Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

kolunioTSWBKS 19.01.2012 16:17

To wszystko wygląda nie najlepiej...

Wisła nie szkoli młodzieży a to jest podstawą przyszłosci klubu ktora ,do tego brakuje stabilizajcji co jakis czas wymienia sie częsc skladu czasami w nierozsądny sposob,nie ma jakis konktetnych działan planow co do przyszlosci...My powinnismy ogrywac wszystkich w polsce i co roku walczyc w europejskich pucharach a nie dostawac baty na wlasnym stadionie z ousaiderami ligi...

kolunioTSWBKS 19.01.2012 16:24

ale miejmy nadzieje ze na wiosne wyjdziemy na prostą i pokazemy na co nas stac...!!!
Kaziuu!!

fresh.cie 19.01.2012 16:30

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Paljicia.html

Paljić liczy na nowy kontrakt, ale jakoś przedstawiciele nie wykazują chęci.

borys 19.01.2012 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1210919)
Gra Amici w lidze w ubiegłym sezonie jednak zamyka temat mitomańskiej wielkości tej drużyny.
My jednak w lidze wypadliśmy dużo lepiej i ... tyle w temacie pobocznym.

_______
Wracając do transferów i priorytetów.
Co do priorytetu zgoda, ale co do wizji, to potrzebne są na to pieniądze, tak więc na dziś to tylko polityka oszczędnościowa i łatanie dziur, ale w istocie przedłużenie kontraktu ze Stanem do byłby najlepszy transfer tego roku. Nie, to nie jest narzekanie, to raczej czarnowidztwo. Otóż sytuacja konkurencji też nie jest bynajmniej taka różowa. Jedyne co można zauważyć to akademia piłkarska w Legii która może zadziała na naszego bossa i nasz klub jako przykład pozytywny. Bo transfery Polonii to jednak mimo wszystko na kolana nie rzucają. Reszta od nas się nie różni. Będziemy więc na równi, ale nie za wspomnianymi klubami i to jest racjonalna ocena rzeczywistości w negatywnym scenariuszu , bo ten pozytywny jest taki że Cupiał nie pogodzi się na bycie Wisły jednym z 4 czy 5 kandydatów do MP tylko nadal będzie chciał abyśmy byli nr 1. Na dziś już jesteśmy jednak blisko tej wersji bycia jednym z wielu, na dziś. Fakt kadra ma dziury, ale podobna zdobyła jednak MP w 2011.
Rzecz w tym że aby nie stać w miejscu potrzebny jest pozytywny sygnał od klubu w postaci dobrego transferu, a tego na dziś brak.

Milosz to przemysl to.

1. Czy konurencja na taka skale, jesli wogole, lata sklad wypozyczeniami/ (tak lata bo inaczej nazwac tego nie mozna).
2. Czy konkurencja placi wiecej? (Valckx, w koncu dla jaj tak mowil)
3. Ile mija od uruchomienia szkolki do pierwszych efektów - nadal uważasz ze Legia nie odjechala na lata?
4. Tylko Legia ma sukcesy w pracy z mlodzieza? hmmm spojrz kadra U21 - sporo pyr tam gra.
5. Wiek kadr zespolow
6. Polonia - transfery nie rzucaj na kolana bo nie robia ich z glowa - co do kasy na nie wydawanej jednak maja sie czym pochwalic a niech im sie ze 2,3 razy jednak uda. (2x w....... u siebie - tez nic nie mowi?)
7. Slask - u nas niby profesjonalizm, u nich nowi juz trenuja z druzyna...
8. Frekwencja - Lech w tym sezonie mniejsza niz u nas przez przepychanki kibice-zarzad. A Legia, Slask?
9. Ilosc polakow(cos grajacych) w skladach - w koncu nie mozna miec 22 zagraniczniakow.

elliot_ness 19.01.2012 16:50

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Warto się zainteresować

fanfan 19.01.2012 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1210935)

Fakt , Cywka byłby ciekawym wzmocnieniem rywalizacji .

milosz 19.01.2012 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1210931)
Milosz to przemysl to.

1. Czy konurencja na taka skale, jesli wogole, lata sklad wypozyczeniami/ (tak lata bo inaczej nazwac tego nie mozna).
2. Czy konkurencja placi wiecej? (Valckx, w koncu dla jaj tak mowil)
3. Ile mija od uruchomienia szkolki do pierwszych efektów - nadal uważasz ze Legia nie odjechala na lata?
4. Tylko Legia ma sukcesy w pracy z mlodzieza? hmmm spojrz kadra U21 - sporo pyr tam gra.
5. Wiek kadr zespolow
6. Polonia - transfery nie rzucaj na kolana bo nie robia ich z glowa - co do kasy na nie wydawanej jednak maja sie czym pochwalic a niech im sie ze 2,3 razy jednak uda. (2x w....... u siebie - tez nic nie mowi?)
7. Slask - u nas niby profesjonalizm, u nich nowi juz trenuja z druzyna...
8. Frekwencja - Lech w tym sezonie mniejsza niz u nas przez przepychanki kibice-zarzad. A Legia, Slask?
9. Ilosc polakow(cos grajacych) w skladach - w koncu nie mozna miec 22 zagraniczniakow.

No to po kolei.
- Liczy sie wynik sportowy, a wypożyczenia jak są dobre to dają dobre wyniki, a piłkarze sprawdzeni zawsze mogą być wykupieni i z ich oceną nalezy zwyczajnie poczekać.

- Na dziś konkurencja płaci więcej bo to my jesteśmy MP i inni nas próbują przegonić. Stan jednocześnie sygnalizuje że będziemy się musieli przyzwyczaić i do tego że w Wiśle będzie sie płaciło więcej, warto czytać całe wypowiedzi a nie wyjmować fragmenty które nam odpowiadają.
("Lech, Legia i Polonia płacą piłkarzom więcej niż my i musimy próbować im dorównać - przyznał Stan Valckx. Stan Valckx w wywiadzie dla "Faktu" przyznał, że polska liga musi przyzwyczaić się do wydawania większych kwot na transfery piłkarzy. Nie chciał jednak zdradzić, czy Biała Gwiazda zdoła wykupić Dawida Bitona.")
I dobrze że tak mówi bo to potrzebna presja na naszego bossa. Polska liga musi, to znaczy Wisła też musi i takie jest stanowisko Valckx’a, a jak będzie tego na dziś nie wiemy. Przewidywanie że na 100% inne kluby w polskiej lidze za powiedzmy 2 czy 5 lat będą płaciły więcej od Wisły to jednak czarnowidztwo, na dziś nikt tego nie wie jak będzie, są różne scenariusze i ci co lubują się w narzekaniu rzecz jasna widzą tylko te czarne.

-Akademia jest Wiśle potrzebna i to jest tzw. oczywista oczywistość, ale czy Legia będzie miała ze swojej pożytek za powiedzmy dwa czy trzy lata to zależy od bardzo wielu czynników, jakoś jak mam być szczery to nie bardzo wierzę w trwały sukces klubu z W-wy, tam dość łatwo takie talenty sie marnują, szybkie życie stolicy, propaganda mediów, że oto jest już nowy Messi (?!?) i talencik ...zmarnowany, a jak będzie ...to tradycyjnie poczekamy, zobaczymy. Akademia piłkarska jest nam jednak bardzo potrzebna zwłaszcza że w Wiśle dała by ona moim zdaniem jeszcze lepsze rezultaty, bo jednak media są bardziej scentralizowane i dużo łatwiej zachłystują sie talencikami L, niż ewentualnie w Wiśle, więc klimat dla takiego przedsięwzięcia w naszym klubie byłby dużo lepszy i stąd lepsze były by wyniki sportowe, te końcowe z grą w pierwszej jedenastce naszych młodzików.
Co do młodzieżówek naszej polskiej kadry to mega talentów Ja tam nie widzę, ale może się mylę. Czasy gdy do Wisły przychodzili z niemal tego samego rocznika Głowacki, Baszczyński, Jop, Sosin, Kosowski ... jednak minęły. Potencjałem Amici też w tym względzie bym się nie zachwycał, są przed nami ale czy sportowo to im coś da , osobiście wątpię.

-Na temat transferów Polonii juz pisałem nie chcę sie powtarzać że na kolana nie rzucają, podobnie z tym profesjonalizmem Śląska, owszem są przed nami w tabeli ligi, ale do LE nie weszli, a z nami mecz bezpośredni przegrali będąc drużyną dużo słabszą, więc nie przesadzajmy z tą niby trwałą potęgą profesjonalnego Śląska.
Podobnie się ma rzecz z finansami i frekwencją, proponuje ...poczekajmy. Śląsk ma fajną frekwencje, ale jak zacznie przegrywać... wystarczy popatrzyć na Lechię i widać jak to może zacząć wyglądać.
Naszym problemem jest zapełnienie R22 i na tym powinny się skupić władze Wisły. I myślę że ma to związek z ilością Meliksonów w Wiśle, ale i z ze zbyt małą ilością Polaków, pewnie tu będą potrzebne różne korekty transferowe, jednak i tak kluczowy jest ostateczny wynik sportowy, jak graliśmy z Apoelem to problemu z zapełnieniem stadionu nie było (jakby otwarte byłyby 4 trybuny to też byłby komplet).

Wniosek jest taki że mamy wiele do zrobienia, ale reszta polskiej piłki nie jest przed nami (wyjątek to szkółka L) i nawet ten sezon powinien to udowodnić, o MP będzie bardzo trudno (to wygląda z dzisiejszej perspektywy na mission impossible, ale jak wiemy właśnie w piłce ... Impossible is Nothing i tego sie trzymajmy.
Choć w realnej ocenie to w lidze jest mozliwa jedynie skuteczna walka o podium.

_____
- Ale za tekst do przemyśleń, dzięki.

westersyl 19.01.2012 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 1210829)
No, a Lothar Matthaeus ma bogatszą karierę piłkarską od Mourinho! Ba! Sam Kazek ma bogatszą karierę piłkarską od Portugalczyka, jak nam się udało takiego geniusza zatrudnić to nadal jestem pełen podziwu...

A co do bycia asystentem to właśnie - był jedynie asystentem. Zero doświadczenia, na wstępnie pozycja "na kolanach" do zarządu (jak on może stawiać jakiekolwiek warunki?), a do zorientowania się, że Kirm nie potrafi wrzucać to naprawdę nie potrzeba wielkich kwalifikacji i multum czasu, a takie newsy odnośnie charakteru Małeckiego mógłby nowego szkoleniowcowi przekazać asystent, bądź ktoś z klubu. Zatrudnienie Moskala to strzelanie na ślepo i oszczędzanie na czym się da, brak jakiegokolwiek szerszego planu. Oczywiście, że oceniać pracę Kazka będzie można dopiero za jakiś czas, ale szanse, że się sprawdzi bynajmniej nie wynoszą 50 %.

Chciałem jedynie podkreślić to, że ludzie robią z Moskala idiotę mimo ze nie ma ku temu podstaw.
Co do Kirma, Małeckiego i wrzutek to generalnie chodzi o to że nowy trener ewentualnie znowu potrzebowałby czasu aby wszystkiego "dotknąć" zrozumieć specyfikę ligi co zajęłoby trochę czasu.

borys 19.01.2012 19:22

Milosz,

1. Slowo klucz w Twojej tezie „mogą”, dodatkowo wziąłeś pod uwage wpływ opierania składu na rocznym zaciągu?(zgranie), dalej skoro ten zaciag jest z roku na rok wiekszy, jak wyglada nasz „majatek trwaly-pilkarze zakontraktowani gdzie istnieje mozliwosc sprzedazy” (i jego wartość) – maleje czy rosnie?, dodatkowo czy luka jak powstaje co pol roku - wypożyczenia, koncza się i zaczynaja nie powoduje ze mamy te same pieniadze na zastapienie coraz większej liczby graczy? Jakosc w gore czy w dol?
2. „Na dziś konkurencja płaci więcej bo to my jesteśmy MP” - ??? ze niby nas Gonia? Konkurencja nie placi wiecej od dzis(tego sezonu).

Piszesz: Stan jednocześnie sygnalizuje że będziemy się musieli przyzwyczaić i do tego że w Wiśle będzie sie płaciło więcej, warto czytać całe wypowiedzi a nie wyjmować fragmenty które nam odpowiadają.
("Lech, Legia i Polonia płacą piłkarzom więcej niż my i musimy próbować im dorównać - przyznał Stan Valckx. Stan Valckx w wywiadzie dla "Faktu" przyznał, że polska liga musi przyzwyczaić się do wydawania większych kwot na transfery piłkarzy. Nie chciał jednak zdradzić, czy Biała Gwiazda zdoła wykupić Dawida Bitona."

Musi to na Rusi a w Wisle to jak Bogusław chce, Stan naprawde może rozne twierdzenia stawiac i to jak najbardziej trafne ale nie ma jakiegokolwiek wpływu decyzje w klubie.
Wiec c z tego co piszesz? Valckx jest a za chwile może go nie być Pan Cupail natomiast zostanie.

Popatrz z perspektywy czasu jak niektórzy byli daleko za murzynami jeśli chodzi o warunki finansowe a gdzie sa teraz – Slask, Lech – nie daje to do myslenia, ze jak tyle nadrobili to będą to dalej robic.

3. Marnowanie talentow w Legi – nie te czasy grupy młodzieżowe już maja psychologow i dzieciaki sa prowadzone krok po kroku. Czy będą mieć talenty na miare milionow euro – nie wiem ale swój sklad wypelnia sobie niezłymi pilkarzami jak na nasze warunki na pewno. W U21 mega talentow nie ale sa gracze którzy mogą się plasowac w wyzszych stanach naszej ligi, czyli tacy, których cena w TM-E na starcie = 1 mln. EUR(chore ale tak jest) – mimo wszystko oplaca się.
4. Slask – nie zachwycajmy się? Dla mnie to ewenement naprawde nie widzisz co oni zrobili od 3-4 sezonow, to jest skok nie awans. Nie tak dawno tulali się po niższych ligach a teraz? Do sukcesow (ogółem) WIsly im daleko ale prędkość nadrabiania – imponujaca. N. u nich nikt nie dostal .......ca bo odpadli z LE.

Lepiej prostowac rzeczywistosc, czy uderzyc się w piersi powiedzie tu i tu dajemy dupy i cos zmienic?

KA*M*IL 19.01.2012 21:44

Mam pytanie, mianowicie ze strony głównej Wisły zniknęło poprzednie zdjęcie na głównej karcie. Pojawiło się nowe. Bez naszej ostoi- sobola. Nie wiem, czy coś jest na rzeczy? i czy zobaczymy go na wiosnę? jeśli kwestia była poruszana, proszę o odesłanie do odpowiedniego miejsca.

tomasz_19 19.01.2012 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KA*M*IL (Post 1211082)
Mam pytanie, mianowicie ze strony głównej Wisły zniknęło poprzednie zdjęcie na głównej karcie. Pojawiło się nowe. Bez naszej ostoi- sobola. Nie wiem, czy coś jest na rzeczy? i czy zobaczymy go na wiosnę? jeśli kwestia była poruszana, proszę o odesłanie do odpowiedniego miejsca.

Twoje obawy są bezpodstawne, zauważ że na zdjęciu które jest obecnie na oficjalnej stronie widnieje dwóch zawodników którzy prawdopodobnie w czerwcu pożegnają się z Wisłą... wydaje mi się, że to czysty przypadek, nie rób problemu z niczego. Natomiast rzeczą która na pewno niepokoi jest to, że nie ma oficjalnej informacji o tym, czy Sobol przedłuży kontrakt czy nie, uważam że mimo tych 35 lat na karku to zawodnik który jeszcze sezon, półtora może dać drużynie kawał serducha.

martin_6 19.01.2012 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KA*M*IL (Post 1211082)

Akurat ludzie zajmujący się stroną internetową mają takie informacje...

milosz 19.01.2012 22:23

Borys.
Inaczej, słowo klucz to "musi', a nie "mogą".
Jeśli Wisła chce konkurować to musi i już. Zaś Sz. Pan B.C. jest człowiekiem ambitnym i to nie fasmantagorie tylko konieczność, aby móc podtrzymać pozycję MP. Jasne że można założyć wszystko, ale jeśli Cupiał chce dalej wygrywać (w polskich warunkach bo o nich też tu mówię, bynajmniej nie tylko w europejskich) to będzie musiał słowa Stana potraktować b. poważnie o potrzebie większych sum, a czy Stan Valckx będzie czy nie będzie dalej pracował w Wiśle ....to Ja tego nie wiem i sugeruję nie wróżyć z fusów, bo aktualnie nikt tego nie wie chyba nawet sam boss BC.

Co do konkurencji w naszej lidze to tak pod względem sportowym jak i organizacyjnym, jeszcze nam nie odjechała (poza wspomnianą akademią L) i nie należy mitologizować siły rywali, co nie zmienia faktu że dużo w Wiśle musi się stać aby utrzymać status wypracowany przez lata. Wiadomo, infrastruktura, szkolenie i transfery, czyli: kasa, kasa, kasa. W okienku letnim poznamy już pierwsze wiążące odpowiedzi, teraz to nadal wróżenie ze wspomnianych fusów, choć samo dokonanie lub nie, jakiś realnych wzmocnień w zimowym okienku, też da już do myślenia.

Wisła wymaga zmian bo na dotychczasowych zasadach nie będzie dalej wiodła prymatu nawet w naszej miernej lidze, ale też nie należy przeceniać "potęgi" polskiej konkurencji.
Ważne aby jakiś dziennikarz, albo SKWK, zadało proste pytania odnośnie naszego klubu, o właśnie bazę szkoleniową, o akademię piłkarską, o marketing w kontekście zapełnienia R22 i wreszcie o dług Wisły wobec sponsora, który moim zdaniem nie powinien być tajemnicą i na koniec o możliwości transferów, słowem .... jaką siłę ofensywną ma na dziś Wisła. Pytania powinny być skierowane do Basałaja, choć wiadomo że za jego pośrednictwem odpowiedzi udzieliłby nam sam Cupiał.
A tak cisza i pustka i pole do popisu tak dla wiecznych pesymistów że wszystko zmierza do czarnej dziury, albo dla optymistów że ogólnie będzie dobrze, że linia partii słuszna i Moskal da nam złote góry, tymczasem prawda jest taka że ...niewiadomo jak będzie, zwyczajnie jest za mało informacji ...Ja nie wiem. Pewnie za pół roku będziemy dużo mądrzejsi, w kwestii kontraktu dla Stana, wyników Wisły i co najważniejsze dalszej polityki całego klubu, w tym polityki transferowej.

ziz99 19.01.2012 22:25

Po co nam Sandomierski??

Konkurencja jest potrzebna, ale akurat najpilniejsze wzmocnienia powinny być w innych formacjach...

karas1983 19.01.2012 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1211098)
Po co nam Sandomierski??

Dają to bierzemy. O ile informacje belgijskich mediów są prawdziwe. Wielkich kosztów ten transfer ze sobą nie niesie. Nie zdziwię się jeśli to Belgowie będą płacić całość pensji Sandomierskiemu. Dobry straszak na Naszych rezerwowych bramkarzy :-)

marek2a 19.01.2012 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1210872)
defensywny pomocnik- uważam, że tutaj mamy w tej chwili największą możliwość sprowadzenia piłkarza (po pierwsze dość łatwo go wkomponować, po drugie potrzebny nam następca Sobola) -lliczę na super okazję jak z Jovanovicem!

Tu sie nie zgodzę.Ta pozycja jest wystarczająco obsadzona.Mamy defensywnych pomocników: Sobol ,Wilk, Diaz ,ew. Jovanovic i Brud
dla nas najważniejszą uważam sprawą jest przedłużenie na kolejne lata kontraktu ze Stanem (moim zdaniem się bardzo dobrze sprawdza i ma wizję wyprowadzenia Wisły na prostą)

Tu 100% racji. Mój czarny sen (mam nadzieję ,że sie nie spełni) to taki ,że Stan po zakonczeniu kontraktu skusi sie kontraktem i kasą na transfery pewnego Pana z Wawy ( i nie (L) tu tu mam na myśli), więc wierze w mądrość Bossa ,że nie wypuści Asa z ręki, bo możemy się znaleźć w czarnej d

snyrting 20.01.2012 00:26

Cytat:

Po co nam Sandomierski??

Konkurencja jest potrzebna, ale akurat najpilniejsze wzmocnienia powinny być w innych formacjach...

Tak jest, ogrywajmy Belgom Sandomierskiego kosztem naszych piłkarzy. Czwarty bramkarz w kadrze to naprawdę niezły pomysł.

@marek2a

Nawiązując do "karcianej" metafory. As jest wartościowy tylko wtedy, kiedy chce się go użyć i wie jak to zrobić. W naszym wypadku wystarczyłaby zwykła 10, z tym że mądrze wykorzystana.

wislak68 20.01.2012 01:40

Cytat:

Po co nam Sandomierski??

No właśnie. Dziwna sytuacja. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest efekt znajomości naszego bossa z obecnym selekcjonerem? Gdyby miało się okazać że Sandomierski (który jest naprawdę utalentowanym bramkarzem) zajmuje miejsce w bramce wskutek innych niż sportowe przesłanek to byłoby bardzo niedobrze. Ciekawe jak na taki ruch zareagują Jovanić i Kurto? Serba trzeba chyba będzie wypożyczyć (co może sie okazać dla niego korzystne)?

Piotson 20.01.2012 01:43

A co mają powiedzieć?
Life is brutal, są za słabi to na ich miejsce sprowadza się lepszych. Jeżeli temu Jovaniciowi nie podoba się, że Sandomierski miałby dostać szansę gry, to niech udowodni że potrafi bronić. Chociaż i tak w tego Sandomierskiego nie wierzę.

wislak68 20.01.2012 02:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1211140)
A co mają powiedzieć?
Life is brutal, są za słabi to na ich miejsce sprowadza się lepszych. Jeżeli temu Jovaniciowi nie podoba się, że Sandomierski miałby dostać szansę gry, to niech udowodni że potrafi bronić. Chociaż i tak w tego Sandomierskiego nie wierzę.

Obawiam się że podobać to nie będzie się raczej Pareice. I oby faktycznie było tak że broni lepszy. Marko będzie sobie grał tam gdzie go wypożyczą.

AYALA 20.01.2012 07:17

Mały chce podwyżke
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...090,1,727.html

JrQ- 20.01.2012 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1211141)
Obawiam się że podobać to nie będzie się raczej Pareice. I oby faktycznie było tak że broni lepszy. Marko będzie sobie grał tam gdzie go wypożyczą.

jaki Marko chłopcze? :cenzura:

kacpaw91 20.01.2012 10:41

Mam nadzieję, że to tylko sianie paniki wśród kibiców przez media - odgrzewany kotlet.

piter116 20.01.2012 10:51

Nie ma tematu Sandomierskiego, przynajmniej na tę chwilę :
http://www.weszlo.com/news/9197-Grze...tym_pakowaniem

omen69 20.01.2012 10:55

Z jednej strony wygląda to na odgrzewany kotlet bo jest kilka takich tematów o których można pisać gdy nie ma o czym pisać w kontekście naszej polityki transferowej: albo mielić po kolei piłkarzy którzy za pół roku mogą odejść albo reaktywować starsze informacje. Tak było z Sobolewski, o tym, że chciałby on skończyć karierę w Jagiellonii wiemy nie o dziś, a że kończy mu się kontrakt niedługo to bach mamy artykuł "Sobol zagra w Jadze".

O tym, że o Małym mało pisano bardzo mnie dziwiło, szczególnie w kontekście odejścia z Wisły, gdy po pewnym incydencie były głosy, że jest to przesądzone. I teraz, albo jest to odgrzewany kotlet, czyli reaktywacja tamtych "newsów". I za kilka dni poczytamy o odejściu Meliksona, w końcu wyjaśniła się już sprawa z reprą, jest zdrowy, więc może odejść :). Albo rzeczywiście jest coś na rzeczy i Mały może odejdzie. W sensie "góra" już wcześniej zdecydowała.

Ciekawe tylko skąd redaktorki z PS odczytują humory naszych piłkarzy i jak na tej podstawie głoszą tezy o transferach :D

Marszałek 20.01.2012 11:11

Sandomierski przydałby się u nas jak najbardziej. W tym roku szans na to pewnie nie ma, ale za rok? Patrząc na to co wyczyczynia Wegięr w bramce Genku to bardzo trudno będzie Sandomierskiemu wejść do składu. Podejrzewam, że kilka baboli Węgra nie spowoduje, że nagle go posadzą na ławie. Ciężko będzie Sandomierskiemu,oj ciężko. A u nas miałby spokojny plac po odejściu Pareiki. Chociaż...

Z drugiej strony czy Serb jest aż tak słaby, że nikt z nim nie wiąże żadnej przyszłości? to po co go w ogóle sprowadzano skoro nie dostaje szansy gry? Z meczów z Liteksem pamiętam go z niezłej strony. Wychodzi na to ,ze łamaga z niego pierwszej wody a chyba tak do końca nie jest. Przyznam, że nie wiem o co do końca chodzi z Serbem.

Co do Małeckiego. Nie wiem jaki jest sens sprzedawania go skoro nikogo lepszego na jego pozycję nie znajdziemy?
Ja bym mu dał podwyżkę i niech gra ile dała fabryka. Małecki wybitny nie jest. Typowy polski grajek bez polotu, na zachodzie facet się zmarnuje, nic nie zwojuje a u nas daje radę. Więc dla obu stron dobrze by było ale nadal tutaj grał. Skończy się tak, że odejdzie do jakiegoś średniaka, nie przebije się tam do skladu i będzie tułał się po Europie. Kariery jednym słowem nie zrobi. A my w tym czasie sciągniemy jakiegoś kirmopodobnego i będziemy sie ekscytować, że jednak on dobry jest skoro udało mu się dośrodkować i nie wywrócić:)

MCX 20.01.2012 11:43

Nie chce mi się wierzyć w te brednie wypisywane o Małeckim, mam na myśli rozwiązanie przez niego kontraktu jak przez Kokoszkę. To by był dopiero absurd, gdyby tak identyfikujący się z Wisłą zawodnik odszedł w tak żenującym stylu... Taki absurd, że aż sobie tego nie wyobrażam.

Poza tym uważam, że kontrakt z Małeckim trzeba koniecznie przedłużyć bo niedługo nie będziemy mieli w składzie żadnego Polaka, a Małecki przy odpowiednim prowadzeniu to jeden z najlepszych polskich piłkarzy.

paczus 20.01.2012 11:46

Tylko ile musiałby dostać żeby został?

Romuald 20.01.2012 12:07

Jeżeli Małecki zarabia 30 tys miesięcznie a np Garguła 100 tys miesięcznie to nie ma co się dziwić,że Patryk chce więcej,należy mu się bo jest jednym z najlepszych.Zresztą jest wielu gorszych od niego mających zarobki zdecydowanie większe.

Kurz 20.01.2012 12:15

Sprawa z Sandomierskim jest prosta. Jest to jedyna pozycja, na którą możemy pozyskać niezłego Polaka za w miarę rozsądne pieniądze, więc to robią. Przecież już od jakiegoś czasu mówią o tym, że chcieliby więcej rodzimych zawodników w składzie, a na czołowych napastników, pomocników i obrońców nas nie stać.

riv 20.01.2012 12:20

Ja się w sumie Małemu nie dziwie, że chce podwyżkę i walczy o godny kontrakt. Jeżeli wierzyć mediom zarabia 30k pln na miesiąc, a nasz zagraniczny szrot zarabia tyle samo...tylko w euro.
Co nie zmienia faktu, że ma ważny kontrakt i może się domagać czego tylko chce a i tak ostatnie słowo należy do Wisły.Jeżeli wypełni kontrakt i go nie przedłuży to będzie to normalna sprawa, która dzieje się wszędzie. Jednak skorzystanie z prawa Webstera to nieakceptowalne skur***yństwo i (jeżeli ten nieszczęsny PS pisze prawdę) za samą gotowość do tego Mały powinien zebrać w pysk i zgnić w rezerwach.

K4millo 20.01.2012 12:22

Małecki nie może po tym sezonie skorzystać z prawa Webstera, bo podpisał kontrakt w październiku 2009 w czasie trwania sezonu. A okres ochronny trwa pełne 3 lata od daty podpisania kontraktu lub pełne 3 sezony.

Dariook 20.01.2012 12:38

Pewnie tyle ile ciągną np Jaliens lub Genkov. Słabszy nie jest i napewno ważny dla klubu, kibiców oraz drużyny. Tylko czy to wystarczy by chłopakowi płacić adekwatnie do pozycji jaką posiada?
W stabilnym klubie taki news nie miał by sensu bycia, natomiast u nas ? Szkoda słów...

Bawią nas teatrzykiem z wciaganiem galerii sław (pomysł super -wykonanie marne) a nie dostrzegaja problemów dnia teraźniejszego.
Nie żeby Małeckiego uznać za gwiazdę tylko aby docenić przywiązanie do barw klubowych.
Za niedługo zachowanie RM po derbach stanie sie norma ogólnie rozumiana , a tego większość z nas by nie zaakceptowała.

Serce się raduje jak Mały równa z błotem pasiastego murzynka - rasista!!! pomyślał nieświadomy rodowity rzydek.

borys 20.01.2012 12:56

Za Maleckim nie przepadam ale... , mamy problem z Polakami w kadrze - cos grajacymi Polkami, a na odpowiednik Malego nas nie stac bo Polacy z jego umiejetnosciami sa poza naszym zasiegiem finansowym(kwota transferu).

Ktos powinien puknac sie w leb. Bo ewentualna utrata Maleckiego w sensie finansowym powinna byc liczona podwojnie a wiec dodajac cene zakupu "zamiennika" + cena za jaka mozna by go opchnac, gruba kasa do stracenia.

Przy okazji okienka letniego ktos powinien sobie odpowiedziec na pytanie dlaczego Jirsak, Paljic, Jovanic? jesli spokojnie mozna znalesc graczy z PL na ich poziomie, i za w miare normalne pieniadze. Do rotacji/rezerwy ale daloby to wieksze pole manewru. (teraz bodajze mamy 1 miejsce na pilkarza zagranicznego).

elliot_ness 20.01.2012 13:20

Zastanawiam się czy ktoś ze sztabu Wisły czyta to forum ? Było by dobrze gdyby znali zdanie kibiców swojego klubu. Być może wystarczy im sprawozdanie jakiś przydupasów poprawnych politycznie. Być może mają inna linię transferową. Do wzięcia są Sznaucer, Wisio , Cywka. Ostatnia dwójka młodzi i napewno bez wielkich wymagań finansowych bo w Polsce niektórzy zarabiają więcej niż oni za granicą nawet w Wiśle.Czas Jirsaka dobiega konca tak naprawdę w Wisle nigdy nie zaskoczył.Diaz do czerwca tak samo Lamey.Czyli za 3 obcokrajowców 3 Polaków reprezentujących podobny poziom i z perspektywami. Jakos nie chce mi się wierzyć aby SV nas czymś zaskoczył chyba ,ze bedzie to nie miłe zaskoczenie.

Gdyby do tego doszedł Skorupski nastepny sezon moze spędzić w Górniku na wypożyczeniu było by naprawdę dobrze.

TOMEK 11 20.01.2012 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1211208)
Zastanawiam się czy ktoś ze sztabu Wisły czyta to forum ? Było by dobrze gdyby znali zdanie kibiców swojego klubu. Być może wystarczy im sprawozdanie jakiś przydupasów poprawnych politycznie. Być może mają inna linię transferową. Do wzięcia są Sznaucer, Wisio , Cywka. Ostatnia dwójka młodzi i napewno bez wielkich wymagań finansowych bo w Polsce niektórzy zarabiają więcej niż oni za granicą nawet w Wiśle.Czas Jirsaka dobiega konca tak naprawdę w Wisle nigdy nie zaskoczył.Diaz do czerwca tak samo Lamey.Czyli za 3 obcokrajowców 3 Polaków reprezentujących podobny poziom i z perspektywami. Jakos nie chce mi się wierzyć aby SV nas czymś zaskoczył chyba ,ze bedzie to nie miłe zaskoczenie.

Gdyby do tego doszedł Skorupski nastepny sezon moze spędzić w Górniku na wypożyczeniu było by naprawdę dobrze.

ad.1 Wisio ma 29lat
ad.2 Skorupski został wyceniony przez Górnika na 1,5mln€

Dariook 20.01.2012 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1211193)
Ja się w sumie Małemu nie dziwie, że chce podwyżkę i walczy o godny kontrakt. Jeżeli wierzyć mediom zarabia 30k pln na miesiąc, a nasz zagraniczny szrot zarabia tyle samo...tylko w euro.
Co nie zmienia faktu, że ma ważny kontrakt i może się domagać czego tylko chce a i tak ostatnie słowo należy do Wisły.Jeżeli wypełni kontrakt i go nie przedłuży to będzie to normalna sprawa, która dzieje się wszędzie. Jednak skorzystanie z prawa Webstera to nieakceptowalne skur***yństwo i (jeżeli ten nieszczęsny PS pisze prawdę) za samą gotowość do tego Mały powinien zebrać w pysk i zgnić w rezerwach.

Sorki kolego ale przeginasz. Jesli masz czas i chęci by tu pisać to domniemam że kibicem sukcesu nie jesteś, to dlaczego myślisz jak góra?

Mały może wytaczac takie argumenty z powodu bezsilności i obojętności klubu. Chłopak chce normalnie zarabiać, adekwatnie do umiejętności. Przecież to już nie jest dzieciak i może ma plany, zachcianki, marzenia.
Jeśli jednak w klubie wolą płacić za odcinanie kuponów niż za grę to co w tym dziwnego że będzie szukał innego pracodawcy?

Wisłe w sercu będzie miał zawsze, a palec pokaże tym dla których liczy się tylko kasa.
Zresztą jeśli by nawet doszło do transferu to jedyną osobą która na tym skorzysta będzie Cupial.

S....ysynstwem jest przeplacanie pseudogwiazdek, targowanie się z graczem którego brak w poprzedniej rundzie był niby główną przyczyną słabszej postawy Wisły.
Czyżby zapomnieli?

elliot_ness 20.01.2012 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1211216)
ad.1 Wisio ma 29lat

Fakt jest w tym samym wieku co Diaz i 2 lata starszy niż Jirsak czyli sie nadaje :)
Nie ważne na ile się wycenia piłkarza wazne za ile się go sprzeda. Chętnego za te pieniądze na Skorupskiego nie będzie a z czasem Górnik zejdzie z ceny i to sporo.

flamengista 20.01.2012 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1211176)
(...)
Co do Małeckiego. Nie wiem jaki jest sens sprzedawania go skoro nikogo lepszego na jego pozycję nie znajdziemy?
Ja bym mu dał podwyżkę i niech gra ile dała fabryka. Małecki wybitny nie jest. Typowy polski grajek bez polotu, na zachodzie facet się zmarnuje, nic nie zwojuje a u nas daje radę. Więc dla obu stron dobrze by było ale nadal tutaj grał. Skończy się tak, że odejdzie do jakiegoś średniaka, nie przebije się tam do skladu i będzie tułał się po Europie. Kariery jednym słowem nie zrobi. A my w tym czasie sciągniemy jakiegoś kirmopodobnego i będziemy sie ekscytować, że jednak on dobry jest skoro udało mu się dośrodkować i nie wywrócić:)

Zgadzam się w 100%. Jednak dziwię się twojemu cynizmowi. Ten Wielki Wiślak Małecki, który za Reymana i kibiców* dałby się pociąć, miałby wywinąć nam taki przykry numer i skorzystać z Webstera jak ostatnia K...okoszka?

Nie może być, to wykluczone:-D

* Oczywiście nie za wszystkich - nie za obrzydliwych parówkożerców, wrednych pikników i kibiców sukcesu, tylko za fanatycznych ultrasów

PS. Nie muszę czekać, mam już wykładnię ultrasa. Dzięki Dariook. Polega ona na tym, że ewentualnie korzystając z Webstera Małecki wyr.cha tylko pazernych działaczy, ale nie kibiców. "Wisłę będzie miał w sercu zawsze, palec pokaże tym dla których liczy się tylko kasa". To jest mistrzowskie stwierdzenie, godne samego wujka Władimira Iljicza. Dialektykę Towarzysz opanował w stopniu bardzo dobrym! Brawo!

zgrybus 20.01.2012 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1211216)

potem się dziwią czemu nie mamy Polaków w drużynie :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl