Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

JAR0 30.07.2009 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 771090)
Trybunał Arbitrażowy nie zawiesił degradacji Widzewa ( ze względu na braki w dokumentacji dostarczonej przez PZPN )

No to jest qrna kpina już :rotfl: Widzew ma cierpieć bo pzpn dał ciała, a swoja drogą to ten cały trybunał nie wiedział jakie otrzymał dokumenty. Dla mnie spisek grubymi nićmi szyty. Chcą uwalić Łódź za wszelką cene.

Najważniejsze są 3pkt z Ruchem :)

Do boju Wisełka

GemHZR 30.07.2009 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 771018)
Żeś się chłopie obudził! :P To się już jakoś dwa dni temu stało...

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Koniec hólsów! :lol: Teraz stadiony będą mega bezpieczne! (pomimo, że na stadionie się gówno dzieje - lepiej zadbaliby o wydarzenia pozastadionowe, pomeczowe... ;])

Ps. Ja na Wiśle jakoś nigdy w ostatnich dwóch latach (czyli od czasu kiedy chodzę regularnie) nie czułem zagrożenia - wprost przeciwnie, super zabawa :-)

Na Legii od paru lat są imienne bilety, a wiadomo, że tam największe kibolstwo jest :D To znaczy, że system nie działa, niech zatem zadziała "gazeta"!!

Szczurek_PB 30.07.2009 16:49

Ładnie PZPN pojechał z Widzewem :] Pewnie nie przez przypadek były te braki w dokumentacji :]

JAR0 - uwalić Łódź? Widzewa nie uwalają, kara musi być. ŁKS było mi żal, że nie dostali licencji, ale już nie jest. A nie jest dlatego, że w swoich oświadczeniach czepiają się innych klubów. Jak Polonia w zeszłym roku walczyła o licencję to w żadnym oświadczeniu nie pisali, że w ŁKS jest gorzej (a było), a mimo to licencję dostał.

brylant17 30.07.2009 16:53

Cytat:

Gramy o mistrzostwo Polski. Jak usłyszałem, że będziemy walczyć o utrzymanie, to o mało nie zemdlałem. W sporcie cel zawsze musi być najwyższy - mówi w wywiadzie dla "Wirtualnej Polski" Wojciech Lubawski, prezydent Kielc. Miasto jest właścicielem i głównym sponsorem Korony Kielce.

O co gra Korona Kielce w najbliższym sezonie Ekstraklasy?

Wojciech Lubawski: Gramy o mistrzostwo Polski! W moim przekonaniu, jeśli damy z siebie wszystko, to nie jesteśmy bez szans. Fakt, że w naszej sytuacji nie będzie to łatwe, ale musimy pamiętać, że polska liga jest słaba.

Dobry żart :lol: :rotfl: szkoda,że craxa tak nie powiedziała :P

Proud 30.07.2009 17:10

Boże...jak czasami mi jest wstyd że jestem ze świętokrzyskiego...:)

a tak na poważnie to liczę wkońcu na przekonujące zwycięstwo Wisełki na Arenie Kielc :D żeby już przestali się napinać scyzoryki.

edit:Kurde, właśnie nie wiem co z tym moim avatarem? większość już odzyskała :)

edit2: juz jest :D

szprotson 30.07.2009 17:12

ej Proud, gdzie masz avatar ;D

Najlepiej powiedziec, ze liga jest słaba.
Tylko dlaczego po sezonie tej Arcy Słabej ligi, Ci którzy sa przykładowo od miejsca 4 w dół nie mówia : ale jestesmy słabi skoro nie wygralismy tak słabej ligi

Wojtas 30.07.2009 18:17

Skonczyl by ten Widzew płakac i krzyczec jak stara baba

Krzywda jaką jest gra w I lidze jest duzo mniejsza od kary pierwotniej czyli II ligi.Jak utrzymaja sklad to i tak pewnie z Gornikiem wrocą.

AS82 30.07.2009 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 771144)
Skonczyl by ten Widzew płakac i krzyczec jak stara baba

Krzywda jaką jest gra w I lidze jest duzo mniejsza od kary pierwotniej czyli II ligi.Jak utrzymaja sklad to i tak pewnie z Gornikiem wrocą.

Ciekawe co ty bys mowil na ich miejscu. Zdegradowali ich raz , wywalczyli awans i teraz ich maja drugi raz zdegradowac bo jakies stare dziady z Komisji ,zle odczytaly przepisy rok wczesniej. Ta liga to jest jedna wielka farsa i nieporozumienie

studio2 30.07.2009 18:28

A kiedy ich pierwszy raz zdegradowali bo nie pamiętam? Gdyby ich zdegradowali to by w II lidze zaczynali a tak sportowo spadali jak się nie mylę.

pan Dudi 30.07.2009 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 771145)
Ciekawe co ty bys mowil na ich miejscu. Zdegradowali ich raz , wywalczyli awans i teraz ich maja drugi raz zdegradowac bo jakies stare dziady z Komisji ,zle odczytaly przepisy rok wczesniej. Ta liga to jest jedna wielka farsa i nieporozumienie

Kto ich zdegradował raz? Spójrz na tabelę i przestań powtarzać tu te ich bzdury. Spadli, bo uzbierali 26 punktów w 30 meczach. I tak im się pofarciło, że nie zaznali smaku starej III ligi, tylko pograją 2 lata w drugiej.

Wojtas 30.07.2009 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 771145)

Nikt ich nie zdegradował to raz

Dlaczego ktos ma uniknac kary a ktos nie?? to dwa

oni powinni sie cieszyc na dzien dzisjszy z awansu do I ligi,po rocznym pobycie w II ,to trzy(jesli by wywalczyli awans -co moglo by sie zdarzyc ale niekoniecznie)

Udało im sie a jeszcze podskaują

AS82 30.07.2009 18:46

Rzeczywiscie macie racje co do tego ze Widzew sam spadł ,ale czemu od razu ich nie spuscili o 2 klasy nizej , co to jakies spuszczanie na raty jak w Media Markt ? :D ..i tak paranoja..

1q2 30.07.2009 18:48

Pytanie - tylko czemu grzechy Widzewa i ŁKS-u mają faworyzować spadkowiczów z ekstraklasy a nie np kolejnych z 1 ligi.

unpredictable_wislaczka 30.07.2009 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szczurek_PB (Post 771110)
A nie jest dlatego, że w swoich oświadczeniach czepiają się innych klubów. Jak Polonia w zeszłym roku walczyła o licencję to w żadnym oświadczeniu nie pisali, że w ŁKS jest gorzej (a było), a mimo to licencję dostał.

A kto zaczął to czepianie się innych klubów? Craxa wcale nie jest lepsza...

Oświadczenie piłkarzy ŁKS:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...l?ticaid=187a3

Gwiaździsty 30.07.2009 20:28

Pewnie w decyzji Ekstraklasy (którą to instytucję mam w ....głębokim poważaniu, podobnie jak PZPN) legło stanowisko, w którym UEFA nakazuje zaostrzyć respektowanie zakazu eksponowania polityki na stadionach, gdzie przy różnych okazjach kibice demonstrowali swoje poglądy w stosunku do różnych wydarzeń. Np. "urodziny Mandeli", "Kosovo" itp. UEFA chce to przykrócić i skoncentrować się na samym sporcie. Zakłada to oczywisty kaganiec na wolność wypowiedzi.
Cieszy fakt, że nagle nastąpił w obydwu klubach warszawskich taki przypływ uczuć patriotycznych, ale wydaje mi się, ze trwa między nimi swoisty wyścig, na to kto jest bardziej "patriotyczny". Moze to i dobrze, że dzisiejsi mieszkańcy, ktorzy w zaledwie kilku procentach są potomkami dawnych powstańców przynajmniej nie zapomnieli o wydarzeniach sprzed lat.

0 22 30.07.2009 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 771220)
Cieszy fakt, że nagle nastąpił w obydwu klubach warszawskich taki przypływ uczuć patriotycznych

"Nagle"? Chodzi o działania klubów czy kibiców?

Cytat:

=Gwiaździsty]Moze to i dobrze, że dzisiejsi mieszkańcy, ktorzy w zaledwie kilku procentach są potomkami dawnych powstańców przynajmniej nie zapomnieli o wydarzeniach sprzed lat.
"Zaledwie kilku procentach" [1% - 9%?]? Mógłbym zobaczyć dane?

GemHZR 30.07.2009 21:05

Pewnie, że kilka procent, ale "zaledwie" to nie wiem czy pasuje. Jak 10tyś powstańców, którzy przeżyli miałoby spłodzić 2 mln mieszkańców obecnej Warszawy? :]

Proud 30.07.2009 22:25

zwłaszcza że wielu powstańców nie pochodzilo z Warszawy...

medyk 31.07.2009 08:36

wlasnie podali na tvn24 iz sad zadecydował ze ŁKS w 1 lidze. Jak dla mnie skandal.

Donki 31.07.2009 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 771389)
wlasnie podali na tvn24 iz sad zadecydował ze ŁKS w 1 lidze. Jak dla mnie skandal.

To ja już sie pogubilem :-/
ŁKS miał przecież grać w 1 lidze. Czyż nie tak?:p

7 kotów: Ja wiem że zajeli 7 miejsce i też uważam że to jest skandal że nie grają w ekstraklasie, ale chodziło Mi o to że to już było wczesniej wiadomo że bedą grać w 1 lidze i że dzien przed startem rozgrywek juz tego nie zmienią ;-/

7 kotów 31.07.2009 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 771390)
To ja już sie pogubilem :-/
ŁKS miał przecież grać w 1 lidze. Czyż nie tak?:p

A od kiedy 7. miejsce jest spadkowe ?

AYALA 31.07.2009 09:03

niech pokaża na jakich zasadach rok temu dostały licencje Ruch Chorzów i Polonia Bytom.Niestety ŁKS nie ma takich wpływów w pzpn jak maja śląskie kluby w osobach Piechniczka i Bugdoła.Jak widac są równi i równiejsi.Skandal !!! Szkoda że takie duże miasto jak Łódź pozostało bez ekstraklasy.

Zbyychu 31.07.2009 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 771389)

dupa sraka, a nie sąd.
efektów nie dała rozprawa mediacyjna, podczas której obie strony - PZPN i ŁKS - miały wypracować porozumienie w granicach prawa. Jako, że nie wypracowały, sprawę rozstrzygnie sąd, ale to sporo potrwa.

0 22 31.07.2009 09:16

Otóż to. Czytamy ze zrozumieniem.

7 kotów 31.07.2009 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 771220)
Cieszy fakt, że nagle nastąpił w obydwu klubach warszawskich taki przypływ uczuć patriotycznych, ale wydaje mi się, ze trwa między nimi swoisty wyścig, na to kto jest bardziej "patriotyczny". Moze to i dobrze, że dzisiejsi mieszkańcy, ktorzy w zaledwie kilku procentach są potomkami dawnych powstańców przynajmniej nie zapomnieli o wydarzeniach sprzed lat.

Mnie natomiast drazni uzurpowanie sobie przez kibicow Legii prawa do "upamietniania PW". Spotkania z powstancami, wience, kwiaty, bombonierki na grobach, czy kapiace patosem hasla na stadionie.
Podkreslaja tym swoja "warszawskosc".
Zeby nikt im nie zarzucil ze nie sa w 100% warszawiakami, czy ze klub jest "mniej warszawski" niz Polonia.

Co oczywiscie absolutnie nie przeszkdza im tolerowac na swoim stadionie "arbeit macht frei" czy szmaty TB ze stylizowanym na dobrze znanym z II WS znakiem.

Czysta hipokryzja.

Wiem ze jest kilkanascie czy nawet kilkadziesiat osob robiacycyh to okragly rok a nie od swieta i dla pokazowki, bo naprawde w to wierza i sie tym interesuja. Ale z zewnatrz to wyglada zgola inaczej.

Natomiast jedyne co mi przychodzi na mysl po wczorajszych kopenhadzkich wyskokach "grupy przypadkowych Polakow nie zwiazanych z KP Legia": HA HA HA !

...Tak, wiem: nie bylem, nie znam szczegolow, czytam GW i pracuje na Wiertniczej a takze mam kompleksy bo Wisla przegrala w Tallinie...

...HA HA HA!

KOALIK 31.07.2009 09:22

Lobby społeczeństwa reprezentowanego przez Cracovię okazało się silniejsze od prawdy, sprawiedliwości, zasad fair play. Wkurza mnie jedno, że ani Wisła ani inny klub ŁKS-owi nie pomógł. Za rok, dwa, pięć może to nas dotyczyć.

0 22 31.07.2009 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 771409)
Mnie natomiast drazni uzurpowanie sobie przez kibicow Legii prawa do "upamietniania PW". Spotkania z powstancami, wience, kwiaty, bombonierki na grobach, czy kapiace patosem hasla na stadionie.

Pogadaj z Powstańcami, pogadaj z osobami, które to wszystko robią organizują. Serio NIKOMU nie zalezy na rozgłosie. To wszystko dla nich. Dowód? Nikt nie lata do mediów i nie opowiada o wszystkich akcjach kupowania koszulek, sprzatania grobów, składania wieńców. A przyczepianie się do tego, ze kibice po prostu utożsamiaja się z największą Sprawą związana ze swoim miastem... co w tym zlego?

Cytat:

Podkreslaja tym swoja "warszawskosc".
Zeby nikt im nie zarzucil ze nie sa w 100% warszawiakami, czy ze klub jest "mniej warszawski" niz Polonia.
Polonia robi to samo na mniejsza sklae. Serio, liczą się Powstańcy, a nie to co powie ktoś w Krakowie.

Cytat:

Co oczywiscie absolutnie nie przeszkdza im tolerowac na swoim stadionie "arbeit macht frei" czy szmaty TB ze stylizowanym na dobrze znanym z II WS znakiem.
To tak jakby napisać, ze smiesznie wyglądaja flagi Wisły Kraków o tematyce patriotycznej ze względu na sztamę z Lechią Gdańsk, która to ma flage z Hessem. Bezsensowne generalizowanie, ocenianie ogółu przez pryzmat 5%.

Cytat:

Czysta hipokryzja.
Czysta hipokryzja.

Cytat:

Wiem ze jest kilkanascie czy nawet kilkadziesiat osob robiacycyh to okragly rok a nie od swieta i dla pokazowki, bo naprawde w to wierza i sie tym interesuja. Ale z zewnatrz to wyglada zgola inaczej.
No, to skoro WIESZ to znaczy, ze WIESZ również, ze to jak wyglada to na zewnątrz NIE JEST prawda.

Cytat:

Natomiast jedyne co mi przychodzi na mysl po wczorajszych kopenhadzkich wyskokach "grupy przypadkowych Polakow nie zwiazanych z KP Legia": HA HA HA !
Ja słyszałem o 10 osobach od osoby, która w Kopenhadze była. To raz. Dwa jest oświadczenie SKLW, które ładnie punktuje zachowanie naszych działaczy. Nie sprzedawanie na miejscu biletów w dniu meczu jest idiotyzmem. Bo wyklucza sporą grupe ludzi, którzy:

a)mieszkaja na stałe w Danii
b)polaczyli wyjazd z urlopem w Danii i wyjechali na miejsce zanim mozna bylo kupic bilet w Warszawie.

P.S. 99% osób, które były na meczu (lub pod stadionem) NIE JEST związanych z KP Legia. Proste.

Reszty nie komentuje :-)

7 kotów 31.07.2009 10:05

Drogi "kierunkowy" : )

nieoczekiwanie ktos popiera moje zdanie, i bardziej klarownie to wyluszczyl:

http://www.weszlo.com/news/3403

(wstyd mi gdyz cale to weszlo uwazam za smietnik)

GemHZR 31.07.2009 10:15

Tak ich boli, że ktoś zajmował się upamiętnianiem Powstania Warszawskiego jak jeszcze media i władze miały to w dupie. Z tym strzelaniem fotek też .......enie, nie można raz na rok zamieścić informacji o złożeniu wieńca? Zapewniem, że poza tym dzieje się znacznie więcej niż opisywane jest na klubowych stronach. A może niech wszyscy zapomną o tym w ****u tak będzie najlepiej?

7 kotów 31.07.2009 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 771454)
Tak ich boli, że ktoś zajmował się upamiętnianiem Powstania Warszawskiego jak jeszcze media i władze miały to w dupie. Z tym strzelaniem fotek też .......enie, nie można raz na rok zamieścić informacji o złożeniu wieńca? Zapewniem, że poza tym dzieje się znacznie więcej niż opisywane jest na klubowych stronach. A może niech wszyscy zapomną o tym w ****u tak będzie najlepiej?

Ale tu nic nikogo nie boli, ani nikt nie chce aby zapomniano o PW.
Tyle ze stadion to nie jest miejsce do tego.

Szopka - tego slowa mi wlasnie brakowalo.

PS. zeby nie bylo: podobne zdanie mam o manifestacji antykomunzizmu przez Lechie.
Czy Ruchu o "ober... cos tam"

szprotson 31.07.2009 10:21

No dobra, Powstanie Warszawskie, więc...
Niech każdy kibic posiada okazjonalna koszulke, skoro dla nich to jest TAK ważne, do tego moga zrobić oprawę, a co, skoro dla nich to jest rocznica i rzecz arcyważna to czemu nie.
Ale piłkarze w koszulkach powstania? Przecie taki Chałbiński to nie wiem która to nawet rocznica, a Sarvas to nie wie wogóle co to za wydarzenie.

Ale skoro Polonia, tak bardzo sie utożsamia, z tym wydarzeniem, to niech otworza muzeum w budynku klubowym upamiętniające te momenty. I będzie po krzyku - osoby chętne zajrzą, osoby nie chętne nie muszą

Jak dla mnie to i tak to wygląda, jakby Polonia chciala sie pokazać, że to oni są dziećmi stolicy, a nie Legia.Że oni sa bardziej warszawscy.
Ale to tylko moja opinia, i mam do niej prawo

RAFi89 31.07.2009 10:59

No a pan Jasiu Tomaszewski na TVP Info coś tam mówił że Wisła i Lechia oszukały w sprawie licencji i zaproponował aby Drzewiecki zawiesił PZPN i opóźnił start ligi.

0 22 31.07.2009 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 771450)
Drogi "kierunkowy" : )

nieoczekiwanie ktos popiera moje zdanie, i bardziej klarownie to wyluszczyl:

http://www.weszlo.com/news/3403

(wstyd mi gdyz cale to weszlo uwazam za smietnik)

To ze się nie odniosłes w ogole mnie nie dziwi :)

airborne4009 31.07.2009 11:51

Macie k**** problemy! Powstanie Warszawski nie jest i nie bylo nigdy prywatna imprezka,to spuscizna calego narodu i kazdy ma prawo sie z nim utozsamiac i pamietac o nim. No chyba ze komus na tym nie zalezy,aby pamiec o tych wydarzeniach trwala!

GemHZR 31.07.2009 11:58

Z opinią o akcjach na stadionie mogę się zgodzić, ale w tym tekście jest ogólnie o wszystkim. Z resztą zawsze trzeba znać umiar, żeby nie wychodziło tak jak z Papieżem na końcu.

Ale offtop się zrobił trochu :P
Cytat:

TVP Sport pokaże na żywo dwa mecze w każdej kolejce I ligi. Ponadto na TV Polonia będzie pokazywana retransmisja jednego spotkania - poinformowała "Gazeta Wyborcza".

Ponieważ mecze stały na wysokim poziomie, a transmisje cieszyły się dużą popularnością widzów, Telewizja Polska wyszła naprzeciw oczekiwaniom kibiców - w tym roku na antenie TVP Sport i na multimedialnej platformie sport.tvp.pl będą mogli obejrzeć oni aż dwa spotkania każdej kolejki. Najczęściej będą to mecze: sobotni lub niedzielny i kończące kolejkę spotkanie poniedziałkowe. Jeśli ligowa kolejka wypadnie w środę, wówczas TVP Sport i sport.tvp.pl transmitować będą jedno, najciekawiej zapowiadające się spotkanie - czytamy w komunikacie TVP. Nowością jest wprowadzenie retransmisji poniedziałkowego meczu na antenie TV Polonia.

źródło: Gazeta.pl
Dobry nius, zwłaszcza o TVPolonia, bo nie mam TVPSport :D

For_FuN_ 31.07.2009 11:59

Drzewiecki zarzadzil kontrole w PZPN.

7 kotów 31.07.2009 12:31

Drzewiecki juz pokazal ze nie ma jaj, wiec jego grozbami nikt sie nie przejmuje.
Kontrola ?
Nawet jak wykaze nieprawidlowosci to Minister Pipa nie kiwnie palce.
Tchorz.

walkeroo 31.07.2009 12:33

Panowie mam tylko jedno pytanie Łks czy Cracovia bd grac...?

PAC 31.07.2009 12:49

Trzeba miec silne nerwy żeby być kibicem piłki w Polsce. Znowu to samo co rok temu, te leśne dziadki z PZPN nic nie potrafią zrobić porządnie. Z drugiej strony płaczące kluby bez licencji które wiecznie sie odwołują. Na koniec Drzewiecki ze swoimi smiesznymi decyzjami. Przecież jeżeli zawieszą mecze Widzewa, Cracovii i ŁKS-u to powinni to zrobić też z Koroną i Arką bo w zależnośći od decyzji te kluby będą grały baraż.

0 22 31.07.2009 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 771536)
Drzewiecki juz pokazal ze nie ma jaj, wiec jego grozbami nikt sie nie przejmuje.
Kontrola ?
Nawet jak wykaze nieprawidlowosci to Minister Pipa nie kiwnie palce.
Tchorz.

O, dalej cisza. Rozumiem, ze teraz przechodzimy na taktyke 'obrzucamy błotem, a nastepnie udajemy, ze nie bylo odpowiedzi/wyjasnien' :)\

Nastepny etap to 'zagrozenie interlokutorowi banem za rozmywanie', 'stwierdzenie, ze nie ma o czym gadac, bo wszystko juz napisalem', 'dalsze brniecie, ze nie ma odpowiedzi' czy moze jednak podejmiesz dyskusje?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl