Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

brylant17 09.04.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 882475)
Wg mnie on jest skandalicznie słaby. Jeszcze mówi, że forma jest ok. No może i jest, ale grać nie potrafi.

A jeśli chodzi o Clebera. Co robi obrońca większą część meczu ? Przepycha się z napastnikami, którzy non stop robią łokciami i walą w żebra. Dlatego jak go boli przy skręcie to nie ma co myśleć o grze bo wymięknie po pierwszym "kuksańcu" od napastnika.

Zapomniałeś dodać że u nas nie potrafi grać bo w kadrze wymiata.Zastanawia mnie jedno jeżeli w kadrze gra b.dobrze to czemu nie potrafi grać tak w Wiśle?

kolarz90 09.04.2010 13:42

Albo nie potrafi bo w kadrze ma lepszych partnerów do gry niż w Wiśle albo po prostu mu się nie chce.
Przynajmniej do mistrzostw :)
Może jak zobaczył jak u nas wygląda leczenie kontuzji to stwierdził że jakaś drobna kontuzja która miałaby go wykluczyc na pare dni zamieni się w pół roku przerwy?

Griszka30KR 09.04.2010 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 882475)
Wg mnie on jest skandalicznie słaby. Jeszcze mówi, że forma jest ok. No może i jest, ale grać nie potrafi.
.

A ja nie rozumię jednego.Czego Kirma nie ustawiają na lewej pomocy.Z tego co pamiętam ,mówił,ze własnie tam się najlepiej czuje.Dac wolne Diazowi i zagrac na lewej Brożek i Kirm w pomocy ,a na prawej Alawarez I Łobo .Dlaczego nikt nie chce chociaż spróbowac tak to zestawic...?Ma ktoś e-mail do Kaspeczka ?

dj_ibutti 09.04.2010 14:15

E-maila nie mam, ale wiem gdzie mieszka :rotfl:

Rob_Zombie 09.04.2010 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 882508)
A ja nie rozumię jednego.Czego Kirma nie ustawiają na lewej pomocy.Z tego co pamiętam ,mówił,ze własnie tam się najlepiej czuje.Dac wolne Diazowi i zagrac na lewej Brożek i Kirm w pomocy ,a na prawej Alawarez I Łobo .Dlaczego nikt nie chce chociaż spróbowac tak to zestawic...?Ma ktoś e-mail do Kaspeczka ?

A czy nie graliśmy tak czasem przez całą poprzednią rundę?

pan Dudi 09.04.2010 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 882524)

To jest jakiś argument?:lol:mnie też to zastanawia- chłop przyszedł jako następca Zienia, w poprzednim klubie i reprze grał na lewym skrzydle i nagle geniusz Skorża postanowił go przestawić na prawe, co teraz kontynuuje Kasper. Jak dla mnie lipa i marnowanie potencjału zawodnika, plus jeszcze bardziej utrudnianie mu wkomponowania się w zespół.

Griszka30KR 09.04.2010 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 882524)

Wydaje mi sie,ze nie,bo zaczęlismy tak w meczu z Levadią i tu Kirm dobrze wypadł(potem,moze jeszcze pare meczy),a później Skorża przestawił go na prawą pomoc i tak juz zostało,gasząc potencjał Kirma.

maaarcin 09.04.2010 15:03

Kirm dwanaście spotkań w lidze rozpoczynał w podstawowym składzie razem z Łobodzińskim, więc wówczas na pewno grał na lewym skrzydle. W pozostałych spotkaniach głównie wymieniał się pozycjami z Małeckim i Ćwielongiem, i w tych meczach też często grał na lewej stronie.

Griszka30KR 09.04.2010 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 882540)
Kirm dwanaście spotkań w lidze rozpoczynał w podstawowym składzie razem z Łobodzińskim, więc wówczas na pewno grał na lewym skrzydle. W pozostałych spotkaniach głównie wymieniał się pozycjami z Małeckim i Ćwielongiem, i w tych meczach też często grał na lewej stronie.

Może tak zaczynał ,do puty ,Skorża nie zdejmował Łobo i przestawiał Kirma na prawa strone.Wydaje mi się ,ze i wtrakcie meczu mieli się wymieniac jak czynił to niegdyś Zieńczuk z Kosą.Nie zmienia to faktu,ze występując na lewej stronie dużo lepiej się prezentował,niz grając na prawej.

Marcin_fan 09.04.2010 15:34

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...prawie_zdrowa/ sytuacja zdrowotna u Wiślaków robi sie coraz lepsza... nic tylko sie cieszyć :)

IncognitoTSW 09.04.2010 15:57

A Gołoś? Kiedy zagra?

FraMat 09.04.2010 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 882550)
Może tak zaczynał ,do puty ,Skorża nie zdejmował Łobo i przestawiał Kirma na prawa strone.Wydaje mi się ,ze i wtrakcie meczu mieli się wymieniac jak czynił to niegdyś Zieńczuk z Kosą.Nie zmienia to faktu,ze występując na lewej stronie dużo lepiej się prezentował,niz grając na prawej.

nie mówi się: do puty, tylko: do putany...

a ad meritum: Większość spotkań w Wisle Kirm grał na lewej stronie, czasami w trakcie meczu wymieniał się pozycjami albo z Małym, albo z Łobo.
Jednak Kasperczak pamięta, że to PiBrożek był szykowany na lewą stronę i tam się upiera go wsadzać ze szkoda dla Kirma, podczas gdy Brożek o wiele lepiej spisuje sie na lewej obronie. Jesli jeszcze, grając w stylu preferowanym przez Kaspra, jako lewy obrońca częściej i aktywniej podłączałby się pod swojego skrzydłowego, byłoby to z większą korzyścią niż PiBrożek na skrzydle (bo nie ma on ani dryblingu, ani szbkości, ani odejscia wymaganych na skrzydle)

Ogryzek 09.04.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 882560)

a ad meritum: Większość spotkań w Wisle Kirm grał na lewej stronie, czasami w trakcie meczu wymieniał się pozycjami albo z Małym, albo z Łobo.
Jednak Kasperczak pamięta, że to PiBrożek był szykowany na lewą stronę i tam się upiera go wsadzać ze szkoda dla Kirma, podczas gdy Brożek o wiele lepiej spisuje sie na lewej obronie. Jesli jeszcze, grając w stylu preferowanym przez Kaspra, jako lewy obrońca częściej i aktywniej podłączałby się pod swojego skrzydłowego, byłoby to z większą korzyścią niż PiBrożek na skrzydle (bo nie ma on ani dryblingu, ani szbkości, ani odejscia wymaganych na skrzydle)

To samo co Kirm:)

1q2 09.04.2010 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 882574)
To samo co Kirm:)

Kirm to niby ma tyle że u nas cała ofensywa leży i kwiczy;)
Stąd nawet Ba, który techniką i przeglądem pola, zamiata całą ligę nie wiele może zrobić a co gorsze z braku żadnej alternatywy rozegrania stara się kiwać i grać ryzykownie - co już kilka razy skończyło stratą i groźnymi kontrami.Jak tak to będzie wyglądało z kuchenkorzem to nas zamiotą w 45 minut

Kasperczak najpierw musi nauczyć ich grać kombinacyjnie , jakiś schematów ,gdzie można grac na pamięć ,ustawiania się, wychodzenia na pozycje...Jak dla mnie to jeśli w ogóle jest do zrobienia, to ze 2 przerwy między rozgrywkami potrzebne.Teraz to jedynie lekkie korekty, co jest czynione.

ps. a co do Gołosia, to z tego co pamiętam kontrakt kończy mu się z końcem czerwca.

Marcin_fan 09.04.2010 16:57

kiedy będzie znana 18 - stka meczowa Wisły na jutrzejszy mecz ze Śląskiem ??

Griszka30KR 09.04.2010 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 882560)

)

Putana to co najwyzej kobieta lekkich obyczajów z włoskiego...

Marcin_fan 09.04.2010 17:30

widział ktoś tą meczową 18 stke ????????

SpoXsteR 09.04.2010 17:40

Cleber trenuje z.. trampkarzami
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._trampkarzami/

IncognitoTSW 09.04.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 882598)

Pamiętając jego technikę to nie zdziwiłbym się jakby przejął piłkę w swoim polu karnym i truchtając przez całe boisko ominął wszystkich trampkarzy po czym położył bramkarza i czekając na niego w bramce załadował piłkę do bramki.

tomasz_19 09.04.2010 21:12

Kasperczak: " Mam do dyspozycji trzech napastników: Małeckiego, Boguskiego i właśnie Brożka, no i jeszcze Christowa - przypomniał." To zdanie mówi samo za siebie... pokazuje jaka jest pozycja Christowa w drużynie... Praktycznie Bułgar można powiedzieć jest skreślony przez Kasperczaka, a szkoda...

kubawislak 09.04.2010 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 882704)
Kasperczak: " Mam do dyspozycji trzech napastników: Małeckiego, Boguskiego i właśnie Brożka, no i jeszcze Christowa - przypomniał." To zdanie mówi samo za siebie... pokazuje jaka jest pozycja Christowa w drużynie... Praktycznie Bułgar można powiedzieć jest skreślony przez Kasperczaka, a szkoda...

Daj spokój, ten Christow to totalna porażka, już bym wolał Leszczaka...

Orson 09.04.2010 21:18

tomasz_19: dlaczego szkoda?

Acima 09.04.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 882704)

Christov przyszedl jako rezerwowy Lewskiego, czyli drużyny słabszej od Wisły. Zresztą widać było podczas jego krótkich występów, że to niesłychane drewno.

WILU TS 09.04.2010 21:26

A dlaczego nie szkoda ? Denerwuje mnie to od wielu lat w Wiśle że nie daje się tak na prawdę szans piłkarzom,Żurawski potrzebował przecież ponad rok żeby się zgrać - a miał raczej większą klasę niż Christov,to czego mamy wymagać od takiego Bułgara ?
I co,Garguła wróci po kontuzji zagra źle 3 mecze i aut ? nie pojmuje

tomasz_19 09.04.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 882709)
tomasz_19: dlaczego szkoda?

sory, ale nie dysponujemy wieloma zawodnikami w lini ataku, Christow w formie by nam się przydał, nie wierzę, że zapomniał jak się gra w piłkę zwłaszcza, że nie zostaje się królem strzelców przez przypadek 2 razy... tak na prawdę nie dostał poważnej szansy zarówno od Skorży jak i Kasperczaka, w pierwszym swoim występie musiał z marszu wejść do 1 jedenastki bez możliwości zgrania się z kolegami z zespołu... mówię, dla mnie nie jest jakimś tam ogórkiem z łapanki tylko trzeba dać mu szanse...

IncognitoTSW 09.04.2010 21:50

Nie powinno się skreślać zawodnik tak szybko. Taki Łobo już od 2 lat pokazuje jakim jest drewnem i beztalenciem a ciągle gra i dostaje kolejne szanse. W końcu najwyższy kontrakt w drużynie zobowiązuje, prawda Wojtuś?

AYALA 09.04.2010 21:55

ale nikt nie będzie dawał Hristovovi dwóch lat na aklimatycacje.To już nie te czasy żeby na kogoś czekac tak długo czy wypali, klubu na to nie stac w obecnej trudnej sytuacji finansowej.Zamiast takich obcokrajowców już lepiej sprawdzac chłopaków z ME.

martinius028 09.04.2010 22:51

Hristov mógłby dostać chociaż z 2 mecze pod rząd zwłaszcza biorąc pod uwagę słabą dyspozycje Brożka.

Acima 10.04.2010 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 882743)
Hristov mógłby dostać chociaż z 2 mecze pod rząd zwłaszcza biorąc pod uwagę słabą dyspozycje Brożka.

Ale trener go chyba widzi kilka dni w tygodniu. Nie jest chyba przypadkiem, że ani Skorży ani Kasprowi Bułgar jakoś specjanie nie zaimponował. Ma go wystawić na przekór tego co pokazuje na treningu, aby udowodnić szanownym forumowiczom, że się nie nadaje?

IpkiS_Samo_zŁo 10.04.2010 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 882764)
Ale trener go chyba widzi kilka dni w tygodniu. Nie jest chyba przypadkiem, że ani Skorży ani Kasprowi Bułgar jakoś specjanie nie zaimponował. Ma go wystawić na przekór tego co pokazuje na treningu, aby udowodnić szanownym forumowiczom, że się nie nadaje?

Piechna ponoc na treningach zawsze prezentowal zenujacy poziom :)

peterwislak 10.04.2010 16:08

to Sobol pewnie nie zagra z Lechem a ze Ślaskiem pewnie zagra:(

For_FuN_ 11.04.2010 12:24

To chyba oczywiste, ze Sobolewski nie zagra z Lechem(jesli nastepna kolejka odbedzie sie zgodnie z planem). Zostal ukarany odsunieciem na 1 mecz(a nie na mecz ze Slaskiem)...skoro kolejka jest przesunieta, to nie gra z zespolem z Poznania.

BRTS39 11.04.2010 12:31

Ale za to Głowa i Marcel będa na Lecha. Mecze piatkowe tez przełożone tak?? Bo do piatku jest załoba.

leyzer87 11.04.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 883191)
Ale za to Głowa i Marcel będa na Lecha. Mecze piatkowe tez przełożone tak?? Bo do piatku jest załoba.

Do soboty.

amauri1990 11.04.2010 12:47

macie się czym licytować
będzie komunikat Ekstraklasy, będzie wiadomo

pablo92TSW 11.04.2010 12:50

Mi się też wydaje, że do piątku.

leyzer87 11.04.2010 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 883198)
Mi się też wydaje, że do piątku.

Komorowski ogłosił TYDZIEŃ żałoby narodowej, czyli 7 dni. Zrobił to wczoraj, w sobotę. Jeszcze liczyć potrafię do siedmiu.

Stanlej13 11.04.2010 13:13

Wydaje mi się kolego, że jednak nie. Po kolei: sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, piątek. Jak w mordę strzelił to siedem dni. Od jednej soboty do drugiej mija 7 dni, ale licząc te dwa dni łącznie to jest tydzień plus ta druga sobota ekstra.

filoo 11.04.2010 13:32

Spokojnie, następna kolejka już idzie normalnie w całości, wiem to z bardzo dobrego źródła

Zwierze 11.04.2010 13:34

Było napisane w innym temacie, żałoba jest do piątku włącznie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl