![]() |
Cytat:
Nie wiem czego nie rozumiesz. A frustracje to wyładowywali sobie kibice na Kryszałowiczu (bo nie był Frankowskim) oraz Zieńczuku (bo nie był Kosowskim). W przypadku Sikorskiego krytyka spada na nędznego kopacza. Jednego z wielu, fakt, ale na pewno nie jest to krytyka niezasłużona. |
Alez słodkie pierdzienie na oficjalnej z powodu wspanialych przygotowan do rundy.
Coz to za team ,Kulawik spiewa piesni pochwalne ,no coz trzeba bronic 14 miejsca w lidze. Napiszcie jeszcze kiedy wracacie to was kwiatami powitam. |
Mnie najbardziej na oficjalnej rozjebało jak zrobili wybory najlepszego zawodnika rundy:D , to już wstydu trza nie mieć.
A z przygotowaniami to dajmy sobie spokój i tak prosto nie kopną piłki w lidze |
Cytat:
|
Sikorski strzelił bramkę w sparingu -> dumania nad powrotem Sikorskiego do formy. Nic to, że na skrócie widać jak marnuje dwie setki.
Nie, nie jestem fanem stadionowego szydzenia z własnych piłkarzy, nawet kiedy są tak słabi. To nie ich wina, ze ktoś im kontrakt zaproponował. Po prostu bawią mnie te sparingowe rozkminy. |
Cytat:
No cóż, pozyjemy zobaczymy. Zwłaszcza, że oficjalnej wiadomości, że wraca jeszcze nie ma. Chyba, że cos przeoczyłem. Ogólnie o obejrzeniu skrótów dwóch ostatnich meczów zaczynam się łudzić, że Kulawikowi uda się coś sklecić. Od razu wyjaśniam, nie chodzi mi puchary czy też inne LM-y. Myślę o solidnej grze na poziomie środka, może środko-góry tabeli. Co oczywiście przez fanatyków łysego zostanie odczytane jako sukces jego polityki. Cóż, na tle zgliszcz jakie prezentowała Bednarzowo-Probierzowa Wisła w zeszłym sezonie Kulawik ma nieco ułatwione zadanie. Na tle tamtej gry każde proste zagranie będzie wyglądało jak z kosmosu. Co do wydarzenia I obozu sparingowego czyli bramki strzelonej przez Sikorskiego, to rację ma Uran235, jedną strzelił, dwie zmarnował. Prawie jak Brożek. :lol: W najlepszych latach. Bo w gorszych potrzebował pięć okazji.;) |
Cytat:
|
Tylko ze sytuacje trzeba jeszcze umieć wykorzystać a u Danielka to i z 10cm zdażyło się przestrzelic...
A Stawianie go na rowni z w/w zawodnikami to kpina. |
Cytat:
ale przypomnij kiedy to nie strzelił z 10 centymetrów |
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Tylko żeby mi ktoś nie zarzucał, że wyciągnąłem mu jedną zepsutą sytuację. On z takich zagrań w Polonii zasłynął, z tym że tutaj to już ewidentnie przegiął pałę i dostał wilczy bilet u Wojciechowskiego. Cytat:
W Polsce Sikorski nie grał w "gównianych klubach", tylko takich średniakach z potencjałem na puchary. Polonia to miała być Polska Chelsea i uwierz - miał tam z kim grać. Nazwiska takie ja Jeż czy Sobiech to jednak był krajowy top. To że im nie wyszło to m. in. dzieło Daniela. Druga sprawa - Sikorski miał sytuacje, które seryjnie psuł. Stąd taka a nie inna opinia jaką miał wśród kibiców przechodząc do nas. Porównywanie do Brożka i Frankowskiego jest tak absurdalne i obraźliwe dla wymienionych, że aż mnie zatkało. Obaj Polską ligę wciągali nosem, a taki Frankowski wciąż strzela na emeryturze. Obu wymienionym piłkarzom kariera na zachodzie nie wyszła, ale oni dostali szansę na grę na poziomie mistrzowskim. Daniela odstrzelono na poziomie rezerw jako nieprzydatnego do profesjonalnego futbolu. Naprawdę nie widzisz różnicy? A gdyby wystarczyło tylko grać w dobrych klubach żeby być królem strzelców (Daniel grał)... Cóż, pozostawię to bez komentarza. |
Dokladnie, w meczu z Bełchatowem. Po tym meczu Wojciechowski zadeklarował, ze Sikorski wiecej w Polonii nie zagra.
10cm, metr - nie wazne. Czegoś takiego nie trafić... Brak słow |
jak ....a nie ważne?
czy bramkarz ma 120 cm czy 200 to też nie ważne? W końcu to tylko 80 centymetrów różnicy. TYLKO. Owszem, s.......ił niemiłosiernie ale jeśli ktoś z Was grał w piłke( pewnie większośc nie grała..) to wie ze to sie zdarza. Ja nie mówie ze gośc jest dobry, ale pisanie ze nie strzelił z 10 centymetrów jest po prostu kłamstwem. ale dobrze wiedziec ze Polonia miała słaby wynik przez Daniela(tylko jak to jest,skoro chłop jest słaby to jakim cudem gra? Rozumiem ze w kadrze jest 11 chłopa, ale przeciez z tego co pisze wolfy to była polska Chelsea,wiec i kadra była spora.Dlaczego go kupili skoro był słaby? Czy coś tam gdzieś jednak musiał grać ..? czy nie? http://www.youtube.com/watch?v=cYdCdGv94dM http://www.youtube.com/watch?v=nVxF3d1Qmu4 http://www.youtube.com/watch?v=Z1ER-I_TILM http://www.youtube.com/watch?v=PMZiNQcEang http://www.youtube.com/watch?v=p21vtBp_pCM http://www.youtube.com/watch?v=T633_vLSjoA Tutaj bramek z miliardowych sytuacji nie strzelali piłkarze którzy zarabiją w godzine tyle co sikorski przez rok.Nie trafiali lepszych sytuacji... Wybaczcie ze Wam załamałem świat teraz, bo sądząc po tym co piszecie, setka Sikora była jedyną w życiu zepsuta setką jaką widzieliście. Sory chłopaki, taka jest piłka. nie ma co, opieranie sie na wypowiedziach JW jest dosadne. Wszak ten człowiek potrafił w piłce.....no własnie co? powiedzcie mi też, wszyscy orędownicy krucjaty przeciwko piłkarzom, dlaczego żaden z Was nie był w miejscu Sikora czy też Garguły? Dlaczego to ty jeden z drugime nie wykorzystaliście tych setek zepsutych przez najeżdzanych piłkarzy?Dlaczego to Bednarz a nie Ty jest v-ce prezesem.? p.s. Wole Sikorskiego w ataku niż wolfyego. |
akurat przypieprzanie się do Sikorskiego o jedna sytuację jest żałosne (jak większość postów wolfego i jego forumowych lizusów), ale nie zmienia to faktu,że Daniel nie rokuje zbyt dobrze.
|
Cytat:
szprotson Krótko, bo szkoda więcej czasu na Sikorskiego: 1) Różnica między dobrym piłkarzem a Sikorskim jest taka, że jednemu zdarza się zmaścić setkę, a naszemu asowi - zdarzy się czasem trafić w bramkę. Kwestia proporcji. Gdyby Danielowi częściej po prostu wychodziło - cóż, takie szczegóły naprawdę robią różnicę. Tak więc cały Twój argument jest o kant dupy rozbić. 2) Nie jestem zawodowym piłkarzem z tych samych powodów, dla których nie powinien nim być Daniel. Nie umiem grać w piłkę. Tylko, że w każdym zawodzie oceniają Cie z efektów twojej pracy i robią to zwykle Twoi klienci - kompletni laicy w tej akurat dziedzinie. Przykład z życia - użytkownik nie musi znać Windows Forms żeby mi zakomunikować, że formatka się rozjeżdża, a przycisku "nie da się kliknąć". I nie obchodzi go, że to event się odpiął z winy środowiska develeporskiego bez mojej wiedzy. Tak samo ja mam prawo ocenić, że piłkarz ładujący seryjnie po autach jest nędzny. Proste? P.S. Miało być krótko. |
Nie rozumiem czemu rozwiązaliśmy kontrakty z Quioto i Frederiksenem, a Sikorski nadal tu jest. Ale może przekonam się o tym na wiosnę...
|
nie będe sie czepiał wszystkiego czego bym chciał bo szkoda by było stron na to.
-mozesz pokazać seryjne ładowanie po autach przez Sikorskiego (mimo tego ze nie potrafisz grac w pilke, chyba wiesz kiedy jest aut?) Czy tylko, jak zwykle, koloryzujesz? -mozesz pokazac przykłady w których Sikorskiemu zdarza sie trafić w bramkę (rozumiem to jako przykładowe 10 strzałow z tego samego miejsca, i tylko 1/2 cele strzala w światło bramki.) p.s. chyba moge napisac "nie jestem zawodowym programistą z tych samych powodów dla których nie powinien nim być wolfy.Nie umiem pisać programów" E: wolfy mozesz nie racjonalizowac? czy tylko tak potrafisz odpisywac stosując od dawna swoją taktykę? Moze chcesz sobie przypomniec jak kilka lat wstecz kłóciłeś sie ze mna i udowadniałes za Małecki to idealny napastnik który na dodatek jest dobry taktycznie? Pamietasz? proszę o moj cytat w którym pisze ze Sikorski jest fachocem, sciagnietym przez fachowca Bednarza. Jeśli takiego nie ma, to po prostu jesteś oszczercą, farmazoniarzem,kiciarzem. p.s2. wolfy jak sam napisales ze oceniają Cie laicy. Wieć ja (LAIK) pisze, ze jestes chujowym programistą i nie powinieneś już wiecej programowac, zmień pracę daj żyć.moge czy nie? E3: Ty widziales jak Daniel sie prezentuje na treningach ? pewnie nie. |
Cytat:
Więc może nie próbuj porównywać... Na resztę szkoda czasu. Dla Ciebie Sikorski to fachowiec ściągnięty przez fachowca Bednarza, trenowany przez fachowca Kulawika i tylko fachowiec może ocenić genialną myśl kryjącą się za tym wszystkim. A ja - jak wspomniałem - fachowcem nie jestem. P.S. A tak całkiem na serio - kiedyś mi zaświtało, że być może dobrym pomysłem na zutylizowanie Daniela byłoby przesunięcie go na defensywnego pomocnika. |
Brozek też marnował, aż sie pięści zaciskały. Franek też. Biegnie pół boiska sam na sam i nie trafia tylko się wywraca. W Polonii to on zagrał ile meczów, żeby go oceniać? W podstawie, 90 minut? Sama ławka i nawet sie nie wkomponował w druzyne. Jeden kiks - widziałem takie też u Ronaldo, a co. Może nie z 10 centymetrów, ale z pola karnego. A Brożek zmarnował 5 bramek, a poznei j2 strzelił, bo mielismy tyle sytuacji i kazdy zapominał.
|
Dokładnie w meczu z Bełchatowem:
http://www.youtube.com/watch?v=U06qZBeSAOg |
Cytat:
Proponuję zakończyć temat, bo (również z mojej winy) zaczęła się wojna między obrońcami uciśnionych a szydercami. Cytat:
|
smiesznie po prostu wygląda komentowanie tego jak chłop kopie w piłke, przez innego chłopa który ledwo wie jak piłka wygląda, nie mówiąc o kopaniu.
|
Cytat:
Tyle, że tak wygląda świat dorosłych, co starałem ci się przekazać: oceniają Cię po efektach. Nie wywołasz u mnie empatii wobec słabego piłkarza. Nie moja wina, że wybrał zawód którego nie umie wykonywać. Nie przekonasz mnie też, że Sikorski nie jest słabym piłkarzem. Nie wiem co próbujesz osiągnąć co samo w sobie świadczy o tym, że kiepsko Ci idzie. Radzę odpuścić. |
Cytat:
Uważam że w końcówce rundy Sikorski grał dobrze, był nieźle przygotowany biegowo co wielokrotnie już powtarzałem, wygrywał pojedynki 1vs1 .Brakowało mu w kilku momentach po prostu szczęścia bo np wiedział jak strzelić ale trochę mu zeszła, albo bramkarz mu wyciągnął itd, naprawdę nawarstwiło mu się trochę tego wszystkiego bo piłka za cholerę nie chciała wpaść do bramki i nie koniecznie było to efektem jego słabych umiejętność. Było u nas naprawdę wiele gorszych piłkarz a nie doświadczali takiej szydery np Matusiak, Beto, Christov itd Sikorski ma przynajmniej predyspozycje fizyczne i biegowe do bycia "dziewiątką". Uważam że swoimi występami w końcówce rudny zasłużył aby go nie skreślać. Przede wszystkim piłkarze muszą zostać doprowadzeni do porządku pod względem fizycznym bo jesli nei czują się OK to oddziałuje również na ich umiejętności piłkarskie. Już dawno zauważyłem, że piłkarze którzy grali za Nawałki dobrze w Górniku Jez, Bonin Sikorski odchodząc tracą bardzo dużo. To pokazuje jak dobrej klasy fachowcem jest ten trener. Nie bronię nikomu krytykować piłkarzy bo każdy ma takie prawo, natomiast zgadzam się z tym co chciał przekazać Szprotson. Od razu widać, że dany użytkownik piszący post nie kopał piłki nawet na podwórku, orliku itd. |
Cytat:
Porównywanie Brożka z Sikorskim to jakiś chory żart, bez względu na obecne problemy Pawła w Hiszpanii. |
Hiszpanii, Turcji, Szkocji etc + brak zaangażowania, machanie łapami i psucie atmosfery, a Sikor kasy nie uszczupla, atmosfere podbudowuje przez swoj wizerunek, gra z zaangażowaniem, no i fajnie. jak na mistrza to słaby zawodnik, ale jak na 12 zespół Ekstraklasy... moze miec i 90 min w kazdy meczu,tyle że jedna sprawa - niech Wisła pokaże że wygrywa 3:0, a on jako ten 11 zawodnik znika i tylko osłabia. Niech pokaże, że wywalamy go, ktoś wchodzi za niego i nagle Wisła się odmienia. NIE. tak nie bedzie. Bo to nie jego wina, że nie strzelamy bramek, a tracimy sporo. Jako lis pola karnego nie bardzo się spisuje, gra jak Boguski... schodzić na boki, ale tylko na wysokosci pola karnego, dograć, odegrać. JA tu widze zalety. Że gramy w srodku pola jak łamagi. I jak Kołton powiedział : tu najmniej winiłbym Kotorowskiego, to ja powiem tak: tu najmniej winiłbym napastników, jako ogół czemu nie strzelają. trzeba wreszcie zrozumieć, że mamy słabych pomocników i to wszystkich, słabych obroncow ktorzy musza chciec wspomagac pomoc. Tego nie ma.
i wiem, ze mam odmienne zdanie niz 99% kibiców Wisły Kraków na temat tego zawodnika. więc rozumiem oburzenie. |
Wylaliśmy jesienią zasłużone wiadra pomyj na S i innych, ale teraz przed nami niejako nowe-kolejne rozdanie i mam nadzieję, że teraz zasłuży na dużo dużo dużo więcej braw i przedłużenie pobytu w Wiśle. A jak nie to kop w d. w czerwcu - jakie to proste.
|
E:
oczywiście że wg. mnie.Ja nie komentuje tego co sie dzieje ze Smoleńskiem bo nie znam wszystkich faktów, nie komentuje rządów w Izaralu bo w tym nie siedzę, i tak samo mam wyjebane na polityke zagraniczą Ugandy bo sie tym nie interesuje. I dlatego śmiesznie wyglada wygłaszania teorii, docinki i ocena umiejętności przez kogoś kto w życiu piłki nie kopnął. Tak samo napewno uważas ze zawód Górnika to zawód jak zawód. Dobra, skasowałem co Ci napisałęm bo kłótnia była by zbyt drastyczna. Stan w życiu dorosłych jest taki ze Sikorski najpierw był w Górniku, potem w Polonii a teraz jest w Wiśle. Piłkarza ocenia trener , a nie laik jak w przypadku twojej pracy. |
Ja cię nie chcę martwić szprotson, ale nikt tutaj nie chce porównywać Sikorskiego do Messiego jak sam piszesz. Obawiam się, że nawet jeżeli wziąć pod lupę polską ligę, potencjał naszej linii pomocy i tak dalej, Sikor przegrywa porównanie z takimi osobnikami:
Podgórski, Tomasz Chmiel, Damian Adamek, Kamil Buzała, Paweł Ćwielong, Piotr Frączczak, Adam Pawela, Fabian Plizga, Dawid Gikiewicz, Łukasz Lenartowski, Artur Wacławczyk, Kamil Wiśniewski, Piotr Co mu chwały na pewno nie przynosi. Wyżej wymienieni oczywiście popisali się w minionej rundzie większym dorobkiem bramkowym niż Sikorski. Nie chciało mi się wyróżniać, którzy z nich grają w zespołach które jakimś cudem jeszcze są pod nami w tabeli. |
Watts :
10 goli - Danijel Ljuboja (Legia Warszawa), 9 goli - Abdou Razack Traoré (Lechia Gdańsk), 8 goli - Bartosz Ślusarski (Lech Poznań), 7 goli - Wladimer Dwaliszwili (Polonia Warszawa), Jakub Kosecki (Legia Warszawa), Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze), 6 goli - Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), 5 goli - Rubén Jurado (Piast Gliwice), Wojciech Kędziora (Piast Gliwice), Michal Papadopulos (Zagłębie Lubin), Arkadiusz Piech (Ruch Chorzów), Tomasz Podgórski (Piast Gliwice), Ricardinho (Lechia Gdańsk), Łukasz Teodorczyk (Polonia Warszawa), Paweł Wszołek (Polonia Warszawa), Patrząc na staty w/w piłkarze są lepsi od każdego z Naszych grajków, więc to ze ktoś jest lepszy od Sikora co kasuje grosze za miesiąc w Wiśle nie robie na mnie takiego wrażenia jak to że Kędziora jest lepszy od Genkowa który zarabia kilkanaście razy więcej, nie mówiąc o Jurado którego złapali na plaży w Hiszpanii. W ogóle lepszy od naszych jest Ślusarski który swego czasu na lidze miał pseudo "50%" które wzięło sie od jego skuteczności na pustą bramkę. |
A ile zarabia Sikorski ? Ze 20 koła na miesiąc ?
Mnie się marzy taka paka jakma Viktoria Pilzno tyle tam zarabiają czołowi piłkarze. Niestety w Polsce nie ma takie podaży, grajków jak na lekarstwo więc co lepsi się cenią mendy :) |
Cytat:
Nie życzę mu źle, niech strzeli w najbliższej rundzie 10 bramek. Ale obecnie jego bilans bramkowy w ekstraklasie jest tragiczny bez względu na to w jakich klubach grał. |
Sikorski na pewno nie ma 20 koła a u nas jest świecka tradycja zawsze musimy mieć jakiegoś piłkarza na którym będziemy wieszać psy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja życzę Sikorskiemu jak najlepiej, wierzę że stać go na 6-8 bramek na wiosnę, zamknięcie gęb niektórym "znafcom"... i może nawet dostanie angaż na dłużej? |
Cytat:
EDIT: Ale raczej się utrzymamy. Nie ma wała żeby PBB albo GKS odrobiły stratę. |
Cytat:
Maja szczescie łyse Bednarze ze Podbeskidzie i GKS same juz ugruntowały sobie spadek ,bo tak gdyby ta liczba punktow byla podobna to Kulawik nie spał by dniami i nocami obawiajac sie najgorszego. I tak destrukcyjna dzałalnosć łysego człowieka ujdzie na razie na sucho ,ale byc moze przeciagnie sie - to tylko o rok. |
Cytat:
Cytat:
Jeśli był byś łaskaw, przybliżyć nam kariery piłkarskie takich zawodników jak : Rudzki, Stanowski, Zarzeczny, Iwanow, Borek, Kołtoń, Twarowski, Smokowski to byłbym niezmiernie wdzięczny. Bardzo by to nam wszystkim pomogło zrozumieć, dlaczego tylko ktoś, kto ma za sobą karierę piłkarską, może dopuszczać się komentowania i oceny umiejętności piłkarskich? Wiem, wiem, brzmi śmiesznie . Jednak z twoich głupich postów to właśnie można wywnioskować. Ps. W tak powszechnej dyscyplinie jaką jest piłka nożna, nie trzeba być ekspertem by stwierdzić, że Sikorski jest po prostu słaby. |
Cytat:
meritum naszego sporu z wolfym był jednak twoj post kolego, w którym dopuściłeś sie nadużycia i wymyśliłeś sobie ze Sikorski z 10cm nie trafił w bramkę. Różnica była jednak większa więc na trzymaj sie faktów. |
Cytat:
Jakby ten mecz przegrali, to Kulawik powiedziałby, że to sa tylko sparingi i wynik jest nie ważny, a skoro wygrali - wszystko idzie w dobrym kierunku. Ekscytowanie się tym, że Sikorski zdobył bramkę w meczu sparingowym po ponad 3 miesiącach od ostatniego gola brzmi śmiesznie. :) W skrócie pokazane są kolejne dwie sytuacje, gdzie zachował się już jak klasyczny Daniel. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl