![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pisałem o przygotowaniu fizycznym, a nie nauce dryblingu.:) Czytać ze zrozumieniem!:> |
franek to wiele rzeczy gadał
pewnie zmiany beda kolo 80 minuty jeszcze brakuje zeby Glik wszedl na srodek dobrze ze Drogby i Kalou nie ma... |
Polska jest jak Wisła raz gra bez bramkarza a raz gra bez obrony ^^
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam, jestem tu nowy.
Trochę długo czekałem na aktywację ale się udało. Z góry zaznaczam że nie kibicuję żadnemu polskiemu klubowi, jestem widzem albo kibicem sukcesu - kibicuję kazdemu polskiemu zespołowi który dobrze się prezentuje w pucharach. Szpakowski niestety drażni i zgodzę się tu z tymi którzy go krytykują - on ma komentować mecz, a polscy komentatorzy zamiast gadać kto jest przy piłce i zamiast gadać na głos kto robi błąd to serwują nam jakieś puste monologi których się nie da słuchać. Wojtkowiak, Jodłowiec i Sadlok - trzy drewna postawić na środku obrony - jak żałosnym trzeba być trenerem aby uparcie stawiać na tych amatorów? Już lepiej chyba gra JOP mimo tego że czasem strzela do własnej bramki. Nie dostrzegam też wybitnych umiejętności Murawskiego - w jego miejsce dałbym Kiełba - wydaje mi się że ten gracz będzie kiedyś gwiazdą, o ile będzie nad sobą pracował. |
Straszna siara, że sponsoruje nas "Biedronka".
|
A ja bym chciał żeby nasi przegrali. Wysoko. Wtedy szanse na zwolnienie tego kolesia co ma czelność nazywać się selekcjonerem rosną.
Przepraszam go zwolnić nie można...: http://www.youtube.com/watch?v=r6wWx3x49c0 |
Co do Biedronki to oni dysponuja ogromna kasa...To nie rodzima firma, radze sprawdzic ich przychody z ostatnich 5-6 lat :D Owszem sprzedaja tanio i duzo, ale wiekszosc towaru to znane firmy tylko tansze wyroby :D
Nie mamy obrony...w tak duzym kraju nie ma 3-4 obroncow na pewnym poziomie :/ |
Ta mgła wygląda tragicznie. Co mecz na tym molochu to mgła. Mam nadzieje,że jak skończą narodowy w Warszawie to tam będą oreły grać, no i może fajnie by było jakby ktoś tam o czymś taim jak cyrkulacja powietrza pomyślał przed ME,bo gra w takiej mgle to żenada. I niech mi nikt nie mówi,że to kwestia temperatury,bo ostatnio Szachtar grał z Arsenalem i to na większym stadionie i żadnej mgły nie było.
|
Jako obiektywny widz napiszę co moim zdaniem jest zmorą każdego polskiego zespołu - brak obrony. To od niej zaczyna się budować drużynę. Na co obrońcy którzy jedyne co potrafią to wybijać "na aferę"? Na takie długie podania mogą sobie pozwolić tacy gracze jak Pique a nie nasi, bo nie mają takich umiejętności. Czy oni tak kopiąc zdają sobie sprawę że szansa na to iż pilka spadnie akurat pod nogę Lewandowskiego jest mniejsza niż 1/200?
|
Szpakowski to jest w ogóle prze gość.
"Zwalniamy grę żeby uspokoić" a prawda jest taka ze po prostu zawodnik z piłką nie ma do kogo grac wiec wraca piłkę do obrońców. "zagranie na pamięć" (to jest mój hit). Koleś potrafi wytłumaczyć jak nasi kopacze pozbywają się piłki wykopując ją na oślep. Podsumowując pierwsza polowe mowi ze najbardziej cieszy prowadzenie i ze gra sie nam sie układa i w tym momencie dostajemy bramke która pokazuja jak wygladala ta pierwsza polowa w wykonaniu naszych "obrońców". Ciekawe ile jeszcze kwiatków będzie do końca tego meczu w jego wykonaniu. |
Dokładnie. Każdy błąd piłkarza komentator powinien krytykować, bo jak ich chwali to krytykować też powinien. Powinien bez skrupułów powiedzieć "fatalny bląd Wojtkowiaka - po tym błędzie Franciszek Smuda powinien zastanowić się przed kolejnym meczem na kogo stawia w defensywie".
Ja naszych pochwalę za grę ofensywną, ale defensywa to porażka. 2:1 do naszych, ale to jest tylko mecz o pietruszkę z rezerwowym atakiem WKS. |
:hura: Broziu!
|
Gol Obraniaka ładny.:) Nawet bardzo ładny.:)
|
No nie i Smuda sciaga jednego z lepszych grajków - Mierzejewskiego.
|
W moim mniemaniu Mierzejewski słabo zagrał.
|
To fakt, ale nie gorzej niż Murawski w pierwszej połowie. Miał kilka dobrych dośrodkowań i jest to jeden z naszych któremu piłka nie odskakuje na 2 metry kiedy ma okazję ją przyjąć.
|
No teraz ładna akcja była i skuteczna.
|
"mamy problem ze środkiem obrony, tak więc albo dać obywatelstwo Arboledzie (uwajaj uwajaj!!) albo Cionkowi..." bardzo mądra myśl Szpaka, coooo zaaa człowiek
|
Jak usłyszałem słowa szpaka, o środku obrony: "albo dajmy obywatelstwo Arboledzie, albo porozmawiajmy z..." to mało się nie porzygałem.
Może przekupmy Hiszpanie, żebym nam odstąpiła MŚ i tytułujmy się mistrzami? ....a... A mecz całkiem nie zły... |
W POZnan*iu postawili nie stadion, a sanktuarium. Takie cuda tam się dzieją, że kana galilejska to pikuś...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kolega wyżej opisał. Grać tam reprą jak najczęściej...
|
Cieszy że Lewandowski w końcu strzelał do bramki nie w bramkarza tak jak ostatnio :D i Ta Brama Obraniaka palce lizać.
Najwyższa Pora ich zgrywać bo lepiej to wygląda niż Ostatnio no ale jeszcze jest dużo rzeczy do poprawy nie będę wymieniał co bo każdy chyba widział mecz. |
Cytat:
Dlatego wolę debila Smude;) no i jeszcze lokalny patriotyzm.Zawsze może Bossowi strzelić do łba by go na Reymonta sprowadzić A Franio faktycznie powinien mieć zakaz wypowiedzi bo co ruszy ustami to wylatuje jakaś bzdura.Ciekaw jestem jak to z Arboledą będzie.Ta repra to już i tak jest reprezentacją dziwaków ale jeszcze są tacy co dziwakami nie są a ją dopingują.Po Arboledzie to już chyba nawet najwierniejsi się wykruszą. |
Cytat:
|
Cionka z Arboledą nie ma co porównywać, ten pierwszy ma faktycznie jakieś korzenie polskie, ze strony ojca, więc nie będzie zupełnie naturalizowany.
|
Cionek do wyrywania sciegien i lamania stawow jak znalazl :D
Pochwale za postawe w meczu Matuszczyka,Obraniaka,Lewandowskiego,Piszczka. To oczywiscie moje zdanie :P Dodam tez tak na koniec Fabianskiego :P Obrona to jakas kpina, a stracona bramka to frajerstwo do potegi. |
Cytat:
to gorzej niż Kościelny, Perquis, Acquafresca................ już bliżej do "polskości" Arboledzie który się tu "zasiedział". Wolałbym reprezentację z rodowitych Polaków a nie Boenisch, Obraniak i inne wynalazki (wcześniejsze: Olisadebe, Roger)... Skończy się że "na bezrybiu i rak ryba" Odnośnie meczu............................... Jak można świeżo po kontuzji, gdy rozegrał 45 min w lidze po powrocie, Wojtkowiaka wstawiać do składu?? Brożek - widać że dawno w reprezentacji nie grał. Borussia-trio grało pod siebie. Sadlok wszystkich przepraszał - nawet tych co nie faulował. Środek obrony tragedia. A najgorsze... że nawet jakby wyszedł promowany Bąk czy (nominalny środkowy) Wołąkiewicz (bo dlaczego nie) i jakby oni byli ogrywani bezlitośnie to też byłby płacz - dlaczego tych wystawił Smuda. Nie ma dobrych środkowych obrońców Polaków. |
Cytat:
Tyle że inni nie walą w chuja bo Cacau nie równa się Arboleda.Pierwszy przyjechał do Niemiec w wieku lat 18 i nieprzerwanie gra tam przez 12 lat.Arboleda przyjechał do PL w wieku 27! lat i jest tu zaledwie 4. |
Tragicznie to brzmiało, jak po meczu wywiad z reprezentatem polski był przeprowadzony po francusku x.X
|
Wojtkowiak w mojej opinii w poprzednich meczach grał lepiej niż Żewłakow, ogólnie mówiąc poprawnie, nie zawinił chyba przy żadnej z bramek do tej pory (w naszych warunkach to plus...), dawał radę przeciwko silnym rywalom. Dzisiejsza jego gra to wina w 100% Smudy, bo wystawił zawodnika, który aktualnie będąc w kiepskiej dyspozycji po kontuzji nie nadaje się do gry na poziomie ligowym, a co dopiero do gry przeciwko Gervinho czy Doumbii. Faktem jest, że zagrał dziś po prostu beznadziejnie, ale to było jasne już przed meczem. Mimo wszystko nie skreślałbym go za szybko, dla mnie to idealny kandydat na zmiennika dla Głowackiego czy w niedalekiej przyszłości Perquisa, może Wojtkowiak nie gwarantuje gry cechującej piłkarza niezłej europejskiej klasy jak Obraniak czy Kuba, ale jest to zawodnik solidny, w kadrze już trochę pograł, ma również doświadczenie z gry w europejskich pucharach na zupełnie przyzwoitym poziomie. Krótko mówiąc, jest to piłkarz, który będąc wstawionym do nieźle funkcjonującej defensywy nie będzie zaniżał poziomu - jeśli rozumiecie co chcę przekazać ;)
Natomiast występ Jodłowca jest dziś trochę zamazany słabą postawą wspomnianego piłkarza z Poznania, głównie dlatego, że mówi się o słabym występie środka defensywy, gdzie średnią na pewno zaniża Wojtkowiak. Jak dla mnie zagrał poprawnie, sporo niezłych przechwytów, dobrze czytał grę, rażących błędów nie miał - przy golu piłki nie sięgnął, ale ta była kierowana na zawodnika, którego (nie)krył zawodnik Lecha. Jodłowiec też jest po kontuzji, stąd jego dzisiejszy występ oceniam dosyć pozytywnie. Gdyby dostał dobrego, doświadczonego partnera do centrum defensywy, moim zdaniem byłby w stanie poprwanie spełniać rolę drugiego środkowego obrońcy. Sadlok kilka razy fajnie przeczytał kilka razy zagrania rywali, nie wybijał wszystkiego na oślep, dobrze rozprowadzał piłkę, ale przeplatał to wtopami. Jest postęp w porównaniu do jego poprzednich spotkań w kadrze, ale nie jest to aktualnie zawodnik na miarę nawet zmiennika dla Boenischa, w dalszym ciągu czekam na występ Wołąkiewicza na tej pozycji. Z drugiej strony Sadlok ma 21 lat, więc do E2012 może jeszcze zrobić spory postęp. W pomocy słabo Murawski, a raczej słabo jak na siebie. Zresztą to już chyba niestety powoli staje się tendencją, że Muraś w kadrze gra z meczu na mecz słabiej, w Rubinie też coraz częściej grywa za niego Natkho. Lepszy od niego był Matuszczyk, nawet nie licząc tych dwóch świetnych asyst. Mierzejewskiego stać na więcej, za mało był pod grą jak dla mnie, ale jak już miał piłkę to zazwyczaj były to dobre zagrania, albo przynajmniej dobrze pomyślane. Widać też, że brak mu ogrania w szybszej grze piłką, na poziomie europejskim. Dla niego byłoby najlepiej, gdyby jak najszybciej trafił np. do Bundesligi, do drużyny w której mógłby grać regularnie - Freiburg, Koeln itp. Wtedy byłaby szansa, że Mierzejewski stanie się graczem na miarę Błaszczykowskiego, Piszczka, czy Obraniaka. Lewandowski zrobił swoje, mimo że drażni mnie jego gra, a konkretniej mówiąc minimalny udział w grze bez piłki (zarówno w defensywie, jak i w ofensywie), to jego występ należy ocenić pozytywnie. Ogólnie to co mi się dziś podobało to to, że zagrali w końcu trochę pod wynik, czyli tak "po polsku" - długie fragmenty gry na własnej połowie, trochę usypiające rywala, z "momentami" - kiedy to kilka razy na mecz przyśpieszyli grę, zaczęli ładnie klepać - po strzelonych bramkach znowu dawali pograć rywalowi, czychając na kontrę. To jest nasza gra, tak naszych grajków wychowano i nie ma sensu na siłę od tego uciekać, tylko szlifować to, co grają od małego i w czym się dobrze czują. Nie mamy zawodników na tyle dobrze przygotowanych fizycznie, żeby byli w stanie grać piłką przez cały mecz, klepiąc rywala jak Hiszpania. Teraz w porównaniu do ostatniego dziesięciolecia dodatkowo potencjał ofensywny defensywnych pomocników mamy wyższy (zarówno Muraś, jak i Matuszczyk potrafią zagrać prostopadłą, pograć klepką), trójka ofenswynych pomocników (Kuba, Mierzej, Ludo) też chyba bardziej kreatywna niż w czasie E2008 czy MŚ2006. A i napastnicy na razie w sumie nie zawodzą - Jeleń w formie i bez kontuzji będzie postrachem każdej drużyny w Europie (biorąc pod uwage styl jakim gramy, Irek pasuje do niego idealnie), jeśli jednak nie będzie to możliwe w czerwcu 2012, to zawsze będzie Lewy, z którego w Borussii na pewno zrobią przynajmniej przyzwoitego grajka, nawet w tym roku coś tam postrzelał, 4 gole to nie jest zły wynik. W odwodzie zostaje Brożek, Sobiech, Robak, Grosicki czy być może Kucharczyk, Małecki. Bramkarzy mamy w bród, na E2012 niech zagra po prostu najlepszy. Boki obrony są, zostaje "tylko" ten środek... Boruc - Piszczek, Głowacki, Perquis, Boenisch - Matuszczyk, Murawski - Błaszczykowski, Mierzejewski, Obraniak - Jeleń. Taka kadra spokojnie moim zdaniem byłaby w stanie powalczyć o dobry wynik na Euro. |
Nie zartujmy sobie z takimi kopaczami, jak Wojtkowiak czy Mierzejewski. Ten pierwszy w powaznych(nie mam na mysli ligi polskiej, bo to zaden wyznacznik) spotkaniach jest, jak dziecko we mgle(wystarczy sobie obejrzec np. spotkanie z Kamerunem). Chlopak nigdy sie nie wybije ponad ligowa przecietnosc. To samo dotyczy gwiazdy Polonii, ktory irytuje swoim wyszkoleniem techniczym(tez casus Rybusa).
Ogolnie gra wygladala slabo...wynik cieszy, ale WKS'iacy przyjechali do nas na krotki urlop, a nie rozegrac powazny mecz. |
Niech mi ktos wyjasni, na .... my gramy z murzynami, amerykanami, kangurami czy azjatami, skoro na ME zagramy z zespolem europejskim ?
To troche jak uczyc sie angielskiego rozmawiajac w tym jezyku z rosjanami, wlochami i niemcami. Niby sie nauczysz, a w Londynie czy Belfascie gazety nie kupisz, bo nie zrozumiesz sprzedawcy. |
Cytat:
|
Bez przesady, nie gramy z Mauritiusem czy Afganistanem tylko genralnie z dosyc silnymi ekipami. Tyle ze dalekimi od europejskiej kultury gry. Skoro udalo sie zakontraktowac takich to europejczykow tez pewnie by sie dalo.
A jesli sie nie udalo, to osoby odpowiedzialne za organizacje sparingow powinny zostac - wiadomo co. |
Przecież w przyszłym roku mamy grać z silnymi z Europy- Włochy, Anglia, Francja,mówi się też o Hiszpanach, ale ci ostatni mniej pewni. Może PZPN nie chciał tych hitowych meczów, zanim stadiony nie będą gotowe? Kaska za bilety niezła im wtedy wpadnie.:) Bo na razie tylko Poznań ma stadion, choć z drugiej strony też miała grać Rosja tutaj z naszą reprezentacją na otwarcie, a skończyło się na WKS.:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl