![]() |
Zanosi się na powtórkę? Oby nie...
Woda na stacji 'Wisła Bielany' ma na godz. 11:30 stan 491cm, wczoraj o 12 miała 292cm, nie jest ciekawie... Obecnie przekroczony stan ostrzegawczy, oby się unormowało... |
nadzieje w tym, ze narazie przestalo padac i czesc splynie.
szkoda, ze zapowiadaja dalsze opady. najwiecej ma padac w nocy z czwartku na piatek. droga 79 w Zabierzowie zamknieta przy wiadukcie kolejowym - tam gdzie ostatnio. objazd przez ul. Balicka - Szczyglice. |
Podobno znowu podmyło bloki na Złocieniu...
Mógłby ktoś potwierdzić? |
W związku z lokalnym zalaniem jezdni, wyłączona z ruchu została ul. Bieżanowska w rejonie Korepty.
Poziom Wisły na wodowskazie Bielany o godzinie 11.00 wynosił 470 centymetry i przekracza stan ostrzegawczy. Trwa domykanie bram w wałach przeciwpowodziowych od strony ulicy Kościuszki. Strażacy odpompowują wodę z lokalnie podtopionych ulic – Korepty, Popiełuszki i Krzewowej. Mieszkańcy tych ulic mogą otrzymać worki na piasek. |
Ktoś ma informacje może jak wygląda droga z Krakowa do Sanoka?
|
W związku z przekroczeniem przez Wisłę stanu alarmowego (520 cm) Prezydent Jacek Machrowski ogłosił dzisiaj (2 czerwca) od godz. 16.15 alarm przeciwpowodziowodziowy na terenie Krakowa.
|
W Zabierzowie wylała Rudawa podobno, droga nieprzejezdna. Jest mi to ktoś w stanie zweryfikować?
|
Cytat:
|
W którym miejscy dokłądnie? Poniżej tej nowej Biedronki, przy wiadukcie kolejowym i skęcie na Skałę Kmity?
Dzięki! |
Cytat:
To to jest akurat prawda, mogę potwierdzić. Sama próba odwołania Dni Olkusza to nie był najlepszy pomysł, mimo tego że atrakcyjność tej imprezy spada z roku na rok. Jeśli zaś chodzi o zachowanie Kory to- no cóż- ręce opadają... |
Cytat:
|
jak sie przedstawia sytuacja na nowohuckiej? jutro przylatuje do krk i wybieram sie na tandete. wiem, ze byly utrudnienia, najpierw zwiazane z remontem, pozniej z jej zalaniem.
dzieki z gory. |
Cytat:
|
w okolicach Gorlic od ponad 3h ulewa straszna. w ciągu 3h sytuacja się zrobiła gorsza, niż ta majowa, niektóre drogi nieprzejezdne, rzeki powylewały, masakra.
|
To jest straszne co się dzieje....Za co to wszystko?Już nie mówię żeby świeciło słońce i było +25 stopni ale żeby przestał padać ten cholerny deszcz!!!
|
Tak obserwuje co się dzieje i zastanawiam się czy państwo poradzi sobie z naprawą tego wszystkiego. Jakby teraz szła fala przez Kraków to nie ma szans,wyleje jak nic. Wały są przesiąknięte,że są jak gąbka. W zasadzie do kulminacyjnej fali,która szła przez miasto,to sytuacja poprawiała się o tyle,że nie pada non stop,ale mocno,lokalnie to już tak. Sandomierz ewakuują. Nie za fajnie to wszystko wygląda.
|
zamknieta PODBIPIETY w kierunku CENTRALNEJ pracuja tam strazacy caly czas
|
A macie może jakieś informacje na temat wału na Zakolu Wisły?
|
U mnie leje od dwóch godzin nonstop a mieszkam jeszcze kawałek od Wieliczki w stronę Gdowa tak że jak się utrzyma taki opad jeszcze godzinę dwie to myślę że nie ma opcji Kraków jutro będzie pod wodą, naprawdę robi się wyjątkowo nie ciekawie. Ulewa jakiej nie było podczas poprzednich opadów po prostu ściana deszczu...
|
W Hucie luzik... popadało 20 minut raz się błysło od pólnocy i cisza... Mam nadzieje, ze od jutra popoludnia tak jak zapowiadają wkońcu zrobi się lato...
|
Okolice Saskiej - padało niecałe 10min, 4 razy błysk i na szczęście cisza. Oby tak już zostało...
|
To, co się teraz dzieje za oknem jest zupełnym przeciwieństwem stanu sprzed ponad godziny. Ulewa, oberwanie chmury, ściana wody...Burza jakiej dawno nie widziałam - masakra! Nie chcę myśleć o stanie wałów...
|
Jak za chwilę nie przestanie padać to ja nie wiem co zrobię. Łeb mi pęka od tego non stop napi******jącego deszczu... Nawet na szluga nie da się wyjść :-)
|
Cytat:
|
zamknięty tunel pod rondem Grunwaldzkim, zalany.
|
Hallo Prądnik ! - mieszka ktoś przy Majora ? Kumpel mi właśnie pisze że na ulicy pół metra wody ... ?!?! Tyle że tam nie miało co wylać ...
|
Skawina:zalany parka , w okolicznych miejscowościach zalane są drogi i rzeki pow. st. alarmowego...
|
Cytat:
Tam nie wylało, tam napadało tyle deszczu w nocy. Te bloki na Majora i Łebkowskiego są na dawnych bagnach postawione. Kilkanaście lat temu po każdej większej ulewie ulice były pozalewane. |
Kłaj pod wodą - mało mi się do auta nie wlało. Na szczęście Raba ustabilizowała sie choć wysoka - odradzam wycieczki w kierunku Bochni
|
Na 10:00 570cm - stan Wisły...
Przez to co się działo w nocy - nic dziwnego. Czy ktoś wie coś na temat stanu na Zakolu Wisły (rejon nowohuckiej,mordu)? |
Cytat:
Praktycznie połowa Kłaja nieprzejezdna. Jest dużo gorzej niż ostatnio ... ;/ |
Ciężka sytuacja panuje na Prądniku Czerwonym w rejonie ulic Łepkowskiego i Majora. Nieprzejezdne jest skrzyżowanie Dobrego Pasterza i Majora, problemy występują na Skrzyżowaniu Powstańców i Majora.
Podtopione są (według stanu na godzinę 9 rano) następujące ulice: Bieżanowska, Sucharskiego, Popiełuszki, Zdunów, tunele pod rondem Grunwaldzkim, Złocień, Majora, Łepkowskiego i Dobrego Pasterza (od 29 Listopada do ronda Barei), Podbipięty. Może też być problem z dojazdem do osiedla Złocień. za www.mmkrakow.pl |
Zjechała ziemia na Zakopiankę, w Krzeczowie. Zakopianka nieprzejezdna między Lubniem a Rabką. Trzeba objerzdzać.
Blokada może potrwać cały dzień. |
Droga Nowy Sącz Brzesko zamknieta
krynica Zamknięte drogi od strony muszyny, piwnicznej i sącza Sama muszyna kompletnie odcięta od świata |
http://www.rmf24.pl/raport-polskapod...Sort,1,iTime,1
Prądnik Czerwony, dodatkowo był jeszcze wybuch gazu w żłobku |
|
Most u mnie w miejscowości zamknięty, ludzie co tam mieszkali nie mają jak wyjechać, bo droga się osunęła i nie ma przejazdu. Most w sąsiedniej miejscowości bliski zawalenia. Most na Strumianach podobno nie przejezdny. Znajomy mówi, że na Brzegach masakra... Co 5 min słyszę syreny i widzę wozy strażackie...
Ziemia już nie wchłania wody, przez co u mnie koło domu studnia wypełniona była po sam brzeg, a studnia ma 16 m, wiec w piz** wody. Zbiornik wodny pełny, na dodatek z gruntu wszystko szło do niego i w efekcie się przebiło i piwnica zalana, kotłownia prawie też. Jak bym rano nie zauważył to najniższy poziom domu by pływał. Straż w Wieliczce zajęta, żadnej jednostki wolnej nie ma. Dobrze, że małą pompę załatwiliśmy i od 12 wyciągamy ze studni. Efekty już są. Tylko żeby nie padało, bo będzie masakra.. W ostatnim czasie to u nas w Polsce same tragedie. Za co nas Każesz?? |
w Tarnowie od 20.30 - 13 lało. Przed północą ewakuowali kilka rodzin mieszkających na parterach bloków. Teraz za jakieś 30 min jest spodziewana fala.
|
Mieszkam w okolicach Saskiej i co chwilę słyszę sygnały straży pożarnej, od maja ten dźwięk mnie przeraża,boję się, że mimo że nie pada i do wtorku ma nie padać to wał jest tak przesiąknięty,że wyleje...
Wisła Bielany, stan na 17:30 - 590cm, od godziny 15:00 zmalało 7cm, przedtem przybierało o 6cm co godzinę. |
Cytat:
narazie spokojnie , choć Wisła poszła trochę w górę. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl