Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [19 kolejka] Wisła Kraków-Arka Gdynia, Piątek 5 marca godz. 20.00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7034)

tofik 05.03.2010 22:17

Wypierdzielić nieudaczników, bo skonczymy jak banik ostrava na 13 miejscu.

bunny 05.03.2010 22:18

Wstyd, wstyd , wstyd
Oni reprezentują Nasz Klub, noszą Nasze barwy !!! Przecież to przechodzi ludzkie pojęcie !
Klub, z ponad 100 letnią tradycją, a oni kopią się po czole przez 90 min ?
Nie rozumiem ...

iiYama 05.03.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 864602)
Nigdy nie myślałem, ze cos takiego napisze:
1. chyba nieodzowna byłaby "wizyta" kibiców na treningu
2.ten układ się wypałił, a że na wymiane połowy drużyny nas nie stać
to trenerowi trzeba podziekowac
Byle tylko zagraniczny terner nie bojący sie grac ofnsywnie
Bo ku.. z Arka dwoma defensywnymi w pomocy i zmiana Kirma
zamiast wycofac któregos obrońce to jest ponad moj poziom postrzegania abstrakcji nawet

Co do Kirma, absolutna racja, może nie grał rewelacyjnie ale do chuja choćby Boguski czy Piotrek Brożek byli do zamiany.

Jakoś przez ten mecz mam jeszcze większe ciśnienie na karnet, i zasadnicze pytanie: kiedy grają koszykarki?

Baala 05.03.2010 22:20

W sezonie w którym zajeliśmy 8 miejsce mieliśmy 4 porażki. W tym sezonie mamy już 5! a jeszcze mecze z Amicą i Legią.

szczepanwislak 05.03.2010 22:20

No i niestety w niedzieli stracimy lidera.. a kto wie czy i nie mistrzostwo.. ech..

Rafee 05.03.2010 22:20

Nie wiem jak wam ale mi zajechało Levadią....

p e t e r 05.03.2010 22:20

Smutne, że jeszcze rok temu psioczyliśmy przy okazji marnowania przez naszych piłkarzy średnio 5 setek na mecz. Doszło do tego, że chciałoby się teraz mieć w meczu 5 takich setek, choćby zmarnowanych.

pikey 05.03.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuczek (Post 864601)
Kompromitacja. Straciliśmy lidera i na razie nie widzę nadziei na to, żeby go odbić...

Musiałby nastąpić jakiś przełom w mentalności piłkarzy. Na razie w ich mniemaniu " Czy się stoi czy się leży 100 tysięcy się należy".

Nie wiem czy zmiana trenera ( która najpewniej nastąpi) coś zmieni. Widać, że wielu piłkarzy jest już wypalonych i znudzonych grą dla Wisły. Minus dla trenera,że w takiej sytuacji nie stawia na młodych - oni może przynajmniej by powalczyli.

Kamson 05.03.2010 22:20

KIBICE NA TRENING!!!

gwiazdkom należy sie porządny kop w dupe!

0 ambicji, 0 walki, 0 taktyki, 0 konstruktywnych akcji

korzychxp 05.03.2010 22:20

nie no Pawełek za utrate gola nie powinien byc obwiniany, akurat nie o to. Kazdy dobry napastnik juz by go przelobował bo była to sytuacja sam na sam przypominam! Lub podcinką zagrał i by nie było dobitki. A tak chociaz wybił piłe i nasi SZYBCY obroncy mogliby cos wybic, no ale niestety nie pomysleli i napastnik był szybszy. Z reszta ładnie sie starał.

Dzimi 05.03.2010 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 864606)
mieliśmy grać jak kandydat na mistrza, gramy jak kandydat do spadku.

Z taką grą do końca rundy zajmiemy na koniec sezonu miejsce w środku tabeli. Jak w sezonie 2006/2007...

Wydaje mi sie, że to był ostatni mecz Skorży jako trenera Wisły

michalg 05.03.2010 22:21

Mam nadzieję, że skład personalny od przyszłej kolejki się zmieni. Taktyka na kopanie piłki na oślep przed siebie się nie sprawdza. Może z powodu braku wysokiego napastnika, a może z powodu jakotakiego pojęcia przeciwnika o grze w piłkę.

krzywy 05.03.2010 22:25

Dobra szanse sie wyrównały. i tak jesteśmy w lepszej sytuacji niż rok temu. Do boju Wisełko wszystko zależy od Nas i to jest najważniejsze!!!Emocje się nie skończyły, teraz może być tylko lepiej!!!

Rafee 05.03.2010 22:25

Nie wiem jak wam ale mi zajechało Levadią....

bartek89TS 05.03.2010 22:25

Jak nie było zawsze stawałem w obronie piłkarzy zawsze nawet na siłe kierowałem się sercem nie głową, zawsze szukałem pozytywów i usprawiedliwień...w****iałem sie jak inni jechali po piłkarzach itd, ale teraz to moja cierpliwość jest u kresu wytrzymałości, co tooo ****aa ma być, ja sie pytam?żenada wstyd ..nie ma słów żeby opisac co robie ta druzyna i co się dzieje w tym klubie, zawsze będe wiernym Wiślakiem bo tak zostałem wychowany.Proponuje zaśpiewać naszym piłkarzyką "JAK NIE MASZ AMBICJI TO WYPIERDALAJ Z NASZEJ WISŁY" !Nie działacze, nie piłkarze, nie trenerzy...WISŁA TO MY!!!!Nie ma już żadnych usprawiedliwień dla nich, rozumiem kontuzje itp ale ile trzeba sutuacji?ilez ****a oni graha w piłke zeby nie wykorzystywac takich sytuacji?Ide spać w ****u bo nie mam siły o tym już myśleć, nawet mi się czytać forum nie chce bo szkoda nerów.Tak czy tak...CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAKKK KOCHAMMM CIEEEE W SERCUUU MOIMMM WISŁAAAA I NAAA DOBREEE I NAA ZŁEE!!!!Dobranoc

thechris 05.03.2010 22:25

Luuuuzik. Liga będzie ciekawsza :)

Rogullo 05.03.2010 22:25

****a mać...

speedfashion 05.03.2010 22:25

- Panie trenerze, ale my gramy, nie widzie pan jak biegamy po boisku?

Aż żal było patrzeć. Mamy bramkarza, który niczego nam nie ratuje, mamy piłkarzy, którzy nie wiedzą co mają robić na boisku, mamy trenera, który przez cały mecz krzyczy: "GRAMY PANOWIE!".

Arka posiadająca nieznanych piłkarzy potrafi coś zagrać, a u nas nawet najlepszy gracz stanie się żenującym kopaczem. Totalny regres i niepowodzenie, trener bez wyobraźni.

I tak pójdę na mecz i zedrę gardło, chociażby dla czystego sumienia!

Mamba 05.03.2010 22:25

Tak z ciekawości, Kasperczak gdzieś pracuje obecnie?

maRgrabkarz 05.03.2010 22:25

za komentarz zagadka:
kiedy Wisła zdobędzie mistrza?
jak Małecki z Boguskim nauczą się grać głową.

Tobi1906 05.03.2010 22:26

Jedna sytuacja Arki i giol idzie sie załamać,nasze grajki z wyjaztkiem nielicznych powinni mieć po premiach na kilka najblizszych meczy. A boisko zamiatać powinni wlasnie oni!

Czas wreszcie by zeszli na ziemie,bo już po jutrze możemy nie być liderami!I Oby nie powtorzyla sie sytuacja taka jak byla z Lechem

krasny 05.03.2010 22:27

Jeżeli Jakub Jarosz znajdzie dobrego kandydata zagranicznego to mam nadzieje ze od meczu z Jagą nie będzie już Skorży.

Nie wierzyłem ze to kiedyś napiszę, ale ta drużyna gra z każdym meczem gorzej i gorzej.
Zero pomysłu, zero składnych akcji i jeszcze bardzo słyszalne dzisiaj podpowiedzi Skorży "graj przez obronę" albo "graj długą".
Dość już nerwów.

Personalnie skład jest dobry, trzeba go tylko ustrawić żeby jeszcze uratować coś z tego sezonu.

ksych 05.03.2010 22:27

Ekstraklasa - Kolejka 19.
05/03/2010 | Obiekt: Stadion Ludowy | Sędzia R. Malek

http://i49.tinypic.com/dqfxuc.png http://i49.tinypic.com/20fzvc1.png
Wisła Kraków - Arka Gdynia
XviD | 720x416 | 2000kbps | Canal+ Sport LIVE

0:1 Tshibamba (11.41 MB)
Kod:

http://www.przeklej.pl/plik/2010-03-05-wisla-vs-arka-0-1-tshibamba-avi-000ba658s1jp2j6
http://www.youtube.com/watch?v=UGLt_kal61o

Cały mecz do pobrania - www.AllGoals.pl

fantom chicago 05.03.2010 22:27

Jedyny gosc , ktory cos gral to Alvarez , reszta chvjnia.Mysle , ze Cupial zmieni trenera przed nastepna kolejka- dzieki dla Skorzy za dwa mistrzostwa , lecz na boisku radosna tworczosc...

PotiWisla 05.03.2010 22:28

Nie dość że sedziowie nam mówiąc kulturalnie nie pomagają to jeszcze nasi zawodnicy serwują nam stojanowa przez 90 min . Płakać się chce jak się na to patrzy. Ale przecież piłkarzy interesuje tylko to czy ilość pieniedzy na koncie sie zgadza. PS kto mi odda kase wydana na piwka ?

Borinho 05.03.2010 22:28

2 mecze
0 pktów
0 goli
2 gole stracone
0 POMYSŁU NA GRĘ
== MNIEJ NIŻ ZERO

========= MACIEJ SKORŻA DZIĘKUJEMY =========
BYŁO FAJNIE ALE TWÓJ CZAS PRZEMINĄŁ !!!! I TO NIESTETY JUŻ W TALINIE !!!

PAWŁOWI BROŻKOWI ŻYCZĘ WYLECZENIA KONTUZJI I FORMY
MAŁECKIEMU - ZROZUMIENIA ŻE JEST ŚREDNIM GRAJKIEM POLSKIEJ LIGI
DIAZOWI - TRENINGU WSZYSTKICH ELEMENTÓW
SOBOLEWSKIEMU : ZADANIA SOBIE PYTANIE CZY JESZCZE MA FORMĘ NA WISŁĘ ? 3
MARCELO - KONCENTRACJI
ALVAREZOWI - TRENINGU PROSTYCH DOŚRODKOWAŃ
ŁOBODZIŃSKIEMU : KOŃCA KONTRAKTU I DOBREGO KONTRAKTU NA CYPRZE ...
PIOTROWI BROŻKOWI : MNIEJ UBLIŻANIA TRENEROWI A TRENOWANIA CHOĆBY STRZAŁÓW I DOBREGO USTAWIENIA SIĘ W OBRONIE
PAWEŁKOWI : BEZ KOMENTARZA
KRIMOWI : ODDANIA SERCA DLA WISŁY TAK JAK ROBI TO W KADRZE SŁOWENII

laser 05.03.2010 22:29

a wy co ?kibice sukcesu jak szło to och i ach a terz becza jak smarkacze ...onetowcy posrani

Mario Nh 05.03.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maRgrabkarz (Post 864642)
za komentarz zagadka:
kiedy Wisła zdobędzie mistrza?
jak Małecki z Boguskim nauczą się grać głową.

i cała reszta z głową.

szczepanwislak 05.03.2010 22:29

Ale co się stało z Marcelo ??!! Gwiazda jesieni , nieomylny wręcz defensor. A tu w dwóch meczach jakby nie patrząc jego 2 bramki obciążają.. Aż nie możliwe , przecież widać , że to piłkarz z ponadprzeciętnymi umiejętnościami. jak na naszą ligę to klasowy zawodnik i aż dziw , że akurat jemu 2 błędy pod rząd się zdarzają. Jeden to jeszcze nic , lecz już drugi i decydujący o wyniku to na pewno zawodnikowi chluby nie przynosi.

Lechista69 05.03.2010 22:30

"Niech kibice spojrzą na tabelę z zeszłego roku w tym momencie rozgrywek i niech nie tracą wiary."

A ja mówię DOŚĆ! MAM DOŚĆ SŁUCHANIA TŁUMACZEŃ I OBIETNIC PANA MAĆKA! MAM DOŚĆ ŻE WPUSZCZA ŁOBODZIŃSKIEGO KTÓRY W MINUTE POTRAFI 2 RAZY NIE PRZYJĄĆ DOKŁADNIE PROSTEJ PIŁKI ! TO NIE JA A PAN ZARABIA 500 TYS EURO ROCZNIE!!! TO PANA OBOWIĄZEK!

PANIE MACIEJU DZIĘKUJEMY ZA 2 LATA PRACY ! ZA 2 MAJSTRY ALE WIDAĆ GRAJKI MAJĄ JUŻ PANA DOŚĆ, NIE JEST PAN DLA NICH ŻADNYM AUTORYTETEM! TAKTYKE TO PISAŁ PAN CHYBA NA KOLANIE ! A KOMUNIKACJA Z HRISTOVEM MNIE DOBIŁA! KOŃCZ I ODEJDZ!!!

qchar90 05.03.2010 22:31

nie ma drużyny, nie ma feelingu,
niestety
moze nowy trener by mogl, bo wreszcie co nie ktorzy by sie poczuli nie pewniakami do wyjsciowej jedenastki
a Pawełek niech ****a mac sie bardziej na grze koncentruje ;/

Grisza1 05.03.2010 22:31

Czym się różnił ten mecz od Levadii poza stadionem na ktorym był rozgrywany? Niestety, co kilka meczów wracamy do punktu wyjscia... Levadia... kilka meczow dobrych....Legia, Cracovia... cos wygranego.... Arka....I tak wkoło Macieju....:/

Lechista69 05.03.2010 22:31

"Niech kibice spojrzą na tabelę z zeszłego roku w tym momencie rozgrywek i niech nie tracą wiary."

A ja mówię DOŚĆ! MAM DOŚĆ SŁUCHANIA TŁUMACZEŃ I OBIETNIC PANA MAĆKA! MAM DOŚĆ ŻE WPUSZCZA ŁOBODZIŃSKIEGO KTÓRY W MINUTE POTRAFI 2 RAZY NIE PRZYJĄĆ DOKŁADNIE PROSTEJ PIŁKI ! TO NIE JA A PAN ZARABIA 500 TYS EURO ROCZNIE!!! TO PANA OBOWIĄZEK!

PANIE MACIEJU DZIĘKUJEMY ZA 2 LATA PRACY ! ZA 2 MAJSTRY ALE WIDAĆ GRAJKI MAJĄ JUŻ PANA DOŚĆ, NIE JEST PAN DLA NICH ŻADNYM AUTORYTETEM! TAKTYKE TO PISAŁ PAN CHYBA NA KOLANIE ! A KOMUNIKACJA Z HRISTOVEM MNIE DOBIŁA! KOŃCZ I ODEJDZ!!! MAJSTRA MOZNA URATOWAC ALE NIE Z PANEM U STERU!!!!

Donki 05.03.2010 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 864652)
2 mecze
0 pktów
0 goli
2 gole stracone
0 POMYSŁU NA GRĘ
== MNIEJ NIŻ ZERO

========= MACIEJ SKORŻA DZIĘKUJEMY =========
BYŁO FAJNIE ALE TWÓJ CZAS PRZEMINĄŁ !!!! I TO NIESTETY JUŻ W TALINIE !!!

PAWŁOWI BROŻKOWI ŻYCZĘ WYLECZENIA KONTUZJI I FORMY
MAŁECKIEMU - ZROZUMIENIA ŻE JEST ŚREDNIM GRAJKIEM POLSKIEJ LIGI
DIAZOWI - TRENINGU WSZYSTKICH ELEMENTÓW
SOBOLEWSKIEMU : ZADANIA SOBIE PYTANIE CZY JESZCZE MA FORMĘ NA WISŁĘ ? 3
MARCELO - KONCENTRACJI
ALVAREZOWI - TRENINGU PROSTYCH DOŚRODKOWAŃ
ŁOBODZIŃSKIEMU : KOŃCA KONTRAKTU I DOBREGO KONTRAKTU NA CYPRZE ...
PIOTROWI BROŻKOWI : MNIEJ UBLIŻANIA TRENEROWI A TRENOWANIA CHOĆBY STRZAŁÓW I DOBREGO USTAWIENIA SIĘ W OBRONIE
PAWEŁKOWI : BEZ KOMENTARZA
KRIMOWI : ODDANIA SERCA DLA WISŁY TAK JAK ROBI TO W KADRZE SŁOWENII

Podejżewam że gdyby w zespole było 11 takich Sobolewskich to Arke ogralibysmy z PALCEM W DUPIE !1

robin hood 05.03.2010 22:34

laser weź juz przestań pier ... z tymi kibicami sukcesu ja moge patrzeć na 20 porażek w sezonie ale po grze a nie po .......eniu przez 90 min

partyzant1983 05.03.2010 22:34

Czytam forum już kilka lat... .... nigdy się nie wypowiadałem.... teraz już nawet nie widzę sensu aby się wypowiadać....

jaro1985r 05.03.2010 22:34

to co może pójdziemy razem gwiazorom odśnieżyć boisko ?hahahaha

bridgeburner 05.03.2010 22:35

Na miejscu Cupiała
To po takim meczu bym kazał grajkom zapierdalac
po 10 km kazdy wokół stadionu

ENDRJU 82 05.03.2010 22:37

Jedno można powiedzieć : Jesteśmy średniakiem przez duże "Ś". Żal, bo zespół, który powinien rok w rok bić w Mistrz Kraju prezentuję pozycję grupki paru chłopa grających nie wiadomo w co i po co.
Cisną się wulgaryzmy na widok takiego podejścia do meczu. Zero szacunku dla tych ludzi...

Liga ciekawsza ktoś powiedział ?, pewnie i tak będzie, lecz na tle reszty patrząc globalnie nie jest lepiej... liga nasza to i tak europejski mozambik, a tym Panom za dziś, powyższe słowo powtarzać za każdym razem : "żałość" !

ps.

A na forum na pewno się ciekawej zrobi(ło) ...

rafil 05.03.2010 22:38

moim zdaniem mecz nie był taki tragiczny. za dużo błędów personalnych - Łobo powinien zagrać od początku, jak wszedł, to poza 2 złymi przyjęciami piłki grał dobrze. dobrze współpracował z Alvarezem, ten zagrał dobrze. Diaz zagrał beznadziejnie. Małecki najlepszy na boisku, aczkolwiek gdy zaczął grać po lewej stronie, za Kirma to się lepiej prezentował. Kiro średni mecz, stać go na więcej. Boguski bezproduktywny. To samo Sobol i Jirsak. ale mimo tego gra nie była masakryczna, było parę dobrych wrzutek, ze 3 składne akcje (wiem że to mało, ale to zawsze coś). ALE TO POWINNO WYSTARCZYĆ NA ŚLEDZIE! ja nie wiem jak to jest, na papierze dobrzy zawodnicy, w praktyce grają nienajgorzej (wiem że można lepiej ale powtarzam po raz 3 - nie było tragicznie). a jednak przegrywają. przesądził jeden szkolny błąd. co do samej bramki to 2/3 winy Marcelo, 1/3 winy Pawełka, bo w takiej sytuacji nie wybija się piłki przed siebie tylko na bok. ale jednak większa wina Marcelo.

zdziwię się, jeśli Skorża pozostanie na stanowisku. nie dał zawodnikom pomysłu na grę, nie powiedział co mają robić. przy stałych fragmentach gry nie było żadnego wypracowanego schematu. i martwi mnie to, że obrońcy będąc we 3 podają piłkę do Pawełka, zamiast spróbować wyprowadzić jakąś akcję. tego też Skorża im nie pokazał co i jak.

koniec narzekania, teraz mi lepiej.

Czy wygrywasz, czy nie, zawsze ja kocham Cię!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl