Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

dynek.pl 01.02.2018 09:59

Jednak tro trochę słabe, że koleś, który tak zaszkodził Wiśle jak Misiek sobie działa przy klubie i się kumpluje z osobą z zarządu.
Kto wie gdzie dzisiaj byśmy byli gdyby nie ten rok banicji w pucharach wtedy.

Karherop 01.02.2018 10:02

Wydaje mi się, ze gdyby dokumenty w nocy nie przyszły, to Sarapata być moze by nie wspomniała na konferencji o nowym inwestorze. Nie byla to zbyt dobra forma przekazania tej informacji.

Myślę, że zaraz jakas gazeta podchwyci wątek Bargiela i dojdzie do odniesienia się klubu. Nie będziemy czekali aż dwóch miesięcy na poznanie jego nazwy.

PSYCHOLTSW 01.02.2018 10:02

@dynek.pl ale kto wie ilu byłoby kibiców Wisły gdyby nie Misiek i im podobni... takie gdybanie to sztuka dla sztuki także, po co jeszcze dolewasz oliwy do ognia? to już wszystko historia, a biznesy są realne i Wisła ma korzyść z wynajmu tych terenów.

Dariook 01.02.2018 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1493198)
Jednak tro trochę słabe, że koleś, który tak zaszkodził Wiśle jak Misiek sobie działa przy klubie i się kumpluje z osobą z zarządu.
Kto wie gdzie dzisiaj byśmy byli gdyby nie ten rok banicji w pucharach wtedy.

W tym samym miejscu, gdzie po 156 nie udanych podejsciach do LM? :D

Przestan zyc marzeniami.

tommiyacht 01.02.2018 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1493197)
Albo Zarząd sprytnie podrzucił trop Bargiela, żebyśmy mieli zajęcie.
(...)
Wszystko po to, żeby szybko znaleźć i przypadkiem nie trafić tego prawdziwego inwestora.

ale jaki bylby w tym cel. Pani Marzena mogla skończyć na informacji ze np. pojawi sie inwestor i tyle. Bez 4.22 rano i 100 spółek.

FraMat 01.02.2018 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1493202)
ale jaki bylby w tym cel. Pani Marzena mogla skończyć na informacji ze np. pojawi sie inwestor i tyle. Bez 4.22 rano i 100 spółek.

Ano, właśnie...
Mogła nic więcej nie mówić, ale powiedziała.

Karherop 01.02.2018 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1493202)

Pytania i tak by się pojawiły, a tymi słowami na pewno Sarapata "ocieplila" wizerunek przyszlego inwestora i uspokoila kibiców. Cel byl po prostu taki...

yarow 01.02.2018 10:28

Skoro juz zdecydowaliście się wymienić to nazwisko, moze piszcie je co poniektórzy poprawnie bo jeszcze faktycznie gotów przyjść jakiś Bargiel.

swiety37 01.02.2018 10:31

To jeszcze cytat z wczorajszej konferencji:

"Ta umowa ma polegać na wieloobszarowej współpracy z Klubem, a także ma prowadzić do rozwoju Klubu we wszystkich aspektach, także takich, których jeszcze w Klubie nie ma" (e-sport?)
Paul Bragiel maczał palce "in companies building gaming-related products"

FraMat 01.02.2018 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1493205)
Skoro juz zdecydowaliście się wymienić to nazwisko, moze piszcie je co poniektórzy poprawnie bo jeszcze faktycznie gotów przyjść jakiś Bargiel.

sorry, masz rację...

Karherop 01.02.2018 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1493205)

Wszystko po by zmylić media;)

Jakub92 01.02.2018 10:46

Jedno jest tylko zastanawiające jeśli chodzi o tego Pana,
Tak naprawdę to żadnej konkretnej firmy nie ma i nie jest też żadnym współwłaścicielem. Co prawda przewija się tam sporo firm np. Uber ale on tam był tylko przez moment doradca/mentorem tak jak dla większości tych firm :)
Zajmuje się też szukaniem inwestorów dla mniejszych działalności które dobrze prosperuja.

nesta 01.02.2018 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1493199)
Wydaje mi się, ze gdyby dokumenty w nocy nie przyszły, to Sarapata być moze by nie wspomniała na konferencji o nowym inwestorze. Nie byla to zbyt dobra forma przekazania tej informacji.

Pani prezes wyraźnie stwierdziła, że dzień wcześniej, w pierwszej wersji planowała powiedzieć, że prawnicy przelewają porozumienie na papier, ale ponieważ umowa przyszła nad ranem to może już powiedzieć, że jest ustalona.

tommiyacht 01.02.2018 10:53

Tylko jaki cel ma ta 4.22 rano. Serio, słuchasz konferencji, wszystko podobnie wyważone jeśli chodzi o kontent i nagle JEB ! Pismo przyszło o 4.22 rano. Nie wiem, dla mnie to równie oderwane od meritum tematu, jak stwierdzenie ze "umowe przedwstępna podpisaliśmy piórem firmy Pelikan"

nesta 01.02.2018 11:07

W listopadzie był w Hiszpanii, poniżej wywiad udzielony podczas tamtej wizyty:
https://retina.elpais.com/retina/201...72_985024.html
Z wywiadu wynika, że jest w jakiś sposób zainteresowany rynkiem hiszpańskim. Stąd może akurat tam teraz przebywa/przebywał :)

Z obszarów niezagospodarowanych przez klub, na których ten człowiek ma doświadczenie - szeroko pojęty mobile. Czyli przestrzeń, która staje się tak naprawdę coraz bardziej kluczowa w komunikacji online i szeroko rozumianych usługach.

Rafal-SWL 01.02.2018 11:34

Jeśli mowa o naszej przestrzeni do zagospodarowania, czyli dwie dziali przeznaczone pod turystykę, mi tutaj pasuje inwestor z branży hotelarskiej.
Oddamy/wydzierżawimy im działkę pod budowę hotelu, w zamian za pakiet mniejszościowy i niezłą sumkę przelaną na konto.
Jak wiadomo w Hiszpanii baza hotelarska jest dość dobrze rozwiniętą, stąd być może spotkanie w jednym z ich hoteli -> 100 znanych marek -> sieć hotelarska.

rozarian 01.02.2018 11:39

Czytając o Bragielu coraz bardziej tonuję swoje oczekiwania wobec tego nowego inwestora. Nie chodzi już nawet o to, że nie jest jakimś bardzo dzianym gościem wg amerykańskich standardów, ale o kolejne pogonie za marzeniami. Wiadomo, samo w sobie to piękna rzecz, ale z perspektywy naszego klubu różnie może być. Nie można raczej oczekiwać jego stałości w inwestowaniu, czy zajmowaniu się Wisłą.
Czy to tylko realizacja kolejnego jego marzenia, by zostać mniejszościowym udziałowcem polskiego klubu ?:

http://sport.wp.pl/kat,1832,title,Sz...wiadomosc.html

Potem znajdzie sobie inne marzenie i Wisła pójdzie w kąt. Stałości po nim bym raczej nie oczekiwał.
Jakoś nie potrafił się dogadać z Dutkiewiczem z Wrocławia w sprawie Śląska, bo pewnie ocenili tam, że nie dysponuje wystarczającymi środkami, by bawić się w inwestowanie w klub. Było to jednak 5 lat temu, więc może się pod tym względem wzmocnił :neutral:

KOMINEK 01.02.2018 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1493214)
Czytając o Bragielu coraz bardziej tonuję swoje oczekiwania wobec tego nowego inwestora. Nie można raczej oczekiwać jego stałości w inwestowaniu, czy zajmowaniu się Wisłą.

Czy to tylko realizacja kolejnego jego marzenia, by zostać mniejszościowym udziałowcem polskiego klubu ?:

Potem znajdzie sobie inne marzenie i Wisła pójdzie w kąt.

Widząc z jakim uporem realizuje swoje marzenia o starcie na igrzyskach mam zupełnie odmienne zdanie.

I jeszcze jedno patrząc na wielką politykę, wielkie bądź mniejsze pieniądze i kluby wydaje nam się że siedzą tam super istoty które nie mylą się które mają wszystko dopięte na ostatni guzik i zawsze mówią tylko to co należny powiedzieć.

To że pani Prezes podała godzinę i te sto spółek dla mnie to stres (przypominam anonsowany temat konferencji) chęć pochwalenia się sukcesem i przyciągnięcia uwagi (100 spółek to nie w kij dmuchał). Na dzień dzisiejszy dodając wszystkie informacje (w tym że chcemy inwestować w esport) nie wierzę w podrzucenie fałszywego tropu.

nesta 01.02.2018 12:02

Znalazłem jeszcze coś takiego:

http://www.helsinkitimes.fi/columns/...-of-funds.html

Polecam, bardzo ciekawy wywiad na temat jego filozofii prowadzenia biznesu, zarabiania, inwestowania.

serek.c2 01.02.2018 12:09

Dobra detektywi, dotarł ktoś w ogóle do informacji jakim majątkiem dysponuje?

seba_109 01.02.2018 12:30

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,12898917/

nesta 01.02.2018 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1493218)
Dobra detektywi, dotarł ktoś w ogóle do informacji jakim majątkiem dysponuje?

Wprost tej informacji nie ma, ale z wywiadu, który wkleiłem można pewne rzeczy wywnioskować:

Cytat:

A: How much have you invested of your own money to this date?

M: Millions of dollars. I don’t keep track. Everything I make, I pretty much reinvest. I’m betting really hard. I don’t keep savings. I don’t own a house. I don’t own a car. Everything I own is in start-ups. I really believe in supporting people and doing good by them and then I’ll see amazing returns and luckily I already have some really big exits.

(...)

A: When was it that you had millions?

M: My first million was probably a couple of years… 23 or 24. Then I lost all my money. My second company was a complete failure. Then I remade my millions in 2010 and I’ve been making a lot more since.

A: What is the difference now that you have so much money?

M: What money does is it saves you time. Money is an agent to be more efficient with your time, allow you to do things quicker, allow you to invest more time into people. That’s really what money does. I don’t think mentally I’ve changed. I’m the same kind of dude that I’ve always been. Money just helps free you up and it’s more resources for you to do more interesting things.

PS. Ciekawe czy te "nasze źródła" krakowskiej to forum TWSD.. :D

tommiyacht 01.02.2018 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1493219)

brawo dla dziennikarza, czyta nasze forum. Wiarygodność zerowa

Coglin 01.02.2018 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1493219)

"Z naszych źródeł" - https://wislakrakow.com/forum :lol:

morganfield 01.02.2018 12:42

Jego działalność to również venture capital czy angel investor co pasuje do informacji przedstawionych przez zarząd.

Wśród obserwujących jego tweetera jest min. adwokat, absolwent UJ, specjalizujący się w fuzjach i przejęciach przedsiębiorstw - Michał Szpakowski, który dniach 27- 29 stycznia nie był aktywny na tweeterze, co zdarza mu się rzadko.

tsw biała gwiazda 01.02.2018 12:45

Dla mnie Bragiel wygląda trochę jak Miodulski, tylko kilka poziomów wyżej. Może nie posiada wielkiego majątku wg. standardów amerykańskich, lecz ma ogromną wiedzę na temat prowadzenia przedsiębiorstw. Dodatkowo współpracuje z twórcą MySpace, zna założycieli youtube i paypala, jeszcze pomagał rozwinąć ubera to wszystko mówi samo przez się. Dla Bragiela oprócz Wisły w której podobno się zakochał, ważnym czynnikiem mogą być AGH i PK. Jedynie co mi nie pasuje to godzina przyjścia umowy, przecież biura o tej godzinie(19) raczej nie działają i bardziej pasowałaby tutaj Azja.

Strzala 01.02.2018 12:48

"O tym, że Bargiel mocno angażuje się" hahah

silver03 01.02.2018 12:51

Dla szaraczków biura o 19.00 nie działają, ale dla innych...

!!IRIVER!! 01.02.2018 12:53

Gazeta Krakowska to są prze..... śmieszki. No żenada. Nawet te same zdjęcie co na forum wpadło wjebali. Żenada, panie Karcz.

seba_109 01.02.2018 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1493228)
Gazeta Krakowska to są prze..... śmieszki. No żenada. Nawet te same zdjęcie co na forum wpadło wjebali. Żenada, panie Karcz.

jakoś kiedyś myślałem, że jedyna poważny szmatławiec :D

Karherop 01.02.2018 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1493222)
"Z naszych źródeł" - https://wislakrakow.com/forum :lol:

Bartosz Karcz: "No nie wytrzymalem"

Czyli stalo się tak jak myślałem

PSYCHOLTSW 01.02.2018 13:02

teraz jest pojedynek pomiędzy Dziennikiem Polskim a Gazetą Krakowską, kto jest gorszą szmatą. My niestety nie jesteśmy tego konfliktu beneficjentem, tylko ofiarą...

Karherop 01.02.2018 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1493231)
teraz jest pojedynek pomiędzy Dziennikiem Polskim a Gazetą Krakowską, kto jest gorszą szmatą. My niestety nie jesteśmy tego konfliktu beneficjentem, tylko ofiarą...

To Bartosz Karcz jest autorem obu textow, więc to żaden wyscig

PSYCHOLTSW 01.02.2018 13:20

@karherop mało precyzyjnie napisałem ale chodzi mi o fakt, że i DP i GK nie mają już nic z tego poziomu, który kiedyś mieli :)

KOMINEK 01.02.2018 13:36

Gdy przyjechał ostatnio do Davos na Forum Ekonomiczne, paradował tam w szaliku Wisły, czym nieco zaskoczył kilku polskich biznesmenów :shock::rotfl:

Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,12898917/

tomasz_19 01.02.2018 13:42

Kominek rozwiał wątpliwości, szalik zobowiązuje

brylant17 01.02.2018 14:13

Mam nadzieję,że po takich "rewelacjach" inwestor się nie wycofa.....

szorstki 01.02.2018 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1493236)
Kominek rozwiał wątpliwości, szalik zobowiązuje

Tak, oczywiście. Ja wczoraj chodziłem w szaliku z Zary - dzwońcie do Ortegi ;)

Karherop 01.02.2018 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1493237)
Mam nadzieję,że po takich "rewelacjach" inwestor się nie wycofa.....

Jeśli to faktycznie Bragiel to jeśli mialoby go to zniechęcić to niech w ogóle się nie bawi w piłkę. Pojedynki z prasą będzie miał na codzień

S z c z e p a N 01.02.2018 14:23

Skoro już się (chyba) wydało, kto ma być tym tajemniczym inwestorem, to wydaje mi się, że jeśli tylko z obu stron jest wola dokonania tej transakcji (a wydaje się, że jest), to inwestor nie tylko się nie wycofa, ale zrobi wszystko, żeby do tej transakcji jak najszybciej doprowadzić.

A w ogóle kojarzy ktoś o jakiej kwocie możemy mówić? Chodzi mi o to ile to będzie jeśli kupi np. 10% udziałów?

KCHWW !!! :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl