Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Basketteur #9 29.01.2009 14:37

dzięki, Impreza :)

Arkas 29.01.2009 15:52

Pierwszy raz mi sie to zdarzylo. Kupilem sobie laptop i chcialem ogladnac film. Właczam, otwiera sie Windows Media Player i ifnoramcja, że film nei moze zostac odtworzony poniewaz trzeba zmniejszych liczbe kolorow czy jakos tak. Wie ktos o co biega i co trzeba zrobic zeby dzialalo poprawnie??

WzT 29.01.2009 16:01

Możliwe że masz nieodpowiednie sterowniki.

miba 29.01.2009 16:13

To ja raz jeszcze o RTV ;)

Muszę zmienić dekoder, bo mój stary Ferguson AF-6318 nie obsługuje HD i potrzebuję go na coś wymienić. Ważne żeby miało dysk twardy i odbiór w HD, no, ewentualnie wyjście USB do którego będę podpinał dysk zewnętrzny- takie rozwiązanie też wchodzi w rachubę. Oczywiście sprzęt musi być w pełni edukowalny .
Myślałem o Fergusonie 8800, czy 8900
Ktoś może się na jego temat wypowiedzieć? Ewentualnie polecić coś innego?

Sprawa kolejna- kino domowe. Tylko nie jakieś plastik "daewo" za 500zł z Mediamarketu, tylko coś z sensem- drewniane głośniki, porządna elektronika, oczywiście wszystko we w miarę normalnych pieniądzach?

Znalazłem zestawy głośników:
RUBICON RP26,
RUBICON RP16fcs,

a do tego myślałem o elektronice:
DENON avr1509 + dv1740,
lub
Pioneer 818 + dvd410

Czy i w tym temacie ktoś się może wypowiedzieć? Ewentualnie polecić coś innego?

uher 29.01.2009 16:47

Nie możesz wziąść dekodera z UPC? HD, Nagrywarka, Dysk 160 GB.

Dafi_91 29.01.2009 16:49

Wie ktoś może dlaczego Neostrada "Muli" przez kilka ostatnich dni??

miba 29.01.2009 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uher (Post 665316)
Nie możesz wziąść dekodera z UPC? HD, Nagrywarka, Dysk 160 GB.

W moim hrabstwie nie ma UPC :foch:

A umowę z cyfrą już przedłużyłem i od nich nic więcej nie dostanę, więc kupić muszę na własną rękę :-P

Bobic 29.01.2009 17:12

A wiec panowie potrzebuje rady specjalisty doradzie jaki telewizor kupić 40/42 cale , do 3000zł obojętne LCD czy Plazma dajcie pare propozycji :-)

Sensej 29.01.2009 18:12

Kiedy otworzą Burger Kinga w Zakopiance?

Etiop 29.01.2009 18:28

Gdy chcę przekopiować film z płytki dvd na dysk pojawia mi się komunikat "Nie można skopiować aaaaaa Parametr jest niepoprawny". Wcześniej sam nagrywałem ten film na tą płytkę bez problemu. O co chodzi?

Ni_Ma 29.01.2009 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 665288)
Pierwszy raz mi sie to zdarzylo. Kupilem sobie laptop i chcialem ogladnac film. Właczam, otwiera sie Windows Media Player i ifnoramcja, że film nei moze zostac odtworzony poniewaz trzeba zmniejszych liczbe kolorow czy jakos tak. Wie ktos o co biega i co trzeba zrobic zeby dzialalo poprawnie??

ja używam VLC media player. Też miałam podobny problem (przez windows media nie chiał w ogóle odtwarzać) i kolega zainstalował mi ten program. Teraz oglądam bez problemu. Może też tak spróbuj?

Nitrox 29.01.2009 19:34

Istnieje jakas darmowa bramka sms do Ery ??

impreza 29.01.2009 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 665404)

z tego co wiem to raczej nie

nie wiecie może gdzie znajde Wiślackie tapety na laptopa? rozdzielczość 1280X800... szukalem wszedzie, patrzylem w innych tematach, ale albo nie ma, albo sa takie ktore nie przypadaja mi do gustu

miba 29.01.2009 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 665404)

Znajdz ziomka ktory ma telefon w erze, popros zeby sie zalogowal na era.pl i jesli Ci pozwoli korzystac z jego loginu i hasla to wtedy masz dostep do bramki 10sms dziennie :)

DominoForza 29.01.2009 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez impreza (Post 665408)
z tego co wiem to raczej nie

nie wiecie może gdzie znajde Wiślackie tapety na laptopa? rozdzielczość 1280X800... szukalem wszedzie, patrzylem w innych tematach, ale albo nie ma, albo sa takie ktore nie przypadaja mi do gustu

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=113

Robert_wislak 29.01.2009 20:04

Wie ktoś gdzie można kupić drążek?(taki do podciągania do zamontowania w futryne)

pozdr

wislak_92 29.01.2009 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 665421)
Wie ktoś gdzie można kupić drążek?(taki do podciągania do zamontowania w futryne)

pozdr

Ostatnio kupowałem w Makro, widziałem tez w InterSporcie.

impreza 29.01.2009 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 665417)

dzieki za checi, ale juz sprawdzałem tutaj :) w rozdzielczosci 1280x800 tylko 4 tapetki bodajże, żadna kibicowska tylko z piłkarzami...

Nitrox 29.01.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 665415)
Znajdz ziomka ktory ma telefon w erze, popros zeby sie zalogowal na era.pl i jesli Ci pozwoli korzystac z jego loginu i hasla to wtedy masz dostep do bramki 10sms dziennie :)

Dzieki. Okazało sie ze po zalogowaniu sie na orange.pl, moge z ich bramki wysyłac sms na ere :)

karmel1906 29.01.2009 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karmel1906 (Post 664398)
orientuje sie ktos z Was w kamerach hdd?? jaki model z jvc everio polecalibyscie, chodzimi o cos w miare z dobra optyką, dobrym dyskiem i rozdzielczoscią. na mozliwosci robienia dobrych jakosciowo zdjec mi nie zalezy, bo lustrzanke juz mam. Na co w ogole radzilibyscie zwrocic uwage przy zakupie??
z gory i z dolu dzieki

ponawiam pytanie, prosze o jakis wskazowki na ww temat

Nitrox 29.01.2009 21:09

Czy program FlashGet, można uzywać do ściagania plików z rapidshera ?? ??

mic 29.01.2009 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 665468)
Czy program FlashGet, można uzywać do ściagania plików z rapidshera ?? ??

Glownie do tego :D

jezeli uzywasz firefoxa to polecam rowniez wtyczke flashgot

Goomis 29.01.2009 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 665298)

Sprawa kolejna- kino domowe. Tylko nie jakieś plastik "daewo" za 500zł z Mediamarketu, tylko coś z sensem- drewniane głośniki, porządna elektronika, oczywiście wszystko we w miarę normalnych pieniądzach?

Znalazłem zestawy głośników:
RUBICON RP26,
RUBICON RP16fcs,

a do tego myślałem o elektronice:
DENON avr1509 + dv1740,
lub
Pioneer 818 + dvd410

Czy i w tym temacie ktoś się może wypowiedzieć? Ewentualnie polecić coś innego?

Modele Denon i Pioneer które podałeś to klasa sprzętu o prawie identycznych parametrach, obu odsłuchiwałem i osobiście bardziej przypadł mi do gustu Pioneer. Brzmi bardziej "miękko" niż moim zdaniem bardzo "metaliczny" Denon. Co do kolumn słyszałem tylko RP26 z ONKYO TX-SR506 i na ziemie mnie nie powaliły.

I właśnie w "przypadł mi do gustu", "moim zdaniem" jest pies pogrzebany.
Każdy słyszy inaczej, czego innego wymaga od zestawu, to bardzo indywidualne kwestie.
Równie ważne w jakim pomieszczeniu chcesz to montować czy to będzie 3x4 czy może 10x5.
Więc nie zdziw się czytając fora "specjalistyczne" że na temat każdego zestawu głosy za i przeciw rozłożą się po 50% :) .

De gustibus non est disputandum.

Dlatego naprawdę warto umówić się w którymś salonie na odsłuch wybranego zestawu gdyż każdy jeden element Ampli/DVD/kable/głośniki ma znakomity wpływ na brzmienie całości i w różnych konfiguracjach będą brzmiały inaczej.

Ja osobiście szukam tego jedynego od ponad 2 miesięcy zaczynałem od kompletu za 2600 w tym momencie doszedłem już do granicy 6000 i boje się że mogę ją przekroczyć... ;].

Mały offtopic: Niestety w większości sklepów audio "odsłuchiwaczy" traktują jak zło konieczne jeden Pan przez całą moją wizytę ok. 1,5h nie powiedział ani słowa tylko się krzywo patrzył na kolejne moje pomysły.
W innym na próbę negocjacji ceny można usłyszeć <Jak kogoś nie stać to nie kupuje takiego sprzętu...> (to akurat zasłyszane)

Ot biznes po polskiemu :evil:

Jak coś to pisz via PM

Pozdrawiam,
Lukasz

gianbuffon 29.01.2009 22:38

moze ktos pomoc?
mam aparat Fuji FinePix S1000fd i po podlaczeniu do TV (probowalem do dwoch) poprzez kabel z 2 chichami obraz jest tragiczny. widac pikseloze, jest znieksztalcony. jak podlaczam do kompa przez USB wszystko jest ok. w czym moze byc problem? bede wdzieczny za pomoc:)

dzieki impreza:) pokombinuje cos, jak nic to nie da, to chyba jednak zadzwonie...

impreza 29.01.2009 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 665531)
moze ktos pomoc?
mam aparat Fuji FinePix S1000fd i po podlaczeniu do TV (probowalem do dwoch) poprzez kabel z 2 chichami obraz jest tragiczny. widac pikseloze, jest znieksztalcony. jak podlaczam do kompa przez USB wszystko jest ok. w czym moze byc problem? bede wdzieczny za pomoc:)

moze byc wiele powodów, 1- nieodpowiednie ustawienia w aparacie, 2-telewizory mogą nie obslugiwac poprawnie podlaczenia aparatu (choc malo prawdopodobne skoro maja wejscia na chinche), 3- sprawdz czy chinche dobrze sie stykaja z wejsciami w TV, 4- uszkodzony kabel którym podłączasz, ale stawiałbym raczej na jakieś ustawienia, choć jak ja podłączałem swojego Nikona to odrazu bez problemu działał...moze spróbuj przestawic opcje NTSC/PAL. Najpierw spróbuj jedną, potem druga...poczytaj instrukcje dokładnie, jesli nie pomoże to kontaktuj sie z serwisem :D

Kurt 29.01.2009 23:54

O której dokładnie zaczyna się mecz piłki ręcznej rozpoczęcie gry.

Nitrox 29.01.2009 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 665474)
Glownie do tego :D

jezeli uzywasz firefoxa to polecam rowniez wtyczke flashgot

Nie czaje czegoś. Zainstalowałem tą wtyczke, i program. Zacząłem ściagać plik przy pomocy Flashgeta, podobno ten program ma przyspieszac sciaganie, a u mnie jest tak ze zwalnia i to dośc dobrze ;/
Co jest nie tak ??

I jeszcze jedno pytanie, jak wstawic zdjecie do postu zamiast linku ?? ??

w0lno. 29.01.2009 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 665585)
O której dokładnie zaczyna się mecz piłki ręcznej rozpoczęcie gry.

20:30 czasu polskiego :P - początek spotkania

20:05 - transmisja w TVP2

dostuffca 29.01.2009 23:57

teoretycznie bo mnie nurtuje:
wie ktoś jak wygląda sprawa podatków od wygranych w pokera w serwisach poker stars, poker party czy innych wymysłach szatana?

Jarza 30.01.2009 10:36

Padł mi dysk w kompie. 15 GB danych poszło się walić.
Pomimo podpięcia do Adaptera na USB - nie zagrał.

I teraz pytanie, zna się ktoś na tym fachu i byłby w stanie odzyskać te dane?
No zależy mi - pierdoły ale cenne :)

mic 30.01.2009 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 665586)
Nie czaje czegoś. Zainstalowałem tą wtyczke, i program. Zacząłem ściagać plik przy pomocy Flashgeta, podobno ten program ma przyspieszac sciaganie, a u mnie jest tak ze zwalnia i to dośc dobrze ;/
Co jest nie tak ??

Nie ma czegos takiego jak "program przyspieszajacy sciaganie". Zobacz czy w opcjach nie masz ograniczen. Ew mozesz sciagac pare plikow na raz.
Jak sciagasz z rapida wpisales i zapamietales login i haslo ?

btw, jaki masz internet ?

South 30.01.2009 12:30

na gmailu kliknąłem przez przypadek na" archiwizuj" i mi gdzieś wywaliło dosyć ważnego maila ,idzie go jakoś odzyskać ?

dzięki orzeu

orzeu 30.01.2009 12:34

Katalog "wszystkie" - tam jest

Nitrox 30.01.2009 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 665658)
btw, jaki masz internet ?

siec osiedlowa.

jak wstawic zdjecie do postu zamiast linku ?? ??

ted 30.01.2009 12:38

Orientuje się ktoś , w którym dzisiaj pubie/clubie najlepiej na rynku (moze byc kazimierz) bedzie puszczany mecz Polska-Chorwacja w recznej?

impreza 30.01.2009 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ted (Post 665670)
Orientuje się ktoś , w którym dzisiaj pubie/clubie najlepiej na rynku (moze byc kazimierz) bedzie puszczany mecz Polska-Chorwacja w recznej?

powinien byc w CK Browar przy Bagateli albo u Wiślaków :D

ted 30.01.2009 12:48

O CK browar tez myslalem, w fauscie chyba maja telewizor i towerze :d

ja_ka_ 30.01.2009 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 665669)
siec osiedlowa.

jak wstawic zdjecie do postu zamiast linku ?? ??

http://www.babyboom.pl/forum/testy-f...-pomozcie-484/

Na przykład tak

MatMario 30.01.2009 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 665321)
W moim hrabstwie nie ma UPC :foch:

A umowę z cyfrą już przedłużyłem i od nich nic więcej nie dostanę, więc kupić muszę na własną rękę :-P

Miba kiedy przedłużałeś umowę z cyfra? Od 1 stycznia jest nowy regulamin składaj wypowiedzenie i bierz nowy sprzęt jeśli podpisałeś w grudniu. Pozdrawiam

Jeśli chcecie to cały temat jest na forum satkurier.pl Ale to już ostatnie dni.

Gordian 30.01.2009 14:35

Pomocy.
Problem komputerowy. Co jakiś czas miga mi monitor, po czym wyskakuje w zasobniku komunikat: "Sterownik ekrany przestał działać ale odzyskał sprawność". Czytałem na przeróżnych forach rozwiązania, szukałem odpowiedzi ale nie pomaga. Miałem najnowsze sterowniki do karty graficznej, przeinstalowałem je, zmieniłem na starsze, zainstalowałem jakąś łatkę do sytemu i wszystkie uaktualnienia, w końcu przeinstalowałem system. Nic nie pomogło. Dzieje się tak nieregularnie. Jest tak np. kiedy oglądam film, sporadycznie kiedy gram w grę, jest tak też kiedy np otwieram plik, graficzny, który ktoś mi przesłał skypem, albo jak się "bawię" blenderem.

Mój sprzęt:
Intel C2D 2,66 Mhz
3 GB ramu
GF 9500 GT 512 mb od Asusa
Wszystko na płycie Asusa
Monitor Samsung 22" LCD
Windows Vista Home z SP1

Karta nie obsługuje DX10, a taki mam zainstalowany, czy to może być problemem? Nie wiem, może jest jakiś sterownik do monitora (?) i to on robi błędy?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl