![]() |
Wracajac do meczu Legii to dla mnie to jest niepojete, ze graja najwazniejszy mecz w sezonie i nie sa przygotowani na 100%, a trener jeszcze otwarcie o tym mowi. Moze trzeba bylo skrocic okres wygrzewania tylkow na Malediwach i rozpoczac przygotwania wczesniej tak zeby forma byla na czas. Czasy sie zmienily, dawniej puchary zaczynalismy w sierpniu ale teraz jestesmy w dupie i trzeba sie dostosowac do nowych okolicznosci. Moze nawet liga powinna startowac wczesniej tak jak austriacka zeby nie byl glupich tlumaczen. Najpierw sie kluby zabijaja o awans do pucharow, a jak przychodzi co do czego to terminy nie pasuja.
|
Cytat:
|
Dlaczego Legia nie poniosla zadnej kary za zeszloroczne Wilno(ich wewnetrze protesty i zakazy mnie nie obchodza).Najpierw mowilo sie o zawieszeniu nawet na 5 lat ,potem o 2 a ci graja sobie w najlepsze juz w tym roku.
Pisze bo ciekaw jestem jakie Wisla poniosla by konsekwencje ,w moim przekonaniu na pewno w tym roku w pucharach by nas nie bylo. |
Złozyli odwołanie ktore zostalo rozważone i przyjete. To juz bylo wiadomo jakies pol roku
|
w zawieszeniu
czyli jak coś teraz zrobią to zostaną wyrzuceni na 5 lat czy ile oni tam dostali.. |
zostaną wywaleni na 2 lata, potem zawieszenie na pięć.
|
Cytat:
Cytat:
|
Prosta sprawa UEFA dzieli pilkarska europe na :(bogaci) MY i (biedni) oni.
W przypadku Wisly byla wysoka kara bo : oni skrzywdzili NAS a w przypadku Legii : oni pobili sie miedzy soba Byl jeszcze trzeci przypadek gdy sedzia oberwal w glowe z trybun na meczu bogatej czesci Europy ( nie pamietam jakie kluby a oberwal sedzia Frisk) i kara bylo tylko kilka meczy bez publicznosci. I nie bylo tekstow o barbarzyncach stadionowych... I jeszcze cos do poczytania: http://rafalstec.blox.pl/2008/07/Leg...zi-utrata.html |
Wystarczy to, że niezatapialny Listuś powiedział, że pomoże Legii w uzyskaniu jak najmniejszego wymiaru kary...
Pamiętamy, że po incydencie z Miśkiem powiedział, że "nie wypada mu się wstawiać za Wisła, bo to jakby się wstawiał za Miśkiem"...Teraz nie wstawiał się za tymi ludźmi z Wilna, prawda? Ale szczerze mówiąc to już dawno mnie to nie rusza, nie interesuje mnie tak PZPN jak i Legia, przykro mi. |
A może tak zejdziemy z tematu protestu kibiców Legii na ziemię? Przecież wszyscy wiemy, że polskie kluby i polska reprezentacja potrafią się "spiąć" przeciwko silnemu przeciwnikowi (przeważnie gramy nieźle, nawet gdy przegrywamy, to nie dając plamy - i zapomnijmy tu o ostatnich mistrzostwach Europy), natomiast do rangi problemu urasta czasami koncentracja w obliczu przeciwnika z niższej półki. Dla naszego polskiego rozdmuchanego ego kluby z Austrii, Norwegii, Białorusi, Kazachstanu czy innych Gruzji to przez długie lata był przeciwnik niegodzien uwagi. I tu tkwi istota problemu - spinamy się tylko na "markowych" przeciwników, a tych teoretycznie słabszych olewamy. To jest przyczyna porażek - Valerenga czy Dinamo Tibilisi to zespoły, które przyjeżdżając powinny błagać o jak najniższy wymiar kary, a tymczasem oni się stawiają!
|
Cytat:
Przynanie przez klub miejsca do trzymania flag, dania hajsu na farbe to troche za malo zeby cokolwiek powstało. Najwazniejsza jest w tym wszystkim pasja, zajawa, poswiecanie czasu kosztem innych rzeczy. Cała Legia zawsze razem! z wyjatkami. |
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54...zo_lepiej.html
Ale dyletant. Ciekawe co powie jak za dwa tygodnie przyjadą zza Bugu z worem goli... Najlepszy tekst "Maciej Iwański też pierwszy raz grał" . Pierwszy raz w życiu? Biedak przeniósł się z malusieńkiego Lubina do WIELKIEGO klubu ,który trafił w I rundzie wstępnej pucharu UEFA na światowego potentata z Białorusi i strach spowodował totalny zanik umiejętności. Współczuć tylko tym piłkarzom trenerom i najbardziej kibicom. |
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,54...m_Beitaru.html
Jeśli Skorża jest 'zaskoczony' na dwa dni przed spotkaniem, to ja nie wróże zbyt dobrze karierze Wisły w pucharach w tym roku. Z wielu powodów. Just saying... |
Cytat:
Nie, to akurat zły przykład:lol: Przy okazji chciałbym przypomnieć, że to nie temat transferowy... |
Jeśli tak, to mógłby nie siać paniki :) Ale tak czy inaczej, ziarenko wątpliwości we mnie to zasiało.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawe skad oni wzieli 25 chlopa, ktorych zglosili do UEFA ? Pewnie jakis leszczy z ME dokoptowali, ktorzy i tak nie maja szans na gre. To rownie dobrze mogli kontuzjowanego Grzelaka zglosic.
|
Jedna osoba chętna na wyjazd Legii + 150 anonimowych:)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=1654f |
Ja mam tylko takie pytanie, z dupy ,nie przecze, ale nurtuje mnie to juz od 2 tygodni:)
Dlaczego we wszystkich mediach mowi sie Homel jak klub nazywa sie Gomel?? Dla potwierdzenia link z herbem.Mialem rok ruski w szkole, alfabetu sie nie nauczylem ale moja kobita co zdawala mature z niego ,mowi ze to G - zreszta na zagranicznych stronach tez pisane jest Gomel http://soccerway.com/teams/belarus/fc-gomel/ |
Gomel jest po rosyjsku. Po białorusku to FC Homel.
|
Cytat:
I jeszcze coś: Cytat:
Nie wygląda to dla Legii za dobrze ... |
Hahaha już to widzę, chyba że naprawdę Ci " kibice " mają już pusty przelot w głowach, nie chce myśleć co ich spotka jak na Białorusi zrobią rozruby widać ze Ci co piszą nie żyli w PRL i nie znają realiów reżimowych ...
|
Cytat:
dla lekkiego sprowokowania rozmowy tutaj i super expresie: Cytat:
|
Kijek oczywiście super ekspres należy zlac ciepłym moczem natomiast jeśli mam być szczery to avanti na białorusi to chyba najskuteczniejsza metoda ( o ile nie jedyna ) na pozbycie sie ITI. Oczywiście będzie to okupione dużymi stratam dla Was ale ma szansę powodzenia. Pytanie tylko czy warto? Na szczęście ja nie muszę sobie na nie odpowiadać. Nie zazdroszczę
|
Avanti na Bialorusi to moze byc skuteczna metoda na darmowe wakacje w ich 'domach odpoczynku':>
Jak bylem pewien ze Legia ten dwumecz wygra, bo ten caly Homel to w tym sezonie idzie na spotkanie 2 ligi ,to teraz na prawde nie wiem. Ogolnie to powodzenia;) |
Nie wątpie....ale w imię słusznej sprawy :>
|
Cytat:
No i kto teraz podskoczy... :rotfl: |
Cytat:
pamietaMY. Warszawa 1944 |
Legia powinna lekko pokonać Homel.Stawiam na skromne 1:0 dla (L) po bramce Iwańskiego.Lech ma już awans w kieszeni,a że gra u siebie to powinien stuknąć Chazar:) Coś czuje,że Lewandowski znowu błyśnie:)
Jakiekolwiek porażki byłyby kompromitacją. |
Po tym jak białoruski BATE-Borysów pokonał na wyjeździe Anderlecht 2-1 Urban ma już gotowe alibi w przypadku porażki Legii z Homlem:)
A poważnie mam nadzieje ze 2-0 i żegnamy Białorusinów. |
Zagrają dzisiaj w Legii Tejksiur i Perejro ? Bo jak nie to ciężko będzie im wygrać więcej niż 1:0.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja wczoraj nieopacznie po naszym meczu trafilem na pewne legijne forum i szybko zweryfikowalem swoje poglady na temat kibicowania polskim druzynom w europejskich pucharach. Los Legii jest mi zupelnie obojetny. |
Cytat:
|
Poprawi mi sie humor dopiero jak Legia i Lech dzis w dupe.
Daj Boze. |
A ja jednak kibicuje dziś Legii i Lechowi. Mam nadzieje, że uda im się awansować !!
|
Również mam taką nadzieję i liczę na zwycięstwa polskich drużyn
|
niech wygra lepszy ,nie miałbym nic przeciwko gdyby to był Homel ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl