Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

Patryko 13.08.2020 09:28

Tzn. uważasz, że Penksa nie strzelił wtedy bramki?

rafalek 13.08.2020 12:04

Pewnie chodzi o to, ze to nie byl to koniec dogrywki, tylko koniec regulaminowego czasu gry. Do dogrywki doszlo tylko dlatego, ze nam Panathinaikos wlozyl na 3:1, zaraz po tej nie uznanej bramce.

emailowiec 13.08.2020 12:11

Miałem na myśli końcówkę materiału Smokowskiego, a nie meczu. Bolesne wspomnienia :)

Patryko 13.08.2020 12:52

Z perspektywy ostatnich lat nie jestem pewien, czy awans do LM po dwumeczu z Panathinaikosem by coś zmienił. Kasa zostałaby w ten lub inny sposób wypompowana z klubu, który nadał byłby budowany bez podstaw typu akademia/baza treningowa. Oczywiście brak awansu bolał, byłoby to spełnienie jednego z moich marzeń. Sam nie wiem, czy jeszcze gorzej nie czułem się po dwumeczu z Apoelem i bramce w końcówce :( Po bramce Wilka darłem się jak dziecko, żeby chwilę później dostać nóż w serce.

MaLk 13.08.2020 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1554821)
Z perspektywy ostatnich lat nie jestem pewien, czy awans do LM po dwumeczu z Panathinaikosem by coś zmienił.

Mielibyśmy kolejny sukces do wspominania. Niezależnie od wszystkiego innego.

Wolę wspominać sukcesy, nie honorowe porażki.

wściekłe pięści węża 13.08.2020 13:49

Cytat:

Z perspektywy ostatnich lat nie jestem pewien, czy awans do LM po dwumeczu z Panathinaikosem by coś zmienił. Kasa zostałaby w ten lub inny sposób wypompowana z klubu, który nadał byłby budowany bez podstaw typu akademia/baza treningowa.
Tak by pewnie było. To nie był przypadek, że Cupiał nie inwestował w młodzież i stabilny rozwój klubu. Miał drogą zabawkę, która właśnie miała tak działać, czyli na dłuższą metę - bez sensu. Otaczał się ludźmi, którzy bezlitośnie żerowali na jego kasie i zaufaniu, ale on był zbyt pyszny, żeby się przyznać do błędu, albo żeby spojrzeć na siebie krytycznie i zastanowić się, czy aby decyzje które podejmuje są rozsądne. Hien upasionych na kasie Cupiała było wiele. Ba, dalej są i mają się dobrze - Mandziara najlepszym tego przykładem.

Podsumowując - z perspektywy czasu jestem pewny, że nie wykorzystalibyśmy sukcesu, jakim byłby awans do LM po meczu z PAO, ale piłkarsko było to dla mnie jedno z największych... rozczarowań? To chyba za słabe słowo. Kiedy padła bramka Penksy myślałem, że rozniosę na butach ten stadion w Atenach. :lol: Potem brutalne sprowadzenie na ziemię, a potem wyjście na jaw, że zostaliśmy oszukani po prostu i przez spedajną ....ę z Anglii pozbawieni awansu, który się nam należał. Ech, przy PAO APOEL to był dla mnie mały miki, bo w dwumeczu z Cypryjczykami byliśmy po prostu gorsi.

Karherop 13.08.2020 14:18

Wypada się tylko zgodzić z przedmowcami. Historia na pewno inaczej p by się potoczyła i dla klubu i dla wszystkich piłkarzy, ale i ja wątpię że ktoś zacząłby inwestowac w szkolenie. Nie te czasy i nie ta mentalność.

Dobrze że marzenia nic nie kosztują i można mieć pewność że Kuba inaczej przekuje sukces po awansie do LM niż zrobiłby to Cupial ;)

Arkadiusz.Czerepach 13.08.2020 15:11

tak to dość oczywiste że sportowo/finansowo/organizacyjnie by tamten awans wiele nie dał

ALE

może by zmienił nastawienie Cupiała i nie skończyłoby się to tak jak sie skończyło

(ostatecznie , można powiedzieć trzymając się tej terminologii , ze Cupiał się swoją zabaweczką rozczarował , być może wtedy gdyby zabawka go nie zawiodła , nie trafiła by do śmietnika , a np na półeczkę w piwnicy)

foxtrot_green 08.09.2020 10:40

https://sport.interia.pl/klub-lechia...-m,nId,4716812

Wiecie co trzeba zrobić - dopóki Czerwony Jacek "Nigdy nie zejdziemy na psy" Majchrowski będzie rządził w Krakowie, dopóty nie wrócimy na prostą.

Arkadiusz.Czerepach 08.09.2020 10:44

nie chce komucha bronić , ale myśle że głównym powodem jest to że są 2 kluby w mieście , i żaden polityk nie odważy się jawnie nas faworyzować

natomiast wiadomo jak jest , Jacek może nawet nam stadion zaorać , a i tak połowa forum na niego zagłosuje BYLE NIE PIS !!!!111!!1!

foxtrot_green 08.09.2020 10:57

No to proszę bardzo - miasto zrobi nam stadion, z którego klub będzie mógł czerpać przychody, obejmie udziały w spółce i zrzeknie się dywidend, na rzecz ich reinwestycji w klub. Wtedy będzie można stwierdzić, że żaden z ekstraklasowych klubów nie jest faworyzowany względem drugiego.

wściekłe pięści węża 08.09.2020 11:09

Przecież Majchrowski i jego świta nawet nie próbują udawać, że są bezstronni.

Arkadiusz.Czerepach 08.09.2020 11:34

w sumie macie racje

Dive Pirate 10.09.2020 09:07

Jest nowe TSW - https://weszlo.fm/audycje/tsw-140/

Levis88 28.09.2020 21:09

Czy klub ma zamiar zrobić coś z ciągłymi wpisami pseudo redaktora Jadczaka uderzające w Nasz wizerunek? Kibole, lgbt, covid... każdy temat w naciąganym odniesieniu do Wisły.

czaro 28.09.2020 22:17

Chodzi o informację o Żukowie? Jeśli miał wiarygodne źródło i badał temat, to czemu miał nie napisać? Dobrze, że dziennikarze pilnują kluby. A jeśli dodatkowo to prawda, to skandal nieprawdopodobny.

X-Ray 28.09.2020 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1557347)
Chodzi o informację o Żukowie? Jeśli miał wiarygodne źródło i badał temat, to czemu miał nie napisać? Dobrze, że dziennikarze pilnują kluby. A jeśli dodatkowo to prawda, to skandal nieprawdopodobny.

Cytat:

Żukow nie wykazywał żadnych objawów przed meczem, wynik testu był negatywny. Zawodnik przy wejściu na obiekt miał kontrolę temperatury,
która była w normie, więc nie było podstaw do tego, aby miał nie zagrać. Zgłosił gorszą dyspozycję w przerwie i dlatego został zmieniony.
via. Rzecznik Wisły.

MaLk 29.09.2020 01:13

Cytat:

Są pewne granice absurdu, których mimo wszystko nie należy przekraczać.

Zakładanie, że prawdziwa może być teza o tym, że trener świadomie wystawił do pierwszego składu meczu z liderem, w którym wszyscy (szczególnie w pierwszej połowie) gryźli trawę, czyli ewidentnie chcieli osiągnąć dobry wynik, który przy tym dla trenera prawdopodobnie stanowił "być-albo-nie-być", piłkarza, który (pomijając już fakt, że sam po wystawieniu także gryzł trawę) przed meczem miał objawy covid-19 moim skromnym zdaniem te granice absurdu przekracza i to w sposób znaczny. Naprawdę.

Jeśli już więc w ogóle można mówić o jakichś "objawach koronawirusa", to chłopak co najwyżej przed meczem mógł gdzieś zakaszleć albo pociągnąć nosem, mając przy tym świeży negatywny wynik badania na koronawirusa, więc ja tu skandalu żadnego nie widzę. W ten sposób to chyba każdy z nas ma obecnie jakieś objawy i powinien siedzieć w domu.

Levis88 29.09.2020 05:02

Cytat:

Jak się Legia zakaziła przed eliminacjami do LM to jakoś afery nie kręcił. Nie chodzi tylko o covid - przejrzyj jego Twittera to zobaczysz jak grilluje Wisłę na lewo i prawo. Jak po drugiej stronie grał typ skazany za korupcję to też jakoś nie przeszkadzało?
Gość ma ewidentny kompleks Wisły.

Karherop 29.09.2020 06:54

Przecież do Zabrza nie pojechał i Szot i Buksa, którzy pomimo negatywnych testów mieli objawy. Zukov nawet objawów nie miał, więc zagrał, a że zrobiło mu się stało w 1 połowie? Nie zgłosił tego wcześniej więc skąd klub miał wiedzieć?

Nie zawsze jest za co chwalić w tych materiach Wisłę, ale zachowaliśmy się prawidłowo i jakąkolwiek nagonka Jadczakowa jest po prostu robieniem gównoburzy.

wściekłe pięści węża 29.09.2020 07:57

Oczywiście, że chodzi mu o gównoburzę, ale jak widać i wśród kibiców Wisły są ludzie gotowi mu przyklaskiwać.

"Dziennikarze pilnują klubów". :lol: Szkoda, że Jadczak "pilnuje" tylko jednego i uaktywnia się TYLKO kiedy może się do czegoś przyjebać. Acz, jak widać jak nie ma się do czego przyjebać, to i tak przedstawi wydarzenia w taki sposób, żeby mu do teorii pasowały. Jak widać, część ludzi to kupuje.

czaro 29.09.2020 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1557349)
Jeśli już więc w ogóle można mówić o jakichś "objawach koronawirusa", to chłopak co najwyżej przed meczem mógł gdzieś zakaszleć albo pociągnąć nosem, mając przy tym świeży negatywny wynik badania na koronawirusa, więc ja tu skandalu żadnego nie widzę. W ten sposób to chyba każdy z nas ma obecnie jakieś objawy i powinien siedzieć w domu.

Tak chyba do końca nie jest, bo jak Buksa i chyba Szot przyjechali na trening pociągając nosem i pokasłując, to ich jak najszybciej odizolowano od składu, aby nie istniało zagrożenia pozostałych zawodników.

Powikłania po koronawirusie (ale i grypie) mogą zakończyć piłkarzom karierę, więc nawet jeśli część obecnych obostrzeń i zasad nie ma sensu, inne są warte przestrzegania.

Jeżeli sprawa nie miała miejsca, to ok, nie ma problemu. Sam dziennikarz, o ile działał rzetelnie, też zachował się ok. Jeżeli nie, to oczywiście można rozważyć działanie, ale bardziej na tym wizerunkowo stracimy, niż skorzystamy (mając na uwadze, co wyciągnął Jadczak w przeszłości), a do tego, mając na uwadze przeszłość, rodzi się pytanie, czy warto. Ddziałalność Jadczaka, jakkolwiek irytująca i często wynikająca z jego niskiego poziomu, w długim okresie wyszła Wiśle na zdrowie.

MaLk 29.09.2020 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1557356)
Tak chyba do końca nie jest, bo jak Buksa i chyba Szot przyjechali na trening pociągając nosem i pokasłując, to ich jak najszybciej odizolowano od składu, aby nie istniało zagrożenia pozostałych zawodników.

Co tylko sprawia, że wersja "dziennikarza" staje się jeszcze bardziej absurdalna.

I nie ma co bronić absurdów tym, że Jadczak gdzieś tam kiedyś tam odważył się nagłośnić haniebny wpływ Sharksów na klub (SA i TS). Ani z tego samego powodu obawiać się zaprotestować przeciwko głoszeniu przezeń absurdalnych oskarżeń.

masada 29.09.2020 12:09

Przecież w każdym okołowiślackim działaniu tej kreatury złe intencje śmierdzą na kilometr, ja nie mogę się nadziwić, że ktoś się jeszcze na to nabiera. Zajęcie się tematem Sharksów też wynikało przypuszczam z niezbyt wysokich pobudek, chodziło wyłącznie o nośny temat, kliki, fejm i ostatecznie oczywiście hajs. A że wyszło ostatecznie nam na dobre? Zdarza się i tak: koleś, który wyrywając babci torebkę uratował ją jednocześnie przed wpadnięciem pod tramwaj też specjalnie na owacje nie zasługuje. ;)
Poza tym mam wrażenie, że jego wpływ na cały proces upadku tego układu w Wiśle jest mocno przeceniany, to się już wszystko sypało pod własnym ciężarem, bez Jadczaka skończyło by się wszystko podobnie.

Czytaliście ten jego artykuł sprzed kilku dni o gejach na stadionach, Wiśle LGBT, Lechu LGBT itd? Ja na szczęście tylko wstęp, bo reszta była za paywallem, więc się nie musiałem denerwować ;D
Przecież on nie jest chyba kompletnie głupi, więc doskonale wie, że to są wszystko bzdury - oczywiście że zdarza się zapewne, że geje chodzą na mecze, jednak podchodzenie śmiertelnie poważnie do tych twitterowych manifestów tych niby-gejowskich środowisk, kiedy to oczywiste, że były one pisane typowo jajcarsko przez kibiców innych drużyn jest po prostu żenujące. No ale czego się nie robi dla hajsu, plus żeby się podlizać pryncypałom.

czaro 29.09.2020 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1557358)
Co tylko sprawia, że wersja "dziennikarza" staje się jeszcze bardziej absurdalna.

I nie ma co bronić absurdów tym, że Jadczak gdzieś tam kiedyś tam odważył się nagłośnić haniebny wpływ Sharksów na klub (SA i TS). Ani z tego samego powodu obawiać się zaprotestować przeciwko głoszeniu przezeń absurdalnych oskarżeń.

Wtedy Jadczak też wydawał się nam (a przynajmniej mi) absurdalny. Jeśli tym razem zarzut był nieprawdziwy, to super. Bardzo się cieszę, bo chciałbym Wisły dobrze zorganizowanej, a do tego irytuje mnie olewanie zasad bezpieczeństwa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1557360)
Przecież w każdym okołowiślackim działaniu tej kreatury złe intencje śmierdzą na kilometr, ja nie mogę się nadziwić, że ktoś się jeszcze na to nabiera. Zajęcie się tematem Sharksów też wynikało przypuszczam z niezbyt wysokich pobudek, chodziło wyłącznie o nośny temat, kliki, fejm i ostatecznie oczywiście hajs. A że wyszło ostatecznie nam na dobre? Zdarza się i tak: .

Wątpię, żeby Jadczak był szczególnie złośliwy wobec Wisły. Podejrzewam, że prędzej ma taki złośliwy charakter, wyobraża sobie, że jątrzenie i złośliwości to rzetelność dziennikarska, a szukanie dziur w całym to dziennikarstwo śledcze. Gdyby nie Wisła, to pewnie byłby Widzew, albo inny sport, albo coś zupełnie innego. Ale wyszło nam na dobre i dobrze, więc niech sobie pisze. Jak coś napisze, to sprawdzić, czy prawdziwe i najwyżej zignorować. Przynajmniej dopóki nie są to kalumnie.

Dive Pirate 30.09.2020 11:56

Nowe TSW : https://weszlo.fm/audycje/tsw-144/

serek.c2 30.09.2020 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1557361)
Wtedy Jadczak też wydawał się nam (a przynajmniej mi) absurdalny. Jeśli tym razem zarzut był nieprawdziwy, to super. Bardzo się cieszę, bo chciałbym Wisły dobrze zorganizowanej, a do tego irytuje mnie olewanie zasad bezpieczeństwa...

Wątpię, żeby Jadczak był szczególnie złośliwy wobec Wisły. Podejrzewam, że prędzej ma taki złośliwy charakter, wyobraża sobie, że jątrzenie i złośliwości to rzetelność dziennikarska, a szukanie dziur w całym to dziennikarstwo śledcze. Gdyby nie Wisła, to pewnie byłby Widzew, albo inny sport, albo coś zupełnie innego. Ale wyszło nam na dobre i dobrze, więc niech sobie pisze. Jak coś napisze, to sprawdzić, czy prawdziwe i najwyżej zignorować. Przynajmniej dopóki nie są to kalumnie.

Myślę, że Tomasz Jażdżyński na tt wyjaśnił temat ;)

https://twitter.com/jazdzynski/statu...728125954?s=20

masada 30.09.2020 14:16

Tomasz Jażdżyński to jest gość :)

LucjuszWielki 30.09.2020 14:46

Pisałemna chacie w dniu tego bezmyślnego wpisu, że przecież Zukov mógł się poczuć źle w trakcie meczu/pod koneic 1połowy czy też w szatni i dlatego poprosił o zmianę, a ten debil z góry wskazał jakoby Skowronek wystawić miał piłkarza "chorego" z objawami w pierwszej jedenastce. Nie ma tutaj żadnego sensu, ani logiki, wystarczyło pomyśleć, ale ten krety kopie jak może bo wie, że przy tym dobrze się jego morda dobrze sprzedaje. Należy nadmienić , iż debilem ten co kupił te jego wypociny koloryzowane o nas .

For_FuN_ 30.09.2020 16:32

Kompromitujące oświadczenie. Zwłaszcza po informacjach z ostatnich dni. Nikt w klubie nie przestrzega podstawowych zasad sanitarnych, o współpracy z Ekstraklasą nie wspominając. Był robiony dobry PR, to teraz dziwna agresja, próba zmieniania historii. Pan Jażdżyński nie ma dobrego okresu(wcześniej zmiażdżony przez inne kluby przy próbie zmiany podziału $).

P.S - Żukow ma koronę? Miejmy nadzieję, że klub ujawni którzy to piłkarze, bo przecież zaraz w Górniku mogą być masowe zarażenia.

fran23 30.09.2020 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1557379)
Kompromitujące oświadczenie. Zwłaszcza po informacjach z ostatnich dni. Nikt w klubie nie przestrzega podstawowych zasad sanitarnych, o współpracy z Ekstraklasą nie wspominając. Był robiony dobry PR, to teraz dziwna agresja, próba zmieniania historii. Pan Jażdżyński nie ma dobrego okresu(wcześniej zmiażdżony przez inne kluby przy próbie zmiany podziału $).

P.S - Żukow ma koronę? Miejmy nadzieję, że klub ujawni którzy to piłkarze, bo przecież zaraz w Górniku mogą być masowe zarażenia.

Nie kompromituj to się Ty. Albo przeczytaj jeszcze raz to oświadczenie.

zbyszek93 30.09.2020 17:54

Bardzo dobre oświadczenie. Najwyższy czas, żeby ta gnida się wreszcie odwaliła od naszego klubu.

czaro 30.09.2020 18:33

Ok, a może mi ktoś podrzucić jakiś materiał, z którego wynika, że przestrzegane albo nieprzestrzegane są w Wiśle procedury? Bo ja już się gubię.

Tutaj czytam, że niby wszystko wyjaśnione, a Jażdżyński odsądza na tt. dziennikarzy od czci i wiary, a potem tutaj wchodzi ktoś, kto pisze coś odwrotnego. A także to https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15207738

serek.c2 30.09.2020 18:54

Przecież sama Wisła proponowała, by jakieś konkretne procedury, ustalenia odnośnie grania podczas epidemii wdrożyć - to się głosy podniosły, że się grać boimy...

Kto pisze, że nie przestrzegamy procedur? A ten artykuł? Przecież to jedynie info o zarażeniach, nic tam o nieprzestrzeganiu procedur nie ma.

it 30.09.2020 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1557379)

Yyyy?
Przecież to świetnie napisane oświadczenie. Stanowcze, ale nie obraźliwe, bez straszenia konsekwencjami jak to robiła Sarapata, choć z ich sugestią.
Akurat oświadczenia Jazdzynskiego są na wysokim poziomie.

X-Ray 30.09.2020 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1557383)
Przecież sama Wisła proponowała, by jakieś konkretne procedury, ustalenia odnośnie grania podczas epidemii wdrożyć - to się głosy podniosły, że się grać boimy...

Kto pisze, że nie przestrzegamy procedur? A ten artykuł? Przecież to jedynie info o zarażeniach, nic tam o nieprzestrzeganiu procedur nie ma.

Coś tam słyszałem, że jako jedyni nie wysyłamy raportów, jednak te raporty nie są obowiązkowe, czyli łamać procedur nie łamiemy.

serek.c2 30.09.2020 20:32

No jedyne, o czym słyszałem, to nieobowiązkowe ankiety...

Kac 01.10.2020 00:40

eleganckie oswiadczenie i tak za duzo kultury wobec tej gadziny

Pluc na niego

stary dziad 01.10.2020 08:34

Jadczak to człowiek złej woli i nawet jak przedstawia prawdziwe fakty to jego intencją jest aby Wiśle zaszkodzić . Najwyraźniej ma on jakiś głęboki uraz do naszego klubu i to jest raczej temat do psychiatry .

A jeśli cierpi on na brak tematów do zrobienia reportażu to gratisowo podsuwam mu kilka :

1. Dlaczego nikomu nie przeszkada ,że na każdym meczu cracovii wisi , w centralnym punkcie , szmata judegangu , organizacji niewątpliwie przestępczej ?
2. Dlaczego Comarch , główny udziałowiec to toleruje ? Chyba że judegang to nazwa działu marketingu w tej firmie ..
3. Dlaczego miasto Kraków , drugi udziałowiec cracovii nie reaguje na powiązania z bandyterką ? Chyba że wielmożny pan prezydent Majchrowski w taki sposób próbuje promować miasto ...
4. Dlaczego stadion przy Reymonta musiał tyle kosztować i dlaczego jest tak niefunkcjonalny ? Nieudolność to czy może sytuacja że paru ludzi miało się na tym dorobić ? No i jeszcze teraz miasto musi zapłacić parę dobrych milionów aby uzyskać prawa do projektu ? Nieudolność to czy ...

Oczywiście są to "tematy retoryczne" bo ta łajza nie ma jaj i wie skąd mu nogi wyrastają ...
Ale zapewne , na najbliższym meczu Wisły , będzie z lornetką obserwował trybuny i w wypadku jak ktoś rzuci papierek po cukierku na ziemię to zagrzmi że Wisła i jej kibice nagminnie łamią ustawę śmieciową i przez to przyczyniają się do wzrostu globalnego ocieplenia ...

Griszka30KR 01.10.2020 09:02

1.2.3.4. napisz to jemu na TT w formie pytania.Im bardziej będziemy obnażać Jego jednak pewną stronniczość,tym bardziej będzie mniej wiarygodny.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl