![]() |
Co do Legii - u siebie jako tako grają. Nawet z Górnikiem Zabrze, gdzie był remis 0-0 mieli przewagę i sporo sytuacji. Co innego mecz wyjazdowy, zawodnicy jakby nagle zapominali jak się gra w piłkę. Dlatego wg mnie ważny będzie dla nas mecz z Wisłą w Krakowie (remis będzie dobrym wynikiem). Szansę upatruje w tym, że mamy 4 mecze domowe i 3 wyjazdowe do konca sezonu.
Legia jest chyba do tej pory zespołem, który nie przegrał meczu u siebie? |
Wiecie gdzie jest jakaś strona na które można sprawdzić zawodników, którym grozi zawieszenie za kartki? Coś mi się wydaje że krótka ławka Lecha to jedyna szansa na to aby nie zdobyli MP. Kikut już strzela pod nieobecność Rengifo, więc jeszcze 2-3 wyleci i Smuda będzie musiał wejść boisko :D
|
ToTylkoJa - Nawet by nam tu pasowało, gdybyście wygrali wszystko u siebie i dostali od wszystkich na wyjeździe. Dwa problemy z głowy :D (dla niekumatych - spojrzenie na rozpiskę pozostałych meczów czołówki).
|
emj10:
np. 90minut - klik - o coś takiego Ci chodziło? |
Dzięki, wcześniej sprawdzałem na 90minut to wyskoczyły mi jakieś dziwne liczby. Teraz jest już wszystko w porządku. Lech jednak kartek łapie bardzo mało, Wisła też w najbliższych meczach jest bezpieczna, ale w Legii aż 3 zawodników jest zagrożonych.
|
zawsze, jakby coś nie działało, można też bezpośrednio na stronce lecha - klik
pzdr |
Cytat:
|
A nie spojrzałem nawet na nazwiska. A co do Vuko to cały czas mam takie złudzenie, że on dalej gra na Łazienkowskiej :P
|
emj10:
wersja zbiorcza dla wszystkich zawodników Ekstraklasy (+klub, w którym aktualnie gra zawodnik - nie pomylisz się z Vuko): http://www.sports.pl/ekstraklasa/zolte_kartki.asp |
Hmm z racji świąt i obżarstwa i leniuchowania :) Zastawiałem się kto ma najprostszych rywali do końca z czołowej czwórki. I jak ich ocenić. Zdecydował się że daje drużyna od dołu punkty (Górnik = 1 pkt Lech= 16 pkt). Mecz u siebie mnożę pkt *1 a wyjazd *1.5. I zsumowałem. Oto wyniki
Wisła (7,5 + 1 + 6 +15 + 13,5 + 4,5 + 11) = 58,5 Arka (W) Górnik (D) Piast (W) Legia (D) ŁKS (W) Lechia (W) Śląsk (D) Lech: ( 9 + 30 + 8 + 22 + 3 + 26 + 2) = 100 ŁKS (D) Legia (W) Ruch (D) Śląsk (W) Lechia (D) Polonia W(W) Cracovia (D) Legia ( 8 + 16 + 9 + 28 + 7 + 22 + 16) = 106 Piast (W) Lech (D) ŁKS (D) Wisła (W) Polonia B (D) Ślask (W) Ruch (D) Polonia Warszawa (3 + 12 + 4 + 12 + 20 + 16 + 2 ) = 69 Lechia (D) Odra (W) Cracovia (W) BOT (D) Jaga (W) Lech (D) Zabrze (W) Jak widać przoduje Wisła (ale uwierzcie nie wiedziałem o tym jak to robiłem :P ) druga Polonia, później Legia i Lech. Czy coś to znaczy? Tyle co każde takie wróżenie czyli może 1% :) Ale poprostu dawno tak ciekawie nie było i każde takie przewidywania wydają się ciekawe ;) Napewno o 10% mądrzejsi będziemy za tydzień :) |
Wisełka,Lech i Legia mają na rozkładzie mecze z nieobliczalnym tej wiosny ŁKS-em.Wydaje mi sie że Świr i spółka moga pokrzyżowac jeszcze plany niejednej drużynie,szczególnie teraz kiedy "Rycerze Wiosny" graja na luzie bo zapewnili sobie praktycznie utrzymanie.
|
Warto zauważyć, że 3 drużyny grają jeszcze ze Śląskiem a Wisła i Legia z Piastem, który także może namieszać w końcowej tabeli o ŁKSie nie wspominając. A Lech jedzie 2 razy do Warszawy i dobrze by było żeby maksymalnie wywiózł z niej 4 punkty. A najlepiej gdyby 2 :).
Jest jeszcze jedna rzecz co łączy wszystkie 4 zespoły wszyscy grają większość meczy z drużynami walczącymi o utrzymanie więc tam mobilizacja jest podwójna. Wcale nie jestem przekonany,że ŁKS jest już pewny utrzymania między 7 a 13 drużyną ( gwarantującą utrzymanie jest zaledwie 3 pkt różnicy) więc wszystko się jeszcze może zdarzyć. Jedno jest pewne walka zarówno o Mistrzostwo Polski jak i utrzymanie będzie do samego końca, jak dla mnie kandydatem do spadku na 75 % jest Górnik Zabrze, a do niego dołączy ktoś z paczki Piast, Cracovia, Lechia, Arka. Czeka nas na pewno emocjonujące 7 kolejek, w których zdarzyć się może dosłownie wszystko. Czas pokaże co... |
Cytat:
|
Cytat:
Terminarz: Polonia W. (W) Arka (D) Górnik (W) Jagiellonia (D) Lech (W) Wisła (D) Piast (W) Punkty: Wariant realistyczny: ( 0 + 3 + 1 + 1 + 0 + 0 + 1 ) Wariant pesymistyczny: ( 0 + 1 + 0 + 1 + 0 + 0 + 1 ) Jak więc widać jeśli nie będzie jakiegoś cudu to uciułają do końca rundy od 3 do 6 pkt. Na koniec rundy 25-28 pkt. Werdykt: SPADEK ŁKS ma 6 punktów przewagi nad Lechią, 7 nad Cracovią będącą w strefie spadkowej, a 9 nad zamykającym tabelę Górnikiem. Zwycięstwo którejś z drużyn w meczu Cracovia - Górnik powinno zagwarantować utrzymanie kosztem Lechii. Co do samego ŁKS-u to oni najważniejsze punkty w tej rundzie już zdobyli. Mają przed sobą kilka meczy z drużynami z czołówki, a ponadto Piasta (D), Górnik (D), Ruch (W) i Polonię B. (D). Jak najbardziej realne jest zdobycie 7-8 punktów w tych meczach, a to powinno zagwarantować im utrzymanie. |
No tak ale w sumie emj10 zobacz na terminarz Cracovii i Górnika
Śląsk (d) Polonia B. (w) Polonia W. (d) Odra (w) Bełchatów (d) Górnik (d) Lech (w) 21 pkt+ 1+0+0+1+1+3+0= 27 punktów Górnik Polonia Bytom (d) Wisła Kraków (w) Lechia Gdańsk (d) Łódzki KS (w) Odra (d) Polonia W (d) 19 punktów+3+0+1+0+3+0= 26 punktów Ja to widzę tak :) |
Ja jakoś myślę, że w końcu pożegnamy niezniszczalną Odrę W. i Cracovię. Pasy grają tak słabo, że żal patrzeć. W tym zespole wystarczy zneutralizować jednego biednego Ślusarskiego i po Cracovii.
Odra ma wyjazdy do Bełchatowa, Białegostoku, Zabrza i Gdyni (więc jak wywiezie 0-1 pkt to wszystko), a u siebie mają Polonię W. Cracovię i Piasta (więc 4 pkt są w ich zasięgu.) Nad Lechią mają 3 pkt, nad Pasami 4, a nad Górnikiem 6, z tym, że Górnik poza meczem z Wisłą nie powinien niczego na wyjazdach przegrać. Ale zapewne i tak te nasze przewidywania (biorąc pod uwagę chimeryczność w szykach polskich ekip) pójdą się "kochać" już po najbliższych meczach (tych w tym i następnym tygodniu)... :P |
Ja bym dał Cracovii 1pkt. za mecz z Polonią B, wtedy będą mieli 28 pkt. Górnik w wariancie optymistycznym gdyby wygrał z Cracovią będzie miał 29 punkcików. Tak czy siak mogę śmiało zaryzykować hipotezę, że spadną 2 zespoły z tercetu Górnik, Cracovia i Lechia. A największe szanse na to ma Lechia. Nie zapominajmy też, że widmo spadku ciąży nad Jagiellonią, a może nawet jakimś innym klubem, który dostanie "wesołą" nowinę z Wrocławia.
|
Cytat:
Tak ogólnie to się praktycznie wszędzie pomyliłeś :] |
Tak z ciekawości, bo może już to wiadomo tylko ja przegapiłem informację - Co się stanie jak Jaga wyleci za korupcję? Spadną 2 ekipy czy jedna więcej awansuje z I Ligi?
|
Rzeczywiście sporo chochlików w tych obliczeniach dla Legii :)
Poprawnie powinno być tak: Legia ( 6 + 16 + 9 + 21 + 7 + 16,5 + 8) = 83,5 :P |
Cytat:
Jeśli decyzja odnosnie Jagi bedzie prawomocna to leci Jaga, 2 ostatnie zespoły, nie ma barażu i do ekstraklasy wchodzą bezpośrednio trzy zespoły. |
Cytat:
|
Oj sorry liczone na szybko :]
Ale i tak wychodzi że Wisła ma najłatwiej ;) No ale pożyjemy zobaczymy :) |
Męczysz się i męczysz, a to, że Wisła ma najłatwiej widać po spojrzeniu na terminarz bez żadnego liczenia :D
|
Z tej czołówki to ciężko wskazać kto ma najłatwiej, oczywiście patrząc na pozycje rywali w tabeli można wywnioskować że my. Ale sytuacja w tabeli jest taka że praktycznie tylko Śląsk i Bełchatów mogą grać na luzie (chodź Bełchatów jakby wszystko wygrywał to może trochę namieszać z przodu tabeli). Pozostałe drużyny o coś grają, czy to o utrzymanie czy mistrzostwo. Nikt nogi nie będzie odstawiał dlatego w każdym spotkaniu będzie trudno zespołom z czołówki. I decydujące nie muszą być spotkania Legia-Lech czy Wisła-Legia, tylko właśnie mecze z zespołami z dołu tabeli.
Co do spadku to dla mnie numer jeden i dwa to Cracovia i niestety Lechia. Pierwsi póki w tej rundzie rewanżowej nie grają dużo lepiej niż na jesień, Lechia natomiast ma strasznie trudny terminarz. Górnik moim zdaniem jakoś się utrzyma. Mimo wszystko dziwnie by liga bez nich wyglądała. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A nie przypadkiem tak, że Jaga przesuwana na koniec, do tego jeszcze 1 drużyna i nie ma barażu? Jak to było ostatnio?
|
Cytat:
|
Patrząc na to jak prezentują się 3 pretendenci do tytuły, to największe szanse na mistrza ma Legia.
|
Cytat:
|
Cytat:
No to poczekaj do piatku :lol: pilkarki dadza dupy Piastowi i tyle bedzie z faworyta do Majstra. :lol: |
to chyba była kwestia czasu aż Wojskowi sie przebudzą.Maja przecież tylu kreatywnych pomocników (Giza,Iwański,Roger,Rybus i w ataku Chinyama).
Widac że Urban budował forme na najważniejsze mecze sesonu jak przyjdzie do bezpośredniej konfrontacji z Lechem i Wisełką. |
Cytat:
ps http://www.sport.pl/sport/1,65025,64..._Wronkach.html W końcu będą grali u siebie:) |
Koncowka ligi zapowaida sie pasjonująco :D
Najwieksze szanse ma Legia, bo gra wiecej meczy u siebie . L:echa takze ma u siebie. Z drugiej strony Smuda wie jak wygrywac na Lazienkowskiej. Oczywiscie z naszego pkt widzenia to najlepszy bylby bezbramkowy remis. Ale patrzmy na sibie poki co i nie dajmy sie ani Arce, ani gornikowi Zabrze ani tym bardziej Legii. |
Lech będzie grał we Wronkach
http://www.sport.pl/sport/1,65025,64..._Wronkach.html Jak to mówią wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :lol: |
Może nie ekstraklasa ale ...
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._powraca_.html Cytat:
|
Wojciech Stawowy kandydatem do objęcia cypryjskiego zespołu grającego w 2 lidze.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...kiego-zespolu/ |
Cytat:
|
moze nie ekstraklasa, ale Orest L. trenerem Zagłębia L.
Najlepsze jest to że PGE GKS się z panem Lenczykiem sądzi i nie chce mu wypłacić odszkodowania za zerwany kontrakt coś koło okrągłej banieczki. A teraz pan Lenczyk nie zrażony do klubów wspieranych przez państwo, rusza na Lubin. Czyżby dobra umowa z KGHM gdzie kibicie robią marzanny na wzór prezesa Jeża i topią |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl