![]() |
Cytat:
|
Cytat:
pamiętam jak raz wracał tam Głowa lub Baszczu po kontuzji i już w na starcie go sponiewierali porażka jak porażka , to na pewno nie przekreśla żadnego chłopaka z MESY , do gry na ekstraklasowym poziomie , w grupie lepszych zawodników wielu z nich miało by okazję równac do ich poziomu , zamiast do słabszych kolegów poza tym zespoł MESY był osłabiony , w środku obrony musiał grać Kowalski ... |
Ja tylko przypomnę że Jirsak strzelił bramkę na wagę zwycięstwach w młodych derbach niedawno...
|
Cytat:
e: tzn. jako drużyna. jak 2-3 z nich zagra w lepszym otoczeniu to kto wie? |
Rybus - 21 lat, Cabral - 23, Mezenga - 22. Zazwyczaj Ci zawodnicy co nie grali w pierwszej Legii grają połówkę w ME.
Tylko ten Wawrzyniak tam nie pasuje, chyba się zadomowił po odsunięciu z pierwszej drużyny hehe. skrót meczu: http://legia.com/www/index.php?akt=18952 |
Ja jestem zdania że jak jakby jeden czy dwóch zawodników zasiliło kadrę pierwszego zespołu to będzie dobrze. Nie zapominajmy że część z tych zawodników ma po 20-21 lat i zerowe doświadczenie w piłce seniorskiej. I dla mnie trzymanie takich zawodników w ME mija się z celem. Albo wskakują do pierwszego zespołu, wypożyczamy albo dowiedzenia.
Dla takiego Chrapka czy Nalepy należało by już powoli szukać klubów gdzie mogli by się ogrywać. Żeby w wieku 20 lat mieć już jakieś doświadczenie. Chłopaki pograli by rok, dwa na wypożyczeniu i jeśli rzeczywiście mają potencjał wrócili by do Wisły. Nie oszukujmy się ME to marny poziom, sporo klubów nie przykłada się do tego. Inaczej powtórzy nam się sytuacja z Mączyńskim, wiecznie talent ale nikt nigdy nie dał mu szansy ani w pierwszym zespole, ani nikt go wcześniej na wypożyczenie nie wysłał. I chłopak obecnie ma 23 lata i dwie pełne rundy na zapleczu ligi zaledwie zagrane. |
Cytat:
Normalna sytuacja.Goście nie grają albo grają ogony to występują w ME by być 'w grze'. Chwilę temu podniecałeś się co emeryt Łobo wyprawia na boiskach ME a teraz uważasz że to śmieszne:>? |
Kurto nie popisał się przy bramkach...
|
Jak to jest, że na tym skrócie można usłyszeć, ze nawet po godzinie 19:00 na Legii buduja stadion, a jak u nas o 13:00 gra Mesa, to wszyscy robotnicy sprawdzaja, czy krzeselka sa wygodne?
|
Cytat:
Nigdzie nie mówiłem, że Łobo szaleje na tle 16-latków i mnie to cieszy. Pisałem tylko, że widać że ma wrzutkę i uderzenie, a do tego nie potrzeba 'kontrastu' z przeciwnikiem. Uważam to za śmieszne, bo powinna dawno temu powstać liga rezerw i liga ME. Dwie oddzielne ligi. W ME grają młodzi 16-19 lat. Ci najlepsi przechodzą do ligi rezerw, gdzie ogrywają się z "ligowcami". W lidze rezerw może grać każdy, kto nie łapie się do składu pierwszej drużyny/trener go zesłał/wraca po kontuzji itp. Z rezerw, co oczywiste, trafia do I. zespołu itd. Ponadto, moim zdaniem, wprowadzenie systemu "draftu" do ME, byłoby dobrym posunięciem. Wtedy by chłopaki grali o kontrakty, a nie o jakiś tam nic nie znaczący puchar. Ale to juz dyskusja na dłuższą chwilę. |
Szkoda, że tak słabo wypadli... Dobra passa przerwana. Ostatecznie lepiej, że wyniki młodej i pierwszej drużyny są takie a nie odwrotnie...
|
Ja trochę nie w temacie, ale znalazłem na pewnej stronie dosyć ciekawy artykuł o Michale Szewczyku. http://www.igol.pl/article,28127.html . Miejmy nadzieję, że będzie z chłopaka pociecha :)
|
Po 1 połowie nasi remisują z Zagłębiem 1-1.
Bramkę zdobył Rios Młodzi się odegrali. gol w 90 minucie :) Ścisk w czołówcę jak w dorosłej, więc bez paniki :) |
no i niestety skończyło się porażką 2:1 i spadek naszej drużyny na 3 miejsce
|
jaki skład był?
|
|
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Piotr Brożek nie znalazł sie w składzie ,,młodej"Przecież facet nie gra od dłuższego czasu.Jak on sobie wyobraża powrót do formy!!!
|
Cytat:
bo jest słaby i nie ma przyszłosci w klubie, dlatego lepiej dać pograć młodemu? |
Cytat:
|
Czyli Piotr Brożek nie chce wrócić do formy!Jirsak potrafił zagrać,a nasz Wiślak ma w dupie forme i gre dla naszych barw?obraził się czy co?zawsze go mialem za walczaka a tu chyba miekka ... się poddała
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To chyba się nie zrozumieliśmy. Myślałem że Tobie chodzi o to że Piotrek odmówił gry w ME. Gdyby mu trener kazał to musi zagrac. A że sam od siebie nie wyszedł z taką propozycją to inna sprawa.
Co do samego Piotrka Cytat:
|
Przecież Piotrek Brożek był na ławce w meczu z Zagłębiem, więc jeśli sam nie zgłosi chęci zagrania w ME, to nikt go nie zmusi. Jakby wyladował poza 18-ką meczową, to wtedy bylby dostepny dla trenera Kulawika.
|
Dziś o 12:00 Wisła - Polonia W., Reymonta, wjazda za free na sektor G
|
Mecz odwolany i przelozony na inny termin !
|
Moze nie w temacie, ale Mloda Legia pokonala wczoraj na turnieju w Burkina Faso reprezentacje U-20 Kamerunu (wice-mistrza Afryki) 1:0! Wiecej informacji na legia.com
|
A nasi nieco starsi pokonali reprezentacje U-20 Brazylii 2-0.
http://www.youtube.com/watch?v=7wGP7SPVfoU i co w związku z tym? |
"Pomocnik Radomiaka Radom Krystian Puton zostanie w sobotę poddany sprawdzianowi przez krakowską Wisłę. 18-letni zawodnik, który w ostatnich dniach przebywał na testach w Lechu Poznań, będzie testowany przez drużynę Młodej Ekstraklasy.
Ponadto swoich sił w krakowskiej drużynie spróbują piłkarze Karpat Krosno Jacek Koncewicz i Sebastian Meier." 90minut.pl coś ktoś o nich coś? |
17-letni Jacek Koncewicz w minionej rundzie był podstawowym zawodnikiem Karpat, wystąpił w 13 spotkaniach. O rok starszy Sebastian Meier zadebiutował w tym sezonie w seniorskiej drużynie, rozegrał 6 ligowych spotkań i zdobył 1 gola. Życzymy jak najlepszej postawy i powodzenia na testach w „Grodzie Kraka
A teraz ja : wiec "Koniu" jak zwia Jacka to taki Turbokrasnal Marek Penksa, zreszta, dla chetnych na 90minut jego zdjecie jest. Nie pomyślałbym że chłopak moze na testy do Wisły trafic, ale tez nie sadzilem ze ma dopiero ...17 lat. Jestem na Tak. Meier raczej ciezko bedzie mial gdyz to dosc chucherko. Nisk wątły tylko lewa noga. Na pewno udział w tym miał Kurdziel, a chłopaki grali m.in dlatego ze trenerem jest Tomasz Wacek który stawia na młodych. Życzyć powodzenia pozostaje. Do tej trójki dojdzie trójka graczy KSZO napewno jeszcze. |
Wie ktoś, czy na dzisiejszy mecz Puszcza Niepołomice - Wisła ME będą wpuszczani kibice?
|
koluniu nie ważny jest chyba wygląd tylko umiejetności ... jestem na tak co do Meiera i Koncewicza myśle że by się nadali,że mają charyzmę !! Meier mniej występów aa bramki strzelał więc coś jest w tym.Koncewicz więcej meczy ale bez bramek .. nie można skreślać od razu Meiera za wygląd proszę Cię .. pokaż swoją twarz !
|
"Cleber co prawda skończył już swoją piłkarską karierę na polskich boiskach, ale wkrótce Wisła Kraków i reprezentacja Polski może doczekać się jego następcy. 14-letni syn byłego stopera Białej Gwiazdy chce bowiem… grać dla naszego kraju - pisze "Fakt".
Syn Clebera Lucas Guedes występuje na razie w drużynie trampkarzy Wisły Kraków, ale spisuje się na tyle dobrze, że dostał powołanie do reprezentacji Polski U-14. - Wygraliśmy mecz 4:1, a ja strzeliłem hattricka. Ale żeby grac oficjalnie dla Polki, musze mieć wasz obywatelstwo - mówi 14-latek. - Jestem w połowie Brazylijczykiem, w połowie Polakiem. Brazylia to dla mnie babcia i wakacje, a szkoła, koledzy i piłka wiążą się z Polską. Nie mam wątpliwości, chcę grać dla Biało-Czerwonych - deklaruje " źródło - Fakt.. żeby grać w U14 nie trzeba mieć obywatelstwa? dziwne... |
Jeśli ma charyzmę ojca, to może z niego być naprawdę dobry piłkarz i przede wszystkim, Wiślak.
Będę trzymał za niego kciuki. |
Piłkarze Młodej Wisły wygrali pierwszy mecz sparingowy podczas zgrupowania w Murzasichlu koło Zakopanego. Podopieczni Tomasza Kulawika pokonali Watrę Białka Tatrzańska 5:1.
Bramki dla naszego zespołu zdobywali Adrian Stanek, Daniel Cyzio, Michał Chrapek oraz dwaj zawodnicy, którzy dotychczas w Młodej Wiśle nie występowali. Mateusz Arian, grający wcześniej w juniorach starszych, a także Sebastian Czapa, wytransferowany niedawno z Agrykoli Warszawa. Przyszedl nowy zawodnik i od razu popisal sie bramka. Wyszedl w pierwszym skladzie i nie zawiodl. Bramke strzelil tez nowy zawodnik przesuniety z juniorow arian. czyzby nowa sila sie rodzila w mesie? |
Ramonses, nie napalaj się tak, o jakiej sile Ty mówisz. Super, że młody strzelił bramkę, ale czy to przypadek, zobaczymy jak strzeli 10 takich bramek.
|
Jeżeli mówicie o MArianie, to spoko gość niejednokrotnie widziałem jak kopie w juniorsach, naprawde ogarnia temat, ale głowa mu niewytrzymuje i to może go kiedyś zgubić, miejmy nadzieje, że trener Kulawik sobie z nim poradzi
|
aaa
glowa mu niewytrzymuje? znaczy ze nerwowy gosc ? co do czapy to mysle ze to dobry nabytek fakt ze jeszcze mlody ale w tym sparingu byl najlepszym zawodnikiem na boisku bramka + 2 asysty. ariana nigdy nie widzialem na zywo wiec nie moge ocenic. z tego co sie orientuje to srodkowy pomocnik. odszedl rado i ligienza wiec robi sie miejsce dla mlodych/
|
Ja bym raczej powiedział, że straszny z niego walczak i nie odpusza. Po prostu chłopak nie daje sobie w kasze dmuchać.
|
Bardzo fajny ruch. Fajnie, że robią coś dzięki czemu rozwija się szkółka Wisły.
To może owocować w przyszłości. http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24549 http://www.wisla-krakow.net/aktualno...U%20Amsterdam/ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl