![]() |
za GW: Jak co pół roku powraca też temat odejścia Łukasza Garguły. Reprezentant Polski ma podobno ofertę z Wisły, ale mało prawdopodobne, by Bogusław Cupiał, właściciel klubu z Krakowa, chciał zapłacić za Gargułę aż milion euro.
no tośmy se potransferowali Gargułę :D |
a ci z GW. dalej mają nastukane do tych tępych głowek. Jak mozna rządać za zawodnika 1mlnE któremu sie konczy kontrakt.
|
WISŁA KRAKÓW
Pożegnania: Grzegorz Kmiecik. Mogą odejść: Marcin Baszczyński, Marek Zieńczuk, Mauro Cantoro, Tomasz Dawidowski, Andrzej Niedzielan. Potrzeby: bramkarz, skrzydłowy, rozgrywający, napastnik. Środki: mogą przeznaczyć nawet 2,5 mln zł. na kupno jednego piłkarza. Klub skupia się jednak na szukaniu zawodników, którym kończą się umowy. Na celowniku: Łukasz Garguła, Janusz Gancarczyk, Henri Sillanpaa sports.pl http://www.sports.pl/ekstraklasa/art...?Artykul=39606 |
Cytat:
chyba tylko dla Ciebie:shock: zobaczyłes date tego artykułu:rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z tym stwierdzeniem 'niespodzianka pod choinkę' to spotykamy się chyba każdego roku. I wszyscy wiemy jak to się kończy: tak samo, jak zapowiedzi, że kadrę chcemy mieć gotową na pierwszy trening. |
emjot
Cytat:
|
Cytat:
prawie na samym dole strony |
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...4eb6312d2a8e1e
Czyli teraz "Bąk do Wisły" Ja bym nie miał nic na przeciw |
ja wole dać 500tys zł za Bąka niż 300tys E za tego Fina.
jak już kiedyś pisalem, Bąk poza wysokim poziomem jaki dotąd prezentuje jest moim zdaniem przygotowany mentalnie do gry. Inteligentny facet, mocno stąpający po ziemi. Do tego kibic Lechii, a więc i szacunek ma do Wisełki :) gdyby był jeszcze troche wyższy... edit: nie jest w sumie taki niski ;) 186cm...a wydaje się niższy... |
Cytat:
|
Boguski, Błaszczykowski za kasę jednak przyszli :-) (pierwszy za sporo większą niż drugi)
zależy ZA ILE? większość nie ma profesjonalnych kontraktów , jedynie ekwiwalent za wyszkolenie się płaci nie może być tak że młodzik przychodzi w śwaitle blasku i chwały, bo tak na prawdę to sporo roboty przed i niehc zapierdala na treningach, żeby cokolwiek osiągnąć, no chyba ze mam mega talent wtedy moze trochę odpuścić ;-) |
http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...wiazdami_.html
coraz glosniej... |
Cytat:
Niezłe kiepy w tym GKS-ie siedzą w zarządzie. Czyż nie lepiej byłoby przytulić np.400 tysięcy euro odstępnego za Gargułę teraz. Tak to pozbywają się zawodnika, za którego dostają piłkarza drogiego w utrzymaniu z III ligową formą. Niech mi wierzą razem z Costlym będą tylko narzekać i siać marazm w zespole. |
Znowu zaczyna się pieprzenie kto to do Wisły nie przyjdzie i reklamowanie zawodników. Ja osobiście dopóki nie zobaczę gościa w koszulce z Białą Gwiazdą to nie uwierzę i byłbym szczęśliwy jakby chociaż 1/4 spekulacji medialnych się sprawdziła.
|
Podobno Baszczyńskim zainteresowana jest Fiorentina- tak donoszą zagraniczne media.
|
lepszy byłby taki "dil"
garguła do Wisły, a smok na pół roku do nich :-) |
Cytat:
1) Wejść na którąś z transferowych stron włoskich - tam jest koło setki, jak nie więcej, informacji (a raczej plotek i spekulacji) dziennie. 2) O Baszczu podaje info amerykańskie źródło, które niedawno pisało już o pewnym transferze Błaszczykowskiego do Realu Madryt. Z całym szacunkiem dla Baszcza, ale z tą Fiorentiną to gruba przesada. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Polityka transferowa Wisły jest jedną niewiadomą i nie wiem czy wierzyć w te wszystkie doniesienia prasowe. Podobno Bednarz potwierdził że Garguła jest na liście życzeń Wisły ale ja osobiście wolałbym kogoś młodszego z zagranicy typu Stilić . Ostatnio pojawiały się też głosy że w Wiśle chcą odmłodzić kadrę i pozbyć się takich piłkarzy jak Baszczu, Zieniu czy Cantoro. Teraz jak słyszę news o Gule to już sam nie wiem. Po co ściągać już starszego piłkarza który za rok, dwa bedzie w wieku piłkarzy których teraz chcemy się pozbyć a w dodatku będzie miał wysoki kontrakt ( taki jak Łobo a nawet wyższy) przy czy trzeba uwzględnić że Garguła często jest kontuzjowany. Musimy powiedzieć sobie wprost , co dalej robimy z zespołem , tak będzie najlepiej. Czy odmładzamy kadrę czy jeszcze wzmacniamy piłkarzy zostawiając takich piłkarzy jak Zieniu, Baszczu w zespole.
Jeśli zdecydujemy się odmłodzić kadrę to w czasie 3 okienek transferowych podziękować takim pikarzom jak: Baszczu, Singlar,Cleber, Głowa, Sobol, Zieniu, Cantoro, Niedzielan i ściągnąć na nich miejsca młodszych równie dobrych albo nawet lepszych piłkarzy i zbudować kadrę zęby na każdą pozycję było 2 równcyh zawodników . W tym przypadku transfer Garguły jest niepotrzebny!! Mamy też drugie wyjście , zatrzymujemy naszych "dziadków" którzy prawde mówiąc mogą pograć jeszcze kilka lat( 2, 3) na dobrym poziomie i jeszcze dodatkowo wzmocnić zespół napastnikiem , skrzydłowymi, rozgrywającym i bramkarzem, w tym przypadku transfer Garguły jest wskozany. Przy tym drugim planie jest mały minus. Za pare lat wszyscy nasi piłkarze będą w wieku takim że wtedy za nich już dobrej kasy nie weżmniemy i nie będziemy wtedy zarabiać na każdym okienku transferowym po 2, 3 mln euro co dotychczas znacznie wzmacniało nasz budżet i wtedy wymiana piłkarzy z kadry na młodszych będzie kosztowała fortunę jeśli zechcemy ściągnąć młodszych już dobrych, ukształtowanych piłkarzy. Stanie się tak dlaltego że prawie cała nasza kadra będzie się składać z 30 latków i starszych jeszcze piłkarzy. Musimy postanowić teraz co robimy i zrobić to . Teraz na wiosnę nie będziemy grali co trzy dni więc takiej szerokiej kadry nie potrzebujemy ale już za pół roku czyli w nowym sezonie będziemy grali co trzy dni ( jak dojdą europejskie puchary) i wtedy potrzebujemy szerokiej kadry. I na to by zapewnić trenerowi taką kadrę mamy dwa okienka transferowe czyli wystarczająco dużo. Ale bez odpowiedniego nakładu pieniędzy jest to niemożliwe. Teraz przychodzi do Wisły opkoło 5 piłkarzy i w następnym okienku za pieniądze z transferu Brożka ściagamy kolejnych 4 może 5 i mamy szeroką kadrę. Następnie w zimowym okienku wymieniamy resztę starszych zawodników i mamy młody zespół mogący walczyć nie tylko na Polskim podwórku ale również w Europie. A wracając do tematu transferu Garguły to jestem na nie. Potrzebujemy kogoś lepszego. |
Może nastepny "Njus" jaki zapodacie z Gargułą bedzie inny niż poprzednie? bo jak narazie jeden portal napisał reszta przepisuje tyle ze po swojemu..
|
Cytat:
Przeciez to news jeden z wielu "hitów" ,jakimi bedziemy karmieni w tym okienku |
Cytat:
|
Cytat:
|
@fanfan
Napisałeś, że jesteś na "nie" dla Garguły oraz że potrzebujemy lepszych, tylko podaj nazwisko tego kogoś lepszego z realną szansą znalezienia się unas? może Ballack ostatnio niezadużo gra w Chelesea? <oczywiście zart> |
Cytat:
|
Niestety teraz wszelkie media piszą takie wręcz bzdury o transferach tj. Baszczyński do Fiorentiny, Cantoro na Cypr za pół miliona euro. To tak jest, jak powiedziano, że będzie odmładzana kadra, to na "dzień dobry" gazety podłapały temat i zaczęły przedterminową wyprzedaż piłkarzy. Jutro Skorża powiedziałby-taki przykład, że nie ma prawego skrzydła to media sprzedałyby już Łobo do Sevilli za 3 miliony euro :-P
|
Mam wielką nadzieję, że Garguła w końcu podpisze kontrakt z jakimś niemieckim drugoligowcem czy potęgą szorującą dno tabeli greckiej ekstraklasy i ten serial się pomyślnie dla nas skończy.
|
Cytat:
Ale na temat ,kolega LOczek zapomnał dodac Zieńczuka,który po tak mocnym sezonie moze byc wzmocnieniem dla Greków.... |
Cytat:
Mam głęboką nadzieje, że wreszcie działacze spiszą się jak należy i spełnią prośby trenera Skorży dotyczące sprowadzenia Garguły. Najwyższy czas, żeby po długim okresie posuchy w końcu coś im się udało. |
mam jakieś takie głębokie wewnętrzne przekonanie że nikt z tych o których jest tak głośno ostatnio do nas nie przyjdzie. Jeśli przyjdzie ktokolwiek to na pewno będzie tak jak ostatnio w przypadku Marcelo... cisza na morzu bałwan śpi ... po czym nagle i niespodziewanie...
GKS B. byłby ostatnim frajerem gdyby poszedł na wymianę Cantoro - Garguła |
dziś w tematach dnia zaraz po Kronice bedzie temat Wisła-Cupiał-Salwator,podobno Gargułe ma zasponsorowac Salwator,zostanie tez glownym sponsorem....Cupial sprzeda klub?
|
tvp kraków
|
Nic nowego, są zainteresowani i tyle.
|
No to jeśli chodzi o Fluminense to pewnie chodzi o Romeu, o którym mówiło sięi przy okazji transferu Marcelo.
|
Kuwejt
Kluivert .. to nawet podobnie wygląda. |
odnośnie ,,Arabskiej" Wisły zapraszam do tematu Nibylandia
|
prawda to ze Zieniu w Grecji - i to nie w celach turystyczno - chuliganskich?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl