Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Marszałek 06.04.2009 22:36

Muszalik jak najbardziej zasłużenie znalazł się w 11. Widać,ze kontrolował piłkę od jej wyciągnięcia spod nóg obrońcy po minięcie pierdoły i strzał. Naprawdę niezłe rzemiosło w tym było. A za co Slitilc trafił do 11? Za strzał po ziemi pod nogami gapowatego Beto? Bez przesady. Podobnie Sobol. On zawsze zapierdala więc co to za wyczyn, że śmigał przy Bułgarskiej?

MatMario 06.04.2009 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 704553)
No w sumie masz rację. Stilić znalazł się tam pewnie za bramkę. Byli lepsi niż on.

Ale patrząc na 11-tkę "Szybkiej piłki" i "Piłki nożnej"
"Muszalik (Piast), Bruno (Jagiellonia), Zawistowski (Jagiellonia), Stilić (Lech)" to tu się pytam gdzie Peszko i Sobol :)

A widziałeś co Bruno grał? Ośmieszał Hajtę z Świerczewskim tak okrutnie że się płakać chciało, ze śmiechu oczywiście.

atomek21 06.04.2009 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 704644)
Podobnie Sobol. On zawsze zapierdala więc co to za wyczyn, że śmigał przy Bułgarskiej?

mówisz że Sobol powinien z góry być w każdej 11ce Canal+ jeszcze przed rozpoczęciem jej ustalania? Nie mam nic przeciwko :D

7 kotów 07.04.2009 09:04

http://bi.gazeta.pl/im/6/6470/z6470866O.jpg

I rumak tez, i rumak tez, przyjacielem amiki jest!

:lol:

flamengista 07.04.2009 09:40

7 Kotów,

przecież jest już po 1 kwietnia... To na serio?

PS. Sorry, ale jak Jirsak w sytuacji gdy: Cantoro gra padakę, Junior jest po meczach reprezentacji i do tego musi zastępować Piotra Brożka na lewej - akurat musi się rozchorować, to jest już jego problem.

Jedni nazwą to pechem, inni zrzucą winę na chorowitość zawodnika - faktem jest, że Czech właśnie marnuje kolejną szansę na to, by zaistnieć w tym zespole.

Powoli dochodzę do wniosku, że z Jirsaka nie będzie wielkiego pożytku. Dość się już naczekaliśmy, z tej mąki raczej chleba nie będzie. To zawodnik niewiele lepszy od Mączyńskiego i Ekwueme. Fajny jako zmiennik, ale raczej nie będzie pierwszoplanową postacią.

mic 07.04.2009 12:06

Trener Cracovii chce Japonczykow

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Tak dla przypomnienia dla trenera Płatka, sedzia ktory nie uznal gola rowniez nie usunal dwoch zawodnikow Cracovii

7 kotów 07.04.2009 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 704698)
7 Kotów,

przecież jest już po 1 kwietnia... To na serio?

bylo na zczuba.pl
wiec pewnie na serio.

Zreszta poziom zidiocenia specow od marketingu amiki jest tak wysoki, ze to musi byc prawda.

mic 07.04.2009 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 704737)
bylo na zczuba.pl
wiec pewnie na serio.

Zreszta poziom zidiocenia specow od marketingu amiki jest tak wysoki, ze to musi byc prawda.

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...e_Lechowi.html

ultr4 07.04.2009 18:44

Po zapoznaniu się z zapisem wideo z meczu 22. kolejki Ekstraklasy Cracovia Kraków – Ruch Chorzów Komisja Ligi podjęła decyzji o nałożeniu kary dwóch meczów dyskwalifikacji na zawodnika gospodarzy Bartłomieja Dudzica. Podczas tego meczu ww. piłkarz brutalnie kopnął bramkarza gości co umknęło uwadze trójki sędziowskiej. Karze nadany został rygor natychmiastowej wykonalności.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości trzech tysięcy złotych na klub Lech Poznań za rzucenie z trybun dwóch plastikowych butelek w kierunku zawodnika gości podczas meczu 22. kolejki Lech Poznań – Wisła Kraków.

http://ekstraklasa.org/info/infid/188462

mic 07.04.2009 18:51

Baran i Dudzic zdyskwalifikowani na dwa mecze

Komisja Ligi ukarała zawodników Cracovii Bartłomieja Dudzica i Arkadiusza Barana w związku z wybitnie niesportowym zachowaniem podczas meczu 22. kolejki Ekstraklasy.

Po zapoznaniu się z zapisem wideo z meczu 22. kolejki Ekstraklasy Cracovia - Ruch Chorzów Komisja Ligi podjęła decyzji o nałożeniu kary dwóch meczów dyskwalifikacji na zawodnika gospodarzy Bartłomieja Dudzica. Podczas tego meczu ww. piłkarz brutalnie kopnął bramkarza gości, co umknęło uwadze trójki sędziowskiej. Komisja Ligi nałożyła także karę dwóch meczów dyskwalifikacji oraz dodatkową karę finansową w wysokości dwóch tysięcy złotych na Arkadiusza Barana. Piłkarz kopnął w głowę zawodnika gości. Karom nadany został rygor natychmiastowej wykonalności.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości dwóch i pół tysiąca złotych na Cracovię za rzucenie z trybun plastikowej butelki w kierunku zawodnika gości podczas meczu z Ruchem Chorzów.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości trzech tysięcy złotych na Lecha Poznań za rzucenie z trybun dwóch plastikowych butelek w kierunku zawodnika gości podczas meczu z Wisłą Kraków.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości pięciu tysięcy złotych na Jagiellonię Białystok w związku z zaniedbaniami w organizacji meczu z Łódzkim KS.

Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości sześciu tysięcy złotych na GKS Bełchatów za opóźnienie rozpoczęcia pierwszej i drugiej połowy meczu ze Śląskiem Wrocław spowodowane wrzuceniem serpentyn.

źródło: Ekstraklasa SA

SZYMEK_TSW 07.04.2009 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 704950)

...

a Filipiak tak płakał co to ci zli niedobrzy piłkarze Ruchu robili

Krissu 07.04.2009 19:23

Liczę, że 30 maja też będzie płakał. :)

ultr4 07.04.2009 19:30

Zgadnijcie z kim nastepny mecz gra cracovia :)

Kordel_Walker 07.04.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ultr4 (Post 704966)
Zgadnijcie z kim nastepny mecz gra cracovia :)

Jak tak piszesz to pewnie z Ległą... Nie ma co patrzeć na te wałki, przekręty. Jak skupimy się na sobie będzie mistrz.

4fan_player 07.04.2009 19:33

Pewnie z Legią :) akurat te zawieszenia są prawidłowe choć takich sytuacji w naszych lidze było wiele i nie zawsze są tak samo egzekwowane.

AS82 07.04.2009 19:34

Cytat:

Komisja Ligi ukarała zawodników Cracovii Bartłomieja Dudzica i Arkadiusza Barana w związku z wybitnie niesportowym zachowaniem podczas meczu 22. kolejki Ekstraklasy.

To pewnie wina Wisły ze ich ukarali :D

iiYama 07.04.2009 19:48

Pytanie trochę z innej beczki.

Mianowice jakie źródło jest najbardziej rzetelne jeśli chodzi o podawanie frekwencji. Generalnie mam na myśli rozgrywki w Polsce, ligę i puchary.

Dlaczego pytam? Właśnie troszku surfowałem aby się dowiedzieć jaka była dziś w frekwencja przy Kałuży. I co widzę:
- interia.pl podaje 1200
- onet.pl 1200
- strona pzpn.pl już podnosi frekwencję do 3500
- oficjalna strona Cracovii informuje o 2500

I to nie pierwszy przypadek gdy rozrzut kilku źródeł jest znaczny.

Dzięki i pozdrawiam

Szary007 07.04.2009 19:50

Wyciągnij z tego średnią.. :PP :D

Szary007 07.04.2009 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 704972)
To pewnie wina Wisły ze ich ukarali :D

Tak. A Płatek tak płakał, że to nasi w derbach nie grali Fair Play :D

-Goral- 07.04.2009 20:05

Podejrzewam, że najbardziej wiarygodnym źródłem jest 90minut.pl. Z dzisiaj jeszcze nie podali frekwencji.

mic 07.04.2009 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 704976)
Pytanie trochę z innej beczki.

Mianowice jakie źródło jest najbardziej rzetelne jeśli chodzi o podawanie frekwencji. Generalnie mam na myśli rozgrywki w Polsce, ligę i puchary.

Dlaczego pytam? Właśnie troszku surfowałem aby się dowiedzieć jaka była dziś w frekwencja przy Kałuży. I co widzę:
- interia.pl podaje 1200
- onet.pl 1200
- strona pzpn.pl już podnosi frekwencję do 3500
- oficjalna strona Cracovii informuje o 2500

I to nie pierwszy przypadek gdy rozrzut kilku źródeł jest znaczny.

Dzięki i pozdrawiam

Teraz pojemnosc ich kurnika to cos ok 4 tys chyba, w relacji telewizyjnej widac bylo ze gruba ponad polowa miejsc byla wolna. Blizsze prawdy sa chyba interia i onet

Kris54 07.04.2009 20:10

Szedlem dzisiaj obok stadionu pasów jak był mecz. Frekwencja żałosna tak jak i doping. Fajnie sobie zawyżają średnią na tej ich stronce ...

_gilardino_ 07.04.2009 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 704988)
Teraz pojemnosc ich kurnika to cos ok 4 tys chyba, w relacji telewizyjnej widac bylo ze gruba ponad polowa miejsc byla wolna. Blizsze prawdy sa chyba interia i onet

6500...10 znaków

WILU TS 07.04.2009 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 704988)

To jest w ogóle paranoją...jak klub grający tzn kopiący się po czole w Ekstraklasie może mieć "stadion" o takiej pojemności ? i to do tego tak wyglądający ? oj jeszcze wiele wody upłynie w Wiśle zanim w tej lidze jako tako będzie jak chociaż w lidze Czeskiej bądź Szwajcarskiej.

ja_ka_ 07.04.2009 20:19

Na moje oko w relacji z N TV było ich może 1000. Doping jak na wiejskim weselu... Ten ich prowadzący to jakiś żałosny typ i jakby nie szczekaczka to w ogóle by ich nie było słychac.

Żeby nie było OT:
Ukaranie kopaczy Cracovii jak najbardziej zasłużone ale wg mnie to całe działanie komisji ekstraklasy jest niekonsekwentne. Jeśli media nagłośnią odpowiednio temat lub dany grajek ma wystąpić w następnej kolejce przeciw Legii to wtedy karają....

mic 07.04.2009 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 704996)
To jest w ogóle paranoją...jak klub grający tzn kopiący się po czole w Ekstraklasie może mieć "stadion" o takiej pojemności ? i to do tego tak wyglądający ? oj jeszcze wiele wody upłynie w Wiśle zanim w tej lidze jako tako będzie jak chociaż w lidze Czeskiej bądź Szwajcarskiej.

W tej lidze wszystko jest mozliwe, Piasty bez stadionow, Bytomie gdzie vipy siedza na krzeslach ogrodowych... ehh

Ogryzek 07.04.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 704997)
Na moje oko w relacji z N TV było ich może 1000. Doping jak na wiejskim weselu... Ten ich prowadzący to jakiś żałosny typ i jakby nie szczekaczka to w ogóle by ich nie było słychac.

Żeby nie było OT:
Ukaranie kopaczy Cracovii jak najbardziej zasłużone ale wg mnie to całe działanie komisji ekstraklasy jest niekonsekwentne. Jeśli media nagłośnią odpowiednio temat lub dany grajek ma wystąpić w następnej kolejce przeciw Legii to wtedy karają....

Właśnie też mnie to zastanawia - czy jakby nie grali następnego meczu z Legią to czy też by ukarali Dudzica i Barana?

Nie o to chodzi że nie zasłużyli, ale jakoś mi to śmierdzi "pomocą" dla Legii? Czyżby się bali Cracovii? :D

I oczywiście w tym meczu życzę remisu który nic nie daje i Legii i Cracovii:)

Wojtas 07.04.2009 23:24

Cytat:

...

...

To musi być wina Wisły.

Jak i ocieplenia sie klimatu na Kamczatce.

No i teoria spiskowa ,bo niedlugo mecz z Legią,

AYALA 08.04.2009 09:52

Jacek Zieliński trenerem Ruchu od czerwca.Uważam że jest to obok Skorży i Smudy jeden z lepszych szkoleniowców pracujących w naszej lidze.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75916,t...wiadomosc.html

WILU TS 08.04.2009 10:36

Kiedy będzie wiadomo w jaki dzień rozgrywany będzie mecz z Lechią ? Piątek sobota bądź niedziela.

sandbender 08.04.2009 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 705149)
Jacek Zieliński trenerem Ruchu od czerwca.Uważam że jest to obok Skorży i Smudy jeden z lepszych szkoleniowców pracujących w naszej lidze.

Tylko ze nie ma wynikow.

zim zum 08.04.2009 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 705166)
Kiedy będzie wiadomo w jaki dzień rozgrywany będzie mecz z Lechią ? Piątek sobota bądź niedziela.

mecz będzie albo w sobotę albo kilka dni wcześniej w środę. innych opcji nie ma, będzie wiadomo jakieś 2 kolejki przed tym meczem.

pan Dudi 08.04.2009 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 705167)
Tylko ze nie ma wynikow.

No,prawie awans z Piastem Gliwice (gdyby nie kara ujemnych punktów, to by się udało) do ekstraklasy TYLKO 3. miejsce z Groclinem w poprzednim sezonie (i gdyby nie wycofanie drużyny, to grałby w p. UEFA on a nie Smuda z Kuchenkorzem) i Puchar Ekstraklasy (w finale 4-1 z Legią) kilka miechów temu. Rzeczywiście, kompletnie anonimowy gość.:rotfl::rotfl:

sandbender 08.04.2009 12:41

A czekaj. Mój błąd.
Zielińskie mi sie pomieszały. Nie spojrzałem nawet bo jakoś automatycznie mi spasowało, że to chodzi o Jacka Z. z Lechii, który szukał pracy.

AYALA 09.04.2009 11:50

Śląsk chce zatrudnic na stanowisku dyrektora sportowego człowieka z doświadczeniem w Bundeslidze.Myśle że jest to świetny pomysł.
http://www.sport.pl/pilka/1,92310,64..._pilkarzy.html

Wojtas 09.04.2009 13:35

Rozpiska

Ekstraklasa:

Polonia Bytom - Odra Wodzisław Śląski 9 kwietnia, 17:45
Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze 9 kwietnia, 20:00
Łódzki KS - Arka Gdynia 9 kwietnia, 20:00
Lechia Gdańsk - GKS Bełchatów 11 kwietnia, 13:15
Ruch Chorzów - Polonia Warszawa 11 kwietnia, 15:30
Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok 11 kwietnia, 17:30
Piast Gliwice - Amika-Lech Poznań 11 kwietnia, 17:45
Legia Warszawa - Cracovia 11 kwietnia, 20:00

Legia i Amika niby maja łatwo ale nic nie wiadomo.

Slask podejmuje walczacego o zycie Gornika

Lechia musi wygrac z PGE.

Kolejka ciekawa :)

felipe 09.04.2009 15:11

Na papierze najłatwiej ma Legia. Złoić skórę Cracovii na własnym boisku to nie sztuka.

Ja liczę, że może straci coś Lech - mają w nogach 2 ciężkie mecze w przeciągu 3 dni. Mecze, w których musieli gonić (podkreślam, bo to nie jest standardem w naszej "Ekstra"klasie). A Piast dosyc zgrabnie poczyna sobie w tej rundzie, wszystko zatem moze sie wydarzyć.

Lechia musi wygrać z GKS. I liczmy na to,niech zapewni sobie utrzymanie jak najszybciej. Dramatem byłoby gdybysmy przed ostatnią kolejką (bezpośrednim pojedynkiem) potrzebowali zwycięstwa do obronienia tytułu a Gdańszczanie do pozostania w lidze. A taki scenariusz jest całkiem prawdopodobny niestety.

<Crasch> 09.04.2009 17:17

Felipe, jest jeszcze taka jedna drużyna która miała dwa ciężkie mecze na wyjeździe, a u siebie podejmuje rozpędzony zespół z byłym reprezentantem Polski na czele.
Co do meczu Amici tutaj sie z tobą zgodze grają na wyjeździe z Piastem. niby Piast słaby ale ostatnio wygrali z Górnikiem no i grają u siebie. Strata punktów przez Amice jest możliwa, ale tylko wtedy gdy zawodnicy Piasta zagrają bardzo dobry mecz.

Legia ostatnio gra piach a Cracovia po przybyciu Ślusarskiego coś tam gra, może i tutaj będzie szansa na niespodzianke.

Czopens 09.04.2009 17:19

Obyśmy my wygrali, to jest plan najważniejszy na ta kolejke. :) I może pajace z drugiej strony błoń nam pomogą. ;)

Grisza1 09.04.2009 19:22

Czuję, że Cracovia z warszaffffki coś przywiezie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl