Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

sanderuss 21.08.2020 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1555289)
Już raczej za późno. A tak poza tym - to moja prywatna opinia - jak widzę co czasami wygrywa w ankietach wśród kibiców (nie tylko w kwestiach koszulek), to wolałbym, by wybór strojów był przez władze klubu konsultowany jedynie z kimś, kto ma pojęcie o klubowej historii.

Sugerujesz ze Socios sie nie znaja ???? A moze wlasnie potrzeba kogos nowego ze swiezym okiem zeby ten marazm koszulkowy przelamac??

serek.c2 21.08.2020 15:29

Nie, chciałem napisać że duża część kibiców nie zwraca uwagi na tradycje, a mi to osobiście nie pasuje i bałbym się, że wygra jakiś kosmiczny projekt z przykładowymi smokami. Chyba mam prawo do takiej opinii?

A jak klub dopuści możliwość udziału kibiców czy samych Socios w takim głosowaniu, lub Sociosi w przyszłości będą chcieli wybierać i zgłoszą taki wniosek, to moja opinia nie ma przecież nic do rzeczy.

tranceaddict 25.10.2020 16:05

Czy koszulki Macrona lub Adidasa różnią się bardzo rozmiarowo czy nie bardzo. Pisałem do sklepu ciężko im odpisać jak widać.

Adenalix 25.10.2020 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tranceaddict (Post 1557969)
Czy koszulki Macrona lub Adidasa różnią się bardzo rozmiarowo czy nie bardzo. Pisałem do sklepu ciężko im odpisać jak widać.

Na mnie jest jeden rozmiar różnicy. W adidasie mam XL, a tu musiałem wziąć największą w sklepie (2XL) i jest ok., Ale wyrocznią nie jestem, tylko dużym kibicem. Może ktoś z inną sylwetką ma inaczej...

Cycu 27.01.2021 19:45

Jak oceniacie nasz nowy, dedykowany strój?

Więcej informacji jak powstawał projekt i koszulka:
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...zaprezentowane

https://wisla.krakow.pl/uploads/news/60117d9d9f775.png

Kac 27.01.2021 20:04

liczylem na cos wiecej i jak dla mnie szalu nie robia, Macron sie raczej nie postaral za specjalnie...

nie podoba mi sie za to pomysl powrotu do herbu zamiast Bialej Gwiazdy

LucjuszWielki 27.01.2021 20:13

Koszulki spoko, dupy nie urywaja ale fajne. Filmik reklamowy super.

Cycu 27.01.2021 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1560712)
nie podoba mi sie za to pomysl powrotu do herbu zamiast Bialej Gwiazdy

A mi się podoba, przypomina największe sukcesy jakie osiągaliśmy w czasach Cupiała właśnie z tym herbem na piersi.

Wizualnie biała najładniejsza i na wiosnę kupuję spersonalizowaną. Niebieska na drugim miejscu (fajny pomysł z gwiazdą), a na końcu czerwona (bardziej podoba mi starszy model). Mam nadzieję, że na żywo będą się prezentować lepiej niż na zdjęciach. Szczególnie chciałbym się mylić w ocenie czerwonej, zobaczymy.

Szelu_BRW 27.01.2021 20:26

Jak dla mnie mierny +.

Czerwona - Wieje kiczem, zbyt jaskrawa. + za karczek [edit: Drugi plus za pozostawienie białych spodenek.]
Niebieska - j.w.
Biała byłaby najlepsza, gdyby była Biała Gwiazda w Czerwonym kółku.

bridgeburner 27.01.2021 21:11

Podoba mi się, ok są bezpieczne, zapewne bez efektu wow ale jestem zadowolony wolny, niebieska już zamówiona

Kac 27.01.2021 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1560714)
A mi się podoba, przypomina największe sukcesy jakie osiągaliśmy w czasach Cupiała właśnie z tym herbem na piersi.

jakby dali prawdziwy herb TS ze zlota gwiazda za mistrzostwa to bym bral, ale herb Cupiala mi nie siada i nigdy nie siadal

Levis88 27.01.2021 22:00

Strasznie kiczem zalatują te stroje. Zamiast zrobić proste sportowe stroje to wymyślają jakieś tekstury z gwiazdkami....

czaro 27.01.2021 22:33

Czerwony jakiś dziwny i nie rozumiem decyzji o dwóch różnych herbach. Tekstura jeszcze ok, ale ten kontur fragmentu gwiazdy na niebieskiej niepotrzebny. Im prościej tym, lepiej, mi się podobały koszulki adidasa z okresu powrotu Brożka i Głowackiego.

Cycu 27.01.2021 22:37

W innym świetle: https://wisla.krakow.pl/uploads/gall...2/CI3I4151.jpg

R33 28.01.2021 01:46

Dla mnie najlepsze stroje to sezon 05/06.

Co do tych to dziwne strasznie, że na wyjazdowych dali logo spółki, zwłaszcza, że Tomasz Jażdżyński i Jarosław Królewski byli przed przejęciem kibicami Wisły, to pewnie wiedzą, że zawsze nam zależało żeby to gwiazda była na koszulkach. Też uważam, że są przekombinowane, wcześniejszy komplet Macrona mi się bardziej podobał.

Arkadiusz.Czerepach 28.01.2021 07:35

ceikawym zabiegiem i chyba novum jest to że każdy rodzaj jest widze od całkiem innego kompletu , łącznie z krojem (czerwony obcisły , krótki rękawek, pozostałe lużne,

to może taka próba pogodzenia wody z ogniem ?

"sieroty po cupiale" kupią białą
"najwierniejsi" czerwoną

amatorzy niebieskich też sie pewnie znajdą

felipe 28.01.2021 09:04

Mnie by się bardziej podobały bez loga Socios ;) No nie pasuje mi na koszulkach piłkarskich logo na pępku.

Ale ogólnie mocne 4/6.

wiesniak842 28.01.2021 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1560729)
ceikawym zabiegiem i chyba novum jest to że każdy rodzaj jest widze od całkiem innego kompletu , łącznie z krojem (czerwony obcisły , krótki rękawek, pozostałe lużne,

to może taka próba pogodzenia wody z ogniem ?

"sieroty po cupiale" kupią białą
"najwierniejsi" czerwoną

amatorzy niebieskich też sie pewnie znajdą

Jebła chyba ma na sobie mniejszy rozmiar i do tego podwiniete rekawki:D

Patryko 28.01.2021 09:38

Koszulki z cyklu "zawsze mogło być gorzej". Daje 5-6 na 10.

pawlozm 28.01.2021 10:56

Dla mnie są świetne.
Czerwona - z jednej strony zachowuje prostotę, smukłość, z drugiej te białe mocne kołnierze V fajnie grają z Gwiazdą, do tego tłoczone gwiazdy na połowie frontu robią ekstra robotę.
Biała - super akcent niebiesko-biało-czerwony na rękawkach i kołnierzyku, do tego fajnie dobrany kolor loga sponsorów - ciemny czerwony. Wg mnie fajny powrót do herbu piłkarskiej spółki, wspomnienie złotej ery, mistrzowskich sezonów, do tego jest to cały czas obowiązujący herb więc czemu by go nie dać na jednym komplecie, na którym zawsze był problem jak wyeksponować Białą Gwiazdę
Niebieska - Tłoczony wzór Gwiazdy z lewej strony frontu świetna sprawa, na tym zdjęciu wyżej nie widać tak fajnie jak na innych wrzuconych na stronie klubu w galerii, myślę, żę na żywo jeszcze lepiej to wygląda.
Do tego fajnie na każdej wytłoczony herb TS plus napis Białą Gwiazda.
Dla mnie wszystkie 3 na duży plus

Harcownik 28.01.2021 13:12

Mnie najbardziej się podobały stroje meczowe z 1993. Te z niebieskim pasem nawiązującym do herbu.

http://historiawisly.pl/wiki/images/...rak%c3%b3w.jpg

http://historiawisly.pl/wiki/images/...rak%C3%B3w.jpg

Arek95 28.01.2021 15:47

Jak dla mnie biała robi kosmos robotę i chyba dopiero drugi raz w życiu bardziej biała mi się podoba niż czerwona. Pierwszy raz to sezon 16/17 gdzie biała rozwaliła system, ale tutaj również meeega pozytywne zaskoczenie. Reszta raczej klasycznie, prosto bez zbędnej przesady czyli tak jak być powinno.

DemekMaciek 28.01.2021 16:08

Jedyne co mi się nie podoba, to to, że na wyjazdówce zamiast Białej Gwiazdy jest logo Wisły Kraków SA.
Albo idziemy w tą stronę, albo w drugą. Albo Biała Gwiazda na wszystkich koszulkach, albo logo spółki na wszystkich koszulkach.

Arkadiusz.Czerepach 28.01.2021 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DemekMaciek (Post 1560749)
Jedyne co mi się nie podoba, to to, że na wyjazdówce zamiast Białej Gwiazdy jest logo Wisły Kraków SA.
Albo idziemy w tą stronę, albo w drugą. Albo Biała Gwiazda na wszystkich koszulkach, albo logo spółki na wszystkich koszulkach.

albo troche tak troche tak

Stelio 28.01.2021 16:53

Oesu, wrzucenie tam herbu jest spowodowane pewnie również aspektem estetycznym. To czerwone koło wokół białej gwiazdy jakie zawsze występowało w komplecie wyjazdowym było okropnie brzydkie i przestarzałe. Żeby się go pozbyć albo trzeba by się było zdecydować na odważniejszy krok (np jakiś pionowy czy skośny czerwony/niebieski pas tak żeby można w nim było umieścić gwiazdę) albo powrót do herbu. Still obie opcje są lepsze niż to okropne koło.

@EDIT: Kiedyś też było z tym kombinowanie, nie wiem czy pamiętacie niebieskie 'góry' na białym komplecie, tak żeby uniknąć czerwonego kola.

JudasPriest 28.01.2021 19:55

Ale gdyby zamiast loga SA było tam logo TS-u...

Smok 29.01.2021 12:24

Ja zawsze miałem inną wizję koszulki. Po mojemu powinna być tylko biała lub czerwona z ukośnym niebieskim pasem, jak w herbie, symbolizującym Wisłę. I problem dla Białej Gwiazdy znika.

_ukoL 29.01.2021 13:57

Wiadomo ile ludzi tyle opinii ale trzeba docenić, że wreszcie po latach mamy dedykowane koszulki, które na dodatek nie są rozczarowaniem. Każdy znajdzie coś dla siebie widząc po komentarzach. Brawo. Oby za względami estetycznymi szły teraz względy sportowe.

P.S. Osobiście zbieram kasę na białą. Czekam tylko do lata, bo nie wiem co będzie ze sponsorem na froncie. :-)

wściekłe pięści węża 29.01.2021 14:19

Poczekaj jeszcze 2,5 roku, bo możliwe, że akurat wtedy wygaśnie umowa z nowym sponsorem. :lol:

Do mnie te koszulki nie przemawiają. Amerykańska flaga na czerwonej z gwiazdkami? Kiepski pomsył.

Biała najładniejsza, ale z kolei logo... Gdyby dać tam na ramię coś na wzór trzech pasków ze starych koszulek Adidas - tylko, krótszy jeden pasek, niebieski, to można by na nim umieścić gwiazdę.

Kupić oczywiście trzeba, ale niestety bez większej ekscytacji.

https://lh3.googleusercontent.com/pr...7D-TTbypsOPJbA

El'kabat 29.01.2021 15:13

Stroje w końcu zajebiste ;)

Czerwoną zamierzam kupić i myślę też o białej bo na zdjęciach przynajmniej petarda.

Coglin 30.01.2021 13:59

Może ktoś wie czy rozmiarówka tych koszulek odpowiada rozmiarówce koszulek z jesieni?

Tzn. czy też są takie wąskie, jakby każdy był ostro niedożywiony?

_ukoL 01.02.2021 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1560795)
Poczekaj jeszcze 2,5 roku, bo możliwe, że akurat wtedy wygaśnie umowa z nowym sponsorem. :lol:

Zjadłem 2023 roku. :lol A tak serio myślałem, że w lecie kończy się umowa z Las Vegas.

No nic, tak czy siak kupuję w lecie - prawie na otwarcie 25% trybun.

X-Ray 01.02.2021 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1560994)
Zjadłem 2023 roku. :lol A tak serio myślałem, że w lecie kończy się umowa z Las Vegas.

No nic, tak czy siak kupuję w lecie - prawie na otwarcie 25% trybun.

A nie kończy się?

Cytat:

Nowa umowa obowiązywać będzie od lipca 2018 roku do końca czerwca 2021 roku. Będzie to jedna z najwyższych sponsorskich umów w Ekstraklasie. Wierząc w sukces piłkarski Białej Gwiazdy firma LV BET przygotowała dla klubu liczne bonusy finansowe uzależnione od wyników sportowych. Logo marki bukmacherskiej wciąż będzie widnieć na strojach Wisły Kraków, bandach LED i materiałach brandingowych na stadionie przy ul. Reymonta. Współpraca zakłada również szereg działań w mediach społecznościowych oraz na stronie internetowej klubu.

Alonso19 05.02.2021 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1560712)
liczylem na cos wiecej i jak dla mnie szalu nie robia, Macron sie raczej nie postaral za specjalnie...

Ale to nie nie sam Macron je projektował, Włosi dają akurat większą swobodę klubom w tym zakresie aniżeli Adidas.

Szczerze powiem jak na taki długi czas oczekiwania to jest nieźle ale szału też jakiegoś nie ma. Biała jak dla mnie najlepsza choć wg mnie aż się prosi o kołnierz polo w niej. W domowej przydałyby się jakieś delikatne akcenty niebieskiego bądź złotego a zakończenia rękawów mogłyby być białe.

Arkadiusz.Czerepach 05.02.2021 23:12

z innej beczki : ma ktos koszulke retro ?

jak wyglada rozmiarówka , czy materiał jest elastyczny ?
ma ktos Ske ? na ile to w pasie ?

master17 07.02.2021 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1561407)
z innej beczki : ma ktos koszulke retro ?

jak wyglada rozmiarówka , czy materiał jest elastyczny ?
ma ktos Ske ? na ile to w pasie ?

Materiał elastyczny, ale rozmiarówka jest zaniżona moim zdaniem, przynajmniej ściągacze robią w tym "krecią" robotę.

Coglin 07.02.2021 12:55

Rozmiarówka taka sama jak koszulki na jesień?

serek.c2 07.02.2021 14:30

Większa, podobna do Adidasa

Arkadiusz.Czerepach 07.02.2021 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1561466)
Materiał elastyczny, ale rozmiarówka jest zaniżona moim zdaniem, przynajmniej ściągacze robią w tym "krecią" robotę.

coto znacyz zaniżona bo można dwojako intrepretować ?

master17 08.02.2021 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1561479)
coto znacyz zaniżona bo można dwojako intrepretować ?

To znaczy, że musiałem kupić rozmiar większy niż zazwyczaj.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl