Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

sambo 04.08.2009 20:13

Uważajcie na to co mówicie - owszem - możecie powiedzieć ty ch**u,

można powiedzieć - po***u jeden, jak również pijaku, ćpunie i wariacie

natomist... jeżeli powcie ty ....... - to dostaniecie 15 tysiaków http://wiadomosci.onet.pl/2020353,11,item.html

KATASTROFALNA WIADOMOŚĆ DLA WYKSZTAŁCIUCHA

http://fakty.interia.pl/polska/news/...hy-pis,1348272

Mareq 04.08.2009 23:34

Cytat:

ty ch**u,

można powiedzieć - po***u jeden, jak również pijaku, ćpunie i wariacie

To ciekawa koncepcja ;)
To znaczy powiedzieć można wszystlko , ale wydaje mi się , że jeżeli ktoś zwórci się do kogoś per ,,ty ch**u"' to sąd nie będzie miał wątpliwość , że zostały naruszone dobra osobiste powoda .
Pytanie należy zadać , czy ,,ty ch**u'' jest równie oceniane jak ,,ty pe***e (;))'' jeżeli chodzi o wymiar zadośćuczynienia ?
Tylko , że to nie zależy wyłącznie od użytego słowa a na temat przywołanej przez Ciebie sprawy mamy dosyć zamgloną wiedzę.

sambo 05.08.2009 17:13

Kiedy przed laty znalazłem się w Gdańsku to w tramwaju natrafiłem na bardzo aroganckiego i niemiłego kanara

Kanar ten był tak chamski wobec mnie, że pewien żul powiedział do mnie - "dajże mu pan w zęby - zapłacisz w sądzie 150 czyli tyle ile kara a przynajmniej bedziesz miał pan satysfakcję".

No i teraz pojawia sie kwestia wspomnianego przez Ciebie zadośćuczynienia - w swojej karierze miałem sytuacje, kiedy za powiedzenie "ty k**o stara" sąd przywalił 1 500 zł - w przypadku pedała kwota ta jest 10 razy większa.

Tu należałoby sie więc zastanowic, gdzie sie kończy satysfakcja a gdzie zaczyna buchalteria

Tu mamy dowód na to, że żyjemy w kraju rządzonych przez właściwych ludzi - NOWY PODATEK OD NAJMU - jest on nowy - bo wynosi przecież 8,5%.

A 10 lat temu ile wynosił ów podatek? Tak tak 8,5% - to jest nowy krok w tym aby Polska rosła w siłę a ludzie żyli dostatniej.

Nowa forma propagandy której mogliby sie uczyć jej ojcowie

http://biznes.interia.pl/news/nowy-p...ynajmu,1348453

pan_premier 06.08.2009 13:09

http://politbiuro.gazeta.pl/politbiu...omofobem_.html
wyborcza nie odróżnia pedofila od pedała :lol:

Biedroń sie obrazi

AYALA 09.08.2009 12:47

W Rosji powstaja teledyski o dzielnym Putinie do którego wzdychaja kobiety bo nie pije i jest wysportowany
http://www.youtube.com/watch?v=_OFOPd6pgjI&eurl=http%3A%2F%2Fvideo%2Egoog le%2Epl%2Fvideosearch%3Fhl%3Dpl%26rls%3Dcom%2Emicr osoft%3Apl%26um%3D1%26q%3Dputin%26ndsp%3D18%26ie%3 DUTF%2D8%26sa%3DN%26tab%3Div&feature=player_embedd ed

Nie wiem czy w naszym kraju by sie nie przydał taki ktoś jak Putin żeby zrobił porządek z tymi aferzystami i bałaganem bo Kaczka sobie nie radzi.

qazwsx123 09.08.2009 17:50

A co ma prezydent do rządzenia ? Prezydent pełni funkcję reprezentatywną. Swoje pretensje kieruj do koalicji PO-PSL na która zapewne głosowałeś i widzisz skutki jej rządzenia ;)

El'kabat 09.08.2009 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qazwsx123 (Post 776284)
A co ma prezydent do rządzenia ? Prezydent pełni funkcję reprezentatywną. Swoje pretensje kieruj do koalicji PO-PSL na która zapewne głosowałeś i widzisz skutki jej rządzenia ;)

No tak,ale postaw Kaczynskiego obok Putina. Putin facet z krwi i kości, a to nasze to taka lebioda liliput,na ktorego nawet jak sie patrzy to juz chce sie smiac..

kacap 09.08.2009 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 776324)
No tak,ale postaw Kaczynskiego obok Putina. Putin facet z krwi i kości, a to nasze to taka lebioda liliput,na ktorego nawet jak sie patrzy to juz chce sie smiac..

na dodatek ' nasz ' więcej charczy niż gada.
a Putin ma prezencje. Poza tym Ruscy lubią, ze łzami wspominają poprzedni ustrój, a Putin jako były Agent KGB, to dla nich " człowiek z ludu "

Jestem ciekaw czy J.Kwaśniewska jeśli będzie kandydowała, to czy wygra w 1 rundzie :D

Zbyychu 09.08.2009 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qazwsx123 (Post 776284)

Reprezentacyjna, nie reprezentatywną.
I, gwoli ścisłości, prezydent jest jednym z dwóch ogniw wladzy wykonawczej, więc w niektórych wypadkach też ma to i owo do powiedzenia.

wislak68 09.08.2009 22:22

Sie kolegom poczucie humoru wysubtelniło...:>

qazwsx123 09.08.2009 22:47

A poza tym w swoje gniazdo się nie pluje. W Rosji w większości są ludzie niewykształceni, niedouczeniu i mało inteligentni i dziwnym wyczuciu historii. Dlatego ulegają marketingowi politycznemu i lecą na wygląd a nie poglądy(o ile tam można mieć inne poglądy od oficjalnie tam rządzących). Jak widać Nam to też zaczyna się udzielać. Może w następnych wyborach będzie startował jakiś ,,Ken'' to na niego zapewne zagłosujecie a teraz proszę o uszanowanie Pana Prezydenta, który został wybrany w demokratycznych wyborach i należy mu się odpowiedni szacunek do roli jaką wykonuje.
Wszystkich można krytykować ale w pewien merytoryczny sposób poparty dowodami bo jak na razie to co niektórzy prezentują niższy poziom od Pana Szymona Majewskiego w jego show, bo tam to jest śmieszne tutaj żenujące.

AYALA 10.08.2009 10:05

prezydent powinien też dawac przykład społeczeństwu jak zdrowo życ (np premier Donek grywa w piłke a Putin to dżudoka )miec sportowa sylwetke. A Kaczka ? Wiem ze sama prezencja czy wygląd to nie jest wszytsko ale napewno ma niebagatelne znaczenie.

qazwsx123 10.08.2009 11:19

Hitler był niski i chory a zawojował Europę
Churchill był narkomanem i był gruby a sprzedał nas Ruską
Napoleon był niski i brzydki a podbił prawie całą Europę
Wałęsa jest gruby i niewysportowany w jest ikoną upadku komunizmu w Europie
Stalin był zdeformowany i odrażający a cały świat się przed nim trząsł
Kwaśniewski jest gruby, nosi soczewki i ma brzydką twarz i jest alkoholikiem a zrujnował Polskę

Może brałeś przykład z polityków SLD jak przez 8 lat rządzili w Polsce i zacząłeś kraść ?
Albo defraudowałeś pieniądze w swojej firmie ?
Może zatrudniałeś na stanowiska państwowe ludzi ze swojej rodziny ?

O jakich ty mi przykładach kurfa piszesz ? To, że premier gra w piłkę obchodzi mnie tyle co śnieg zeszłej zimy i pewnie nie tylko mnie.
Zgadzam się z tym, że politycy powinni dawać przykład społeczeństwu ale od przykładów to sobie znajdź kogoś innego. Oni powinni robić wszystko by Nam żyło się lepiej a nie te ciągłe bajeczki bez pokrycia.

wislak68 10.08.2009 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 776553)
prezydent powinien też dawac przykład społeczeństwu jak zdrowo życ (np premier Donek grywa w piłke a Putin to dżudoka )miec sportowa sylwetke. A Kaczka ? Wiem ze sama prezencja czy wygląd to nie jest wszytsko ale napewno ma niebagatelne znaczenie.

W takim razie proponuje na prezydenta Pudziana. Ten to dopiero ma sylwetkę. Putin wymięka.

sambo 10.08.2009 21:19

wiślaku - hallo! Jeszcze nie zauważyłeś, że żyjemy w epoce pisma obrazkowego?

qazwx tu podawał przykłady Hitlera i Stalina - otóż podejrzewam, że dziś Hitler albo Stalin oscylowaliby w granicach błędu statystycznego

cpc 12.08.2009 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 776141)

Nie wiem czy w naszym kraju by sie nie przydał taki ktoś jak Putin żeby zrobił porządek z tymi aferzystami i bałaganem bo Kaczka sobie nie radzi.

nie radzi sobie z Tuskiem, ktorego partia i jej wszystkie poprzednie wcielenia kojarzy sie jednoznacznie z aferzystami i bałaganem

Inna sprawa, ze gdyby nawet premierem byl nadal brat Prezydenta to podejrzewam, ze nie duzo by sie zmienilo, w koncu jak ma sie za doradce pana Bugaja to lepiej nie oczekiwac cudow :lol:

Ale zgadzam sie, Polsce przydalby sie krol z prawdziwego zdarzenia, bo w koncu w Rosji demokracja w sumie nie obowiazuje, a przynajmniej nie jest problemem dla Putina :-)

AYALA 14.08.2009 07:47

ten temat o Olewnikach ciągnie sie jak Moda na Sukces.Czekam tylko aż jakiegoś polityka zapuszkują albo założy sobie pentle na szyje.

Gwiaździsty 16.08.2009 17:38

Sierpień się kończy. Urlopy, wakacje, a chłoPOki nie próżnują:
Cytat:

Dzierżawa dla kolegi ministra Grada

Spółka związana z przyjacielem ministra Aleksandra Grada dostała w dzierżawę atrakcyjny obiekt sportowy na Podhalu. A dostała go od skarbu państwa, którym zawiaduje Aleksander Grad - informuje "Newsweek".

Podlegająca Gradowi spółka Zespół Elektrowni Wodnych (ZEW) zarządza słynnym zalewem czorsztyńskim. To jedno z najbardziej malowniczych miejsc w Polsce, a zarazem rentowna firma energetyczna.

Gdy po wyborach rozpoczęło się przejmowanie spółki przez ludzi Platformy, prezesem został Grzegorz Podlewski, szef koła PO w Tychach. Czemu? W rozmowie z „Newsweekiem” minister Grad stwierdził, że zależało mu, by prezesem ZEW był ktoś spoza „układów podhalańskich”. Padło na swego — okazuje się, że Podlewski był kiedyś pełnomocnikiem spółki Agemark, której głównym udziałowcem jest Niemiec Paul Rogler. O tej firmie było ostatnio głośno — jest ona właścicielem podkrakowskiej willi, w której za darmo mieszka rzecznik rządu Paweł Graś.

Podlewski szybko wziął się do pracy. Część majątku ZEW wynajął firmie związanej z przyjacielem ministra Grada. Otóż do ZEW — obok tamy — należą także malowniczo położone tereny turystyczne. Jest tam m.in. oświetlony stok narciarski z wyciągami. Przez ostatnie lata wyciąg obsługiwała spółka dwóch pracowników ZEW. Prezes Podlewski podjął jednak decyzję o wydzierżawieniu wyciągów firmie Czorsztynski, której wieloletnim udziałowcem i członkiem rady nadzorczej był Franciszek Gryboś, bliski kolega Grada od czasu studiów. Gryboś to także główny biznesowy partner rodziny Gradów. Jest udziałowcem i prezesem potężnej firmy geodezyjnej MGGP, w której udziały ma równocześnie żona ministra — Małgorzata Grad.

Jak ustalił „Newsweek” Gryboś i inni szefowie MGGP to główni sponsorzy kampanii wyborczych Aleksandra Grada.

Aby żyło się lepiej ! Hej

Boomcha 18.08.2009 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 764264)
No i klops :(

No właśnie klops. Bo wielkość miast to sprawa względna. Przy Nowym Jorku czy San Paulo Warszawa to bardzo małe miasto.

1q2 18.08.2009 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 776141)

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę że Rasija to najbardziej mafijny/korupcyjny kraj na świecie.Tyle że tam są proste zasady - Mafią są rządzący i każdy niższy szczebel jakiejkolwiek władzy opłaca się wyższemu;)
Jest w tym logika tyle że ja już wole nasze piekiełko.

Boomcha 20.08.2009 22:55

Nie ma sensu roztrząsać, dlaczego inwestor nie wpłacił pieniędzy, bo tylko on to może wiedzieć

Sławomir Nitras w „Fakcie”, europoseł PO o tym, że katarski inwestor nie zapłacił w przewidzianym terminie za polskie stocznie, Rzeczpospolita

shad 27.08.2009 22:38

http://komitet3909.salon24.pl/

Cytat:

OŚWIADCZENIE KOMITETU 39.09

1 września do Polski przyjeżdża pan premier Federacji Rosyjskiej Władimir Putin. Został zaproszony na obchody 70. rocznicy wybuchu II Wojny Światowej. Jego obecność w naszym kraju tego dnia jest zdumiewająca.

Rosja do dziś nie rozliczyła się ze swego udziału w rozpętaniu najtragiczniejszej wojny w dziejach ludzkości. Rosyjskie media bez żadnej reakcji władz prowadzą kłamliwą kampanię, wypaczającą sens wydarzeń z 1939 roku i jego następstw. Do dziś żyją w Europie ofiary zbrodniczej polityki sowieckiej, które nie otrzymały żadnego zadośćuczynienia – tak materialnego, jak i moralnego.

Dzisiejsza Rosja nie wyciągnęła wniosków z historii, czego następstwem jest kontynuacja jej agresywnej i imperialnej polityki wobec sąsiednich narodów. Dlatego podczas wizyty Władimira Putina konieczne jest przedstawienie rzeczywistej roli Rosji w II Wojnie Światowej.

Obywatelska inicjatywa Komitet 39’09 jest porozumieniem rozmaitych środowisk skupiających ludzi, dla których najważniejszą wartością jest prawda. 1 września 2009 roku w Warszawie spotkamy się, by przypomnieć o tym, że w 1939 roku sowiecka Rosja była agresorem równie groźnym i brutalnym, jak nazistowskie Niemcy.

Komitet 39’09

Kontakt: [email protected]

tel. 781-596-534

Stowarzyszenie Solidarni z Gruzją

Inicjatywa Wolna Białoruś

Komitet Katyński

Warszawski Klub „Gazety Polskiej”

Komitet World Solidarity

Komitet Wolny Kaukaz

Akcja Alternatywna „Naszość”

David Gamtsemlidze – Prezes Diaspory Gruzińskiej w Polsce

niepoprawni.pl

Stowarzyszenie "Solidarność Walcząca - Oddział Warszawa"

blogpress.pl

Automiczny Wydział Wschodni Solidarności Walczącej

Zwiazek Więźniów Politycznych Okresu Stanu Wojennego w Australii

Stowarzyszenie Działaczy Niepodległościowych "Nieprzejednani"

Opolskie Stowarzyszenie Pamięci Narodowej
Myślę, że warto wejść na stronę i kliknąć "wykop".

sambo 28.08.2009 10:57

Słuchajcie forumowicze -

jeśli więzień aresztant lub inny związany z kpk po ciemnej stronie mocy ma wyższe wykształcenie - to wykorzystanie takiego aparatu podsłuchującego jak ów aresztant czy więzień nie ma nic wspólnego z dyktafonem Ziobry, mało tego jest przez wzgląd na owe wykształcenie bardziej wiarygodny niż szmery w dyktafonie

Jednym słowem - wykształcony więzień - dumą polskiego systemu penitencjarnego, sądowego i najwyższym wytworem społeczeństwa

http://wyborcza.pl/1,75248,6973358,M...ac_Blide_.html

Mowa oczywiście o "Aresztant Ryszard O. (50 lat, wyższe wykształcenie, nauczyciel, przestępca gospodarczy) " - jak podaje nasza niezłomna gazeta

1q2 29.08.2009 00:34

A ten dalej na etapie 'przemów do narodu'.Weź chłopie zapodaj sobie jakieś porządne krzesełko , ustaw się tym na rynku i przywróć do życia starożytny hyde park - marnujesz się tu a i słuchaczy niewiele.

Mareq 29.08.2009 20:35

A ofensywa propagandowa moskali trwa w najlepsze.
Dziś możemy się dowiedzieć , że Beck był niemieckim agentem.
Ciekawy jestem tylko celów tej agresji .
Wprowadzenie odpowiedniego kontekstu do poniedziałkowego przemówienia Putina ?
Sprowokowanie prezydenta do ostrzejszego wystąpienia i przedstawienie najwyższych władz Polski jako zatwardziałych rusofobów ?
Amortyzowanie wśród rosyjskiej opinii publicznej niezbyt korzystnej dla Rosji dyskusji(która w najbliżych dniach powinna przybrać na sile) o jej działaniach , szczególnie w sierpniu i wrześniu 39r ?
Może połączenie celów krótkoterminowych z długoterminowymi
Minister Rotfeld wspomniał coś o ludziach niechętnych Polsce , ale jak dla mnie jest oczywistym , że cała akcja jest z góry kontrolowana przez tego , który w Rosji jest najważniejszy .

shad 29.08.2009 21:54

Oleksy w TVN 24 twierdził, że zamieszczenie tej informacji na stronie ruskiego wywiadu nie powinno powodować reakcji Polski, bo to taka debata ogólna, kumedia!

Plan Rosji jest prosty, ofensywa propagandowa i oczernienie Polski, takie ogólne, zaplanowane na długi dystans. A Tusk, zamiast wykupić na 17 września w CNN pasmo gdzie by się puszczało radosne przywitanie SSmanów z z oficerami Krasnej Armii na tle wojsk obu państw, choćby spod Brześcia, takich zdjęć są tysiące. No, ale siedzimy cicho, żeby nam gazu nie odcięli.

wisl@k_TS 29.08.2009 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 786697)
No, ale siedzimy cicho, żeby nam gazu nie odcięli.

I to jest najbardziej wkurzające. W moim mniemaniu brak jakiejkolwiek reakcji rządu będzie wielką kompromitacją Tuska. Bohater dzisiejszej akcji propagandowej Rosjan, Józef Beck wygłosił kiedyś takie piękne słowa o honorze za wszelką ceną. Dla mnie idealnie pasują do obecnej sytuacji i ciszy ze stron polskiego MSZ.

wislak68 30.08.2009 00:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 786734)
I to jest najbardziej wkurzające. W moim mniemaniu brak jakiejkolwiek reakcji rządu będzie wielką kompromitacją Tuska. Bohater dzisiejszej akcji propagandowej Rosjan, Józef Beck wygłosił kiedyś takie piękne słowa o honorze za wszelką ceną. Dla mnie idealnie pasują do obecnej sytuacji i ciszy ze stron polskiego MSZ.

Nie chciałbym być złośliwy ale jak wyobrażasz sobie wystąpienie Tuska na temat honoru? Przecież to nawet największy ponurak spadłby ze stołka ze śmiechu.
A tak w ogóle to właśnie konsumujemy efekt okresu dwuletniej już prawie polityki zagranicznej realizowanej przez tandem Tusk-Sikorski. Jak to wygląda każdy widzi.

Romy S. 30.08.2009 00:59

Jakoś rok temu:

Cytat:

Działania sił zbrojnych Federacji Rosyjskiej na terytorium Południowej Osetii są sprzeczne z prawem międzynarodowym, są w istocie aktem agresji - oświadczył w sobotę po południu prezydent Lech Kaczyński.
dało się bohatera strugać i potem pod przykrywką USA rajd za nasze pieniądze robić ?

Teraz bo Putin i jego banda nam po odciskach depczą, by nie mówić iż co dzień policzek wymierzają, to już takiej odwagi nie ma u Prezydenta ( przecież Barack dupy nie nadstawi, a interesu w popieraniu prawdy tym razem nie ma )

Najprościej to się licytować czy Sikorski z Tuskiem be czy może Kaczyński, a Polska ...

... kogo tu obchodzi Polska, byle igrzyska były.

wislak68 30.08.2009 01:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 786748)
Jakoś rok temu:

dało się bohatera strugać i potem pod przykrywką USA rajd za nasze pieniądze robić ?

Teraz bo Putin i jego banda nam po odciskach depczą, by nie mówić iż co dzień policzek wymierzają, to już takiej odwagi nie ma u Prezydenta ( przecież Barack dupy nie nadstawi, a interesu w popieraniu prawdy tym razem nie ma )

Najprościej to się licytować czy Sikorski z Tuskiem be czy może Kaczyński, a Polska ...

... kogo tu obchodzi Polska, byle igrzyska były.

To przypomnij mi ociec jak to obecny marszałek sejmu skomentował działania prezydenta w Gruzji. I w tym kontekście postaraj się wyobrazić sobie co by się działo w mediach gdyby prezydent spróbował coś komentować przed wizytą Putina.
Problemem Polski nie jest licytacja. Problemem Polski jest Sikorski z Tuskiem.

PS: A to jak to nazywasz "struganie bohatera" i "rajd" przyczyniło się w dużym stopniu do powstrzymania przez ostatnich 12 miesięcy ekspansji moskiewskiej na Kaukazie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl