![]() |
Bilans u siebie 6-1-1 mamy. Zostało 9 meczów, wystarczy bilans 6-2-2 i z tymi cieniasami wszystkimi i na wyjeździe dorzucić z 6 pkt i jest na 99 procent awans.
Wisła stworzyła sobie taką przewagę, że teraz wystarczy nawet byle jak grać i wygrywać i awans będzie. |
bedzie pieknie jak zakonczymy rok o 3 pkt. bogatsi.
|
|
Nie jestem statystykiem, ale jak widzę, że Wisła ma 95 proc. szans na pierwsze miejsce, a Pogoń 31, to najpierw dodaję w pamięci, potem sprawdzam na kalkulatorze i ciągle wychodzi mi ponad 126 procent, a przecież jeszcze jest Śląsk z 12 proc. szans itd. Ciekawe.
|
Cytat:
Ukradzione za @WildDog z czata: Analiza naszej przewagi nad 3 druzyna, kolejka do kolejki; 0, 0, 2, 5, 3* 5, 8, 5, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 10, 9..... *UWAGA!! tutaj po 5 kolejce, tak jakby mecz derbowy byl w normalnym terminie, czyli w 5 kolejce |
Porównanie naszej jesieni do zimy w 1 lidze:
Kod:
17 kolejka 34 kolejka |
Cytat:
|
Cytat:
Więc dla pierwszej pary sumuj sobie spokojnie w pamięci czy tam na kalkulatorze, jak chcesz, byle do 200 ;) |
Cytat:
Przy czym ciagle jedna wielką niewiadomą jest próg. Rok temu w polowie sezonu wiele wskazywalo że będzie wysoko. |
Patrząc na wszystkie rundy w 1 lidzie, to przy obecnym układzie tabeli jedynie jesień'23 nie daje nam bezpośredniego awansu.
Potrzebujemy jakieś 25 punktów czyli 9 zwycięstw. Oby pierwsze dwa z tych dziewięciu w tym roku. |
Zostało nam 16 meczów do końca ligi, potrzebujemy 8 zwycięstw (albo np. 7 zwycięstw i 3 remisów). Chyba do ogarnięcia. Średnia 1,5 pkt na mecz.
|
Jeśli nie nastąpi jakiś kataklizm w drużynie to jestem spokojny o wiosnę. Zakładałem, że będę mega zadowolony jak nasi do końca roku dojadą z 42 pkt. I w zasadzie już dziś mam to czego chciałem :)
|
W zasadzie jedyną lampka alarmowa jest historia i choćby to co wyczyniała Arka Gdynia w sez 23/24
28 kolejka, 9 pkt przewagi i dali sie wyprzedzić na dystansie 6 kolejek. Zaprzeczenie jakiejkolwiek logice No, tyle ze nas muszą wyprzedzić 2 ekipy. |
Zejście na średnią 1,5 oznaczałoby dramatyczne obniżenie lotów, a i tak dałoby awans.
Myślę, że nie pozwoli na to ani Jop, ani piłkarze, którzy w większości walczą o swój największy sukces w karierze (no i co za tym idzie automatyczne podwyższenie pensji). |
Cytat:
Jak jesteśmy blisko celu niech przemowi fakt, że w sezonie 22/23 Ruch awansowal majac 17 zwyciestw przy 11 remisach i 6 porażkach. Nasze 13-3-2 to nawet nie jest polowa drogi. To 2/3 tego co powinnismy zdobyć żeby zrealizować nasz cel. |
Wybitny Trener Albert Rude wykręcił w 15 wiosennych meczach ligowych 19 punktów, także wszystko jeszcze przed nami.
A przypomnę, że zdaniem niektórych tutaj ten Trener pozostawił Wiśle ogromną spuściznę w postaci charakteru szatni, który to osiągnął dzięki odstawieniu Omraniego. |
Cytat:
A potem to się można bawić i testować pod e-klapę. |
Cytat:
|
raczej juz nie da sie nie awansować
|
Idealna sytuacja, my daleko, za nami ścisk!
Kod:
razem dom wyjazd |
Pomiędzy 2 a 10 jest 5 punktów różnicy!
Kod:
# Zespół Mecze Pkt |
Coś mi się zdaje, że w tym roku to i 62 pkt mogą już dać awans.
|
Cytat:
32 punkty drużyny z drugiego miejsca na tym etapie sezonu to najniższy wynik z ostatnich 13 sezonów, od kiedy liga gra osiemnastką. Zdarzył się w tym czasie jednak aż 4 razy. W tych sezonach awans na koniec dawały następujące zdobycze: 62 (23/24), 61 (13/14) i dwa razy 58 (16/17, 17/18). |
Niewiarygodnie wygląda ta tabela. Nawet 13 Odra jest w walce o baraże a przy jakimś cudownym renesansie formy to i od biedy Puszcza
|
Jakichś tam większych zależności nigdy nie ma. Może sie zawsze zdarzyć sezon wyjątkowy i tak jak GKS wysiudał Arkę z awansu na wiosnę tak teraz może dwa zespoły wygrają prawie wszystko i będzie trzeba mieć 70 pkt do awansu, a Wisła mając 69 zdobędzie 3cie miejsce.
Statystyki to ą fajne ale już po fakcie. Trzeba robić swoje to awans bedzie. |
|
Jeszcze porównanie obecnego sezonu z poprzednim:
https://i.imgur.com/uhZ6Yd9.png |
Zaraz zaraz.Czyli według tej tabeli 63 pkt to 98% szans na awans a 64 pkt 97% ?
|
Cytat:
Jeśli dodawałeś to tak wychodzi, jeśli odejmowałeś od 100 punkty za 3 miejsce to wychodzi 98%. Matematyka dyskretna pozdrawia :> |
To wtedy przy 63 też 98%. Matematyka dyskretna,księgowość kreatywna u ciebie to chyba norma ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
62 pkt to wciaz jest tylko prognoza. Na pewno jest parę klubów ktore starć na wyskok 30-33 pkt w rundzie wiosennej. Szczególnie Miedź i Polonia maja do tego potencjał ustabilizowana kadre i doswiadczenie Natomiast fakt że między 1 a 2 jest taka sama roznica jak miedzy 2 a 13 jest zjawiskiem niespotykanym |
Pogoń przegrała, mamy 10 punktów przewagi nad drugim miejscem.
|
W ostatniej "jesiennej" kolejce najbardziej istotne spotkania:
11. ŁKS (25 pkt) z 1. Wisła (42) 6. Ślask (29) z 5. Stala (30) 3. Polonia B (31) z 4. Chrobrym (31) 2. PGM (32) z 14. Puszcza (18) 17. Tychy (12) z 7. Polonia Warszawa (29) Przewaga nad 2 miejscem wyniesie min 7, max 13 pkt z obecnych 10 Przewaga nad 3 miejscem wyniesie min 8 max 13 pkt z obecnych 11 |
11. ŁKS (25 pkt) z 1. Wisła (42) oczywiście 2
6. Ślask (29) z 5. Stala (30) najlepszy X 3. Polonia B (31) z 4. Chrobrym (31) najlepszy X ewentualnie 2 2. PGM (32) z 14. Puszcza (18) najlepszy 2 17. Tychy (12) z 7. Polonia Warszawa (29) najlepszy 1 ale tu obawiam się 0-5 dla PWWA idę postawić taki kupon ciekawe co mi z niego wejdzie |
Cytat:
|
Cytat:
Dobry wynik dla nas w Tychach |
Koniec roku, koniec grania (do lutego).
Jest dobrze mimo nieszczególnych humorów w tym tygodniu. Mamy 10 punktów przewagi nad 3 miejscem, a za nami ścisk, więc te 64 punkty powinny wystarczyć. TRZEBA JESZCZE 7 ZWYCIĘSTW, a dół tabeli - 5 zespołów z miejsc 12-18 (z 2 już graliśmy) przyjedzie na R22. Kod:
razem dom wyjazd |
Najciekawsza statystka
Wisla bez wzgledu na inne wyniki przy bilansie na wiosne 12-0-3 awansuje do ekstraklasy ;) Przy zremisowaniu meczu z Polonia Bytom to mawet 11-1-3 No i co istotne: owszem, mamy wiosną trudne wyjazdy, ale jest ich 7 versus 8 spotkań na Reymonta. |
Po dwóch meczach po przerwie zimowej dołożyliśmy 4 punkty. Brakuje jeszcze 6 zwycięstw w 13 meczach (jeśli dobrze liczę). Ewentualnie 5 zwycięstw i 2 remisów i powinno być dobrze.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl