Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

mitmichael 26.01.2011 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1041816)

Very Nice asysta, jakby nie Paweł ;)

Filippo123321 26.01.2011 22:46

Smiech na sali, Glowacki znowu kontuzjowany. A nie tak dawno sie ktos ze mna klocil, jak powiedzialem, ze na takim zawodniku kadry nie mozna oprzec.

konaar 26.01.2011 23:09

jak dla mnie ta asysta Pawła to fart, a nie zamierzone zagranie:)

LuQee 26.01.2011 23:10

nie pier... Widac ze Paweł chcial tak zagrac...

GaoFeng 26.01.2011 23:38

Tutaj mozna zobaczyc pierwsze 13 minut meczu:

http://www.youtube.com/watch?v=2NM7UyDMLvY

Glowacki spoznil sie przy pierwszej bramce, ok, ale on mial tez kilku dobrych interwencji! Szkoda mi go, po pierwszych meczach w Trabzonie niezle mu szlo i byl chwalony przez kibicow.

Piotr i Pawel Brozek zagrali rowniez niezle w tym meczu, mieli kilka fajnych akcji.

emj10 27.01.2011 00:07

Macie jakiś skrót całego spotkania?

Co do Głowackiego tu pisałem już dawno, że nie ma sensu mówić o tym zawodniku w kontekście kadry.

tomo 27.01.2011 00:26

Głowa ma papiery niesamowite na granie, niestety oprócz tych papierów trzeba mieć też zdrowie. Niestety Arek niczym ze szkła jak Nowak z Bełchatowa. W kontekście kadry podzielam zdanie innowiercy powyżej.

Co do Brożków, na plus na pewno Paweł bo cały mecz zagrał i dograł asystę, co do Piotrka, zmieniony i ciekawe czy wyjdzie w następnym meczu w podstawowej 11. Swoją drogą ciekawe jak tam traktują puchar, czy to mniejsza mobilizacja czy jednak podchodzą poważnie do tych rozgrywek.

mitmichael 27.01.2011 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1041887)
Głowa ma papiery niesamowite na granie, niestety oprócz tych papierów trzeba mieć też zdrowie. Niestety Arek niczym ze szkła jak Nowak z Bełchatowa. W kontekście kadry podzielam zdanie innowiercy powyżej.

Co do Brożków, na plus na pewno Paweł bo cały mecz zagrał i dograł asystę, co do Piotrka, zmieniony i ciekawe czy wyjdzie w następnym meczu w podstawowej 11. Swoją drogą ciekawe jak tam traktują puchar, czy to mniejsza mobilizacja czy jednak podchodzą poważnie do tych rozgrywek.

Trabzonspor nie wystawil najmocniejszego skladu a Besiktas tak wiec chyba bardziej na tym pucharze zalezało pilkarzom ze Stambułu. Arek do tych kontuzji to na prawde ma zezowate szczescie. Co nie wroci i nie zagra to znowu pauzuje. I wszystko to sie dzieje jak dostal powolanie do kadry. A tak chcialem zobaczyc Arka w reprezentacji - teraz bedzie z tym problem.

HEDu 27.01.2011 11:45

Beskistas zajmuje odległe miejsce w lidze więc skupiają się na pucharze. Brożkowie dostali szanse bo grali rezerwami.

Marszałek 27.01.2011 11:48

Brożek idelanie nadaje się na takiego chłopa co dogra właśnie w taki sposób jak zrobił to w ostatnim meczu. Gorzej jak jemu będą dogrywać a on będzie musiał strzelać:)

mitmichael 27.01.2011 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1041977)
Brożek idelanie nadaje się na takiego chłopa co dogra właśnie w taki sposób jak zrobił to w ostatnim meczu. Gorzej jak jemu będą dogrywać a on będzie musiał strzelać:)

Ale jak mial patent na Legie i co mecz strzelał im gola a czasami nawet 2 to sie cieszyłes prawda? :)

Feniks1983 27.01.2011 12:53

Co do Glowy, to po tym jak Jego kariera "rozwija" sie w Trabzonie to uwazam ze Jego sprzedaz to bylo jednak bardzo dobre posuniecie. On faktycznie zaczyna byc jak Nowak z Belchatowa czy wczesniej Bak Jacek. Otworzysz lodowke i juz jest chory a jak dotkniesz mocniej to kontuzja. Nie zycze mu zle i mam nadzieje ze karta sie mu jednak odmieni ale poki co tak to wyglada dla mnie...

_ukoL 27.01.2011 13:27

Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, a na pewno nie oszuka się organizmu. Arek zawsze z kontuzjami się borykał mimo niezaprzeczalnie bardzo dużego jak na polskie warunki talentu. Szkoda, bo ma umiejętności by kopać w takim Trabzonsporze z powodzeniem kilka sezonów.

piter86 28.01.2011 10:43

Wywiad z Kokoszką.

http://www.futbol.pl/artykul/99954.html

Silvestro 28.01.2011 19:04

"Kamil Kosowski w tarapatach"

Jak podaje Futbol news - zaległości Apollonu Limassol w stosunku do Kamila Kosowskiego sięgają czterech miesięcy. Piłkarz wylądował w rezerwach, a klub nie chce zgodzić się na rozwiązanie kontraktu. Do tego wściekli są na niego kibice. Dlatego zawodnik zdecydował się wystosować list otwarty do mediów.

- W związku z ostatnimi wydarzeniami, które miały miejsce między mną a działaczami Apollonu, jak również telefonicznymi groźbami, chciałbym przedstawić, jak naprawdę wszystko wyglądało, by udziałowcy klubu poznali prawdę - pisze były reprezentant Polski.

- 14 stycznia otrzymałem pismo, informujące mnie, że zostaję przesunięty do drużyny U-21. Wynikało to z tego, że dwa dni wcześniej miałem nieoficjalną propozycję znacznej obniżki zarobków. Została ona przeze mnie odrzucona, ponieważ klub w dalszym ciągu ma wobec mnie poważne zaległości. Nie miałem szans z nikim o tym porozmawiać, wielu rzeczy dowiadywałem się z mediów - nie ukrywa Kosowski.

Polski piłkarz deklaruje, że jest gotów na negocjacje. - Najpierw jednak musimy ustalić, co ze spłatą długu klubu wobec mnie, który sięga czterech miesięcy - podkreśla zawodnik. Ma również inne pretensje do klubu. - Komentarze działaczy na łamach prasy powodują złość kibiców w stosunku do mnie. Takie nieprawdziwe wypowiedzi są niedopuszczalne. Przez 15 lat mojej kariery nie miałem problemów z fanami drużyn, w których grałem. Podobnie moje stosunki z kolegami z drużyny oraz trenerem układały się znakomicie - przyznaje Kosowski.

herkules 28.01.2011 19:11

http://i56.tinypic.com/5d6yio.jpg

wislak68 28.01.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Silvestro (Post 1042994)
"Kamil Kosowski w tarapatach"

Jak podaje Futbol news - zaległości Apollonu Limassol w stosunku do Kamila Kosowskiego sięgają czterech miesięcy. Piłkarz wylądował w rezerwach, a klub nie chce zgodzić się na rozwiązanie kontraktu. Do tego wściekli są na niego kibice. Dlatego zawodnik zdecydował się wystosować list otwarty do mediów.

- W związku z ostatnimi wydarzeniami, które miały miejsce między mną a działaczami Apollonu, jak również telefonicznymi groźbami, chciałbym przedstawić, jak naprawdę wszystko wyglądało, by udziałowcy klubu poznali prawdę - pisze były reprezentant Polski.

- 14 stycznia otrzymałem pismo, informujące mnie, że zostaję przesunięty do drużyny U-21. Wynikało to z tego, że dwa dni wcześniej miałem nieoficjalną propozycję znacznej obniżki zarobków. Została ona przeze mnie odrzucona, ponieważ klub w dalszym ciągu ma wobec mnie poważne zaległości. Nie miałem szans z nikim o tym porozmawiać, wielu rzeczy dowiadywałem się z mediów - nie ukrywa Kosowski.

Polski piłkarz deklaruje, że jest gotów na negocjacje. - Najpierw jednak musimy ustalić, co ze spłatą długu klubu wobec mnie, który sięga czterech miesięcy - podkreśla zawodnik. Ma również inne pretensje do klubu. - Komentarze działaczy na łamach prasy powodują złość kibiców w stosunku do mnie. Takie nieprawdziwe wypowiedzi są niedopuszczalne. Przez 15 lat mojej kariery nie miałem problemów z fanami drużyn, w których grałem. Podobnie moje stosunki z kolegami z drużyny oraz trenerem układały się znakomicie - przyznaje Kosowski.

Nie chciałbym być złym prorokiem ale coś czuję że już niedługo podobne listy będzie musiało pisać co najmniej kilku z pośród polskich piłkarzy którzy z taką ochotą wybierali się ostatnio do Turcji.

MatMario 28.01.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1043000)
Nie chciałbym być złym prorokiem ale coś czuję że już niedługo podobne listy będzie musiało pisać co najmniej kilku z pośród polskich piłkarzy którzy z taką ochotą wybierali się ostatnio do Turcji.

http://www.youtube.com/watch?v=AQ7KUH_aSTA

Można liczyć na Pawełka że dokręci drugą część po "daj kamienia"

Marcinnno 28.01.2011 23:22

Rozmowa z Pawłem Brożkiem :) http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

mitmichael 29.01.2011 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1043150)

Przynajmniej wiadomo, ze z Arkiem jest wszystko OK i bedzie mogł zagrac w kolejnym meczu. Za duzo juz miał tych przerw w grze.

Marszałek 29.01.2011 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1043000)

Taki ich urok. Nie od dziś funkcjonuje powiedzenie,nikt ci nie da tyle co Turek?/Grek obieca.:)

polska.mysl.szkoleniowa 29.01.2011 12:38

Ja nigdy nie byłem wielkim fanem Kosy, ale nie wiem, czy by się nam nie przydał. Przydałby?

filemon 29.01.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1043302)
Ja nigdy nie byłem wielkim fanem Kosy, ale nie wiem, czy by się nam nie przydał. Przydałby?

IMHO tak.
Przypomnijmy sobie jak ciągnął zespół za Skorży. I niech nikt mi nie wmówi, że jest stary, więc beznadziejny. Wtedy też, gdy wracał, była taka gadanina, a że za stary, a że się nie sprawdził gdzieśtam. Wg mnie by się przydał. Na pewno duuuuuużo bardziej niż Łobo, Jirsak i Kowalski razem wzięci :rotfl:

Jagul 29.01.2011 22:55

Kosowski przydałby się Wiśle mentalnie. Kiedy grał w Wiśle za czasów Skorży nie przypominam sobie machania łapami i wydzierania ryja na partnerów. Kiedy odszedł od razu się to stało widoczne. A te legendy, że u niego na grillu skład na mecz był ustalany to już w ogóle :D

MłodePokolenie 31.01.2011 00:39

Arek Głowacki we wczorajszym meczu z Fenerbahce Stambuł został ukarany czerwoną kartka.

Lysy 31.01.2011 07:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1043563)
Kosowski przydałby się Wiśle mentalnie

Zarówno mentalnie i jako wzmocnienie skrzydeł których obecnie nie posiadamy. Kosowski dał nam tyle wspaniałych chwil swoimi asystami i golami dla Wisły, fajnie jakby prezes się zrewanżował i wyciągnął do niego pomocną dłoń w tej trudnej dla niego sytuacji.

buczo1985 31.01.2011 08:56

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Skorża jednak ma jaja :D

_ukoL 31.01.2011 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1044435)
Zarówno mentalnie i jako wzmocnienie skrzydeł których obecnie nie posiadamy. Kosowski dał nam tyle wspaniałych chwil swoimi asystami i golami dla Wisły, fajnie jakby prezes się zrewanżował i wyciągnął do niego pomocną dłoń w tej trudnej dla niego sytuacji.

Uważasz, że prawie 34 letni piłkarz byłby wzmocnieniem Wisły Kraków? Tym bardziej na pozycji skrzydłowego. Chociaż w przeszłości dał wiele trzeba iść do przodu i skończyć z pomysłami "wielkich" powrotów, bo to nic nie da. W przypadku "Kosy" to byłoby to już trzecie wejście do tej samej rzeki - co uważam za totalną głupotę.

Lysy 31.01.2011 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1044456)
Uważasz, że prawie 34 letni piłkarz byłby wzmocnieniem Wisły Kraków? Tym bardziej na pozycji skrzydłowego.

Jak najbardziej. Uważam , że pomimo wieku dałby Wiśle więcej niż wszyscy nasi obecni "skrzydłowi" razem wzięci.

wroobel88 31.01.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1044601)
Jak najbardziej. Uważam , że pomimo wieku dałby Wiśle więcej niż wszyscy nasi obecni "skrzydłowi" razem wzięci.

no tak, co ten Kirm robi w Wiśle ...

stalsanok1946 31.01.2011 16:28

W Turcji naśmiewają się z...Pawła Brożka. Jakoś kibice się do niego zniechęcili, nawet im nic złego nie zrobił. Sprawa nawet została nagłośniona w mediach. Kibice Trabzonsporu byli przeciwni sprowadzeniu braci do miasta znad Bosforu. Nawet powstał filmik "upamiętniający" popisy strzeleckie Pawła.

http://www.youtube.com/watch?v=-7n7EZk5Kf0&feature=fvst

K4millo 31.01.2011 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1044697)
W Turcji naśmiewają się z...Pawła Brożka. Jakoś kibice się do niego zniechęcili, nawet im nic złego nie zrobił. Sprawa nawet została nagłośniona w mediach. Kibice Trabzonsporu byli przeciwni sprowadzeniu braci do miasta znad Bosforu. Nawet powstał filmik "upamiętniający" popisy strzeleckie Pawła.

http://www.youtube.com/watch?v=-7n7EZk5Kf0&feature=fvst

Ten filmik to zrobił jakiś lamus z Polski 5 lat temu, a nie Turcy.

stalsanok1946 31.01.2011 18:20

10 styczeń 2011, nie wydaje mi się, że to data sprzed 5 lat, ale rozumiem Cię - nie każdy przecież posiada kalendarz gregoriański. Druga sprawa jest taka, że nieważne kto zrobił ten filmik, ważne jak kibice Trabzonu odnoszą się do "naszego" Brozia.

RAFi89 31.01.2011 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1044809)
10 styczeń 2011, nie wydaje mi się, że to data sprzed 5 lat, ale rozumiem Cię - nie każdy przecież posiada kalendarz gregoriański. Druga sprawa jest taka, że nieważne kto zrobił ten filmik, ważne jak kibice Trabzonu odnoszą się do "naszego" Brozia.

http://www.youtube.com/watch?v=pHXhz...eature=related
6 kwiecień 2007

stalsanok1946 31.01.2011 18:46

Wybacz, ale polacy nie bawią się w języku tureckim i nie piszą 30 innych komentarzy po turecku określających słabą grę Pawła Brożka. Wytykanie błędów to na www.plotek.pl.

albert02 31.01.2011 18:53

Skoro jestes obeznany w temacie to moze bys nam kilka komentarzy przetlumaczyl? Pewnie nie tylko ja jestem ciekaw co tam Turcy wypisuja.

FraMat 31.01.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1044697)
W Turcji naśmiewają się z...Pawła Brożka. Jakoś kibice się do niego zniechęcili, nawet im nic złego nie zrobił. Sprawa nawet została nagłośniona w mediach. Kibice Trabzonsporu byli przeciwni sprowadzeniu braci do miasta znad Bosforu.

Z tego, co się orientuję to Trabzon, miasto, do ktorego sprowadzono Brożków leży jakieś tysiąc kilometrów od Bosforu.

(Bosfor - cieśnina łącząca Morze Czarne z Morzem Marmara - nad tą cieśniną leży Stambuł
Trabzon - miasto nad Morzem Czarnym - niedaleko Gruzji i Armenii)

Rozumiem, że kibice Trabzonsporu nie chcieli Brożków w Galatasaray
:lol:

RAFi89 31.01.2011 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1044834)
Wybacz, ale polacy nie bawią się w języku tureckim i nie piszą 30 innych komentarzy po turecku określających słabą grę Pawła Brożka. Wytykanie błędów to na www.plotek.pl.

Chodziło mi o to że to nie Turcy stworzyli ten filmik.

WioReXXX 31.01.2011 19:19

Swoją drogą, większość tutaj była bliska samobójstwa, kiedy dowiedzieliśmy się, że Brożek odchodzi. A gdyby do nas przychodził napastnik za 2 mln euro z takim filmikiem na youtubie i do tego jeszcze z 4 golami z gry w "tragicznej" (zwracam uwagę na cudzysłów) polskiej lidze to chyba bylibyśmy świadkami pierwszego zabójstwa dyrektora sportowego w Polsce. :)

JrQ- 31.01.2011 19:28

no i co z tego, że jakieś tam pół mózgi nie chcą Brożka, ale że od razu wszyscy kibice?
u nas też na forum są idioci, co wyśmiewają się z Meliksona, a to nie znaczy, że ten jest cienki

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl