Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

AYALA 24.10.2010 16:27

Smuda w 2 Bundeslidze widzi kandydatów do Kadry: Brzenska (Energie Cottbus) i Tyrała (VfL Osnabruck)

kreseq 26.10.2010 15:32

"Selekcjoner reprezentacji Polski Franciszek Smuda zastanawia się nad powołaniem nad powołaniem na grudniowy mecz ze Słowacją dwóch piłkarzy Legii - Macieja Iwańskiego i Michała Kucharczyka - Skład na ten mecz będzie złożony wyłącznie z naszych ligowych zawodników, gdyż odbędzie się on poza oficjalnym terminem FIFA. Na sprawdzenie zasługują na pewno młodzi Tomasz Kupisz, Michał Kucharczyk i Kamil Poźniak. Iwański z Peszką już się rehabilitują na boisku. Obaj są świadomi, że to zakręt, który może być przełomem w ich karierach. A czy dostaną w grudniu powołania? Pożyjemy, zobaczymy - stwierdził w rozmowie z tygodnikiem "Piłka Nożna" Smuda."

Teraz to ja mam kilka pytan... Po cholere cala ta afera z Peszka i Iwanskim, skoro oni sie niby "rehabilituja" juz teraz?
Iwanski to zawodnik mina, ktory powinien isc w cholere, pograc gdzies gdzie trener da soba pomiatac i wtedy jesli bedzie dobrze grac, niech go sprawdza. Na dzien dzisiejszy ten facet mentalnie jest uposledzony i nie wiem czy w szatni nie bylby wiekszym zagrozeniem niz kontuzje na boisku.

Peszko to troche inna bajka, ale na Boga. Po cholere robic jakies wielkie wyklady o tym ze Smuda nie wybacza, skoro po kilku tygodniach juz przebakuje sam Franz o powrocie Peszki do skladu? Jak to jest z tym "twardym postepowaniem" ?

Wreszcie sprawa Kucharczyka. Jako kibic Legii sadze ze powolywanie go juz teraz to przesada.
On ma papiery na doskonalego grajka, ale chlopak dopiero rozegral kilka meczy. Owszem wyroznia sie, potrafi juz wiele, a czasami zachowuje sie jak stary wyga, tylko co z tego? Niech rozegra caly sezon i wtedy bedzie mozna juz nad powolaniem pomyslec. Chlopak musi okrzepnac,nabrac doswiadczenia i wtedy dostac powolanie. Jesli bedzie nadal sie tak rozwijal to jestem w 100% pewny ze bedzie grac w pierwszej reprezentacji. Jednak jest jeszcze za wczesnie.

szprotson 26.10.2010 15:35

Zajebiście.

To teraz jestem niemal pewny, że na Euro 2012 zagramy 11nastką najlepszych piłkarzy z 30 kolejki ligowej.
Kucharczyka rozumiem, wybił się ale Iwański ? Niby ....a za co, za co ?

Smuda bądz patriota, odejdz z reprezentacji !

dj_ibutti 26.10.2010 16:22

>>Zastanawia się<< - a ja się zastanawiam, czy by nie skoczyć na bungy. I robię to od 10 lat... tzn. zastanawiam się ;)

arti 27.10.2010 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 999406)
"Selekcjoner reprezentacji Polski Franciszek Smuda zastanawia się nad powołaniem nad powołaniem na grudniowy mecz ze Słowacją dwóch piłkarzy Legii - Macieja Iwańskiego i Michała Kucharczyka - Skład na ten mecz będzie złożony wyłącznie z naszych ligowych zawodników, gdyż odbędzie się on poza oficjalnym terminem FIFA. Na sprawdzenie zasługują na pewno młodzi Tomasz Kupisz, Michał Kucharczyk i Kamil Poźniak. Iwański z Peszką już się rehabilitują na boisku. Obaj są świadomi, że to zakręt, który może być przełomem w ich karierach. A czy dostaną w grudniu powołania? Pożyjemy, zobaczymy - stwierdził w rozmowie z tygodnikiem "Piłka Nożna" Smuda."
Teraz to ja mam kilka pytan... Po cholere cala ta afera z Peszka i Iwanskim, skoro oni sie niby "rehabilituja" juz teraz?
Iwanski to zawodnik mina, ktory powinien isc w cholere, pograc gdzies gdzie trener da soba pomiatac i wtedy jesli bedzie dobrze grac, niech go sprawdza. Na dzien dzisiejszy ten facet mentalnie jest uposledzony i nie wiem czy w szatni nie bylby wiekszym zagrozeniem niz kontuzje na boisku.
Peszko to troche inna bajka, ale na Boga. Po cholere robic jakies wielkie wyklady o tym ze Smuda nie wybacza, skoro po kilku tygodniach juz przebakuje sam Franz o powrocie Peszki do skladu? Jak to jest z tym "twardym postepowaniem" ?
Wreszcie sprawa Kucharczyka. Jako kibic Legii sadze ze powolywanie go juz teraz to przesada.
On ma papiery na doskonalego grajka, ale chlopak dopiero rozegral kilka meczy. Owszem wyroznia sie, potrafi juz wiele, a czasami zachowuje sie jak stary wyga, tylko co z tego? Niech rozegra caly sezon i wtedy bedzie mozna juz nad powolaniem pomyslec. Chlopak musi okrzepnac,nabrac doswiadczenia i wtedy dostac powolanie. Jesli bedzie nadal sie tak rozwijal to jestem w 100% pewny ze bedzie grac w pierwszej reprezentacji. Jednak jest jeszcze za wczesnie.

Inne kwiatki to że Łukasz Mierzejewski się sprawdził, nieeleganckie teksty że Żewłak się kończy, a Głowa to jest hoho. Fabian i Tytoń (wg Smudy może wybierać między ofertą z Ajaksu i PSV) są extra, Boruc niestety już nie taki jak na ME 2008. No i piep.zenie że mógłby ustawić drużynę defensywnie i minimalnie wygrywać albo remisować, ale to bez sensu.
Ogólnie Smuda niestety bez zmian w swoich wywodach...

_ukoL 27.10.2010 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 998429)
Smuda w 2 Bundeslidze widzi kandydatów do Kadry: Brzenska (Energie Cottbus) i Tyrała (VfL Osnabruck)

Była Bundesliga, teraz jest 2.Bundesliga, jak tutaj mu odmówią to będzie szukał w lidze regionalnej czy jak się tam nazywają te niższe klasy rozgrywkowe w Reichu.

Titto 27.10.2010 13:59

Ja powiem tak, w kadrze jest kilku zawodników, którzy powinni zostawać powołani, a nie są. Tak samo, w meczu z Ekwadorem nie rozumiałem dlaczego na lewej stronie defensywy gdzie jest tak wielkie ubóstwo trener postawił na Mierzejewskiego, który grał w drużynie o największej ilości straconych bramek zamiast postawić na bardzo dobrze sobie radzącego Wołąkiewicza.
Nie rozumiałem też tych wszystkich Sadloków i Glików, w reprezentacji od których lepszy zdecydowanie jest Krzysztof Bąk z Lechii, który powinien dostać szansę gry w reprze.
Na ten moment trener powinien sprawdzić jeszcze Czarka Wilka, który w przeciwieństwie do niektórych panienek nigdy nie odstawia nogi i jest takim typowym walczakiem, a takich piłkarzy potrzebujemy.
Sprawdzić można by było też Gargułe, który moim zdaniem ma najlepszy przegląd pola w lidze.
Jak taki Rybus miał miejsce w reprezentacji nawet jak nie grał w klubie to dać jeszcze szansę gry w jakimś meczu Małeckiemu
Ponadto za Mierzejewskiego z Polonii wolałbym Małkowskiego z Bełchatowa.

emj10 27.10.2010 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 999952)
Na ten moment trener powinien sprawdzić jeszcze Czarka Wilka, który w przeciwieństwie do niektórych panienek nigdy nie odstawia nogi i jest takim typowym walczakiem, a takich piłkarzy potrzebujemy.

To może jeszcze Borysiuk (bez żartów), będzie czyścił aż miło, a że połamie nogę jakiemuś Ozilowi, czy Sneijderowi to już inna kwestia.

Smuda kompletnie nie ma koncepcji na budowanie kadry. Impreza za jakieś 20 miesięcy, a on dalej chce eksperymentować i liczyć, że objawi się drugi Deyna, Boniek, albo Lubański. Jedyna nadzieja w tym, że z tych powołanych zawodników (pewnie już circa 50) część z nich dzięki temu trafi do lepszych klubów na zachodzie i podniosą przez najbliższe dwa lata swoje umiejętności. Innego rozwiązania nie widzę.

Titto 28.10.2010 20:02

De Zeeuw wyraził się na temat reprezentacji Polski:
"To będzie wielka kompromitacja"
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Sm...l?ticaid=1b24c
Niestety taka jest rzeczywistość. Na euro za pewne dostaniemy w dupę.
Smuda nie nadaje się do prowadzenia kadry i jeśli PZPN nie chcę odnieść, aż tak wielkiej kompromitacji na ME to powinni zatrudnić na stanowisko selekcjonera kogoś kto zna się choć trochę na piłce.

BiałaGwiazda 02.11.2010 17:34

Boruc ujawnia kulisy "afery alkoholowej"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html

Marszałek 02.11.2010 20:19

Smuda za jakiś czas coś czuje poleci i zacznie się prawdziwa budowa reprezentacji więc te afery zaraz nie będą mieć znaczenia, Żadnego.

flamengista 02.11.2010 20:30

Nie wiem, czy Smuda poleci ale jestem jednak przekonany, że z nim czeka nas na Euro totalna kompromitacja.

Nadal nie ma szkieletu drużyny, myśli taktycznej. Jest konflikt z zawodnikami, kuriozalne wypowiedzi i łapanka piłkarzy polskiego pochodzenia.

Więc jeśli zmieniać selekcjonera, to teraz. Jest jeszcze czas, by przygotować drużynę do imprezy. Jasne, wyjście z grupy będzie cudem - ale tu chodzi o godną postawę w każdym z 3 grupowych meczy. Grę na miarę Szwajcarii, nie Austrii.

Mario Nh 02.11.2010 21:04

A tak publika chciała Smudę. Sam się zaliczałem do tego szerokiego grona osób.

Niestety, Franciszek kompletnie już nad tą reprezentacją nie panuje.
Wyniki mizerne. Nie sprawdził się.

sandomingo 02.11.2010 21:19

Patrząc z naszego, wiślackiego punktu widzenia to ewentualne zwolnienie Smudy z kadry może mieć duże znaczenie...
Wiadomo przecież jaki jest stosunek Cupiała do "Dyzmy...yyyy Smudy"....
Także niech spokojnie buduje.
Reprezentację.

WiślakMyślenice 02.11.2010 21:21

Cytat:

Patrząc z naszego, wiślackiego punktu widzenia to ewentualne zwolnienie Smudy z kadry może mieć duże znaczenie...
Wiadomo przecież jaki jest stosunek Cupiała do "Dyzmy...yyyy Smudy"....
Także niech spokojnie buduje.
Reprezentację.
I tak bez niego mamy tu niezły burdel, cytując klasyka...

For_FuN_ 03.11.2010 01:47

Ma ktos moze caly wywiad z Borucem?

http://www.tvn24.pl/-1,1680588,0,1,s...wiadomosc.html - tu jest kawalek. Widac, ze Artur sie nie pier... ;).

To, ze Smuda gada glupoty, to wie juz cala Polska. Dwoch waznych pilkarzy kulturalnie napilo sie po lampce wina po spotkaniu(co jest norma w kazdej reprezentacji)...nie mowiac juz o tym, ze bylo to po zgrupowaniu(bo to zakonczylo sie podobno po wyjsciu z hotelu w Kanadzie). Smuda kompromituje siebie, ale przede wszystkim Reprezentacje Polski. Dymisja ze skutkiem natychmiastowym, co oczywiscie jest tylko poboznym zyczeniem. "Lud" dostal swojego maga.

BiałaGwiazda 03.11.2010 10:24

Cały wywiad z Borucem:

http://sport.onet.pl/wideo/smuda-pow...4,2,klip.html#

KOMINEK 03.11.2010 11:22

Też wiązałem pewne nadzieje z Smudą, ale chyba niestety nie radzi sobie w tym bagnie.

Co do Boruca to pewnych rzeczy z szatni się nie wynosi a hasło Dyzma przepraszam Smuda to już w ustach piłkarza jest tak cienkie jak dupa węża.

Z kpiącym uśmieszkiem pokazuje panie trenerze to ja jestm kimś a ty mi możesz .........

Marszałek 03.11.2010 11:56

Rozmowa z Borucem myślę,że byłaby bardziej owocona gdyby prowadził ją jakiś dziennikarz a nie taki leszcz. W ogóle gość się upierdzielił tego wina w samolocie mimo,że Boruc mu wytłumaczył co i jak. Jeszcze debil pyta się czy coś z stewardessami było?no ale zostawmy to,bo aż żal. Jeszcze powołuje się na PS:)

Fajne zdanie Boruc powiedział,mianowicie że Smuda nie radzi sobie z ludźmi, którzy mają inne zdanie. Czy w takim razie w sztabie jest dyktatura, czy jednak Smuda bierze pod uwagę słowa innych trenerów,uwagi piłkarzy? Czy sam sobie coś u.......i i twardo to realizuje, mimo ostrzeżeń,że działa źle. Jeśli tak to mamy już sygnał,że facet całkowicie nie radzi sobie z tym co mu zostało powierzone i wszystkie decyzje,od powołań po taktykę są jego wymysłem a pozostałe osoby w sztabie to marionetki. Chodź poniekąd Boruc powiedział,że facet ma problemy z słuchaniem i rozumieniem co się do niego mówi. Ciekawi mnie czy to tylko dotyczy piłkarzy czy innych ludzi z sztabu tez.

Co do nazwania przez Boruca Smudy Dyzmą. Należy pamiętać,że Nikodem, był idiotą ale nie aż takim aby wiedzieć,że tym co mu powierzono sobie poradzi. Był tym poniekąd przerażony. Stąd słuchał swojego sekretarza, a jego pomysły przedstawiał jako własne. Mimo wszystko idiotą aż takim nie był. Dlatego porównanie do Dyzmy jest absolutnie nietrafione, jeśli przyjmiemy,że Smuda nie słucha innych i ma problemy ze zrozumieniem tego co do niego się mówi. Poza tym nikt z nas nie widzi w Smudzie remedium na nasze piłkarskie problemy. A tak by wypadało w przypadku Dyzmy. Reasumując. Smuda Dyzmą nie jest, bo gdyby był to otoczyłby się mądrzejszymi od siebie i by ich słuchał. A Smuda jest.....nie ogarnia świata zwyczajnie. Jedyne co go łączy z Dyzmą to podobnie "skończone" studia. Przez protoplastę w Oksfordzie a przez niedoszłego Dyzmę jakaś szkółka w Kolonii. Ogólnie to chcielibyśmy mieć Dyzmę za trenera reprezentacji, oj chcielibyśmy.

Bialix 03.11.2010 12:21

Smuda czy nie Smuda, na Euro 2012 szału z Polską nie będzie. Jedyne co możemy osiągnąć to niesieni oszałamiającym dopingiem wyjdziemy z grupy (w co szczerze wątpię). Nie wiem na co reprezentację stać, wyniki pokazują, że raczej na niewiele.

Jak się tak zastanowić głębiej, to nie wiem czy istnieje trener, który w niecałe dwa lata zbudowałby z tej porozpieprzanej układanki jakiś sensowny obrazek. Repra jest w tym samym miejscu co Wisła, czyli w dupie. Myk polega na tym, że Wisła może sobie dobrych grajków dokupić, a dobrych w piłkę Polaków ciężko wykombinować, bo ci co mają tzw. polskie korzenie wolą grać dla silniejszych reprezentacji i w sumie ciężko im się dziwić. Ciężko chyba znaleźć w Europie taką federację jak PZPN, gdzie panowałby większy burdel i chaos. Gracze dewizowi, zwłaszcza z pierwszego obszaru wolą grać w zachodnich barwach, bo prestiż większy i szanse na sukces potężniejsze ;)

Póki nie będzie w Polsce systemu kształcenia młodzieży jak w Anglii, Holandii czy choćby Rzeszy, póty będziemy w środku rankingu FIFA. Pokopiemy sobie piłeczkę w el. MŚ 2014, zajmiemy miejsce 3-5 w grupie i ogłosimy że "nie wiemy co się z nami dzieje". Zmienimy następcę Smudy (który wyleci, tylko pytanie przed czy po Euro) ten zabierze się do ME 2016 i tak w kółko. Żaden trener nic nie wniesie, nieważne czy krajowy czy importowany.

No chyba, że piłkarzom naszym, którzy nie muszą być aż tak tragiczni nagle się zachce, bo nie wiem, Smuda zacznie im dawać kieszonkowe :]

dj_ibutti 03.11.2010 13:03

Obejrzałem ten wywiad z Borucem i mam dwa spostrzeżenia:
-Boruc to alkoholik.
-Smuda to straszny prostak.

dynek.pl 03.11.2010 14:12

Coz, ja uwazam Smude za najlepszego polskiego trenera z prostego powodu patrzac na wyniki i na gre jego zespolow w ostatnich latach. Uwazalem, ze z obecnych polskich trenerow jak nikt zasluguje zeby poprowadzic kadre na euro 2012 ale teraz musze przyznac, ze jestem rozczarowany. Nie chodzi w sumie za bardzo o gre bo ta wyglada jakos przyzwoicie ale o ta cala atmosfere wokol, ta kolejna afere. Widac golym okiem, ze Smuda nad tym nie panuje, nie ma poslouchu wsrod zawodnikow. Tu chyba nawet nie chodzi o prostactwo ale o niekonsekwencje, to, ze papla rozne rzeczy na lewo i prawo, a potem zaraz zmienia zdanie - trudno takiego czlowieka traktowac powaznie i to sie juz raczej nie zmieni.
Mysle, ze teraz trenerem moglby zostac Engel - drugi polski trener, ktory cos tam osiagnal w ostatniej dekadzie.

7 kotów 04.11.2010 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1003540)
Mysle, ze teraz trenerem moglby zostac Engel.

Mysle, ze Engel od dawna mysli tak samo.

mt_kielce 04.11.2010 00:53

Czemu nie powołał Cywki... no i Stulina, który gra w młodzieżówce, no ale Smuda teraz ceni wysoko Łukasza Mierzejewskiego... :rotfl: Zobaczymy co teraz wymyśli, powołując z "ekstraklasy":lol:

dj_ibutti 04.11.2010 01:14

Rozwinę wątek, bo wcześniej pisałem na szybko, bo musiałem wyjść ;)

Nie chodzi mi o umiejętności trenerskie Smudy, bo bardzo wysoko je cenie, ale o sposób w jaki się odzywa itp. Jeżeli prawdą są słowa przytaczane przez Boruca, w stylu "chcesz wyjebać" łychę, "co odpierdalasz", "grubasie", "w ciązy", słowa o Majewskim itp. to dla mnie to jest prostactwo. Takiego trenera bym nie słuchał i nie szanował, tylko dałbym mu w ryj....

1q2 04.11.2010 01:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1003808)
Rozwinę wątek, bo wcześniej pisałem na szybko, bo musiałem wyjść ;)

Nie chodzi mi o umiejętności trenerskie Smudy, bo bardzo wysoko je cenie, ale o sposób w jaki się odzywa itp. Jeżeli prawdą są słowa przytaczane przez Boruca, w stylu "chcesz wyjebać" łychę, "co odpierdalasz", "grubasie", "w ciązy", słowa o Majewskim itp. to dla mnie to jest prostactwo. Takiego trenera bym nie słuchał i nie szanował, tylko dałbym mu w ryj....

Co do umiejętności to się nie zgodzę, tzn Smuda był(niestety tryb przeszły) bardzo dobrym motywatorem i tego mu nikt nie odbierze, tyle że jak zdobył ten stołek, o który tyle walczył to mu się wszystko we łbie po.......iło.Syndrom Boga to raz(sory ale taki syndrom to może mieć Murinho a nie 'smieszny' Smuda), dwa to co o czym piszesz, trzy to takie bzdury co on opowiada to jest na prawdę kosmos

A co do alkoholizmu Boruca.To że lubi wypić sprawa jasna ale ja bym tak daleko nie szedł.Większość grajków lubi wypić i nie ma w tym niczego złego.Wiadomo kiedy jest problem i nie wiem czy akurat Boruc go ma.
Jak słucham i czytam różne rzeczy to na prawdę nie wiem czy jest problem czy ktoś próbuje zrobić tu wycieczkę ośmioklasistów.
Wiadomo że jak spotykają się kolesie to chcą się napić.To jest naturalne.Zasady powinny być jasne.
1.Nie przed meczem.
2.Mogą się napić ale nie mogą zrobić bydła.

I to powinno być nietolerowane.W ogóle gdyby tak postawić sprawę to pewnie afer by nie było, bo by wiedzieli na czym stoją a jak jest totalny zakaz to robi się z tego przedszkole.'Pijcie ale przy mnie' - no ....a przecież to jest absurd;)..No sory ale oni myślę że nie chcą pić by pić ale by spędzić ze sobą chwilę czasu...ze sobą a nie ze Smudą

Jak Borubar z Żewłakowem robili wieś w samolocie to trza ich , jak to spocony Janek mówi - wy.......ić dyscyplinarnie, a jeśli jedynie napili się i humor im dopisywał to o co w ogóle chodzi

Francowi się całkowicie wszystko pomiszało ale niech będzie na tym stołku bo jeszcze naszemu Bossowi przyjdzie do łba by go zatrudnić a tego bym już nie zdzierżył.Nie przecze że dla mnie liczy się tylko Wisła.Reprezentacje fajnie oglądnąć jak dobrze grają ale to wszystko.Lokalny patriotyzm;)

arti 04.11.2010 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1003540)
Coz, ja uwazam Smude za najlepszego polskiego trenera z prostego powodu patrzac na wyniki i na gre jego zespolow w ostatnich latach. Uwazalem, ze z obecnych polskich trenerow jak nikt zasluguje zeby poprowadzic kadre na euro 2012 ale teraz musze przyznac, ze jestem rozczarowany. Nie chodzi w sumie za bardzo o gre bo ta wyglada jakos przyzwoicie ale o ta cala atmosfere wokol, ta kolejna afere. Widac golym okiem, ze Smuda nad tym nie panuje, nie ma poslouchu wsrod zawodnikow. Tu chyba nawet nie chodzi o prostactwo ale o niekonsekwencje, to, ze papla rozne rzeczy na lewo i prawo, a potem zaraz zmienia zdanie - trudno takiego czlowieka traktowac powaznie i to sie juz raczej nie zmieni.
Mysle, ze teraz trenerem moglby zostac Engel - drugi polski trener, ktory cos tam osiagnal w ostatniej dekadzie.

Ale jakie to były wyniki? Co Smuda zrobił wielkiego powiedzmy w ciągu ostatnich 10 lat? Najlepsze wyniki to miał w 2połowie lat 90-tych z Widzewem i Wisłą, a wcześniej ze Stalą - dobry wynik jak na potencjał klubu i wtedy nominacja byłaby niejako nagrodą. Teraz to przede wszystkim polityka.
Jest słabawo-cienka gra, kadra się rozłazi, nie potrafią załatwić problemów we własnych gronie.
Aaa niech se tam Lato&co robią co chcą...

emj10 08.11.2010 10:27

Mamy już rozwiązanie jak to się stało, że Polska wygrała z Portugalią :)
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Op...wiadomosc.html

Cytat:

Defensor wspomniał również o kulisach meczu Polski z Portugalią. - Podobno dzień przed meczem z Portugalią w Chorzowie, naszym najlepszym za kadencji Leo Beenhakkera, w hotelu gości zjawiło się kilkanaście zjawiskowych polskich dziewczyn. Mało kto by się im oparł, nie oparli się i Portugalczycy. Słyszałem, że figlowali całą noc. Czy to miało wpływ na wynik? Szczerze, gówno mnie to obchodzi. Skoro Cristiano Ronaldo z kolegami nie potrafili powstrzymać swoich żądz, to następnego dnia zostali przez nas nakryci czapką - stwierdził.
Po prostu członki nie domagały :D

63624 08.11.2010 14:54

W sumie to by pasowało do naszej skopanej- prostytutki ratują reprezentację.:)
Może jakiś dream team z burdeli na Euro 2012 dla naszych przeciwników, finał pewny.:lol:
Az linkowanego wyżej artykułu ten fragment miażdży:

Cytat:

Bąk wspomniał również o tym, że podczas zgrupowań kadry mieszkał z piłkarzem, który przed snem koniecznie musiał wypić "setkę", aby się uspokoić. Ta historia jednak nie budzi takiego zniesmaczenie, jak opowieść o jednym z byłych kadrowiczów, który teraz zajmuje ważne stanowisko w naszej piłce. - Zasikał się na dziewczynę, którą zamówił na noc do pokoju. Potem wytłumaczył, że ma taki fetysz.
Ciekawe o kim mowa?:rotfl:

Wizard 08.11.2010 18:12

Z tą setką to pewnie Koala, ostatnio Hajto też mówił o takim przypadku... Miał na myśli osobę, która jest teraz w kadrze a grała razem z nim - z obecnej kadry to chyba tylko Żewłakow i Zieliński. Stawiam na Zielińskiego, cicha woda brzegi rwie ;)

kreseq 08.11.2010 19:11

Wychodzi na to ze Smuda ma problem ze soba. Powoluje totalne nieporozumienie, glownego winowajce przegranych kilku spotkan przez Palermo Glika, oraz dochodzacego do zdrowia po kontuzji Wojtkowiaka.

Titto 08.11.2010 19:47

Nie rozumiem też powołania Maćka Sadloka, który dotąd w kadrze się kompromitował no i Majewski, który nie mieścił się nawet do drugoligowego angielskiego klubu. Tytoń też nie wiem dlaczego dostaje powołania przecież to zawodnik, który w reprezentacji nie wykazał się jeszcze żadną dobrą interwencją. Natomiast za Fabiańskiego powinien być Boruc obecnie najlepszy polski bramkarz wykluczanie go z kadry było błędem Smudy.

IncognitoTSW 09.11.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1007657)
Nie rozumiem też powołania Maćka Sadloka, który dotąd w kadrze się kompromitował no i Majewski, który nie mieścił się nawet do drugoligowego angielskiego klubu.

Może i tak ale właśnie cyknął brameczkę na 1:1 z Coventry.

wolfy 09.11.2010 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007634)
Wychodzi na to ze Smuda ma problem ze soba. Powoluje totalne nieporozumienie, glownego winowajce przegranych kilku spotkan przez Palermo Glika, oraz dochodzacego do zdrowia po kontuzji Wojtkowiaka.

Coś tam nasz selekcjoner mówił, że ten pierwszy może trafić do Wisły i "musi go holować". Kompletnie bez sensu, a więc całkiem prawdopodobne.

artek1906 14.11.2010 17:19

Czuje że teraz jest moment Pawła w reprezentacji... pyknie brame z WKS i już bedzie mu szło tak aż do 2012.

emj10 14.11.2010 21:45

Borysiuk i Smolarek w kadrze Franza:
http://www.90minut.pl/news/140/news1...ecz-z-WKS.html

Titto 14.11.2010 23:02

Smolarek? Borysiuk? Przecież to jest jakieś nieporozumienie.

Syn Kangura z 1984 14.11.2010 23:06

Franz oglądnął chyba znaffców z Ligi+Extra :P

Szarny 15.11.2010 11:01

Dał się nabrać Smuda na tego Borysiuka.
Ale Franz to prosty chłop, a po wczorajszej reklamie w Cana(L) + :D niesamowitych umiejętności tego kopacza sam prawie w nie uwierzyłem.

gromaders 16.11.2010 20:00

http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...-smudy,1558737

Nigdy w życiu!!!!!! tego to bym nie zniósł jeśli by ten pajac zagrał w REPREZENTACJI Polski

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl