Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w Pucharze Polski i Pucharze Ekstraklasy 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4744)

HEDu 10.10.2008 19:56

No prosze panstwa. Jesli najezdzamy na Kmiecika ktory strzela gola to musimy najezdzac dopiero (i wywalic) starszych napastnikow, czy tez mlodszych, ale w ogole nie strzelajacych. Rozkmincie to sami w ciszy, bo wszystkiemu winny Kmiecik, jest młoszym Rasiakiem ale strzela i tylko tego mi trzeba, goli.

lucekj 10.10.2008 22:56

Ok, przywiązanie do barw swoją drogą, gość z Krakowa, tata ikoną Wisły.
Sentymenty na bo, liczy się gra a GK jest po prostu za słaby na mistrza Polski i tyle.

Niech ktoś mi wyjaśni dlaczego w Wiśle nie ma DUDU a jest GRZEGORZ K. ??? Chyba nie napiszecie, że GK jest lepszy, młodszy i dobrze rokujący na przyszłość.

Grześ ma 24 lata....

Dobrze, że wygraliśmy ten mecz

HEDu 11.10.2008 08:38

Dudu nie ma bo jest "czarny", nie jest polakiem. Skorża zawsze mowil ze jak ma 2 podobnych pilkarzy to wybierze polaka. PO dwa, Skorza nie ma tu nic do gadania. Chcial Kose, Pauliste itd moze i chcial Dudu, ae ich nie ma.

leyzer87 11.10.2008 10:42

Co za słaby. Za każdym razem kiedy wchodzi na boisko udowadnia, że jest przydatny. Potrzeba nam zawodników którzy "odciążą" graczy z podstawowego składu w meczach tego typu co PE.
A kto tu mówił o jego wielkim talencie, bo chyba nie ja? A Dudu? Może i był lepszy, teraz to już jest nieważne, ale i tak wolałbym, żeby zamiast Nigeryjczyka grał Grzesiek. Różnili się nieznacznie, więc chciałbym, żeby grał Polak.
Uczepiłeś się go, jak pies złodziejskiego dupska.
No i jeszcze jeden argument, jeśli to do Ciebie nie dociera: Dawidowski, czy Kmiecik?

lucekj 11.10.2008 12:51

Dobrze koledzy :] hehe nie sądziłem że ktoś może tak napisać, dla mnie różnica między Duda a Kmeicikiem była ogromna, Kmiecik przeważa go jedynei wzrostem nic poza tym, dla mnei to porównanie typu Kukiełka Cantoro i co kukiełka gra bo jest Polakiem? Nie bo był dużo słabszy, w przypadku Dudu i GK jest tak samo tyle, że Dudu nie miał taty w Wiśle tyle.

Uczepiłem się z tego względu że GK w Wiśle jest tylko i wyłącznie dzięki tacie.

Po co Skorża szuka wysokieog napastnika? Przecież mamy Grzegoza :]

Tematu Dawidowskiego nawet nie poruszam.

Dlaczego Kmiecika nei chcieli dalej trzymać na wypożyczeniu lub wykupić?? Nie wydaje mi się aby Wisła żądała za neigo astronomicznej kwoty tyle w temacie.

marcinugorek 11.10.2008 22:12

Mysle że mozna troszke sieę przyłozyć do tego PE bo to w sukie też są pieniadze i mam nadizeje że te pieniadze sie przeznaczy na transfery, bez któryh w pucharach szans nie mamy... ze Śląskiem b ędize trudno ale myśle że remis to najgorszy scenariusz na jutrzejszy mecz

dj_ibutti 12.10.2008 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 614612)
Dobrze koledzy :] hehe nie sądziłem że ktoś może tak napisać, dla mnie różnica między Duda a Kmeicikiem była ogromna, Kmiecik przeważa go jedynei wzrostem nic poza tym, dla mnei to porównanie typu Kukiełka Cantoro i co kukiełka gra bo jest Polakiem? Nie bo był dużo słabszy, w przypadku Dudu i GK jest tak samo tyle, że Dudu nie miał taty w Wiśle tyle.

Porównanie troszkę nie na czasie, bo na obecną chwilę Mariusz wyprzedza "cudownego Mauro" mniej więcej o 3 klasy... Widocznie Kasperczak nie umiał tego z niego wyciągnąć.

rafalek 12.10.2008 16:10

No, już za 20 minut zaczynamy, skład strasznie rezerwowy, obawiam się o to, żebyśmy nie dostali tak jak u nas..

4fan_player 12.10.2008 16:18

A ja bym chciał żebyśmy odpadli z tego Pucharu :)

Wasiu 12.10.2008 17:17

Niedzielan Show On.
Nie rozumiem czemu kolejny mecz z rzedu gra Niedzielan, Marcelo (co 3 dni), Cleber (w takim meczu) a siedzi Baretto. Z Cracovia sie ladnie pokazal. Mam nadzieje, ze wejdzie w drugiej polowie bo na srodku sobie rady nie dajemy.

rafalek 12.10.2008 17:18

Andrzej szarpie, jest widoczny, ale mało z tego wychodzi...widać, że chce, że ma ochotę strzelić, ale niestety mu nie wychodzi..miejmy nadzieję, że się odblokuje..

michu-k 12.10.2008 17:29

"Sprzedany za kilka par korkotrampek do Górnika" :rotfl:

Z całym szacunkiem.

piter116 12.10.2008 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 615007)
Niedzielan Show On.
Nie rozumiem czemu kolejny mecz z rzedu gra Niedzielan, Marcelo (co 3 dni), Cleber (w takim meczu) a siedzi Baretto. Z Cracovia sie ladnie pokazal. Mam nadzieje, ze wejdzie w drugiej polowie bo na srodku sobie rady nie dajemy.

Z tego co wiem Baretto nie ma nawet na ławce...

tofik 12.10.2008 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 615011)
Z tego co wiem Baretto nie ma nawet na ławce...

Barreto nie ma szans na występy w Wiśle. Gdyby Skorża był zainteresowany, to dałby mu więcej pograć. Historia jak z Dudu - pamietam, że w ostatnim meczu w Wiśle też grał dobrze, a został zmieniony po 45min i już więcej go nie widzieliśmy.

Mówi się trudno, ale jednak trochę szkoda, bo Cantoro gra coraz słabiej.

HEDu 12.10.2008 17:41

Niedzielan coraz lepiej gra, wreszcie jakos tak lepiej rusza sie po boisku, ale nie ma skutecznosci, wali na pałe jak to mowia.

Eustachy 12.10.2008 17:41

Andrzej "zgaslo mi swiatlo" Niedzielan, niczym burza idzie na rekord wszechczasow w ilosci niewykorzystanych sytuacji strzeleckich. Trzeba przyznac, ze robi to w mistrzowskim stylu.
Bede bardzo zdziwiony jesli jeszcze kiedykolwiek strzeli dla Wisly jakas bramke, nieliczac zabawy na treningach i wewnetrznych sparingow z druzyna Mlodej Ekstraklasy.

Ogryzek 12.10.2008 17:52

Nie ma Arka Głowackiego to kto dziś strzeli bramkę? :)

4fan_player 12.10.2008 17:53

Niedzielan... Albo ma takiego pecha albo już skończył

tofik 12.10.2008 18:03

Skorża nawet w meczach PE boi się zmiany zrobić. Chociaż jak widze takiego Szabata, to może lepiej dalej w to nie brnąć.

rafalek 12.10.2008 18:03

Wchodzi nasz zbawiciel....Dawidowski..:lol: :lol: :rotfl: :rotfl:

SpoXsteR 12.10.2008 18:05

Gwoli ścisłości, Skorży nie ma we Wrocławiu.

harthausen 12.10.2008 18:06

a jest jakakolwiek realna szansa by Dawidowski dziś coś wepchnął ?

SpoXsteR 12.10.2008 18:14

hm, teraz w 10 ... co do tej ręki z 1 połowy, była i pownien być karny.

jak na razie nasi się dobrze spisują, sądziłem że będzie 4-0 dla WKS-u po 1 połowie.

jeśli docisną ten wynik grając w 10 do końca meczu to pełen szacun

Ogryzek 12.10.2008 18:15

Teraz to chyba tylko remis....

medyk 12.10.2008 18:30

jak czytam te relacje to ręce opadają.. a Niedzielan to dramat.

Wiślak_358 12.10.2008 18:32

Koniec, dobry i ten remis.

SpoXsteR 12.10.2008 18:33

Brawo!

Szkoda niewykorzystanych sytuacji.
Karny dla nas i powinno być 0-.1

tofik 12.10.2008 18:33

Faktycznie Skorży nie ma, pardon. :)

Nic z tych juniorów nie będzie, padlina totalna. Jedyny ciekawy zawodnik to może być ten Kwiek, widać, że dobra technika. On z Kanady jest ?

arti 12.10.2008 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 614880)
Porównanie troszkę nie na czasie, bo na obecną chwilę Mariusz wyprzedza "cudownego Mauro" mniej więcej o 3 klasy... Widocznie Kasperczak nie umiał tego z niego wyciągnąć.

Gdzie miałeś okazję zobaczyć te 3 klasy różnicy? Kukła gra w Energie na stoperze, a nie w pomocy.A jak grał u nas to w 1 meczu (Polkowice?) o ile pamiętam się rozsypał na dłuższy czas, a potem już był klops, a największy z Tbilisi - 0-2 do przerwy i zero gry. Mauro miał go na raz w tym okresie. W ogóle to z Kukły też jest taki biegacz jak...

dj_ibutti 12.10.2008 18:49

Owszem, gra na stoperze i został wybrany przez niemieckie media jednym z lepszych w Niemczech na tej pozycji. Cantoro, nigdy nie był i nie będzie jednym z lepszych... nawet na bramce. A przypomnę Ci tylko, że przyszedł do nas jako napastnik.

lucekj 12.10.2008 19:04

dj_ibutti

Twoj wczesneijszy post cytujący mnei nei był zbytnio mądry..... Wyraźnie pisałem "BYŁ" czyli odnosiłem się do PRZESZŁOŚCI i wydaje mi się, że porównanie jak najbardziej TRAFNE!!

Nie wiem jak gra teraz Kukła bo nie śledzę jego poczynań na niemieckich boiskach.....

co to ma do rzeczy , że nawet teraz może grac lepiej skoro chodzi o porównanie sprzed lat kiedy razem grali w Wiśle????

PS>

Grzegorz K. dobra partię dzisiaj rozegrał....

WislaFan123 12.10.2008 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 615046)
Gdzie miałeś okazję zobaczyć te 3 klasy różnicy? Kukła gra w Energie na stoperze, a nie w pomocy.A jak grał u nas to w 1 meczu (Polkowice?) o ile pamiętam się rozsypał na dłuższy czas, a potem już był klops, a największy z Tbilisi - 0-2 do przerwy i zero gry. Mauro miał go na raz w tym okresie. W ogóle to z Kukły też jest taki biegacz jak...

Mauro w pewnym okresie byl uwazany za najlepszego pomocnika ligi i jak odszedl Szymek to nim byl, dopoki Dan go nie zniszczyl

Żmijka 12.10.2008 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 615059)
Mauro w pewnym okresie byl uwazany za najlepszego pomocnika ligi i jak odszedl Szymek to nim byl, dopoki Dan go nie zniszczyl

A cóż mu ten trener takiego mu zrobił? Posadził na ławie?

arti 12.10.2008 19:43

MK raz był w jedenastce kolejki Bundesligi poza tym jest pewniakiem w Energie i tyle jego sukcesów... Cottbus to nie jest nawet średni zespół u nich. Jak był w Wiśle i obaj rywalizowali jako def. pom. to nie było porównania w ogóle... wiadomo na czyją korzyść.
Dziś zresztą byłoby moim zdaniem podobnie bo technikę i wydolność Mauro ma lepszą, dalekie podanie może Kukła, a szybkość obaj są równie żółwiowaci.
dj_Ibutti dlaczego udupiasz Mauro i.. to na rzecz podobnej klasy gracza?

Lemoniadowy Joe 12.10.2008 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 615068)
MK raz był w jedenastce kolejki Bundesligi poza tym jest pewniakiem w Energie i tyle jego sukcesów... Cottbus to nie jest nawet średni zespół u nich. Jak był w Wiśle i obaj rywalizowali jako def. pom. to nie było porównania w ogóle... wiadomo na czyją korzyść.

przecież Kukiełka to sie u nas głownie leczył wiec jak miał rywalizować z Mauro, z drugiej strony Cantoro przegrywał rywalizacje ze Strąkiem ale to nie mogla być chyba jeszcze wina Rumuna :), Mauro to najlepiej grał jak mu sie kontrakt kończył

nie wiem czy już Diaz nie jest lepszym def. pomocnikiem

p.s. nie chce za bardzo oceniać Cantoro bo mam alergie na jego przeważnie nie potrzebne kółeczka i notoryczne wymuszanie wolny, wiec moge nie być obiektywny ale mam odczucie że zdecydowanie jest za bardzo forowany w zespole kosztem innych graczy

Robert_wislak 12.10.2008 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 615060)
A cóż mu ten trener takiego mu zrobił? Posadził na ławie?

Pewnie mu kazał ciężko pracować, no i biedny Mauro musiał rano wstawać żeby jeździć na wycieczki do fabryki żeby mu coś uświadomić i wbić do tej głowy pare rzeczy :(

edit: tak czytam temat i zeszła rozmowa na Cantoro to wg mnie ten pan nie powienien być już w Wiśle od dawna. Ten człowiek chodzi do pracy na boisko, co dzień trenuje żeby być lepszym, zarabia mnóstwo pieniędzy a swoją grą jak to ktoś trafnie ujął "obraża nasz klub" kawał chłopa a po jego strzale albo piłka gdzieś ląduje na trybunie co sie zdarza ciągle(już juniorzy celniej strzelają) albo poleci...tzn dotoczy się do bramki. Dramat.

radekogi 12.10.2008 20:29

Czemu ten Kwiek dostaje szanse dopiero w ostatnich 15 minutach i nie było go w żadnym wczesniejszym meczu? Chłopak zagrał 15 minut a zrobił więcej niż połowa piłkarzy co grali cały mecz. Chyba nie stracił żadnej piłki, wszystkie podania celne i to do przodu. Do tego ma technike i szybkość. Powinien dostać więcej szans bo jak patrze na gre Szabata, Janika i Mączyńskiego to ręce opadają. Nie mówiąc o Dawidowskim wyjeżdżającym na auty i Kmieciku który sie przewraca przy każdej próbie przyjęcia piłki

SpoXsteR 12.10.2008 20:48

A skąd ktoś miał wiedzieć że tak zagra od początku?

gdyby, gdyby..po fakcie to każdy mądry :)

foto 12.10.2008 21:22

Puchar Ekstraklasy
Śląsk Wrocław vs Wisła Kraków
Zdjęcia -> http://wroclawianie.info/galeria/thu....php?album=117

Szlachta 12.10.2008 21:25

Puchar Ekstraklasy
Śląsk Wrocław vs Wisła Kraków
Zdjęcia z meczu--> http://www.szlachta.wroclaw.pl/test/...z.php?f_id=218

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl