![]() |
Jednak tro trochę słabe, że koleś, który tak zaszkodził Wiśle jak Misiek sobie działa przy klubie i się kumpluje z osobą z zarządu.
Kto wie gdzie dzisiaj byśmy byli gdyby nie ten rok banicji w pucharach wtedy. |
Wydaje mi się, ze gdyby dokumenty w nocy nie przyszły, to Sarapata być moze by nie wspomniała na konferencji o nowym inwestorze. Nie byla to zbyt dobra forma przekazania tej informacji.
Myślę, że zaraz jakas gazeta podchwyci wątek Bargiela i dojdzie do odniesienia się klubu. Nie będziemy czekali aż dwóch miesięcy na poznanie jego nazwy. |
@dynek.pl ale kto wie ilu byłoby kibiców Wisły gdyby nie Misiek i im podobni... takie gdybanie to sztuka dla sztuki także, po co jeszcze dolewasz oliwy do ognia? to już wszystko historia, a biznesy są realne i Wisła ma korzyść z wynajmu tych terenów.
|
Cytat:
Przestan zyc marzeniami. |
Cytat:
|
Cytat:
Mogła nic więcej nie mówić, ale powiedziała. |
Cytat:
|
Skoro juz zdecydowaliście się wymienić to nazwisko, moze piszcie je co poniektórzy poprawnie bo jeszcze faktycznie gotów przyjść jakiś Bargiel.
|
To jeszcze cytat z wczorajszej konferencji:
"Ta umowa ma polegać na wieloobszarowej współpracy z Klubem, a także ma prowadzić do rozwoju Klubu we wszystkich aspektach, także takich, których jeszcze w Klubie nie ma" (e-sport?) Paul Bragiel maczał palce "in companies building gaming-related products" |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jedno jest tylko zastanawiające jeśli chodzi o tego Pana,
Tak naprawdę to żadnej konkretnej firmy nie ma i nie jest też żadnym współwłaścicielem. Co prawda przewija się tam sporo firm np. Uber ale on tam był tylko przez moment doradca/mentorem tak jak dla większości tych firm :) Zajmuje się też szukaniem inwestorów dla mniejszych działalności które dobrze prosperuja. |
Cytat:
|
Tylko jaki cel ma ta 4.22 rano. Serio, słuchasz konferencji, wszystko podobnie wyważone jeśli chodzi o kontent i nagle JEB ! Pismo przyszło o 4.22 rano. Nie wiem, dla mnie to równie oderwane od meritum tematu, jak stwierdzenie ze "umowe przedwstępna podpisaliśmy piórem firmy Pelikan"
|
W listopadzie był w Hiszpanii, poniżej wywiad udzielony podczas tamtej wizyty:
https://retina.elpais.com/retina/201...72_985024.html Z wywiadu wynika, że jest w jakiś sposób zainteresowany rynkiem hiszpańskim. Stąd może akurat tam teraz przebywa/przebywał :) Z obszarów niezagospodarowanych przez klub, na których ten człowiek ma doświadczenie - szeroko pojęty mobile. Czyli przestrzeń, która staje się tak naprawdę coraz bardziej kluczowa w komunikacji online i szeroko rozumianych usługach. |
Jeśli mowa o naszej przestrzeni do zagospodarowania, czyli dwie dziali przeznaczone pod turystykę, mi tutaj pasuje inwestor z branży hotelarskiej.
Oddamy/wydzierżawimy im działkę pod budowę hotelu, w zamian za pakiet mniejszościowy i niezłą sumkę przelaną na konto. Jak wiadomo w Hiszpanii baza hotelarska jest dość dobrze rozwiniętą, stąd być może spotkanie w jednym z ich hoteli -> 100 znanych marek -> sieć hotelarska. |
Czytając o Bragielu coraz bardziej tonuję swoje oczekiwania wobec tego nowego inwestora. Nie chodzi już nawet o to, że nie jest jakimś bardzo dzianym gościem wg amerykańskich standardów, ale o kolejne pogonie za marzeniami. Wiadomo, samo w sobie to piękna rzecz, ale z perspektywy naszego klubu różnie może być. Nie można raczej oczekiwać jego stałości w inwestowaniu, czy zajmowaniu się Wisłą.
Czy to tylko realizacja kolejnego jego marzenia, by zostać mniejszościowym udziałowcem polskiego klubu ?: http://sport.wp.pl/kat,1832,title,Sz...wiadomosc.html Potem znajdzie sobie inne marzenie i Wisła pójdzie w kąt. Stałości po nim bym raczej nie oczekiwał. Jakoś nie potrafił się dogadać z Dutkiewiczem z Wrocławia w sprawie Śląska, bo pewnie ocenili tam, że nie dysponuje wystarczającymi środkami, by bawić się w inwestowanie w klub. Było to jednak 5 lat temu, więc może się pod tym względem wzmocnił :neutral: |
Cytat:
I jeszcze jedno patrząc na wielką politykę, wielkie bądź mniejsze pieniądze i kluby wydaje nam się że siedzą tam super istoty które nie mylą się które mają wszystko dopięte na ostatni guzik i zawsze mówią tylko to co należny powiedzieć. To że pani Prezes podała godzinę i te sto spółek dla mnie to stres (przypominam anonsowany temat konferencji) chęć pochwalenia się sukcesem i przyciągnięcia uwagi (100 spółek to nie w kij dmuchał). Na dzień dzisiejszy dodając wszystkie informacje (w tym że chcemy inwestować w esport) nie wierzę w podrzucenie fałszywego tropu. |
Znalazłem jeszcze coś takiego:
http://www.helsinkitimes.fi/columns/...-of-funds.html Polecam, bardzo ciekawy wywiad na temat jego filozofii prowadzenia biznesu, zarabiania, inwestowania. |
Dobra detektywi, dotarł ktoś w ogóle do informacji jakim majątkiem dysponuje?
|
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jego działalność to również venture capital czy angel investor co pasuje do informacji przedstawionych przez zarząd.
Wśród obserwujących jego tweetera jest min. adwokat, absolwent UJ, specjalizujący się w fuzjach i przejęciach przedsiębiorstw - Michał Szpakowski, który dniach 27- 29 stycznia nie był aktywny na tweeterze, co zdarza mu się rzadko. |
Dla mnie Bragiel wygląda trochę jak Miodulski, tylko kilka poziomów wyżej. Może nie posiada wielkiego majątku wg. standardów amerykańskich, lecz ma ogromną wiedzę na temat prowadzenia przedsiębiorstw. Dodatkowo współpracuje z twórcą MySpace, zna założycieli youtube i paypala, jeszcze pomagał rozwinąć ubera to wszystko mówi samo przez się. Dla Bragiela oprócz Wisły w której podobno się zakochał, ważnym czynnikiem mogą być AGH i PK. Jedynie co mi nie pasuje to godzina przyjścia umowy, przecież biura o tej godzinie(19) raczej nie działają i bardziej pasowałaby tutaj Azja.
|
"O tym, że Bargiel mocno angażuje się" hahah
|
Dla szaraczków biura o 19.00 nie działają, ale dla innych...
|
Gazeta Krakowska to są prze..... śmieszki. No żenada. Nawet te same zdjęcie co na forum wpadło wjebali. Żenada, panie Karcz.
|
Cytat:
|
Cytat:
Czyli stalo się tak jak myślałem |
teraz jest pojedynek pomiędzy Dziennikiem Polskim a Gazetą Krakowską, kto jest gorszą szmatą. My niestety nie jesteśmy tego konfliktu beneficjentem, tylko ofiarą...
|
Cytat:
|
@karherop mało precyzyjnie napisałem ale chodzi mi o fakt, że i DP i GK nie mają już nic z tego poziomu, który kiedyś mieli :)
|
Gdy przyjechał ostatnio do Davos na Forum Ekonomiczne, paradował tam w szaliku Wisły, czym nieco zaskoczył kilku polskich biznesmenów :shock::rotfl:
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,12898917/ |
Kominek rozwiał wątpliwości, szalik zobowiązuje
|
Mam nadzieję,że po takich "rewelacjach" inwestor się nie wycofa.....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Skoro już się (chyba) wydało, kto ma być tym tajemniczym inwestorem, to wydaje mi się, że jeśli tylko z obu stron jest wola dokonania tej transakcji (a wydaje się, że jest), to inwestor nie tylko się nie wycofa, ale zrobi wszystko, żeby do tej transakcji jak najszybciej doprowadzić.
A w ogóle kojarzy ktoś o jakiej kwocie możemy mówić? Chodzi mi o to ile to będzie jeśli kupi np. 10% udziałów? KCHWW !!! :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl