![]() |
Brożek leniem i minimalistą, no ciekawych rzeczy się tu mogę dowiedzieć.
|
Świerczok nasz, ale dopiero od lata?
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...wierczoka.html |
|
jeszcze bym się nie cieszył, to jest powielenie tego, co już było wiadomo. Złożyliśmy ofertę, klub ją zaakceptował, ale zawodnik się jeszcze nie zdecydował. W grze są ciągle Niemcy i podejrzewam, że wystarczy odrobina ich inwencji i pożegnamy się z talentem...
Oczywiście mam nadzieję, że chłopak przejdzie do nas i stanie się drugim Lewandowskim |
W tm samym artykule Świerczok ma 18 lat, a po paru linijkach tekstu już 19.
Polonia Bytom zaakceptowała ofertę, jaką złożył jej za 18-letniego napastnika Stan Valckx, dyrektor sportowy mistrzów Polski. Opiewa ona na 400 tysięcy euro, płatne w dwóch ratach. ................ Niemcy zaprosili 19-latka na mecz swojej drużyny z Herthą Berlin. Interesowało się nim także US Palermo. |
W czasie pisania artykułu miał urodziny, to chyba jasne? :D
|
Jak pojedzie do Niemiec będzie grzał lawę i słuch po nim zaginie. W Wiśle mógłby się naprawdę rozwinąć. Mam nadzieje, że to zrozumie i przyjdzie do nas
|
Pytanie tylko czy rzeczywiście jest wart 400 tysięcy euro? Pytam bo go nie widziałem w akcji :) 12 bramek na zapleczu ekstraklasy w jednej rundzie, wynik obiecujący, ale jest pewną niewiadomą czy utrzyma dyspozycje, rozwinię się tak jakbyśmy tego sobie oczekiwali.
|
Może troche SF ale.. może warto spróbować http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/l...nsferowej.html
|
Dlaczego Sf przeciez to zwykly przecietny grajek. U nas nawet by nie mial pierwszego skladu.
|
ja bym zrobił inaczej, owszem ściągnął bym go do nas ale tez bym go wypożyczył żeby nie grzał ławy u nas tylko próbował jak smakuje Ekstraklasa w troche słabszym klubie (np. Ruch, Górnik)
|
Wielkie ryzyko kupować gracza Polaka i żeby grał dopiero w następnej rundzie. Oby wypaliło/ Ale raz kozie śmierć:D
|
Jeśli kupimy tego Świerczoka za te 400 tys euro to jakoś ciężko mi sobie wyobrazić sytuację że wykupimy Bitona..
Wydaje się że 3 napastników ( w miarę dobrych! ) to jest za dużo jak na Wisłę. Cytat:
|
Cytat:
Swierczok przyjdzie od nowego sezonu a Biton odejdzie to zostaniemy z dwoma napastnikami |
W Wiśle w kadrze pierwszego zespołu powinno być 3 napastników nawet jeśli w 11 gramy jednym . Zakładam ,że chcemy regularnie grywać w europejskich pucharach i to nie tylko jesienią więc będziemy rozgrywali mecze co 3 dni a wtedy jakaś rotacja jest konieczna , zawsze też trzeba mieć jakiegoś napastnika na ławce w roli jokera a przecież również zdarzają się kontuzje . Mieliśmy w tej rundzie taką sytuację , że Genkov złapał kontuzję i dla Dudu nie było żadnej alternatywy przez co musiał grać co 3 dni ciężkie mecze nawet z drobnymi urazami a obecność 3 napastnika ten problem by rozwiązała chodzi mi oczywiście o wysuniętych napastników ponieważ wystawianie skrzydłowego na pozycji najbardziej wysuniętego napastnika to loteria - całkowicie różne zachowania , gra , nawyki i w krótką chwilę nie da się przekwalifikować skrzydłowego na 9 z dobrym skutkiem przynajmniej wg mnie .
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Coś mi się wydaje, że nie wykupią Bitona i ten młodziak za niego. |
Cytat:
|
dokładnie, jak na taki klub jak Wisła dwóch solidnych napastników to wystarczająca ilość. Zakładając że będziemy grać jednym napastnikiem do końca sezonu, to raczej bardziej skupiłbym się na sprowadzeniu szybkich, kreatywnych skrzydłowych po jednym na każdą pozycję, bo oni tak na prawdę robią największe spustoszenie w szeregach rywala, w systemie 4-5-1, a taki Genkov dobrze absorbuje uwagę obrońców przeciwnika i robi miejsce dla skrzydłowych... w starciu z mocniejszymi rywalami zawodnik jak znalazł, natomiast gdy rywalizujemy z potencjalnie słabszym przeciwnikiem to ktoś taki pazerny na bramki jak Biton czy Świerczok (zakładając że przyjdzie) stanowiłby ciekawą alternatywę wzmacniając siłę rażenia... ale mówię grając systemem z jednym napastnikiem to skrzydłowi jednak odgrywają kluczową rolę i na tych pozycjach upatrywałbym wzmocnień, bo Iliev może grać 30 minut na wysokim poziomie, a Kirm to nieporozumienie...
|
dla mnie priorytetem powinien byc wykup Bitona!
on pokazal ze potrafi strzelac gole w lidze, jak i w Europie, jeszcze jeden sezon dobry w Europie Bitona i mozna na nim zarobic dobra kase a Swierczok to duza niewiadoma, nigdy nie gral na poziomie ekstraklasy |
I tak nie wykupią Bitona , przecież to norma jest , ani nie będę zdziwiony ani zawiedziony po prostu tak jest.
|
Cytat:
|
http://www.poloniabytom.com.pl/aktualnosci.php?a=7970
To jeszcze nie koniec na temat Swierczoka. Polonia Bytom dementuje. Klub Sportowy "Polonia" Bytom pragnie zdementować informację o sfinalizowaniu transferu Jakuba Świerczoka, która ukazała się dzisiaj na portalu futbolnews.pl. - Nieprawdziwą jest informacja, jakoby Wisła Kraków ustaliła z Polonią Bytom warunki transferu Jakuba Świerczoka, na podanych w treści artykułu zasadach. Jakub Świerczok jest nadal zawodnikiem Polonii Bytom. Klub prowadzi zaawansowane rozmowy w sprawie transferu zawodnika, w tym między innymi z Wisłą Kraków, jednak propozycja krakowskiego Klubu daleka jest od spekulacji przedstawianych w mediach - dodaje rzecznik prasowy Polonii Bytom Marek Pieniążek. |
Możemy się domyślać ze nasz kochany klub zaproponował Polonii ..........stary rower ,sanki ,3 butelki po wuce,tysiąc złoty i 10 jajek...............
|
Świerczok kulawy nie jest więc jestem za. Natomiast za Dudu w czasach kryzysu można zapłacić 650 kilo €, a jeśli ktoś da więcej... to proszę bardzo.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Osobiscie nie wierze ze Biton u nas zostanie ....ale tak sobie mysle - skoro juz tak naaprawde nuie ma szans na tego zawodnika u nas ( po takim polroczu to nawet niewiadomo czy On jest tak chetny grac w naszej lidze ) to moze maly biznesik - wykupic go za 1,6 mln i od razu opchnac za ok 2 mln ...wuiem ze to groszowy zarobek ale zawsze cos ..... bo jesli Dudu bedzie mial taka wiosne jak jesien ( pewnie puchary odpadna ) to nie jest powiedziane ze z tak wielka checia zostanie w Polsce zamiast pograc w jakiejs lepszej lidze ... jakims niemieckim sredniaku - holandii- belgii - czy sredniaku wloskim
|
Myśle, ze nie trzeba przesadzać - albo Swierczok jest do wyciągnięcie za rozsądna kasę albo należy podziękować. Nie popadajmy w przesade w jedna czy w druga stronę.
|
a co do tego Swieczoka to nie łudzmy sie .... jesli Amika i legia tez sie wlaczyli do kolejki po niego i zaoferuja ta sama kase - to koles wychowany w juniorach parchatych nie przejdzie do Wisly
|
Było wiele razy już o tym mowa! On nie jest wychowany w juniorach Parchów! Grał tam tylko badajże rok
Edit: Grał 3 lata w sumie, sorka.. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=14895 |
co do Świerczoka to mam informacje z pierwszej reki, jesli ktos chetny to na prv
|
Cytat:
|
Ocenianie Świerczoka nie widząc go w akcji jest jak lizanie lizaka przez szybę i chwalenie się jak smakuje. Dlatego dywagacje na temat tego czy jest warty danej kwoty, nie są w tym przypadku racjonalne. Zwłaszcza że zazwyczaj kwota, która przenika do mediów jest zawyżona.
Czy ktoś jest wstanie oświecić mnie jak gra Świerczok ? Jest to taka klasyczna 9 czy może zawodnik grający za napastnikiem ? |
koles wychowany w juniorach parchatych nie przejdzie do Wisly A przypomnij mi z jakiego klubu trafił do nas Kazimierz Kmiecik??
Nie sadzisz ze to byly calkiem inne czasy ?? naprawde nie wiesz co chcialem tym przekazac ?/ jesli tak to ok - porownoj sobie te obydwa przyklady |
Cytat:
Jedna rzecz mnie tu niepokoi. Co prawda Polonia zdementowala informacje jakoby osiagnieto porozumienie ale pojawila sie informacja, ze mialby on trafic (jesli juz) do Wisly dopiero latem. Nie chcialbym by Wisla sciagnela kolejnego Gargule, jesli wiecie co mam na mysli. Przez pol roku zawodnik moze spoczac na laurach, moze odbic mu palma bo przeciez za pol roku bedzie w wielkim klubie czy zwyczajnie moze zlapac jakas powazna kontuzje. Nie bardzo podoba mi sie ta opcja. Po prostu przez pol roku zbyt wiele moze sie zdarzyc i zawodnik moze mocno obnizyc loty. Tym bardziej, ze o tym Swierczoku uslyszelismy dopiero w tej rundzie. Moze to byc duzy talent ale tez moze byc jednorundowy czy jednosezonowy wyskok. Wierze, ze jesli juz do nas trafi to Stan V. faktycznie sciagnal do nas talent. |
Przykład Lewandowskiego pokazal, że warto zaryzykować. byle by chłop mial poukladane we łbie.
|
Za dużo jest przykładów Lewandowskiego. My mieliśmy Błaszczykowskiego, Lech Lewandowskiego. Ktoś jeszcze zabłyszczał w naszej lidze? Ostatni król strzelców 2. bundesligi grzeje teraz ławę, a my za "400 tysięcy euro kupujemy gościa", który ma narazie pół rundy dobre. Z drugiej strony ile takich transferów mieliśmy straconych tylko dlatego, że baliśmy się wcześniej kupić jakiś talent? Poza tym nawet gdyby przyszedł do nas, to jak zwykle byłaby presja, żeby on odpalił na samym początku, strzelał na już kilkanaście bramek. Ciężko.
|
|
Cytat:
|
Być może tak jest, mam nadzieję, że nie jest to wymuszone, bo nie każdy młody piłkarz będzie Lewandowskim czy Błaszczykowskim. Oby było tak jak mówisz.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl