![]() |
Cytat:
|
Powiedzcie mi ile należy obecnie wyłożyć za 23 letniego napastnika, z kapitalnym strzałem z obu nóg i dobrą grą głową, potrafiącego prowadzić piłkę, strzelającego sporo bramek we wszystkich ligach w których grał oraz w europejskich pucharach, ambitnego i zostającego po treningach by się rozwijać, nie posiadającego żadnych poważnych skaz na charakterze? Myślę, że przynajmniej kilka milionów Euro. W dodatku jaka jest szansa, że ktoś taki wybierze akurat nasz klub? My takiego napastnika już mamy i myślę, że wykupienie Bitona powinno być naszym priorytetem.
Mam nadzieję, że Stan jest powściągliwy komentując możliwość jego pozyskania tylko dlatego, żeby motywować go do jeszcze lepszej gry. |
Cytat:
|
Poczytajcie sobie pierwsze posty w tym temacie;D Mega jajeczne są wypowiedzi np. o Robercie Lewandowskim
|
Cytat:
|
Ciekawe kto ogarnie ten burdel jak sie Staszkowi kontrakt skończy w lecie. Akurat wielu szrotowych obcokrajowców może odejść z klubu. To akurat nie jest problem, że moga oni odejść, nikt za nimi płakał nie będzie. Tylko kto ten skład uzupełni, bez Stacha niechybnie jednych słabych zastapią inni słabi.
Jak dla mnie - przedłużyć kontrakt z Valckiem to będzie najważniejszy transfer lata. |
Cytat:
|
Cytat:
U nas Stan m ograniczone możliwości bo musi bazować na polityce: szukania okazji (najlepiej jak najtaniej). Paradoksalnie taki Lamey miał więcej konkretnych dograć w jednej rundzie niż Rzeźniczak przez cała karierę mimo tego że chłopak potrafi biegać od pola karnego do pola karnego (będąc przy tym ogrywany jak dziecko bo wielokrotnie jest zmęczony). Uważam że Stan nie trafił z Lameyem... ale przecież wiemy że kandydatów było więcej. IMO i tak lepszy piłkarz niż Cikos który był droższy. Chyba 300 k euro. Przy takich nakładach finansowych popełnienie gafy jest prawdopodobne i to nie jest tak że odpowiedzialność spoczywała tylko na Stanie bo był jeszcze Maaskant skauci itp . |
prawda jest taka, ze ten arcysłaby i megawolny Lamey taki znowu żenujący nie był.
Przejrzyjcie sobie mecze z jego udziałem,indywidualnie wystawcie noty i zobaczycie ze od "lamera" zawsze znajdowali sie słabsi |
Cóz Lamey najlepsze lata kariery ma za sobą ale jest coś co powinno poprawic jego niskie notowania u kibiców. Bramki !!! Gol z Litexem dwa gole z Limanovią wazna bramka z ŁKS-em . Przypomnę tylko ,że z naszych obrońców nikt nie strzelil 4 bramek. Być może po przepracowaniu całego okresu przygotowawczego nie bedzie podstaw aby na niego narzekać.
|
Lama mnie i tak zaskoczył pozytywnie, zawsze się starał i próbował się pokazać na tyle ile może. Co do Staszka to nie widzę innej opcji jak z nim przedłużyć umowę.
|
Lamey może nie jest najlepszym, czy najszybszym obrońcą w lidze, nie jest lepszy od Cikosa, czy nawet od Baszcza jak grał u nas.. ale dawał nam to czego ta dwójka nie dawała wcale albo mało.. Bramki! to co potrafi sknocić z tyłu nadrabiał golami, więc nie można tak surowo i źle go oceniać. Z resztą dobrze ktoś tu napisał teraz chłop ma cały obóz i zobaczymy jak go przepracuje, wreszcie trochę pograł poczuł tę piłkę.. tak że może się okazać że wiosną da nam więcej niż jesienią.. może ale nie musi..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kowalczykowi ??? Czy to ten warszawski alkoholik z Bródna ???? A kim on jest aby liczyc sie z jego zdaniem ??? W swojej biografii komentując mecz legii z Wisłą 6:0 stwierdził , że mecz byl czysty i bez przekretów .
|
Naszym problemem jest mała ilość strzelanych bramek. Mamy jednak dwóch niezłych napastników (Biton, Genkov), więc nie tu tkwi problem, bo to nie oni marnują po kilka lub kilkanaście sytuacji w meczu. Rzecz w tym że po pierwsze tylu z reguły nie stwarzamy, a marnują je inni (np.Kirm ale jednak też np.Iliew). Nasza ofensywna gra leży bo:
1) nie mieliśmy dobrych ofensywnych bocznych obrońców (na LO Palijic i Diaz w ofensywie nie dawali niemal nic, brak asyst, nawet brak dobrych dośrodkowań, na PO pozytywnie wyróżnił się Jovanović, ale i na tle naszych lewych obrońców na prawej był niezły nawet Lamey. Wisła jeśli ma grać lepiej w ofensywie to nasi boczni zwyczajnie muszą być dużo lepsi w takim elemencie gry jak choćby celne dośrodkowania, a tu kicha. Jak dla mnie Jovanović na PO i Nunez na LO to selekcjonerski obowiązek, albo konieczny transfer LO ! 2) leży też właściwe zawężanie gry, bo nie jest przypadkiem zdominowanie nas w meczu z Górnikiem czy z Podbeskidziem. I tu kłania się brak właściwej klasy defensywnego pomocnika z umiejętnością kreacji gry (Nunez obok Wilka to za mało). Tak więc powinniśmy kupić def. pomocnika dużo lepszego od Nuneza, Jirsaka i młodszego też od Sobolewskiego i to z umiejętnością otwierającego podania do bramki rywala i z strzelecką smykałką ! 3) kolejna pozycja to umiejący grać zespołowo skrzydłowy i to bramkostrzelny skrzydłowy, bo takiego też jesienią nie widzieliśmy. Kirm, hmm przeliczmy, Małecki zespołowo i tak grać nie będzie (choć Wiśle jest potrzebny), Iliew, hmm to wielkie moje rozczarowanie i kto wie może jednak wiosna będzie należeć do niego bo potencjał pokazał, ale dla zespołu korzyści jak dotąd wielkiej nie wniósł. W sumienie nie pisze nic nowego, ale dopóki w tych tematach nic nie drgnie to nadal będzie krucho ze strzelaniem bramek w Wiśle. |
Cytat:
|
To nie system jest zły tylko jego realizacja. Choć z drugiej strony to ciekaw jestem czy choć raz zobaczymy w pierwszej jedenastce 2 napastników i 4-4-2 (wysunięty Biton, oraz cofnięty bardziej pod grą Genkow.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
domysły, domysły, domysły... |
Cytat:
|
Cytat:
I poszedłbyś z torbami ;) Cytat:
W przypadku tego piłkarza, Skorża się nie mylił. Reasumując, czasami warto zainwestować w młodego perspektywicznego piłkarza, o ile nie ma pstro w głowie jak ten na S. :rotfl: |
Po Lameyu sam jechałem długo, póki były ku temu powody. Potem przyszło przełamanie - mecz z Fulham, w którym zagrał jak profesor. Od tego momentu grał przynajmniej przyzwoicie.
Owszem - jest za wolny, ale ma też pewne walory piłkarskie. Jest niezły technicznie, dobrze gra głową, umie znaleźć się pod bramką rywala. Moim zdaniem jest niezłym uzupełnieniem składu. Na razie nie widzę powodu, by przedłużać z nim kontrakt, ale może na wiosnę zagra jeszcze lepiej? Przecież miał długą przerwę. W każdym razie ten transfer uważam za względnie udany. Mimo wszystko Lamey jest lepszy od Cikosza. |
Cytat:
Aczkolwiek, nie bronie całkowicie taktyki 4-3-3 (4-3-2-1). Ja bardziej po prostu spróbowałbym 4-5-1 jak za Skorży, z 2DP (Wilk/Nunez, Sobolewski), 2 skrzydłowymi (Iliev, Małecki), 1 "fałszywy napastnik"/OP (Melikson) i 1 napastnik (Biton). Ale tutaj znowu brakuje miejsca dla Genkova... Zresztą, to nie ten temat dla takich rozważań. Cytat:
|
Jeżeli już wspominacie o Lameyu - Uważam, że jak na zawodnika który poprzedni sezon przesiedział na ławce to zagrał naprawdę przyzwoicie. Wydaje mi się, że te negatywne opinie oberwał... rykoszetem przez Jaliensa. "Bo obydwaj Holendrzy przyjechali do nas na emeryturę". Jednak nie ma co się oszukiwać - Nie ma sensu go zostawiać w zespole. No chyba, że wiosną przepracuje cały okres przygotowawczy i do dobrej gry w ofensywie zacznie też dobrze grać w destrukcji...
22 mecze - 4 gole - 2 asysty Jak na PO to przyzwoity dorobek. Jeżeli chodzi o ofensywę, ok. Ale jeśli chodzi o obronę to jest zdecydowanie za wolny i każdy nie co szybszy zawodnik robi z nim co chce. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
rozumiem także że mamy przepełnioną kadrę i ktoś musi odejść żeby ktoś mógł przyjść, ale to jedno z głównych zadań Valckxa, żeby kadra była mocna i wyrównana, a najsłabsze ogniwa usuwane... nic tylko wziąć się do roboty i przestać opowiadać bajeczki o prze mocnej kadrze... cytat: - O transferach powiem jedynie, że będzie ich niewiele. Mamy bardzo mocną drużynę i na każdym kroku podkreślam, iż możemy obronić mistrzostwo Polski. za http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-sa-transfery/ ale nie lepiej mydlić oczy kibicom, że mamy silną kadrę i powalczymy w rundzie wiosennej o mistrzostwo... a nie daj Boże ktoś wypadnie znów ze składu... a skończy się jak w rundzie jesiennej... jaką mamy silną i wyrównaną kadrę pokazało kilka meczów bez udziału Meliksona, Sobola i Małego... bez których walczyliśmy na kilku frontach i mało co nie skończyło się kompromitacją w pucharach (na szczęście Maaskant odszedł w porę), czego nie można powiedzieć o rodzimej lidze(4 porażki u siebie ze słabeuszami) bez wzmocnień w zimowym okienku transferowym nie mamy czego szukać w LE jak i nie możemy marzyć o obronie tytułu... zakładając, że zostaniemy z dziurawą obroną i Diazem bądź Paljiciem na lewej obronie to już zaciskam zęby na myśl o w.......u w LE... a na prawdę jest szansa ogromna żeby zaistnieć w Europejskich pucharach... tylko trzeba chcieć... |
Gdzieś ten trener bez doświadczenia musi je zdobyć;)
|
E
Cytat:
Zachłysnołeś się awansem w LE a zapomniałeś o dwóch porażkach na własnym stadionie. To oczywiście się przełożyło na stratę 6pkt i powiększenia dystansu do lidera. Jeśli będzie miał taką średnia to może być już za późno a my wyladujemy poza pudłem. Nie żądajmy mega wzmocnień jeżeli sami prosimy się o krajowych dublerow! Po smiesznym liście SKWK sami sobie zaszkodzilismy, a powinniśmy pozwolić działać SV żeby znalazł nam kogos na miarę naszych oczekiwań. Nie zdziwi mnie jesli SV się zawinie tam gdzie mu pozwolą bawić się zabawkami, gdzie będzie mógł ulepic coś z gowna. Naszym celem staje się zbudowanie muzeum, a nie profesjonalnego i walczącego na europejskiej arenie klubu. |
Cytat:
|
Kurde na co my czekamy na to ze Lech nam podkradnie Dudu z Widzewa? Brac tego zawodnika i to teraz :foch:
Staszek na co ty czekasz? Do roboty ! Lewy obrońca potrzebny od zaraz. |
Zamienię Kirma na Kupisza. A Jirsaka na Milę (ewentualnie Kazimierczaka) Jovanica na Skorupskiego. I już lepiej by to wyglądało.
|
Cytat:
|
m.onet.pl/sport/4990237,detal.html
no to jeden ciekawy gość z głowy |
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...SKA_Sofia.html
Znowu łączą Deleva z Wisłą. Kwestia już jest tego rodzaju że CSKA nie jest na ciśnieniu bo sprzedało kilku grajków i do klubu wpadły konkretne pieniądze. Bandalowski też był kiedyś łączony z Wisłą. |
Cytat:
|
Skoro mają być dwa transfery to mogą one być za spore pieniądze np: w tym okienku Wisła może kupić skrzydłowego i obrońcę a w lecie napastnika i kogoś na środek podkreślam może.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl