Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Daniel Alves 09.10.2009 19:54

Wydaje mi się że zimą dobrze by było kupić Sobiecha. To może być drugi Sosin(oczywiście z Cypru).

BRTS39 10.10.2009 13:02

http://en.wikipedia.org/wiki/Sebasti%C3%A1n_Viera - chyba najlepszy bramkarz jakiego moglibysmy ściagnąć zza zagranicy na ten moment - - za darmo :D

cfa 10.10.2009 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 802130)
http://en.wikipedia.org/wiki/Sebasti%C3%A1n_Viera - chyba najlepszy bramkarz jakiego moglibysmy ściagnąć zza zagranicy na ten moment - - za darmo :D

Ciekawe jakie ma wymagania finansowe.

Acapelo 11.10.2009 09:20

Bednarz sciągnął nam za darmo Marcelo, za półdarmo Kirma, za darmo Alvareza, czyli 3 piłkarzy do podstawowej jedenastki i poleciał ze stanowiska...
Ciekawe jak wypali duet Cas-Kl oby nie tak jak "doktor" hab. n. futbolowych Stefan "Cracovia" Majewski.

Oby nam sprowadzili równie utalentowanych def. pomocnika w miejsce Cantoro i szybkiego rozwojowego napadziora.

DiegoRibasDaCunha 11.10.2009 10:28

Dragan Jelic 23 lat.
Kontrakt do 30.06.2010

http://transfermarkt.de/de/spieler/2...an/profil.html
http://www.youtube.com/watch?v=Beudi...layer_embedded#

Deivid 20 lat. (za Mauro)
Kontrakt do 2011

http://transfermarkt.de/de/spieler/1...id/profil.html
http://www.youtube.com/watch?v=PifHE...layer_embedded

AYALA 11.10.2009 10:36

myśle że jeden doświadczony napastnik by sie przydał . Wasiluk ma co prawda 30 wiosen ale strzela sporo bramek w lidze Białoruskiej.W 23 meczach Repr. zdobył 10 goli.Z Dynama Brześc możnaby go wyciągnąc.http://www.transfermarkt.at/de/spiel...uk/profil.html

Waldi69 11.10.2009 10:46

Przy całym szacunku dla waszych propozycji nie zapominajmy że mamy poważną dziurę budżetową sięgającą chyba 2 mln Euro, więc chyba nic nie wypali z tych transferów, zwłaszcza gotówkowych...

WiernyWiśle 11.10.2009 11:24

Bednarz NIE sciągnął Kirma i Alvareza! Bednarz chciał Bożoka a nie Kirma. Kirm i Alvarez są w Wiśle dlatego że chciał tego Skorża. Bednarz ich nie chciał. Zamiast Alvareza i Jopa mieli przyjsc dwaj brazylijczyce.

Joaquin 11.10.2009 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiernyWiśle (Post 802512)
Bednarz NIE sciągnął Kirma i Alvareza! Bednarz chciał Bożoka a nie Kirma. Kirm i Alvarez są w Wiśle dlatego że chciał tego Skorża. Bednarz ich nie chciał. Zamiast Alvareza i Jopa mieli przyjsc dwaj brazylijczyce.

Przeczytaj to co napisałeś i raz jeszcze się nad tym zastanów.

A niby skąd Skorża miałby wiedzieć o tych zawodnikach?? Przecież nie jeździ sam po Europie, bo ma co innego do roboty. Kirm był nr 1 z pośród listy przedstawionej przez Bednarza i dlatego przyszedł. Alvarez był ofertą last minute a poza tym nie miał godnego rywala.

JOSE 841 11.10.2009 12:54

a może tego pana http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html do sztabu szkoleniowego jako scouta albo trenera albo w miejsce które wcześniej grzał Bednarz???a przy okazji zwiększyłyby sie szanse na gre Ebiego w Wiśle

Maciuś 11.10.2009 13:33

Koles wedlug mnie sprawia wrazenie jakby sie zatrzymal w glebokiej komunie, mentalnie i wogole. Lato tez byl kiedys bardzo dobrym zawodnikiem, jak jest teraz kazdy widzi.

JOSE 841 11.10.2009 13:53

Maciuś o kim muwisz o Ebim czy o Włodku Smolarku??

cfa 11.10.2009 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 802576)

O obu pewnie :)
Senior

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 802576)

O obu pewnie :)
Senior do sztabu szkoleniowego, a junior do kadry pierwszego zespołu.
No i będzie miał kto uczyć naszych grajków zastawiania się w narożniku boiska po zdobyciu powadzenie :)

martin_6 11.10.2009 14:57

Cytat:

No i będzie miał kto uczyć naszych grajków zastawiania się w narożniku boiska po zdobyciu powadzenie :)
Swojego syna nie potrafił (jak próbował tak zrobić w meczu z Austrią to wszyscy pamiętamy jak się skończyło), a naszych ma nauczyć?!

cfa 11.10.2009 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 802603)
Swojego syna nie potrafił (jak próbował tak zrobić w meczu z Austrią to wszyscy pamiętamy jak się skończyło), a naszych ma nauczyć?!

No może Ebi akurat tego nie łapał, a taki Łobo chociażby załapie ...

szprotson 11.10.2009 17:11

naprawde załamałbym sie gdyby w koszulce z Biała Gwiazda miał biegac obibok Smolarek.

Już wole Wojtka Ł.

arti 12.10.2009 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 802470)
Bednarz sciągnął nam za darmo Marcelo, za półdarmo Kirma, za darmo Alvareza, czyli 3 piłkarzy do podstawowej jedenastki i poleciał ze stanowiska...
Ciekawe jak wypali duet Cas-Kl oby nie tak jak "doktor" hab. n. futbolowych Stefan "Cracovia" Majewski.

Oby nam sprowadzili równie utalentowanych def. pomocnika w miejsce Cantoro i szybkiego rozwojowego napadziora.

400tys. euro za Kirma nie nazwałbym półdarmo dla Wisły. niemniej może to być dobra inwestycja jak coś pokaże na MS. Wtedy bańkę, półtora może się udać od kogoś wyjąć.
100 tys. euro za wypożyczenie Alvareza to też nie jest za darmo, chyba, że dla Ciebie...

Acapelo 12.10.2009 09:13

No sorry ale piłkarz, który pojedzie na mistrzostwa świata i jest podstawowym graczem reprezentacji, w dodatku 25 letni to dla ciebie nie jest dobra cena? A nie obchodzi mnie ile dadzą za Kirma bo mam nadzieję że nikt nie będzie chciał go sprzedawać.

Jeżeli chodzi o Alvareza to jest to jeden z lepszych prawych obrońców w lidze już w tej chwili. Jeżeli uważasz że za 100tys Euro jesteś w stanie lepszego znaleźć to gratulacje. Wolę Alvareza od Singlara. A Singlar też nie był zły.

Wojtas 12.10.2009 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 802754)

Jeżeli chodzi o Alvareza to jest to jeden z lepszych prawych obrońców w lidze już w tej chwili. Jeżeli uważasz że za 100tys Euro jesteś w stanie lepszego znaleźć to gratulacje. Wolę Alvareza od Singlara. A Singlar też nie był zły.

Ja tez mam podobne zdanie co do Pabla.

Po odejsciu Baszcza naprawde bałem sie o prawa obrone,ze bedzie druga histria jak z poszukiwan jak z Bramkarzem.Zwlaszcza ze jakos Singlar mnie nie przekonywal swoja gra.Tymczasem przyszedl gosc niby z rezerw ,ale cos tam gral,zaliczyl mecz w reprze Urugwaju i od pierwszego spotkania o Superpuchar z Amiką bylo widac ze grac potrafi .

Odpukac w niemalowane ze udalo sie szybko znalesc kogos o kim na dzis mozemy powiedziec ze narazie godnie zastepuje nam Baszcza.

Wojtas 12.10.2009 16:52

Ebi Smolarek ,przeciez on gra tam gdzie "zadziała " jego tatus wiec ,jesli Wlodziu nie ma u nas jakiegos angazu to i Ebiego tez u nas nie zobaczymy

i chwała Bogu :)

willow 12.10.2009 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joaquin (Post 802514)
Przeczytaj to co napisałeś i raz jeszcze się nad tym zastanów.

Kirm był nr 1 z pośród listy przedstawionej przez Bednarza i dlatego przyszedł.

Błąd. Kirm był nr 1 na liście Skorży, a nie Bednarza.

Markus 12.10.2009 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 802845)
Ebi Smolarek ,przeciez on gra tam gdzie "zadziała " jego tatus wiec ,jesli Wlodziu nie ma u nas jakiegos angazu to i Ebiego tez u nas nie zobaczymy

i chwała Bogu :)

To oczywiście s.f, ale ja uważam, że Smolarek w Wiśle byłby świetnym ruchem transferowym klubu. Po odbudowie i ponownym "podpromowaniu" zawodnika, Wisła mogłaby dużo na nim zarobić, a nawet w beznadziejnej formie i tak byłby wielką gwiazdą ekstraklasy, potrafiącą na boisku rozmontować każdą krajową obronę.

Ogryzek 12.10.2009 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 802858)
To oczywiście s.f, ale ja uważam, że Smolarek w Wiśle byłby świetnym ruchem transferowym klubu. Po odbudowie i ponownym "podpromowaniu" zawodnika, Wisła mogłaby dużo na nim zarobić, a nawet w beznadziejnej formie i tak byłby wielką gwiazdą ekstraklasy, potrafiącą na boisku rozmontować każdą krajową obronę.

Zarobić na Smolarku?

Zarobić to można np na Jodłowcu, Lewczuku, Dudce, Kokoszce, Polczaku (tak, tak :) ) bo takich drewien szukają w naszej lidze lub na wylansowanych z Ameryki Południowej młodych (Marcelo, Rodnei), Afrykanach (Uche, Traore) ale nie na Smolarku:)

Jeśli teraz NIKT go nie chce za darmo:) Gość już ma z górki, wyżej nie podskoczy, jeśli nawet grałby dobrze w Wiśle to i tak potencjalny kupiec wie że On już NIC wielkiego nie pokaże w dobrych ligach (ten co może zapłacić konkretną kasę) To tak jak z Rogerem, trafił do naszej ligi w wieku już 24 lat mając przygody w Hiszpanii i wiadomo że już się tam na nim poznali. Nikt za niego nie dawał żadnych pieniędzy (prasa warszawska tylko pobredzała o 5 mln EUR). Tylko Grecy się złasili na niego za drobne....

I tak pewnie będzie ze Smolarkiem, pogra u Nas i odejdzie za czapkę gruszek...

Co nie znaczy że dla samej gry w Wiśle nie warto go sprowadzić. Ale inwestycja finansowa to marna.

BTW
Uche to był inny przypadek, trafił do nas z rezerw i w młodym wieku

Markus 12.10.2009 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 802891)
Zarobić na Smolarku?

Zarobić to można np na Jodłowcu, Lewczuku, Dudce, Kokoszce, Polczaku (tak, tak :) ) bo takich drewien szukają w naszej lidze lub na wylansowanych z Ameryki Południowej młodych (Marcelo, Rodnei), Afrykanach (Uche, Traore) ale nie na Smolarku:)

Był okres, kiedy i Kosowskiego czy Frankowskiego nikt nie chciał za darmo. Spokojnie.

Prawie na każdym piłkarzu klasy Smolarka można dużo zarobić podając mu rękę w odpowiednim momencie, o ile ów jest zdrowy.

Jego wartość gdy będzie regularnie grał znów zacznie rosnąć, a nie tylko nadal spadać - jestem pewien, że wkrótce wszyscy się o tym przekonają.

Wojtas 12.10.2009 22:00

Cytat:

Jak sie w wiekszosci zgadzam z twoimi opiniami tak teraz mam pewne watpilwosci.

Smolarek nawet jesli teoretycznie nasz klub zaporponowal bym ku konkurencyjny kontrakt w porowananiu z kims np z Bundelsigi,napewno wybral by Lige Niemiecką.A tam ławka...on poprostu wolalby grac "tam" niz w naszym polskim bajorku.

flamengista 12.10.2009 22:28

Cytat:

Wszystko fajnie, ale jak wspomniałeś - to science-fiction. Nie ma tematu Smolarka w Wiśle, więc i nie ma co o tym dyskutowaći...

IncognitoTSW 12.10.2009 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 802970)
poprostu wolalby grac "tam" niz w naszym polskim bajorku.

A dziwisz się?... ja nie...

AYALA 13.10.2009 07:02

fajnie jakby udało sie Csaplarowi poszukac takiego drugiego Rogera jaki był w Legii.Myśle ze w 2 lidze Brazylijskiej tej klasy pomocników jest pełno.500 tyś Euro to chyba rozsądna cena za takiego gracza

arti 13.10.2009 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 802754)
No sorry ale piłkarz, który pojedzie na mistrzostwa świata i jest podstawowym graczem reprezentacji, w dodatku 25 letni to dla ciebie nie jest dobra cena? A nie obchodzi mnie ile dadzą za Kirma bo mam nadzieję że nikt nie będzie chciał go sprzedawać.

za 25-letniego Słoweńca, ze średniaka grającego w reprze, która prawie nic nie osiągnęła przez kilkanaście lat 400 tys. euro dla Wisły to nie jest półdarmo. Tym bardziej, że moim zdaniem jak dotąd gość u nas nie szaleje przesadnie. Kosą, a nawet ćwiercią Kosy niestety nie jest...
Jaki jest status Alvareza to mało kto wie. 100tys za roczne wypożyczenie, a potem opcja wykupu (za 400tys. euro?) czy 100tys. za całą operację? bo to różnica przyznasz...
Zwierze: właśnie były takie informacje. ale konia z rzędem kto wie na stówę jaka jest sytuacja. a 100 a 400 czy 500 to różnica - każdy to przyzna.

Zwierze 13.10.2009 10:38

Co do Alvareza to czasem nie kończy mu się kontrakt z poprzednim klubem i jest do podpisania za darmo?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 803031)
Zacytuje "obudziłeś się z ręką w nocniku" ? kilka stron wcześniej nawet sam pisałem, że mu się kończy i Wisła jest nim zainteresowana :foch:

Zacytuj Panu powyżej który chce płacić ileś tam tysięcy euro za transfer. Czy to prawda to inna sprawa. Wyjaśni się po sezonie
a co do czytania każdej strony wybacz ale temat jest tak fascynujący że chyba się nie zdecyduje:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl