Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

diablo885 11.04.2009 08:44

mam przeczucie ze po tej kolejce legia bedzie liderem a my doskoczymy do leszka na 1 punkt...

piter116 11.04.2009 09:10

Kasprzik latem trafi do Lecha?

Lech chce w przerwie letniej ściągnąć bramkarza. - Nie ukrywamy, że szukamy zawodnika na tę pozycję - przyznaje dyrektor sportowy Kolejorza Marek Pogorzelczyk. Bardzo wysoko stoją akcje Grzegorza Kasprzika z Piasta Gliwice.

- Dotarły do mnie informacje o zainteresowaniu ze strony Lecha. Jeśli tak jest faktycznie, to jestem z tego powodu bardzo zadowolony - przyznał 26-letni zawodnik beniaminka Ekstraklasy. - Przecież już w przyszłym sezonie drużyna Franciszka Smudy będzie grać w Lidze Mistrzów - wyjaśnił jakby przekonany o tym, kto zostanie mistrzem kraju.

http://www.futbol.pl/artykul/48810.html

Kolejorz szuka bramkarza ze względu na to, że po sezonie może nie zostać przedłużona umowa z Krzysztofem Kotorowskim. Na pewno jednak poznaniacy nie będą na siłę robić transferu.

- Interesuje nas tylko zawodnik, który będzie lepszy od Krzyśka Kotorowskiego i Ivana Turiny. W przeciwnym razie nie będzie miało to sensu - uważa Pogorzelczyk. A ponieważ klub chciałby, aby na tej pozycji akurat grał Polak, żeby nieco zrównoważyć przewagę obcokrajowców w kadrze zespołu, skauci obserwują od kilkunastu tygodni kilku zawodników z polskiej ekstraklasy. A wśród nich, i to na czołowym miejscu, jest Kasprzik, którego wycenia się na pół miliona złotych.

Proximus 11.04.2009 11:05

Mam takie pytanie, czy ktoś może oglądał jakieś mecze Piasta w tej rundzie? Bo ja akurat nie mialem tej wątpliwej przyjemności, a podobno nasz Kowalski bardzo dobrze sobie tam radzi. A to byłby pierwszy chyba wychowanek grający w składzie Wisły od dawna.(Z tego co pamiętam jak go Skorża wystawił z BOT-em to radził sobie całkiem nieźle):D:D:D

mic 11.04.2009 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 706962)
Mam takie pytanie, czy ktoś może oglądał jakieś mecze Piasta w tej rundzie? Bo ja akurat nie mialem tej wątpliwej przyjemności, a podobno nasz Kowalski bardzo dobrze sobie tam radzi. A to byłby pierwszy chyba wychowanek grający w składzie Wisły od dawna.(Z tego co pamiętam jak go Skorża wystawił z BOT-em to radził sobie całkiem nieźle):D:D:D

Ogladalem moze z 2 mecze ligowe i jeden w PE z Odra, radzil sobie calkiem przyzwoicie, chociaz czasem przytrafialy mu sie juniorskie bledy (np karny z Odra). Jak wroci do Wisly i zacznie grac regularnie to bedzie z niego pewnie duzy pozytek

gigant 11.04.2009 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 706973)
Ogladalem moze z 2 mecze ligowe i jeden w PE z Odra, radzil sobie calkiem przyzwoicie, chociaz czasem przytrafialy mu sie juniorskie bledy (np karny z Odra). Jak wroci do Wisly i zacznie grac regularnie to bedzie z niego pewnie duzy pozytek

O ile nie podąży sladem Kokoszki. Dobrze by też było, by nie wpadł za wcześnie w oko Benhałerowi, bo niektórym po takiej akcji zaczyna się w głowach przewracać.

AYALA 11.04.2009 11:56

Smuda w środe podpisze długoletni kontrakt z Lechem.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=17d4c

eye63 11.04.2009 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 706721)
Sorry ale z tego co wiem to on przejmował tą drużynę jako 5 zespól drugiej ligi, personalnie to nie wiele się tam pozmieniało także moim zdanie Arka i tak jest wysoko.

Cytat za stroną oficjalną Zagłębia Lubin:
Cytat:

Po tak fatalnym starcie w rozgrywkach ligowych rada nadzorcza Zagłębia podjęła decyzję o zwolnieniu Drażena Beska i zatrudnieniu Franiszka Smudy. Na efekty pracy popularnego "Franza" nie trzeba było długo czekać drużyna pięła się w ligowej tabeli grając ładna i skuteczną piłkę. Lubinianie bardzo dobrze radzili sobie na własnym stadionie, gdzie w rundzie wiosennej nie stracili choćby bramki i odnieśli komplet ligowych zwycięstw. Miedziowi łącznie zdobyli 49 punktów w 30. ligowych meczach, a wicekrólem strzelców został Michał Chałbiński z 16. golami na koncie. Po sezonie kibice Zagłębia mogli być zadowoleni ze świetnej formy swoich piłkarzy, którzy po kilku latach ponownie zagrają w europejskich pucharach po tym jak Franciszek Smuda doprowadził ich do trzeciego miejsca w lidze.
A potem Franz przeszedł do Poznania.

PS. Tak mi teraz wpadło do głowy, że może Tobie chodzi o Lecha za kadencji Michniewicza?

Wiślak1994 11.04.2009 13:01

Chojnacki nowym trenerem Arki ?

http://ekstraklasa.net/news,16627,ch...tunek_arki.htm

AS82 11.04.2009 15:59

Polonia Warszawa pod wodza Bobo Kaczmarka bedzie jeszcze groznia w tym sezonie ,z tego co widze co sie dzieje w meczu z Ruchem

SkMk 11.04.2009 18:37

Nie nooo... Ten Lech jest zboczony z tymi bramkami w ostatnich minutach !

fst 11.04.2009 18:38

Lech po raz kolejny strzela bramkę w ostatniej minucie, tym razem na 2-1.

madenn 11.04.2009 18:39

można się tylko załamać....
czy Lech straci kiedyś punkty??

fst 11.04.2009 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 707216)

Jak do tej pory to stracił ich cała masę, z tym że my straciliśmy jeszcze więcej.

WILU TS 11.04.2009 18:40

Cóż trzeba przyznać że sprawiedliwy wynik (a nienawidzę Amici z calego serca) bo wcześniej piłka zdaje się przekroczyła jednak linię.Ale z dwojga złego wolałbym już wiedzieć wczesniej ze wygrają niż w ostatniej sekundzie jak już się cieszyłem :/ No nic Legia na remisik i będzie dobrze :)

piter116 11.04.2009 18:41

Cytat:

można się tylko załamać....

Stracił w ostatnich 3 meczach. Ten fuks musi im sie kiedyś skończyć. W 3 meczu w tej rundzie ratują dupsko w 90 minucie. Zaczyna mi to przypominać jak Legia 3 lata temu rozstrzygała wynik w 90 min. Oby nie stało się tak, że taki jeden mecz z wielu zadecyduje o mistrzostwie.

Neon 11.04.2009 18:42

Cytat:

w 3 poprzednich meczach stracili 6pkt. 4 remis z rzędu to byłaby już niezła beka :rotfl: No ale fuksło im sie znowu ...

harthausen 11.04.2009 18:43

jedno pewne, po tej kolejce Lech dalej liderem. Dobrze Piastowi żarło, ale w doliczonym czasie gry lechici zwycięstwo wyszarpali.
Cóż, szacunek. Gra się do końca.
Nasi dalej w grze, Polonia z cicha się czai. Jeszcze na wieczór kibicowanie Craxie zostało. Dobrze, że sytuacją podbramkową mają, bo jeszcze by na złość mamie uszy chcieli odmrozić i się w Wawce podłożyć, byleby hasło "Antywisła" miało zastosowanie w praktyce :D.

fst 11.04.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 707222)
Cóż trzeba przyznać że sprawiedliwy wynik (a nienawidzę Amici z calego serca) bo wcześniej piłka zdaje się przekroczyła jednak linię.

Przekroczyć przekroczyła- fakt. Szkoda tylko, że Piast zmarnował conajmniej 2 dobre sytuacje w końcowej fazie meczu. W 1 sytuacji głupi spalony, a potem dziecinnie zmarnowana sytuacja 2na1.

fst 11.04.2009 18:52

Ano prawda i chwała Piastowi, że walczył do końca. A Łobo jak to Łobo- miałem dziwne przeczucie, że tego nie strzeli i niestety się nie pomyliłem.

AS82 11.04.2009 18:55

Szkoda ze nie dowiezli remisu w Gliwicach. Sytuacja jest naprawde ciekawa , 4 druzyny sa niemal na styk i Belchatow goni . Slask samotny w srodku tabeli :D

Shizuke 11.04.2009 19:10

Czy transmituja nasza lige w innych krajach ? ;o
http://atdhe.net/live-tv-6146.html

PotiWisla 11.04.2009 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Shizuke (Post 707250)
Czy transmituja nasza lige w innych krajach ? ;o
http://atdhe.net/live-tv-6146.html

Też się zdziwiłem nigdy nie widzialem naszej ligi z innym komentarzem niż Polski.

Kamson 11.04.2009 19:25

3 lata temu Legia w taki sposób jak Lech teraz zdobywała punkty... każdy pamięta jak to się skończyło. Ileż można strzalać bramek w doliczonym czasie!?

Legia 1:0..

Norek28 11.04.2009 19:25

****a ledwo włączyłem i Chiniyama strzelił :| No to nic się nie zmienia, oprcz tego że korona raczej Brożka nie będzie ;/

Gwiaździsty 11.04.2009 19:31

Ten "fuks" Amiki to poprostu gra do samego końca czyli to co nam tradycyjnie brakuje w tej rundzie. A ostatnio np. w Bytomiu, Bełchatowie. Agregat w pralce Amiki i tak długo się zaciął bo na 3 kolejki. Punkty pogubią w Warszawie. Jeszcze sporo meczów do końca. Przy takiej różnicy to jest łeb w łeb. Ważne tylko, żeby nasze asiory wygrały w Gdyni.

ja_ka_ 11.04.2009 19:34

Już 2:0. icki w drugiej lidze...

WILU TS 11.04.2009 19:35

Z taką grą to dziewczyny dostaną z 5 do zera...z jednej strony cieszy a z drugiej...sami wiecie...
"wyginam śmiało ciało 3:0? - Mało" Boże co za żenada,rozumiem że nie ma dopingu ale z takimi przyśpiewkami wiejskimi to darowaliby sobie bo chcąc nie chcąc TV to transmituje :|

ja_ka_ 11.04.2009 19:35

3:0 skończy się pogromem..

harthausen 11.04.2009 19:37

Craxa niezłą padakę dzisiaj w Wawce odstawia. Jak tak dalej pójdzie to rekord będzie - 30 minut trzy bramki to zapowiedź na niezły łomot.

luke1906 11.04.2009 19:46

jest tu jakiś mod? temat o lidze więc trochę szacunku dla rywala by się przydało
gówniarzeria się rozpuściła trochę

a skoro Legia już punktów nie straci to niech idą na całość, tak ze 7-0 i będzie miło
:)

Krissu 11.04.2009 19:48

Giza, co nie potrafi przeciw innym drużynom z 2 metrów do pustej bramy władować piłki, dziś strzelił swoim pobratymcom spod znaku braku napletka... GŁOWĄ.

Dola garbata...
:D

wisl@k_TS 11.04.2009 19:51

Nawet eks-icek Piotruś Giza strzelił... nieprawdopodobne :D

A ja tam bym chciał Cracovię nadal w ekstraklasie, tak w okolicach miejsc spadkowych. Bo taka marność ich zabija, a jak po paru latach awansują to się zacznie znowu 'odrodzenie' i jeszcze chłopaki pomyślą że umieją grać a dziewczyny z Kałuży uwierzą że są fanatycznymi kibicami :)

Norek28 11.04.2009 19:54

Czytam sobie forum pasiaków, na prawde niezła lektura na kabaret :D Chłopaki się spocą jeszcze... Pejsy są na Legii w ogóle? CHodzi mi o kibiców

emj10 11.04.2009 19:54

Nie rozczulajcie się za bardzo nad zdeformowanymi nazwami Wisły i Legii? Mnie ogarnia wyłącznie śmiech jak widzę takie zabawne słówka :)

Czy to naprawdę jest takie ważne?

A co do naszej gry z żenująco słabą Craxą to jest nieźle.

mic 11.04.2009 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Norek28 (Post 707302)
Czytam sobie forum pasiaków, na prawde niezła lektura na kabaret :D Chłopaki się spocą jeszcze... Pejsy są na Legii w ogóle? CHodzi mi o kibiców

Znowu to nasza wina ? :D

Legia nie przyjmuje kibicow,

dobrze ze napisales ze chodzi Ci o kibicow ;)

Norek28 11.04.2009 20:00

Aktualnie zrzucają wine na Stefanka, zresztą, ich do końca się nie zrozumie, przykładowy post:

"Zamiast klepać starych pasiaków to trzeba sie grojkami zająć i to pilnie bo innego lekarstwa już chyba nie ma, niech wiedz aże gra w Cracovii to nie teatrzyk." - jak nie teatrzyk to co? :D

"
TO JEST QRWA SPISEK!! ONI CHCA SPECJALNIE NAS DO 1 LIGI SPUSCIC , NAWET JUZ NAM KOSZULKI ZMIENIAJA NA 1 LIGOWA FIRME JAKO!!! TO SA JAJA!!!"

Polecam :D

harthausen 11.04.2009 20:01

a swoją drogą to ciekawe zjawisko psychologiczne, że z nami bramkarze dzień konia mają, a gdy grają z naszymi najgroźniejszymi rywalami to im prezenty robią.
Aż tak bardzo nas nie lubią? Czemu, przecież nas trzeba kochać, choćby za całokształt.
Dziwni ci ludzie są :D

puszek06 11.04.2009 20:03

mnie zastanawia jedno. Nie lubie cisnąć nikomu na lewo i prawo i wynik Legii z pasami przyjmuje nieco obojętnie (chciałem remis - dla nas korzyść) ale gdzie sie podziała Cracovia z wypowiedzi trenerow zawodników i działaczy. Od zawsze jak koleżanka zza błoń przegra jest tłuczanie "sędzia" "byliśmy o wiele lepsi" "nie ma sprawiedliwości" itd - od 2004 roku czytając wypowiedzi trenerów mam wrażenie że oni zawsze są lepsi, mają cudowne akcje, Filipiak to geniusz a tak naprawde to cały swiat nie lubi Cracovii bo to jest niewygodny klub dla wszyskich... Jak przewalili 4-1 z nami pare tygodni temu to dowiedziałem się że - 20 min po meczu wypowiedzi - W 1 polowie mecz na remis... 2 godziny po meczu - w 1 połowie lepsza gra Cracovii... następny dzien - Wisła w 1 połowie nie istaniła... o coś takeigo mi chodzi, to jasne że każdy patrzy subiektynie na swój klub ale to co się dzieje u nich przekracza granice zdrowego rozsądku dlatego nie zdziwię sie komentarze we wtorek w gazetach "gdybyśmy...." lub "była szansa bo...."... dlatego jeżeli polecą do tej 1 ligi (lub do 2 - też jest to możliwe) to nie będzie mi wcale żal derbów (derby są i tak tylko u nas)... chyba po prostu nasz ulubiony klub nie dorósł do gry w 1 lidze.. kibicowsko i piłkarsko a przedewszystkim organizacyjnie...... co do tematu - mam nadzieje że murzyn więcj nie strzeli - Paweł musi byc królem w tym roku:)

bigi333 11.04.2009 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puszek06 (Post 707315)
co do tematu - mam nadzieje że murzyn więcj nie strzeli - Paweł musi byc królem w tym roku:)

Jestem za tym żeby wprowadzić zasadę że bramki strzelone Pasom nie liczą sie do klasyfikacji strzelców :-D

gigant 11.04.2009 20:20

Mnie w meczu parchów każdy wynik zadowoli.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl