![]() |
Cytat:
|
po mojemu nie ma co za bardzo doszukiwać się przyczyn tragicznej gry naszych w warsztacie szkoleniowym trenera , jeago umiejętnościom czy wiedzy -to wszystko on ma. Nie ma on jednego - prawdziwego bata na strojące fochy gwiazdki.
Jest tak jak pisze Jaroo1 , coś gnije w szatni. Albo jakaś premia obiecana a nie zapłacona, może szantażyk przed ostrzej sformułowanymi aneksami do umów o pracę - nie wiem, bo skąd. Ale rządzą u nas piłkarze, o czym już się swego czasu boleśnie Dan przekonał. Większość z nich wie dobrze, że nigdzie lepiej niż w Wisełce mieć nie będą. O Zachodzie , gdzie lepiej płacą za grzanie ławy nawet nawet pomarzyć nie mogą, Ostatnich parę rund transferowych pokazało, że wyrwą się tam jednostki co najwyżej. Większość z podkulonym ogonem wraca, Cypr czy Grecja to szczyt możliwości transferowych przy ich umiejętnościach, taki drugi Kuba czy Jeleń to się będzie trafiał raz pięć lat. No to walka idzie, by sobie jak najlepszy socjal tu w kraju wywalczyć, rozumiany po polsku: Co tu zrobić, by jak najwięcej zarobić, ale się nie narobić Tylko tyle i aż tyle. Zgoda, że umiejętności naszych nikogo na kolana na Zachodzie nie rzucą, ale na nasze przaśne podwórko są wystarczające by można było na nich patrzeć. Było parę meczy. I co, nagle zapomnieli? To tak, jakbym ja nagle nie umiał przejechać się rowerem. Są owszem słabsi niż 3-4 lata temu, przeciwnicy mocniejsi i ze strachu już się nie kładą ale bez przesady, piłkę kopać jeszcze potrafią. Tylko im się pomęczyć nie chce a nie ma ich jak zmusić. W Poznaniu kopacze nagle zapomnieli jak się gra w przerwie między I a II połową w meczu jakichś eliminacji europejskich. I konsekwentnie tego swojego "majstra" przeputali. Tylko czekam, kiedy numer powtórzą, no chyba że nauczony doświadczeniem ich zarząd na razie nie musi grzebać przy wypłatach bo sianko się jeszcze zgadza. Czasami to tak fajnie byłoby mieć podsłuch w tej naszej szatni , szybciej by nam się to w logiczną całość układało :D |
Jak tak czytam to forum, to dochodzę do wniosku, że słaby poziom naszej ligi stanie się prędzej czy później remedium na kibicowskie niesnaski :>
Od razu mniej kłótni krakowsko-poznańsko-warszawskich się pojawia. Co najwyżej w kpiarskim klimacie o to, kto słabiej gra. Jeszcze trochę gorzej się w tej lidze zrobi, to za parę lat kibice się będą zbierać razem by naśmiewać się ze swoich piłkarzy i wszyscy się będą lubić :p Tylko że tak na prawdę to szkoda, że to wszystko sięga już takiego dna, że nawet nie wypada się upierać, że to my jesteśmy lepsi. Po prostu jakiekolwiek słowo powiązane z "dobry" do polskiej ligi nie pasuje. |
Jeśli Lech nie będzie miał 3 pkt po meczu w Bełchatowie, to okaże się, że mamy więcej szczęścia niż rozumu (umiejętności).
PS. Czy Odra jest niezatapialna? |
A według mnie Amicolech dziś sprosta oczekiwaniom i wywiezie z trudnego terenu cenne 3 punkty. Bełchatów zagra pressingiem, a poznaniacy mają dobrze przećwiczoną grę z kontry. W sumie, to niezła próba sił nam się szykuje. Obie jedenastki na papierze wyglądają całkiem nieźle. Tuż to dobry sprawdzian, co ten "Lech" tak naprawdę na dzisiejszy dzień potrafi.
|
http://www.legia.net/wiadomosci,3646...zwolniony.html oby to nie była prawda... ;)
|
Cytat:
JANEK ZOSTAŃ! |
Białas? Ten Białas od reprezentacji Księży? Ten sam co prawie sąsiadkę spuścił z ligi?
Jestem za! Urban jednak coś tam się zna, a Białas? xD |
Z dwojga złego to wolę by dzisiaj trzy punkty zgarnął Lech.
Bełchatów lepiej trzymać na dystans jeżeli myślimy o pucharach... Po co nam nowy rywal. |
Cytat:
Niemniej sądzę, że jednak Lech to wygra. Już po prostu za dużo by było tego dobrego. A co do wcześniejszego pytania o Odrę - Tak, naukowcy już dawno udowodnili, że jest niezatapialna :-) |
ja obstawiam remis 1:1 w Bełchatowie...
|
Niech biorą Białasa. Jak się go słucha, gdy komentuje mecze Ligue 1 w C+ ma się wrażenie, że gość który siedzi obok niego ma większe pojęcie o piłce niż ten "trener".
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A jeśli to prawda, że Urban został zwolniony? Władze Legii trzymają swój poziom.
Zero profesjonalizmu. Takie sprawy załatwia się w cztery oczy. To tak na marginesie, jeśli ta informacja rzecz jasna jest prawdą. |
Cytat:
|
Cytat:
Jakiekolwiek by wyniki nie osiągał z zespołem, w granicach kultury pracodawcy należy się z byłym pracownikiem profesjonalnie rozstać. Tym bardziej że nie trenował Legię przez 2 miesiące ale przez ponad 2 lata. Cóż, sami sobie włodarze Legii świadectwo wystawiają. ;) |
Co by nie mówić i nie myślec o Urbanie to takie zachowanie
Cytat:
Słoma z butów i nic więcej... |
To mi przypomina takich prywaciarzy na dorobku którzy ledwo trochę gotówki powąchali i potrafią zadzwonić do pracownika w nocy i powiedzieć mu żeby nie przychodził rano do pracy bo mają już kogoś innego.
Zresztą to nie tylko wina Urbana z kim musiał pracować,wystarczy parę razy posłuchać Trzeciaka jak komentuje Ligę Mistrzów na N sporcie i jak porównuje różne sytuacje tam do ligi polskiej to do cholery skoro tyle widzi niedoskonałości itp to niech coś z tym zrobi ,chyba jako dyrektor sportowy ma do tego prawo. Wiem ,wiem problem Legii nie nasz,ale niestety to się później odbija na całej lidze. |
Nasz klub też nie grzeszy savoir vivre. Np pożeganie Falka i byłego obecnego rzecznika, brak pożegnania Źieńczuka, Baszczyńskiego, Petrescu.itp
Swoją drogą, nie smućmy się.Legia.net opiera się na jakieś swoje nieoficnalne newsy.Nie sądzę by Urbana zwolnili w tej chwili. |
Co do "Narodu wybranego" to po przyjsciu Lenczyka ,na pewno nie beda juz chlopcami do bicia , i slowa Filipiaka ,że beda w najblizszym czasie w czubie tabeli moga sie sprawdzic,wiec mysle ze wiele ciekawych meczy i sezonow przed nami z punktu widzenia pilkarskiego i kibicowskiego w Krakowie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do odejscia Urbana. Żadnych sukcesów podczas jego pracy w Warszawie.. więc nie dziwi fakt jego zwolnienia.. zwłaszcza teraz po tych dwóch kompromitacjach. Wydaje mi się też ze nie pasował do "koncepcji" ludzi z tvn... ale to nie nasza sprawa. My mamy swoje problemy. Cytat:
edit: oo przypomniało mi się jeszcze w jaki sposób o zwolnieniu dowiedzial się Leo Beenhakker:shock: :D |
Cytat:
Cytat:
|
Nie, żebym był fanem ITI... Ale chyba przekazanie informacji o dymisji w bezpośredniej rozmowie, choć przez telefon - to nie jest jakiś straszny nietakt.
Nie wyklucza to przecież możliwości, że z Urbanem się spotkają i omówią warunki zerwania kontraktu. Natomiast ważne było przekazanie trenerowi i drużynie na czym stoją. Być może już poniedziałkowy trening poprowadzi nowy szkoleniowiec. Władze Legii widzą, że sytuacja jest tragiczna i trzeba natychmiastowych zmian by jeszcze ratować sezon. A w powtórkach Canal+ widziałem, że Legia miała mnóstwo sytuacji, które masowo marnowała. My nie mieliśmy nawet tego. W meczu z Jagiellonią nie mieliśmy 1 stuprocentowej okazji. Tym bardziej się dziwię, że w Legii już reagują a u nas nadal cisza. |
Kandydatami są Białas, Majewski albo Magiera tymczasowy
W każdym przypadku z perspektywy Wisły tp dobra informacja - każdy na swój sposób beznadziejny:lol: Wg Weszło na 99% będzie Białas czyli grajki rządzą w szatni w najlepsze:rotfl: |
Cytat:
myslisz, ze do nas przyjdzie ktos lepszy za Skorze ? |
Cytat:
|
kibic Wisły może tego nie pamiętac, ale kibic Legii i owszem. Stefan Białas swego czasu już prowadził Legię i fani klubu miło wspominają czasy jego rządów. Legia grała ładnie dla oka, a sam Stefan został zwolniony w momencie, gdy klub zaczął grać naprawdę dobrze. Jak dla mnie dymisja w tamtym okresie tego trenera była zwyczajnie dziwna.
Urbana tak nie znoszę (kiedyś go broniłem, byłem jego zwolennikiem), że każdy trener za głupiego jasia będzie dla mnie dobry (nawet Majewski).Ten sezon i tak uważam już za stracony. I w sumie dobrze, bo jeśli iti rzeczywiście chce zapełnić stadion, to widać, że potrzeba naprawdę solidnych wzmocnień, bo inaczej to będzie wielkie gówno (pod względem sportowym i frekwencji) |
Cytat:
Urban :lol: Wolny, 'prawie zagraniczny' - to byśmy się mieli z pyszna :-/ |
Cytat:
|
Kibic Wisły pamieta, ale pamięta też trenera Białasa w Cracovii
gdzie zawodnicy mieli do powiedzenia więcej niz trener Legia tak jak Wisła powinna zatrudnic trenera - w stylu Magatha poza wiedzą piłkarską mającego silny charakter i nie dającego sobie w kasze dmuchać a ja jakoś nie widzę jak Białas zmusi do biegania grubaska Iwańskiego |
A ja pamiętam Kasperczaka z Wisły i Kasperczaka z Górnika.
Juande Ramos prowadził bardzo dobrze Sevillę, potem Tottenham grał żenadę pod jego kierownictwem, by znów wrócić do Hiszpanii (do Realu) i wyprowadzić klub na prostą. To, że jakiemuś trenerowi nie uda się w jakims klubie nie oznacza, że musi być słaby (nie twierdzę, że Białąs jest dobry lub zły, tego w sumie nie wiem, ale z tego co pamiętam, to Legia grała fajnie w piłkę, gdy ją krótko prowadził) edit: cytat z weszło, który oddaje moje zdanie na temat Białasa. Cytat:
|
Urban poleciał, więc sprawdziła się moja przepowiednia, że jak przegramy w Bytomiu to Jasiu odleci wreszcie do ciepłych krajów. Mam nadzieję, że to pociągnie ze sobą zmiany w zarządzie, w całym sztabie szkoleniowy, a co najważniejsze wymiecie masę miernych kopaczy daleko stąd. Walter kocha Wisłę i nic tego nie zmieni, ale jeśli ma choć trochę szacunku do wydawanych przez siebie pieniędzy to tchnie trochę nowej świeżości do trupa jakim jest obecna Legia.
|
Tylko, że przywołany Ramos miał wymierne sukcesy z sezonu wcześniej
a Białas wspomnienie po niezłej grze,sprzed 12 lat bo wyniki były dobre ale nie jakies powalające na kolana Mnie to w sumie obojętne kto Legie poprowadzi, po prostu się dziwie, że po Urbanie który był niewiadomą biorą kolejną niewiadomą a nie jakiegoś uznanego tenera |
Wiadomo, że Białas to nie jest marzenie kibica Legii, ale 100 razy wolę jego niż Urbana. Stefan przynajmniej będzie się identyfikował z tym klubem, nie tak jak głupi jaś.
|
Teraz kojarzę, po postach ToTylkoJa,
Legia pewnie będzie grać ofensywnie ale i będzie dobrze poukładana taktycznie. Białas wielbiciel "francuskiej" szkoły. Czas pokaże jak to będzie wyglądać. A u parchatych chyba chciał to samo zrobić ale obronę mieli dziurawą:) |
jak to prawda, to Stefan ( ah te polskie trenerskie Stefany) w końcu Rzeźniczaka nauczy wrzucać odpowiednią częścia stopy do tego odpowiednio ułożoną.
zastanawia mnie co pcha ludzi do podejmowania takich decyzji. nie mówice mi ze to dobry trener, bo chłop komentuje lige francuska, i jedyne co bedzie robil to mowil jaka to jest roznica pomiedzy polakamia a afrykanczykami. do nas w takim razie, Wojtek Łazarek. Bo Marek Motyka napewno czeka, no ale nie w tym roku. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl