![]() |
Cytat:
Będziesz. Ale teraz Cię nie ma. Jesteś wtedy, gdy to jest wygodne. 2 liga czy puchar UEFA, grunt, że są koledzy obok z pirotechniką. Może jednak jesteś kibicem dobrej zabawy wśród kumpli z racami w rękach. Bo jak ich zabrakło to na stadionie Cię nie ma. Może jednak jesteś kibicem interesów ludzi z SKWK. Bo jak Cupiał zaczął utrudniać im życie to na stadionie Cię nie ma. Z Wisłą podobno jest się na dobre i na złe. Ale jak jest źle to ogłasza się bunt i opuszcza się stadion. w ---------- Burliga wpadł i mógł mieć przechlapane. Klub mógł go wyrzucić. Ale Smuda wyciągnął do niego rękę, zawodnicy i trener wyciągnęli do niego rękę. Będzie terapia, będą słowa otuchy w szatni. Rodzina sobie pomaga. Skoro wiedzą o tym najemnicy z Białą Gwiazdą na koszulkach to czemu nie robią tego kibice z Białą Gwiazdą w sercach? Można było rozwiązać to drogą dyplomacji. Chodzić dalej na mecze, dostosować się do gorszych warunków, przyjąć na klatę, ale rozmową, dialogiem i dobrym przykładem krok po kroku odzyskiwać utracone przywileje. Zwyciężyć w godny sposób. Być stroną, która została pokrzywdzona, ale dzięki uporowi i dobrej woli wygra. ---------- Coś poszło nie tak. Cupiał (rękami Bednarza) i SKWK (za nimi inni kibice) rozminęli się, a to prawdopodobnie doprowadzi do upadku Wisły. Trzeba było być mądrzejszym od właściciela klubu. Być na dobre i na złe. Byłeś przed Cupiałem i będziesz po. Wierzę Ci. Szkoda tylko, że kilka kartek w historii Wisły będzie zapisane takimi chujowymi literami. |
Cytat:
Sama nazwa mówi że kibic/klient musi się róznić od prezesa a prezes do własiciela. Jeśli to klienci - nie jest ich rolą rządzenie - to domena prezesa etc. Nie widze więc żadnej korelacji pomiedzy stołkiem prezesa i i stołkiem kibica którą można przenieść na skalę 'ważności'. Wszyscy są jednakowo ważni i potrzebni czyli po części zgodze sie z: Cytat:
Trzeba jeszcze znać swoje miejsce i usciąść na d.pie jak wymaga tego interes wszystkich a nie wpierniczać się w kompetencje innych. Bo my klienci/kibice przeminiemy a Wisła trwać będzie nadal. Cytat:
Jak masz taka informację daj cynk. Cytat:
Tylko zastanów sie kto Bednarzowi czy piłkarzowi daje jeść? Kibic/klient? Czy Cupiał/kibic? |
I tu właśnie łysy ma problem bo Cupiał przykręca kurek z roku na rok i każdy normalny prezes klubu zaraz by policzył że 3000 nie jest jednak równe 15000 (koszty stałe są identyczne, niezależnie od ilości kibiców, co więcej, za pały na stadionie zgodnie z ustawą płaci klub - państwo płaci tylko w przypadku gotowości poza obiektem lub uzasadnionej interwencji).
Jakiś miesiąc temu pisałem - przyjdą wakacje i zaczną się mega promocje i obietnice że od jesieni każdy może wejść na stadion, kupujcie karnety itp - bo się po prostu okaże, że po zakończeniu rundy jednak bez tych kibiców w kasie pusto. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Chyba nie sądziłeś iż klub podpisze umowę z SKWK na 1zł od biletu na 10 lat z opcją kary w postaci (tu sobie cos wpisz co uważasz za finansowo bolesne dla klubu). No i oczywiście bez opcji wyjścia z umowy ze strony klubu jak pieniądze pójdą na coś innego niż muzeum. Przecież jakies opcje wyjscia z umowy musza być. |
JacobCFC, porównam to do takiej sytuacji:
wyobraź sobie, że Wisła to matka, Cupiał to ojciec, a kibice to dzieci. Nasza matka powoli umiera, a obrażony ojciec przestał się do nas odzywać. Mamy przestać odwiedzać matkę, by zrobić ojcu na złość? Marzy mi się, że któregoś dnia się obudzę i przeczytam, że SKWK nawołuje do chodzenia na mecze, by ratować budżet Wisły. Bo w Cupiała (którego polecenia wykonuje Bednarz) przestałem już wierzyć. Cupiał odejdzie, a od kibiców zależy czy Wisła bez Cupiała będzie istnieć na poziomie ekstraklasy czy 4 ligi. Przyszłość rozgrywa się obecnie. |
Cytat:
Wkur.... mnie to ze na stadionie nie ma 30 tys gardel które wyja jak opętane i wtedy nikt nie patzry czy tamten odpalil piro a czy ten jest bandyta a ten jest z rodzina z polecenia Jacka... Marzy mi się żeby się obudzić i zobaczyć to co było kiedyś... Zadowolenia na mordach każdego,usmiech,radosc ,jak każdy na każdego wskakuje po stzrelonej bramce chociaż przed meczem się wcale nie znali... Ja już mam trochę lat, mam rodzine,mysle trochę inaczej ale wiem ze to czego teraz brakuje jest ogromnym czynnikiem który jest potrzebny... Zobacz inne ligi,Holandia,Francja,Hiszpania,Grecja jak tam ludzie się bawia ramie w ramie "bandyci" i rodziny... Przeciez My wszyscy przez te cale lata w jakims ułamku % utrzymujemy tak samo ten klub... Pozwolcie nam się bawic,cieszyc,zyc tym czym zylismy tyle lat...to maliosc to jest historia która trzeba kontynuować a nie doprowadzać do upadku bo już nie takie firmy bankrutowaly... Tutaj musi być chec obu stron.... Jacku....te słowa kieruje do Ciebie,jezeli uważasz się za osobe madra z wiedza, za madrego prawnika ,rozpocznij dialog,mysl co można zrobić żeby wyjść z tego gowna,klub potzrebuje kibica a kibic klubu...a ja nie mogę sobie pozwolić na taie traktowanie po 20 latach obecności na MOJEJ WIŚLE... |
Myslisz, że on się przejmuje apelami? Ma swoją misję, dostaje za nią kasę i mu to pasuje.
Jeśli nic się nie zmieni - za 2 lata spadek, wspomnicie moje słowa. |
Cytat:
|
Dynek po części masz rację ale popatrz na to z drugiej strony.
Kibice Dinama cały czas bojkotują, uparcie tkwią w swoich poglądach (słusznych). I wiesz co sie z nimi robi? To co znami robił Bednarz. Wyciera sie nimi mordę. Przypominam, że teraz w Chorwacji weszła ustawa według której, mecz może zostać odwołany przez wulgarne okrzyki. I ostatnio został. Takiego bezpieczeństwa chcecie? Nie stłamszą swoich najwierniejszych klientów od tak w jednej chwili, a rok po roku dążą do tego. Szkoda, ze tak wielu z was zostało zaślepionych. |
Czasem trzeba schować honor do kieszeni. Jeśli jest jakaś większa wartość. Wisła jest tego warta.
Skoro apel do Cupiała (Bednarz to jego ręce) nie ma sensu to może czas zacząć apelować do braci po szalu z SKWK? Smutna prawda jest taka, że w nich ostatnia nadzieja. Jeśli się nie ugną to klub cofnie się w rozwoju i spadnie. Czasami trzeba zrobić pierwszy krok. Czasami trzeba być tą mądrzejszą stroną. Ja jestem nikim w kibicowskim świecie, ale Wy możecie mieć jakiś wpływ na ludzi w SKWK. Jeśli Wam zależy na klubie to zamiast apelować do Bednarza/Cupiała czy też wyzywać go/ich w sieci zacznijcie przekonywać kolegów, że warto być mądrzejszą stroną i pójść na ustępstwa. Dla jednych jest to "zaślepienie", ale fakt jest taki, że to ostatnia szansa na uratowanie klubu. Warto. |
po co sie klocicie ?? wszystkie proBednarzowskie Pikniki i Nowa Armia Bialej Gwiazdy tutaj szczeka i sie wymadrza .... ale co pokazuja na stadionach ??/ zerowe wyjazdy , 4 tysieczna ( podobno w h.j naciagana) publicznosc, atmosfera jak na mszy sw .... z kim Wy wogole polemizujecie ???? to jest smieszne , popatrzcie proBednarzowskie wynalazki co soba prezentujecie na na R22 i na wyjazdach ...a nie kozakujcie w necie , bo nie znaczycie nic , jedynie czego WAM zal to to ze przez Armie Bialej Gwiazdy stracicie ( oby nie ) mozliwosc bycia kibicem extraklasowej druzyny i robienia sobie sweet foci ....jestescie tylko bohaterami klawiatury, a nie prezentujecie soba NIC !!!! polemika z Wami jest bezsensowna ...pokazcie cokolwiek na stadionie i wyjazdach ....... 1 wasz wyjazd gdziekolwiek skonczylby sie Mega rzeznia i straceniem barw , ludzie - zamiast szczekac w necie pokazcie COKOLWIEK na stadionie
|
Cytat:
|
Cytat:
Kasa z totolotka - za mało. Chrapek sprzedany - źle. Małecki odszedł - żle. Umowa z UFA- żle. Pikniki na meczu - źle, (bo łamistrajki). Idą i nie dopingują - źle leszcze i cieniasy (powyższa Twoja opinia). Wszystko źle. Bednarz wszystko robi źle. Bo to Bednarz. Wszyscy naokoło wszystko robią żle i szczekaja ale... tylko nie skwk/kumaci i kibice którzy ich wspierają. No jak można być tak bezkrytycznym wobec siebie i tak krytycznym wobec innych? |
Cytat:
|
Cytat:
Stawiasz sprawę albo MY albo BEDNARZ. Nie dociera do Ciebie, że niektórzy mogą chcieć odejścia Bednarza, ale jednocześnie nie chcą, żeby klub się z hukiem zjebał ligę niżej? Cytat:
Ja zawsze doceniałem i podziwiałem doping C, parę razy nawet tam poszedłem na mecz, jeszcze na starym młynie i darłem japę jak wszyscy. Jednak z czasem stwierdziłem, że to nie dla mnie. Wolę się mimo wszystko skupić na meczu bardziej i drzeć japę wtedy kiedy uznam za stosowne w porywie serca, a nie na siłę przez 90 minut. To po prostu nie było dla mnie. I co jesteś przez to lepszym kibicem? Co do wyjazdów to rzecz dyskusyjna, nigdy nie zawierałem przyjaźni na Wiśle, a raczej sam bym nie pojechał, mam paru kumpli, którzy sporadycznie ze mną się zjawiali a tak to raczej chodziłem na mecze sam. To też pewnie dla ciebie dziwne i nie zrozumiałe, co? Nie każdy jest taki jak ty. I nie każdy kto nie jest taki jak ty jest probednarzowski. I nie każdy kto nie jest taki jak ty patrząc ci w oczy dałby ci się obrażać bezkarnie. Przemyśl to zanim wylejesz na kogoś kogo zupełnie nie znasz kolejną warstwę gównianych pomyj. Co do mega 3 tysięcznego wsparcia, to może i było licho ale każdy kto przyszedł na ten mecz, przyszedł bo kocha ten klub. Nam, tym śmiesznym 3000 trzeba oddać szacunek, bo chodzimy mimo, że nie ma już tej atmosfery, niezależnie od tego, czy jest dobrze czy źle. Także zastanów się lepiej co za brednie wypisujesz. Bo w moich oczach robisz z siebie klauna i tyle. Jeszcze tego brakowało, żeby wyśmiewać Wiślaka, bo przyszedł na mecz. Jesteś gorzej niż żenujący. |
wzruszyles mnie
|
Cytat:
|
Sorry że się wetnę, macie trochę podobnie jak w Legii wcześniej, my mieliśmy Miklasa który nic dobrego nie robił tak samo JB i długi konflikt. JB to średni piłkarz, prawnik z czapy a prezes to sami wiecie.
Bednarz to taka pipka która pod pretekstem chuliganów udaje że coś robi bo nic dobrego nie zrobi (on nawet jako piłkarz nie był specjalnie lubiany przez resztę zespołu). Mogę się mylić ale JB to raczej tarcza bosa i wciskanie kitów. Druga rzecz, co można też wytłumaczyć nie lubieniem Legii to stadion, jak kiedyś tu dyskutowałem to mnie obśmiano że my to mamy trybuny ze szmatą zamiast dachu i parkingami a Wisła ma największe zaplecze, większa powierzania komercyjna, super dach itd .... Stadionu nie chce Wisła, nie chce miasto, sponsorów na nazwę nie będzie, nikt nie chce i z tego raczej korzyści większych nikt nie będzie miał lub tylko koszta i za takie badziewie to moim zdaniem ktoś powinien beknąć. Słabo to widać i trochę szkoda że wcześniej Wisła a teraz pewnie Legia będzie miała mistrza lub nawet dominacje poprzez słabość innych drużyn. |
Cytat:
Nie jest moją winą, że niektórzy niesłusznie oskarżeni Wiślacy na mecz przyjść nie mogą. Po części jest to wina tych co ostrzeliwali racami nasz własny stadion. Debile. po części jest to wina Bednarza (lub samego Cupiała), bo zastosował odpowiedzialność grupową, co było równie debilne. Po części winna jest ich własna duma, bo nie chcą przyjść do klubu i oświadczyć, że nie mieli z odpalaniem rac w kierunku stadionu nic wspólnego. Jeżeli ktoś faktycznie jest niewinny to znalazł się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie. Nie widzę nic złego w tym, że poszedłby do klubu i powiedział to głośno. Ale to już tylko moje zdanie, a każdy wybierze to co dla niego najlepsze. Pozdrawiam |
Najlepsze jest to,że jedna warszawka łysa kur.wa jest w stanie widze skłócić większość kibiców i doprowadzić do tego,że na stadion przychodzi 4 koła ludzi.
Nie ma co się żreć Panowie między sobą bo o to temu kaszkietowi właśnie chodzi. Prezes jak to prezes,w końcu przeminie a my jako kibice Wisły nimi dalej będziemy. Ja tą łysą gnidę zawsze zapamiętam jak już nie kojarzę po którym meczu co dostaliśmy oklep na Reymonta przyjechał na Mazowiecką swoim volvo,bodajże 2 godz po spotkaniu wielce roześmiany,z kwiatami jakby co najmniej szóstkę w totka wygrał. Dla mnie to jest jeden wielki szkodnik,który przyjechał z miasta,gdzie ludzię nie umieją czytać i pisać,a panoszy się jakby był u siebie. A bajeczki o kłopotach bogactwa to niech opowiada dzieciom w przedszkolu. Oby Boguś w końcu przejrzał na oczy i odpalił rakietę. |
Cytat:
Trzeba mieć honor. |
Cytat:
|
s1mone, nie wytłumaczysz mu. Podzielam twój punkt widzenia, ale są tacy, którzy dla SKWK daliby się pokroić, ale chyba niekoniecznie dla Wisły. Jeśli brakiem honoru nazywa ktoś po prostu przyznanie, że nie brał udziału w tej akcji z racami, to... jak masz go przekonać? Ja też mam w dupie Bednarza, ale argumenty jakimi sypie SKWK są niepoważne. Jeśli ktoś nic nie zrobił, po prostu musi to przyznać i tyle... A że mają między sobą jakieś wewnętrzne gierki? Kogo to obchodzi? Inna sprawa, którą ktoś już wcześniej poruszył. Skoro SKWK nie potrafi porządnej sumy na zbiórkach zbierać, to oznacza że ludzie nie chcą ich wspierać, więc wątpię, by życzyli sobie, by ta złotówka od biletu szła na konto SKWK. Ale to tak tylko tytułem offtopu.
|
Cytat:
Nie dlatego, że macie inne zdanie. Nie dlatego, że nie zgadzacie się z SKWK (sam mam mieszane uczucie co do akcji ze złotówką). Dlatego, że ewidentną satysfakcję sprawia wam mącenie, stawianie się w opozycji do "bandytów", zgrywanie znawców i intelektualistów w momencie, gdy tak naprawdę siejecie porutę. W....iacie ludzi. Lejecie z góry na dół na tych który niesłusznie dostali zakazy potem "dziwiąc" się (jasne:mysli:), że jest podział i są emocje. Jakbyś chciał jeszcze jakoś się dowartościować, to się nie krępuj. Wklej tego priva (najlepiej w całości) i niech forum oceni:D Od razu jednak Cię ostrzegę - jest tu masa gości którzy uważają, że mnie zmiażdżyli intelektualnie i są bardzo wokalni na ten temat. O palmę pierwszeństwa będziesz musiał powalczyć z nimi. |
Pamiętamjmy wszyscy, że jesteśmy kibicami Wisły. Jesteśmy braćmi po szalu i nie możemy się w jakikolwiek sposób się wyzywać kto jest lepszy itd.
Spadać z ligi nie trzeba. Wystarczy wyjeba* Bednarza i mam nadzieję że Cupiałzrobi to po sezonie, bo nikt mądry nie będzie ryzykował utratą zysków z meczu dla jednego łysego pajaca. |
Cytat:
A te biadolenie o spadaniu z ligi zostawcie dla siebie bo robi się to żenujące. |
Cytat:
Odrazu mowie, nie jestem zadowolony z prezesury JB. Prezesem jest marnym (podobno czlowiekiem tez). Wolalbym kogos innego, np Czerwinskiego, ktorego mialem okazje poznac i uwazam go za porzadnego faceta. Dialog jest potrzebny. Potrzebna sie wola obydwu stron. Idac w zaparte nie dojdziemy do niczego. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Wiadomo, że jak wyje** łysego to wszystkie problemy się nie rozwiążą, ale wszyscy będą razem : Zgoda buduje, niezgoda rujnuje - jak to mówią. Na dialog w tej chwili jak widać nie ma szans. Obie strony są winne, ale łysy wąż jest osobą, która to wszystko ''dumnie'' rozdmuchała. Teraz się zastanawiać : czy Cupiał jest naprawdę aż takim idiotą ? Jak do tej pory Telefonika nie padła jesli on takie rządy miałby prowadzić. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Zgubiłem "i" w wyrazie "pewnie" w poprzednim poście, jeśli to wprowadziło Cię w błąd to zwracam honor. |
W lecie sytuacja wróci do normy. Przed derbami była świetna atmosfera, szanse na MP to kilka tysięcy ludzi kupiło karnety i jakiś milion do kasy trafił. Drugi milion z pozostałych biletów derbowych. Dzięki tej forsie od kibiców na start rundy klub mógł jakoś wegetować w następnych miesiącach. Przed nowym sezonem kibice takiego kredytu już nie udzielą. Dlatego po tym sezonie Bednarza zwolnią.
|
Cytat:
Przecież to za pośrednictwem ich strony Stowarzyszenie agitowało to zakupu koszulek oraz karnetów. Bednarz sprzedał karnety i uznał, że współpraca nie jest już koniecznością z kibolami. Bednarz ty :cenzura: ! |
Cytat:
|
I ten mecz jest podsumowaniem:
Mamy polowe roku 2014... Kibiców nie ma... Piłkarzy nie ma... Zespołu nie ma... Trenera nie ma... Prezesa nie ma... A przed oczami wizja pierwszej polowy lat 90'... |
Nie tylko na stadionie, czy to wśród piłkarzy czy kibiców, ale nawet na tym forum, upada wiara w Wisłę. Po raz pierwszy chyba nie istnieje temat meczowy, a jedyna dyskusja na żywo toczy się pomiędzy skłóconymi kibicami - na śmierć Wisły Kraków, zaś żałosny Bednarz podnieconym głosem z uśmiechem od ucha do ucha ogłasza na specjalnej prezentacji - sponsora, którego w Gdańsku czy Zabrzu odnotowano statystycznie najwyżej. Degrengolada Wisły Cupiała osiąga stan krytyczny.
Bogusław Cupiał - kibic nr 1 Wisły Kraków ostatnich kilkunastu lat, rozpoczął historię Wielkiej Wisły od nominacji na prezesa roku i po serii sukcesów okazało się, że cały jego wysiłek oraz zaangażowanie nie zaowocowało Wisłą profesjonalną, a obecnie stracił nie tylko wyniki i pieniądze , ale także kibiców Wisły Kraków, słuchając się doradców takich jak Rogala i inni polscy iluzjoniści. Wisłę czeka agonia w mękach z rąk nietykalnego Bednarza, bo nikt już prawie nie wierzy w powrót Cupiała zwycięskiego - odwracającego bieg wydarzeń nowym rozdaniem kart w Wiślackim pokerze. Wisła wpadła w bagno niedorozwoju Bednarzowego i słowa Smudy - Plizga jest za darmo i takiemu nie zagląda się w zęby - wskazują drogę upadku klubu, którą tylko Smuda swoimi dawnymi piłkarzami, stara się jeszcze wydłużyć o kolejny ekstraklasowy dzień, o kolejny ekstraklasowy oddech, aż kibice przyjezdni w pustce stadionowej, "uświetnią" Wiśle kiedyś, jej pożegnalny w ekstraklasie mecz. Niech nikogo nie zmyli obecny wynik Wisły, gdyż to są wyłącznie cuda Smudy a za rok moze ich już zabraknąć. Marnotrawstwo Wisły w wydaniu Cupiała, zwłaszcza za Bednarza - woła o pomstę do nieba, gdyż tego rodzaju niemoc zarządzania, to samo destrukcja klubu i nie ma tutaj wybacz, dla dalszej tolerancji tej samo destrukcji. Kibice powinni połączyć się na ostatnim meczu w tej rundzie i obecnemu zarządowi podziękować białymi chusteczkami ( gdyż Bednarz nie wpuści na stadion szmat na siebie samego ) oraz zażądać od Cupiała działań naprawczych klubu, aby ratować ten klub przed jego całkowitą degradacją. |
Bardzo mądrze napisane.
Niestety nawet białe chusteczki to chyba zbyt wielkie wyzwanie moralne dla obecnych bywalców na stadionie. |
Cytat:
Wisło moja żono, chciałbym to parafrazować, ale jak zwykle ukłonię się przed kibicem po szalu i merytorycznie się ustosunkuje do twojego braku szacunku do mojego zdania. Ale najpierw Cię zapytam : podaj mi proszę, co w obecnej Wiśle cię satysfakcjonuje, a co boli, czyli ile powodów pozwala mieć nadzieję na przyszłość a ile czynników realnych a nie życzeniowych, tą nadzieję Ci odbiera ? Uwierz mi, że stram się z szacunkiem z Tobą podyskutować o przyszłości Wsły, na której mi zależy mam nadzieję tak samo, jak i Tobie i dlatego jak zawsze chcę łączyć, a nie dzielić kibiców Wisły dla jej wyłącznego dobra. Marnotrawstwo potencjału Wisły Cupiała trwa mniej więcej od czasów, gdy Cupiał zrezygnował z osobistego i oficjalnego zarządzania klubem i powierzył to zarządzanie innym, sterując jednak klubem z tylnego siedzenia swojego Maybacha, ale już nie na podstawie własnego zdania i obserwacji , lecz sugestii swoich doradców i ich manipulacji tym klubem. To oni przemienili ogromny zapał Cupiała do Wisły, w szopki Wiślackie, każdy na swój strój, zabijając w Cupiale jego dawny zdrowy rozsądek i mentalność zwycięzcy. Nie tłumaczę tu Cupiala lecz jedynie uzmysławiam mechanizm marnotrawstwa jego zaangażowania. Gdyby Cupiał postawił do końca na swój instynkt zwycięzcy i posługiwał się wyłącznie profesjonalistami, uniknąłby nadmiernego zadłużenia Wisły, wprowadził Wisłę do Europy i czerpał satysfakcję z dobrej zabawy w Wiśle na profesjonalnym poziomie. Ale tak nie było i kolejni jego ludzie rewolucyjnie wywracali Wisłę do góry nogami zbyt często. Żadna firma nie przetrwa na topie bez stabilizacji, której Wiśle zwyczajnie zabrakło. Bednarz jest ostatnim przykładem polskiego oszołoma piłkarskiego, który poza redukcją wszystkiego, nie buduje nic a nic, przewracając wszystko do góry nogami po piłkarskich "nieudacznikach" z kraju tulipanów a nie piłki, jak Bednarz stara się to wmówić idiotom chyba, bo nie rozumnym ludziom raczej. Odejście przez niego od uprawianego od 3 lat czarnego PR wobec Wisły, byłoby mile widziane, gdyby nie odbyło się ono na rzecz albo szyderstwa o " nadchodzącym problemie bogactwa" albo żenady z uśmiechem i pompą na rzecz sponsora nieadekwatnego do takiej pompy, nawet dla biedniejszego Górnika, o Gdańsku nie mówiąc. Takie zachowanie Bednarza świadczy, że nie naprawia Wisły, a wręcz dobija ją, ośmieszając ją w tym przypadku, bo to z marketingiem dobrze rozumianym, nie ma nic wspólnego. Bednarz ostatnio zachowuje się jak smarkacz, a nie poważny szef, poważnej firmy. Ośmiesza przy tej okazji, także i TF, która mimo publicznych problemów, ma się raczej dobrze. Jest pod ochroną przychylnych mu mediów za gnojenie kibiców Wisły Kraków, nazywanych przez niego " bandyterką" w ilości ok 10 tys osób, bo o tyle mniej więcej spadła średnia frekwencja Wisły po jego "szopce z kibolami", nieadekwatnej w żadnej mierze, do czynu niewielkiej grupki "idiotów pirotechnicznych", a wynikającej bardziej z nagłego ataku Bednarza na kibiców Wisły Kraków pod hasłem ich odpowiedzialności grupowej. Późniejsze już zimne słowa Bednarza do kibiców Wisły Kraków, aby już nigdy ich noga nie postała na R22, są jego świadomą prowokacją wobec Wisły Kraków i jest on odpowiedzialny w 100% za wygonienie ze stadionu swoją dalszą obecnością w Wiśle, blisko 10 tys kibiców Wsły Kraków, nazywanych przez niego " bandyterką", włącznie ze mną, facetem z siwą brodą do ziemi, który z "bandyterką" ma tyle wspólnego, co on z zarządzaniem, jakąkolwiek firmą. Jeśli Cupiał to toleruje, to znowu marnotrawi nawet resztkę szansy na uratowanie Wisły i ktoś musi mu zadać pytanie - dlaczego postępuje tak irracjonalnie, gdy klub ma tak ogromne kłopoty, zagrażające bardziej degradacją sportową, a nie tylko brakiem licencji na grę ?. To już nie powinno być obojętne dla kibiców, czy Wisła upadnie, z powodu niekompetencji w zarządzaniu tym klubem. Pora zapytać Cupiała, co dalej, gdyż tak dalej być nie może ? To jest wstęp do dyskusji i sprawa kibiców w ciągu dalszym nie będzie już przeze mnie poruszana. Są bowiem inne złe fakty związane z zarządzaniem tym klubem, które są o wiele poważniejsze od tych kibicowskich i jeśli zechcesz to je sobie wyjaśnimy krok po kroku,jak czynił tu kiedyś Markus, obnażając beznadzieje zarządzania tym klubem. ps. nie stawiajcie swojego Ja ponad interes Wisły i przyjmijcie odpowiedź tak Mario Nh, jak i Twoją oraz moją za dobrą monetę do pojednania kibiców i wypracowania jak najszybciej - wspólnego stanowiska wobec zarządu klubu |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl