Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

tas de fleia 09.06.2015 08:47

No ja też tak uważam. Kaziu swoim "swojskim" i "równym" zachowaniem zamiast na szacunek, zapracował na to, że każdy w klubie traktuje Go przez palce. Jak dla mnie 100% poparcia dla trenera Moskala.

liber 09.06.2015 15:37

Poparcie poparciem, ale sytuacja finansowa musi się poprawić, bo trener bez odpowiedniego materiału nie jest w stanie nic zrobić. Sukcesy rodzą kolejne sukcesy. Gdyby się udało chociaż osiągnąć LE, to jakieś grosze by wpadły, a tak to nieciekawie to wygląda.

WioReXXX 10.06.2015 17:13

A ja, osobiście, jestem niemal przekonany, że nowym trenerem zostanie Tarasiewicz.

Już była chęć jego sprowadzenia po zwolnieniu Smudy. Tarasiewicz się na to nie zgodził z uwagi na kontrakt w Koronie.

Nie oceniającMoskala i sensu jego zwolnienia czy zostawiania, naprawdę cieszyłbym się z zatrudnienia Tarasiewicza.

Drozd 10.06.2015 18:06

Jak rok temu Smuda i dwa lata temu Probierz nie wchodzili do pucharów to nie było zupełnie tematu zmiany trenera, co to do ciężkiej cholery oni mają mieć lepiej niż Kazek? Już ten argument powinien uciąć wszelkie spekulacje. Dodając do tego, że gra dzisiaj jest nieporównywalna do oglądania, a przecież pustki na trybunach to jeden z głównych problemów, pomysły zmiany trenera mogą się rodzić w głowie tylko kogoś kto Wiśle dobrze nie życzy.

Wesoły Romek 10.06.2015 18:23

Mam nadzieję, że Tarasiewicz.

arti 10.06.2015 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1404051)
Mam nadzieję, że Tarasiewicz.

Mam nadzieję, że jeśli Cupiał czy ktokolwiek inny zdecyduje się na taką rozszadę to będzie wyciągał pieniądze na pensje dla nowego trenera z własnej kieszeni. Dość tych głupot.
To tak jakby człowiek z pensją 2000zł. wziął sobie trzecie auto na raty. Litości...

TRZEBINIAnin 10.06.2015 19:51

To co Panowie, zwalniamy Moskala i przez cały nowy sezon opłacamy trzech trenerów?

http://images5.bibsy.pl/ROEo9BGQ/dzisiaj-na-bogato.jpeg

Wesoły Romek 10.06.2015 20:50

Chyba nie myślicie, że Moskal ma tak skonstruowany kontrakt, jak Smuda? Przecież on przed kolejnym powrotem zgodził się na wszystkie warunki Wisły. Nikt nie będzie mu płacił po zwolnieniu.

Ajax 10.06.2015 20:57

Nie jestem fanem talentu trenerskiego Moskala. Ale na litość boską bo co zamieniać go na innego trenera?

Co taki Tarasiewicz da więcej. IMHO zarząd sonduje sprowadzenie Rumaka, już raz pokazał, że z gówna bata ukręci. Ale w ekstraklasie trzeba dać spokój chłopowi. Bo zmiana nić dobrego nie przyniesie na dłuższą metę.

filemon 10.06.2015 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1404079)
Chyba nie myślicie, że Moskal ma tak skonstruowany kontrakt, jak Smuda? Przecież on przed kolejnym powrotem zgodził się na wszystkie warunki Wisły. Nikt nie będzie mu płacił po zwolnieniu.

To by było raczej sprzeczne z prawem, jeśli się nie zrzeknie.

Ajax - naturalnie, ale wtedy również wypłacasz pensję po, tylko że chwilowo.

Ajax 10.06.2015 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1404082)
To by było raczej sprzeczne z prawem, jeśli się nie zrzeknie.

Wystarczy zawrzeć termin wypowiedzenia umowy.

!!IRIVER!! 10.06.2015 22:02

Moskal ma klauzulę w kontrakcie i w przypadku jego zwolnienia schodzi nam z budżetu.

emjot 11.06.2015 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1404081)
Nie jestem fanem talentu trenerskiego Moskala. Ale na litość boską bo co zamieniać go na innego trenera?

Co taki Tarasiewicz da więcej. IMHO zarząd sonduje sprowadzenie Rumaka, już raz pokazał, że z gówna bata ukręci. Ale w ekstraklasie trzeba dać spokój chłopowi. Bo zmiana nić dobrego nie przyniesie na dłuższą metę.

Rumak pokazał:
1. jak odpaść z pucharów z gównianymi drużynami
2. jak nie zdobyć MP mając piłkarzy którymi Skorża osiąga to co chciał leszek od 5 lat w pół roku
3. jak spaść z ligi z Zawiszą mimo że mieli od groma sytuacji żeby się uratować

Rumak? w Wiśle?
ten pyrzasty najemnik
nigdy w życiu

Arked 11.06.2015 09:40

Moskal >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Rumak.

Rumak to gówniany trener, główny architekt klęsk Lecha w pucharach oraz współautor łatwych mistrzostw dla Legii w dwóch poprzednich sezonach. On nie tylko z gówna bata nie ukręci ale zmieni bat w gówno. Jego zatrudnienie byłoby debilizmem w najczystszej postaci.

staszek2309 11.06.2015 09:56

Uważam, że Moskal powinien zostać na swoim stanowisku. Można mieć do niego różne zastrzeżenia, ja także je mam, ale trzeba przyznać, że nie boi się rotować składem i dostosowuje go pod konkretnego przeciwnika. Czasami błędnie, ale nie myli się ten co nic nie robi. Uważam to za lepsze rozwiązanie niż granie ciągle tą samą jedenastką jak za Smudy, co powodowało, że nie było żadnej konkurencji w zespole, bo ławka i tak nie miała żadnej nadziei na granie w pierwszym składzie.
A co do sprowadzenia Rumaka... K...wa lepiej byłoby zatrudnić bezdomnego, niż tą pyszałkowatą pyrę z Poznania.

Mario Nh 11.06.2015 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1404101)
Rumak pokazał:
1. jak odpaść z pucharów z gównianymi drużynami
2. jak nie zdobyć MP mając piłkarzy którymi Skorża osiąga to co chciał leszek od 5 lat w pół roku
3. jak spaść z ligi z Zawiszą mimo że mieli od groma sytuacji żeby się uratować

Rumak? w Wiśle?
ten pyrzasty najemnik
nigdy w życiu

1. Nawet najlepszy polski trener Maciej Skorża zaliczył kilka spektakularnych wtop.
2. Mimo wszystko to byli trochę inni piłkarze.
3. :neutral: Zastanowiłeś się nad tym co napisałeś? Rumak wykonał w Zawiszy kawał dobrej roboty. Zobacz gdzie była Zawisza w momencie gdy go obejmował. To cud, że stworzył taki zespół z takiego szrotu.
4. Jestem za pozostawieniem Moskala na stanowisku trenera przynajmniej przez następną rundę.

pomeran 11.06.2015 10:40

Zabawne jest to wasze plucie po 'pyrach'

Przypominam: Głowacki - Lech, Żurawski - Lech, Skorża - Amica. Stilić.. ??
żeby już nie przypominać obieżyświata Franza.S

I wtedy było w porządku ?? szkoda słów..

Biorąc pod uwagę nowego trenera trzeba patrzeć na jego umiejęstności, ambicje, charyzmę.

I nieważne tu, skąd jest i kogo trenował. Jeśli FAKTYCZNIE istnieje opcja Rumak, jestem jak najbardziej na tak. Na pewno była by lepsza zmiana niż na Ojrzyńskiego.

p.s: tak nawiasem, skąd ta zmasowana obrona Moskala ? Czym się broni nasz trener poza tym, że jest Wislakiem ??

emjot 11.06.2015 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1404121)
1. Nawet najlepszy polski trener Maciej Skorża zaliczył kilka spektakularnych wtop.
3. :neutral: Zastanowiłeś się nad tym co napisałeś? Rumak wykonał w Zawiszy kawał dobrej roboty. Zobacz gdzie była Zawisza w momencie gdy go obejmował. To cud, że stworzył taki zespół z takiego szrotu.
4. Jestem za pozostawieniem Moskala na stanowisku trenera przynajmniej przez następną rundę.

Ten kawał dobrej roboty skończył się zjazdem niżej. I to nie dlatego że się umówili na spuszczenie Zawiszy.
Porównaj kadry Zawiszy z lata ubiegłego roku i z wiosny tego roku
Nie stać nas na większość kopaczy z Zawiszy. W kwestii szrotu: Mica, Micael, Alvarinho, Majewskij,
uważasz ich za szrot?

ps. co do jeżdżenia po pyrach...
Kiedyś miałem do nich coś w rodzaju sentymentu (Okoński, Miłoszewicz, Mowlik ojciec) obecnie...cóż
nie ma co pisać ani się tłumaczyć ze swojej niechęci. I nie wynika to tylko z tzw. triady...
tak jak nie przepadam za Śląskiem i zwłaszcza Lechią, lubię Jagę..

Robbie92 11.06.2015 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1404121)

Rumaczek miał mało ograniczone pole do popisu przy transferach, a jaki my mamy transferowe pole do popisu?.. Pulhac, Mica, Barisic, Alvarinho, Maric.. Hm?.. Rumak najemnik to jak kiedyś Okuka..
Kazik musi zostać na jesień i tyle! Taraś spoko opcja tyle że najprawdopodobniej będzie trenował w Szwajcarii lub Francji (Ligue 2)..
Kiedy rusza sprzedaż karnetów?.. Lech i Legia już myślą o sezonie i sprzedawają.. Swoją drogą, dobrze będzie trafić na początku sezonu naszych "pucharowiczów"!

Polecam najnowszy artykuł.. Nie o trenerze, ale o.. wszystkim: :
Nie o trenerze, ale o.. wszystkim: www.fo rumw isla.pl/news/byly-skaut-wisly-o-tym-jak-jej-transfery-staly-sie-ewenementem-na-skale-kraju/msg74882/#msg74882

AYALA 11.06.2015 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1404124)

Biorąc pod uwagę nowego trenera trzeba patrzeć na jego umiejęstności, ambicje, charyzmę.

I nieważne tu, skąd jest i kogo trenował. Jeśli FAKTYCZNIE istnieje opcja Rumak, jestem jak najbardziej na tak. Na pewno była by lepsza zmiana niż na Ojrzyńskiego.

p.s: tak nawiasem, skąd ta zmasowana obrona Moskala ? Czym się broni nasz trener poza tym, że jest Wislakiem ??

No jeszcze był Mirek Szymkowiak wychowanek Olimpii Poznań.Co do Rumaka, to porażka z rybakami z Islandii a rok wcześniej z Żalgirisem czy AIK-iem Sztokholm przekreśla go jako kandydata na dobrego trenera. KAZIK MUSI ZOSTAĆ.

szprotson 11.06.2015 11:43

Rumak?

hahahahaahah
ahahahaahaha

na rumaku do juropy!

Drozd 11.06.2015 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1404124)

A możesz mi wyjaśnić po jakiego grzyba zmieniać trenera, który poprawił obraz gry, jest wiślakiem i ma coś do udowodnienia? Przecież on próbuje tworzyć plon po trzech latach ugorowania. a miał dotychczas niecałe trzy miesiące.

Czym się bron?i Tym, że wie o co w piłce chodzi z własnego doświadczenia boiskowego z pozycji osi boiska. Ma dobry kontakt z zawodnikami, potrafi rozwijać piłkarzy, sprawia ze grają lepiej. Potrafi się zachować i logicznie wypowiadać, zna krakowskie zwyczaje. Rozumie, że podstawą rozwoju musi być rywalizacja, że zawodnik wchodząc na boisko ma jedno zadanie, udowodnić ze na to zasłużył i nie może mieć pretensji, że usiądzie jeżeli zadaniu nie sprosta. Jeżeli do tego dołożymy pewność ze pomysł Moskala wystarczy na wyjście z grupy LE to pomysły z Rumakami wydają się powtórką z ostatniej jak się okazało debilnej decyzji zmiany Kazimierza na Probierza. Jeżeli zmienią Moskala mamy przed sobą kolejne lata popeliny, bo przecież nowego Ojrzyńskiego czy Tarasiewicza nikt po trzech miesiącach nie zwolni.

siemstein 11.06.2015 16:35

Po artykule Białońskiego wiadomo, że nie trener jest problemem, a Cupiał. Naobiecywał pieniędzy, a tu ni chuja

wislakrakow124 11.06.2015 18:00

Zostawic Kazka i dac mu spokojnie popracowac. Wislak na takim stanowisku w tym trudnym momencie nam potrzebny.

mgła 11.06.2015 18:51

Szacunek dla Kazka, ale to nie jest trener i tak wyleci , ale oby nie z Wisła do 1 ligi.,.

serek.c2 11.06.2015 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1404168)
Szacunek dla Kazka, ale to nie jest trener i tak wyleci , ale oby nie z Wisła do 1 ligi.,.

Siła argumentów przeważyła, przekonałeś mnie.

pomeran 11.06.2015 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1404157)
A możesz mi wyjaśnić po jakiego grzyba zmieniać trenera, który poprawił obraz gry, jest wiślakiem i ma coś do udowodnienia? Przecież on próbuje tworzyć plon po trzech latach ugorowania. a miał dotychczas niecałe trzy miesiące.

Czym się bron?i Tym, że wie o co w piłce chodzi z własnego doświadczenia boiskowego z pozycji osi boiska. Ma dobry kontakt z zawodnikami, potrafi rozwijać piłkarzy, sprawia ze grają lepiej. Potrafi się zachować i logicznie wypowiadać, zna krakowskie zwyczaje. Rozumie, że podstawą rozwoju musi być rywalizacja, że zawodnik wchodząc na boisko ma jedno zadanie, udowodnić ze na to zasłużył i nie może mieć pretensji, że usiądzie jeżeli zadaniu nie sprosta. Jeżeli do tego dołożymy pewność ze pomysł Moskala wystarczy na wyjście z grupy LE to pomysły z Rumakami wydają się powtórką z ostatniej jak się okazało debilnej decyzji zmiany Kazimierza na Probierza. Jeżeli zmienią Moskala mamy przed sobą kolejne lata popeliny, bo przecież nowego Ojrzyńskiego czy Tarasiewicza nikt po trzech miesiącach nie zwolni.

A inni trenerzy mają zły kontakt ? potrafi się zachować i logicznie wypowiadać ? co to w ogóle za argumenty. Napisałeś erratę broniącą Moskala, używając argumentów kompletnie od czapy. To co napisałeś pasuje do 90 % trenerów. Sądzę, że kryteria , które postawiłeś sam byś wypełnił. Skoro umiejętność logicznego wypowiadania się i rotacja w składzie wystarcza... ;/

Już epickim zdaje się stwierdzenie o tym jak rozwija piłkarzy. Bzdura jakich mało. Pytam KOGO ? Poza Guerrierem, który zagrał kilka meczy ? Prawdopodobnie bez wpływu Moskala. Musiała nastąpić poprawa po kimś takim jak Smuda. " Jeżeli do tego dołożymy pewność ze pomysł Moskala wystarczy na wyjście z grupy LE" ?! Pomysł Moskala wystarczył na jedno zwycięstwo w grupie mistrzowskiej !! Graliśmy piach jakich mało.

Moskal wyleciał z Gks i z Niecieczy. Przez litość nie ma co wspominać wylotu od słoników..

z eurow.......i Rumaka można się śmiać a nawet NALEŻY. ale gdzie w takim razie KLĘSKI Moskala z w 1 polskiej lidze ?

Więcej obiektywizmu.

crazykaro 11.06.2015 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1404179)
A inni trenerzy mają zły kontakt ? potrafi się zachować i logicznie wypowiadać ? co to w ogóle za argumenty. Napisałeś erratę broniącą Moskala, używając argumentów kompletnie od czapy. To co napisałeś pasuje do 90 % trenerów. Sądzę, że kryteria , które postawiłeś sam byś wypełnił. Skoro umiejętność logicznego wypowiadania się i rotacja w składzie wystarcza... ;/

Już epickim zdaje się stwierdzenie o tym jak rozwija piłkarzy. Bzdura jakich mało. Pytam KOGO ? Poza Guerrierem, który zagrał kilka meczy ? Prawdopodobnie bez wpływu Moskala. Musiała nastąpić poprawa po kimś takim jak Smuda. " Jeżeli do tego dołożymy pewność ze pomysł Moskala wystarczy na wyjście z grupy LE" ?! Pomysł Moskala wystarczył na jedno zwycięstwo w grupie mistrzowskiej !! Graliśmy piach jakich mało.

Moskal wyleciał z Gks i z Niecieczy. Przez litość nie ma co wspominać wylotu od słoników..

z eurow.......i Rumaka można się śmiać a nawet NALEŻY. ale gdzie w takim razie KLĘSKI Moskala z w 1 polskiej lidze ?

Więcej obiektywizmu.

Moskal dostał drużynę którą przejął po Smudzie i nie można mieć do niego pretensji o to że nie wygrywał meczów. I tak po przejęciu drużyny drużyna za Moskala grała o niebo lepiej niż za Smudy. A to że zajeliśmy 6 a nie trzecie miejsce to niestety kwestia pechowych meczów z Pogonią i z Jagiellonią, ale to raczej wina słabych grajków w obronie, m.in Jovicia do którego jakoś nikt nie ma pretensji za ewidentne błedy przy trzech straconych bramkach w grupie mistrzowiskiej oraz Stilicia który nie potrafił strzelić 3x do pustej bramki.

Arked 12.06.2015 09:31

Cytat:

Graliśmy piach jakich mało.

Graliśmy piach? Graliśmy dużo lepiej niż wskazują wyniki. Jedyny naprawdę słaby mecz to ten ze Śląskiem. Gdyby patrzeć na samą grę to w ogóle nie powinno być tematu zmiany trenera.

ociec Ciemka 12.06.2015 09:43

Moskal to dobry trener - oceniając styl i sposób gry. Przecierałem okulary widząc jak grał Sarki te 60 min na Legii, przecierałem okulary jak grał DG77, a nawet w paru meczach Boguski.

Napinanie się na wyniki - bez kasy lub przynajmniej atmosfery - sprawia, że pomija się takie rzeczy jak ładna gra.

A moim zdaniem hasło na najbliższy sezon powinno być takie: "gramy krakowską piłkę!".

pomeran 12.06.2015 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1404221)
Graliśmy piach? Graliśmy dużo lepiej niż wskazują wyniki. Jedyny naprawdę słaby mecz to ten ze Śląskiem. Gdyby patrzeć na samą grę to w ogóle nie powinno być tematu zmiany trenera.

Jasne, sąsiadka miała takiego co im wpajał krakowską tiki takę i teraz spada do 2 ligi z Widzewem.
Chociaż cały czas wspomina o lidze mistrzów. Nam teraz niepotrzebna piękna gra, tylko potrzebne wyniki. Bo tylko to ma przełożenie na kasę. A wyników z Moskalem nie było ostatnio i teraz nie ma tym bardziej. Ma poparcie większości,niech trenuje. byle nie do 1 ligi.

Reserve 12.06.2015 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1404305)
Jasne, sąsiadka miała takiego co im wpajał krakowską tiki takę i teraz spada do 2 ligi z Widzewem.
Chociaż cały czas wspomina o lidze mistrzów. Nam teraz niepotrzebna piękna gra, tylko potrzebne wyniki. Bo tylko to ma przełożenie na kasę. A wyników z Moskalem nie było ostatnio i teraz nie ma tym bardziej. Ma poparcie większości,niech trenuje. byle nie do 1 ligi.

Za takie porównania powinieneś dostać dożywotniego bana na tym forum. Wypierdalaj. Jak najdalej, w podskokach. Ja rozumiem, forum, wolność wypowiedzi, wakacje... Ale nawet jak jesteś przeciwko Moskalowi minimum szacunku trzeba zachować. Kto jak kto, ale on na niego zasługuje.

Wyjaśnij mi ....a fenomen - Smuda grając piach miał pełne poparcie. Moskal grając fajną piłkę i nie zaliczając poważnych wtop ma odejść. Gdzie tu jest ....a logika?

Drozd 12.06.2015 18:03

Cytat:

Więcej obiektywizmu.

W dupie mam innych trenerów, co mnie obchodzą inni trenerzy skoro mamy swojego dobrego Moskala który pracując raptem 10 tygodni potrafi zmienić zastany po Smudzie katastrofalny obraz gry. I to od pierwszego meczu po przejęciu zespołu. Wygrywaliśmy do 90 minuty na Legii jakbyś nie pamiętał i wynik 2:2 został przyjęty jako porażka. Może przypomnisz jakie orgazmy przeżywano po 2:2 Smudy rok wcześniej. Jak ktoś jest uprzedzony albo ma swój propagandowy cel to każdej bzdury będzie bronił. Tak jak Ty twierdząc że gramy obecnie piach. Albo kolego jesteś niewidomy albo nienormalny.

Myślisz, że w pierwszej lidze to łatwiej? I dwa pudła z wiejską drużyną nazywasz klęskami? Przestań siać ferment cwaniaczku bo wszyscy wiedzą komu zależy żeby Moskala nie było.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1404305)

Bredzisz jak potłuczony. Bez ładnej gry wyników nie będzie chyba, że raz na ruski rok fartem. Bo gdybyś nie rozumiał ładna gra nie jest ładna bo się tak nazywa tylko jest ładna bo przynosi korzyść przy jednoczesnej płynności. Tylko debil będzie szedł na mecz wiedząc ze zapłaci za kopaninę. A bez kibiców to se można....

Z Moskalem nie było wyników ostatnio? A kto wyszedł z grupy LE? I nie pieprz o pierwszej lidze bo sam taki jesteś kibic, że się nawet na okręgówkę nie nadajesz...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1404307)
Wyjaśnij mi ....a fenomen - Smuda grając piach miał pełne poparcie. Moskal grając fajną piłkę i nie zaliczając poważnych wtop ma odejść. Gdzie tu jest ....a logika?

Ja Ci wytłumaczę, odkąd Cupiał stworzył w Wiśle przyzwoite warunki jest wielu sku....synów, którzy chcą z tych warunków korzystać, mając w dupie samą Wisłę. I jeżeli pojawia się ktoś komu na Wiśle zależy i jeszcze zajmuje miejsce które umożliwia dojenie klubu to takiego kogoś należy usunąć. I wstawić tam słupa który będzie doił i się dzielił. Wystarczy mieć dojście do bossa i umieć bajerować. Engel, Liczka, Okuka, Probierz, Smuda co mają ze sobą wspólnego? Otóż winni słabej gry prowadzonych przez nich zespołów byli słabi zawodnicy. Przeciwną grupę stanowią, Kasperczak, Petrescu, Maaskant, Moskal którzy to jednoosobowo odpowiadają za wyniki. Wnioski należą do każdego.

Ma_niek 12.06.2015 18:21

Moskal wyszedł z grupy Le?. Chyba Maaskant z niej wyszedł głownie. A Moskal koncertowo przewalił mecz z Standardem.

AdrianoZKS 12.06.2015 18:29

A kto zdobył więcej punktów w grupie LE i zarazem wygrał więcej meczów, Moskal czy Maaskant?

1:1, 0:0 - chciałbym tak przewalić, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, że przez około 90 minut w tym dwumeczu grali w osłabieniu przez Czekaja i Nuneza. Racja, wtedy w grze było za dużo .......enia się... Czy to jednak nie było pozostałością po Maaskancie?

Wasiu 12.06.2015 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1404307)
Moskal grając fajną piłkę i nie zaliczając poważnych wtop ma odejść.

Bilans 3-7-4 w 14 meczach chluby mu nie przynosi.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AdrianoZKS
grali w osłabieniu przez Czekaja i Nuneza.

.

Akurat błędy tych zawodników idą w całości na konto Moskala. Czekaj to parodia piłkarza i każdy mógł przewidzieć jak skonczy się wystawianie go do podstawowego składu, a Nunez przez 30 minut prosił się o drugą żółtą i Moskal nie reagował [/quote]

Drozd 12.06.2015 18:37

Ale gdyby nie frajerstwo mogło i powinno być 7-4-3. Czy można winić za to trenera? Można ale robi to tylko piłkarski laik.

Tak tak mógł przewidzieć, a możesz mi przypomnieć jak była alternatywa dla Czekaja? Nunez się prosił? Daj spokój. Sędzia przypilnował i tyle. Mimo to grając dwa razy w osłabieniu nie przegraliśmy żadnego z tych meczów, mało tego jakbyś nie pamiętał w pierwszym meczu grając w osłabieniu odrobiliśmy stratę. To zasługa Moskala? Że drużyna grała o wynik nawet w osłabieniu czy zupełnie nie?

Dodam ze w Lubinie żeby nie wygrać i stworzyć pretekst do zwolnienia Kazka strzeliliśmy sobie dwa swojaki, a z Koroną przez 90 min grając na ich połowie nie oddaliśmy żadnego strzału. No i odszedł słaby Moskal i przyszedł boski Probierz. Mam Ci przypomnieć dalszą historię?

rafaltwsd 12.06.2015 19:02

Moze i miał nienajlepsze osiagniecia jesli chodzi o punkty na mecz ale zwroric musicie uwage zw dwa razy przejmowal druzyne nie majac do przepracowania okresu przygotowawczego, niech mu dadza szanse jak po rundzie jesiennej beda fatalne wyniki to ok, bedzie mozna argumentowac ze jest słaby a tak na razie powinien dostac szanse prowadzenia druzyny. Zreszta jak ma byc w porzadku to trzeba miec jakas systematyczna, spojna wizje a nie zmiane myslenia co 3 miesiace

Patryko 12.06.2015 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaltwsd (Post 1404319)
Moze i miał nienajlepsze osiagniecia jesli chodzi o punkty na mecz ale zwroric musicie uwage zw dwa razy przejmowal druzyne nie majac do przepracowania okresu przygotowawczego, niech mu dadza szanse jak po rundzie jesiennej beda fatalne wyniki to ok, bedzie mozna argumentowac ze jest słaby a tak na razie powinien dostac szanse prowadzenia druzyny. Zreszta jak ma byc w porzadku to trzeba miec jakas systematyczna, spojna wizje a nie zmiane myslenia co 3 miesiace

Co z tego, że przepracuje okres przygotowawczy, mając najprawdopodobniej jeszcze słabszą drużynę, niż ma teraz? Naprawdę ciężko będzie obiektywnie określić, czy wykonał dobrą robotę, biorąc pod uwagę wszystkie kłody, które w chwili obecnej walą się Moskalowi pod nogi.
Absolutnie nie chce go tutaj bronić, na pewno nie jest to trener z najwyższej półki, raczej taki na dorobku, niemniej jednak kieruje zespołem, który jest permanentnie rozmontowywany a piłkarze są zdemoralizowani ogólną sytuacją Klubu.

pomeran 12.06.2015 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1404308)
W dupie mam innych trenerów, co mnie obchodzą inni trenerzy skoro mamy swojego dobrego Moskala który pracując raptem 10 tygodni potrafi zmienić zastany po Smudzie katastrofalny obraz gry. I to od pierwszego meczu po przejęciu zespołu. Wygrywaliśmy do 90 minuty na Legii jakbyś nie pamiętał i wynik 2:2 został przyjęty jako porażka. Może przypomnisz jakie orgazmy przeżywano po 2:2 Smudy rok wcześniej. Jak ktoś jest uprzedzony albo ma swój propagandowy cel to każdej bzdury będzie bronił. Tak jak Ty twierdząc że gramy obecnie piach. Albo kolego jesteś niewidomy albo nienormalny.

Myślisz, że w pierwszej lidze to łatwiej? I dwa pudła z wiejską drużyną nazywasz klęskami? Przestań siać ferment cwaniaczku bo wszyscy wiedzą komu zależy żeby Moskala nie było.

Bredzisz jak potłuczony. Bez ładnej gry wyników nie będzie chyba, że raz na ruski rok fartem. Bo gdybyś nie rozumiał ładna gra nie jest ładna bo się tak nazywa tylko jest ładna bo przynosi korzyść przy jednoczesnej płynności. Tylko debil będzie szedł na mecz wiedząc ze zapłaci za kopaninę. A bez kibiców to se można....

Z Moskalem nie było wyników ostatnio? A kto wyszedł z grupy LE? I nie pieprz o pierwszej lidze bo sam taki jesteś kibic, że się nawet na okręgówkę nie nadajesz...

Ja Ci wytłumaczę, odkąd Cupiał stworzył w Wiśle przyzwoite warunki jest wielu sku....synów, którzy chcą z tych warunków korzystać, mając w dupie samą Wisłę. I jeżeli pojawia się ktoś komu na Wiśle zależy i jeszcze zajmuje miejsce które umożliwia dojenie klubu to takiego kogoś należy usunąć. I wstawić tam słupa który będzie doił i się dzielił. Wystarczy mieć dojście do bossa i umieć bajerować. Engel, Liczka, Okuka, Probierz, Smuda co mają ze sobą wspólnego? Otóż winni słabej gry prowadzonych przez nich zespołów byli słabi zawodnicy. Przeciwną grupę stanowią, Kasperczak, Petrescu, Maaskant, Moskal którzy to jednoosobowo odpowiadają za wyniki. Wnioski należą do każdego.

Język - poziom rynsztok.. ale cóż. Trudno. Widocznie dyskusja na argumenty niektórych przerasta. Ja odpowiem bez obrażanie ciebie tylko i wyłącznie za twoje wypatrzone, i ubogie w argumenty zdanie.

Jeżeli uważasz, że Moskal wyszedł z grupy to nie mamy o czym rozmawiać. Przypisywanie mu całości tych zasług to bardzo duże nadużycie. Tak. nazywam klęską dawanie d... z drużyną, która była pewna awansu. Miała najlepszy personalnie skład i wszystko na tacy żeby awansować. Jak mogę porównywać 1 lige ? Ach, rozumiem. Czyli ktoś może być fatalnym trenerem w I czy też niższej lidze ale w ekstraklasie będzie super. Tok rozumowania ameby. :-)
Moskal jest osobiście odpowiedzialny za stratę punktów w końcówkach z Jagiellonią 2x i z Pogonią. Jeśli ktoś tego nie widzi.. to po prostu nie chce widzieć. A co do Legii.. Legia w tym roku a Legia w tamtym to niebo a ziemia. Ta z tamtego roku wbiła by nam ze 3 bramki. Obrona nie istnieje. Wygląda to fatalnie. ale ku.. gramy 'krakowską piłkę' ...

Możesz być zwolennikiem Moskala jako trenera, ja mogę być przeciwnikiem. Grunt to potrafić rozmawiać. Na argumenty. Na razie na obronę masz jedynie to, że nie przepracował okresu i nie można go rozliczyć. Ok. rozliczysz go za 3 miesiące jak będziemy zajmować po kilku kolejkach ostatnie miejsce bez zwycięstwa ??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl