![]() |
Moze niech trenerem zostanie sam Wojciechowski, to bylby dla mnie number łan :P
|
Ten Frankowski jest niezatapialny. Nie da się go nie lubić, bo to co robi w polu karnym jest nie z tej ziemi. Dostał piłkę w polu karny, uciekła mu na prawie 2 metry, a on sprytnie odbił ją od ziemi i przelobował nad Przyrowskim. Magik :)
Jaga zbliża się w stronę korony jesieni, a Disco zaczyna wracać w swoje rejony miejsc 10-14. |
Cytat:
BTW, wy tak powaznie uwazacie ze F. specjalnie odbil ja od ziemi, tak aby przeskoczyla Przyrowskiego ? :shock: |
czyli, że co...
szanse na wygraną "wyjazdowiczów" rosną :) |
pewnie zas sie zacznie cyrk Józefa
kogo teraz zatrudni Rafała Ulatowskiego?a moze Czesia Michniewicza cos mi sie wydaje ze Smolarka po tej rundzie to w Poloni nie bedzie |
Cytat:
Podobnie potoczą się losy Żurawskiego i Wichniarka. |
Cytat:
|
Nie wiem czy Franek chcial tak pilke kopnac, wiem natomiast ze zrobil to co trzeba bylo zrobic zeby pilka poleciala w swiatlo bramki :D Spokoj, umiejetnosci i przeglad pola - tyle i az tyle potrzeba i Frankowski to posiada. Z wiekiem stracil szybkosc ale nie ona byla jego zaleta. Widac jak koncza u Nas zawodnicy ktorzy powracaja, a ktorzy bazowali na szybkosci i wydolnosci.
Jaga zagrala koncert pod tytulem "Usypiamy i jedziemy dzida bo mamy Grosickiego od biegania i Frankowskiego od strzelania". Oczywiscie babol zawodnika Polonii tez trzeba zauwazyc. PS: Teraz moja ulubiona zabawa. Kawa+ciastko+forum Polonii :D |
Cytat:
|
aj tam
Żurawski dogra do końca sezonu, będzie grał ogony ale dotrwa :P no i jednak Wiśle to on już dał więc niż Wichniarek Lechowi |
kreseq, widzę, że Ty taki internetowy napinacz jesteś.
A, co do meczu to nie dało się tego oglądać. |
Seria Jagiellonii w pewnym momencie się skończy i zespół nie będzie już wygrywał mecz za meczem. Kadra jaką dysponują, nie tak silna ławka i słabe mecz wyjazdowe to powody dla których Jaga majstra nie zdobędzie.
I ja się pytam po co byłe te wszystkie zmiany Wojciechowskiemu Bakero na Janasa, Grembockiego na Bakero, Kaczmarka na Grembockiego itd. ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
trzeba przyznać szczerze ze cięzko sie ogladalo ten mecz, Jaga bez Franka nie istnieje, Grosicki nie nadaje sie na wysunietego napastnika
|
Liczyłem na dwa remisy dzisiaj, to byłyby zdecydowanie najlepsze wyniki dla Wisły, a tu niestety zwycięski bramki padały w końcówkach, ale cóż, trzeba samemu zdobywać punkty, a rywale się w końcu potkną.
|
Cytat:
Kilka razy oglądałem powtórkę i dla mnie to było zamierzone zagranie :) |
Cytat:
No ba! :D [napinka]Nie tylko w necie [/napinka] Tak, mam prawo sie smiac z Polonii i jej kibicow, ba, nawet z jej prezesa. Kibice od kiedy Dysko wpadlo do nich na chate, nagle przeobrazili sie w optymistow zaklinajacych rzeczywistosc, co lepsze dotarli nawet tutaj. Do meczu z Lechem bedzie placz ze maja jeden mecz zalegly. Prezes ma pojecie o pilce zerowe. Ma kase, moze kupic kogo chce, ale trenerzy dzien po dniu zaczna sie bac u niego pracowac. Beda sie bac, bo ten facet oczekuje cudow. Zawodnicy po czasie tez beda mieli dosc. Smolarek to jeden przyklad, bedzie ich zapewne wiecej. Gdyby Wojciechowski zamiast w pilke inwestowal w konie wyscigowe, to w Warszawie po roku czarny rynek koniny bylby wielkosci sieci Biedronka. Sprawa jest prosta - Nikt nie mowi " Mamy mistrzostwo w kieszeni ", "Mamy najleszych bramkarz/obroncow/pomocnikow/napastnikow w lidze " " Zawodnik X bedzie na bank gwiazda bo podawal pilki samemu zawodnikowi Y". Sa jednak osobnicy, ktorzy mysla ze w ciagu jednej chwili, jednego sezonu mozna nagle zdobyc co tylko sie chce. Tacy kibice moga podac rece prezesowi i razem isc w strone zachodzacego slonca. Liczy sie realny obraz danego zespolu, jego potencjalu i mozliwosci - Ocena po jakims czasie, nie po przerwie lub dopiero co po rozpoczeciu sezonu. Polonie mozna ocenic juz dzisiaj. Mozna ocenic dziwne zachowanie Janasa, ktory robi zmiany w 88 czy tam 90 minucie. Od straty bramki Polonisci zaczeli biegac, ale co z tego skoro nie robili tego z glowa? Przypominali kurczaka ktoremu Frankowski wlasnie ucial leb, a ktory biega bo musi...bo po prostu tak jest "uwarunkowany". Tak wlasnie biegala Polonia. Okupowala calym zespolem polowe Jagielonii co sprawilo ze Jaga mogla grac chociaz po czesci to co lubi. Leci pilka na Grosickiego a ten wbiega w 16 metr i albo strzela albo przytrzymuje pilke i czeka. Poloniscie wiedzieli ze tak moze wygladac mecz i co? I nic, bo bledy obrony Polonii dzisiaj sprawily ze Jaga powinna strzelic nie jedna, a trzy bramki. Oczywiscie Polonia tez miala sytuacje, ale co z tego skoro u nich albo ktos chce wejsc z pilka do bramki, albo strzela na pale i moze cos wpadnie. Polonisci byli tak sfrustrowani wlasna nieporadnoscia ze az Smolarek ciagnacy za koszulke obronce Jagi nie dochodzac do pilki plul sie o karnego. Wiedzial po prostu ze inaczej sie dzisiaj nie da. Jaga nie zagrala super, nie zagrala nawet dobrze, ale strzelila bramke i zdobyla 3 punkty. Co wazniejsze? Lepsza gra czy punkty ? W Polonii dzieje sie zle - dla mnie osobiscie to dobra wiadomosc. Widzew przegral w ostatniej minucie mecz - dla mnie osobiscie to dobra wiadomosc. Nie tylko Wisla nie lubi Cracovii czy Legii. Kazdy ma swoje wieksze lub mniejsze niecheci do danej druzyny. Dyskutujemy sobie tutaj kulturalnie czasami pojedziemy prowokacja, ale pewne zasady jednak obowiazuja ;) Sorry za przydlugi post ale postanowilem ze takie bede pisal w wiekszosci :D |
Cytat:
Wiem, wiem - poszedł sobie do Elche itd - teraz za to mamy skład pełny " Wiślaków z krwi i kości" z których 70% pewnie nawet nie jest pewna w jakim państwie się aktualnie znajduje.... Nooo, zapomniałbym jeszcze że oprócz tego mamy cały tłum fantastycznych napastników! |
kreseq, kurde czasem piszesz coś konstruktwnego. Powoli się do Ciebie przyzwyczajam.
Ogólnie gość powinien ściągnąć szkoleniowca z zachodu, skoro ma tyle kasiory, to i na takiego będzie go stać, i może wtedy będą wyniki na teraz. |
Nie wiem, czy Franek chciał przelobować Przyrowskiego (pewnie nie, to działo się zbyt szybko) ale na pewno chciał uderzyć piłkę kozłem. To było celowe zagranie, wystarczy oglądnąć powtórkę.
Odnosząc się do dyskusji nt. Wojciechowskiego.... Na tym etapie Bogusław Cupiał był już trochę spokojniejszy, choć dalej dawał się ponieść emocjom. Wojciechowski natomiast nadal tkwi na etapie "wczesnego Cupiała", mimo że od momentu wykupienia miejsca w lidze minęło ponad 2 lata. Możliwe więc, że ten facet nigdy nie dorośnie do futbolowego biznesu. |
No tos Jurij w niezle g.wno wdepnal
|
Cytat:
Zresztą to nie ma znaczenia.Liczyłem na remis a Jaga znów ucieka. |
No to Pasy powoli powinny wczuwać się w klimaty drugoligowe. Jakoś nie wierzę w talent Szatałowa, choć kiedyś zapowiadał się obiecująco.
Wojciechowski jest nawiedzony i z czasem pogoni pewnie Janasa. Niedawno przy zatrudnianiu Bakero mówił, że ma dość nieudaczników z polski, a tu proszę niespodzianka... Cudów póki co nie widać, więc sądzę, że już niedługo się wyleczy z Janosika. Na koniec Bytom i lekka niespodzianka. Urban po Legii łapie się za b. przeciętną Polonię. Nie sądzę, żeby wydobył ich ponad obecną przeciętność. |
Cytat:
1€ za każdą wylaną łzę. |
Arboleda jest chytry na pieniądze jak mało kto, wystarczy zobaczyć jak kończył przygodę w Zagłebiu Lubin
|
Na szczęście Frankowski za dwa lata kończy karierę. Może wtedy przestanie prześladować Polonię.
|
Co by nie mówic Franek ma to nieprawdopodobne czucie pilki i wie kiedy i gdzie ma sie ustawic.
Niesamowite ze bolala go noga ,mial prpblemy ale i tak wszedl strzelil bramke ,Jaga ma 3 pkt. Co do tych zmian trenerów to Urban moze miec ciezko w Bytomiu ,bo potencjalu to ten zespol specjalnie nie ma ,ale Szatałow w Cracovii to dopiero nowina :) beda miec najladniejszy stadion w I lidze :)naprawde dziwna jak dla mnie decyzja ,zwlaszcza ze byli inni chyba jednak lepsi chetni. |
Cytat:
a co do Janasa i tych jego zmian w ~88minucie to przeciez jego znak firmowy nie pamietacie co bylo w reprze? albo na MŚ ? |
Jaga NIC nie gra ale ma Frankowskiego, który całkowicie wystarcza na naszą gównianą ligue 1, o sorry teraz jest tendencja do eufemistycznego pisania/mówienia : wyrównana liga, nieprzewidywalna, każdy może wygrać z każdym ehhh...
Na wyjazdach orły Probierza będą gubić punkty aż miło. :-) No i na uwagę zasługują typowe przetasowania trenerskie made in ekstraklasa. Tańsze to niż wymiana piłkarzy, budowa boisk treningowych, siatek skautów, rozwiązanie na miarę naszych potrzeb i możliwości. W zasadzie to przed rozpoczęciem rozgrywek kluby winny rozlosować trenerów między sobą coby nie robić zamieszania teraz. I w przerwie zimowej powtórzyć proces. |
Cytat:
A co do parchów...to mi wygląda na posunięcie taktyczne.Profesur nie miał w planach zmian, wyszło jak wyszło to wziął wyrobnika, znanego z ciężkiej ręki, być może do zimy.Jak dziabną dziś 3 punkty to będzie w zasadzie tyle co w poprzednich 10 kolejkach więc opłacalny dil;) |
Żeby nam Maskanta nie podkupił przed następnym meczem. Może to takie nowe pakiety zaczeli w lidze sprzedawać. Trener 200tys mecz 150tys a 3 punkty wasze...
Cracovia nie ma obrońców, ma kilka tyczek, chudego Janusa i ofensywnego obrońce Stewarda. Jak nie zaczną coś starym żydowskim sposobem coś "handlować" to ja ich widzę w pierwszej lidze. |
Byłoby wskazane przybyć im gwóźdź do trumny spadkowej podczas meczu z nami na wiosnę.
Taki mały rewanż za kwadrature czaszki MJ. Kiedy my w ogóle z cyrankiewiczovia gramy ? Za tydzień ? |
Cytat:
|
Cytat:
Jak Bytom wziął Urbana , to teraz oni są głównym kandydatem do spadku. Garbaci na koniec zajmom drugie miejsce od końca jak przyjdzie , a np. takie ŁKS czy inne Podbeskidzie nie dostanie licencji i..... |
Cytat:
|
Cytat:
A trenerem jest lepszym niz Szatalow, czy Czesio, czy Elvis. Licze na efekt w....ienia Polonistow nieczysta zagrywka profesora instytutow moskiewskich, i roz.......enie parchatkowic dolnych w dniu dzisiejszym. Jurij powinien wiedziec, ze lepiej byc dobrze pamietanym i lubianym w Bytomiu niz klepanym po ramieniu przez pasiaste indywidua z szemrana przeszloscia. I tak ustawic te 10 obrzezanych gamoni + 1 muslim, zeby Polonia do przerwy prowadzila z 4:0. Jurij odszedl z dobrze supportowanego klubu do niszowej zakompleksionej druzynki. Ciezko takie bledy zyciowe wybaczyc doroslemu czlowiekowi, ale wystarczy ze dokonczy dziela zniszczenia i pokocha go caly Krakow i Bytom. Filipiak niech wypierdziela po sezonie do Monachium, ze swoja zona - szynkarka. |
Cytat:
|
może kolega z Bytomia, napisałby jakie opinie u nich chodzą po takiej zamianie trenerów
ciekawym kiedy Szatałow dostał propozycję? w związku z jego nie pewną sytuacją w klubie czy jednak perfidnie podkupienie... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl