Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

royalmichael 31.10.2010 00:22

Przed sezonem Filipiak zapowiadał "5 tłustych lat Cracovii" więc co będzie gdy ten okres się skończy i zaczną się "chude lata"?

:D

wolfy 31.10.2010 00:53

Trzeba Ulatowskiemu oddać - odwalił kawał dobrej roboty. Takiej destrukcji dawno nie widziałem...

1q2 31.10.2010 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1001370)
Trzeba Ulatowskiemu oddać - odwalił kawał dobrej roboty. Takiej destrukcji dawno nie widziałem...

Byle nie obudzili się w następnej kolejce.Dziś mogli to wygrać a z naszą obroną to każdy mecz jest jedną wielką niewiadomą.

Szkoda Lechii ale akurat te dzisiejsze błędy były ciężkie do uniknięcia.Minimalny spalony, ten faul to może po kilku powtórkach - nie ma ich więc nie ma co się spinać.Pomogło nam to w ostatnim meczu, dziś równie dobrze może zaszkodzić.

szprotson 31.10.2010 01:17

Szkoda Lechii, szczególnie że fajna oprawa, do tego łezka w oku się kręci widząc te zajeb**te stare fany

Zwierze 31.10.2010 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1001309)

PS.
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr...i-za-5-zlotych

PS2. A na poważnie: czemu u nas nie ma podobnej promocji?

Równie dobrze mogłeś zapytać dlaczego na mecze Wisły nie chodzi po 5tys?

Była wczoraj mała kontrowersja na meczu Cracovii czy w akcji poprzedzającej bramkę, piłka nie wyszła całym obwodem za linię boczną boiska.
Przeglądając sobie forum "koleżanki" natrafiłem na screen z tego zdarzenia.
Autor oczywiście jest pewny pomyłki sędziego, ale mnie to zdjęcie przekonuję w trafności decyzji o nieprzerywaniu akcji.

http://img180.imageshack.us/img180/3...xxxxxxxxxg.png

Jak by zrobić rzut z góry to by było pewne że światło piłki zasłania linię.

WioReXXX 31.10.2010 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1001379)
Była wczoraj mała kontrowersja na meczu Cracovii czy w akcji poprzedzającej bramkę, piłka nie wyszła całym obwodem za linię boczną boiska.
Autor oczywiście jest pewny pomyłki sędziego, ale mnie to zdjęcie przekonuję w trafności decyzji o nie przerywaniu akcji.

Jako sędzia mówię- piłka nie wyszła na 200%.

Mario Nh 31.10.2010 09:15

Skoro my tutaj mając tyle czasu zastanawiamy się czy piłka całym obwodem przekroczyła linie to znaczy, że po części rozgrzeszamy sędziego który musiał podjąć decyzje w ułamku sekundy.

Awe 31.10.2010 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1001379)
Równie dobrze mogłeś zapytać dlaczego na mecze Wisły nie chodzi po 5tys?

Autor oczywiście jest pewny pomyłki sędziego, ale mnie to zdjęcie przekonuję w trafności decyzji o nieprzerywaniu akcji.

To ta koleżanka chyba nie wie co oznacza "całym obwodem" :)

flamengista 31.10.2010 11:11

Tak, tylko my za chwilę będziemy mieli stadion na 33 tysiące. A studentów trzeba przyciągać na stadion. W Krakowie jest ich 150 tys., większość z nich to przyjezdni którzy wcześniej na mecze Wisły nie chodzili. Z drugiej strony - spora ich część może zdecydować by osiedlić się tu na stałe. Warto w takich inwestować.

20 zł to niezła oferta, nie wiedziałem o tym. Ale pytanie, czy wystarczająca.

tomo 31.10.2010 11:41

Dużo moich znajomych nie będących nigdy na Reymonta właśnie dlatego wybrało się na mecz, że bilety były po 20zł. Nie wiem czy ta promocja będzie cały czas obowiązywać czy tylko do otwarcia całego stadionu, gdzie wtedy ceny wystrzelą pod sam dach ?

Kandzior 31.10.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1001370)

Co racja to racja. Za tydzień niech jeszcze Nam trzy punkty dadzą, a potem niech się dzieje z nimi co się chce.

snyrting 31.10.2010 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1001419)
Dużo moich znajomych nie będących nigdy na Reymonta właśnie dlatego wybrało się na mecz, że bilety były po 20zł. Nie wiem czy ta promocja będzie cały czas obowiązywać czy tylko do otwarcia całego stadionu, gdzie wtedy ceny wystrzelą pod sam dach ?

Z ostatecznym określeniem cen trzeba poczekać z 2-3 mecze po otwarciu stadionu. Władze muszą zobaczyć jakie jest zainteresowanie.
Szczerze wątpie czy dojdzie do "wystrzelenia cen pod sam dach", aż takiego popytu na bilety Wisły nie ma, więć podnoszenie ceny byłoby nielogicznym zachowaniem.

Proximus 31.10.2010 12:11

Śląsk, Śląsk WKS!!!

QBAS 31.10.2010 12:12

Czy ceny promocyjne dla studentów będą utrzymane nikt jeszcze oficjalnie nie pisał. Ale wg mnie byłoby to idiotyzmem, gdyby z takiej promocji zrezygnowano. Z tego co wiem, obecnie ta promocja jest na sektor D? Jeśli młyn wróci na swoje miejsce czyli na sektor C, myślę że "studenci" będą bliżej kotła i więcej z nich zajawi się mocniej na aktywne kibicowanie. Na pewno studenckie bilety to dobry pomysł, ale czekamy na kolejne prezesie :)

legion18 31.10.2010 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1001349)
A (idąc Twoim tropem LM) Riley [słynne: ryj lej] i prawidłowo zdobyta bramka na 2-2 przez Penkse? Nie ....... mi nawet że taką przewagę by roztrwonili i że LM nie byłaby nasza...

Dlaczego niby miałbym Ci ..., że LM nie byłąby wasza?

Wiślak178 31.10.2010 13:49

W ciągu ostatnich pięciu sezonów, tylko raz do utrzymania nie wystarczyło 30 pkt (dwa lata temu Cracovia, ale dzięki ŁKS i tak się utrzymali). Więc przyjmijmy, że aby się utrzymać w tym sezonie należy zdobyć 30 pkt. Pasy po 11 kolejkach mają 4 pkt i w tym roku mają jeszcze pięć spotkań (pierwsza kolejka rewanżowa jest rozgrywana jeszcze w tym roku). Są to następujące mecze:
Wisła (dom)
Widzew (wyjazd)
Jagiellonia (wyjazd)
Bełchatów (dom)
Legia (dom)

Nie są to mecze łatwe, dodając że wczoraj przegrali u siebie z Polonią Bytom. Przyjmując optymistyczny dla nich wariant, że sprawią niespodziankę i urwą punkty Wiśle (odpukać), Jagiellonii lub Legii oraz pokonają Widzew bądź Bełchatów, po 16 kolejkach mają 8-10 pkt. Pozostaje 14 kolejek - 42 pkt do zdobycia. Łatwo obliczyć, że aby przekroczyć magiczną sumę 30 pkt, muszą wygrać połowę czyli 7 spotkań. Wiadomo że mecz meczowi nierówny, ale "na oko" 7 najłatwiejszych meczów Cracovii na wiosnę to:
Śląsk (wyjazd)
Arka (wyjazd)
Zagłębie (dom)
Ruch (wyjazd)
Polonia W (dom)
Polonia B (wyjazd)
Widzew (dom)

O dziwo wychodzi z tego, że aby się utrzymać muszą zacząć wygrywać na wyjazdach, gdzie grają ze słabszymi drużynami (wyjątek Wisła), bo u siebie nie licząc Widzewa i Zagłębia grają z silnymi rywalami (Lech, Korona, Lechia, Polonia W, Jagiellonia). Czy jest to możliwe aby na wiosnę zaczęli wygrywać średnio co drugi mecz? Przez zimę Cracovia może stać się zupełnie inną drużyną, tym bardziej że znając profesorka to nie pożałuje grosza, zrobi wszystko aby utrzymać klub w Ekstraklasie. Ale ja stawiam że zabraknie im tych kilku pkt (np. tych wczorajszych), bo żeby się utrzymać musieliby zacząć grać jak w sezonie 06/07 kiedy zajęli 4 miejsce. Jedynym ratunkiem dla nich byłoby to, żeby jakieś dwie inne drużyny zaczęły grać tak koszmarnie jak oni dotąd, ale oglądając wczoraj mecz Śląska widać że ta drużyna gra coraz lepiej. Po przeanalizowaniu ich sytuacji w tabeli i terminarza, daję 70% szans że spadną i 30% że się utrzymają.

Wiadomo że ta analiza to typowe gdybanie i nigdy nie wiadomo co się stanie, bo np. Lechia czy Korona mogą na wiosnę zacząć grać słabo i mecze z nimi będą łatwiejsze. Myślę jednak że przybliżyłem co nieco sytuacje Cracovii oraz pokazałem co musi się zdarzyć aby się utrzymali, a czy jest to możliwe to już niech każdy się zastanowi sam...

0 22 31.10.2010 13:58

Moim zdaniem są w większej dupie, niż Górnik dwa lata temu w przerwie zimowej. Spadną jak nic - przy czym uważam, że wyjdzie im to na dobre i nie macie się z czego cieszyć. Klub ma nowy stadion, mimo wszystko spory potencjał kibicowski, w przyszłym roku będzie zdecydowanym faworytem do awansu (zwłaszcza jeśli spadnie jeszcze Bytom, który wtedy rozpadnie się jak Odra), razem z Zetką (oby) czy Piastem (generalnie nie będzie rywala, sami bankruci czy kluby znajdujące się w głębokim marazmie (Pogoń, Gieksa). A dzięki spadkowi może dojść do oczyszczenia jak w Zabrzu.

7 kotów 31.10.2010 14:23

Miejmy nadzieje, ze gdy juz spadna, to dowali im sie jeszcze relegacje o klase nizej za korupcje.
Czyli zarobia to, czego uniknal Widzew.

Dzieki Wislak178 - bardzo pomocna ta analiza.

Kamrat 31.10.2010 14:44

Moim zdaniem są w większej dupie, niż Górnik dwa lata temu w przerwie zimowej. Spadną jak nic - przy czym uważam, że wyjdzie im to na dobre i nie macie się z czego cieszyć. Klub ma nowy stadion, mimo wszystko spory potencjał kibicowski, w przyszłym roku będzie zdecydowanym faworytem do awansu (zwłaszcza jeśli spadnie jeszcze Bytom, który wtedy rozpadnie się jak Odra), razem z Zetką (oby) czy Piastem (generalnie nie będzie rywala, sami bankruci czy kluby znajdujące się w głębokim marazmie (Pogoń, Gieksa). A dzięki spadkowi może dojść do oczyszczenia jak w Zabrzu.

W zasadzie z Tobą się zgadzam. Nie Bierzesz pod uwagę jednak najważniejszego czynnika jakim jest "garbata dola". To ona nie pozwala Pasom zająć miejsca im przysługującego w hierarchii polskiego futbolu. Jest to na dzisiaj drużyna Która na papierze powinna spokojnie uplasować się na miejscu w pierwszej 5. W futbolu a Cracovii w szczególności budżety i nazwiska nie grają więc jeśli chodzi o Pasy ciężko cokolwiek prorokować. Są oni swego rodzaju przekleństwem dla obstawiających u bukmacherów. Nie będę ukrywał że sytuacja ta wcale mnie, nas wszystkich nie smuci ani troszkę.

Vicone 31.10.2010 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak178 (Post 1001461)
Wiadomo że ta analiza to typowe gdybanie i nigdy nie wiadomo co się stanie, bo np. Lechia czy Korona mogą na wiosnę zacząć grać słabo i mecze z nimi będą łatwiejsze. Myślę jednak że przybliżyłem co nieco sytuacje Cracovii oraz pokazałem co musi się zdarzyć aby się utrzymali, a czy jest to możliwe to już niech każdy się zastanowi sam...

Śmieszą mnie takie tezy.A czemu te kluby,maja zacząc grać słabiej na wiosne?Możesz to jakoś wytłumaczyć?To samo czytam na forum kadry.pl (choć nie udzielam sie tam),że Lechia,Korona,Jagiellonia,GKS Bełchatów na wiosne będą grały zle,a Wisła,Legia i Amika zaczną odrabiać straty do nich.Ja narazie to Jagiellonia,Korona,Bełchatów i o dziwo Górnik (dziś Górnik gra z Legią,więc to może sie zmienić)są poza zasiędiem w/w klubów.

killzone 31.10.2010 15:06

Przeciez wyraznie napisał że "MOGĄ grac słabo" a nie ze "BEDĄ grać słabo".

Filippo123321 31.10.2010 15:11

Wisła (dom)
Widzew (wyjazd)
Jagiellonia (wyjazd)
Bełchatów (dom)
Legia (dom)

Ciekawy ten terminarz mają. Na moje oko szanse na punkcik z nami i moze na 3 z Belchatowem. Widzewowi ani Jadzie punktow na wyjezdzie nie urwią.

tofik 31.10.2010 15:21

Jaki punkcik przecież trzeba to wygrać, byłby straszny wstyd.

jendrus 31.10.2010 15:32

Cracovia i leszek i tak nie spadną WIĘC takie dyskusje nie mają sensu. tak samo jak i wyliczanie im pkt z kim wygrają a zkim mogą przegrać;/ Nasza sytuacja też nie jest rewelacyjna. Trzeba myśleć o sobie nie o innych<chyba że o przyjaciołach> Ale ani Lech ani Cracovia do nich się nie zaliczają hehe

Wiedz, że w księgarniach dostępne są słowniki języka polskiego - Krissu

Dajze chlopakowi spokoj. Za 2 godziny mecz to sie mu pomylilo. Temu jendrusiu. - 7 kotów

Mecz meczem, ustawa o języku polskim ustawą - Krissu.

Dobra, dam mu bana.

Wiślak178 31.10.2010 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vicone (Post 1001485)
Śmieszą mnie takie tezy.A czemu te kluby,maja zacząc grać słabiej na wiosne?Możesz to jakoś wytłumaczyć?To samo czytam na forum kadry.pl (choć nie udzielam sie tam),że Lechia,Korona,Jagiellonia,GKS Bełchatów na wiosne będą grały zle,a Wisła,Legia i Amika zaczną odrabiać straty do nich.Ja narazie to Jagiellonia,Korona,Bełchatów i o dziwo Górnik (dziś Górnik gra z Legią,więc to może sie zmienić)są poza zasiędiem w/w klubów.

Nie twierdzę że te kluby zaczną grać słabiej na wiosnę, bo przykład Ruchu z zeszłego sezonu pokazuje że średniak może utrzymać się w czołówce do końca. Chodziło mi o to, że żadna analiza nigdy nie odda tego co może się wydarzyć, nawet taka Polonia Bytom może być jeszcze mistrzem, póki ma na to jakiekolwiek matematyczne szanse :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1001492)
Cracovia i leszek i tak nie spadną wiedz takie dyskusje nie mają sensu. tak samo jak i wyliczanie im pkt z kim wygrają a zkim mogą przegrać;/ Nasza sytuacja też nie jest rewelacyjna. Trzeba myśleć o sobie nie o innych<chyba że o przyjaciołach> Ale ani lech ani Cracovia do nich się nie zaliczają hehe

"Cracovia i tak nie spadnie"? Spójrz na tabelę, ich sytuacja jest dramatyczna, trudno wyobrazić sobie gorszą. Chyba że miałeś na myśli działania pod stolikiem, to zwracam honor. Z tych rzeczy, to chyba tylko powiększenie ligi mogłoby ich uratować, ale to już byłoby na prawdę bezczelne. Ale czy oni mają wstyd? Po nich się można wszystkiego spodziewać...

Vicone 31.10.2010 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak178 (Post 1001498)
Nie twierdzę że te kluby zaczną grać słabiej na wiosnę, bo przykład Ruchu z zeszłego sezonu pokazuje że średniak może utrzymać się w czołówce do końca. Chodziło mi o to, że żadna analiza nigdy nie odda tego co może się wydarzyć, nawet taka Polonia Bytom może być jeszcze mistrzem, póki ma na to jakiekolwiek matematyczne szanse :D

Nie przesadzajmy z tą Polonią........:>
Ja wiem że żadna analiza nie przewidzi tego co może sie stać w naszej lidze,tylko dziwni mnie takie podejście,do Jagi,Korony i Bełchatowa.

flamengista 31.10.2010 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1001464)

Czy my się cieszymy? Skądże znowu.

Czy wyjdzie im to na dobre? To bardzo odważna teza. Generalnie spadek jest zawsze katastrofą. Z drużyny będą chcieli uciec wartościowsi zawodnicy (Saidi, Klich, może Ślusarski). Do tego dochodzą stracone pieniądze z Canal+ i urażona ambicja Filipiaka.

Naprawdę trudno mi wyrokować, co będzie z Pasami za 2 lata. Na pewno mają dobrą bazę treningową, zamożnego właściciela i ładny nowy stadion, więc nie są w tragicznej sytuacji. W dodatku w II lidze będą częściej wygrywać, więc łatwiej będzie zapełnić stadion.

Buziek_LG 31.10.2010 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1001535)
Czy wyjdzie im to na dobre? To bardzo odważna teza. Generalnie spadek jest zawsze katastrofą.

Bardzo często spadek prowadzi do oczyszczenia. Pomyśl co by było gdyby ŁKS nie został relegowany z ligi, nie pytam o stronę moralną tej zagrywki PZPN-u, tylko o sytuację samej tej spółki. Ja sądzę że przez X kolejnych lat działacze łódzkiego klubu przekładaliby łaty z jednej dziury na drugą i udawali że ŁKS to zdrowy organizm. Zaś spadek dał impuls do gruntownych i rzeczywistych przemian, dziś ten klub jest na dobrej drodze do bycia solidną i wydolną firmą .

Podobnie sprawa ma się z Lechią, gdyby Lechia/Olimpia nie została wypchnięta z ligi przez PZPN i utrzymywałaby się w niej do dziś to klub ten nie miałby żadnych szans na prawdziwe zaistnienie i byłby takim Ruchem który owszem wegetuje w lidze(incydentalnie zaliczając spadki) ale szanse na prawdziwy sukces ma minimalne. Dziś Lechia jest bardzo blisko wejścia na szczebel(organizacyjnie, marketingowo, a także sportowo) nieosiągalny dla 3/4 naszej ligi

Czasem spadek to dobrodziejstwo, pod warunkiem że odpowiedni ludzie odpowiedzą sobie na pytanie dlaczego spadek się dokonał i zmienią niedobre, chore powiązania

dwdx1906 31.10.2010 17:44

http://www.weszlo.com/news/5784

7 kotów 31.10.2010 19:07

No prosze, a Legia do konca... :/

Tylko_Wisła! 31.10.2010 19:08

Legia strzela właśnie na 1:1 i tym sposobem ta strasznie krytykowana drużyna wyprzedza nas w tabeli ...

edit: 2:1 ...

Emenems81 31.10.2010 19:11

Legia to strzela nawet na 2-1 ...

0 22 31.10.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22
Ta "Legła" Was minie w tabeli prawdopodobnie w niedzielę..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 1001091)
A to się jeszcze okaże :)

Szczęśliwie, ale się okazało. :)

Teraz, dzięki 3 zwycięstwom z rzędu, mecz o wszystko z Jagiellonia. Wygrana - wracamy do gry, remis, porażka - koniec marzeń.

bofff 31.10.2010 20:12

a mecz na 0:0. 2 punkty szczęścia

kreseq 31.10.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bofff (Post 1002065)
a mecz na 0:0. 2 punkty szczęścia

Wiem ze moze z powodu przegranej ogladales mecz Legii ( ale po co skoro w tym samym czasie byl mecz Wisly ? ) po pijaku ale takich glupich slow nie moze tlumaczyc nawet nadmiar alkoholu.

W pierwszej polowie Gornik postawil pol autobusu w polu karnym, w drugiej po strzelonej bramce juz caly autobus.
Legia miala sporo sytuacji, i tylko brak skutecznosci ( co nie jest nowoscia ) sprawil ze skonczylo sie na 2:1. Akcje Kucharczyka,Szalachowskiego,Radovica,Manu i jeszcze Bog wie kogo tlumacza wiele.
Martwi mnie to ze 9 z 13 bramek strzelilismy po stalych fragmentach gry. Za malo bramek z akcji. Z drugiej strony majac w skladzie Kielbowicza chociaz te wolne wychodza. Mysle ze to na dzien dzisiejszy obok Mili najlepiej bijacy wolne zawodnik w lidze.
Mecz jednak byl slaby bo akcji mogloby byc wiecej zwazywszy na sposob gry Gornika.
Wygralismy bo gralismy do konca, juz nie pierwszy raz. To dla mnie sie liczy, mimo ze z przebiegu gry nie moge byc zadowolony bo mimo sporej ilosci akcji nadal to wyglada kiepsko.

Szczescie to trzeba sobie szczerze powiedziec miala Wisla, bo nawet srednio ogarniety kibic widzial ze w tym meczu Sobolewski powinien zobaczyc 3 zolte kartki.

legion18 31.10.2010 21:06

Żabole ultradefensywnie. Po bramce nie wierzyłem, że uda się nie przegrać, ale na szczęście wygrali. Mam nadzieję, że Jaga przyjedzie, żeby grać w piłkę, bo jak będą grać tylko na kontry to nam wleją. Pozytywnie zaskoczyła mnie frekwencja, myślę, że troche ponad 20 tysięcy. Widać, że jak są wyniki to niektórych jednak ciągnie na stadion.

Injac pięknie urwał

sq 31.10.2010 21:19

ech
w Poznaniu to chyba na Legię tylko się spinają. przyjeżdża Wisła a tu tylko ponad 20tys kibiców. na Legię to mimo strefy spadkowej byłoby ze 30tys spokojnie.

wiem że Cleber dostał brawa jak wnosili go do karetki, a wiem że gwizdy i "wypie*...laj" było do kibiców Wisły a nie do Clebera.
Oczywiście Ci co obserwowali mecz w necie albo na C+ mogą mieć inne odczucia :) ale co mnie to obchodzi....

co do meczu. Wisła jakaś taka przestraszona, ale nie powiem, gdyby nie bramka Dimy na 1:1 to byłoby ciężko.
nie wiem czy Sobolewski powinien dostać czerwień bo nie widziałem, nie wiem czy był karny na 3:1 bo nie widziałem.
Garguła chyba "wszedł". Żurawski - po raz pierwszy wygwizdany w Poznaniu - wszedł, ale chyba nie dotknął piłki...

Reasumując. Wisła nie ma obrony. Żadnej. A Lech napastników - skoro pomocnicy strzelają bramki...

ToTylkoJa 31.10.2010 21:20

Obejrzałem brakme Injaca- o ja cie pindole, bramka sezonu jak nic (trudno będzie o ładniejszą).

Nie rozumiem Skorży. Kompletnie zadziwia mnie jego warsztat. Radovic gra zajebiście już od jakiegoś czasu na śrdoku pomocy, za napastnikami. A gdzie ustawia go Maciuś w meczu z Górnikiem? Na skrzydle. Legia traci przez to ten polot, który ostatnimi czas dawał Miro. Ale wiadomo, trzeba było zrobić miejsce dla drugiego Maciusia na boisku- Iwańskiego.

Co do meczu w Poznaniu to zaskoczyła mnie frekwencja- około 23 tys widzów. Rozmumiem, że ceny wysokie (u nas i tak wyższe), ale to jednak mecz z Wisłą. Jeśli nie z Wisłą to z kim Lech chce zapełnić ten obiekt (może oprócz meczu z Legią, chociaż i z tym może być problem?)?

Bialix 31.10.2010 21:27

Skorża to wirtuoz i ciągle się uczy. Uczył się i kombinował jak wściekły w Wiśle. Wyszło ładnie, 2 mistrzostwa zbudowane z niczego, ale potem się pogubił jak diabli. Teraz kombinuje, bawi się i uczy w Legii. On głupi nie jest i jakąś swoją wizję ma.

Przez tą wizję wyleciał z Wisły bo przesadził. W Legii ma szanse zbudować potężny zespół i kosić wszystkich jak chce. Pytanie tylko czy zawodnicy i ITI mu pozwolą ;)

flamengista 31.10.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 1002191)
Wisła jakaś taka przestraszona

Drobny eufemizm. W pierwszej połowie nasi posrali się ze strachu. Ostatni raz podobną bezradność widziałem z Barcą na Camp Nou. Jednak Amice troszkę do ówczesnego tryumfatora LM brakuje. To obrazuje skalę dramatu.

Cytat:

nie wiem czy Sobolewski powinien dostać czerwień
Powinien, faul ewidentny Borskiemu zabrakło odwagi.

Cytat:

nie wiem czy był karny na 3:1 bo nie widziałem
Był, karny ewidentny. Wilk zachował się jak junior, poszedł wślizgiem mimo że zawodnik nie miał możliwości oddania strzału (Tschibamba musiał przyjąć piłkę i się obrócić, do tego oddać celny strzał - coś z tej trudnej kombinacji na pewno by mu nie wyszło)

Jesteśmy w czarnej d.pie. Wydawało się, że po serii upadków zrobiliśmy malutki krok do przodu. Co z tego, skoro dzisiaj były dwa kroki w tył. Najbardziej przeraża ustawienie zespołu i luka między dwójką Sobolewski-Wilk a trójką Małecki-Brożek-Kirm. Nie było jak rozgrywać akcji ofensywnych. Nic dziwnego, skoro Boukhari bawił się w asekurowanie obrony (po co, tego nikt nie wie).

Reasumując, nie tylko nie mamy obrony ale praktycznie żadnej sprawnej formacji. Maaskant ma na razie wyniki podobne do Kononowicza, oby się poprawił bo inaczej nie będzie co zbierać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl