![]() |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html no to czas Skorzy sie skonczył
|
Dla mnie Cupial glupio postapil. Tak jak to powiedzieli zawodnicy - to my gramy a trener nam tylko podpowiada. Wisla na pewno predzej czy poźniej zaczelaby wygrywac swoje spotkania. Dobrze sie to na zespole w srodku sezonu moze nie odbic. Taki przyklad dam - to tak jakby zwolnic Wengera bo od 6 lat nie zdobyl mistrzostwa i przegrał najwazniejsze mecze z United i Chelsea. Takie jest moje zdanie, zreszta pilkarzy takze. Dla mnie szkoda
|
Cytat:
A zwalniają wcale nie najbardziej winnego braku rozwoju ( czyli na dluzszą mete cofania się ) drużyny, bo Skorża jakąś wizje miał, ale co z tego jak poza obietnicami transferów do dostawał albo szrot (Beto, Matusiak) albo nic. Jak to mówią chvjem mąki nie ukręcisz. A widzicie co sie dzieje teraz - odeszli wartościowi zmiennicy lub są kontuzjowani - po kontuzji i przykładowo Małecki czy Brożek zachowują się jakby im sie miejsce w 1 składzie należało z urzędu. Bardzo lubiłem Skorżę, ale to on dobrał sobie jak widac nienajlepszy sztab (Kazimierski, Terziotti), a biorąc na siebie nieporadność transferową (rozumiem że nie ma kasy w klubie, ale po co wymagac niewiadomo czego z niekoniecznie czegoś) prędzej czy później musiał skończyc tu pracę. |
rewelacyjna ta nasza liga.dobrych meczów jak na lekarstwo, ładnych bramek i w ogóle goli też. nie wspominając już o dobrych zawodnikach. no ale za to rotacja trenerów jaka! trzech trenerów poleciało w tej kolejce.
aż się ciśnie na usta... jeszcze jeden! |
Cytat:
Dlatego faworytem do MP jest teraz Amika. Przy czym cała ich nadzieja w Kriwcu, Stilicu, Lewandowskim i Peszko. Bo na kunszt trenerski Zielińskiego nie ma co liczyć. Dlatego twierdzę, że Amika pewnie wygra ligę, ale z takim trenerem wielkich sukcesów w Europie im nie wróżę. Nawet piłkarzy mają niezłych, gdyby utrzymali skład i dorzucili Radionowa byłyby szanse na niespodziankę. Tyle że trener przeciętny. |
Cytat:
Smuda, Lenczyk, Kasperczak (kiedyś, być może już się wypalił) - to już sporo wyższa klasa. Wychodzi na to, że najlepiej ma Cracovia :lol: |
Oczywiście Lenczyk jest obecnie najlepszym trenerem w Ekstraklasie i ten kto oglądał Cracovię w tej rundzie na pewno zauważył jego rękę. Mieli pecha z Legią, bo kto by pomyślał że wejście Szałacha tak odmieni przegrany mecz.
|
no a teraz Rychu Peja Wieczorek w Piaście Gliwice.
3 głowy w 3 kolejce, nieźle |
Smuda jest nieprzeciętny, ale nie miał wyników. Z bardzo silnym składem przegrał zdecydowanie MP. A komfort pracy miał spory. To, co przemawiało na jego korzyść to dobre występy w europejskich pucharach i ładna dla oka gra. Myślę, że można było go zostawić jeszcze na sezon. No, ale teraz to musztarda po obiedzie.
Moim zdaniem Amika popełniła błąd zatrudniając tak przeciętnego szkoleniowca. Można było sprowadzić przyzwoitego fachowca zza granicy. Po pierwsze - ruch dobry marketingowo. Po drugie - trener z nazwiskiem pozwoliłby zatrzymać poznańskie gwiazdki - Lewandowski czy Stilić mogli by chcieć nadal rozwijać się pod okiem dobrego zachodniego szkoleniowca. A na zakontraktowanie trenera za 300-400 tys. € za sezon Amikę jak najbardziej stać. Moim zdaniem na trenerze nie można oszczędzać. |
nie zdziwiłbym się jakby Rutkowski zatrudnił po tej rundzie Skorżę...
|
Smuda z 50 pilkarzy(dobrych klubow, jak Lech i Amica) nie potrafil zbudowac druzyny, ktora wygralaby MP, a mial na to 3 lata...funkcjonuja jakies mity na temat tego szkoleniowca(kiedy on ostatni raz mial jakis sukces? kiedy zdobyl MP, PP?).
|
NIe wiem czy słyszeliscie ale Białas chce z Legią siegnąc po Puchar Francji:D
POWEDZENIA |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Powiedzcie mi czy w polskiej lidze aby drugiego wykluczenia nie ma już po 7 zółtych kartkach? Sorry już sprawdziłem, wszystko OK. |
Winfried Schafer ma byc nowym trenerem - komentowac tego nie warto. Trener, który nic nie osiagnał - nie wiem co ten Cupiał robi ale to druga nierozsadna decyzja moim zdaniem dzisiaj. Juz bym wolał Ulatowskiego niz trenera zagranicznego bez sukcesów.
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy Schafer nic nie osiągnął? Hmm skoro jest takim NIKIM to dlaczego najwiekszy polski klub chce go zatrudnic? A moze w koncu przyjdzie s****iel, co im da popalić. Albo skończy sie jak za Petrescu. 8 miejsce etc, Niemiec wylatuje, i wtedy juz na bank jest Ulatowski. Przemawia za nim to iz buduje druzyne nie wydajac zbytnich pieniedzy. A to raczqej spodoba sie Cupiałowi, gdyz w druzyne Maćka wrzucił pare groszy, a efektów nie widac. Po co wydawac 700 tys ojro na Jirsaka, skoro spokojnie Janek Gol moze grac.:) |
Cytat:
-mistrzostwo Afryki 2002 i start w Mundialu 2002 (runda grupowa) z reprezentacją Kamerunu -mistrzostwo ZEA 2006 z Al-Ahli Dubaj -Trener roku 1992 w Niemczech. -Człowiek roku 1993 w niemieckim piłkarstwie wg magazynu "Kicker". No tak, to żadne sukcesy. |
Cytat:
Tylko i wyłącznie opcja zagraniczna. Dyscyplina musi być. |
Cytat:
|
Grubo z tym Kasperczakiem. :)
|
Widzę,że wiele nieporozumień,bo inaczej tego nazwać nie mogę, wywołały moje wpisy co do zakończonej kolejki. Jednak po przeczytaniu zarzutów wobec mnie,postanowiłem nie ustosunkowywać się do nich,mimo,że byłem wywołany imiennie. Z prostej przyczyny tego nie zrobię, zarzuty są śmieszne a przypisywane mi podteksty na podstawie których pisze tak a nie inaczej są zwyczajnie chybione.
A i żeby była jasność. O Lechu nie piszę,bo nie ma tak owego klubu. Po drugie, jeśli dwa,trzy wpisy na temat Amiki traktują co poniektórzy jako natrętne czepianie się tegoż klubu, to o czym mamy dyskutować. Po trzecie, nikt nie zaprzeczy że wśród kibiców Amiki jest największa niczym nie poparta buta. I to śmieszy, a zarazem budzi litość. |
Marszałek, zluzuj :) To forum kibiców Wisły Krakow, nie daj sie podchodzić :)
Mam nadzieje ze nasz nowy/stary trener bedzie długo na swoim stanowisku bo nie lubie jak forum nie działa |
Cytat:
Gratuluej Henia, nie wiem co Cupial pij czy jadl ale sie dziwie ze po takich dziwnych okolicznosciach rozstania znow podal mu reke, a trenerem nawet dobrym jest, co , niestety, nas powinno zmartwic. |
Cytat:
Cale szczecie, ze wy trzymacie poziom i wypowiedzi w tym temacie nie przypominaja onetowego rozwolnienia.:D Uwielbiam takie mecze. Warunki troche utrudnialy gre kombinacyjna, ale bardzo podobala mi sie nieustepliwosc zawodnikow obu druzyn. Walka na boisku, to jest to, co najbardziej lubie ogladac, wiec mimo remisu jestem zadowolony z przebiegu spotkania. Szkoda tylko, ze sedzia nie krzywdzil po rowno obu zespolow, ale taki jest sport i nie ma co narzekac. Dzieki takiemu zaangazowaniu zawodnikow mozna patrzec optymistycznie na pozostale kolejki. |
Cytat:
Zieliński - no Wy w Poznaniu powinniście najlepiej wiedzieć kto to jest. Co Wy tak z tą wielką klasą Smudy? Dość ryzykowny tekst moim zdaniem. XX wiek już dawno się skończył, a w XXI... niezbyt wiele sukcesów Franza. ME 2012 pokażą co On warty. |
Cytat:
|
z Odessa chyba nie odpadl Smuda.
To nie byl Lato ? |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Q9z62lllF14 |
Cytat:
tak jak ktoś tutaj wcześniej napisał, zespoły ekstraklasy mogliby prowadzić polscy trenerzy w systemie rotacyjnym i nie byłoby żadnej różnicy ze stanem obecnym. |
Cytat:
|
Cytat:
Przez dwanaście lat był trenerem Karlsruher SC; w tym czasie ani razu nie spadł z tym klubem z Bundesligi, najlepsze miejsce - szóste - zajął w sezonach 1992-1993, 1993-1994 i 1996-1997. Ponadto dotarł do finału Pucharu Niemiec i półfinału Pucharu UEFA + mistrzostwo Afryki z Kamerunem To rzeczywiscie znaczne sukcesy. Henryk Kasperczak ma wiecej na swoim koncie. |
http://www.90minut.pl/news/118/news1...rem-Lecha.html
Amica znalazła sponsora. Jak to jest że klub który w XXI wieku ma w dorobku 1 dobry(jak na polskie realia) sezon w pucharach znajduje sponsora po paru tygodniach, a my którzy w tym XXI wieku jesteśmy zdecydowanie najlepszą polską drużyną(6 mistrzostw Polski, 2 puchary Polski no i sezon 02/03) nie możemy. Odkąd zaczęli mówić o wprowadzeniu ustawy tylko biadolą jak to jest źle z finansami w klubie zamiast znaleźć sponsora który by wyłożył chociażby te kilkastes tysięcy euro za sezon. |
Cytat:
Po co wyzykowac swoją marką w bagienko? |
kuchenki mają nowego sponsora niemiecka firma s.Oliver
|
Cytat:
|
Cytat:
1. Profesjonalne struktury organizacyjne w Amice, w tym niezły dział marketingu. Do tego niemal monopol piłkarski w Wielkopolsce, nowoczesny stadion i bliskość rynku niemieckiego. 2. Całkowity brak profesjonalizmu u nas - chaos organizacyjny, brak długofalowej strategii. 3. Bardzo istotny problem - kasa. Nie wiemy, ile Amika dostała od sponsora. Ale wcale nie musi to być 4 mln, jak poprzednio od firmy bukmacherskiej. Może być kwota dwukrotnie mniejsza. A i tak im się to kalkuluje. Tymczasem u nas niekoniecznie - bo Cupiał, który z Tele-foniki dokłada rocznie 5 mln (odbierając 3) woli mieć na koszulce logo swojej firmy, niż sprzedać to miejsce zbyt tanio. Moim zdaniem punkt 3 jest mimo wszystko decydujący. Fakt, na pewno dzięki profesjonalnym menedżerom Amika szybko znalazła nowego sponsora i na niezłych warunkach. Ale u nas pewnie też by się ktoś znalazł, mimo chaosu w klubie. Oferty pewnie są, ale zbyt skromne. To wygórowane żądania właściciela klubu powodują, że tej umowy ciągle nie ma. |
^^ 10 mln złotych plus premie za sukcesy na dwa i pół sezonu. Czyli warunki jak z BetClickiem. Nie spodziewałem się, że tak szybko znajdą takiego sponsora i że w ogóle taka firma jest w stanie wyłożyć taką kasę. Pozytyw jest też taki, że koszulki będą ładnie wyglądać ;)
edyta: Cytat:
|
Tak czy siak zostanie wam Liga europejska :P!
|
Cytat:
|
Żurawski nigdy nie deklarował wielkiej miłości do Wisły.
Typowy(albo raczej nietypowy) najemnik z klasą, koleś na poziomie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl