Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Teqcontroller 31.01.2011 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1044601)
Jak najbardziej. Uważam , że pomimo wieku dałby Wiśle więcej niż wszyscy nasi obecni "skrzydłowi" razem wzięci.

Mógłby podawać Piłki :D

Kolo skończ .......ić :rotfl::lol::rotfl: Dam sobie rękę uciąć że do nas nie trafi nie ma po co a po drugie jednego emeryta mamy w składzie Żurawia ;)

yogul 31.01.2011 20:17

Teqcontroller wiesz od kiedy w sprawach Wisły nie używam słowa "nigdy"?

od czasu ponownego zatrudnienia Kasperczaka w Wiśle rok temu. Bardziej nieprawdopodobnego negatywnie zdarzenia w dziejach Wisły nie pamiętam ;p

Proud 31.01.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1044913)

Kolo skończ .......ić :rotfl::lol::rotfl: Dam sobie rękę uciąć że do nas nie trafi nie ma po co a po drugie jednego emeryta mamy w składzie Żurawia ;)

Od kiedy jesteś kibicem Wisły?

Bo chyba gry Kosy nie pamiętasz.

Jagul 31.01.2011 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1044954)
Od kiedy jesteś kibicem Wisły?

Ja pamiętam cudowną grę Żurawskiego sprzed paru lat, kiedy sam wygrywał mecze. I jakoś teraz nie pokazuje tego co kiedyś.
Jak już mówiłem Kosowski przydałby się w Wiśle tylko mentalnie, bo to zawodnik, który zawsze miał dużo do powiedzenia w szatni.

Marszałek 31.01.2011 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1045056)
Ja pamiętam cudowną grę Żurawskiego sprzed paru lat, kiedy sam wygrywał mecze. I jakoś teraz nie pokazuje tego co kiedyś.
Jak już mówiłem Kosowski przydałby się w Wiśle tylko mentalnie, bo to zawodnik, który zawsze miał dużo do powiedzenia w szatni.

A język jakiś zna?Bo z tego co słyszałem to w Niemczech specjalnie nie miał ochoty się uczuć. Więc i jako mentalny przywódca by się nie przydał.

Ściąganie takich zawodników to swego rodzaju alib dla zarządu. Nie ma co wracać znów do zawodników, którzy kiedyś dobrze grali a teraz są wiekowi i od wielu seoznó nic konkretnego nie grali. Tylko trzeba ruszyć pośladki i szukać ewentualnych następców. Młodszych z ambicjami na dorobku. Jeździć, obserwować, testować.

Svartis 31.01.2011 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1044954)

Kosowski ostatnio grał u nas w rundzie jesiennej 07/08 i spisywal sie dobrze. Minęły trzy lata
Żurawski w rundzie jesiennej 07/08 grał w Celticu Glasgow. Równiez minęły trzy lata.
Jesteś usatysfakcjonowany tym co pokazuje Zurawski?

A ty pamiętasz gre np Dzidka Kapki?

szprotson 31.01.2011 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1045063)

. Tylko trzeba ruszyć pośladki i szukać ewentualnych następców. Młodszych z ambicjami na dorobku. Jeździć, obserwować, testować.

Marszałku,podam Ci przykład dość aktualny.
Pewien piłkarz z klubu niższej ligi jest na testach w klubie e-klasy.Z ambicją i na dorobku,ale macierzysty klub wycenia go na ...500.000 pln!!
Rozumiesz o co mi chodzi, jak zobaczyli po "Sobiechu" że można za polskiego w polskiej lidze dostać dużo, to kombinują.To też jest m.in powodem ostatniej migracji różnej maści narodowości na polskie boiska.
Wyciągniecie chłopa z III,IV ligi do I to powinno być kilkanaście tysięcy + np. przyszła prowizja do transferu a nie jakies chore kwoty,ktore w ostanich godzinach okienka ,tylko bardzo zdesperowany działacz zapłaci.
Górnik Zabrze nabrał młodych zdolnych,troche pieniedzy wydali, i taki np. Tomasz Chałas który był mini gwizdką pierwszej ligi teraz szuka sobie wypozyczenia bo sie w składzie nie złapie.

Ile ja bym dał by Nasz klub wychowywał sobie zawodników .....

1q2 31.01.2011 22:36

Dziś nie ma co debatować o Kosie - to niestety ta sama równia pochyła co Żuraw.Niektórzy piłkarze starzeją się z godnością....to co się stało z Żurawiem.W życiu bym się nie spodziewał że 33 lata to ten wiek gdzie kompletnie zapomina się jak gra się w piłkę.Brałem poprawkę że to nie będzie tamten Żuraw ale zawodnik który do nas nie tak dawno przyszedł to piłkarska kaleka.Jak fizycznie można było przypuszczać że szału nie będzie, to to co się stało z jego techniką, inteligencja w grze itp....tragedia
Kosa chyba podobnie wygląda więc dajmy sobie spokój i zachowajmy miłe wspomnienia;)

herkules 31.01.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1045076)
Dziś nie ma co debatować o Kosie - to niestety ta sama równia pochyła co Żuraw.Niektórzy piłkarze starzeją się z godnością....to co się stało z Żurawiem.W życiu bym się nie spodziewał że 33 lata to ten wiek gdzie kompletnie zapomina się jak gra się w piłkę.Brałem poprawkę że to nie będzie tamten Żuraw ale zawodnik który do nas nie tak dawno przyszedł to piłkarska kaleka.Jak fizycznie można było przypuszczać że szału nie będzie, to to co się stało z jego techniką, inteligencja w grze itp....tragedia
Kosa chyba podobnie wygląda więc dajmy sobie spokój i zachowajmy miłe wspomnienia;)

miejże trochę szacunku dla tego człowieka, co tak wiele dla nas zrobił !

1q2 31.01.2011 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herkules (Post 1045081)
miejże trochę szacunku dla tego człowieka, co tak wiele dla nas zrobił !

herkulesie..Mam w cholerę szacunku do Żurawia.Uważam go za najlepszego piłkarza którego było mi dane oglądać za swojego życia na Wiśle

Lysy 01.02.2011 02:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1044913)

Kolo skończ .......ić :rotfl::lol::rotfl:

Zacznijmy od tego, że per. "Kolo" i "pier..." to sobie możesz co pisać co najwyżej do kolegów z gimnazjum na NK. A teksty o "podawaniu piłek" czytałem przed jego poprzednim przyjściem do nas, więc daruj sobie bo to nie robi na nikim wrażenia. Wróżką nie jesteś, a znawca z ciebie żaden.

_ukoL 01.02.2011 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1045085)
herkulesie..Mam w cholerę szacunku do Żurawia.Uważam go za najlepszego piłkarza którego było mi dane oglądać za swojego życia na Wiśle

Co nie zmienia faktu, że obecnie jest cieniem samego siebie i tym samym naraża się na słowa krytyki. Podobnie było by z Kosowskim. Mimo fantastycznej przeszłości na Reymonta.

Feniks1983 01.02.2011 09:44

Niestety ale pewnych rzeczy w pewnym wieku sie nie przeskoczy, a wyjatki takie jak Franek zdarzaja sie raz na 10 pilkarzy a moze i jeszcze rzadziej. No moze poza Milanem bo tam zawodnik w wieku 34-ech lat to jest mlodzieniaszek :) i w Anglii gdzie jakos starsi pilkarze sie tez dobrze prezentuja. Dlatego tez jestem zdania ze ponowne zatrudnienie Kosowskiego nie byloby dobry ruchem.

brylant17 03.02.2011 19:15

WD PZPN zajął się sprawami Widzewa i Andrzeja Blachy

Cytat:

Na dzisiejszym posiedzeniu Wydział Dyscypliny PZPN ponownie zajął się sprawą Andrzeja Blachy oraz Widzewa Łódź.

Z tytułu niewywiązywania się ze zobowiązań finansowych przez poprzedników prawnych Wydział Dyscypliny PZPN wymierzył Widzewowi Łódź karę w wysokości 50 tysięcy złotych. Sprawę do ponownego rozpoznania Wydziału skierował wcześniej Związkowy Trybunał Piłkarski.

Wydział Dyscypliny PZPN kontynuował postępowanie w sprawie łamania przez Andrzeja Blachę zakazu wykonywania zawodu trenera piłki nożnej. Na dzisiejszym posiedzeniu przesłuchano trzech zawodników grających obecnie w Hutniku Warszawa. Kolejne posiedzenie w tej sprawie wyznaczono na 3 marca.

Wydział Dyscypliny PZPN prowadzi ponadto postępowanie przeciwko Andrzejowi Blasze związane z czynami korupcyjnymi w klubach - Koronie Kielce, Motorze Lublin, Kolejarzu Stróże i Unii Janikowo. Prawdopodobnie orzeczenie w tej sprawie Wydział wyda na posiedzeniu 10 lutego.

Wydział Dyscypliny PZPN zdecydował również o wykluczeniu ze struktur Polskiego Związku Piłki Nożnej obwinionych o czyny korupcyjne Mariana Duszy i Ryszarda Forbricha.

90minut.pl

tomasz_19 04.02.2011 09:56

Pawełek w akcji
http://tr.sevenload.com/videolar/cIC...-Konyasporumuz

Marcinnno 04.02.2011 10:29

Nasi oldboye zostali mistrzami :) --> http://futbol.org.pl/news,23430.html Trzeba przyznać, że skład wygląda dosyć fajnie :D : Artur Sarnat, Artur Gaweł - Jerzy Kowalik, Dariusz Marzec, Jacek Matyja, Zdzisław Janik, Krzysztof Bukalski, Mirosław Szymkowiak, Grzegorz Pater, Łukasz Gorszkow, Kazimierz Moskal, Janusz Nawrocki, Marcin Jałocha, Kazimierz Węgrzyn, Ryszard Czerwiec, Marek Koźmiński, Marek Motyka.

akakiusz 04.02.2011 10:59

Ja bym podkreślił wszystkich poza Koźmińskim:)

eye63 05.02.2011 10:06

O k... :D

Emilianek...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Lysy 05.02.2011 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1046830)

Pisałem już wcześniej, że bramkarza broniącego w tak nieprawdopodobnych sytuacjach jak ta z 28 sec. to będziemy długo szukać :)

BiałaGwiazda 05.02.2011 14:04

Nie wiem czy to już było,w każdym razie znalazłem filmik ze ślubu Dana Petrescu :)
http://www.youtube.com/watch?v=4eEOl...eature=related

pirat.z.karaibow 05.02.2011 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1047274)
Pisałem już wcześniej, że bramkarza broniącego w tak nieprawdopodobnych sytuacjach jak ta z 28 sec. to będziemy długo szukać :)

No, takiego jak broni w 12 sek też.

max TS 06.02.2011 00:56

dzisiaj mialem okazje ogladnac dwa meczyki w towarzystwie naszego bylego pilkarza, ktory obecnie gra w ruchu chorzow. Jezeli chlop tak przygotowywuje sie do sezonu- wypil wiecej niz dwa piwa- to juz wiem czemu nigdy w lidze mistrzow nie gralismy;] nie mowie juz o papierosach i innych rzeczach, ktore palil... no ale trzeba bylo jakos uczcic zwyciestwo z dolcanem zabki.

killabeez 06.02.2011 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1044697)
W Turcji naśmiewają się z...Pawła Brożka. Jakoś kibice się do niego zniechęcili, nawet im nic złego nie zrobił. Sprawa nawet została nagłośniona w mediach. Kibice Trabzonsporu byli przeciwni sprowadzeniu braci do miasta znad Bosforu. Nawet powstał filmik "upamiętniający" popisy strzeleckie Pawła.

http://www.youtube.com/watch?v=-7n7EZk5Kf0&feature=fvst

Po ostatnich dwóch sezonach zapomniałem już, że mieliśmy kiedyś w Wiśle prawdziwych skrzydłowych -poziom dośrodkowań Zieńczuka jest nieosiągalny dla Małeckiego chyba nigdy (skoro przez dwadzieścia parę lat nawet się do niego nie zbliżył), Jasiu Paulista pomykający po skrzydle "prawie" jak Messi... Jak niewiele trzeba było umieć by być w naszej lidze porządnym skrzydłowym robiącym różnicę. Jeszcze bardziej boli to, że od dwóch lat żadnego takiego nie mamy. Po drugim sezonie Skorży nigdy bym nie przypuszczał, że będę z takim utęsknieniem wspominał Zienia już po dwóch latach.

pawelo84 06.02.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killabeez (Post 1047687)
Po ostatnich dwóch sezonach zapomniałem już, że mieliśmy kiedyś w Wiśle prawdziwych skrzydłowych -poziom dośrodkowań Zieńczuka jest nieosiągalny dla Małeckiego chyba nigdy (skoro przez dwadzieścia parę lat nawet się do niego nie zbliżył), Jasiu Paulista pomykający po skrzydle "prawie" jak Messi... Jak niewiele trzeba było umieć by być w naszej lidze porządnym skrzydłowym robiącym różnicę. Jeszcze bardziej boli to, że od dwóch lat żadnego takiego nie mamy. Po drugim sezonie Skorży nigdy bym nie przypuszczał, że będę z takim utęsknieniem wspominał Zienia już po dwóch latach.

Nie przesadzajmy, Kirm jest lepszy niż Zieńczuk.

sportnh 06.02.2011 12:47

Dzis to juz chyba Brozki znajda sie w kadrze meczowej? Bo ile można?

Jagul 06.02.2011 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1047702)
Nie przesadzajmy, Kirm jest lepszy niż Zieńczuk.

Chyba od dupy strony. Kirm MA szansę stać się lepszym niż Zieńczuk. Zieńczuk czy był w formie czy nie zawsze zaliczał sporo asyst. Potrafił wrzucić piłkę w taki sposób, że zawsze było zagrożenie pod bramką + plus jego skuteczność. Potrafił strzelać po 8 bramek w sezonie i więcej (sezon konia 2007-08). Kirm tyle nawet w całej swojej karierze w Wiśle nie zdobył.

JrQ- 06.02.2011 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1047725)
Chyba od dupy strony. Kirm MA szansę stać się lepszym niż Zieńczuk. Zieńczuk czy był w formie czy nie zawsze zaliczał sporo asyst. Potrafił wrzucić piłkę w taki sposób, że zawsze było zagrożenie pod bramką + plus jego skuteczność. Potrafił strzelać po 8 bramek w sezonie i więcej (sezon konia 2007-08). Kirm tyle nawet w całej swojej karierze w Wiśle nie zdobył.

Nie zgodzę się, Marek grał w 'lepszej' Wiśle, o bramki i asysty miał łatwiej.
Kirm jako piłkarz IMHO jest lepszy, strzał, szybkość, przegląd pola.
Zieniu miał za to bardzo precyzyjne dośrodkowanie, ale Andraż też mu wiele nie ustępuje w tej kwestii.

Jagul 06.02.2011 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1047735)
Nie zgodzę się, Marek grał w 'lepszej' Wiśle, o bramki i asysty miał łatwiej.
Kirm jako piłkarz IMHO jest lepszy, strzał, szybkość, przegląd pola.
Zieniu miał za to bardzo precyzyjne dośrodkowanie, ale Andraż też mu wiele nie ustępuje w tej kwestii.

I co uważasz,że jak grał w lepszej Wiśle, to miał łatwiej?? Ja Ci tylko przypomnę, że on o obliczu tej "lepszej" Wisły decydował. A to, że w niej grał to już świadczy o jego umiejętnościach, bo jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Kirm grałby tam w pierwszej 11.
A jak ktoś jest kaleką to sobie nawet wśród gwiazd nie poradzi (nie mówię tutaj o Kirmie).

HEDu 06.02.2011 14:39

Brożek, tylko nie wiem który, na ławie w meczu Trabzonu, pewnie Paweł.

sportnh 06.02.2011 14:57

no Pawel jest podany numer 32

JrQ- 06.02.2011 14:59

Cytat:

I co uważasz,że jak grał w lepszej Wiśle, to miał łatwiej??
Oczywiście, że tak, choćby dlatego, że miał komu podawać ;)

Cytat:

Ja Ci tylko przypomnę, że on o obliczu tej "lepszej" Wisły decydował. A to, że w niej grał to już świadczy o jego umiejętnościach, bo jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Kirm grałby tam w pierwszej 11.
Zgadza się, aczkolwiek nie sam. Wyróżniających się piłkarzy w tym czasie było wielu, a teraz? :>

sportnh 06.02.2011 15:03

tu macie link. jest komentarz do meczu. jak wejdzie Pawel to mozna wlaczyc mecz.

http://www.livesports.pl/detail/socc...tail_refresh=1

Jagul 06.02.2011 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1047793)
Oczywiście, że tak, choćby dlatego, że miał komu podawać ;)

Zgadza się, aczkolwiek nie sam. Wyróżniających się piłkarzy w tym czasie było wielu, a teraz? :>

No tak nie ma komu podawać, bo Wisła jest kadrowo słabsza od Wisły z tamtych czasów. Ale liga również jest słabsza niż kiedyś, więc proporcje maleją. Jak ktoś ma talent to tak czy siak jest w stanie się wybić z naszej ligi. Np. Błaszczykowski, który nie miał z kim grać żywcem w sezonie 2006-07, a wypromował się i odszedł do Borussi. Kirm ma potencjał ale ma również bardzo niestabilną formę. Jak ją ustabilizuje na odpowiednim poziomie, to wtedy można będzie mówić, że jest to godny zastępca Zieńczuka.

FraMat 06.02.2011 15:53

dajcie spokój z tym Zieńczukiem. Że niby byl z niego taki najlepszy dogrywający świata? Marek był dużo słabszy od Kosy, a teraz po powrocie do Polski to już równia pochyła....
Miał jeden sezon konia, a tak grał na alibi jak dzisiaj Jirsak, chował się za przeciwnikiem, unikał odpowiedzialności, nie potrafił przedryblować obrońcy na skrzydle i zrobic przewagi. To już Łobo ma lepsze dośrodkowania.
Nie twórzmy mitow

Kandzior 06.02.2011 16:49

Paweł wszedł przed chwilą zmieniając Gustavo Colmana w 87 minucie. Spotkanie się kończy, póki co Trabzonspor - Antalyaspor 0:0.

mitmichael 06.02.2011 16:55

No to ladnie duzo czasu dzisiaj Pawel od trenera dostał. Ciekawe czy sytuacja poprawi sie w tym sezonie czy przypadkiem nie bedzie załował, ze odszedł.

wojtek90059 06.02.2011 16:55

No Paweł niestety nawet piłki nie powąchał przez 7 minut gry...

Kandzior 06.02.2011 17:02

I po meczu, remis się utrzymał. Z jednej strony rozumiem Günesa bo ma w szeregach lepszych zawodników, jednak chcąc mieć realny pożytek z Pawła powinien mu dawać częściej grać może nie od razu całe mecze ale przykładowo drugie połowy.

xdarek 06.02.2011 18:44

Dariusz Dudka strzelił bramke dla Auxerre :P

WiślakMyślenice 06.02.2011 18:48

Raz do roku to i strzelba sama wypali.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl