Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

iiYama 12.02.2011 18:24

Cesarz Franciszek Smuda widziany dziś w Almie na Olszy na zakupach :)

IncognitoTSW 12.02.2011 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1050253)
Cesarz Franciszek Smuda widziany dziś w Almie na Olszy na zakupach :)

Gość dostaje ogromną kasę co miesiąc ale woli w domu siedzieć niż np obejrzeć Borussię dzisiaj na żywo, albo chcoiaż któryś z meczów w Turcji - wszak i Robak i Grosicki dziś trafiali.

tomasz_19 12.02.2011 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1050265)
Gość dostaje ogromną kasę co miesiąc ale woli w domu siedzieć niż np obejrzeć Borussię dzisiaj na żywo, albo chcoiaż któryś z meczów w Turcji - wszak i Robak i Grosicki dziś trafiali.

masz rację, gość wydaje się mieć lekceważące podejście do wykonywanego zawodu... kto jak kto ale selekcjoner reprezentacji powinien stawiać sprawy reprezentacji Polski nad przyziemnymi sprawami... nawet samo oglądanie spotkań z udziałem Polaków w TV nic nie daje... czasami jak to mówi Smuda trzeba dotknąć danego zawodnika żeby się na nim poznać (wtf?!), także wydaje mi się, że trener powinien co tydzień być na jakimś meczu i mieć możliwość pogadania z danym reprezentantem przed i po meczu jeżeli jest możliwość, a nie szlajać się po jakiś galeriach handlowych... ogólnie żenada ten cały nasz trener i jego pracodawcy (PZPN)

JrQ- 12.02.2011 19:43

jak dla mnie to czy kogos zobaczy w tv, czy na zywo to bez znaczenia (choc osobiscie watpie, czy on w ogole kogos oglada w tej tv ;])

WiślakMyślenice 12.02.2011 19:49

Cytat:

jak dla mnie to czy kogos zobaczy w tv, czy na zywo to bez znaczenia (choc osobiscie watpie, czy on w ogole kogos oglada w tej tv ;])
Chyba nie sądzisz, że z meczu w TV można obiektywnie ocenić danego zawodnika pod kątem reprezentacji narodowej?

JrQ- 12.02.2011 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1050291)
Chyba nie sądzisz, że z meczu w TV można obiektywnie ocenić danego zawodnika pod kątem reprezentacji narodowej?

a co on przepraszam go w szatni oglada? daj spokoj, z tv ma nawet lepszy widok :D

mitmichael 12.02.2011 21:05

Marcelo wrocił po kontuzji ale w meczu z AZ siedzi na ławie.

dj_ibutti 12.02.2011 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1050314)
a co on przepraszam go w szatni oglada? daj spokoj, z tv ma nawet lepszy widok :D

W TV masz zbliżenia itp. więc nie da się często zobaczyć jak się zachowuje obrońca, gdy drużyna atakuje itp.

1q2 12.02.2011 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1050344)
W TV masz zbliżenia itp. więc nie da się często zobaczyć jak się zachowuje obrońca, gdy drużyna atakuje itp.

Nie znasz się.Od dawna wiadomo że te tabuny trenerów/skautów/obserwatorów tylko marnują kasę jeżdżąc i obserwując osobiście zawodników;)

wisl@k_TS 12.02.2011 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1050359)
Nie znasz się.Od dawna wiadomo że te tabuny trenerów/skautów/obserwatorów tylko marnują kasę jeżdżąc i obserwując osobiście zawodników;)

Skoro można za darmo obejrzeć kompilację najlepszych zagrań danego zawodnika na jutubie :D

Marcinnno 13.02.2011 06:46

Wywiad z Mirkiem Szymkowiakiem ; ) http://www.weszlo.com/news/6307

Więc jak to się stało?
- Byliśmy akurat z Wisłą na obozie w Turcji. Mieszkałem w pokoju z Maćkiem Stolarczykiem. Spaliśmy akurat po treningu i nagle dostałem telefon, że zostałem sprzedany do Trabzonsporu.

Rozumiem, że nie było zachwytów?
- Cały czas prawie spałem. Powiedziałem tylko: "dobra, dobra" i położyłem się dalej. Doszło do mnie dopiero, gdy zadzwonili po raz drugi, informując, że samolot do Trabzonu już czeka. Co było później, wie już tylko mój menedżer. Trzy dni rozmawialiśmy o kontrakcie, tak nie chciałem tam zostać.

szczepanwislak 15.02.2011 11:57

Ja chcę z kolei poruszyć temat naszego byłego kopacza, przez wielu uważanego za duży talent. Mam tu na myśli Sebastiana Leszczaka. Jak wiemy, z okresu jeszcze gry w naszym zespole " romansował " z Polonią Bytom a potem ostatecznie trafił do Górnika Zabrze. Tam grywał jeszcze mniej niż u nas bo z tego co mnie pamięć nie myli nie zadebiutował ani razu w oficjalnym meczu, będąc tylko parę razy na ławce rezerwowych. Grywał za to w Młodej Ekstraklasie ale i tak nie były to występy regularne. Teraz niespodziewanie jego kariera z 14-krotnym mistrzem Polski się kończy. W połowie ubiegłego tygodnia Górnik podpisał umowę o współpracy z Ruchem Radzionków. Dotyczy przede wszystkim wzajemnych wypożyczeń zawodników. I do I-ligowego zespołu ma trafić czterech zawodników zabrzan. Wśród tych piłkarzy jest również " nasz " Leszczak. Zapadła już decyzja o wypożyczeniu Sebastiana. Uznano, że to dla 19-latka to odpowiedni moment, by na boisku mógł pokazać, co naprawdę jest wart, będąc jednak pod możliwością stałej kontroli. A swoją drogą ciekawe, czy dalej jego wypłata będzie uzależniona od postępów w nauce. No i może w końcu w drużynie " Cidrów " zaprezentuje tak naprawdę swój potencjał.

mr_kwolf 15.02.2011 12:13

A pamiętam te płacze na forum że nowego Ronaldinho tracimy, że frajerstwo zarządu, że nie podpisujemy z nim lukratywnego kontraktu tylko puszczamy ot tak :D

Marszałek 15.02.2011 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1050270)
masz rację, gość wydaje się mieć lekceważące podejście do wykonywanego zawodu

Bardziej bym się skłaniał ku temu,że facet raczej nie wie,że powinien ich oglądać. Nie czuje potrzeby, ie dostrzega związku między grą w klubie a w reprezentacji.

szczepanwislak 15.02.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1051138)
A pamiętam te płacze na forum że nowego Ronaldinho tracimy, że frajerstwo zarządu, że nie podpisujemy z nim lukratywnego kontraktu tylko puszczamy ot tak :D

Pamiętam, chociaż podzielone były opinie na jego temat. Według mnie jego parę krótkich meczów z Białą Gwiazdą na piersi nie były takie złe. Sam bardzo chciałem wierzyć w jego wielki talent. A z czasem zacząłem w to wszystko wątpić. I nie do końca wiedziałem jak mam na niego patrzeć pod kątem piłkarskim. Bo poza boiskiem to on niezłe ziółko chyba był :D I może to mu w części nie pozwoliło się rozwinąć u nas czy też w Górniku.

Marszałek 15.02.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 1051196)

Pamiętam, chociaż podzielone były opinie na jego temat. Według mnie jego parę krótkich meczy z Białą Gwiazdą na piersi nie były takie złe. Sam bardzo chciałem wierzyć w jego wielki talent. A z czasem zacząłem w to wszystko wątpić. I nie do końca wiedziałem jak mam na niego patrzeć pod kątem piłkarskim. Bo poza boiskiem to on niezłe ziółko chyba był :D I może to mu w części nie pozwoliło się rozwinąć u nas czy też w Górniku.

Meczy to krowa. Meczów jak już.

Wszyscy młodzie polscy kopacze, którzy coś kopną prosto dwa razy, nawet na III ligowym poziomie zaczynają się zachowywać jak gwiazdy lub rozgwiazdy co najmniej. Dlatego nie dziwne,że ciężko jest znaleźć solidnego,dobrze rokującego młodego polskiego grajka w miarę dobrą psychiką. Taką, która mu pozwoli zrozumieć,że dobre kopanie to początek a nie koniec, i że praca to jedyne co go czeka w zawodowym futbolu.

Do tego dochodzi jeszcze inny aspekt, typowy dla biednego, zacofanego kraju. Otóż, jeśli trafi się chłopiec umiejący kopnąć dobrze piłkę, i wypatrzył go duży polski klub vide Legia, Wisła, to musi się na sam przód stoczyć bój z prezesem klubiku,w którym młodzieniec gra. Rzecz jasna prezesik słysząc Wisła, Legia, naciągnie swoje sprane spodnie na opasły brzuch i podyktuje cenę z kosmosu. Jak nie teraz to kiedy, to właśnie jest ten dzień,na który czekał od urodzenia. Chcą niech płacą,....a.

Załóżmy,że prezesik zachowuje się ok i za kilkaset piłek puszcza chłopaka. O i tu kolejna przeszkoda. Rodzice. Podobnie jak prezesik czują zapach kasy,dużej rzecz jasna,bo jak go chcą to niech ....a płacą. Ej Maryśka, mamy szczęście,że gówniarz dobrze piłkę kopie, w końcu wyremontujemy kuchnię, spłacimy naszą pandę. Może i do Egiptu polecimy, fotek narobimy, będzie co na NK umieścić. Eh ....a,życie jest piękne.
I gdy uda się w/w klubom przebrnąć wśród prezesa,rodziców, to na samym końcu trafia się menager, który doradza rodzicom. Bo oni nie obyci, nie znają się a on biegły w meandrach, prawno piłkarskich a w jego telefonie na kartę jest pełno numerów do ważnych ludzi polskiej,no i zachodniej piłki, rzecz jasna. Tylko dadzą rodzice kasę na doładowanie to on nie zawaha się ich użyć. Numerów i znajomości. Oj nie. Niech dyktują warunki gigantyczne,a łachy w Krakowie czy Warszawie nie robią, bo chłopak jest zdolny i na zachodzie z pocałowaniem ręki wezmą. Już rozmawiałem przez Skypea w tej sprawie.

Zazwyczaj się to kończy tak,że kluby są za biedne aby kupić dobrze rokującego chłopaka, i jeszcze zaspokoić żądania rodziców wspieranych przez wujka menagera. Dlatego taniej,szybciej kupić kogoś z Bałkanów.
A jak uda się kogoś sprowadzić to niekoniecznie jest ona najlepszy. Ale niejednokrotnie jest to gość, który cudem udało się ściągnąć do juniorów.

eryk_cartman 15.02.2011 19:48

[QUOTE=Marszałek;1051206]Meczy to krowa. Meczów jak już.

Meczy to chyba koza, a krowa to muczy:P

Oldpara 15.02.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 1051132)
Ja chcę z kolei poruszyć temat naszego byłego kopacza, przez wielu uważanego za duży talent. Mam tu na myśli Sebastiana Leszczaka.

Całkiem niedawno był widziany kompletnie pijany w jednej z krakowskich knajp. Tyle w temacie.

gromaders 15.02.2011 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1051311)
Całkiem niedawno był widziany kompletnie pijany w jednej z krakowskich knajp. Tyle w temacie.

to nic nowego w temacie...

szczepanwislak 15.02.2011 23:51

Czyli jest tak jak myślałem - sodówka najprawdopodobniej uderzyła do głowy..

dj_ibutti 15.02.2011 23:55

Oj tam sodówka... wódka ;)

bondTSW 21.02.2011 20:50

Pawła czeka chyba przerwa w grze... oby nie.

Edit: po meczu już tam "piątki" przybijał i chodził.. wiec tylko to groźnie wyglądało.

pierdek18 21.02.2011 20:51

Paweł Brożek dostał własnie niezła kose.. i kuleje... jego zespół wygral 2-1 nie wiem
Głowa grał a co z drugi Brożkiem to nie wiem nie widziałem

Jagul 21.02.2011 20:53

Piotrek na ławce. Paweł gra ogony, a raczej "ogoneczki". Jedynie Głowacki gra regularnie w pierwszym składzie.

Kosa93 21.02.2011 20:54

Paweł wchodzi w 86 minucie, Głowacki podaje do Pawła, ten do Alanzinho, rajd Brazylijczyka i piękny gol. W 90 minucie, poszła kontra, Paweł podał do Turka, a ten nie trafił sam na sam, po podaniu Paweł został sfaulowany - wyglądało to "nie fajnie". Został zniesiony na noszach, ale po chwili wrócił na boisko, lecz cały czas utykał. Oby to nie była ciężka kontuzja. Głowacki zagrał 90 minut.

westersyl 21.02.2011 20:56

Oglądam mecz Trabzonu, Paweł wszedł na boisku w 85 minucie. Po chwili ładnie zgrał piłkę do swojego kolegi który pociągnął i strzelił bramkę. Ładnie też zagrał do jednego ze swojego kolegów przy kontrataku niestety przy tym zagraniu ktoś mu wjechał w nogi, na pierwszy rzut oka wyglądało to bardzo groźnie jednak Paweł dograł mecz do końca.
Trabzon wygrał mecz 1:2.
edit: spóźniłem się trochę :)

Mina Pawła podobna do tej przy kontuzji w Bełchatowie. Mam nadzieję że skończy się tylko na strachu.

pierdek18 21.02.2011 21:00

Nie chcę być "złym " prorokiem ale Brożki wrócą do Wisły wczesniej niż sie tego spodziewamy...

westersyl 21.02.2011 21:45

Oglądałem Trabzon już w czwartym meczu i sądze, że Paweł nie jest słabszy od tego gościa z którym rywalizuję Umuta. Na pewno Umut jest taką typową '9' jest silniejszy potrafi przetrzymać piłkę, grać tyłem do bramki. Jeśli chodzi o szybkość, przegląd pola, i nawet skuteczność to Paweł jest lepszy zawodnikiem.
W ostatnich meczach to Paweł jeśli wchodził to tylko na końcówki, grał dłużej w pucharze z Besiktasem gdzie Trabzon miał mało do powiedzenia.
Naprawdę szkoda bo na Umuta który w tym meczu zdobył gola i powiedzmy sobie szczerze grał nieźle spływała coraz większa fala krytyki, już nawet teraz mówiło się że Paweł może wyjść w pierwszym ale niestety skończyło się pechowo.

W poprzedniej kolejce Piotrek dostał swoją szansę w pierwszym i według mnie jej nie wykorzystał bo grał słabo. Ja już po towrzyskim meczu z Shalke osądziłem po tym jak gra ich lewy obrońca że dla Piotrka może zabraknąć tam miejsca. A jeśli chodzi o pomoc, to tam na ławie sidzą tacy zawodnicy jak Alanzinho czy Yattara którzy mogą grać na obu skrzydłach.

Głowa gra tam nie tylko dobrze ale już teraz jest jednym z liderów tej drużny patrząc jak on trzyma tam całą obronę to żałuję, że nie ma go w Wiśle.

vote-for-mikey 21.02.2011 22:15

Gdzie oglądacie mecze Trabzonu?

aNouc 21.02.2011 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pierdek18 (Post 1054083)
Nie chcę być "złym " prorokiem ale Brożki wrócą do Wisły wczesniej niż sie tego spodziewamy...

A to zle? :D
Tak się interesy robi, sprzedaje Clebera za grube miliony i dostaje się go z powrotem za frajer. A nad Pawłem nie ma co się rozczulać że gra końcówki, wybrał kierunek Turecki, wybrał Trabzonspor więc wiedział na co się pisze.

spirit 22.02.2011 02:16

Wywiad z Radkiem Kałużnym:

Cytat:

Ma pan wobec siebie dużo samokrytyki. "Jestem kiepskim piłkarzem, który ma dużo szczęścia w tym, co robi", to cytat.
- No pewnie. Na tak średniego kopacza jakim byłem, osiągnąłem chyba aż za wiele (śmiech). Bywało, że gdzie piłka nie spadła mi pod nogi, od razu trafiałem nią do bramki. Miałem trzy, cztery takie lata. Ale to nie zmienia faktu, że nigdy nie uważałem się za utalentowanego piłkarza. Żaden Ronaldo, Ronaldinho czy Roberto Carlos. Raczej zwykły kopacz, któremu udało się trochę pograć za granicą.

(...)

Nie widać pana za często na trybunach. Gdzie sentyment do byłych klubów? Do Wisły, do Zagłębia?
- Wisła Kraków siedzi bardzo mocno w moim sercu. Dała mi największe sukcesy, grę w reprezentacji. Szanuję prezesa Cupiała za jego zaangażowanie w klub. Zagłębiu zawdzięczam, że wychowało mnie jako piłkarza, ale nie wszystko mi się tam podoba. Powinno się bardziej szanować i doceniać byłych zawodników.
Całość: http://www.weszlo.com/news/6362

Orson 22.02.2011 15:30

http://www.weszlo.com/news/6366

Nasz były piłkarz...
Od meczu z Lazio równia pochyła, teraz na oko 10 kg nadwagi...

joshi 22.02.2011 15:54

wow!! wygląda jakby pod bluzę wsadził piłkę, a może jest w ciąży? :)

1q2 22.02.2011 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 1054365)

Nasz były piłkarz...

Dla mnie to był piłkarz jednego meczu.
Swoją drogą to na prawdę 'szacun' - w tak krótkim czasie, tak przyjebać, będąc niby zawodowym piłkarzem, to na prawdę trzeba się starać.Musiał nieźle jechać z piwem bo inaczej to się nie da;)

picasso 22.02.2011 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1054451)
Dla mnie to był piłkarz jednego meczu.
Swoją drogą to na prawdę 'szacun' - w tak krótkim czasie, tak przyjebać, będąc niby zawodowym piłkarzem, to na prawdę trzeba się starać.Musiał nieźle jechać z piwem bo inaczej to się nie da;)

na razie robi masę,za rzeźbę weźmie się po trzydziestce...

wolfy 22.02.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1051206)
Meczy to krowa. Meczów jak już.

Meczy to owca. Krowa robi "Muuu"...

Edit: Nie mogłem się powstrzymać:>

Watts 23.02.2011 11:59

http://www.garbarnia.krakow.pl/www%2...03-0/Tymek.jpg

Tymoteusz Chodźko na sparingu Garcy :D

arti 23.02.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Orson (Post 1054365)

Nasz były piłkarz...

Ech... jak zdobywał MP juniorów razem z Brożkami i m.in. Zawadzkim to wydawało się, że będzie nowy Tata... tylko kopyto może nie to. Potem dobre pół sezonu czy trochę więcej i zjazd.
Jeszcze później Orest Go dobrze wkomponował w grę GKS Bełchatów - gdzie nie było widać tak jego braków,wyjazd do Austrii no i amen w pacierzu...

IncognitoTSW 23.02.2011 22:48

http://www.90minut.pl/news/148/news1...Grudziadz.html nasz były rezerwowy bramkarz z czasów Kasperczaka. Chyba ani razu nie zagrał ostatecznie w 1 lidze dla nas.

fialo 23.02.2011 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1054628)
http://www.garbarnia.krakow.pl/www%2...03-0/Tymek.jpg

Tymoteusz Chodźko na sparingu Garcy :D

Ciężko się spodziewać czegoś innego po wychowanku Wisły:)

Z Garcy zdecydowanie polecam, żeby ktoś zainteresował się Mariuszem Stokłosą, gość ma duży talent, rocznik 92, w dodatku Wiślak z krwi i kości i to mieszkający na delikatnie pejsowym Podwawelskim.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl