Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wielkie granie, temat dla maniakow konsoli. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5561)

brylant17 28.06.2010 16:08

Drodzy koledzy i koleżanki :D maniacy konsol,zwracam się do was z prośbą, jestem zielony w konsolach a szczególnie w Xbox 360 wyszły wersje z słabym chłodzeniem jak i te droższe.Dzisiaj kumpel oddał mi pół tysia i chce kupić Xbox'a 360 i chciałbym się was zapytać czy takie kosnole które chodzą 400-500 zł to nie są z tym sąłbym chłodzeniem? np.

http://www.allegro.pl/item1087338365...gwarancja.html

http://www.allegro.pl/item1092984991...60_8_gier.html

I czym się różni Arcade od Premium? wchodzi taka gra, że mogę dozbierać tego 1000 i już kupić normalną.

dymek_nhs 28.06.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 922648)
Drodzy koledzy i koleżanki :D maniacy konsol,zwracam się do was z prośbą, jestem zielony w konsolach a szczególnie w Xbox 360 wyszły wersje z słabym chłodzeniem jak i te droższe.Dzisiaj kumpel oddał mi pół tysia i chce kupić Xbox'a 360 i chciałbym się was zapytać czy takie kosnole które chodzą 400-500 zł to nie są z tym sąłbym chłodzeniem? np.

I czym się różni Arcade od Premium? wchodzi taka gra, że mogę dozbierać tego 1000 i już kupić normalną.

Z tych 2 aukcji raczej nikt ci nie powie która konsola ma poprawione chłodzenie bo nie pisze czy jest to wersja FALCON czy JASPER(wersja z poprawionym chłodzeniem) czy ZEPHYR. Najlepiej zapytaj o to sprzedającego i dowiedz się koniecznie czy banowana na xbl bo czasami można na zonka trafić. http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360 tutaj w tabeli masz ładnie rozpisane wszystkie różnice i podobieństwa arcada premiuma i elita

gianbuffon 28.06.2010 20:46

Dokładnie, najważniejsze jest to, żeby konsola nie była zbanowana. Arcade nie ma dysku, ale bardziej opłacalne chyba jest zakupienie Arcade i do tego sam sobie wmontować dysk. Chłodzenie Falcon albo Jasper.
najlepiej wejdź sobie na forum xboxa i tam zapytaj ekspertów :)
http://xboxforum.pl/
http://forum.xboxonline.pl/index.php?act=idx

A jak możesz dozbierać trochę kasy i zamierzasz kupować oryginalne gry, to polecam PS3 :)

DeadOrAlive 28.06.2010 20:51

orientuje się ktoś, gdzie w Krakowie i okolicach ( kierunek Kraków - Myślenice - Pcim - zakopane... ) przerabiają Xboxy ?

dymek_nhs 28.06.2010 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 922829)
orientuje się ktoś, gdzie w Krakowie i okolicach ( kierunek Kraków - Myślenice - Pcim - zakopane... ) przerabiają Xboxy ?

W DH Wanda Kraków(NH) dość fachowo przerabiają (jak będziesz zainteresowany to na PM dam ci numer) i po allegro chodzą ofery z Nowego Sącza bodajże.

rafil 28.06.2010 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 922648)

tego pierwszego w ogóle nie opłaca się brać. konsola jest stara i jest ryzyko że może paść. co do drugiej oferty to jest lepsza, ale dowiedz się z kiedy jest konsola.

http://www.allegro.pl/item1095506122...gwarancja.html

Ofsajd 28.06.2010 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 922829)

na Reymonta, na samym końcu przy dojeździe do Piastowskiej jest serwis który przerabia Xboxy, kosztuje to (przynajmniej rok temu) 50zł, na miejscu, bez problemowo.

DeadOrAlive 28.06.2010 23:51

Słyszałem też, że jest taki serwis gdzieś w Borku, orientuje się ktoś ?

Ofsajd 29.06.2010 00:04

w Łagiewnikach, na przeciwko pętli autobusowej, pod Elbudem

DevilMayCry 29.06.2010 14:50

hmmm może i ja swojego x-boxa wystawię? :D

stawski 29.06.2010 20:09

a co? zbanowali Ci ? :) Just kidding

Mam wielką prośbę do grających w Battlefield :BC2 na PS3. Zostało mi do zrobienia jedynie 5 trofek, w tym dwie w singlu - zniszczenie tych jeb.... m-com stations. Natomiast w multi mam do zrobienie - et tu Brute - i tu pytanie 1 - czy muszę grać ze znajomymi z PSN? np zapraszam Devil May Cry i jego w hardcore mode muszę dziabnąć nożem? Czy po prostu muszę dziambnąć 5-ciu team mate'ów? Druga trofka do zrobienia to 20 demolition kills. I tu pytanie Jak do k.....nędzy to zrobić? naparzam w budynki granatnikiem, rakietami, mortarem i nie mam jeszcze żadnego destruction2.0 na koncie. Może jest jakieśmiejsce na którejś mapie gdzie to można zrobić? Ostatnie do zrobienia to nabić 22 level, ale to jużtylko czasu wymaga :) Dzięki za (p)odpowiedzi.

DevilMayCry 29.06.2010 20:29

Nie, nie zbanowali. Tylko od kiedy żona podłączyła swoje Wii do drugiego tv to X-Box poszedł w odstawkę.Więc zastanawiam się czy nie wystawić na allegro, bo i po co ma leżeć i kurzyć się :)
Jak chcesz możesz mnie pozabijać. Odwdzięczę się :D Też tego pucharka nie mam.Musisz zabić kolesi których masz dodanych do swojej listy znajomych.Co do destruction 2.0 to też coś mi z nim nie idzie.Na razie zabiłem 2 ludków w ten sposób.

stawski 30.06.2010 12:34

ok, wyślęCi wiadomośćna PSN i się jakoś ustawimy. :)

mic 30.06.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 910533)
da sie w world cup rpa2010 edytowac sklady (nazwiska itd)? Bo jak wchodze w edycje to moge tylko wiek, noge itd... (wersja xbox)

1234567890

Sylwek1906 01.07.2010 21:14

Czy jest jakiś sklep z grami w krakowie gdzie skupują gry na PS3?? ( wiem tylko o gamesofcie na kalinowym)

Mocny 16.07.2010 09:09

cholera i wciaz sie nie zdecydowalem czy xbx czy ps3

stawski 18.07.2010 21:38

Nowy xbox ma wbudowane wifi (jak ps3 od początku), i podobno ma się nie psuć :) no i chodzić ciszej od lotniskowca na manewrach :D Ja jestem fanbojem Sony, ale xbox ma kilka gier których naprawdę zazdroszczę, np. Gears of war, właśnie zapowiadają trzecią część, a ja nawet w 2 nie grałem :)
Jak masz zajawkę na nowości, to w ps3 możesz oglądaćfilmy i graćw 3d, jeśli oczywiście dokupisz odpowiedni telewizor z okularkami. Ja osobiście mam to w d.
No i mnie lepiej sięgra na padzie od ps3, ale wiem że wiele osób woli ten od xboxa.
Za PS3 przemawia więcej fajnych gier na wyłączność, no i to, że nie musisz opłacać złotego konta, czy jak mu tam, żeby grać on-line.

stawski 18.07.2010 21:38

Nowy xbox ma wbudowane wifi (jak ps3 od początku), i podobno ma się nie psuć :) no i chodzić ciszej od lotniskowca na manewrach :D Ja jestem fanbojem Sony, ale xbox ma kilka gier których naprawdę zazdroszczę, np. Gears of war, właśnie zapowiadają trzecią część, a ja nawet w 2 nie grałem :)
Jak masz zajawkę na nowości, to w ps3 możesz oglądaćfilmy i graćw 3d, jeśli oczywiście dokupisz odpowiedni telewizor z okularkami. Ja osobiście mam to w d.
No i mnie lepiej sięgra na padzie od ps3, ale wiem że wiele osób woli ten od xboxa.
Za PS3 przemawia więcej fajnych gier na wyłączność, no i to, że nie musisz opłacać złotego konta, czy jak mu tam, żeby grać on-line.

mac251_251 18.07.2010 22:20

Mam to i to Xbox non stop użytkowany a Ps3 leży nie używane a leży nie używane dlatego , że szkoda mi po prostu wydawać tyle pieniędzy na gry bo jak sobie obliczysz 1 gra Ps3 150zł = 15 gier na Xbox 360 na giełdzie :) . Zgadza się Pad jest lepszy od PS3 , ale przyzwyczaiłem się od Xboxa i jest ok . PS 3 na tą chwilę uruchamiam gdy sobie chcę oglądnąć film na blue ray i nic więcej .

Jeśli masz dużo pieniędzy to polecam Ps 3 ale również polecam Xboxa . Do póki Ps3 nie będzie przerabialna to dla mnie remis :D .

Pozdrawiam

stawski 19.07.2010 19:27

A on-line jak grasz??

DevilMayCry 20.07.2010 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mac251_251 (Post 937983)
Mam to i to Xbox non stop użytkowany a Ps3 leży nie używane a leży nie używane dlatego , że szkoda mi po prostu wydawać tyle pieniędzy na gry bo jak sobie obliczysz 1 gra Ps3 150zł = 15 gier na Xbox 360 na giełdzie :) . Zgadza się Pad jest lepszy od PS3 , ale przyzwyczaiłem się od Xboxa i jest ok . PS 3 na tą chwilę uruchamiam gdy sobie chcę oglądnąć film na blue ray i nic więcej .

Jeśli masz dużo pieniędzy to polecam Ps 3 ale również polecam Xboxa . Do póki Ps3 nie będzie przerabialna to dla mnie remis :D .

Pozdrawiam

150 zeta = 15 gier na giełdzie = ban. Niestety to jest największy minus Xboxa.
Ja nie przerabiałem klocka, więc 150 zeta = 1 gra (jak dla mnie) :D

Kamyk 27.07.2010 17:33

Może ktoś pomoże:]
Nie wiem co się dzieje ale w Fifie 2010 zazwyczaj po 2 meczu w trybie menadżerskim przy wyjściu do menu zawiesza mi grę:/
Nie wiem o co kaman, wcześniej takiego problemu nie miałem. Wątpię żeby coś było z laserem po żadnej innej gry mi nie przywiesza.
Chodzi mi o wersję na xbox 360.
Miał ktoś tak kiedyś?

szprotson 27.07.2010 17:45

Oj Kamyk Kamyk :D

ja mialem sytuacje z fifa w ps3. Mianowice, wieszało mi gre w momencie gdy mial sie rozpocząc mecz.
po jakims czasie, okazało sie ze reinstal wystarczył by wszystko wróciło do normy :)

albo Kamyk jestes za dobry menadzerem i nie pozwala ci grac!

Kamyk 28.07.2010 18:56

Przeinstalowałem i rzeczywiście pomogło:) Już myślałem, że coś z płytą albo laserem:)

Pozdro Sz. :)

stawski 03.08.2010 14:02

Coś temat zamiera, więc skrobnękilka słów. Skończyłem wczoraj God of War III i jestem sakramencko usatysfakcjonowany. Na normalnym poziomie trudności, gra wycisnęła ze mnie ostatnie soki. kilka razy miałem ochotę rzucić padem w telewizor. Nie wiem jak to można przejśćw trybie tytana...
Teraz dosiadłem do wyzwań, ale zrobiłem tylko dwa. Reszta jest jakaś powalona :) Zobaczymy, może i tu mi się powiedzie. Polećcie coś dobrego do grania, zanim nowy COD wyjdzie ;)

DevilMayCry 03.08.2010 14:23

Red Dead Redemption,Just Cause 2,Demon's Souls...

stawski 03.08.2010 20:27

Red dead, to cośjak GTA... nie dla mnie. Nawet westernowy klimat nie ratuje u mnie tej pozycji. Po prostu nie przepadam za sandboxami...A te dwie następne to muszęobczaić :)

Sylwek1906 03.08.2010 20:29

Ja czekam na mafie 2 :D gra sie zapowiada kapitalnie. Red dead ogólnie jest w chorych cenach i mało tego w sklepach.

Ofsajd 03.08.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 951532)
Red dead, to cośjak GTA... nie dla mnie. Nawet westernowy klimat nie ratuje u mnie tej pozycji. Po prostu nie przepadam za sandboxami...A te dwie następne to muszęobczaić :)

skoro nie lubisz sandboxów to Just Cause 2 też nie jest dla Ciebie :P

DevilMayCry 04.08.2010 09:25

a Demon's Souls to cRPG ze zjebanym poziomem trudności :D według liczącego się Game Spot to gra roku 2009.
ze starszych podobał mi się jeszcze Dantes Inferno (jak nie lubię bezsensownych siekanek byle przed siebie, to ten tytuł przypadł mi do gustu).

stawski 04.08.2010 21:34

No, z bezsensownych siekanek, to po GoW3 mam chwilowy przesyt... ja chcę strzelać! :) Devil, musimy sięw końcu ustawić na Bad Company 2, trzeba te trofki zrobić :)

Ofsajd 04.08.2010 22:02

to może CoD: World at War ?
Ja wczoraj zainwestowałem w Limbo, masakryczny klimat, jakieś 2-3godziny główkowania :) Teraz DLC do Alana Wake'a, systematycznie idę do przodu w FORZY 3, czeka jeszcze HALO 3 ODST, i RE5 który jakoś nie może mnie wciągnąć, podchodziłem już chyba 3 razy i za każdym razem pogram 1-2godz i mnie nudzi.

btw. ma ktoś przerobione PSP? ściągnąłem sobie nowego MGS'a i nie mogę odpalić, czytałem że trzeba wgrać nowy soft ale nie chcę nic samemu zepsuć... robił ktoś coś takiego?

stawski 06.08.2010 20:32

Nie mam x-boxa, więc Alan, forza i inne halo (bleeee - załaduj działko plazmowe :) ) odpada. Może tego Cod-a gdzieś znajdę. Choć tak naprawdę, to ja wiem, na co czekam (i czego sięnie doczekam) Kolejnego Modern Warfare od Infinity Ward... Tak, wszyscy jechali po 2-ce, ale mnie i tak się podobała, i singiel i multi. Fuck you Kotick!!!

DevilMayCry 07.08.2010 13:56

No to może już nie zagrasz w żadne Call of Duty.Ja na pewno nie zagram.Bojkotuję wszystkie gry wydawane przez Activision.Bobby "zachłanny" Kotick planuje wprowadzenie opłat abonamentowych za granie w CoD poprzez sieć.Abonament za pewnie będzie wyglądać jak opłata w WoW.Czyli ,kupuję grę -płace, chcę jakieś DLC- płacę, chcę zagrać z ludzmi online- płacę (gracze chcący zagrać na X-Boxie płacą jeszcze za złote konto :/ czyli kolejny wydatek). Kogoś tu zdrowo poje...o!!!! Dla wszystkich zainteresowanych tym "problemem" polecam felieton w nowym wydaniu PSX Extreme.

stawski 07.08.2010 20:32

Czytałem... Kotick to buc pierwszej wody. Ale on tylko doi kasę od ludzi, którzy chcąpłacić! Sam osobiście wydałem 51 zeta na pierwsze dlc do MW2. Drugiego już nie kupiłem, ale dwa miliony ludzi TAK! Nawet jak tylko jeden milion będzie płacił abonament - powiedzmy 5$ miesięcznie, to daje 5 000 000 $ miesięcznie! i czemu tu się dziwić? Ja na pewno nie będę płacił, co więcej, jak się pojawi spiracona wersja na PC z pirackimi serwerami, to będę grał na piracie, choć złodziejstwem się brzydzę. Ale okradać złodzieja, to nie grzech :)

AL_PB 09.08.2010 09:12

Co wy tak o tych next genach?:P To już nikt nie zajawia się leciwym PS2?

Ostatnio zacząłem pykać w Scarface: The Worlds is Yours i muszę powiedzieć, że grafika, jak na dziesięcioletnią konsolę trzyma rewelacyjny poziom. Asfalt odbija światło, tekstury są w miarę wysokiej jakości, a Montana wiernie odzorowany (uwielbiałem film, więc się cieszę). Szkoda tylko, że misje takie suche. Ale może ktoś grał? W dalszej fazie gry zadania też są takie miętkie?

Ofsajd 09.08.2010 09:22

To już nie są nextgeny, tylko currentgeny, a PS2 to pastgen :) Co niezmienia faktu że jest kawał solidnego sprzętu, mimo że jej lata świetności minęły jakiś czas temu. W swojej karierze miałem dwa, najpierw zwykłą wersję, później slima. Ostatnio nawet rozważałem powtórny zakup, ceny gier są śmiesznie małe, dużo ciekawych pozycji, zresztą chyba do tej pory wychodzą jakieś gry na Czarnulkę ;) Chyba sobie zrobię taki prezent na święta bo na razie za mało czasu na zabawę, a czeka jeszcze kilka pozycji na Xbox'a

AL_PB 09.08.2010 09:37

Oj tam, ja w przemyśle gier zatrzymałem się kilka lat temu w miejscu i ani drgnę ;P Dlatego Xpudło i PS3 nazywam n-genami ;P A sam pocinam na PS2, a niedawno odnalazłem stare PSX w garażu i od razu zacząłem je okupować ;)

No i polecam zakup PS2 :) W dobrym stanie na alledrogo znajdziesz za 150zł z calym kompletem, a dobre gry mozna znaleźć na tym samym portalu nawet za 5-10zł ;)

stawski 09.08.2010 17:44

Moja PS3-ka to pierwsza wersja, więc czyta mi gry z PS2, ale.... jakoś mi się nie chce na nie patrzeć, po tym jak pogram w Uncharted :)

AL_PB 09.08.2010 19:54

Ale przecież kilka ma całkiem strawną grafikę. Np. Black - jest piękny ;) HDR jest niesamowity w tej grze:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl