Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

AYALA 30.10.2010 10:28

jak patrze na wyniki Janasa Polonii to jednak Bakero nie jest taki słaby trener jak go opisują niektórzy

Kandzior 30.10.2010 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1001020)
Ta "Legła" Was minie w tabeli prawdopodobnie w niedzielę..

A to się jeszcze okaże :)

dynek.pl 30.10.2010 13:07

Frankowski powinien byc w kadrze ale nie na jakims smiesznym stanowisku trenera napastnikow ale
powinien w niej grac. W Austrii, ktora ma przeciez podobny potencjal do nas na euro 2008 gral niejaki
37-letni Ivica Vastic, taki Hakan SUkur tez gral w Turcji do dosyc poznego wieku. Jak ktos umie strzelac
gole to bedzie to robil zawsze niezaleznie od wieku, a Frankowski nigdy nie byl typem szybkosciowca
wiec tych lat na karku po nim wcale nie widac. Potrafi sie dobrze ustawic i jest zabojczo skuteczny i to
wystarczy - drugiego takiego napastnika nie mamy. Nie trzeba wcale biegac jak glupi jak Niedzielan,
ktory do euro 2012 zdazy juz sie zaciac 5 razy, a jak patrze na Lewnadowskiego to mimo, ze uwazam
go za dobrego pilkarza to wiem, ze jest w stanie koncertowo popsuc kazda sytuacja, a na to na euro
2012 nie mozemy sobie pozwolic. To samo Jelen o ile nie beda go w ogole wtedy plecy bolec czy kolano.

Mario Nh 30.10.2010 13:17

Na takich imprezach i w meczach eliminacyjnych, w reprezentacji powinni grać najlepsi obecnie zawodnicy. Bez względu na wiek.
Krótko i zwięźle.

szprotson 30.10.2010 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1001081)
jak patrze na wyniki Janasa Polonii to jednak Bakero nie jest taki słaby trener jak go opisują niektórzy

Dopiero sie okaze jakim jest trenerem, dostanie druzyne w ktorej nie ma swoich dzieci i zobaczymy jak ich wytrenuje.

A co do Szatałowa, to od 2 dni juz sie przebąkiwało że on i Stawowy to najpoważniejsi kandydaci, zresztą ponoć z Wojtkiem "kupie awans" rozmawiali

kreseq 30.10.2010 14:20

Kopanina w Chorzowie. Ja nie wiem co oni z tym Ruchem zrobili, ale z Arka nie daja sobie zbytnio rady. Slabe krycie, zero wyjsc na pozycje, straty na poziomie okregowej ligi - tragedia. Arka, ktora przeciez powinna byc niby slabsza robi co chce i ma duzo akcji. Labukas i Ivanowski maja duzo miejsca i duzo akcji lewym skrzydlem wchodzi jak w maslo.Ruch cos chce stworzyc ale nie ma zadnych konkretnych strzalow czy sytuacji.
Mimo wszystko jest to slaby mecz.

Stanlej13 30.10.2010 14:29

Dokładnie, Ruch nie pokazuje kompletnie nic. Zero walki, zęby bolą

Markus 30.10.2010 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1001028)
Co by nie mówic Franek ma to nieprawdopodobne czucie pilki i wie kiedy i gdzie ma sie ustawic.
Niesamowite ze bolala go noga ,mial prpblemy ale i tak wszedl strzelil bramke ,Jaga ma 3 pkt.

Frankowski zawsze był i nadal jest wielki mimo swoich 36 lat. Obserwując jego popisy i dalsze "wchodzenie do historii najlepszych strzelców ekstraklasy" po raz kolejny chciałoby się "powinszować" głupocie wiadomych ludzi, dla których ważniejsze było własne ego i którzy zablokowali jego powrót do Wisły. Gdyby grał, historia także dla nas potoczyłaby się inaczej, zapewne bez kompromitacji typu Lewadi Talin, gdzie zamiast niego, musieliśmy liczyć na takiego Ćwielonga...

0 22 30.10.2010 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1001145)
Frankowski zawsze był i nadal jest wielki mimo swoich 36 lat.

Jak na polską ligę - owszem. Natomiast występy w profesjonalnych ligach to raczej pasmo niepowodzeń.

P.S. Tymczasem krótki raport z Mazowieckiego. Pierwsze od 7 lat derby Radomia. Na razie Radomiak u siebie dostaje 2-3 z Bronią. No, ale było już 0-3, więc dzieje się.

For_FuN_ 30.10.2010 15:30

Frankowski sprawdzal sie tez na poziomie europejskim(w pucharach), gdzie rozgrywal swietne mecze przeciwko futbolowym potegom, a takze w reprezentacji Polski(szkoda, ze byl pomijany, bo regularnie powinien w niej wystepowac od 98-99r)...wiec to nie jest absolutnie tylko poziom ligowy.

Titto 30.10.2010 16:10

Cracovia całkiem nieźle.

E:
Jak tak dalej pójdzie to w tej kolejce będziemy mieli najmniej bramek zdobytych, w historii polskiej kopanej.

sevenheaven 30.10.2010 16:32

Cytat:

Jak tak dalej pójdzie to w tej kolejce będziemy mieli najmniej bramek zdobytych, w historii polskiej kopanej.
mozliwe, ale bodajrze w przed ostatniej kolejce bylo tak samo, jeden mecz uratował gdzie padło więcej bramek i tyle ..
co za liga, że wszystkie zespoły grają tylko, żeby nie stracić bramki, nawet w francuskiej już więcej pada ..
ale i tak ja kochamy :D

1q2 30.10.2010 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1001164)
Frankowski sprawdzal sie tez na poziomie europejskim(w pucharach), gdzie rozgrywal swietne mecze przeciwko futbolowym potegom

Które to mecze były?

!!IRIVER!! 30.10.2010 16:38

Umówili się dziś wszyscy na 0:0? :P

Blaszczu16 30.10.2010 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1001183)
Umówili się dziś wszyscy na 0:0? :P

Jak tak dalej pójdzie to już widzę te tytuły w prasie, "Nam strzelać nie kazano", albo, "Liga strzelająca ślepakami" :rotfl:. Miejmy jednak nadzieje, że goście niedzielnych meczy poprawią statystykę strzelonych goli :).

Ja jeszcze chciałem wrzucić swoje trzy grosze do pojedynku Janas vs. Franek. Uważam, że media niepotrzebnie podgrzewały atmosferę przed meczem, Frankowski zresztą też swoimi wypowiedziami się wygłupił. Ja rozumiem, gdyby on wtedy był w super formie i strzelał gola za golem, to można by mówić i pisać o tym, że Janas popełnił wielki błąd nie zabierając Tomka na MŚ 06. Rzeczywistość była jednak zupełnie inna, "Łowca bramek" zawodził w tamtym czasie na całej linii, grał mało i do tego jego mecze bez strzelonego gola liczone były nie w tygodniach, ale w miesiącach. Janas dobrze zrobił, że nie powoływał ludzi za zasługi, a że Skorża wpadł na pomysł z taktyką grania jednym napastnikiem - Żurawskim, to osiągnęliśmy taki "sukces" jaki każdy pamięta.

Elefant 30.10.2010 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1001181)
Które to mecze były?

Nie jestem fanem Franka, ale gwoli prawdy historycznej

Wisła Kraków pogromcą wiatraków

http://www.youtube.com/watch?v=W2N-bml4FOs

http://www.youtube.com/watch?v=uYRk_D1dSGA

http://www.youtube.com/watch?v=lUNpe881epA

http://www.youtube.com/watch?v=axJqFtPmVmY

albo to

http://www.youtube.com/watch?v=oWs-0YYz7xc

Oczywiście wiatraki to nie była potęga, ale współczesnej Wiśle zaaplikowali by piątke.

MCX 30.10.2010 17:12

Lecha przegrywa.

W momencie podania do Tataja, który asystował przy bramce Korzyma na 0:1 był spalony.

gromaders 30.10.2010 17:29

a w kurniku koncert pod tytułem WTSK, ależ oni są żałośni i śmieszni :)
Barcik spieprzył sam na sam, szkoda bo mogli dołożyć swoją cegiełkę do realizacji planu pt. parchy w I lidze

a jednak haha 0-1

buczo1985 30.10.2010 17:30

Miernota coś w tej kolejce z bramkami :|

tofik 30.10.2010 17:31

Gdzieś te gole muszą paść. Jeśli nie w dzisiejszych spotkaniach, to jutro pewnie się worek rozwiąże. Oby z korzyścią dla Wisły.

flamengista 30.10.2010 17:31

To już chyba koniec złudzeń dla Pasów.

killzone 30.10.2010 17:32

No i macie bramke, i chyba dla Was najlepsze z mozliwych wyjsc :lol:

Cracovia - Polonia B. 0:1 :lol:

Marcin_fan 30.10.2010 17:34

dla mnie najlepsze były by w tym wypadku 2 bramki w meczu Lechii... i wynik np 2:1

PhantomRanger 30.10.2010 17:35

Brawo Polonia. Jeszcze ich dobić i nie przestaną o remisie myśleć :)

buczo1985 30.10.2010 17:38

Na dzień dzisiejszy trudno jest mi sobie wyobrazić, że Cracovia jakimś indiańskim sposobem uratuje się od spadku.

7 kotów 30.10.2010 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1001200)
No i macie bramke, i chyba dla Was najlepsze z mozliwych wyjsc :lol:

Cracovia - Polonia B. 0:1 :lol:

Ech... i gdyby nie ustawiony w ich stylu mecz z Arka, to mieliby caly 1 punkt :(

royalmichael 30.10.2010 17:44

Cytat:

po raz kolejny chciałoby się "powinszować" głupocie wiadomych ludzi, dla których ważniejsze było własne ego i którzy zablokowali jego powrót do Wisły

Po prostu dla niektórych pewne aspekty są ważniejsze niż sprawy czysto piłkarskie i nie ma po co tego tematu wałkować.

Wizard 30.10.2010 17:45

Właśnie wróciłem z Traugutta. Nie chcę pisać nic więcej, bo jestem pod wpływem dużych emocji, ale powiem jedno - Małek pedał! Kolejny mecz, w którym Lechia zostaje pozbawiona punktów przez arbitra. To już przestaje być śmieszne...

PS. Na gorąco - Korona totalny antyfutbol, jedna kontra. Po obejrzeniu powtórki meczu, może więcej napiszę. Totalnie zirytowany.

masterlag 30.10.2010 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1001208)
Ech... i gdyby nie ustawiony w ich stylu mecz z Arka, to mieliby caly 1 punkt :(

A no właśnie.:foch:
CO by się nie działo to na derby i tak nie będę patrzyć spokojnie, w końcu pod koniec zeszłego sezonu sędzie nas wy***jał w derbach, a poza tym w Craxie będzie "nowa miotła". Wszelkie ostrożności w myśli i mowie zachowam do końca. ;)

Co do Lechii- szkoda, że znowu błędy sędziego nie dają im punktów. Najpierw coś tam w Bełchatowie, potem u nas (to akurat mnie nie boli- sorry Gdańszczanie), a teraz Korona. Nie dość, że karny się LG należał w tej drugiej połowie, to jeszcze gola stracili po akcji ze spalonego. Cóż, Korona też ma ustawianą przeszłość (choć to akurat bardziej uszczypliwość z mojej strony).

Oby Polonia utrzymała te 3 pkty. :-D

IncognitoTSW 30.10.2010 17:55

Cytat:

Frankowski zawsze był i nadal jest wielki mimo swoich 36 lat. Obserwując jego popisy i dalsze "wchodzenie do historii najlepszych strzelców ekstraklasy" po raz kolejny chciałoby się "powinszować" głupocie wiadomych ludzi, dla których ważniejsze było własne ego i którzy zablokowali jego powrót do Wisły. Gdyby grał, historia także dla nas potoczyłaby się inaczej, zapewne bez kompromitacji typu Lewadi Talin, gdzie zamiast niego, musieliśmy liczyć na takiego Ćwielonga...

Niby tak ale po dłuższych przemyśleniach to dochodzę do wniosku, że lepiej dla Franka i dla polskiej piłki, że do nas nie wrócił. Za Skorży praktycznie nikt się nie odbudował więc Franek pewnie skończyłby w rezerwach z zerwanymi więzadłami.

Teqcontroller 30.10.2010 17:57

Brawo Pasy tak trzymać :D

Mario Nh 30.10.2010 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1001207)
Na dzień dzisiejszy trudno jest mi sobie wyobrazić, że Cracovia jakimś indiańskim sposobem uratuje się od spadku.

Pewnie poszerzą ligę :D

fanfan 30.10.2010 18:01

Ja jestem ciekawy kto będzie sędziował za tydzień derby , z pewnością nie Piasecki i Borski więc miejmy nadzieję że będzie sprawiedliwie . A w dzisiejszym meczu Pasiaków ładnie sędzia pracował na punkt dla Cracovii , 5 doliczonych minut , wolny tuż przed polem karnym pod koniec meczu z kapelusza ale nic im nie pomaga , chyba PZPN musi zaostrzyć przyznawanie licencji na następny sezon :D

gromaders 30.10.2010 18:01

nie zapominajcie że Filipiaka dziś na meczu nie było tak mówili w C+ że wyjechał w interesach, pewnie do Warszawy, pojechał załatwiać utrzymanie zawczasu

Uran235 30.10.2010 18:02

Nie wiem, co Was tak dziwi brak bramek. To było totalnie do przewidzenia. W tej kolejce praktycznie same mecze drużyn z bardzo podobnym potencjałem/formą i w dodatku z podobnymi miejscami w tabeli. Nikt nie chce przegrać, a że potencjał podobny, to jak już wyłączą atuty przeciwnika to nie mają czym zaatakować. Jutrzejsze mecze to samo. tylko fart, nagła zwyżka formy jednej z ekip może to zmenić. I nie pomstujcie, że dawno czegoś takiego nie było, bo ostatnio coraz częściej mamy w naszej lidze właśnie takie wyniki i takie kolejki. U nas praktycznie żadna drużyna nie potrafi składnie i skutecznie atakować.

Edit:
Co do Cracovii...
Na relacji na sport.pl mecz kończy się po... 7 minutach doliczoego czasu. Faktycznie tyle to trwało i miał powody arbiter żeby tak przedłużyć?

szprotson 30.10.2010 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1001217)
Niby tak ale po dłuższych przemyśleniach to dochodzę do wniosku, że lepiej dla Franka i dla polskiej piłki, że do nas nie wrócił. Za Skorży praktycznie nikt się nie odbudował więc Franek pewnie skończyłby w rezerwach z zerwanymi więzadłami.

Gdybyśmy rozmawiali o Matusiaku to tak, ale Franek? Największy błąd Wisły w ostatnich latach, no cóż, mądry polak po szkodzie, wszyscy spodziewaliśmy sie po Pawle że jego forma będzie szła w górę a nie w dół.

Wizard - ile mieliście sam na sam w tym meczu?

el Nuero 30.10.2010 18:03

Ładny ogon tabeli

Gdyby tak jeszcze Śląskowi udało się wygrać dzisiejszy mecz z Lubinem, to na dwóch ostatnich miejscach znalazłyby się dwie "wspaniałe" zgody. :rotfl: Oby. Polonia Bytom już swoje zrobiła, teraz czas na ekipę z Wrocławia, a jutro na Wisełkę. Gdyby tak im się udało, to wspanialszej końcówki tabeli żaden forumowy Nostradamus by nie przewidział. Alleluja i do przodu :shock: :evil: :D

Worcester 30.10.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1001221)
Pewnie poszerzą ligę :D

Kluby ekstraklasy nie pójdą na to, bo trzeba podzielić się pieniążkami za transmisje. I bardzo dobrze.

szprotson 30.10.2010 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1001228)
Kluby ekstraklasy nie pójdą na to, bo trzeba podzielić się pieniążkami za transmisje. I bardzo dobrze.

Kupił Szatałowa plan nie wypalił.

Czas kupić Polonie Bytom.

Co będzie dalej w niecnym planie władcy kurnika?

royalmichael 30.10.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1001228)

Może zrobią że kluby z ekstraklasy nie spadają od razu do niższej ligi tylko grają baraże? Coś tam na pewno wymyślą...

oby Śląsk dziś wygrał :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl