![]() |
Cytat:
pamiętacie sagę o Jacku Kowalczyku na przykład ?? ps. tu coś o Gule z perspektywy GKS http://lodzkie.naszemiasto.pl/sport/934800.html Cantoro duży fiat :rotfl: :rotfl: świetne |
Najlepszy jest ten ostatni akapit - ...bedzie mial dopiero 29 lat...:D
|
Cytat:
"Będzie miał wtedy dopiero 29 lat, więc nie straci szansy na wielką karierę." - no tak zagra jeszcze w Barcelonie. Właśnie te jego 28-29 lat to ostatni dzwonek by wyrwać się z Bełchatowa i trafić do drużyny, która walczy o mistrza Polski i gra w europejskich pucharach. Jeśli nie to zawsze będzie kojarzony z "chłopakiem z Bełchatowa, który gra przy 2-3 tys kibiców) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie rozumiem dlaczego bierzecie pod uwage jedynie kwestie zarobkow w temacie transferu Garguly do Wisly. To rozsadny facet i jestem przekonany, ze przy podejmowaniu decyzji wezmie pod uwage wszystkie czynniki. A te zdecydowanie przemawiaja na korzysc transferu do Wisly. Ze wymienie tylko: medialnosc klubu, gre w pucharach, stadion, frekwencje, miasto... Powiem wiecej, obiektywnie dziwilbym sie gdyby zostal w GKS nawet pomimo lepszych pieniedzy.
|
Za miedialność klubu, stadion, frekwencję domu nie wybudujesz (nie dosłownie, ale na pewno wiesz o co mi chodzi). Po prostu, jego zachowanie wydaje się sugerować, że to właśnie pieniądze będę głównym argumentem za pozostaniem, bądź odejściem z Bełchatowa.
|
Oj bez przesady... Czy ma 300 tys czy 400 tys to na dom "raczej" starczy. Z Wisly tez blizej do kadry i zagranicznego klubu.
|
Ale wielki imc pan Gargula musi chciec - narazie oprocz tego ze pol roku temu chcial wychujac swoj klub - niczym tego nie potwierdza i boje sie ze jemu(a takze jego menago) chodzi tylko i wylacznie o kase a dobrze wiemy ze Wisly nie stac nawet na przebicie niektorych naszych pierwszoligowcow, nie mowiac juz o zachodnich sredniakach.
A powiedzmy sobie szczerze - znajac juz troche naszego trenera to Gargula mialby olbrzymi kredyt zaufania(czyt. pierwszy sklad od kopa) - nie musialby przychodzic na niepewne i to jego ostatnia szansa by najpierw dobrze zaprezentowac sie w jednym z lepszych polskich teamow , a potem moze zarobic cos wiecej na zachodzie. |
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/0,1248675,1880353,wiadomosc.html
Albo mamy przygotowany transfer napastnika za niego albo po prostu robimy podmiane Niedzielan-Cwielong. |
Cytat:
Cytat:
Mi to osobiście strasznie szkoda Niedzielana, bo ja to przez wiele lat chciałem by dołączył do Wisły i być może gdyby nie ta kontuzja to była by z Niego pociecha, a tak do złudzenia przypomina mi kolejnego darzonego przeze mnie szacunkiem byłego napastnika Wisły - Marcina Kuźbę. Po takich kontuzjach jak widać Polscy piłkarze nie wracają do wielkiej piłki. Szkoda. |
Mam nadzieję że Andrzej dostanie jeszcze szansę. Przynajmniej do końca sezonu. Jak dobrze się przygotuje do sezonu to myślę że będzie z niego pożytek. Widać że bardzo się stara ale jego problem chyba leży w psychice.
|
Cytat:
|
Andrzej Niedzielan najprawdopodobniej zimą opuści Wisłę Kraków - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
- Zmiana otoczenia mogłaby mu pomóc - powiedział menedżer piłkarza Karol Glomb. Możliwe, że Niedzialan wyjedzie za granicę. - W Anglii czy Niemczech jest kliku trenerów, którzy pamiętają Andrzeja z dobrej strony - dodał Glomb. źródło: onet.pl |
Ciekawe jak zachowa się Gks czy nie będą fikcyjnie oferować wysokiego kontraktu żeby podbić cenę z Gargułę i czy Guła nie będzie tym samym próbował załatwić sobie dobrego kontraktu w Wiśle. Wiadomo że z Bednarzem nie można brzydko grać, jest oferta czyste negocjacje jeśli strony nie dochodzą do porozumienia to nie ma tematu. Liczę na czyste intencje Bełchatowa i Garguły.
Temat odejścia Niedzielana wydaje mi się wytworem Przeglądu (coraz mniej mam dla nich szacunku z powodu zmierzania w kierunku Faktu) ja wierze we Wtork, jeśli uda mu się przepracować okres przygotowawczy to będziemy mieli z niego pociechę, pozatym szkoda oddawać go po zainwestowaniu nie małej kasy. To samo z Łobodzińskim. Ciekawe co szykuje dyrektor sportowy pozwalając odejść Zieńczukowi. |
Z kolei w GK jest zacytowana wypowiedź Garnczarczyka, który miał jakoby rzec, że wie o ofertach z Legii i Wisły, ale się nie napala bo gra w najmocniejszym zespole w Polsce czyli Śląsku.
Chce zagrać dobrą rundę wiosenną i po niej wyjechać z Polski. |
W sprawie Garguły wiadomo, o co chodzi. Garguła robi po prostu licytację i czeka, kto da więcej.
Sytuacje ma komfortową, bo jest przerwa w sezonie i kontuzja mu nie grozi. Wyborcza podała, że jednak w Bełchatowie zarabiał 200 tys. € brutto. Wielkich ofert z Zachodu nie ma, bo mieć nie może. Jest to zawodnik 28-letni, ze znikomym doświadczeniem w europejskich rozgrywkach pucharowych. Ofertę to może dostać z przeciętnego zespołu greckiego - a tam nie dostanie więcej niż w PGE i u nas. Kryzys wszystkich dotyka i ciężko będzie o pijanych ruskich milionerów, którzy zaoferują mu 500 tys. € na rękę. Moim zdaniem Gargule zupełnie obojętne, czy zagra w Bełchatowie czy w Krakowie. Liczy się długość kontraktu i jego wysokość. Fakty są takie, że to ostatni duży kontrakt w jego karierze, więc chce zarobić jak najwięcej i tylko to się liczy. Na naszą korzyść działa sytuacja w grupie PGE - ciągle nie ma podwyżki taryf, a grupa energetyczna musi w przyszłym roku sporo wydać na inwestycje. Nie należy się więc u nich spodziewać spektakularnych transferów, nie jest też powiedziane że dadzą mu zadowalającą ofertę. Dodatkowo spodziewam się, że Jarzębowski zechce powrócić na stare śmieci - do Legii (dlatego lekką ręką pozbyli się Vuko). Taki sygnał będzie odebrany przez Gargułę negatywnie - jako osłabianie kadry. Z kolei u nas problemem może być kontrakt motywacyjny - choć Garguła widząc, że u Skorży będzie pewniakiem może się tego aż tak nie obawiać. Schodzimy z kosztów (Zieniu, Dawidowski, Baszczu, może i Cantoro) - więc możemy zaoferować mu kontrakt podobny jak u Łobodzińskiego - ok. 300 tys. €, ale w formie motywacyjnej. Dla mnie pozyskanie Garguły byłoby o tyle korzystne, że nie trzeba by się martwić o to, że będą go chcieli Wiśle podkupić. Jest za stary na dobry transfer zagraniczny, a ciągle na tyle młody by grać z 3-4 lata na solidnym poziomie. |
http://lodzkie.naszemiasto.pl/sport/935306.html
i na koniec: Nieoficjalnie wiadomo, że GKS proponuje Gargule bardzo lukratywny kontrakt, lepszy od tego, który może mu zaproponować Wisła. temu panu bym podziękował bezapelacyjnie |
Cytat:
Naprawdę tak napisali?! :O Gość zagrał jedną przyzwoitą rundę w "Ekstraklasie" (planuje zagrać drugą) i już go ciągnie do łatwej kasy na zachodzie zarabianej na siedząco?:-/Przykra sprawa. No, ale z Bogiem. |
Cytat:
|
Guła, PGE i wysoki kontrakt, czyli zbawa za pieniądze spółki SP. To może nie Guła sobie zarobi te 400 czy tam 500 tys. E rocznie i niech walczy o 4-5 miejsce w tabeli w Bełchatowie.
|
Cytat:
Jeżeli nie interesuje go możliwość gry w pucharach (oby) i walka o mistrza i podniesienie swoich umiejetnosci piłkarskich to szerokiej drogi,i postawić na nim krzyżyk. |
Mam nadzieje że Garguła wie co to ambicja. Ciekawie byłoby w środku pola, jaki zmiennik na ostatnie 20 min i na niektóre mecze- Jirsak. Myślę że temat Gancarczyka chyba upadła, chłopak sam nie chce a też sporo ekspertów sądzi że nie jest to poziom Wisły. Liczyłbym bardziej na kogoś z zagranicy- może ameryki płd.
|
Gancarczyk, tak? Kto to jest, moi kochani, Janusz Gancarczyk? Chłopak, który zagrał jedną, niezłą rundę w naszej skopanej lidze. Nie chce mi się szukać, ale zdaje mi się, że ma 24 lata. Ilu zawodników, którzy w wieku 23 lat, grało w II lidze, sprawdziło się w czołówce? Jeśli za czołówkę uznamy tę regularną, czyli Wisła, Legia, Groclin i ew. Lech, w ciągu ostatnich dwóch lat?
Błaszczykowski? nie miał nawet 20 lat. Boguski? to samo. Janczyk? On, szczerze mówiąc nawet się nie sprawdził, ale też miał mniej niż 20 lat. Piechna? zagrał dobrze cały sezon. Ale czy któryś z was uznał, że sprawdziłby się wtedy w Wiśle? Przecież spora część tego forum o niego wołała, z tego co pamiętam. Oczywiście są też wyjątki, jak Ribery, ale to są piłkarze do bólu wybitni, którzy mieli pecha, że nikt ich nie zauważył. Z Gancarczykiem mam trochę tak, jak z tym całym Stilićiem z Lecha, niby dobrze gra, strzela, daje asysty... ale my potrzebujemy rozgrywającego i skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia. Giggsa i Scholesa, a nie Fletchera i Naniego, stosując takie bogate i przewartościowane porównanie :) Człowieka, niekoniecznie powalającego techniką, ale dobrego fizycznie, taktycznie, widzącego dużo na boisku i przede wszystkim pracowitego, walecznego, grającego do przodu. Szczerze mówiąc, nie widzę u skrzydłowego WKSu przede wszystkim tej możliwości pociągnięcia zespoły, w meczu z Tottenhamem, kiedy potrzeba na bramki do awansu, a drużynie nie idzie. PS. ponad pół miliona euro za debiutanta? bez jaj, to już lepiej ściągnąć Nowaka z KSC xD |
Andrzej Niedzielan jest bardzo ok ale dla dobra Wisły chciałbym żeby odszedł zimą(Wisła jest na zakręcie i za jego pensję potrzebuje kogoś kto ją z przodu pociągnie do zwycięztw).
Dawidowski musi odejść. Zieńczuka też sprzedać jak dają cokolwiek. Cantoro powinien odejść. Nie pozyskiwać Garguły jak ma zarabiać jakieś miliardy. Lepiej kupić kogoś kto mniej będzie zarabiał a będzie młodszy. Np. temu Romeu zaoferować wyższy kontrakt, taki jaki chcieliśmy dać Gargule(mimo że go na oczy nie widziałem to napewno dużo słabszy nie będzie). Kupić jakiegoś dobrego lewoskrzydłowego, ale nie Gancarczyka bo za stary, za drogi i za słaby(za taką kasę). Sprzedać Pawełka a kupić Bąka i Silanpeę:) Pewnie wyjdzie na to samo bo z Turcji ktoś go kupi za jakieś 600tys Euro-1mln Euro. Jeżeli Bąk ma kwotę odstępnego 500tys złotych, a Silanpeę da się za 1mln ściągnąć to będzie to czysty zysk i finansowy i sportowy. Niech nowa 2 powalczy uczciwie o 1 skład. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Żaden nasz skrzydłowy nie jest wstanie pociągnąć naszej gry nie tylko z TT ale nawet z przeciętnymi klubami polskimi. A Janusz Gancarczyk przynajmniej szybko biega i jest w stanie wygrać pojedynek 1 na 1. A poza tym Boguski nie był taki znowu młody jak zaczął coś pokazywać grając na wypożyczeniu w Bełchatowie. (Wcześniejszą grę w Wiśle Rafała pomijam bo nic nie grał) Gancarczyk i Boguski są z tego samego rocznika a że jeden miał pecha (jak Ribery) i kisił się gdzieś tam.... to cóż poradzić:D |
O, tu jest potwierdzenie tego co napisałem wczoraj:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,60...e_w_Legii.html Media już teraz chętnie dokonują "rozbioru" Bełchatowa. Z rzeczywistością nie ma to wiele wspólnego, ale to jeden z czynników które powodują transfer Garguły bardziej prawdopodobnym. |
Kolego jasnyGwint,
kiszenie się w Bełchatowie, to mieszkanie w 60tysięcznym mieście. To granie dla 2tysięcznej publiczności. To bardziej walka o utrzymanie, niż o puchary (patrząc z dalszej perspektywy). To bycie stamtąd jedynym prawdziwym reprezentantem. To kompletna europejska anonimowość. To bywanie w canal+ tylko przy okazji meczy z Wisłą, Legią i Lechem. To 7letni marazm zawodowy. To gra ze słabszymi partnerami. Można by tak wymieniać dalej i naprawdę niczego nie zmienia fakt, że aktualnie są tuż za nami w tabeli. |
Cytat:
|
Cytat:
, który potrafił z 3 ligowej fajtułapy zrobić bramkarza pukającego do kadry Austrii . |
Cytat:
Garguła nie jest już piłkarzem pierwszej młodości. Nie był ponadto nigdy piłkarzem, którego kontuzje omijały szerokim łukiem. Dostanie u nas kontrakt motywacyjny uzalezniony w dużej mierze od ilości występów, tymczasem w Bełchatowie co miesiąc jego konto zasili równa suma pieniędzy. To nie bez znaczenia w przypadku gracza kontuzjogennego, dla którego może to być tak naprawde ostatni poważny kontrakt, który w dodatku może sam kształtować bo, umówmy się, jest teraz na "fali" - gra, asystuje, strzela... A argument, że gra w małym miasteczku jest do obalenia. Nie wiemy przecież czy Łukasz w ogóle zabiega o wielki świat, być może wcale nie ma ambicji by podbijać Europę, w któej wielu naszych rodaków sobie nei poradziło. Może woli mieć po prostu pewne, spore pieniądze, na które może liczyć w Bełchatowie, pewną grę w pierwszej jedenastce z presją o wiele mniejszą niż w Wiśle, która to zawsze musi wygrywać? |
Nie rozumiem, nad czym Wy tak debatujecie. Sprawa jest przecież dość prosta:
Dla Wisły przyjście Garguły to ogromne wzmocnienie, realna możliwość lepszej gry i wyników, zarobek finansowy w długofalowej perspektywie (z tytułu gry piłkarza w klubie i polepszenia wyników, raz jako okazja do późniejszej odsprzedaży po wypromowaniu go w pucharach i reprezentacji, gdzie ma pewne miejsce). To tez wielka okazja na stosunkowo tani transfer (bo kończy mu się kontrakt - bez dużego odstępnego). W Wiśle byłby to znak, że za dobór i ocenę przydatności piłkarzy wreszcie zaczynają odpowiadać trenerzy, a nie jacyś niekompetentni podpowiadacze z Rady Nadzorczej, którzy swoimi decyzjami w ostatnich latach rodzili jedynie straty. Dla Garguły przejcie to Wisły to tez ogromny plus: angaż w większym i bardziej perspektywicznym klubie od Bełchatowa, z lepszymi kibicami i tradycją, możliwość lepszego zarobku, lepsza szansa wypromowania się. A że stara się wyrwać dla siebie jak najwięcej i wynegocjować jak najlepszą stawkę? Oczywiście, byłby idiotą, gdyby tego nie robił. Dla wszystkich jest wiec to szalenie korzystny ruch. Oby udało się go wykonać. |
Jedyne ale w tym wszystkim co napisał poprzednik to zdrowie Guły i kontuzjogenność, tylko tego się obawiam w perspektywie jego przyjścia do Wisły.
|
Cytat:
|
|
Nie wiem nad czym wy debatujecie? Przecież jak nie było transferów w lecie kiedy była kasa za Dudkę, to tak samo nie będzie teraz. Zwłaszcza, że nie awansowaliśmy do grupy PUEFA.
Gancarczyk za słaby na Wisłę? Buehehe.... to ciekawe kto jest odpowiedni? Pokażcie mi chociaż jednego lewego skrzydłowego w OE, który by był lepszy? Bo przecież nie wierzę, że Wisła wyłoży za skrzydłowego 2mln € z zachodniego klubu. Ja wam powiem jak to będzie. Zieniu odejdzie, a na lewym skrzydle będzie grał Ćwieląg. Nie oszukujmy się, kasy na transfery nie będzie. Jak będą jakieś to piłkarze z kartą na ręce jak Garguła, któremu kontrakt się kończy. Więc nawet nie myślę, że on już w rundzie letniej zagra. Bo najwcześniej przyjdzie w lecie. Tyle, że z nim podpiszą teraz kontrakt, o ile ten się zgodzi. Bo może nagle okazać się, że Lech przypadkiem opchnie Murawskiego za ładną kasę w tym okienku i ściągną sobie za groszę Gargułę. |
Patrząc na to co grają nasi piłkarze z Serbami, to śmieszą mnie kwoty, które kluby żądają za swoich pseudo kopaczy. Taki Pawłowski nie jest wart więcej niż 200 tys. E a Zagłębie chce 1 mln. W polskiej lidze niestety nie ma piłkarzy, którzy wzmocniliby Wisłę. Nie mówię o zawodnikach, którzy występują w Lechu, Legii czy Polonii. Boguski wygląda na ich tle co najmniej o klasę lepiej.
|
Drunken Bear.
Gratuluje umiejetnosci jasnowidztwa. naprawde jestem pod duzym wrazeniem. Powiedz mi jeszcze z iloma pktami skonczymi sezon i sukces bedzie kompletny. jja czekam na jakies konkrety bo to co wypisuja te gazetki nie nadaje sie na papier do dupy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl