Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

elliot_ness 26.01.2012 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1212773)
Sąsiadowi też padają krowy? Ładne mi pocieszenie, nie ma co...

Napisalem to w kontekscie tego ,ze jezeli się nie osłabiamy a inni tak to biorąc pod uwagę miejsce w tabeli jest to jakas szansa aby to miejsce poprawić.

1q2 26.01.2012 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1212770)
jakby nie było tak źle jak piszesz że nie jest, to wystawilibyśmy rachunek panu Maaskantowi i opuścił by Kraków. A póki co to nawet tego nie możemy zrobić

Jak nie możemy zrobić?Jeśli Maaskant siedzi w Krk to dlatego że nie ma nic lepszego do roboty obecnie a nie że pilnuje kasy;)
Kwestie finansowe są regulowane tak jak to było zapisane w kontrakcie więc nie wiem o co Ci chodzi.
Dla mnie z tym 'ledwie wyjściem na zero' - to typowa Basałajowska ściema, natomiast kasy może nie być, to fakt - w zasadzie mogli byśmy wygrać LM a kasy też mogło by nie być.

Inna sprawa że odpuszczenie tego okienka to właściwie poddanie walki o mistrza w tym roku.Na pewno mamy jeden z lepszych składów w lidze, ale przy takim układzie tabeli , żeby realnie walczyć o mistrza - musielibyśmy mieć zdecydowanie najlepszą drużynę a tak nie jest.

Żeby nie było że płacze - po prostu stwierdzam fakty.Myślenie trochę bardziej odpowiedzialne niż 'jakoś to będzie' nakazywało by jednak dokonać jednego, dwóch wartościowych transferów , szczególnie że w czerwcu najpewniej wyleci nam połowa drużyny więc można się spodziewać kolejnej akcji - 'hurtem do Wisły' i to już raczej z nowym dyrektorem sportowym.
Całkiem też możliwe że Valckx już praktycznie wyleciał i ma bana na jakiekolwiek kwestie transferowe a jest tylko po to żeby był.
Jeśli mnie pamięć nie myli to jakiś czas temu byliśmy chyba z pół roku bez dyrektora sportowego więc i teraz może tak być a Staszek jest na etacie bo i tak by mu trzeba płacić

crate digger 26.01.2012 15:55

ostatnio mnie naszła taka myśl, mocno naciągana i w ogóle zalatująca teoriami spiskowymi, ale... czasem mam wrażenie że to jęczenie że nie będzie transferów, że bida z nędzą że na 99% nie bedzie transferów to gra. jakiś budżet jest, tylko chcą sobie przygotować grunt do negocjacji, czy składania ofert, że niby mają klepaki na transfery. Ma to ukrócić proceder krzyczenia wielkich sum za zawodnika jak do gry wchodzi Wisła. Powiem tak, strategicznie miałoby to sens, ale znając życie prawda leży pośrodku. Nie chcą dużo wydawać, bo mało mają. Care to comment?

1q2 26.01.2012 16:16

Gdyby miało coś być to już by było, zresztą Staszek powiedział że niczego nie będzie;)
Gdzie tak jak pisałem , tu są właściwie 3 kwestie.
1.Skład mamy dosyć szeroki choć sporo przeciętności w nim, mimo to jest jednym z lepszych w lidze
2.Jednak jak dla mnie jest za słaby by odrobić 10 pkt w 13 meczów, do tego wiadomo że nie tylko Śląsk chce coś ugrać w tym sezonie - muszą nam się przydarzyć wpadki bo przecież ten miesiąc treningów nie zmieni nagle drużyny z takiej które nie może wygrać u siebie a jak wygrywa to w męczarniach, na taką która kosi wszystkich
3.Przyjdzie wiosna , odejdzie sporo zawodników i znów czeka nas hurt - co prawie nigdy i nigdzie się nie sprawdza.

szprotson 26.01.2012 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1212802)
Jak nie możemy zrobić?Jeśli Maaskant siedzi w Krk to dlatego że nie ma nic lepszego do roboty obecnie a nie że pilnuje kasy;)
Kwestie finansowe są regulowane tak jak to było zapisane w kontrakcie więc nie wiem o co Ci chodzi.
Dla mnie z tym 'ledwie wyjściem na zero' - to typowa Basałajowska ściema, natomiast kasy może nie być, to fakt - w zasadzie mogli byśmy wygrać LM a kasy też mogło by nie być.

Jesli nie dostrzegasz różnicy w np. zwolnieniu Kasperczaka pierwszym a zwolnieniu Maaskanta to wykładał Ci tego nie będe.

i tak btw : "nie ma nic lepszego do roboty" ...No ku**a a co ma mieć ? Przeciez nikt z Premiership sie nie niego nie zgłosi tak jakby chciał.
Łobodziński czy Dawid też mogli tak zagrać "Odejdę z klubu ...ale tylko do Realu albo Barcelony"

milosz 26.01.2012 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1212802)

Dokładnie z tym brakiem kasy na cokolwiek i to bez względu na wyniki w LE to bajka Basałaja, a niektóre dzieci- netu łykają ją, że aż miło :lol:, bo lubują się w nieustannym narzekaniu.

A prawda jest taka że jednak niespodziewana gra Wisły w pucharach wiosną to dodatkowa kasa i takie są suche fakty. No, a że mamy dług wobec sponsora i że nie chce on inwestować tylko woli odbierać kasę, to jej nie będzie do póki zadłużenie nie wyniesie równe zero. Za pół roku, jeśli Stan zostanie to może przekona z Basałajem naszego bossa, że warto nie tylko łatać dziury ale zrobić inwestycyjny krok do przodu, Hmm może tak, może nie , zobaczymy:mysli:.

SlawekS 26.01.2012 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1212816)
1.Skład mamy dosyć szeroki choć sporo przeciętności w nim, mimo to jest jednym z lepszych w lidze

Skład mamy szeroki ale do czasu ... Jesienią też było gadanie, że dwie jedenastki możemy wystawić. Koniec końców na ostatnie mecze nie byliśmy w stanie zebrać 18 w miarę zdrowych zawodników. Jeszcze 1-2 mecze a Genkow byłby na stoperze wystawiany.
Teraz też wszyscy mówią, że kadra szeroka, a wypadli z niej Boguski i Sobol. Nie chcę krakać ale ... kto będzie następny i iloma zawodnikami będziemy dysponować na 5 kolejek przed końcem? Tempo będzie mocne - liga, LE, PP w zasadzie nic nie możemy odpuścić. A sezon wyjątkowo krótki

El'kabat 26.01.2012 17:56

A to my w klubie w ogóle mamy jakąś politykę transferową ?

Glazik 26.01.2012 18:55

http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=79&runda=2 TA STRONA NAS NIE KOMPROMITUJE?? dawac sonde ;)

Markus 26.01.2012 19:34

Szkodliwa i bezmyślna jest bierność Wisły w obecnym oknie transferowym. Klub zachowuje się, jakby nie chciał wygrać ligi i dojść jeszcze dalej w LE.

W gadanie Basałaja o braku pieniędzy nie wierzę, nie tym razem. Możliwości są bowiem dwie: albo jest za przeproszeniem idiotą, który konstruuje budżet ze stratą ok 3-4 mln euro, albo po prostu Cupiał wypracowaną przez klub "nadwyżkę" w pucharach, mówiąc kolokwialnie, bezmyślnie zgarnął dla siebie. Rok temu w znacznie gorszych warunkach i przy pozyskaniu zaledwie ok. 2 mln Euro za Brożków udało się sprowadzić 5-ciu świetnych lub dobrych jak na nasze warunki zawodników, na czele z Meliksonem, a teraz przy dwa razy większych wpływach jesteśmy bez pieniędzy?

Chore też, że na cenzurowanym znaleźli się u nas Holendrzy, którzy spisali się doskonale i zrobili w półtora roku fantastyczny wynik, odnosząc ogromny sukces. Nikt inny w tych warunkach nie zrobiłby lepszego wyniku. Valcks sprawdził się i jako nagrodę ma dostać "wylot z klubu" za pół roku? Jeśli tak, Cupiał pobije wszelkie rekordy absurdu.

Niestety, ma do tego talent.

Chrisman 26.01.2012 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1212848)
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=79&runda=2 TA STRONA NAS NIE KOMPROMITUJE?? dawac sonde ;)

hahahahaa w kazdym klubie po kilka kilkanascie nazwisk a u nas jedno Odchodzą: Adrian Stanek (P - zespół ME) co za łowy

emjot 26.01.2012 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1212858)
Chore też, że na cenzurowanym znaleźli się u nas Holendrzy, którzy spisali się doskonale i zrobili w półtora roku fantastyczny wynik, odnosząc ogromny sukces. Nikt inny w tych warunkach nie zrobiłby lepszego wyniku. Valcks sprawdził się i jako nagrodę ma dostać "wylot z klubu" za pół roku? Jeśli tak, Cupiał pobije wszelkie rekordy absurdu.

no no
co za zmiana
fantastyczny wynik Maaskanta
a Valxx spisał się doskonale w kwestii transferów

ho ho ho
prawie w to uwierzyłem
gdyby nie to że waszmość jesteś jak polski polityk
kłamiesz w żywe oczy
Jaliens, Lamey, Paljić i Diaz to są te świetne transfery Valcxxa?
jak tak to szacun i rispekt

cfa 26.01.2012 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1212858)

Ale którzy Holendrzy, dla mnie co najwyżej Vlacks się sprawdził w miarę. Bo Maaskant cały limit szczęścia i umiejętności wyczerpał sezon wcześniej. Cały czas u niego grał prawie, że żelazny skład no wyjątki mecz z Koroną gdzie eksperymentował.
Czy tylko ja widziałem, że chłopaki od pierwszych meczy za Moskala grali jakby bardziej im zależało ?
Nawet Jaliens zawsze unikając gry przestał przed nią uciekać i nieszczęśliwie skończyło się to dla niego bolesną kontuzją.
No i jeszcze potwierdzeniem tego, że z Robertem coś było nie tak są wypowiedzi piłkarzy. Jeden nie chce nic komentować, drugi mówi, że skład był znany na tydzień przed meczem itd ...

qchar90 26.01.2012 20:39

Valcx nie sciagnal Paljica.
Kto wiedzial ze Jaliens sie nie sprawdzi, w transferach zawsze jest ryzyko.

Bartosz 26.01.2012 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1212873)

Gwoli ścisłości. Paljić to transfer Basałaja - nie Valckx'a.

czesiu 26.01.2012 20:41

Zastanawiające jest dlaczego już nikt nie chce kupować w Wiśle. Kompletny brak ofert dla naszych grajków. Całe szczeście, że 6 latem kończą się kontrakty... Zacznie się szaczunek do pieniądza.

Pan Jotka 26.01.2012 20:43

Podsumuję tzw. politykę transferową naszej drużyny : bida z nędzą po wsi pędzą! Nie ma kasy, nie ma perspektyw, nie ma młodzieży, nie ma NIC. Ale są marzenia... O MP, CL i Bóg wie o czym jeszcze. Ehhh rzygac sie chce.

cfa 26.01.2012 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 1212885)
Zastanawiające jest dlaczego już nikt nie chce kupować w Wiśle. Kompletny brak ofert dla naszych grajków. Całe szczeście, że 6 latem kończą się kontrakty... Zacznie się szaczunek do pieniądza.

Też mnie to zastanawia, czasami mam takie naiwne myśli, że jakiś bogaty szejk da milion ojro za Q i weźmie go gdzieś do Kataru czy innej Arabii.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1212882)
Valcx nie sciagnal Paljica.
Kto wiedzial ze Jaliens sie nie sprawdzi, w transferach zawsze jest ryzyko.

Tu się zgodzę, tego nikt się raczej nie spodziewał w dniu transferu ale już każdy poza Robertem widział jak Jaliens gra.

emjot 26.01.2012 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1212883)
Gwoli ścisłości. Paljić to transfer Basałaja - nie Valckx'a.

oki
Paljicia nie bierzemy pod uwagę

milosz 26.01.2012 21:05

Piszesz nie do mnie, ale zwyczajnie nie masz racji.
Cytat:

co za zmiana

ho ho ho
prawie w to uwierzyłem
gdyby nie to że waszmość jesteś jak polski polityk
kłamiesz w żywe oczy
jak tak to szacun i rispekt

RM można oceniac różnie choć sukcesów mu i tak nikt nie zabierze, ale krytyka Valckx’a to nonsens.

Po pierwsze Paljić to nie transfer Stana (błąd jest błędem).

Po drugie Stan sprowadził w ubiegłym roku 11 piłkarzy i tylko Jaliens okazał się kiepski, bo nawet Lamey na PO gra lepiej niż Paljić na LO z którym Stan nie ma nic wspólnego, również Diaz dobrze grał na środku obrony, a to że był wystawiany na LO to akurat błędna decyzja RM, a nie Stana Valckx'a.

Po trzecie te 10 na 11 (bardziej lub mniej) udanych transferów, a w tym kilka znakomitych dało nam MP 2011 (przypomnę że we wcześniejszym sezonie było wice-MP).

Po czwarte w europejskich pucharach zamiast Levadii i Karabachu mamy grę wiosną w europejskich pucharach, jak trzeba być ślepym lub zacietrzewionym aby tego nie widzieć.

Sumując, MP211 i gra w pucharach europejskich to realne osiągnięcia polityki Stana Valckx'a, osiągnięta za niewielkie pieniądze (i oczywiście również efekt pracy trenera RM, we współpracy z KM).

Praktycznie transfery gotówkowe to Melikson (gwiazda ligi), Genkow(jak był zdrowy to wiosną był skuteczny) i Jovanović(gołym okiem widać że piłkarz rozwojowy i może być z niego spory pożytek) i wszystkie udane !!!

Pareiko, Jaliens (tylko jeden nieudany !), Iliew i Lamey przyszli do nas w innych okolicznościach i nie były to transfery gotówkowe.. Biton, Diaz, Nunez, są wypożyczeni, Siwakow był wypożyczony (mimo słabszej gry choćby za bramkę z Lechią było warto go sprowadzić, bo i on pomógł w zdobyciu MP), jak ktoś tu ocenia Stana negatywnie, to sam się eliminuje z grona sympatyków Wisły, bo kwestionowanie MP2011 i udanego startu w europejskich pucharach jest nie do przyjęcia. Słaba zaś postawa w lidze jesienią jest efektem kontuzji czołowych graczy (Melikson, Małecki, Sobolewski) i błędów w pracy RM którego ocena jest już bardziej złożona i sam mam ją dość krytyczną.

Melikson, Genkow i Jovanović /transfery gotówkowe/, Pareiko, Biton (wszyscy na PLUS), Nunez (raczej na plus), Iliew (to temat złożony i z oceną poczekałbym do końca rudny wiosennej), Lamey (plus - minus bo jego krytyka jest mocna przesadzona i piłkarz ten wniósł do drużyny nie mniej pozytywów niż Cikos) i na koniec Jaliens (na minus), Siwakow nie jest już w Wiśle, swoje zrobił, dużo nie kosztował i nie ma co go źle wspominać, zwłaszcza że np. teraz przy kontuzji Sobolewskiego pewnie by się właśnie nam przydał. Gołym okiem widać że plusów jest duzo więcej.

Stan jest okay, a do RM mam odczucia ambiwalentne obok (MP2011 i dość udanych występów w kw. do LM, był też błędy w wyborach personalnych i brzydka, a w końcu i nie dość skuteczna gra), bo jego krytyka ma akurat merytoryczne przesłanki.

Wniosek, nie wrzucałbym wszystkich holendrów do jednego worka, co innego Stan (na DUŻY PLUS !), a co innego RM (PLUS, MINUS), inna jest ocena Jaliensa (MINUS), a inna Lamey'a (PLUS, MINUS).

FraMat 26.01.2012 21:19

Cytat:

no no
co za zmiana

oczywiście, że Holendrzy spisali się doskonale. I Stan i Robert.
Tylko na tym forum wystarczy kilka przegranych spotkań i gra trochę inna od tradycyjnej, krakowskiej, żeby z dobrego trenera zrobić nieudacznika.
Nadal uważam, że Robert powinien był zostać
Jak na razie to życzę Moskalowi połowę sukcesów Maaskanta, ale nie zapowiada się na to.

emjot 26.01.2012 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1212899)
oczywiście, że Holendrzy spisali się doskonale. I Stan i Robert.
Tylko na tym forum wystarczy kilka przegranych spotkań i gra trochę inna od tradycyjnej, krakowskiej, żeby z dobrego trenera zrobić nieudacznika.
Nadal uważam, że Robert powinien był zostać
Jak na razie to życzę Moskalowi połowę sukcesów Maaskanta, ale nie zapowiada się na to.

dobry trener
taaaaa

Valcx
policzmy: Lamey - , Diaz -, Jaliens zajebiście wielki minus
Melikson, Genkov, Biton, Pareiko, na plus
Nunez, Iliev z Chavezem to takie plusy dodatnie przemieszane z ujemnymi
co do Jovanovicia nie mam wyrobionego zdania
szału nie ma tragedi też jest nieźle

Jagul 26.01.2012 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1212907)
dobry trener
taaaaa

Valcx
policzmy: Lamey - , Diaz -, Jaliens zajebiście wielki minus
Melikson, Genkov, Biton, Pareiko, na plus
Nunez, Iliev z Chavezem to takie plusy dodatnie przemieszane z ujemnymi
co do Jovanovicia nie mam wyrobionego zdania
szału nie ma tragedi też jest nieźle

Jest progres w porównaniu do tego co było kiedyś. Christow, Beto, Issa Ba - Te transfery to było coś więcej niż kompletne nieporozumienie.
Oczywiście Jaliens - to niewypał ale chyba każdy piał z zachwytu jak go podpisywaliśmy.
Co do Diaza to zależy od pozycji, bo np. na środku obrony spisuje się nieźle.

milosz 26.01.2012 22:10

Nawet negatywnie podchodząc do wszystkiego co holenderskie w Wiśle u Ciebie /emjot/ plusów też jest dla Stana wyraźnie więcej niż minusów (krytyka Lameya przesadzona bo od Cikosa gorszy nie był, a Diaz na środku nie grał źle), bo Stan na dziś jest jedynym tej klasy, profesjonalnym pracownikiem w Wiśle i zamiast go w sposób nonsensowny krytykować, należałoby mu dać realne instrumenty do działania.

Co do tematu pobocznego to sukcesy RM obok porażek też są faktem, więc jego ocena musi być złożona, ale widać ocena czarno-biała jest bardziej atrakcyjna, cóż taki urok kibicowskiego forum.

prezes85 26.01.2012 22:34

W Wiśle od kilku sezonów jest ciągła wymiana kadr. Taki święty spokój w jednym okienku przy 24 piłkarzach w kadrze może zbudować nam solidną drużynę. Szkoda tylko, że Sobolewski nie jest zdrowy.
Jak dla mnie na ten moment jedyny błąd to brak zakupu lewego obrońcy, gdyż tam jest jedyna luka w zespole.
Poza tym mam cichą nadzieję że oszczedzamy na Bitona.

tsikar 26.01.2012 22:47

Czyżbyście zapomnieli o 2xB? Boukhari i Branco. To wcale nie było tak dawno temu :D

emjot 26.01.2012 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tsikar (Post 1212926)
Czyżbyście zapomnieli o 2xB? Boukhari i Branco. To wcale nie było tak dawno temu :D

tak zgadza się zapomniałem

czyli do minusów zaliczyć można Diaza (sory ale on przyszedł do nas jako lewy a nie środkowy - trafił na stopera bo wszyscy stoperzy się popsuli - a na lewej gra dno i trzy tony mułu) Jaliensa, Lameya, Branco i Boukhariego

tak jak już pisałem szału nie ma
tragedii też

milosz 26.01.2012 23:37

Taaa widzę że niektórzy tęsknią za Beto i Christowem, hahaha.

No to Ja wolę Stana Valckx'a i np. Genkowa i Bitona niż ... Beto i Christowa.

Tak pamiętamy, ale nawet wasza infantylna krytyka Stana jest na jego plus, bo pamiętamy i to: (Boukhari) http://www.youtube.com/watch?v=tGwuLc2cNFg i ... Allah Akbar ! http://www.youtube.com/watch?v=8OqGd...eature=related , a co do Branco to pamiętam i to (na końcu filmiku) :http://www.youtube.com/watch?v=ktvJsvDR0fI :).

Taaaa tragedii nie ma, bo Wisła zdobyła MP2011 i gra wiosną w LE, oj poprzewracało się niektórym w d..ach.

Wojtas 26.01.2012 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1212886)
Podsumuję tzw. politykę transferową naszej drużyny : bida z nędzą po wsi pędzą! Nie ma kasy, nie ma perspektyw, nie ma młodzieży, nie ma NIC. Ale są marzenia... O MP, CL i Bóg wie o czym jeszcze. Ehhh rzygac sie chce.

Smutne jest tez to ze jakby którykowliek klub zglosil sie po Meliksona czy Bitona oferujac dobra kase ,klub majac na uwage gre w LE i o MP sprzedal by ich bez mrugniecia okiem,a Kazkowi by kazano mowic ze sklad jest i tak dobry.

tak to wyglada,nic sie nie zmienia,juz tyle lat.

emjot 26.01.2012 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1212937)
Taaa widzę że niektórzy tęsknią za Beto i Chrstowem, hahaha.

No to Ja wolę Valckx'a i np. Genkowa i Bitona od Beto i Christowa.

Tak pamiętamy, ale nawet wasza infantylna krytyka Stana jest na jego plus, bo pamietamy i to: (Boukhari) http://www.youtube.com/watch?v=tGwuLc2cNFg i ... Allah Akbar ! http://www.youtube.com/watch?v=8OqGd...eature=related , a co do Branco to pamiętam i to (na końcu filmiku) :http://www.youtube.com/watch?v=ktvJsvDR0fI :).

Taaaa tragedii nie ma, bo Wisła zdobyła MP2011 i gra wiosną w LE, oj poprzewracało się niektórym w d..ach.

nikomu w niczym się nie przewróciło
Valcxx jest niezły ale Bogiem transferów nie jest i to sobie trzeba powiedzieć

jak i to że od Lameya, Jaliensa i Diaza wolę Marcelo i Alvareza

kacpaw91 26.01.2012 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1212940)
Smutne jest tez to ze jakby którykowliek klub zglosil sie po Meliksona czy Bitona oferujac dobra kase ,klub majac na uwage gre w LE i o MP sprzedal by ich bez mrugniecia okiem,a Kazkowi by kazano mowic ze sklad jest i tak dobry.

tak to wyglada,nic sie nie zmienia,juz tyle lat.

Założę się, że byśmy nie sprzedali Bitona... lol

Poza tym jakby sprzedano Meliksona to by kogoś kupiono. Problemem prawdopodobnie jest to, że obecnie mamy 22 nieźle zarabiających piłkarzy. Dlatego chyba nie zakontraktujemy nikogo. Jest jeszcze dwóch trenerów, z czego jeden zarabia 300 tys. euro na sezon podobno.

milosz 27.01.2012 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1212942)
nikomu w niczym się nie przewróciło
Valcxx jest niezły ale Bogiem transferów nie jest i to sobie trzeba powiedzieć

jak i to że od Lameya, Jaliensa i Diaza wolę Marcelo i Alvareza

No tak Alvarez to piłkarski geniusz, bez komentarza (jakoś nie pamiętam żadnej jego asysty, czy bramki pewnie dlatego że ich nie miał). A poza Marcelo to jakoś udanych transferów ostatnimi czasy tuż przed S. V. nie mieliśmy.

Nikt tu nie twierdzi że Stan jest nieomylny, ale jest po prostu dobry i podważanie tego powołując się na 2 lub 3 słabsze transfery na tle dużo więcej dobrych i bardzo dobrych jest śmieszne, a raczej żałosne.

Stan jest dobry i zamiast go nonsensownie krytykować należy mu się pozytywna ocena i wsparcie , jak również o czym nie raz juz pisałem i nie tylko Ja , realne możliwości działania.

PlacekTSW 27.01.2012 00:03

Mi się wydaje, że klub zbiera kasę na wykup Bitona, dlatego nie ma żadnych transferów. Obym miał rację. I cały czas popieram Stana, mimo wpadki z Branco, Lameyem, to dzięki jego staraniom mamy Bitona, Meliksona, Ilieva, Chaveza.

murray 27.01.2012 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1212945)
Mi się wydaje, że klub zbiera kasę na wykup Bitona, dlatego nie ma żadnych transferów. Obym miał rację. I cały czas popieram Stana, mimo wpadki z Branco, Lameyem, to dzięki jego staraniom mamy Bitona, Meliksona, Ilieva, Chaveza.

Chavez przyszedł przed Valckxem.

wislak68 27.01.2012 00:54

Zastanawiające jest to jak wiele można pisać o transferach których nie ma :)

omen69 27.01.2012 08:41

Alvarez rozegrał cały sezon w Wiśle. W tym czasie przegraliśmy MP, SP i PP. Jeżeli więc porównywalibyśmy sukcesy jakie odniósł klub w czasie gdy grał jakiś zawodnik to lepiej wypada Nordin bo za jego gry Wisła zdobyła MP.

Większość dyskusji na tym forum ma miejsce bez poprzedniego ustalenia co uznajemy za transfer udany a co za nieudany. Nawet taki podział jest krzywdzący bo kategorii powinno być znacznie więcej.

Jaliens w Wiśle jest rok, czyli tyle ile był Alvarez. W tym czasie jednak Wisła zdobyła MP i awansowała do LE co jest wielkim sukcesem. Tak więc do póki nie ustalimy kryteriów naszych dyskusji każdy będzie się przekrzykiwał kto jest lepszym piłkarzem dodając słynny argument "moim zdaniem"...

Chavez został wykupiony do Wisły za czasów Stana i to jego sukces, że mamy Honduranina. Wcześniej był tylko wypożyczony bez opcji wykupienia.

lazy 27.01.2012 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1212945)

Lamey to jest wpadką jedynie w oczach jakiegoś dziwnego lobby na tym forum.

No i też tak czuję co do Bitona. Oby, oby...

kolunioTSWBKS 27.01.2012 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1212886)

Zgadzam sie z tym że nie ma perspektyw,nie ma szkolenia młodzieży itd i przyszlosc nie zapowiada sie ciekawie...Ciezko troche zrozumiec obecna sytuacjie bo mowi sie tu o walce o Mistrzostwo itd co z taka obrona moze wydawac sie niemozliwe,.ale co bedzie jak zabraknie pucharow w Krakowie w nastepnym sezonie..bo przy obecnej pozycji w tabeli nie mozna wykluczyc...

Nie ma co sie bawic w prorokow zobaczymy co bedzie na wiosne,Wisle stac na wszystko nawet z obecnym skladem co pokazaly mecze np z Twente i trzeba wierzyc ze bedzie dobrze...
Obecny szeroki sklad po powrocie zawodnikow kontuzjowanych naprawde wygloda nie zle,martwic sie mozna tylko o obrone,ale tu moze tez sie cos poprawi..:alleluja:

Dariook 27.01.2012 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1212943)
Założę się, że byśmy nie sprzedali Bitona... lol

Poza tym jakby sprzedano Meliksona to by kogoś kupiono. Problemem prawdopodobnie jest to, że obecnie mamy 22 nieźle zarabiających piłkarzy. Dlatego chyba nie zakontraktujemy nikogo. Jest jeszcze dwóch trenerów, z czego jeden zarabia 300 tys. euro na sezon podobno.

Trudno sprzedać coś co nie jest twoją własnością.

Jesli ktoś Bitona ma na oku to nie spodziewają się zapytań skierowanych do Wisły. Ktoś kto zna temat, po cichutku zaczeka i kupi go gdy upłynie okres wypożyczenia. Za powiedzmy 1 bańkę.

kacpaw91 27.01.2012 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1213018)
Trudno sprzedać coś co nie jest twoją własnością.

Jesli ktoś Bitona ma na oku to nie spodziewają się zapytań skierowanych do Wisły. Ktoś kto zna temat, po cichutku zaczeka i kupi go gdy upłynie okres wypożyczenia. Za powiedzmy 1 bańkę.

No i o tym dokładnie mówię - to chciałem wytknąć komuś kto coś mówił o sprzedaży Dudu ; )

Z tego też powodu nie opłaca się jego klubowi sprzedaż go nam za poniżej 1,6 mln euro.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl