Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły Kraków, Centralna Liga Juniorów, pozostałe grupy wiekowe. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=920)

PhantomRanger 15.11.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1012004)
Legia zapomniała o tym, że w ME nie chodzi o to kto skończy na 1. miejscu, ale o to żeby przygotować tych zawodników do naszej E-klasy. Jeżeli radochę sprawia im rozklepanie nas Mazengą, Wawrzyniakiem, Rybusem itd. to trudno. Natomiast naszych nie ma co o to obwiniać. To normalne, że miedzy MESA a E-klasą jest duża różnica. Musi być.

Żeby nie było, wygrywanie za pomocą Jirsaka, Riosa, Łobo itd. też uważam za śmieszne.
Wszystko to wynika z tego, że nie ma już Wisły II, w której mogliby się ogrywać wracający po kontuzjach.

Dlatego moim zdaniem powinni reaktywować drużynę rezerw. W ME graliby zawodnicy do max 20 lat i kategoryczny zakaz gry dla obcokrajowców w tych rozrywkach, później do rezerw. Skoro i tak im płacimy to co za różnica? Zresztą w IV czy III lidze więcej doświadczenia zbiorą niż w ME. Młoda Ekstraklasa to takie przygotowanie do kariery seniorskiej. Takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat.

Karherop 15.11.2010 21:28

Cytat:

w której mogliby się ogrywać wracający po kontuzjach.

ale to akurat lepiej bo w MESA przynajmniej tak sie nie kopią , a w IV czy III lidze w której kiedys ( krótko) była Wisła II to koszą równo z ziemią
pamiętam jak raz wracał tam Głowa lub Baszczu po kontuzji i już w na starcie go sponiewierali

porażka jak porażka , to na pewno nie przekreśla żadnego chłopaka z MESY , do gry na ekstraklasowym poziomie , w grupie lepszych zawodników wielu z nich miało by okazję równac do ich poziomu , zamiast do słabszych kolegów

poza tym zespoł MESY był osłabiony , w środku obrony musiał grać Kowalski ...

iiYama 15.11.2010 21:28

Ja tylko przypomnę że Jirsak strzelił bramkę na wagę zwycięstwach w młodych derbach niedawno...

DarekK_11 15.11.2010 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekd14 (Post 1012013)
Powiem szczerze, że jestem zszokowany. Wcześniej patrząc na tabelę myślałem, że rzeczywiście mają dobrą młodzież, a tu prosze wystawiają zawodników, z kadry meczowej na Wisłe. Ta ich pozycja jest zafałszowana, a potem tvn i onet krzyczy, że młodzież z legii świętuje mistrzostwo młodej ekstraklasy i jacy to oni zdolni nie są. Pozostaje śmiech. A sam fakt, że zasady tego nie uwzględniają, by piłkarze z kadry meczowej w tej samej kolejce nie mogli grać w MESA to kolejny przykład jak nasz futbol jest usilnie duszony przez władze...
Najlepszym komentarzem jest brak komentarza bo szkoda się denerwować

Przynajmniej wiemy, że nasza młodzież wcale nie jest taka świetna jak się wydawało i wszyscy ich chcieli w pierwszej drużynie testować. Wystarczyło kilku legionistów i nasi się pogubili. Szkoda.

e: tzn. jako drużyna. jak 2-3 z nich zagra w lepszym otoczeniu to kto wie?

Ribas 15.11.2010 23:04

Rybus - 21 lat, Cabral - 23, Mezenga - 22. Zazwyczaj Ci zawodnicy co nie grali w pierwszej Legii grają połówkę w ME.
Tylko ten Wawrzyniak tam nie pasuje, chyba się zadomowił po odsunięciu z pierwszej drużyny hehe.
skrót meczu: http://legia.com/www/index.php?akt=18952

RAFi89 15.11.2010 23:19

Ja jestem zdania że jak jakby jeden czy dwóch zawodników zasiliło kadrę pierwszego zespołu to będzie dobrze. Nie zapominajmy że część z tych zawodników ma po 20-21 lat i zerowe doświadczenie w piłce seniorskiej. I dla mnie trzymanie takich zawodników w ME mija się z celem. Albo wskakują do pierwszego zespołu, wypożyczamy albo dowiedzenia.
Dla takiego Chrapka czy Nalepy należało by już powoli szukać klubów gdzie mogli by się ogrywać. Żeby w wieku 20 lat mieć już jakieś doświadczenie. Chłopaki pograli by rok, dwa na wypożyczeniu i jeśli rzeczywiście mają potencjał wrócili by do Wisły. Nie oszukujmy się ME to marny poziom, sporo klubów nie przykłada się do tego.
Inaczej powtórzy nam się sytuacja z Mączyńskim, wiecznie talent ale nikt nigdy nie dał mu szansy ani w pierwszym zespole, ani nikt go wcześniej na wypożyczenie nie wysłał. I chłopak obecnie ma 23 lata i dwie pełne rundy na zapleczu ligi zaledwie zagrane.

1q2 15.11.2010 23:41

Cytat:

Legia zapomniała o tym, że w ME nie chodzi o to kto skończy na 1. miejscu, ale o to żeby przygotować tych zawodników do naszej E-klasy. Jeżeli radochę sprawia im rozklepanie nas Mazengą, Wawrzyniakiem, Rybusem itd. to trudno. Natomiast naszych nie ma co o to obwiniać. To normalne, że miedzy MESA a E-klasą jest duża różnica. Musi być.

Żeby nie było, wygrywanie za pomocą Jirsaka, Riosa, Łobo itd. też uważam za śmieszne.
Wszystko to wynika z tego, że nie ma już Wisły II, w której mogliby się ogrywać wracający po kontuzjach.

Ty na prawdę wierzysz w to że im chodzi o 1 miejsce i rozklepanie naszych(rozumiem że zemsta za piątek:>)?
Normalna sytuacja.Goście nie grają albo grają ogony to występują w ME by być 'w grze'.
Chwilę temu podniecałeś się co emeryt Łobo wyprawia na boiskach ME a teraz uważasz że to śmieszne:>?

skeba 15.11.2010 23:52

Kurto nie popisał się przy bramkach...

fan01 15.11.2010 23:59

Jak to jest, że na tym skrócie można usłyszeć, ze nawet po godzinie 19:00 na Legii buduja stadion, a jak u nas o 13:00 gra Mesa, to wszyscy robotnicy sprawdzaja, czy krzeselka sa wygodne?

dj_ibutti 16.11.2010 01:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1012132)
Ty na prawdę wierzysz w to że im chodzi o 1 miejsce i rozklepanie naszych(rozumiem że zemsta za piątek:>)?
Normalna sytuacja.Goście nie grają albo grają ogony to występują w ME by być 'w grze'.
Chwilę temu podniecałeś się co emeryt Łobo wyprawia na boiskach ME a teraz uważasz że to śmieszne:>?

Jakbyś siedzial w temacie MESY to byś wiedział, że (L) ma ogromne ciśnienie na mistrzostwo tych rozgrywek... a to nie o to w nich chodzi.

Nigdzie nie mówiłem, że Łobo szaleje na tle 16-latków i mnie to cieszy. Pisałem tylko, że widać że ma wrzutkę i uderzenie, a do tego nie potrzeba 'kontrastu' z przeciwnikiem.

Uważam to za śmieszne, bo powinna dawno temu powstać liga rezerw i liga ME.
Dwie oddzielne ligi. W ME grają młodzi 16-19 lat. Ci najlepsi przechodzą do ligi rezerw, gdzie ogrywają się z "ligowcami". W lidze rezerw może grać każdy, kto nie łapie się do składu pierwszej drużyny/trener go zesłał/wraca po kontuzji itp. Z rezerw, co oczywiste, trafia do I. zespołu itd.

Ponadto, moim zdaniem, wprowadzenie systemu "draftu" do ME, byłoby dobrym posunięciem. Wtedy by chłopaki grali o kontrakty, a nie o jakiś tam nic nie znaczący puchar. Ale to juz dyskusja na dłuższą chwilę.

kfilk 16.11.2010 01:48

Szkoda, że tak słabo wypadli... Dobra passa przerwana. Ostatecznie lepiej, że wyniki młodej i pierwszej drużyny są takie a nie odwrotnie...

heyah_pozytywny 18.11.2010 21:03

Ja trochę nie w temacie, ale znalazłem na pewnej stronie dosyć ciekawy artykuł o Michale Szewczyku. http://www.igol.pl/article,28127.html . Miejmy nadzieję, że będzie z chłopaka pociecha :)

aNouc 22.11.2010 18:11

Po 1 połowie nasi remisują z Zagłębiem 1-1.
Bramkę zdobył Rios

Młodzi się odegrali. gol w 90 minucie :) Ścisk w czołówcę jak w dorosłej, więc bez paniki :)

MaThEuS 22.11.2010 19:09

no i niestety skończyło się porażką 2:1 i spadek naszej drużyny na 3 miejsce

martinius028 22.11.2010 19:43

jaki skład był?

aNouc 22.11.2010 20:09

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sly_gol_riosa/

..DRAGON.. 23.11.2010 16:17

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Piotr Brożek nie znalazł sie w składzie ,,młodej"Przecież facet nie gra od dłuższego czasu.Jak on sobie wyobraża powrót do formy!!!

szprotson 23.11.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ..DRAGON.. (Post 1016236)
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Piotr Brożek nie znalazł sie w składzie ,,młodej"Przecież facet nie gra od dłuższego czasu.Jak on sobie wyobraża powrót do formy!!!

hmm
bo jest słaby i nie ma przyszłosci w klubie, dlatego lepiej dać pograć młodemu?

fanfan 23.11.2010 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ..DRAGON.. (Post 1016236)

Sam piłkarz musi chcieć zagrać w ME .

..DRAGON.. 23.11.2010 19:26

Czyli Piotr Brożek nie chce wrócić do formy!Jirsak potrafił zagrać,a nasz Wiślak ma w dupie forme i gre dla naszych barw?obraził się czy co?zawsze go mialem za walczaka a tu chyba miekka ... się poddała

aNouc 23.11.2010 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1016252)
Sam piłkarz musi chcieć zagrać w ME .

Kto tak powiedział? Bo to tak jakby od piłkarza widzimisię zalezało czy ma wyjść na trening :shock:

fanfan 23.11.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1016346)
Kto tak powiedział? Bo to tak jakby od piłkarza widzimisię zalezało czy ma wyjść na trening :shock:

Nie wiem ale tak wnioskuję . Jirsak przecież chciał zagrać w meczu ME i zagrał .

aNouc 23.11.2010 20:24

To chyba się nie zrozumieliśmy. Myślałem że Tobie chodzi o to że Piotrek odmówił gry w ME. Gdyby mu trener kazał to musi zagrac. A że sam od siebie nie wyszedł z taką propozycją to inna sprawa.

Co do samego Piotrka

Cytat:

(..) Problem w tym, że Maaskant nie może przekonać się do siedzącego na ławce rezerwowych Piotra Brożka. Holender miał nawet kiedyś na pytanie o to dlaczego nie gra "Pietia" odpowiedzieć, żeby zobaczyć mecze z Karabachem. Tylko że to już było, a równie dobrze można pokazać Maaskantowi mecz z Barceloną, gdy Piotr Brożek zatrzymywał znacznie lepszych piłkarzy niż ci z Baku... (...)
Brzmi komicznie, chociaż kto wie, może tak powiedział :D

JrQ- 23.11.2010 23:14

Przecież Piotrek Brożek był na ławce w meczu z Zagłębiem, więc jeśli sam nie zgłosi chęci zagrania w ME, to nikt go nie zmusi. Jakby wyladował poza 18-ką meczową, to wtedy bylby dostepny dla trenera Kulawika.

aNouc 29.11.2010 02:11

Dziś o 12:00 Wisła - Polonia W., Reymonta, wjazda za free na sektor G

Salamanca 29.11.2010 11:36

Mecz odwolany i przelozony na inny termin !

GaoFeng 02.12.2010 12:13

Moze nie w temacie, ale Mloda Legia pokonala wczoraj na turnieju w Burkina Faso reprezentacje U-20 Kamerunu (wice-mistrza Afryki) 1:0! Wiecej informacji na legia.com

aNouc 02.12.2010 13:59

A nasi nieco starsi pokonali reprezentacje U-20 Brazylii 2-0.
http://www.youtube.com/watch?v=7wGP7SPVfoU

i co w związku z tym?

fan01 02.12.2010 14:31

"Pomocnik Radomiaka Radom Krystian Puton zostanie w sobotę poddany sprawdzianowi przez krakowską Wisłę. 18-letni zawodnik, który w ostatnich dniach przebywał na testach w Lechu Poznań, będzie testowany przez drużynę Młodej Ekstraklasy.

Ponadto swoich sił w krakowskiej drużynie spróbują piłkarze Karpat Krosno Jacek Koncewicz i Sebastian Meier."
90minut.pl

coś ktoś o nich coś?

szprotson 02.12.2010 14:46

17-letni Jacek Koncewicz w minionej rundzie był podstawowym zawodnikiem Karpat, wystąpił w 13 spotkaniach. O rok starszy Sebastian Meier zadebiutował w tym sezonie w seniorskiej drużynie, rozegrał 6 ligowych spotkań i zdobył 1 gola. Życzymy jak najlepszej postawy i powodzenia na testach w „Grodzie Kraka

A teraz ja : wiec "Koniu" jak zwia Jacka to taki Turbokrasnal Marek Penksa, zreszta, dla chetnych na 90minut jego zdjecie jest. Nie pomyślałbym że chłopak moze na testy do Wisły trafic, ale tez nie sadzilem ze ma dopiero ...17 lat. Jestem na Tak.
Meier raczej ciezko bedzie mial gdyz to dosc chucherko. Nisk wątły tylko lewa noga.
Na pewno udział w tym miał Kurdziel, a chłopaki grali m.in dlatego ze trenerem jest Tomasz Wacek który stawia na młodych.
Życzyć powodzenia pozostaje.

Do tej trójki dojdzie trójka graczy KSZO napewno jeszcze.

elomike 09.12.2010 15:15

Wie ktoś, czy na dzisiejszy mecz Puszcza Niepołomice - Wisła ME będą wpuszczani kibice?

oOrlandoo 19.12.2010 22:33

koluniu nie ważny jest chyba wygląd tylko umiejetności ... jestem na tak co do Meiera i Koncewicza myśle że by się nadali,że mają charyzmę !! Meier mniej występów aa bramki strzelał więc coś jest w tym.Koncewicz więcej meczy ale bez bramek .. nie można skreślać od razu Meiera za wygląd proszę Cię .. pokaż swoją twarz !

fan01 31.12.2010 11:27

"Cleber co prawda skończył już swoją piłkarską karierę na polskich boiskach, ale wkrótce Wisła Kraków i reprezentacja Polski może doczekać się jego następcy. 14-letni syn byłego stopera Białej Gwiazdy chce bowiem… grać dla naszego kraju - pisze "Fakt".

Syn Clebera Lucas Guedes występuje na razie w drużynie trampkarzy Wisły Kraków, ale spisuje się na tyle dobrze, że dostał powołanie do reprezentacji Polski U-14. - Wygraliśmy mecz 4:1, a ja strzeliłem hattricka. Ale żeby grac oficjalnie dla Polki, musze mieć wasz obywatelstwo - mówi 14-latek.

- Jestem w połowie Brazylijczykiem, w połowie Polakiem. Brazylia to dla mnie babcia i wakacje, a szkoła, koledzy i piłka wiążą się z Polską. Nie mam wątpliwości, chcę grać dla Biało-Czerwonych - deklaruje "

źródło - Fakt..

żeby grać w U14 nie trzeba mieć obywatelstwa? dziwne...

JrQ- 31.12.2010 12:22

Jeśli ma charyzmę ojca, to może z niego być naprawdę dobry piłkarz i przede wszystkim, Wiślak.
Będę trzymał za niego kciuki.

Ramones 17.01.2011 20:26

Piłkarze Młodej Wisły wygrali pierwszy mecz sparingowy podczas zgrupowania w Murzasichlu koło Zakopanego. Podopieczni Tomasza Kulawika pokonali Watrę Białka Tatrzańska 5:1.

Bramki dla naszego zespołu zdobywali Adrian Stanek, Daniel Cyzio, Michał Chrapek oraz dwaj zawodnicy, którzy dotychczas w Młodej Wiśle nie występowali. Mateusz Arian, grający wcześniej w juniorach starszych, a także Sebastian Czapa, wytransferowany niedawno z Agrykoli Warszawa.

Przyszedl nowy zawodnik i od razu popisal sie bramka. Wyszedl w pierwszym skladzie i nie zawiodl. Bramke strzelil tez nowy zawodnik przesuniety z juniorow arian. czyzby nowa sila sie rodzila w mesie?

johny96 17.01.2011 21:01

Ramonses, nie napalaj się tak, o jakiej sile Ty mówisz. Super, że młody strzelił bramkę, ale czy to przypadek, zobaczymy jak strzeli 10 takich bramek.

filoo 17.01.2011 23:21

Jeżeli mówicie o MArianie, to spoko gość niejednokrotnie widziałem jak kopie w juniorsach, naprawde ogarnia temat, ale głowa mu niewytrzymuje i to może go kiedyś zgubić, miejmy nadzieje, że trener Kulawik sobie z nim poradzi

Ramones 20.01.2011 11:33

aaa

glowa mu niewytrzymuje? znaczy ze nerwowy gosc ? co do czapy to mysle ze to dobry nabytek fakt ze jeszcze mlody ale w tym sparingu byl najlepszym zawodnikiem na boisku bramka + 2 asysty. ariana nigdy nie widzialem na zywo wiec nie moge ocenic. z tego co sie orientuje to srodkowy pomocnik. odszedl rado i ligienza wiec robi sie miejsce dla mlodych/

Genius 28.01.2011 00:57

Ja bym raczej powiedział, że straszny z niego walczak i nie odpusza. Po prostu chłopak nie daje sobie w kasze dmuchać.

Titto 31.01.2011 23:30

Bardzo fajny ruch. Fajnie, że robią coś dzięki czemu rozwija się szkółka Wisły.
To może owocować w przyszłości.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24549
http://www.wisla-krakow.net/aktualno...U%20Amsterdam/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl