![]() |
Cytat:
Najważniejsze są 3pkt z Ruchem :) Do boju Wisełka |
Cytat:
|
Ładnie PZPN pojechał z Widzewem :] Pewnie nie przez przypadek były te braki w dokumentacji :]
JAR0 - uwalić Łódź? Widzewa nie uwalają, kara musi być. ŁKS było mi żal, że nie dostali licencji, ale już nie jest. A nie jest dlatego, że w swoich oświadczeniach czepiają się innych klubów. Jak Polonia w zeszłym roku walczyła o licencję to w żadnym oświadczeniu nie pisali, że w ŁKS jest gorzej (a było), a mimo to licencję dostał. |
Cytat:
Dobry żart :lol: :rotfl: szkoda,że craxa tak nie powiedziała :P |
Boże...jak czasami mi jest wstyd że jestem ze świętokrzyskiego...:)
a tak na poważnie to liczę wkońcu na przekonujące zwycięstwo Wisełki na Arenie Kielc :D żeby już przestali się napinać scyzoryki. edit:Kurde, właśnie nie wiem co z tym moim avatarem? większość już odzyskała :) edit2: juz jest :D |
ej Proud, gdzie masz avatar ;D
Najlepiej powiedziec, ze liga jest słaba. Tylko dlaczego po sezonie tej Arcy Słabej ligi, Ci którzy sa przykładowo od miejsca 4 w dół nie mówia : ale jestesmy słabi skoro nie wygralismy tak słabej ligi |
Skonczyl by ten Widzew płakac i krzyczec jak stara baba
Krzywda jaką jest gra w I lidze jest duzo mniejsza od kary pierwotniej czyli II ligi.Jak utrzymaja sklad to i tak pewnie z Gornikiem wrocą. |
Cytat:
|
A kiedy ich pierwszy raz zdegradowali bo nie pamiętam? Gdyby ich zdegradowali to by w II lidze zaczynali a tak sportowo spadali jak się nie mylę.
|
Cytat:
Kto ich zdegradował raz? Spójrz na tabelę i przestań powtarzać tu te ich bzdury. Spadli, bo uzbierali 26 punktów w 30 meczach. I tak im się pofarciło, że nie zaznali smaku starej III ligi, tylko pograją 2 lata w drugiej. |
Cytat:
Nikt ich nie zdegradował to raz Dlaczego ktos ma uniknac kary a ktos nie?? to dwa oni powinni sie cieszyc na dzien dzisjszy z awansu do I ligi,po rocznym pobycie w II ,to trzy(jesli by wywalczyli awans -co moglo by sie zdarzyc ale niekoniecznie) Udało im sie a jeszcze podskaują |
Rzeczywiscie macie racje co do tego ze Widzew sam spadł ,ale czemu od razu ich nie spuscili o 2 klasy nizej , co to jakies spuszczanie na raty jak w Media Markt ? :D ..i tak paranoja..
|
Pytanie - tylko czemu grzechy Widzewa i ŁKS-u mają faworyzować spadkowiczów z ekstraklasy a nie np kolejnych z 1 ligi.
|
Cytat:
Oświadczenie piłkarzy ŁKS: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...l?ticaid=187a3 |
Pewnie w decyzji Ekstraklasy (którą to instytucję mam w ....głębokim poważaniu, podobnie jak PZPN) legło stanowisko, w którym UEFA nakazuje zaostrzyć respektowanie zakazu eksponowania polityki na stadionach, gdzie przy różnych okazjach kibice demonstrowali swoje poglądy w stosunku do różnych wydarzeń. Np. "urodziny Mandeli", "Kosovo" itp. UEFA chce to przykrócić i skoncentrować się na samym sporcie. Zakłada to oczywisty kaganiec na wolność wypowiedzi.
Cieszy fakt, że nagle nastąpił w obydwu klubach warszawskich taki przypływ uczuć patriotycznych, ale wydaje mi się, ze trwa między nimi swoisty wyścig, na to kto jest bardziej "patriotyczny". Moze to i dobrze, że dzisiejsi mieszkańcy, ktorzy w zaledwie kilku procentach są potomkami dawnych powstańców przynajmniej nie zapomnieli o wydarzeniach sprzed lat. |
Cytat:
Cytat:
|
Pewnie, że kilka procent, ale "zaledwie" to nie wiem czy pasuje. Jak 10tyś powstańców, którzy przeżyli miałoby spłodzić 2 mln mieszkańców obecnej Warszawy? :]
|
zwłaszcza że wielu powstańców nie pochodzilo z Warszawy...
|
wlasnie podali na tvn24 iz sad zadecydował ze ŁKS w 1 lidze. Jak dla mnie skandal.
|
Cytat:
ŁKS miał przecież grać w 1 lidze. Czyż nie tak?:p 7 kotów: Ja wiem że zajeli 7 miejsce i też uważam że to jest skandal że nie grają w ekstraklasie, ale chodziło Mi o to że to już było wczesniej wiadomo że bedą grać w 1 lidze i że dzien przed startem rozgrywek juz tego nie zmienią ;-/ |
Cytat:
|
niech pokaża na jakich zasadach rok temu dostały licencje Ruch Chorzów i Polonia Bytom.Niestety ŁKS nie ma takich wpływów w pzpn jak maja śląskie kluby w osobach Piechniczka i Bugdoła.Jak widac są równi i równiejsi.Skandal !!! Szkoda że takie duże miasto jak Łódź pozostało bez ekstraklasy.
|
Cytat:
efektów nie dała rozprawa mediacyjna, podczas której obie strony - PZPN i ŁKS - miały wypracować porozumienie w granicach prawa. Jako, że nie wypracowały, sprawę rozstrzygnie sąd, ale to sporo potrwa. |
Otóż to. Czytamy ze zrozumieniem.
|
Cytat:
Podkreslaja tym swoja "warszawskosc". Zeby nikt im nie zarzucil ze nie sa w 100% warszawiakami, czy ze klub jest "mniej warszawski" niz Polonia. Co oczywiscie absolutnie nie przeszkdza im tolerowac na swoim stadionie "arbeit macht frei" czy szmaty TB ze stylizowanym na dobrze znanym z II WS znakiem. Czysta hipokryzja. Wiem ze jest kilkanascie czy nawet kilkadziesiat osob robiacycyh to okragly rok a nie od swieta i dla pokazowki, bo naprawde w to wierza i sie tym interesuja. Ale z zewnatrz to wyglada zgola inaczej. Natomiast jedyne co mi przychodzi na mysl po wczorajszych kopenhadzkich wyskokach "grupy przypadkowych Polakow nie zwiazanych z KP Legia": HA HA HA ! ...Tak, wiem: nie bylem, nie znam szczegolow, czytam GW i pracuje na Wiertniczej a takze mam kompleksy bo Wisla przegrala w Tallinie... ...HA HA HA! |
Lobby społeczeństwa reprezentowanego przez Cracovię okazało się silniejsze od prawdy, sprawiedliwości, zasad fair play. Wkurza mnie jedno, że ani Wisła ani inny klub ŁKS-owi nie pomógł. Za rok, dwa, pięć może to nas dotyczyć.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a)mieszkaja na stałe w Danii b)polaczyli wyjazd z urlopem w Danii i wyjechali na miejsce zanim mozna bylo kupic bilet w Warszawie. P.S. 99% osób, które były na meczu (lub pod stadionem) NIE JEST związanych z KP Legia. Proste. Reszty nie komentuje :-) |
Drogi "kierunkowy" : )
nieoczekiwanie ktos popiera moje zdanie, i bardziej klarownie to wyluszczyl: http://www.weszlo.com/news/3403 (wstyd mi gdyz cale to weszlo uwazam za smietnik) |
Tak ich boli, że ktoś zajmował się upamiętnianiem Powstania Warszawskiego jak jeszcze media i władze miały to w dupie. Z tym strzelaniem fotek też .......enie, nie można raz na rok zamieścić informacji o złożeniu wieńca? Zapewniem, że poza tym dzieje się znacznie więcej niż opisywane jest na klubowych stronach. A może niech wszyscy zapomną o tym w ****u tak będzie najlepiej?
|
Cytat:
Tyle ze stadion to nie jest miejsce do tego. Szopka - tego slowa mi wlasnie brakowalo. PS. zeby nie bylo: podobne zdanie mam o manifestacji antykomunzizmu przez Lechie. Czy Ruchu o "ober... cos tam" |
No dobra, Powstanie Warszawskie, więc...
Niech każdy kibic posiada okazjonalna koszulke, skoro dla nich to jest TAK ważne, do tego moga zrobić oprawę, a co, skoro dla nich to jest rocznica i rzecz arcyważna to czemu nie. Ale piłkarze w koszulkach powstania? Przecie taki Chałbiński to nie wiem która to nawet rocznica, a Sarvas to nie wie wogóle co to za wydarzenie. Ale skoro Polonia, tak bardzo sie utożsamia, z tym wydarzeniem, to niech otworza muzeum w budynku klubowym upamiętniające te momenty. I będzie po krzyku - osoby chętne zajrzą, osoby nie chętne nie muszą Jak dla mnie to i tak to wygląda, jakby Polonia chciala sie pokazać, że to oni są dziećmi stolicy, a nie Legia.Że oni sa bardziej warszawscy. Ale to tylko moja opinia, i mam do niej prawo |
No a pan Jasiu Tomaszewski na TVP Info coś tam mówił że Wisła i Lechia oszukały w sprawie licencji i zaproponował aby Drzewiecki zawiesił PZPN i opóźnił start ligi.
|
Cytat:
To ze się nie odniosłes w ogole mnie nie dziwi :) |
Macie k**** problemy! Powstanie Warszawski nie jest i nie bylo nigdy prywatna imprezka,to spuscizna calego narodu i kazdy ma prawo sie z nim utozsamiac i pamietac o nim. No chyba ze komus na tym nie zalezy,aby pamiec o tych wydarzeniach trwala!
|
Z opinią o akcjach na stadionie mogę się zgodzić, ale w tym tekście jest ogólnie o wszystkim. Z resztą zawsze trzeba znać umiar, żeby nie wychodziło tak jak z Papieżem na końcu.
Ale offtop się zrobił trochu :P Cytat:
|
Drzewiecki zarzadzil kontrole w PZPN.
|
Drzewiecki juz pokazal ze nie ma jaj, wiec jego grozbami nikt sie nie przejmuje.
Kontrola ? Nawet jak wykaze nieprawidlowosci to Minister Pipa nie kiwnie palce. Tchorz. |
Panowie mam tylko jedno pytanie Łks czy Cracovia bd grac...?
|
Trzeba miec silne nerwy żeby być kibicem piłki w Polsce. Znowu to samo co rok temu, te leśne dziadki z PZPN nic nie potrafią zrobić porządnie. Z drugiej strony płaczące kluby bez licencji które wiecznie sie odwołują. Na koniec Drzewiecki ze swoimi smiesznymi decyzjami. Przecież jeżeli zawieszą mecze Widzewa, Cracovii i ŁKS-u to powinni to zrobić też z Koroną i Arką bo w zależnośći od decyzji te kluby będą grały baraż.
|
Cytat:
Nastepny etap to 'zagrozenie interlokutorowi banem za rozmywanie', 'stwierdzenie, ze nie ma o czym gadac, bo wszystko juz napisalem', 'dalsze brniecie, ze nie ma odpowiedzi' czy moze jednak podejmiesz dyskusje? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl