Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

jova 31.12.2011 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1206316)
A rozumiesz też to że po kontuzji nie wrzuca się zawodnika na pełen ogień? Tylko na końcówkę meczu żeby się powoli ogrywał?

Btw. Moskal wstawił Jovanovića do swojej 11 na czacie interii.

Znaczy się, powoli ogrywał się cztery razy podczas ostatniej rundy?
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16248&id_sezon=79
Najpierw w lipcu, potem w sierpniu, październiku i grudniu? Aż tyle miał tych kontuzji, by wytłumaczyć wszystkie okresy gdy lądował na ławie?

Moskal do swojej jedenastki wstawił też Bunozę...

JrQ- 31.12.2011 15:41

Jovanović cały czas miał problemy z urazami, zazwyczaj grywał z bólem, początek był w jego wykonaniu dobry, potem nieco zgasł. Zobaczymy co teraz pokaże.

fanfan 31.12.2011 17:26

Jovanović nie jest taki zły a wg mnie może być wreszcie godnym następcą Baszcza . Jest zdecydowanie lepszy od Cikosa czy Singlara , gdybym miał go porównywać z Alvarezem postawiłbym znak równości jednak wrzutki Pablo wołały o pomstę do nieba a Marko potrafi zapodać ładnego rogala choć nie zawsze. Nie można zwracać uwagi tylko na to ile minut zagrał w tej rundzie zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę jakie problemy miał. Najpierw zawieszenie przez które stracił cały początek rundy a po nim od razu wskoczył do wyjściowego składu i był podstawowym prawym obrońcą aż do momentu zwolnienia Maskanta , inna sprawa że często opuszczał mecze z powodu kłopotów zdrowotnych , raz większych , raz mniejszych przez które ,np. zasiadał na ławce jak podczas rewanżu z Apoelem jednak kiedy był zdrowy wychodził w podstawowym składzie . Ta sytuacja nieco uległa zmianie jak trenerem został Moskal i z niewiadomych przyczyn postawił na Lameya ( być może Marko miał jeszcze jakieś drobne problemy i dlatego Kazek postanowił mu dać wrócić do pełni zdrowia i nie eksploatować zbytnio podczas końcówki rundy ) jednak powiedzmy sobie szczerze jeśli Marko nie będzie miał takich problemów z kontuzjami to wygryzienie ze składu Lameya nie powinno zająć mu zbyt dużo czasu. Nie można również zapominać ,że Jovanović ostatnio w swoim byłym klubie grywał na środku obrony przez dłuższy czas i potrzebuje trochę czasu by przyzwyczaić się do prawej obrony i wypracować pewne nawyki . Ja w przypadku tego zawodnika i Jego przyszłości w naszym klubie jestem optymistą tylko jak już wspomniałem byleby omijały go kontuzje ale to zresztą tyczy się każdego piłkarza.

kacpaw91 31.12.2011 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1206348)
Jovanović nie jest taki zły a wg mnie może być wreszcie godnym następcą Baszcza . Jest zdecydowanie lepszy od Cikosa czy Singlara , gdybym miał go porównywać z Alvarezem postawiłbym znak równości jednak wrzutki Pablo wołały o pomstę do nieba a Marko potrafi zapodać ładnego rogala choć nie zawsze.

Dokładnie. W obronie dawny Alvarez i obecny Jovanović to zbliżony poziom, ale w ofensywie Jovanović może być kimś kim jest dla BVB Piszczek. Zresztą to obrońca, który pewnie by grał w swojej reprezentacji, gdyby nie takie pokolenie piłkarzy jak Ivanović, Vidić, Subotić. Grał jednak tylko w młodzieżówce.

rasel1906 31.12.2011 18:10

najwiekszym problemem Jovanovicia jest brak stabilinosci i to ze bardzo czesto popelnia glupie bledy kto pamieta jeszcze co wyprawial w meczu z Gornikiem wie o czym pisze dlatego nie dziwi mnie ze czesto dochodzilo do sytuacji ze w przypadku gdy Lamey i Marko byli zdrowi to Serb siadal na lawce. Bardzo watpie w to zeby byl godnym nastepca Baszcza

iamChris 31.12.2011 19:28

Szok! Reprezentant trafi z Legii do Wisły Kraków?!

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...67/story.shtml

aphroditeN 31.12.2011 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1206305)
Michał Mak: Bełchatów okazał się konkretniejszy

Wszystko wskazuje na to, że bracia Michał i Mateusz Mak nie powrócą jak na razie do krakowskiej Wisły.

Jeśli tylko Bełchatów dokona przelewu na konto Ruchu Radzionków za transfer definitywny mojej osoby i mojego brata, 9 stycznia stawiamy się na pierwszym treningu Gks-u zostając oficjalanie jego piłkarzami - zdradza w rozmowie z serwisem WislaLive.pl jeden z bliźniaków Michał.

Więcej na WislaLive.pl

GKS Bełchatów potwierdzał już na swojej stronie że "Maczki" grać będą w rundzie wiosennej właśnie tam.
Jedyne co cieszy to to, że gdyby okazało się że będą objawieniem ekstraklasy i chęć wyłożenia na nich kasy będą miały takie kluby jak Lech/Legia/Wisła to wybiorą Krakowską Wisłę !!!!!!!!!!

kacpaw91 31.12.2011 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iamChris (Post 1206369)

Sezon ogórkowy w pełni. Nie wierzę w tę informację z prostego powodu. U nas też może przegrać rywalizację z Jovanoviciem, którego chyba nie po to ściągano za 400 tysięcy euro, aby grzał ławę. A tu jako główny powód odejścia jest podana informacja, że jest rezerwowym. Akurat prawa obrona to pozycja gdzie w obronie mamy najmniejszy problem. Co innego środek i lewa strona.

Co do naszej obrony ciekawi mnie, czy po powrocie z wypożyczenia Nalepa dostanie podobną szansę jak Czekaj. Podobnie Chrapek w pomocy.

RYBA 01.01.2012 08:28

Rzeźniczak u Nas ? Ciekawe ile w tym prawdy, pozatym też nie jestem przekonany czy wniósłby do zespołu coś nowego i wartościowego...

Gordian 01.01.2012 09:54

Nie ma nawet co dyskutować nad tym. To jest największa bujda tego okienka, mimo że trwa dopiero kilka godzin. Po pierwsze dlatego, że nie wiem kto by się rzucał na rezerwowego prawego obrońce Legii? Braki mamy zdecydowanie po drugiej stronie boiska. Po drugie, jak on przegrywa rywalizację z Jędrzejczykiem to musi być w bajecznej formie. Po trzecie Legia krzyknie za niego kwotę nieadekwatną do jego umiejętności, pewnie na poziomie 700-800 tys ojro. Stać nas?

arti 01.01.2012 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iamChris (Post 1206369)

Exreprezentant na ławce i już szansa na wierszówkę:lol: jeśli już to L wypchnie go zagranicę, chyba że ktoś w Pl da jakieś chore pieniądze. Czyli wyłącznie zagranica.

fanfan 01.01.2012 10:59

Rzeźniczak jest dobrym piłkarzem , już bardzo doświadczonym a ciągle jeszcze młodym i mającym przed sobą jeszcze wiele lat gry w piłkę na przyzwoitym poziomie . To ,że przegrał w tej rundzie rywalizację z Jędrzejczykiem nazwałbym wypadkiem przy pracy , Marko byłby trudniejszym rywalem jednak Rzeźnik nie byłby bez szans w tej rywalizacji a trzeba pamiętać ,że jeśli chcemy grać na kilku frontach potrzeba nam 2 solidnych prawych obrońców zwłaszcza ,że wszyscy pamiętamy jakie ostatnio problemy zdrowotne miał Marko. Oczywiście tutaj na forum z góry piłkarz Legii jest "za słaby na Wisłę" jednak ta opcja nie byłaby taka zła przynajmniej wg mnie o ile jest szansa na zrobienie tego transferu w co szczerze wątpię . Z drugiej strony gdyby ten transfer był bardziej realny można się spodziewać kolejnego protesty ze strony SKWK tak jak w przypadku Stachowiaka i Świerczoka . Już sobie wyobrażam tekst w stylu "szanujmy się" i ktoś wpadnie na pomysł żeby jeszcze dopisać historyjkę jak to Rzeźniczak chodził w szaliku "śmierć Wiśle" żeby cały tekst był bardziej przekonywujący ...

cassius31krakow 01.01.2012 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aphroditeN (Post 1206376)
GKS Bełchatów potwierdzał już na swojej stronie że "Maczki" grać będą w rundzie wiosennej właśnie tam.
Jedyne co cieszy to to, że gdyby okazało się że będą objawieniem ekstraklasy i chęć wyłożenia na nich kasy będą miały takie kluby jak Lech/Legia/Wisła to wybiorą Krakowską Wisłę !!!!!!!!!!

A Bełchatów wybierze tego kto da największą kasę czyli JW Destruction :lol:

aphroditeN 01.01.2012 13:16

hehe, tak też może byc :D co będzie to będzie, ważne że mają szacunek do Wisły.

syryls 01.01.2012 14:00

Kuba Rzeźniczak może przyjść po odejściu Majka Lameja

milosz 01.01.2012 14:55

Ale Rzeźniczak to PO, a My potrzebujemy LO.

Jeszcze raz: 1) zamiast Paljicia, 2) zamiast Jirsaka/Sobolewskiego/bo młodszy już nie będzie/choć grał tam i Nunez/, 3) zamiast Kirma i ...tyle , reszta to sezon ogórkowy.

gypsy 01.01.2012 15:09

Ale Rzeźniczak też wcale nie miałby u nas pewnego miejsca w składzie, bo szczerze mówiąc, jego jedyną przewagą nad Marko (według mnie) jest pochodzenie... Marko prezentuje lepszy poziom sportkowy i lepiej rokuje na przyszłość, więc wątpię, żeby Kuba chciał przejść z ławki przy Łazienkowskiej na naszą ;) nie ma co, fajna plotka na początek nowego roku!

aphroditeN 01.01.2012 15:11

no chyba że moskal będzie chciał ustawic jovanovica i czekaja na stopera a na prawej zrobic miejsce dla kogos lepszego niz lamey

JOSE 841 01.01.2012 15:11

Na pocieszenie Rzeźniczak jest wychowankiem Widzewa.Aczkolwiek biorąc pod uwagę atmosferę derbów to raczej w obawie przed kibicami będzie się bał transferu do Wisły zwłaszcza że kibice Legii mu podziękowali za jego cięty język co do kibiców. Więc prędzej wyląduje w Śląsku niż w Krakowie
syryls chyba żartujesz Legionista następcą Lameya w wyjściowym składzie??

ChG 01.01.2012 15:14

Jovanović - Czekaj, Bunoza - Diaz - tak obronę zestawił Moskal, kiedy zapytano go o idealnie ustawienie defensywy.

gypsy 01.01.2012 15:18

Moskal chyba sobie jaja robił z tym ustawieniem, nie wierzę, żeby Czekaj czy Bunoza byli lepsi od takiego Chaveza (Bunoza to przoduje jedynie w wyprowadzeniu piłki, jeżeli chodzi o całą grę obronną to ja jestem za Osmanem).

kucharz_77 01.01.2012 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1206406)
. Z drugiej strony gdyby ten transfer był bardziej realny można się spodziewać kolejnego protesty ze strony SKWK tak jak w przypadku Stachowiaka i Świerczoka . Już sobie wyobrażam tekst w stylu "szanujmy się" i ktoś wpadnie na pomysł żeby jeszcze dopisać historyjkę jak to Rzeźniczak chodził w szaliku "śmierć Wiśle" żeby cały tekst był bardziej przekonywujący ...

odpuść sobie kolego

kacpaw91 01.01.2012 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1206448)
Moskal chyba sobie jaja robił z tym ustawieniem, nie wierzę, żeby Czekaj czy Bunoza byli lepsi od takiego Chaveza (Bunoza to przoduje jedynie w wyprowadzeniu piłki, jeżeli chodzi o całą grę obronną to ja jestem za Osmanem).

Ta runda pokazała, że gorsi raczej nie są. Młodsi jednak na pewno. Także lepiej wyglądają w powietrzu i pod bramką przeciwnika. W takim razie dlaczego to Chavez ma grać? Nawet jeżeli chodzi o politykę transferową lepiej, aby grali oni. Na Chavezie nie zarobimy zbyt wiele przez umowę z Platense.

elliot_ness 01.01.2012 16:45

Wisła chciała sprowadzić Swierczoka ,który strzelił 10 bramek a nie wykazała determinacji aby ściągnąć byłych graczy Wisły z Radzionkowa " Jesienią w Cidrach Michał, który jest napastnikiem, zdobył trzy bramki. Mateusz, nominalny pomocnik, trafił do siatki aż osiem razy." i gdzie tu logika ????

syryls 01.01.2012 17:12

Tak tylko że Skorża nie eksperymentuje w obronie w Legii. Natomiast Moskal rotuje całym składem prócz bramkarza oczywiście. Makowie wybrali GKS dlatego że nie mieli większych szans na przebicie u nas, zresztą jak każdy młody piłkarz z Młodej Ekstraklasy Wisły. Jovanovic gra słabo jako ŚO, lepiej się prezentuje jako prawy obrońca, ja bym go jeszcze sprawdził jako defensywnego pomocnika. Przypominam że Dragan jest nominalnym pomocnikiem więc nie wiem skąd pretensje do niego, bardzo ambitny chłop, i jego też chcę zobaczyć na swojej optymalnej pozycji, a myślę że nie zagrał by gorzej od Kirma,Jedyne co potrzebujemy to LO i chyba tyle chociaż jest Nunez, może bramkarza na przyszłość(jaka sytuacja z Kurto?) Mam nadzieje że wypożyczą kogoś z młodszych. Mam nadzieje że Moskal weźmie kogoś młodego na obóz, niech zobaczy jak gra się profesjonalnie.

ooona 01.01.2012 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1206462)
Wisła chciała sprowadzić Swierczoka ,który strzelił 10 bramek a nie wykazała determinacji aby ściągnąć byłych graczy Wisły z Radzionkowa " Jesienią w Cidrach Michał, który jest napastnikiem, zdobył trzy bramki. Mateusz, nominalny pomocnik, trafił do siatki aż osiem razy." i gdzie tu logika ????

Determinacji?? Bracia przecież wcale nie pałali chęcią transferu do nas i trudno im się dziwić. Transfer na ławę , bez najmniejszych szans na 11-stkę. Logika jest, a "do tanga trzeba dwojga".

kacpaw91 01.01.2012 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1206465)
Determinacji?? Bracia przecież wcale nie pałali chęcią transferu do nas i trudno im się dziwić. Transfer na ławę , bez najmniejszych szans na 11-stkę. Logika jest, a "do tanga trzeba dwojga".

Tu chodzi o podejście zarządu do tematu transferu Świerczoka, a braci. Rozumiem, że Świerczok marzył o grze w Wiśle?

fanfan 01.01.2012 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kucharz_77 (Post 1206460)
odpuść sobie kolego

A co nie mam racji ? Gdyby ten transfer byłby bardziej realny to z pewnością SKWK wystosowałoby na swojej stronie tekst w którym mocno zaprotestowałoby przeciwko ściąganiu tego piłkarza a powody jakieś z pewnością by się znalazły .

BiałaGwiazda 01.01.2012 20:53

Kuba Rzeźniczak w formie jest jednym z najlepszych na swojej pozycji w Ekstraklasie - co do tego nie ma watpliwości. Myślę,że warto byłoby go ściągnąc,ponieważ jest Polakiem ogranym w naszej lidze. Na pewno byłby o niebo lepszy niż Lamey.A Jovanovica w takim wypadku można byłoby spróbowac na środku obrony z Bunozą.Ten transfer daje nam wiele alternatyw w zestawieniu obrony - a od przybytku głowa nie boli,więc nie wybrzydzajmy :P

Romuald 01.01.2012 21:20

W zeszlym okienku Wawrzyniak teraz Rzezniczak ciekawe który legionista będzie wymyślony w przyszłym okienku .

Szkoda,że Piecha fakt wymyślił bo zawodnik dobry zapiernicza az miło, pamietam z nami jak wracal na swoją połowe powstrzymywać naszych zawodników a do tego zagrażał nam w ofensywie juz wtedy widziałem go u nas.

Dudu trzeba wyrwać bo z Juniorem lub z Draganem na lewej obronie będzie trudno ugrać coś więcej w europie

Heero 01.01.2012 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1206495)
Kuba Rzeźniczak w formie jest jednym z najlepszych na swojej pozycji w Ekstraklasie - co do tego nie ma watpliwości. Myślę,że warto byłoby go ściągnąc,ponieważ jest Polakiem ogranym w naszej lidze. Na pewno byłby o niebo lepszy niż Lamey.A Jovanovica w takim wypadku można byłoby spróbowac na środku obrony z Bunozą.Ten transfer daje nam wiele alternatyw w zestawieniu obrony - a od przybytku głowa nie boli,więc nie wybrzydzajmy :P

O Rzeźniczaku można pomyśleć ewentualnie po sezonie... teraz potrzeba lewego obrońcy i jeśli są jakieś środki na transfery (w co wątpię), to cała kasa powinna iść na jak najlepszego zawodnika.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1206499)
W zeszlym okienku Wawrzyniak teraz Rzezniczak ciekawe który legionista będzie wymyślony w przyszłym okienku .

Szkoda,że Piecha fakt wymyślił bo zawodnik dobry zapiernicza az miło, pamietam z nami jak wracal na swoją połowe powstrzymywać naszych zawodników a do tego zagrażał nam w ofensywie juz wtedy widziałem go u nas.

Dudu trzeba wyrwać bo z Juniorem lub z Draganem na lewej obronie będzie trudno ugrać coś więcej w europie

Dudu jest słabym obrońcą, jego renoma opiera się na akcjach ofensywnych, asystach i strzałach z rzutów wolnych. Na chwilę obecną potrzebujemy na lewą stronę zawodnika, który potrafi bronić, bo i tak w LE raczej ataku pozycyjnego grać nie będziemy, a przy takiej formie gry przydaje się ofensywny boczny obrońca. Co nie zmienia faktu, że na ligę Dudu byłby wzmocnieniem.

kubryc 01.01.2012 21:49

http://www.blaugrana.pl/news/8732/wi..._za_darmo.html tutaj lista zawodników z Primera Division, którym kończą się kontrakty. Jest kilku bardzo dobrych graczy, na których nas stać

marek2a 01.01.2012 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1206384)
Akurat prawa obrona to pozycja gdzie w obronie mamy najmniejszy problem. Co innego środek i lewa strona.

Co do naszej obrony ciekawi mnie, czy po powrocie z wypożyczenia Nalepa dostanie podobną szansę jak Czekaj. Podobnie Chrapek w pomocy.

Prawa obrona jest wg mnie wystarczająco obstawiona,Jovanovic w formie plus Lamey gdy odbuduje go Kazik(patrz odbudowanie Garguły i Jirsaka) i będzie forma jak z czasu Litexu stanowią wystarczająco silną parę rywalizującą o miejsce na PO. To samo o dziwo sądzę o srodku obrony(chodź wiem ,że to kontrowersyjne) tu też konkurencja jest wystarczająca, na pewno coraz lepsi będą Czekaj i Bunoza, jest Osman i jest też Diaz bo zakładam ,że sprowadzimy zimą LO, oraz obecnie 5-ty stoper Jiliens ale nie sądzę ,że on powiedział ostatnie słowo i będzie walczył o skład. Nie zapominajmy ,że na LO dobrze potrafi zagrać Nunez ,więc uważam ,że jeśli Stan wypatrzy jakiegoś dobrego pomocnika za nieduże pieniądze np jakiegoś drugiego Melixona to i z LO może się wstrzymać do letniego okienka. Jeżeli miałby być tylko jeden transfer wolałbym jakiegoś super kozaka na skrzydło w miarę młodego i zakontraktowanego na 5 lat.

Benan 01.01.2012 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubryc (Post 1206504)
http://www.blaugrana.pl/news/8732/wi..._za_darmo.html tutaj lista zawodników z Primera Division, którym kończą się kontrakty. Jest kilku bardzo dobrych graczy, na których nas stać

To co, Abidal na lewego obrońcę?:)

No i jeszcze Ruud van Nisterloy jest na liście. Więc może, może...

bartus2278 02.01.2012 09:41

albo Asier del Horno ???

No i jeszcze Frederic Kanoute jako napastnik ???

tarantulaw2 02.01.2012 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartus2278 (Post 1206545)
albo Asier del Horno ???

No i jeszcze Frederic Kanoute jako napastnik ???

Kolega Benan pisał to ironicznie, ale Ty jak widzę... :lol:

flamengista 02.01.2012 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1206499)

Plotka z Rzeźniczakiem - kuriozalna. Bo Skorża chyba jednak nie skreślił tego zawodnika i chciałby mieć rywalizację w drużynie. Jeszcze niedawno "Rzeźnika" chciano sprzedawać do Francji za dobre pieniądze. Takiego zawodnika nie oddaje się lekką ręką najgroźniejszym rywalom w lidze. To chyba raczej narzekania samego zawodnika, który jest rozczarowany swoją sytuacją.

Co do pogłosek o Dudu z Widzewa. Zawodnik faktycznie ma jedną cechę bardzo pożądaną w naszej lidze. Dośrodkowania - z biegu i z zatrzymanej piłki - na poziomie Kosowskiego. Jak grali z nami faktycznie sam zwróciłem na ten element uwagę.

Natomiast nie wiem, jak jest z jego motoryką, grą obronną, grą głową. Żeby nie okazał się drugim Edsonem - strzały i dośrodkowania świetne, ale nic ponadto.

No i na koniec Piech. Faktycznie, takich zawodników da się lubić za ambicję i ciężką pracę na boisku. Ale takich "kieszonkowych" napastników jest w lidze kilku, a jednego już mieliśmy w klubie. Pepe Ćwielonga. Moim zdaniem Piech jest od Ćwielonga tylko troszkę lepszy. To nie jest zawodnik na miarę Wisły i jej ambicji.

JOSE 841 02.01.2012 13:40

elliot_ness logika polega na tym że Wisła ma szczęście do piłkarzy z Bełchatowa .Prędzej czy później zawitają do Wisły teraz Moskal i jego team walczą o europejskie puchary i odrobienie strat w lidze.Maki nie mieliby szans przebicia się teraz do wyjściowej 11stki.Więc lepiej żeby ogrywali się w Bełchatowie a jak dobrze wypadną to w następnym sezonie zawitają do Wisły.Zresztą raczej Moskal nie wywali ze składu Małeckiego, Boguskiego,Bitona dla któregoś z Maków.Na rewolucje przyjdzie czas po zakończeniu sezonu.Co do Legionsty to ktoś mocno zaczął świętować nowy rok za wczasu i pomylił 1stycznia z 1kwietnia.Jeszcze tylko czekać kiedy pojawi się temat Bandrowskiego , Arboledy w Wiśle
bartus2278 a może Mateja Kezman ?????

elliot_ness 02.01.2012 13:54

Zgadzam się , że nowi bliźniacy mieli by duzy problem z gra w podstawowym skladzie Wisły. Ale zakup z Radzionkowa bylby na pewno tańszy niż kupno z Bełchatowa. Inny klub inny budżet. A wypożyczyć ich do klubu z ekstraklasy aby sie ogrywali to żaden problem. Niestety temat pewnie już nieaktualny. Szkoda tylko ,że ktoś ich z Reymonta wogóle wypuścil.

westersyl 02.01.2012 14:08

Cytat:

A wypożyczyć ich do klubu z ekstraklasy aby sie ogrywali to żaden problem.
Już widzę jak kluby ekstraklasy stoją w kolejce do tego aby ogrywać nam zawodników, na których nigdy nie zarobią ani grosza do tego będą musieli starać się ukształtować ich piłkarsko bo zakładam że przyzwyczajenie się do fizyczności oraz bądź co bądź szybszego tempa ekstraklasy zajmie im z dużym prawdopodobieństwem trochę czasu. Co taki klub wtedy zyskuje ? Nie lepiej postawić na starego wyjadacza lub promować własnych chłopców dajmy na to ME i coś na nich zarobić niż społecznie robić interes Wiśle Kraków ?

Nie oszukujmy się bracia Makowie postąpili racjonalnie bo nie sądzę aby wygrali rywalizacje z Małecki, Melikosnem Genkovem czy Bitonem...
Któryś z nich powiedział że chcą przyjść do Wisły w większej roli i wierzę w to że jak osiągną wystarczający poziom sportowy to tak się stanie.

edit:
JOSE 841:
Umowa "wchodzi w życie" Jak GKS przeleje na konto Ruchu Radzionków pieniądze, Wisła nie musiałaby przebijać żadnej oferty bo bracia mają kwotę odstępnego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl