tym właśnie była mowa, że Legia grała z przeciwnikami z którymi kolejkę wcześniej grała Wisła. Przykład z ligi hiszpańskiej został przywołany właśnie w tym celu, że nie tylko u nas w lidze było takie coś.

!!IRIVER!! 03.11.2010 12:09

Jednak Bakero. :P No i w sumie dobrze. :D Lech znów zyska marketingowo, ale czy sportowo?

QBAS 03.11.2010 12:09

No i jest Bakero. Zamienił stryjek... Oby tylko nasi prezesi nie wpadli na taki sam, genialny pomysł ;)

P.S. Strasznie nerwowo było jak na konferencję prezentującą nowego szkoleniowca. Widać, że cały Poznań nieźle pospinany jest. Można powiedzieć, że idziemy łeb w łeb :)

Ela 03.11.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1003491)
No i jest Bakero. Zamienił stryjek...

Jednak są przewidywalni.
Liczyłam na większą niespodziankę :foch:

To teraz Wiara Lecha będzie ustalać składy :D

satori 03.11.2010 12:25

Mimo mojej niechęci do Lecha to troche mi szkoda tych pucharów bo fajnie sie ogladalo polski zespol w tych rozgrywkach. Nie wiem czym sie kieruja wlodarze Lecha ale ja ich po prostu nie rozumiem.

Bialix 03.11.2010 12:25

Czy ja wiem czy to źle dla Lecha. W sumie Bakero był tłamszony i gaszony przez Wojciechowskiego i siłą rzeczy nie mógł pokazać co potrafi, a nie wykluczone, że umie niemało. Czas pokaże co wyjdzie z tej zadymy. Pierwszy sprawdzian jutro i liczę na sromotny wpi*rdol od ManCity :]

KOMINEK 03.11.2010 12:28

Jestem zaskoczony no ale cóż prezesi i właściciele klubów w naszej lidze długo się uczą rozumu

brylant17 03.11.2010 12:28

Ale niespodzianka :lol: może spadną? :>

Neon 03.11.2010 12:29

Jako, że życzenie źle rywalowi zwykle się nie sprawdza, będą jaja jak Bakero jutro wygra ;]

radek2323 03.11.2010 12:32

Postraszyli z tym Danem troche ......ale wiedzialem ze do amici nie pojdzie

Zbychu 03.11.2010 12:38

W sumie to było do przewidzenia - po meczu z Wisła Zieliński poklepywał po plecach Lechitów tak jakby wiedział że to pożegnanie obojętnie od wysokiej wygranej.

Mimo wszystko chyba lepiej dla Zielińskiego byłoby aby odpadł z PP i przegrał Lige Europy z Dnipro ale w ekstraklasie więcej punktów zdobył.

Co by nie mówić Bakero to jedna wielka niewiadoma...

QBAS 03.11.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez onet.pl
Prezes Polonii Warszawa, Józef Wojciechowski, w reakcji na wybór Jose Marii Bakero na szkoleniowca Lecha Poznań, stwierdził że chętnie przyjmie byłego trenera Kolejorza, pod swoje skrzydła. - Chętnie zatrudnię Zielińskiego jako doradcę lub w innej roli. - powiedział telewizji "Orange Sport Info".

Wojciechowski, który pożegnał się z Bakero na początku bieżącego sezonu, nie kryje swojego uznania dla dokonań byłego trenera Kolejorza, który z Lechem sięgnął po mistrzostwo Polski i wprowadził poznańską drużynę do Ligi Europy. - Wyżej cenię Zielińskiego niż Bakero - stwierdził krótko prezes Polonii.

Jose Maria Bakero został we środę nowym trenerem Lecha Poznań. Jego kontrakt jest ważny do końca sezonu, z opcją przedłużenia na kolejny rok.

Czyli, że Janas może się już powoli zacząć pakować... ?

Wojciechowski miażdży :]

satori 03.11.2010 12:59

Czyli znowu szablonowa sytuacja kiedy to całą wine zwala sie na trenera. Kadra bardzo wąska brak konkretnych transferów w przerwie letniej i dochodzi do takiej sytuacji. Nie da sie grac tymi samymi pilkarzami w LE i Ekstraklasie zwlaszcza w PL. Tymbardziej nie rozumiem tej zmiany akurat w tym momencie kiedy to Lech odniosl 2 wyrazne wygrane i nie oszukujmy sie na tle Wisly wygladal zdecydowanie lepiej. Po drugie jak mozna mecz przed tak waznym meczem LE zmieniac trenera? Wedlug mnie totalne szalenstwo. Na dodatek nowy trener to eksperyment wydaje mi sie ze Lech po ostatnich sukcesach i sporych zyskac powinienen miec znacznie lepszego trenera no ale to juz ich sprawa ja staram sie tylko przestawic moje zdanie patrzac na to z boku. Co do Zielinskiego to on glupi nie jest i nie wierze sie ze zgodzilby sie trenowac dla Wojciechowski. Ten koles to świr.

Mario Nh 03.11.2010 13:03

Ja również dałbym jeszcze czas Zielińskiemu. Niestety to jest Polska, tutaj zmienia się trenerów jak bieliznę.
W sumie podobał mi się styl w jakim prowadził Polonie Bakero, pytanie tylko czy będzie on pasował do piłkarzy Lecha?
Raczej jest to szkoleniowiec który dopasowuje piłkarzy do taktyki aniżeli taktykę do piłkarzy.

arti 03.11.2010 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez satori (Post 1003513)
Na dodatek nowy trener to eksperyment wydaje mi sie ze Lech po ostatnich sukcesach i sporych zyskac powinienen miec znacznie lepszego trenera no ale to juz ich sprawa ja staram sie tylko przestawic moje zdanie patrzac na to z boku. Co do Zielinskiego to on glupi nie jest i nie wierze sie ze zgodzilby sie trenowac dla Wojciechowski. Ten koles to świr.

Ale dobrze płaci. Inne wydawałoby się równie prestiżowe stołki (Legia, Wisła) pozajmowane i do końca sezonu mogą się nie zwolnić.

cieniek 03.11.2010 13:24

Wstrzymajmy się z opiniami przynajmniej do czasu rozegrania przez Amikę kilku spotkań pod wodzą Bakero. Facet w nienormalnej Polonii ewidentnie nie miał warunków do normalnej pracy i ciężko na tej podstawie wyrobić sobie opinię na jego temat.
Według mnie to akurat może zatrybić, obym się mylił.

QBAS 03.11.2010 13:29

Zatrybić zawsze może. Jednak trochę obawiałem się, że prezesi Amici ściągną dobrego gościa z zagranicy na ławkę. Na szczęście nie poszaleli

Marszałek 03.11.2010 13:56

A co sadzicie o tym o czym trąbi Weszło,że zgodnie z prawem Szatoałow i Bakero nie mogą teraz niczego w ekstraklasie trenować?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl