![]() |
nigdy w życiu bym sie nie pozbywał Zienia , bo i tak pewnie Garguła nie przyjdzie ani Nowak.Mam nadzieje że podpiszą z Markiem nowy kontrakt.Pozatym jakoś w obecnej kadrze nie widze nikogo z lewą noga co mógłby grac na lewym skrzydle.Diaz to obrońca , tak samo jak Pietia co lepiej sie czuje w defensywie
|
Łatwo jest powiedzieć, żeby wywalić Zieńczuka. Tylko najpierw wypadałoby mieć sensownego następcę Marka. Może nie jest to wirtuoz i wybitny technik ale na chwilę obecną lepszego na tą pozycję nie ma we Wiśle, a i o wzmocnieniach na tą pozycję niewiele słychać więc o czym ta dyskusja?
Cytat:
|
No, słychać o nich to jest, ale ich nie widać. Mam na myśli temat (jak narazie tylko medialny) Gancarczyk w Wiśle.
|
Cytat:
akurat ! |
Cytat:
L0czek - widać strzelenie trzech goli takiej firmie jak Odra Wodzisław działa na wyobraźnię zagranicznych menadżerów. Nie bez znaczenia może być też fakt, że Boguski to znany boiskowy brutal, szukający tylko okazji do skopania bezbronnych piłkarzy drużyny przeciwnej - tacy goście od "mokrej roboty" przydają się w niższych ligach. |
Cytat:
|
Na dalszą dyskusję o wadach i zaletach Zienia proponuję temat Nasi piłkarze................
|
Jeżeli Bednarzowi uda się ściągnąć Romeu to powinno się na siłę dążyć do pożegnania Cantoro. Wtedy mamy 2 def. pomocników Romeu Sobol i myślę że na tym można będzie na chwilę poprzestać. Zobaczymy, to zapewne jeżeli będzie, to będzie 1 transfer nasz. Byłoby pięknie.
|
Cytat:
Do tego Fluminense zachowuje się jakby miało z nim podpisany kontrakt, może są jakieś nie jasności tak jak z kontraktem Marcelo jednak to tylko moje domysły. Ogólnie radzę zapomnieć o Romeu. |
Widzę, że Wam też bardzo doskwiera brak plotek transferowych, skoro piszecie o takich głupotach jak ściepa na transfery :D Lepiej kasę ultrasom i chłopakom od malowania dajcie, a transferami niech się zajmą ci, którzy są za nie odpowiedzialni. A my tu sobie pokomentujmy efekty ich działań.
|
http://www.dziennik.pl/sport/article...pod_Wawel.html nie wiem bylo? :P
Tyle sie mowilo juz o jego przeprowadzce do Białej Gwiazdy :P |
Baszczu nie chce do Zabrza
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...ej-niemozliwe/ Mam nadzieje że Marcin podpisze nowy kontrakt i zostanie. |
|
w dzisiejszej GK jest wspomniane, że wszyscy dostaniemy od klubu prezent w postaci decyzji o pozostaniu na R22 ( moja interpretacja). jak znajdę linka to go wrzucę.
OT Generalnie nawet dużo dzisiaj nt Wisły, TUTAJ |
a czy to prawda, że gancarczyk ma w kontrakcie klauzulę, że może odejść za 400 tys euro? Nie tyle daliśmy za Łobodzińskiego?
400 k to sporo, ale znając życie najpierw stwierdzimy ze Gancarczyk za drogi, a później sprowadzimy niewiele tańszego a wiele gorszego obcokrajowca z niebotycznym kontraktem... Gancarczyk wspina się na szczyt głupio by było popełnić ten sam błąd co z Lewandowskim... |
Cytat:
A jaką masz gwarancję, że Gancarczyk po transferze nie będzie grał tak jak Łobo? Moim zdaniem Łobodziński przed transferem grał lepiej (zwłaszcza w reprezentacji) niż Gancarczyk, a za 400 tys. można poszukać kogoś innego. A poza tym ja bym jeszcze nie skreślał Zieńczuka..... pewnie nie będzie grał tak jak w poprzedniej rundzie, bo to była jego życiowa runda, ale wciąż może grać jak solidny ligowiec. Jeśli chodzi o zawodników Śląska to mi bardziej podoba się Ostrowski, zawodnik bazujący na grze kombinacyjnej a nie tak jak Gancarczyk na szybkości. |
Co do klauzuli to:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._w_Wisle_.html "Jest tylko jeden problem. W jego kontrakcie nie ma klauzuli odstępnego, a Śląsk nie chce się pozbywać jednego ze swoich najlepszych zawodników." |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzieci... kto to jest Gancarczyk kto to jest Ostrowki - gracze anonimowi - drugoligowi. Liga jest slabsza niz w zeszlym roku - brak Zaglebia czy Korony oraz wpadki Wisly czy Legii definiuja miejsce Slaska w tabelii. W/w zawodnicy zagrali POL rundy na jakims tam poiomie ale juz wiekszosc znafcuf widzi ich jako kolosalne wzmocnienia. Posze w tym momencie zwrocic uwage ile razy gracze druoligowi dobrze prezentowali sie w swoim pierwszym sezonie w pierwszej lidze z prostego powodu - nikt ich nie znal, wystarczy ze klasowy (oczywiscie jak na polskie ligowe warunki ;-) ) obronca nauczy sie czytac takiego Gancarczyka czy Ostrowskiego i juz chlopaki nie pograja.
Powtorze to co napisalem, moim zdaniem sciagniecie ktoregokolwiek z tych grajkow w zimie do Wisly byloby dla mnie mega kompromitacja Jacka Bednarza.l |
Zdaje się, że niedawno pojawił się wywiad z Gargułą, w którym mówił on, że myśli raczej o transferze zagranicznym. Teraz rzekomo twierdzi, że w Polsce też można nieźle zarabiać i nie trzeba wyjeżdżać na zach ód czy wschód tudzież południe (Turcja). Tak więc piłkarz nagle zmienił plany transferowe???
Podejrzewam, że ten wywiad został przeprowadzony niecały rok temu, kiedy Garguła był już jedną nogą w Wiśle i nie wypadało mu mówić nic innego jak to, że chce u nas grać... Mimo wszystko skoro w ostatnim okienku zimowym chciał do nas przyjść to teraz też może chcieć jeśli nie pojawi się ciekawsza propozycja z zagranicy. Nasi piłkarze, zwłaszcza rozgrywający raczej nie mają dobrej tam marki. W porównaniu do Latynosów czy obywateli krajów bałkańskich są słabiej wyszkoleni technicznie i mniej kreatywni. Garguła może więc mieć w najlepszym wypadku szanse na transfer do 2-ej Bundesligi , Secunda Division albo do Rosji czy Turcji z kontraktem pewnie w granicach 500 tys €, co wiązałoby się też pewnie z pożegnaniem z reprezentacją. U nas może dostać pewnie z 350 tys. w formie motywacyjnej, za to cały czas będzie w orbicie zainteresowań selekcjonera. Szanse na transfer oceniam na 50-60% :). |
GK napisała dziś że czeka nas niespodzianka transferowa pod choinkę
no i jest :rotfl: wg. futbol.pl Zieńczuk dogadał się z grekami, nie pamiętam nazwy tego klubu, to jakieś Levidiakos czycóś Jacek Be nic o tym nie wie :rotfl: |
A wcześniej była mowa, że nie będziemy sprzedawać jeśli nie będziemy pewni, że sprowadzimy kogoś na daną pozycję ;] Więc to chyba ten prezent pod choinkę - Lewy skrzydłowy ;D
|
A może jest już jakiś "pewny" następca Zieńczuka, np. Ćwielong ;). Inna sprawa to fakt, że Zieńczuk jest za słaby na Wisłę, brakuje mu umiejętności typowego skrzydłowego, a takiego potrzebujemy w systemie gry z jednym napastnikiem...
|
Jesli Garguła do nas przyjdzie bede miło zaskoczony. A co do Zienia, uwazam ze wzmocnienie kadry i wieksza konkurencja na treningach mu tylko pomoże. Jestem za tym zeby został.
Kurde ale z Gargułą podniesli mi cisnienie...oby to była prawda:D |
Garguła, Romeu i mielibyśmy niezłą pomoc:) Ale raczej to nierealne. Wtedy jeszcze Gancarczyka i napadziora:) A Zienia sprzedać za 200tys. Albo przedłużyć ale na motywację zamienić.
|
Można jakieś materiały z grą Garguły, bo Bełchatowa nie oglądam. A chciałbym wiedzieć, czy sciągamy kolejną łamagę w stylu Łobo.
|
w zamierzchlych czasach pisalem ze bardzo sie zdziwie jesli z nim nie podpisza teraz kontraktu. poza tym licze tez na zdrowy rozsadek BOTu i "oddanie" go nam juz teraz. pytanie jednak kto oprocz niego?
i mimo wszystko niech Zienczuk nie odchodzi. Nawet jesli jest dobry tylko na slabe i srednie zespoly to ja nadal go chce w Wisle bo w tych meczach tez moze czasem brakowac zawodnikow na jakas pozycje. |
Cytat:
|
Taa....Na środku pomocy Garguła , a w ataku Kluiwert z Kallonem....... , a na ławce VanNistelroy i Eto , dla ostudzenia głów przypominam wszystkim zainteresowanym że Przegląd Sportowy jest klonem Fuc-kta! , -niestety- , ale marzyć i gdybać każdemu na każdy temat wolno.
Ja, przytłoczony ogromem transferów przed sezonem wolę być niewiernym Tomaszem , czyli zobaczę to uwierzę... |
To prawda, w dodatku Garguła doskonale wykonuje stałe fragmenty gry. Może to być idealny następca Szymka jeśli chodzi o tą poważną rolę. Dawno już nie było zawodnika w Wiśle który dobrze by wrzucił zza pola karnego czy strzelił bezpośrednio z dystansu ładnego gola. Personalnie Wisła wygląda cudownie, ale potrzeba świeżej krwi.
|
W sumie to marzy mi się właśnie podpisanie kilku znanych zawodników. Ale najbardziej to mi się marzy żeby Bednarz znalazł jakiegoś 20 latka z niższej ligi który przebojem zawojuje prawą obronę, lewą obronę, lewą pomoc, napad lub prawą pomoc:)
|
Ja wychodze z zalozenia ze na Gargule w zimie to sie nie ma co napalac.
Ciezko przypuszczac by Belchatow zaprponowal jakas rozsadna kwote, chyba ze z jakims dilem wymiennym Wydawanie kasy za zawodnika ktory za 13 kolejek , bedzie za free to zdecydowne marnotrawstwo i tu jestem spokojny ze nasi hojni mocodawcy na to nie pojda. Tak wiec - jesli chce u nas grac - dogadac sie 1 stycznia i spokojnie na niego czekac |
|
dobrze ze w klubie interesuje sie rowniez mlodzierza z Polskich boisk... BARDZO DOBRZE
|
Brać go, ryzyko wprawdzie małe, ale zysk może być w przyszłości ogromny :)
Dla oponentów transferu powiem tylko jedno - był kiedyś młody 19-letni Błaszczykowski, którego też tu skreślano. Potem jednak płakano, że odchodzi ^^ |
Ciekawe. Może nowy Kuba nam rośnie :) ?
|
ale patrzcie.... pare dni temu pojawiła sie informacja ze testujemy młodego bramkarza z nizszej ligi.. teraz ten zawodnik...... hmm czyzby ktos zaczał szukac pilkarzy w nizszych ligach w polsce?
o to wlasnie chodzi w dobrych klubach... zeby szukac tanich młodych graczy uzupełniajacych sklad...( a moze kiedys stana sie gwiazdami?) i za razem kupowac graczy do pierwszego skladu... |
[QUOTE=Raphael;640441]A może jest już jakiś "pewny" następca Zieńczuka, np. Ćwielong ;). Inna sprawa to fakt, że Zieńczuk jest za słaby na Wisłę, brakuje mu umiejętności typowego skrzydłowego, a takiego potrzebujemy w systemie gry z jednym napastnikiem...[/QUO
Jeśli uważasz,że Zieńczuk słaby dla Wisły to co powiesz o Ćwielongu??? Wg mnie zamiast biadolić o bokach pomocy potrzebujemy przede wszystkim drugiego napastnika i rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia. Takiego co pociągnie resztę jak mecz się nie układa. Obecnie nie mamy jakiegoś pewnego wykonawcy rzutów wolnych czy rożnych. Z kopaczy naszej ligi do wzięcia myślę, że Garguła to byłoby niezłe posunięcie. Przed przejściem do Legii Iwańskiego, byłem zwolennikiem ściągnięcia go na R22. W naszej lidze oprócz wyżej wymienionych to jeszcze Majewski i Murawski graja podobnie ale do wzieciajest tylko Garguła. |
fajnie że skauting jest.... ale czy dobry to się okaże
a młodego prawdodpodbnie nie skauci znaleźli, a agencja poleciła (konrakt z nim mają do czerwca 2009) ;) bez popadania w hurraoptymizm, konkrentyvh efektów na razie nie ma :-) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl