Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Maras 11.12.2008 07:29

Krzynówek to nie jedyny zawodnik, którego zamierza sprowadzić do Wrocławia Ryszard Tarasiewicz.
Trener Śląska rozgląda się także za nowym bramkarzem. Wśród kandydatów do gry we Wrocławiu znajdują się m.in. Emilian Dolha, Radosław Janukiewicz i ... golkiper Wisły Kraków Mariusz Pawełek.

źródło informacji: Przegląd Sportowy/INTERIA.PL

AYALA 11.12.2008 08:17

Gargule marzy sie liga hiszpańska http://www.sport.pl/pilka/1,70988,60..._wie_nikt.html

Redaktor z TV Kraków podczas wywiadu z Wilczkiem mówi że Wisła interesuje sie zawodnikiem Palmeiras ? Czy ktoś z Was wie może o kogo chodzi ?

Lemoniadowy Joe 11.12.2008 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 641013)
prawda to ze Zieniu w Grecji - i to nie w celach turystyczno - chuliganskich?

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,60..._w_Grecji.html

pio 11.12.2008 10:00

SKoro Garguła mówi, ze wszystko roztrzygnie się w styczniu, to pewnie jest zdecydowany na odejście, o ile dostanie ciekawą ofertę...

_Vodka 11.12.2008 12:10

k informuje "Przegląd Sportowy" pomocnik Wisły Kraków Marek Zieńczuk, przebywa w Grecji, gdzie trenuje z Levadiakosem - 12. ekipą tamtejszej ekstraklasy.
Grecy zaproponowali "Zieniowi" półroczny kontrakt z opcją przedłużenia o rok.

Wisła żąda za swojego 29-letniego pomocnika 100 tysięcy euro.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

Marszałek 11.12.2008 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 641046)

Nieważnie gdzie, byle dalej od nas. Jedyne co mnie zastanawia i śmieszy, to czy suma 100 tysięcy euro jest prawdziwa, i czy jest to kasa za wypożyczenie czy za transfer definitywny?
Niemniej ciekawe,że Zieńczuk tak szybko stara się coś dla siebie znaleźć. Czyżby coś wiedział, że na jego miejsce jest już ktoś przygotowany?

tofik 11.12.2008 14:49

Zieniu powinien zostać :((
Gdzie znajdziemy równie dobrego ligowca za friko ? Jeśli odejdzie to nie będzie potrzeba nam dobrego skrzydłowego na puchary ale i solidnego zmiennika na ligę! Czyli 2 wydatki. Jeśli to konieczne to jako tego zmiennika proponowałbym Roberta Szczota.

A jak znam życie to nikogo nie mamy zaklepanego i zostaniemy całkowicie bez skrzydłowych. Nie liczę Małeckiego i Łobodzińskiego. Z pierwszym można jedynie wiązać nadzieje, a Łobo jest do odstrzalu i w niego nie wierzę.

bódyń 11.12.2008 14:50

Po prostu nie czeka tylko zalatwia. A suma mala bo w czerwcu mu sie konczy kontrakt.

Wasiu 11.12.2008 15:01

W "normalnym" klubie bylbym pewny, ze skoro puszcza sie, badz co badz, najlepszego lewego pomocnika w zespole za marne 100k euro, to jest na jego miejsce przygotowane zastepstwo. Ale, ze Wisla jest wyjatkowa to nie wiadomo jak bedzie :D Chociaz i tak informacje o jego odejsciu do Grecji to narazie tylko ploteczki.
Wiemy napewno, ze wroci Cwielong i uwazam, ze to dobry ruch. Napewno zagra lepiej niz Kmiecik i Dawidowski, wiec bedzie jakies pole manewru w przodzie.

Krissu 11.12.2008 15:03

Zaraz zaraz..
Z tego co ja rozumiem to on teraz ma już do tego greckiego klubu przejść. Kontrakt kończy mu się w czerwcu więc rozmowy może prowadzić dopiero od stycznia. Skoro pojechał teraz to znaczy, że dostał pozwolenie od klubu ergo mamy następce na oku.

Eustachy 11.12.2008 15:04

Wraca Cwielong :/
Ruch najwyrazniej z niego zrezygnowal i wcale im sie nie dziwie.
Cwielong jako napastnik prezentuje sie iscie patologicznie. Zero goli w 14 meczach minionej rundy, chyba mowi samo za siebie. Ale sama skutecznosc to jeszcze nic, bo pod wzgledem gry, wypada rownie blado i potrafi zniknac doslownie na cale spotkanie jak chocby w ostatnim meczu ze Slaskiem.
Do prawdy krucho widze nasz atak, badz nasze lewe skrzydlo z Cwielongiem w skladzie.
W tej sytuacji juz teraz zaczynam mocno odczuwac tesknote na mysl o ewentualnym pozegnaniu Zienia :/

Bóg Trybun (objawion) 11.12.2008 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 641098)
Zaraz zaraz..
Z tego co ja rozumiem to on teraz ma już do tego greckiego klubu przejść. Kontrakt kończy mu się w czerwcu więc rozmowy może prowadzić dopiero od stycznia. Skoro pojechał teraz to znaczy, że dostał pozwolenie od klubu ergo mamy następce na oku.

Maszyna losująca zadziałała... inicjały następcy : P. Ć.

Krissu 11.12.2008 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 641104)
Maszyna losująca zadziałała... inicjały następcy : P. Ć.

Osz k...wa :-/

Bóg Trybun (objawion) 11.12.2008 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 641106)

Akurat tej ksywki nie znałem. Ja kojarzę go z Pepe :-p

7 kotów 11.12.2008 15:17

W przyszlej rundzie bedziemy mieli skrzydla jak Mig-29
Lobodzinski i Cwielong A.D. 2009 - to brzmi prawie jak Giggs i Beckham A.D. 1999!

czolg 11.12.2008 15:24

na interia.pl napisali ze Tarasiewicz chce sciagnac do Śląska - Krzynówka i... Mariusza Pawełka !

emjot 11.12.2008 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 641106)

no
to to jest ta niespodzianka pod choinkę :rotfl:

Eustachy 11.12.2008 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael
Chyba raczej skończył się czas obowiązywania umowy o wypożyczeniu.

Skonczyl sie na pewno. Tyle, ze z tego co jeszcze do niedawna bylo slychac, Wisla byla zywo zainteresowana, by Cwielonga ulokowac w Ruchu na dluzej, ale najwidoczniej w Chorzowie uznali, ze po co ma sie u nich marnowac zawodnik o takiej skali talentu.

Marszałek 11.12.2008 15:53

P.C w miejsce M.Z? zastanawiające,doprawdy, nie ważne ile jest kombinacji gry, chciałbym aby choć jeden z nich potrafił dośrodkować piłkę w biegu.

Raphael 11.12.2008 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 641137)
Skonczyl sie na pewno. Tyle, ze z tego co jeszcze do niedawna bylo slychac, Wisla byla zywo zainteresowana, by Cwielonga ulokowac w Ruchu na dluzej, ale najwidoczniej w Chorzowie uznali, ze po co ma sie u nich marnowac zawodnik o takiej skali talentu.

Nie znam dokładnych warunków wypożyczenia (pewnie darmowe plus pensja płacona przez Ruch) ale na pewno znalazłby się jakiś inny klub w Ekstraklasie, który chętnie zatrudniłby Ćwielonga.
Na pewno warto dać mu szansę. Paweł Brożek w jego wieku też nie prezentował się najlepiej.

wolfy 11.12.2008 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 641108)
Akurat tej ksywki nie znałem. Ja kojarzę go z Pepe :-p

Zawsze, jak się pojawiał przy piłce to kibice Ruchu tak właśnie mówili. Wiec to musi być jego pseudonim.

zim zum 11.12.2008 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czolg (Post 641118)
na interia.pl napisali ze Tarasiewicz chce sciagnac do Śląska - Krzynówka i... Mariusza Pawełka !

ta, chyba w podzięce za to, że mu 3 punkty podarował na meczu. Kto normalny brałby do swojego klubu Pawełka?

Co do powrotu Ćwielonga- pozbywamy sie starych nieudaczników i ściagamy nowych

L0czek 11.12.2008 17:01

Jeśli powrót Ćwielonga na stałe do Wisły,to prezent świąteczny od zarządu to nie udał się :(
A Zieniu wg Greków nie dogadał się z Levadiakosem co do długośći kontraktu- Marek nie odejdzie.

Rybka fan :) 11.12.2008 17:27

nie wiedziałem że kiedyś to powiem, ale jeśli Ćwielong ma byc alternatywą dla Zieńczuka to chce żeby Marek został...

wolfy 11.12.2008 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rybka fan :) (Post 641200)
nie wiedziałem że kiedyś to powiem, ale jeśli Ćwielong ma byc alternatywą dla Zieńczuka to chce żeby Marek został...

[sarkazm mode on] No co ty, przecież Piotrek nawet z obiema zawiązanymi nogami zagra lepiej niż Zieńczuk.[/sarkazm mode off]

grzesiek632 11.12.2008 17:45

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=171fa

teraz takie tam smuty wkleje;p
pewienie tylko to sa takie domysły naszych kochanych redaktorkóF

eMTe 11.12.2008 18:01

http://sport.onet.pl/0,1248705,1879218,wiadomosc.html

Czy to z tego właśnie klubu próbujemy wyrwać tego Brazylijczyka, który miał przyjść razem z Marcelo?

vote-for-mikey 11.12.2008 18:23

co ciekawe Marek Zieńczuk stwierdził w wywiadzie, że jego obecność w Grecji jest mocno naciągana gdyż...
Cytat:

"...Cały czas jestem w Gdańsku" - mówi Marek Zieńczuk
i komu tu wierzyć? ech, ach, och ach!

westersyl 11.12.2008 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 641217)

Czy to z tego właśnie klubu próbujemy wyrwać tego Brazylijczyka, który miał przyjść razem z Marcelo?

Tak tylko, że o Thiago Silve bije się pół Europy, AC Milan, Chelsea, Inter, Villareal itp.
Swoją drogą to dla kibiców Fluminense ten gość jest jak Bóg w ostatnich meczach kiedy był przy piłce podnosiła się ogromną wrzawa na stadionie. Nie dziwię się bo jest to wielki piłkarz.

wolfy 11.12.2008 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 641217)

Damn, ubiegł nas Milan...

:D

Uran - ja tylko powołałem się na forumowego klasyka, nic więcej:D Sam jestem zdania, że Zieńczuka możemy się pozbyć bez żalu dopiero wtedy, gdy na jego pozycję zakontraktujemy dwóch przynajmniej tak samo dobrych pomocników.
Ja Ćwielonga bym mimo wszystko jeszcze nie skreślał, ale gdyby miał się okazać naszym nominalny lewym pomocnikiem, to pozostałoby nam już tylko liczenie na cud.

flamengista 11.12.2008 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 641208)

Cytat:

Ćwielong wraca. Odciąży Brożka?
Generalnie spokojny ze mnie człowiek, ale jak czytam takie pierdoły to mnie trafia.

Antywiślaccy dowcipnisie...

Co do transferu Zienia - nie ma co liczyć na cud. Życiową formę Marek ma już za sobą, teraz równia pochyła. Jeśli może odejść już teraz do Grecji, niech odchodzi, zawsze to 6 miesięcy mniej do płacenia (i premie) - a co za tym idzie, oszczędność przynajmniej 400 tys. złotych. Plus ew. 100 tys. € od Greków - też nieźle. Może wystarczy na jakiegoś kolejnego Brazyliczyka klasy Marcelo. Może.

eye63 11.12.2008 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 641247)
Co do transferu Zienia - nie ma co liczyć na cud. Życiową formę Marek ma już za sobą, teraz równia pochyła. Jeśli może odejść już teraz do Grecji, niech odchodzi, zawsze to 6 miesięcy mniej do płacenia (i premie) - a co za tym idzie, oszczędność przynajmniej 400 tys. złotych. Plus ew. 100 tys. € od Greków - też nieźle. Może wystarczy na jakiegoś kolejnego Brazyliczyka klasy Marcelo. Może.

Ale dla niektórych - lepiej jest trzymać Zieńczuka za statystyki z poprzedniego sezonu, no bo jeśli nikt za niego nie przyjdzie, to stracimy ogromną przewagę w meczach z Odrą W. Prawda jest taka, że lewego skrzydła od pół roku nie mamy żadnego i to czy Zieńczuk będzie, czy go nie będzie - właściwie nic nie zmienia poza tym, że odciążymy budżet, a może jeszcze coś zarobimy.

K4millo 11.12.2008 20:18

Romeu: 'Nie chciałbym odchodzić z Fluminense'

- Otrzymałem sygnały, ale nie myślałem o odejściu. Identyfikuje się bardzo z klubem, i tymi którzy zadecydują o moim przeznaczeniu są dyrektorzy. Ja mam jedno marzenie, a w nim różne cele. Chcę kontynuować dobry okres w Fluminense - powiedział Romeu, który ma kontrakt do 31 grudnia.

Cały artykuł po portugalsku jest tutaj:
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...-do-fluminense

westersyl 11.12.2008 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 641296)
Romeu: 'Nie chciałbym odchodzić z Fluminense'
(...)

Zaczyna robić się ciekawie, mam nadzieje, że pomożemy Romeu podjąć decyzję odpowiednim kontraktem bo jest to piłkarz warty grubej kasy. Jeśli jesteśmy już tak blisko to chciałbym aby nasz klub tego nie spaprał.
Wiedziałem, że bardzo dobra końcówka sezonu Romeu może tu zrobić problem ale skoro nie podpisał jeszcze tego kontraktu to takie gadanie "Chciałbym zostać" przed startem okienka jest często nie prawdą, jak się dowiedzieliśmy Marcelo też chciał zostać :P.

Mam nadzieję że jeśli będzie trzeba to nasz klub stoczy o niego batalię bo jest to piłkarz wielkiej klasy.

grzesiek632 11.12.2008 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 641310)

Mam nadzieję że jeśli będzie trzeba to nasz klub stoczy o niego batalię bo jest to piłkarz wielkiej klasy.

zgadzam sie jak najbardziej ze ten gracz by był jak na polskie warunki gwiazda ale..... z ta batalia o niego to chyba przesadziles. Nasz klub nie stac jeszcze na toczenie 'batalii' o takich piłkarzy... w tym wypadku to tylko szczescie moze nam pomoc... bo jesli sie zgłosi po niego jeden z klubow z zachodu europy to tylko bedzemy sie mogli obejsc smakliem...Romeu ma kontrakt od konca roku tak? no w tym wypadku nalezy liczyc ze Bednarz tak samo chytrze wyrwie Romeu jak Marcelo....
mam nadzieje ze jestesmy juz po słowie z Romeu.... przeciez bylismy juz blisko jego pozyskania w lecie...

Krissu 11.12.2008 21:24

Romeu interesuje się Sao Paulo z tego co mi wiadomo.
Niestety ale nie ma co się spinać bo z takim klubem raczej nie wygramy.
Chyba, że Romeu uprze się, że chce grać w Europie.
Albo mamy kontakt z naprawdę dobrym agentem w Ameryce Pd.

westersyl 11.12.2008 22:05

Cytat:

mam nadzieje ze jestesmy juz po słowie z Romeu.... przeciez bylismy juz blisko jego pozyskania w lecie...
Po słowie byliśmy już w lecie o czym mówił Bednarz:
"(...)udało nam się to długo utrzymać w tajemnicy i jakieś porozumienie osiągnąć(...)"
Sądzę że w tedy nie byliśmy wcale blisko, tylko chodziło o przymiarki właśnie na zimowe okienko.
Cytat:

Romeu interesuje się Sao Paulo z tego co mi wiadomo.
Niestety ale nie ma co się spinać bo z takim klubem raczej nie wygramy.
Nie wierze w zainteresowanie Romeu Sao Paulo, po pierwsze mają lepszych zawodników na tą pozycję, po drugie nie sądzę, że finansowo złożyliby lepszą ofertę od nas, po trzecie raczej Romeu nie chciałby tam iść.

Cytat:

z ta batalia o niego to chyba przesadziles.
Z tego co wiem Lech przy ściąganiu Stilicia też miał konkurencje i droga do transferu nie była łatwa. Sam zawodnik powiedział gdzieś, że zarabia tyko co w klubach Bundesligi, także zaryzykowali i się opłaciło.

Krissu 11.12.2008 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 641346)
Nie wierze w zainteresowanie Romeu Sao Paulo

To mi powiedział znajomy, który jest na miejscu.
Sao Paulo rozważa ściągnięcie Arouci i Romeu. Obaj z Fluminense.
Cytat:

po drugie nie sądzę, że finansowo złożyliby lepszą ofertę od nas

:shock:
Cytat:

po trzecie raczej Romeu nie chciałby tam iść.

Do ekipy, która właśnie trzeci raz z rzędu została mistrzem Brazylii?

Jeśli chodzi o względy "ideologiczne" to może masz racje.
Nie do końca wiem jak to tam wygląda.

flamengista 11.12.2008 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 641310)
Zaczyna robić się ciekawie, mam nadzieje, że pomożemy Romeu podjąć decyzję odpowiednim kontraktem bo jest to piłkarz warty grubej kasy. Jeśli jesteśmy już tak blisko to chciałbym aby nasz klub tego nie spaprał.
Wiedziałem, że bardzo dobra końcówka sezonu Romeu może tu zrobić problem ale skoro nie podpisał jeszcze tego kontraktu to takie gadanie "Chciałbym zostać" przed startem okienka jest często nie prawdą, jak się dowiedzieliśmy Marcelo też chciał zostać :P.

Na pocieszenie mogę dodać, że tego typu deklaracje nie są wiele warte w przypadku piłkarzy, a w przypadku piłkarzy brazylijskich są warte mniej niż smark z mojego nosa.

"Przywiązanie do klubu" nie przeszkadzało Edmundo, Romario czy Bebeto zwiedzić niemal wszystkich klubów pierwszoligowych w Rio de Janeiro i nie tylko. Za każdym razem mówili, jak to bardzo przywiązani są do Flamengo, Vasco czy Fluminense. Co nie przeszkadzało im w następnym miesiącu przejść do lokalnego, odwiecznego rywala. Ostatnio podobnie zachował się Ronaldo, który od kilkunastu lat opowiada o miłości do Flamengo - a jednak wznowił karierę w Corinthians.

Tak więc to, że Romeu mówi: "chciałbym zostać w Fluminense, kocham kibiców" brzmi mniej więcej tak samo szczerze, jak znane nam swego czasu "kocham was wszystkich", wypowiedziane przez Kalu U.

Romeu kocha zdecydowanie pieniądze, i jeśli tylko u nas dostanie dobrą ofertę, to gotów przyjść. Pytanie tylko, czy taką ofertę dostanie, i czy nie dostanie lepszej skądinąd.

Aha, bardzo dobra końcówka sezonu Romeu i Fluminense u nas skończyła by się wizytą we Wrocławiu, z szansami na dłuższy pobyt. Tego typu "cuda" w tej lidze są na porządku dziennym, więc na grę Romeu pod koniec tego sezonu nie można patrzeć w 100% poważnie.

wolfy 11.12.2008 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 641371)
Pytanie tylko, czy taką ofertę dostanie, i czy nie dostanie lepszej skądinąd.

Generalnie do tego się to wszystko sprowadza.

Ze swojej strony mogę dodać tylko tyle, że jedyne, co możemy mu zaoferować to szanse na pokazanie się w Europie i w miarę bezbolesny proces adaptacji do piłkarskich reguł panujących na naszym kontynencie. Innymi słowy - liga jest słaba, zarobki przyzwoite, istnieje spora szansa na grę w pucharach(czytaj - pokazanie się bogatemu pracodawcy) i dopisanie tytułu do CV, a co najważniejsze - bliskie są (transferowo) Bundesliga i Liga Francuska.

Jeżeli jednak dostanie dobrą finansowo ofertę, to nie ma się co łudzić - nie przebijemy jej. I wątpię, żebyśmy zaczęli robić kominy płacowe dla jakiegoś gracza ściąganego z Brazylii - za duże ryzyko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl